Meddig tűrjük?
2015. szeptember 03. írta: Dr. Sándor Zsuzsa

Meddig tűrjük?

„Magyarországon meg kell előzni, vagy meg kell akadályozni a népvándorló hordák agresszióját. Akkor is, ha mi adunk először tűzparancsot a határaink megvédésére. Az idő közeleg.”

Már azt is szégyellem, hogy idéznem kell ennek a - magát politológusnak álcázó -szélsőjobboldali uszítónak, Zárug Péter Farkasnak a mondatait. Hogy le kell írnom - még ha idézőjelek között is - hogy lőni kell a szerinte „népvándorló hordákra”, azaz a menedékkérőkre.

zarugpeterfarkas-mandiner_hu.jpg

Zárug Péter Farkas

Az értelmező szótár szerint az „uszít” szó a latin „agito”, vagy „instigo” szavak megfelelője. Jelentése: érzelmet ébreszt, rábeszél, ösztökél, unszol, bujtogat, izgat, lázít.

És mit mond a Btk.? „Aki nagy nyilvánosság előtt valamely nemzeti, etnikai, faji, vallási csoport ellen… gyűlöletre uszít, e bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő”.

Mi más következne ebből, mint az, hogy ZPF-et fel kell jelenteni közösség elleni uszítás miatt és szépen megvárni, amíg megkapja méltó büntetését. Joggal gondolja ezt mindenki, aki nem követi a mai bírói gyakorlatot. Azután majd rájön – ha eddig nem tudta volna – hogy mily furfangos csavarra jár a joggal megfertőzött agy.

jogi_csavar-symbolonintezet_hu.jpg

Kép: symbolonintezet.hu

Bizonyára sokan emlékeznek még Gyöngyösi Márton parlamenti felszólalására, melyben a zsidók összeírására buzdított, vagy Bayer Zsolt cikkére, melyben azt írta, hogy mivel a „cigányok jelentős része állat, oldjuk meg azonnal és bárhogyan, hogy állatok ne legyenek”. Az ellenük tett feljelentéseket az ügyészség pillanatok alatt söpörte le az asztalról. Ahogy a bíróság is felmentette azt a katonát, aki a körletében egy olyan cikket tett ki a faliújságra, amelynek szerzője szerint a cigányok bűnözők, mert „ha a körülmények úgy kívánják, úgy gyújtogatástól, emberöléstől, gyermekrablástól sem riadnak vissza.”

A bíróságok többnyire csak akkor állapítják meg egy gyűlöletre uszító bűnösségét, ha az uszítás magában hordja „az erőszak reális lehetőségét”, vagyis azt, hogy a gyűlölet bármikor erőszakos cselekvésbe csaphat át. Azaz hiába is jelentenénk fel ZPF-et, biztos vagyok benne, hogy már az ügyészségről is lepattannánk. 

polt-orban-civilhetes_net.jpg

Fotó: civilhetes.net

Amúgy a Fidesz a szélsőjobbos uszító politológus nélkül is ott tart, hogy fontolgatja a honvédség bevetését a déli határokon. A Jobbik pedig – egy jogalkotási trükkel - egyenesen azt követeli, hogy a katonák éles lőszert is használhassanak. Ehhez „mindössze” annyit kell tenni, hogy ki kell egészíteni az Alaptörvényt: a kormány akkor is „veszélyhelyzetet” (a köznyelvben: rendkívüli állapotot) vezethetne be, ha „humanitárius katasztrófa fenyeget”. Márpedig „veszélyhelyzet” esetén a kormány jóformán azt tehet, amit csak akar.

katona-haborumuveszete_hu.jpg

Fotó: haborumuveszete.hu

Ez a Zárug nevű alak gyenge kezdő pártunk és kormányunk ötleteihez képest. Hiszen ők maguk tesznek meg lépésről lépésre mindent azért, hogy ez az ország ne érezhessen szánalmat, sajnálatot a háborúk és népirtás elől menekülők iránt. Hogy – akárcsak ők - gyűlöljék az idegeneket. Plakátokkal, nemzeti konzultációval kezdték, a menedékkérők kriminalizásával folytatták, és holnap arra ébredünk, hogy katonáink lepuffantják a „népvándorló hordákat”.

menekultgyerek-lathatatlangyerekek_444_hu.jpg

Kép: lathatatlangyerekek.444.hu

Nem kellenek ide Zárugok a gyűlöletkeltéshez. Az uszítás állami szinten folyik. És eközben mi még mindig csupán a jus murmurandi-val, vagyis a morgás jogával élünk. Vajon meddig?

morog-pinterest.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://jog-asz.blog.hu/api/trackback/id/tr437757994

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Magyar felhatalmazási törvény 2015.09.04. 02:33:24

1933. március 23-án a náci Németországban megszavazták az ún. felhatalmazási törvényt. A törvény törvényalkotó jogkörrel ruházta föl a végrehajtó hatalmat, hogy törvényt alkosson. Ez a kancellár-államfőnek, Hitlernek tejhatalmat biztosított.   Ég...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.09.03. 15:05:11

Nem szerencsés a stílus, de ez nem bűncselekmény.

cca. 2015.09.03. 19:29:31

A libsi szerző – szokás szerint – fordítva ül a lovon. Nem ti tűrtök, hanem ti vagytok megtűrve. Ezt véssétek az eszetekbe!

Dr. Sándor Zsuzsa · http://jog-asz.blog.hu/ 2015.09.03. 19:49:23

@cca.: Itt nem zsidózunk. Van erre számos más hely a net-en.

paráznabillegető 2015.09.03. 20:48:03

a menedék oké.
de akkor miért nem jó magyarország, miért csak germany?

kewcheg 2015.09.03. 20:55:49

Azért az valahol durva, hogy egy otromba, nettó náci birodalom jogutódja osztja az eszet demokráciából. Ez valahogy nem áll jól nekik. Ezt elfogadom az angolszászoktól, a franciáktól, a spanyoloktól, de nem a nácik unokáitól. Németország valahogy nem tud kiegyensúlyozott lenni. Vagy náci, vagy ultraliberál. Nem őszinte.Jobb lenne nélküle a világ....

Sir Galahad 2015.09.03. 21:07:57

„népvándorló hordákra”, azaz a menedékkérőkre - ez két különböző kategória ám...

különvélemény2 2015.09.03. 21:14:28

A tipikus libsi elmékben létező tűzparancs, nem azonos azzal, amit a kormány deklarált, ami gyakorlatilag az összes fegyveres szerv alap tűzparancsa, gyakorlatilag ember súlyos veszélyeztetése kell hozzá.
A libsik a valódi tűzparancsot vizionálták, ami azt jelentené, hogy lelövünk mindenkit, aki illegálisan átlépi a határt.

Azt, hogy zárug pontosan hogy fogalmazott nem tudom, de az biztos, hogy ez így félreérthető, ahogy leírtad, így uszító is lehet.
Így bármennyire is nehéz ezt leírni ezen a blogon, de megállhat az uszítás vádja.
Ezt majd a bírák eldöntik, úgy is ők a tejhatalmú urak/úrnők, akik akkor mennek nyugdíjba amikor akarnak, akkor és azt döntenek amit akarnak, soha senki sem fogja őket felelősségre vonni.

Anti Liberal 2015.09.03. 21:16:54

150 ezer "migránsból" 143 ezer FÉRFI dr szöszi, ez annyit jelent hogy gyáva férgek akik nem akarnak harcolni a saját földjükért, hazájukért. Ha az eddig 800.000 -ből csak 300 ezret visszaküldenénk, ellátnák fegyverrel , akkor 2 hét alatt az ISIS csak egy rossz emlék lenne. Hagyjuk már az emberi jogi baromságokat kedves "liberális értelmiség". Ezek nem menekültek, ez az ötödik hadoszlop...

Kampfer 2015.09.03. 21:18:20

"„Magyarországon meg kell előzni, vagy meg kell akadályozni a népvándorló hordák agresszióját. Akkor is, ha mi adunk először tűzparancsot a határaink ..."

Ez teljesen rendben van. Nem nagyon értem, mi is a gond ezzel? Furcsa, hogy épp egy jogász nem fogja fel egy szuverén állam lényegét és azt az alapvetést, hogy egy szuverén állam JOGA, hogy eldöntse, ki mehet a határain ki és be, ki utazhat át. Ez evidens kell legyen.
Poszter nyilván nem volt katona, de talán tudhatná, hogy a tűzparancs mit is jelent a gyakorlatban és milyen kötelmei vannak egy fegyveresnek ilyen esetben! Biztos vannak még itt határőr kiképzést kapott egyének, szóljon nekik, elmagyarázzák!

