A pénz beszél, úgyhogy szép lassan elhalkul majd a kutyaugatás
2022. november 12. írta: Dr. Sándor Zsuzsa

A pénz beszél, úgyhogy szép lassan elhalkul majd a kutyaugatás

Október 27-én jelent meg David Pressman amerikai nagykövet Twitter-bejegyzése, amelyben megköszönte az Országos Bírói Tanács tagjainak, Vasvári Csaba és Matusik Tamás bíróknak azt az informatív beszélgetést, amelyet arról folytattak, milyen kulcsfontosságú szerepe van a bírói tanácsnak a magyar igazságszolgáltatás rendszerében.

pressman.jpg

Kép:  David Pressman Twitter oldala

Vasvári Csaba az OBT szóvivője, Matusik Tamás pedig a nemzetközi kapcsolatokért felelős tagja a tanácsnak

Mielőtt tovább idéznék a Tűzfalcsoporttól – illetve a nyomában tomboló udvari és királyi médiumokból – elmondanám, hogy az OBT az egész bírósági igazgatási rendszerben az egyetlen olyan közjogi szervezet, amelyet maguk a bírák demokratikus szabályok alapján választanak meg. Igen, közjogi, még akkor is, ha Senyei György Barna, az Országos Bírósági Hivatal, Vejkey Imre, a parlament igazságügyi bizottsága és Varga Zs. András, a Kúria elnöke ezt különböző nyilatkozataikban vitatják is.

Pedig mi lehetne annál „közjogibb” szervezet, mint az, amit az Alaptörvény hoz létre.

Nem feltételezem, hogy az imént említett kiváló jogászok, no meg a még kiválóbb Schiffer András – aki „fel nem tudja fogni, hogy egy vagy két vagy több bíró mi a nyavalyáról tud beszélgetni egy nagykövettel” – ne ismernék behatóan az Alaptörvényt. Schiffer Andrásnak még a problémáját sem értem, hiszen a nagykövet pontosan leírta, hogy „mi a nyavalyáról” beszélgettek, méghozzá informatívan.

schiffer-varga_zs-patyi.jpg

Az objektív Schiffer szelfizik Varga Zs. Andrással és Patyi Andrással, a Kúria elnökével és helyettesével

Kép: Schiffer András Facebook oldala

Ám hiába a figyelmeztetés, a sajtót továbbra is uralta a szélsőséges, otromba kifejezések sokasága

a „raportra rendelt” bírákról, a „helytartónál” történt „eligazításról”, „botrányos ítéletekről”, „vörös vérbírókról”, „nagyköveti pofavizitről”, „kollaborálásról”.

A továbbiakat lásd ITT

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://jog-asz.blog.hu/api/trackback/id/tr9717976924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása