Kecskékre bízta a káposztát Orbán Viktor?
2022. szeptember 18. írta: Dr. Sándor Zsuzsa

Kecskékre bízta a káposztát Orbán Viktor?

Még egy hónapja sincs annak, hogy kamunak neveztem azt a törvénytervezetet, amellyel a kormány a Büntetőeljárási törvényt akarja módosítani az Európai Bizottsággal való megegyezés érdekében. 

Azt most még nem tudom, vajon milyen jelzővel lehetne illetni azokat a kormányhatározatokat, amelyek szeptember 5-én jelentek meg a Magyar Közlönyben, hiszen az ennek alapján hamarosan elkészülő törvényjavaslatot még nem ismerjük. Nekem egyelőre mégis gyenge próbálkozásoknak tűnnek. A tét viszont óriási, hiszen Magyarország számára létfontosságú eurómilliárdok sorsa forog kockán.

orban-navra.jpg

Kép: 24. hu

És akkor azt még nem is említettem, hogy személy szerint kiket bízott meg Orbán a „függetlenséget garantáló” intézmények létrehozásának előkészítésével. A jogszabály-tervezetek elkészítéséért, az új szervezetek infrastruktúrájának kialakításáért felelősek:

Varga Judit igazságügyi miniszter,Pintér Sándor belügyminiszter, Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter,Varga Mihály pénzügyminiszter és Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter   

Azért arra is nagyon kíváncsi lennék, vajon a bizottság mennyire ismeri a tervezet létrehozásáért felelős minisztereket, netán némelyikük eddigi szerepét a hazai korrupció történetében. Tényleg ők azok, akikre „rá lehet bízni a káposztát”? A felelősök névsorát látva Kéri László politológus a napokban Rejtő Jenőt idézte: "a legbiztosabb elrejtőzési mód az, ha te tartod a névsorolvasást"

A részleteket lásd ITT

azaz itt: https://24.hu/belfold/2022/09/18/europai-bizottsag-kozbeszerzesek-korrupcio-hatosag-sandor-zsuzsa-velemeny/

A bejegyzés trackback címe:

https://jog-asz.blog.hu/api/trackback/id/tr4617934211

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása