A veszélyhelyzet lett gránitszilárdságú az Alaptörvény helyett
2022. június 12. írta: Dr. Sándor Zsuzsa

A veszélyhelyzet lett gránitszilárdságú az Alaptörvény helyett

Mára kiderült, a gránit nem elég szilárd. Inkább puha, mint a vaj. Hiszen tíz év alatt tízszer is át lehetett faragni. Nem úgy, mint a tízparancsolatot, amelyet tényleg kőbe véstek, és évezredek óta egyszer sem kellett módosítani. Hiába, van még mit tanulni.

Nálunk az Alaptörvény helyett az állandó veszélyhelyzet lesz lassan gránitszilárdságú. Kell vagy nem, 2015 óta folyamatosan válság- vagy veszélyhelyzetben élünk, szinte mindegy is, hogy éppen milyen „jogcímen”.parlament_1.jpg

Kép: 24. hu

Az újabb veszélyhelyzet kihirdetése okaként a jogászok többsége a „kényelmi politizálást” is említi. Ebben persze sok igazság van, hisz aligha van annál kényelmesebb, mintha Orbánnak éjszaka eszébe jut valami, abból már másnap kormányrendelet születhet.

De a veszélyhelyzettel történő visszaélés talán legátlátszóbb intézkedése az volt, amikor megbüntették a dudálós autóstüntetés résztvevőit, mondván, hogy megszegték a KRESZ szabályait. Ennél azért a véleménynyilvánítás szabadsága talán mégis fontosabb alapjog, amelyet az egészségügyi veszélyhelyzet ürügyén súlyosan korlátoztak akkor is, amikor a tüntetés módja a járványhelyzetre semmiféle veszélyt nem jelentett.

A további részleteket olvashatod ITT

vagyis itt: https://24.hu/belfold/2022/06/12/veszelyhelyzet-alaptorveny-rendeleti-kormanyzas-sandor-zsuzsa-velemeny/

A bejegyzés trackback címe:

https://jog-asz.blog.hu/api/trackback/id/tr7717855547

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kage kyōi 2022.06.12. 18:22:20

Egy inkompetens kormány nyújtja meg létét, akkor is ha már illegitim, vagy unják. Képtelenek elengedni a gátlástalan hatalmat, mert az a téveszméjük hogy nélkülük nincs ország.

birkamenet 2022.06.13. 10:18:22

A magyarja valójában el se tudja képzelni az életét egy vezérlő gazda nélkül, akinek a seggébe bebújhat.

A vezérek meg bármekkora falusi sutyerákok meg zabigyerekek voltak, ahhoz nagyon értettek, hogy hogyan vezessék ezt a milliónyi birkát az orruknál fogva.

látjátok feleim szümtükkel 2022.06.13. 12:37:40

@birkamenet:

A birka nem az orra után megy, hanem a kolomp hangjára. Ha nincs kolomp csak egy, akkor egy irányba tódul. Ha meg nem tetszik a kolomp hangja, akkor letapossa a birkák tömege, akiknek megelel. Ismerős?

Kampfer 2022.06.13. 21:33:19

"A veszélyhelyzet lett gránitszilárdságú az Alaptörvény helyett."

2015 - a migrik özönlése
2020 - világjárvány kitörése
2022 - orosz-ukrán háború kitörése

Bírónő! A veszélyhelyzet miatt szerintem nem a magyar kormány ajtaján kell kopogtatnia! Konkrétan megnevezhetné, fentiekben melyekben működött közre tevőlegesen is a magyar kormány! Előre is köszönöm!

"Mára kiderült, a gránit nem elég szilárd. Inkább puha, mint a vaj. Hiszen tíz év alatt tízszer is át lehetett faragni."

Attól, hogy faragják a gránitot, attól az még qrvakemény ám, bírónő! :-) Ami puha, az a ballibák és a söpredék ellenzékiek (ellenség) gerince!

"Nem úgy, mint a tízparancsolatot, amelyet tényleg kőbe véstek, és évezredek óta egyszer sem kellett módosítani."

Furcsa a hivatkozása, bírónő! Épp önök, illetve a söpredék 'dékás' ellenségek ugatnak állandóan mindenre, ami egyházhoz köthető, ami keresztényi! Öntől nagyon hiteltelen ez a kinyilatkoztatás.

"Hiába, van még mit tanulni."

Ebben egyetértünk! Négy akkora pofánverést követően, amit önök kaptak sorozatban, tényleg ideje volna már valamit tanulniuk! De ugye önök nem erről híresek... :-D

"Nálunk az Alaptörvény helyett az állandó veszélyhelyzet lesz lassan gránitszilárdságú."

Vagyis a kormány alkalmazkodik a külső körülményekhez és képes értékelni a kockázatokat is. Értem én, hogy egy ellenzéki számára ez megdöbbentő, de ez van. :-)

"Kezdődött „a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzettel”, amelyet a kihirdetése óta rendszeresen meghosszabbítanak."

Ha bírónő megpróbálna kilátni a fejéből, látná a határsértések számainak alakulását, a söpredék buckalakók egyre agresszívebb támadásait, a határzár elleni rongálások minőségét és a támadások gyakoriságát. Indokolt a migrik miatt kihirdetett válsághelyzet! Legéppuskázni sajnos már nem lehet őket. Akkor legalább ne élhessenek vissza az önök által állandóan óhajtott állítólagos jogaikkal és be se léphessenek! Ha ehhez törvényt kell módosítani, tegyék meg, akár ezerszer is!

"...ám valódi indoka nincs rá."

Ön sajnos hazudik, bírónő! Néhány nap a határon biztos újat mutatna önnek is!

"Az egészségügyi veszélyhelyzetet a kormány 2020 márciusában hirdette ki..."

Amit azóta megszüntettek. Lapozzunk!

„A háborús félelmek alaptalanok. Amit itt igazán félteni kell, az a demokratikus jogállami hatalomgyakorlás és a fékek és ellensúlyok rendszere” – "mondta Kádár András, a Magyar Helsinki Bizottság társelnöke..."

Persze-persze! Majd épp ez az aktuális 'pardavimárta' fogja megmondani a 'tutit' a kormány intézkedéseivel kapcsolatban? Bírónő! Ugyan ki a lőtéri kutya bolhája ez a kádárandrás nevezető sorosista? Annak a szervezetnek a senkiházija, akik hosszú évek óta folyamatosan a magyarság és Magyarország érdekei ellen tevékenykedhetnek (sajnos) büntetlenül! A jogállamiság legjobb bizonyítéka, hogy ezek a közönséges áruló söpredékek nem lógnak lámpavason, nem lincselik meg őket a szemétségeikért, amiket művelnek! Szerintem.

"Arra azonban már most is volt gondja a kormánynak, hogy tovább gyengítse az önkormányzatokat, no meg tönkre tegyen számos kisvállalkozót azzal a rendelkezésével, amely szerint mostantól a „rezsicsökkentés” rájuk nem vonatkozik."

A söpredék ellenséges önkormányzatok a kamugerivel az élen folyamatosan leszólták és ellenezték a rezsicsökkentést. Nos, most már nem kell ellenezniük, elbukták. Most meg ez fáj...? Söpredék brigád! Továbbá több, mint százezer kisvállalkozás továbbra is részese marad a rezsicsökkentésnek! Lapozhatunk.

"Sok jóra most sem számíthatunk."

Tisztelt bírónő! Szerintem addig jó, amíg önök ezt így érzik! :-) Addig jobb az országnak és a magyarságnak. Négy jobbegyenes után illő volna már végre tanulni! Akkor is, ha ez fáj!

Bármit is tesz a kormány, bármit is ront el, nem tud annyit ártani az országnak, mint amit a balliba ellenség puszta létezése árt!!! Maradjanak a politika szemétdombján mindörökké az elsőtől az utolsóig! Üsse, verje, lője őket a kormány és akár a Mi Hazánk is!!!

@birkamenet: Rólatok...? Őszintén szólva én nem sérteném a birkákat azzal, hogy a ballib ellenséggel (és veled) említem őket együtt! Egyébként te mit keresel még itt? Még élsz? Tehát megint hang voltál április 4-én hajnalban felakasztani magad, igaz? Te kis nyomorult féreg...! 12 éve minden alkalommal megígéred, hogy másnap indulnak a teherautók Recskre és a vesztőhelyre velünk! :-/ És ezt te is és a 'zellenzék' is gond nélkül megtehettétek éveken át! Furcsa egy diktatúra ez, hallod! Na mindegy is, a lényeg, hogy várom a pillanatot a halálhíreddel, ne csak hangoskodj! 'X' alkalommal csináltál hülyét magadból, ideje volna végre, hogy eltűnj, ha már itt kell senyvedned! Kívánom, hogy a Fidesz kormányzása alatt teljen szánalmas életed hátralévő része, te nyomorult!!!

@tiltsál ki te gyökér: Ezeknek? :-D Ennyire. Nézz végig rajtuk, egy raklapnyi selejtes kis nyomorult! A csótányferitől a fegyőrön, botmixer csekán át egészen 'Kabul rózsájáig' csak egy halom nyomorult ballib selejt! Szerintem. Igen. Ezek ennyire képesek! :-)

Kamp.

látjátok feleim szümtükkel 2022.06.15. 08:55:40

@birkamenet:

Emberbirka nem megy a kolomp után? Pedig ez már a kádárizmusnban is dívott. Sőt, valahol a génekben is benne van.

látjátok feleim szümtükkel 2022.06.15. 09:28:31

@Kampfer:

"Bírónő! A veszélyhelyzet miatt szerintem nem a magyar kormány ajtaján kell kopogtatnia! Konkrétan megnevezhetné, fentiekben melyekben működött közre tevőlegesen is a magyar kormány! Előre is köszönöm!"

Szövegértés nem megy? Arról szóltak a posztban, hogy a veszélyhelyzet álruhája alatt olyan jogosítványokat kap Orbán, aminek nem sok köze van a veszélyhelyzethez. Annál is inkább, mert a kétharmad birtokában azt csinál amit akar. A gránitszilárdságú módosítására azért volt szükség, hogy a vészhelyzethez semmivel nem kapcsolódó inzékedéseit ne lehessen az alkotmánybíróságon megtámadni. Nyitott szemmel kéne a vészhelyzeti rendeletalkotást olvasni, akkor te is tudnád.

" A jogállamiság legjobb bizonyítéka, hogy ezek a közönséges áruló söpredékek nem lógnak lámpavason, nem lincselik meg őket a szemétségeikért, amiket művelnek! Szerintem."

Szerintem meg pl. jogállamisági bizonyíték ez is: propeller.hu/itthon/3828870-puzser-ilyen-egy-segghulye-fideszes-orszaggyules-alelnoke-csak

Ilyen embrek döntenek az ország sorsáról, akik azt se tudják miért ülnek a pulpituson, és öszevissza beszélnek? Mit gondolsz mennyi ilyen akad még köztük? Mit gondolsz Orbán miért kért korlátlan felhatalmazást? Mert unja, hogy az illiberális nertásai "segghülyék".

Rezsicsökkentés?
Kinek is? A falusi kisembernek, akinek nincs munkája, nincs gázfűtése, talán áram és víz van a telkén? A nagy fűtött medencékre is rezicsökkentett víz meg, meg rezsicsökkentett gáz, áram megy. Ha tudnál olvasni és értenéd is, akkor már régen tisztába lennél azzal, hogy az ellenzék nem a rezsicsökkentés ellen van, hanem annak módja mellett. Persze barátnak, vőnek, kis családnak nem szabad sok rezsit fizetni, jár nekik a csökkentés még akkor is, ha pofátlan extraprofitot termelnek. Erre büszke vagy?

"...nem tud annyit ártani az országnak, mint amit a balliba ellenség puszta létezése árt!!! Maradjanak a politika szemétdombján mindörökké az elsőtől az utolsóig! Üsse, verje, lője őket a kormány és akár a Mi Hazánk is!!!"

Gondolom a gránitszilárdságút még nem olvastad, amibe le vagyon írva, hogy az ország életében pont annyi jog illeti a ballibákat is, mint a jobbbunkókat, "segghülyéket". Örülsz neki? Pedig ez bezony egy liberális eleme a gránitnak.

"Nézz végig rajtuk, egy raklapnyi selejtes kis nyomorult! A csótányferitől a fegyőrön, botmixer csekán át egészen 'Kabul rózsájáig' csak egy halom nyomorult ballib selejt! Szerintem. Igen. Ezek ennyire képesek! :-)"
A te "segghülye" képviselőd még ennyire sem képes. Remélem a pap kezéből az ostyát nem szoktad benyelni, mert még még megakad a torkodon. Vigyázz a templomban!

Tudod az is diktatúra, amikor a hatalom nem hallgat még a sajátjai véleményére sem.Pl.nem hallgatta meg sem az egészségügyben sem az oktatásban dolgozó emberek véleményét a szakmájuk gondjairól. Ezért kevés az orvos, mert sok hülye diplomás libsi orvos és tanár (meg sok rendőr, is ) inkább elhagyta a pályát, és oda ment, ahol adnak a szakmai véleményére. Szerintem te és a haverjaid meg majd menjetek a "segghülye" képviselőtökhöz továbbképzésre, és orvosi ellátást meg a fűtött füves stadijonyba kérjetek. A sok hülye libsi nem ér rá titeket oktatni, gyógyítnai, vigyázni rátok. További sikeres "épíkezést" kívánok, de majd amikor a nyugdíjadat osztják akkor ne reklamálj, hogy a gyurcsányi kormányzás ellopta a 3000 milliárd nyugdíjpénzt.

Kampfer 2022.06.16. 07:03:29

@látjátok feleim szümtükkel: "Arról szóltak a posztban, hogy a veszélyhelyzet álruhája alatt olyan jogosítványokat kap Orbán, aminek nem sok köze van a veszélyhelyzethez."

És ezek az intézkedések épp egy hangot sem zavartak az életemben, ellentétben a söpredék ballibák és 'ajrópéerek' szinte összes megszólalásaival és intézkedéseivel. Tudod, mit? Amig ez a választék, addig inkább maradjanak ezek, mint a söpredék! Szerintem.

"Ilyen embrek döntenek az ország sorsáról, akik azt se tudják miért ülnek a pulpituson, és öszevissza beszélnek? Mit gondolsz mennyi ilyen akad még köztük?"

Fogalmam sincs és arról sem, hogy a birónő által favorizált túloldali söpredék közt mennyi ilyen van. 'Kabul szépe' pedig pusztulhat! ;-) Ismét azt tudom csak jelezni neked, hogy arról tudok, amit a lehetséges alternativákból láthatok. A szabóretektimikék, a tordaipatkányok, a csótányferencek, analfabéta kunhalmik, a takonytúró horngáborok, kamugerik, g(r)eczi-k, varnyúlászlók, kocsiscakeolivák és további efféle ballib és 'ajróopéer' mocskok számomra nem alternativa, hanem csak egy ártalmas fertőzés, ami ellen minden eszközzel küzdeni kell! Ha ehhez a jelenlegi kormány a legjobb erő, akkor őket támogatom.

"Rezsicsökkentés? Kinek is?"

Mindenkinek.

"A falusi kisembernek, akinek nincs munkája, nincs gázfűtése, talán áram és víz van a telkén?"

Ezt ismerjük, igen. 20 évig tenyésztették rajtunk a ballibák az ilyen 'falusi kisembereket'. Pontosan tudjuk, kik és mik azok.

"A nagy fűtött medencékre is rezicsökkentett víz meg, meg rezsicsökkentett gáz, áram megy."

És azt ugye majd ti mondjátok meg, melyik medence a nagy és melyik áram fűt medencét, igaz?