"Bizonyára sokan emlékeznek még Gyöngyösi Márton parlamenti felszólalására, melyben a zsidók összeírására buzdított..."
Ez így netto hazugság! A képviselők és államigazgatásban dolgozó kettős állampolgárok összeírását kérte! Az pedig szintén teljesen normális dolog! Az is evidens, hogy jelen korunkban egy izraeli-magyar kettős állampolgár a képviseletben és az államigazgatásban egyértelmű állambiztonsági kockázatot jelent! Egyébként vannak államok, ahol ez éppúgy evidens, mint a kriminalisztikában nyilvántartást vezetni az etnikai megoszlásokról!

ZPF-et pedig fel lehet jelenteni, jó nagy hírverést csapni! Nem tartom rossz ötletnek, mert akkor poszter által favorizált és mértéktelenül hungarofób politikai erők (ún. 'demokratikus' ellenzék) talán a 3%-ot is elérhetik '18-ban!

"Az uszítás állami szinten folyik."
Ez is simán netto hazugság...! Kb. olyan, mint a MÁV-ot azzal vádolni, hogy kirabolja a migránsokat... Az is megérne egy pert! Végülis akkor ki uszít, kedves Sándor Zsuzsa? A kormány? A közmédia? Vagy az atv? Esetleg a Kálmán Olga...? Aki alapvető jogi kérdésekben is full dilettánsként próbált hülyét csinálni a Gulyásból...? Vagy esetleg Ön?
Kamp.

asebes 2015.09.03. 21:25:14

Hozzászólásom elején előre kell bocsátanom a következőket:

Felháborított a központosítás, a jogállam lebontása, a fidesz káderek bebetonozása, rezsi cirkusz, a nyugdíjak megvonása, és hadd ne soroljam orbánék összes erősen vitatható intézkedését. Mi több, magam puha diktatúrának tartom a mai rezsimet. Magának az alkotmánybíróság jogkörének 2010-es megkurtítását például a jogállamiság VÉGÉ-nek tartom.

Megjegyzem, a tavaszi plakátkampányon én is fel voltam háborodva, és meglehetősen utálom ezt a kormányt, és rettegek attól, ha a jobbik kerülne hatalomra.

Hatodik éves regnálása alatt most érzem először úgy, hogy az igazság - kivételesen - a kormány oldalán áll.

Egyébként volt szerencsém élőben látni és hallgatni több vitát is erről a témáról. Soha nem gondoltam volna, hogy Záruggal valaha is egyet fogok érteni valamiben.

De le kell szögezni - a jogásznő CSÚSZTAT. Persze az etredeti vitát kevesen látták, így akik írását felháborodva elolvassák, a jogásznő verzióját kapják kézhez, és nem azt, ami a vitában elhangzott.

A vita arról szólt, hogy a HATÁROK ILLEGÁLIS ÁTLÉPÉSE hogyan akadályozható meg. Zárug ezzel kapcsolatban tette a vitatott és citált kijelentését - hogy ti. végső soron erőszak alkalmazása nélkül a tudatos határsértőkkel szemben nem lehet fellépni - és itt jött elő a tűzparancs.

Tájékoztatnám a jogásznőt, hogy amikor katona voltam, és a laktanya védelmét ellátó őrségbe voltam éppen beosztva, nálunk is tűzparancs volt érvényben. Aki a laktanya területére illegálisan belépett (volna), azt először fel kellett szólítani megállásra, második lépésként egy figyelmeztető lövés a levegőbe, harmadik lépésként viszont már célzott lövés.

Megkockáztatom, hogy a Magyar Köztársaság területén pl. egy NATO objektum őrzése-védelme ma is így történik - és adott esetben amarikai katonák lőhetnek magyar területen magyar polgárokra.

Ha valaki ezt nem érti, akkor a kérdésem: hogyan, milyen - figyelem, jogi fogalom - "kényszerítő eszközökkel" érheti el az állam, hogy a törvényeket tartsák be!?
Én azon is fel vagyok háborodva, hogy a saját magánvagyonom, saját javaim megvédése érdekében is folyamatos korlátokat állít az állam - lásd, amikor bűncselekménynek minősül(t) az uborkát a tolvajoktól árammal megvédő idős gazdát, miközben maga az állam totális csődöt mond úgy a bűnmegelőzés, mint a bűnüldözés terén. Persze az állam a magánszemélyekkel szemben magának több jogosultságot tart fenn, bizonyos objektumokat fegyveres őrök védenek, és illegális behatolás esetében erőszakot alkalmazhatnak.

