Adócsaló-e Iványi Gábor?
2022. március 06. írta: Dr. Sándor Zsuzsa

Adócsaló-e Iványi Gábor?

Hagyjuk most azokat az időket, amikor Orbán Viktor két legnagyobb gyerekét, Ráhelt (1989) és Gáspárt (1992) Iványi Gábor keresztelte meg, vagy azt, hogy Orbán és Lévai Anikó 1986-ban kötött polgári házasságát kérésükre a lelkész 1996-ban részesítette egyházi áldásban. Nem a lelki kapcsolatokat és a világnézeti váltásokat, hanem kizárólag a jogi tényeket próbáljuk időrendben megvizsgálni.

A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség 1981 óta aktív vallási közösség Magyarországon. Egészen 2012. január 1-jéig zavartalanul egyházként működött. Ekkor ugyanis a Fidesz-kétharmad vezette országgyűlés hatályba léptette – a két nappal korábban elfogadott – új egyházi törvényt, amelyet utóbb még több alkalommal módosítottak is. Ez azt jelentette, hogy a „bevett egyházak” kivételével az összes, ide nem sorolt vallási közösség – köztük a MET is – elveszítette egyházi jogállását, kizárólag egyesületként működhettek tovább.Gyakorlatilag tehát egy tollvonással megfosztották őket mindazon kedvezménytől, anyagi juttatástól, állami hozzájárulástól, adómentességtől, amely egyházként járt nekik.Ráadásul, ha továbbra is egyházként akartak működni, az országgyűléstől kellett ehhez egyedi elismerést kérniük.

ivanyi.jpg

Kép: 24.hu

Nem kétséges, hogy Iványinak többszörös erkölcsi alapja van az „engedetlenséghez”. Nem csak a szegényekért évtizedek óta végzett áldozatos munkája révén, hanem azért is, mert a szabályos jogi út lehetőségétől a Fidesz-kormány és személyesen Orbán Viktor törvénysértő módon megfosztja.

A részleteket lásd ITT

vagyis itt: https://24.hu/belfold/2022/03/05/evangeliumi-testverkozosseg-ivanyi-gabor-koltsegvetesi-csalas-egyhazak-sandor-zsuzsa-velemeny/

A bejegyzés trackback címe:

https://jog-asz.blog.hu/api/trackback/id/tr5217773434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kampfer 2022.03.23. 15:45:26

Tisztelt bírónő!

Simán lehet, hogy egy adócsaló a tag, ahogy az is, hogy kellő mennyiségű 'ngo' szélballibbant jogásza ki tudja mosdatni és kijogászkodja a bajból ezt a tagot és a szektáját.

A valódi kérdés az, hogy ez a tag micsoda és milyen érdekek mentén folytat aknamunkát a magyarság és Magyarország ellen immár hosszú évek óta?
Ugye emlékszünk, amikor még vadul gyalázta a kormányt, mert nem segít a 'menekülteken', akik persze csak közönséges ótvar bűnöző, határsértő sunnyogók voltak??? Persze, hogy emlékszünk. És amikor valódi menekülők érkeznek és beengedjük őket, akkor ez a tahó már amiatt nyüszít, hogy nem szállítunk fegyvert egy egyébként netto hungarofób és náci kormánynak!!!
Ezt se feledjük soha!
Ahogy azt sem, hogy ez a rohadék volt az, aki Tatárszentgyörgyön a teljes magyarság nevében kért bocsánatot a cigányoktól (ok nélkül)!!! Ki a szar ez, hogy úgy érezte, ezt ő megteheti? Ki hatalmazta föl erre? Senki! Ez a tag akkor is és most is egy senki, egy sötét hungarofób, akinek a pofája mérete nincs arányban a valódi jelentőségével és támogatottságával.
Ugye emlékszünk még arra, hogy ez a tag a nemzet- és hazaellenes szadesz színeiben rombolta az országot és pusztította a társadalmat képviselőként!!!? Ezt se feledjük soha, emlékezzünk ennek az 'iványi' nevezetű tagnak a bűneire!
Nagyjából ennyi a magánvéleményem erről a lényről.

Ami az adócsalását illeti, részemről irreleváns, nem ezért vetem meg és nem ezért ünnepelném meg a halálát! Sokkal több és durvább bűnöket követett el ez a nyomorult kis szadeszes senkiházi, amiért jutalom volna számára a gyors és szenvedésmentes bűnhődés!!!
Szerintem...
Kamp.
süti beállítások módosítása