"...az ellenzék nem a rezsicsökkentés ellen van, hanem annak módja mellett."

Persze! A nagy szart! Nem hiszem el nekik és neked sem! Ismerjük! Segtjük azt, aki egyébként sem csinál semmit, a 'tripla h-s' népségre adózzon az, aki még dolgozik! Átlagbéren maximális adókulcs, mert az átlagbéres már 'gazdag'! Tudod, mit? Szerintem dögöljön meg mind, aki anno ezt összehozta (akik most ott ülnek a 'zellenzék' patkányai között)! Azt se hiszem el nekik, amit kérdeznek és ha rajtam múlna, már kihaltak volna mind! Soha többé a közelébe se kerüljenek ballibek és 'ajrópéer' áruló rohadékok a hatalomnak! Anno átlagbéren adóztam 36%-ot (+szuperbruttó b+), most kissé átlagbér felett adózok 15%-ot. A munkáltatóm nem 32%-ot fizet utánam, hanem 14-et. Szerintem köszi, de nem kérek a ballib fertőzés ostoba és hazug terveiből!

"Erre büszke vagy?"

Arra, hogy nincs agyonterhelve adókkal a jövedelmem? Örülök neki. Büszke arra vagyok, hogy negyedszerre is pofán tudtuk verni a rohadék hungarofób tetves ellenzéki mocskokat!

"Gondolom a gránitszilárdságút még nem olvastad, amibe le vagyon írva, hogy az ország életében pont annyi jog illeti a ballibákat is, mint a jobbbunkókat, "segghülyéket"."

Elvileg ez igy is van rendjén. De ezzel azt akarod mondani, hogy jogállamban élünk? Te jó Ég! Hiszen akkor a 'zajrópéer' patkányivadékok hazudoznak...? Attttyaúristen, hát akkor most valami egészen új hülyeséget kell kitalálniuk! Mi lesz most ezekkel a vadaiféle lényekkel??? Mellesleg üdvös, hogy ebben a jog által is tisztázott helyzetben ennyire képesek...! ;-)

"Pedig ez bezony egy liberális eleme a gránitnak."

Ajjaj... Akkor ezzel te is legitimálod az Alaptörvényt? Ez örömteli. Nekem sincs ellenemre, mert esélyt és lehetőséget biztosit, hogy egyszer talán egy normális és MAGYAR baloldali ellenzék is kialakulhat. Már, ha ez a jelenlegi fertőzés végre megsemmisül!

"A te "segghülye" képviselőd még ennyire sem képes."

Egyetértek! Sajnos a jelenlegi képviselőm épp egy ellenzéki retardált patkányivadék. Ezt jól látod!

"Szerintem te és a haverjaid meg majd menjetek a "segghülye" képviselőtökhöz továbbképzésre..."

Nem fogok! Annak leginkább a temetésére mennék el örömködni és énekelni! :-)

"További sikeres "épíkezést" kívánok, de majd amikor a nyugdíjadat osztják akkor ne reklamálj, hogy a gyurcsányi kormányzás ellopta a 3000 milliárd nyugdíjpénzt."

Épitkezem. '13-tól egészen tavalyig egészen jó időszakom volt, pedig bérből élek. Nyugdij miatt pedig épp az ilyen 'dobrevpatkányok' miatt aggódom, akik még mindig 'minimálnyugdijaznak'! Aki arra képtelen, hogy fölfogja, a nyugdij nem segélyalapú juttatás, hanem járulékbefizetések alapozzák meg és a szolgálati idő és a befizetett járulékok mértéke határozza meg! Nos, amig ilyen alapvetések nincsenek meg a szarházi 'balliba' és 'ajrópéer' ellenség idiótái számára, addig inkább ebbe se ugassanak bele!
A 3000 milliárdos manyup pénzekről pedig már épp elégszer elmagyarázták többen is, miért egy balfasz baromság, amit irsz. Nem irom le századszor is, olvass vissza! Vagy ne, engem nem érdekel! De amig ezek a múltbéli hungarofób rohadékok ott csücsülnek a tordaiféle, csekatkaféle újgenerációs árulók között, addig egységesen kivánom a halálba a teljes ballib söpredéket jakabbikostól a 'dékás' retardáltakig mind! Nem nagyon frusztrál, hogy ez frusztrál téged...! :-/

Kamp.

látjátok feleim szümtükkel 2022.06.16. 08:28:52

@Kampfer:

Szépen bemutatkoztál. Valamikor a bölc paraszt azt mondta, minden ember a saját szegénységi igazolványát állítja ki. Te is megtetted, gartulálok. Kérlek ne válaszolj, mert szöveged fele pocsokondiázás, az meg nem érdekel.

A kisemberhez meg messze vagy, mert fogalmatlanul el sem tudot képzelni milyen körülmények közt élnek olyan emberek, akiknek a rendszerváltás után már nem volt olyan lehetőségük, mint neked.

Kampfer 2022.06.16. 12:20:16

@látjátok feleim szümtükkel: "Szépen bemutatkoztál."

Nem volt célom megfelelni neked és a hozzád hasonlóknak. Most sem és a jövőben sem lesz az!

"...minden ember a saját szegénységi igazolványát állítja ki."

Folyamatosan megteszitek és 12 éve újra és újra szembejön veled és veletek a valóság. És amiért az nem tetszik nektek, mindenki más krokodilagyú, buta, dilettáns és lakájlelkű és még megannyi jelző, amit ti használtok ránk! Nos, igen. Ti is kiállitottátok magatokról a 'bizonyitványt' és az alapján könnyűnek találtattatok! Szokjátok az 'eredményt'!

"Te is megtetted, gartulálok."

Nem kell gratulálnod, épp elég számomra az, hogy frusztrált vagy.

"Kérlek ne válaszolj..."

Azt majd én tudom, hogy válaszolok-e, vagy sem.

"...szöveged fele pocsokondiázás, az meg nem érdekel."

Szokjad csak, szokjátok csak ti is! Ugyanezt kaptuk, kapjuk mi is tőletek! Nehogy azt gondold, hogy ti nem kapjátok meg, ami jár nektek! Egyébként sajnos tényleg nem... De legalább egy részét kapjátok meg és szokjátok csak!

"A kisemberhez meg messze vagy..."

A te fogalmaid szerint igen. Más értelmezésben magam is az vagyok.

"...mert fogalmatlanul el sem tudot képzelni milyen körülmények közt élnek olyan emberek, akiknek a rendszerváltás után már nem volt olyan lehetőségük, mint neked."

Mellélőttél, kisautó! Mert a családomban is volt olyan, aki mélyszegénységből tudott kitörni és a 12 év vergődés után végre '14-től kezdve drasztikusan tudott javitani a körülményein! Pedig ők is csak munkavállalók, még csak nem is vállalkozók! A magadfajták 'szegényezésére' pedig egyáltalán nem vagyok már kiváncsi, lejárattátok a fogalmat is, magatokat is és a nézeteiteket is!

Megjegyzem, épp ezeket a vidékieket szoktátok nagyiprai módszerekkel 'ostobázni', 'tudatlanozni' és 'birkázni' kórusban! És most rájuk hivatkozva akarsz oktatni...? Micsoda egy szánalmas, álszent egy tag vagy te...! Igazi jó mintapéldánya vagy a 'zellenzéki' söpredéknek!

Az én lehetőségeim pedig éppen olyanok voltak, mint a legtöbb munkavállalónak a '90-es években. A korábban már részletezett adókörülmények és jövedelmi körülmények között, lakásból 'tömegközlekedve' minden nap műszakba! És az én körülményeim is valamiért '10 után kezdtek el látványosan javulni. Vagyis szerintem nyugodtan kidobhatom a szánalmasan ostoba 'oktatásod' minden szavát a szemétbe, ahová valók! A 'zellenzékkel' együtt! :-/

Kamp.
süti beállítások módosítása