Az államhatár szintén az állam által őrzött objektum. Ha valaki azt illegálisan átlépi, akkor a jogásznő szerint ezt hogyan akadályozhatná meg az állam, aki egyben jogalkotó, végrehajtó és sértett?

A jelenlegi problémát az okozza - és itt nem a kormány álláspontja érdekel, hanem a saját magánvéleményemet hangsúlyozom - hogy a menekültek helyből jogszabályok megsértésével lépnek az ország területére. Szándékosan nem a legális határátkelő helyeken jönnek, és jelentkeznek mondjuk - mert eleve az a céljuk, hogy NE REGISZTRÁLJÁK őket, ne küldjék menekülttáborokba.

Nos, engem magyar állampolgárként felháborít, ha a magyar állam esetleg engem, mint magyar állampolgárt hátrányosan különböztet meg. Ha én sértek meg valamilyen magyar vagy uniós jogszabályt, akkor ezt az állam hivatalból üldözi, letartóztatnak, eljárást indítanak ellenem - függően attól, milyen szabályt sértek meg.

A liberális és az anarchiát ösztönző ellenzék és a hasonlóan gondolkodó sajtó, értelmiségiek stb. viszont felháborodnak azon, ha az állam az illegális bevándorlóval szemben bárminemű jogsértése esetén eljárást kezdeményezne.

Néha képtelen vagyok megérteni, hogy ezeket az alapelveket tényleg nem lehet felfogni? Az úttesten ott lehet átmenni, ahol zebra van, a határon pedig ott, ahol átkelőhely. Mindkettő világos és egyértelmű jogszabály.

Hogy ezt jogi végzettségű emberek miért képtelenek megérteni - ez az igazi kérdés.

Arról meg mélyen hallgatnak, hogy a jelenlegi EU-s és magyar jogszabályokat a migránsok folyamatosan és szándékosan megsértik.

Kampfer 2015.09.03. 21:32:42

@asebes: Korrekt írás! Sanszos, hogy nem mindenben értünk egyet, de korrekt írás volt részedről. Egyébként magam is katona voltam, őrként szolgáltam... Tűzparancsom volt! És tudom, hogy az nem úgy működik, hogy leheveredek a töltésre egy géppuskával és kizavarom a hevedert! De van egy olyan félelmem, hogy ezt poszter is nagyon jól tudja! Ahogy a désijános is tudja, hogy csúsztat és közönséges hazugságokat ír le, de mégis megteszi, mert ez szolgálja a politikai céljaikat. Akkor is, ha ezzel ártanak az országnak (habár, lesz ennek érdekes hatása '18-ban)!
Kamp.

csak egy néző 2015.09.03. 21:40:44

A 2000-es évek elejétől az országos politikában is aktív volt. Tevékenysége ebben az időszakban a MIÉP-hez kötődött, Csurka István pártelnök tanácsadója volt.[1][2] Egy ideig a szintén a radikális párthoz köthető Pannon Rádió műsorvezetője és hírszerkesztője.
És ez a lény még taníthat is egyetemen.

Kampfer 2015.09.03. 21:45:51

@csak egy néző: Miért ne taníthatna...? Liberálisok is taníthatnak egyetemeken. Semmilyen mondat nem hangzott el az adott vitában, ami miatt magyarázkodnia kellene...!
Kamp.

asebes 2015.09.03. 21:53:40

@Kampfer:
Köszönöm.

Tudod a mai Magyarország azért egy élhetetlen hely, mert a véleményét mindenki a pillanatnyi (politikai) érdeke szerint váltogatja, ennek megfelelően ELVEI a többségnek nincsenek.

Mondok három példát.

A ma a menekültekkel szemben határozott, esetleg rendőri fellépést követelők jelentős része 2006-ban a budapesti utcákon tomboló erőszak ellen fellépő (így vagí úgy, bénázva, stb) "karhatalmat" ma is "gyilkosoknak" titulálják. És fordítva, akik akkor esetleg még határozottabb, még keményebb fellépést sürgettek, azok ma a elvtelenül (IS) a jogsértő menekültekkel szemben intézkedő rendőröket sértegetik.

2006-ban Orbán jogsértően és demonstratív módon "kordont bontott". A minap egy DK-s politikus a déli határon meg drótvágóval a kerítést bontotta meg. SZerinted hányan vannak ebben az országban, akik szerint MINDKÉT ELJÁRÁS JOGSÉRTŐ?

Vagy ott van a józsefvárosi balhé augusztus 20-án. A tüntetéshez és a szabad véleménynyilvánításhoz való jog - szerintem - nem azt jelenti, hogy mások rendezvényére "rászervezek".
És legyen szó arról, hogy Demszkyt dobálják meg tojásokkal, Gyurcsányt fütyülik, hazaárulózzák le nemzeti ünnepeinken, a melegfelvonuláson provokálnak balhét - avagy "Hugyos Máté" táblákkal odamennek a nyolcadik kerület állami ünnepségére - szerintem - egyaránt provokatív, illetlen, visszataszító. A szólásszabadság ugyanis nem azt jelenti, hogy széttrollkodom a másik rendezvényét - hanem azt, hogy nem a nemzeti ünnepen, hanem egy "sima" tüntetésen tiltakozom Demszky, Gyurcsány vagy éppen Kocsis Máté ellen. Ás ott akár hazaárulózhat is, vagy "hugyosmátézhat" is bárki.

Ebben az országban az én legnagyobb problémámat egy régi vicc poénjával lehet(ne) megmagyarázni: "tessék mondani, hová álljanak a belgák?"

Krisz11 2015.09.03. 21:55:27

Ha megtámadják a határt mi mást csinálhatnánk?
Mióta létezik emberiség alapvetés a határ (terület) védelme, függetlenül attól, hogy egy női jogász ezt nem bírja felfogni.
A területüket még az állatok is védik, már vagy 65 millió éve..

csak egy néző 2015.09.03. 21:56:35

@különvélemény2:
"Azt, hogy zárug pontosan hogy fogalmazott nem tudom, de az biztos, hogy ez így félreérthető, ahogy leírtad, így uszító is lehet."
Itt van a teljes riport a demokrata (haha) nevű szennylapból.

www.demokrata.hu/velemeny/megalljt-parancsolni

"A libsik a valódi tűzparancsot vizionálták, ami azt jelentené, hogy lelövünk mindenkit, aki illegálisan átlépi a határt."

Nézd már egy kicsit vissza a haverjaid véleményét, hogy ki is vizionálja a tűzparancsot és az aknazárat.

"HITLER tudta volna mit csináljunk a bevándorlokkal 2015.08.31 02:07:58
Egy rovid idore be kell hivni az ISIS-t, na azok aztan rendet csinalnanak a pofatlan rohadek bevandorlok kozott. Hamar elterjedne a hire, hogy erre nem erdemes jonni, mert az ISIS varja oket, a magyar allam teljes tamogatasaval.
Es ugy altalaban is elterjeszteni, hogy hamarosan egesz europat megaszallja az ISIS.
Eleg lenne csak par kocsognek levagni a fejet, es a kepekkel kiplakatozni sziriat "Welcome to Hungarian" felirattal."

"Medgar 2015.09.01.
Igazad van rég lőni kéne. Végre egyetértünk."

csak egy néző 2015.09.03. 21:59:13

@Kampfer:
Ugye elolvastad az utolsó mondatát is?
"Magyarországon ezt meg kell előzni, vagy ha határunkhoz ér, meg kell akadályozni. Akkor is, ha mi adunk először tűzparancsot a határaink megvédésére. Az idő közeleg."

Krisz11 2015.09.03. 22:00:04

@asebes:
"2006-ban a budapesti utcákon tomboló erőszak ellen fellépő (így vagí úgy, bénázva, stb) "karhatalmat" ma is "gyilkosoknak" titulálják"

1.) Magyarok ellen léptek fel, nem migránsok ellen.
2.) 56-ban a szovjet karhatalom is fellépett a magyarok ellen. Most akkor azt is éltetnem kellene, ha azt szeretném, hogy a migránsok ellen fellépjenek?
Nem ülnek a párhuzamaid.

asebes 2015.09.03. 22:02:03

@csak egy néző:

Az ominózus vitában két ballib és két jobboldali politológus vett részt, és a HÍR TV-n folytatták (melynek műsorai, híradói Simicska lázadása óta határozottan nézhetőbbek, a fő seggnyalók az M1-hez igazoltak...)

Parázs vita volt, már ott is megpróbálták kiforgatni Zárug szavait.

Az átjárható határokat én ahhoz hasonlítom, amikor Londonban élő nagybátyámnál az előkerteket csak egy térdig érő sövény választotta el - már ahol volt - a szomszédtól, vagy a közterülettől. AMikor aztán a nagybátyám illetve munkahelye ellen több rendkívül liberális állatvédő merényletet kísérelt meg - egy ízben a macskája verte le az autó aljára rögzített bombát - akkor az "öreg" szép magas kerítést emeltetett, mozgásérzékelőkkel, reflektorokkal.
Amúgy az öreg rákkutató, és a kísérleti egereket és patkányokat "mentették" az állatvédők, a Brit Királyi Rákkutató Intézetbe betörve megsemmisítették azt a két évtizede tenyésztett kísérleti egér "farmját", ahol olyan steril egerek éltek, amelyeknek nulla immunrendszere volt, és a természetes levegőn is halálos fertőzést kaptak, és ahonnan a fél világot ellátták ezekkel a speciális kísérleti állatokkal. Nem kozmetikai kísérletekhez, hanem a rákkutatáshoz.

Kampfer 2015.09.03. 22:02:51

@csak egy néző: Természetesen elolvastam. Továbbra sem értem, mi a problémád ezzel a mondatával? Politológusként miért ne gondolhatná ezt? A szakmai és gyakorlati kérdésekről nyilván a szakemberek és a katonák döntenek majd, de az elgondolásában mi a hiba?
Többezer migráns erőszakkal elsodor egy ÁLLAMHATÁRON felsorakoztatott karhatalmi erőt. Ez neked nem tűnik erőszaknak? Elhiszem, hogy ez nem tetszik a poszternek, de ha ő ezt jogászként nem tudja felfogni és értelmezni, az róla szól és nem ZPF-ről! Ne szórakozzunk már...!
Továbbá: tűzparancs mibenlétével tisztában vagy?
Kamp.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2015.09.03. 22:04:53

@Anti Liberal: Ezt alátámasztanád forrással? Én eléggé más számot / arányt olvastam és láttam a Keleti környékén.

Tudományos libsizmus 2015.09.03. 22:07:36

Sajnos már a a visszájára fordult Adenauer sokszor idézett mondása, miszerint Ázsia az Elbánál kezdődik. A libsik kedvéért: az Elba folyó Németország (mármint a régi Németország) kellős közepén folyik keresztül nagyjából észak-déli irányban. Azaz Adenauer kancellár a németek felét ázsiainak vélte. Leginkább persze a poroszokat, akiket különösképpen nem kedvelt.

Nos, mára ez a mondás a visszájára fordult. A liberális tébolyda az Elbánál kezdődik. Az Elbától nyugatra.

Szemmel látható, hogy Közép-Európa még tartja magát. A nyugat ellenben, egyre inkább úgy tűnik, hogy menthetetlen. Ha szabad Bismarck nem kevésbé sokszor idézett mondását idézni: reménytelen eset. Habár ő ezt annak idején Franciaországra értette, de úgy vélem, nyugodtan kiterjeszthetjük ma ezt már egész Nyugat-Európára, amelynek határa Adenauer szerint az Elba.

Leone_510 2015.09.03. 22:12:38

@kewcheg: "angolszászoktól, a franciáktól, a spanyoloktól,"
muhaha a gyarmatosítók nem nácik, te ostoba

asebes 2015.09.03. 22:15:23

@Krisz11:

Tök mindegy, ki ellen lép fel. A rendfenntartó erőknek nem bőrszín, állampolgárság stb. alapján kell fellépniük, hanem jogellenes cselekmények esetén.

Amikor Budapest utcáin esténként 3-5 autót gyújtottak fel, barikádokat építettek, és utcakövekkel dobálták a rendőröket - ott indokolt volt valamilyen fellépés. Függetlenül attól, hogy kik gyújtogattak. Mert a gyújtogatás, az utcakövek felszedése, a barikádok építése stb. önmagában bűncselekmény. Annak ellenére, hogy a magam részéről a migránsokat és ezt az egész hullámot veszélyesnek tartom, természetesen ellenezném ellenük a fegyverhasználatot - és épp ezért szükséges rossznak, és arányos eszköznek tartom a kerítést. A kormánynak felelősen kell gondolkodnia. És mindenkor a népakaratot kell képviselnie. És Magyarországon az itt élők 80 %-a nem kér iszlám kisebbséget, nem óhajtja velük megosztani a hazáját - és ez szíve joga.

Emlékeztetnék Svájcra, ahol volt bátorsága a kormánynak népszavazáson kikérni a lakosság véleményét arról, épüljenek-e - ha jól emlékszem is mecsetek, hanem minaretek, és a lakosság nem kért belőle.

Nem azért tartom veszélyesnek őket, mert a szír menekült majd kirabol, esetleg elveszi a munkámat, hanem azért, mert egy idegen és meglehetősen erőszakosan terjeszkedő kultúra képviselői ők, és esetleg létrejön itt egy idegen kultúrára alapozott jelentősebb népesség, amely nem fog rendesen beilleszkedni, amelynek vallási szokásai idegenek, stb. stb. stb. Elég megnézni azokat a nyugati országokat, ahova 60-70 éve beengedték az akkori bevándorlókat, és ahol most iszlám mecsetekben toboroznak háborítatlanul terroristákat.

A magam részéről nem hiszek a multikulti társadalmakban, elszórtan, egy-egy városban működhet, de azért ott is rengeteg probléma van a felszín alatt. New York lehet éppen egy multikulti város, de mondjuk egy közép-nyugati kisváros feltehetően nem...

Medgar 2015.09.03. 22:17:35

@Kampfer: @asebes: Igazatok van, de úgy érzem a jogásznőtől hiába is várunk objektivitást. Hiszen nem a genfi egyezmény vonatkozó cikkét elemzi, csupán demagóg hangulatkeltést folytat:

net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=98900015.TVR

31. Cikk

A menedéket nyújtó ország területén jogtalanul tartózkodó menekültek

1. A Szerződő Államok az országba való jogellenes belépésük, vagy tartózkodásuk miatt nem sújtják büntetéssel azokat a menekülteket, akik közvetlenül olyan területről érkeztek, ahol életük, vagy szabadságuk az 1. Cikkben foglalt meghatározás értelmében veszélyeztetve volt, és akik engedély nélkül lépnek be területükre, illetőleg tartózkodnak ott, feltéve, hogy haladéktalanul jelentkeznek a hatóságoknál és kellőképpen megindokolják jogellenes belépésüket, illetőleg jelenlétüket.

2. A Szerződő Államok nem korlátozzák az ilyen menekültek mozgási szabadságát a szükséges mértéket meghaladóan és ilyen korlátozásokat csak addig alkalmaznak, amíg jogi helyzetük az illető országban rendezést nem nyert, illetőleg más országba nem nyernek bebocsátást. A Szerződő Államoknak az ilyen menekültek számára megfelelő határidőt kell engedélyezni, illetőleg a szükséges támogatást meg kell adni ahhoz, hogy más országba bebocsátást nyerjenek.

Leone_510 2015.09.03. 22:17:53

aki erőszakkal átjön a határon , nem tudni milyen céllal, az lelőheTIK , mi ezzel a gond?
az a baj a világban , hogy vannak jogászok, sokkal jobb lenne az élet nélkületek

Ad Dio 2015.09.03. 22:19:10

Ez a ZPF egy idióta... de nemkisebb barom annál, aki szerint mindenkit tárt karokkal kell fogadnunk.

asebes 2015.09.03. 22:21:27

@Krisz11:

Az említett vitában Zárug folyamatosan azzal érvelt, hogy a menekültek (nem csak nálunk, már Görögországban, Macedóniában és Szerbiában is) folyamatosan megsértették az érintett országok szuverenitását, amit pedig a nemzetközi jog minden ország számára garantál - hogy a határait, ha kell, minden eszközzel jogosult megvédeni.

Példaként említette az egy-két nappal korábbi macedón esetet - ez talán bejátszás is volt a műsorban, ahol ugye a menekültek erőszakkal megrohamozták a határt, és a macedón rendőröket.

Zárug elmondta - biztos visszakereshető a vita a Hír TV archívumában - hogy ott a menekültek nem életveszélyben voltak, nem arról volt szó, hogy ha nem jutnak azonnal túl a határon, akkor veszélyben az életük, csupán lassúnak tartották a legális határátkelőhelyen a bebocsátást és - hogy szó szerint idézzem "nem volt kedvük várakozni".

Kelly és a szexi dög 2015.09.03. 22:21:29

Alkalmazd a jogot, a jogalkotás szerencsére nem a te feladatod!

asebes 2015.09.03. 22:24:04

@Medgar: tökéletes, én lusta voltam utána nézni, hogy miként rendelkezik minderről a nemzetközi jog, de feltételeztem, hogy valami hasonló lenne a tartalma.

Mit nem adnék, ha egyszer a Népszabadságban mondjuk ez a két idézett pont megjelenne, vagy egy TV műsorban elhangozna.

Pontosan erről van szó.

Punxsutawney Mormota 2015.09.03. 22:27:17

@Anti Liberal: Ajjj, mert Te olyan tökösen harcolnál mi? Szerinted 56-ban hányan harcoltak az utcákon és hányan lapítottak a kanapé alatt? Kis népművészeti agyadedény.

Tudományos libsizmus 2015.09.03. 22:28:42

@Kormánymeghízott Államcickány Úr:
Távolodj el 100 méterre a Közel-Keletitől. Egy darab muzulmán nőt nem látsz. Egyetlen egyet, még véletlenül sem. Közben a Blaha Lujza térig az egész környék, az összes környező utca tele van katonaköteles korú fiatal paki/nigger férfiemberrel.

Tehát ha lemész a 8 esztendei felújítási munkálatok után épp időben nekik átadott aluljáróba, ott valóban látsz nőket és gyerekeket. Azonban az aluljáró lépcsőjén már egy darab muzulmán nőt nem látsz. Az utcán pláne. Szerintem élve elégetnék.

Mondjuk nincs megtiltva a femináciknak, hogy esetleg ilyenkor is tüntethetnének a nők jogaiért. Ez csak hirtelen jutott volt most itten az eszembe.

asebes 2015.09.03. 22:29:50

@Anti Liberal:

Nem tekintem gyáva féregnek azt, aki nem akar harcolni. Hősökkel tele van a temető. Mindenkinek egy élete van. Valószínűleg hasonló helyzetben én is menteném az irhámat. Meg a családomat.

De valószínűleg betartanám az engem befogadó, nekem menedéket adó ország(ok) jogszabályait.

Kampfer 2015.09.03. 22:30:00

@Medgar: A désijános, kálmánolga, rónaiegon, simonandrás, némethpéter, mészárosantónia és társaik természetesen sosem törekednek az objektivitásra! Ezt persze a közmédiáról sem lehet elmondani, de az tény, hogy jelenleg a migránskérdéssel kapcsolatban az említettek és az ő politikai térfelük elvakultan migránspárti és a hagyományaihoz híven hungarofób! Poszter is ebben a sorban van, ahogy ZPF-ről ír, már önmagában nélkülözi az objektivitásra való törekvést is! Egyébként szerény véleményem szerint fentiek és a poszter körökkel durvább uszító, mint a ZPF!
És akkor a vonatkozó jogszabályról:

"...azokat a menekülteket, akik KÖZVETLENÜL olyan területről érkeztek, ahol életük, vagy szabadságuk az 1. Cikkben foglalt meghatározás értelmében veszélyeztetve volt..."
Délszláv háború... Tetszik érteni! Közvetlenül olyan területről...!!! Akkor állt fenn ez a helyzet. Ez most NEM AZ A HELYZET!
De lépjünk túl nagyvonalúan ezen a kis 'malőrön' és nézzük tovább:

"A Szerződő Államok nem korlátozzák az ilyen menekültek mozgási szabadságát a SZÜKSÉGES MÉRTÉKET MEGHALADÓAN és ilyen korlátozásokat csak addig alkalmaznak, AMÍG JOGI HELYZETÜK az illető országban RENDEZÉST nem nyert."
Vagyis jelenleg a szükséges mérték a zárt táborban őrzés lenne, mivel MEGTAGADJÁK a regisztrációt és az egészségügyi szűrést. Ergo nem együttműködőek. Továbbá ezeknek NEM RENDEZŐDTEK még a jogi helyzetük, csak itt tartózkodnak (illegális határátlépést követően)! Csak kíváncsi lennék, ez az egyezmény nem tér ki a menekülők kötelmeire...?
Továbbá emlékeztetnék mindenkit: ezek NEM MENEKÜLTEK, hanem MIGRÁNSOK! Ha már poszter nagy jogász, fentieken is érdemes lenne elgondolkodni!
Kamp.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2015.09.03. 22:33:20

Zárug családja honnan vándorolt be? A képen csak a sötétség látszik...

asebes 2015.09.03. 22:43:29

@Kampfer:

Erre szoktam azzal érvelni, hogy ha Balatonfenyvesen felborul a csónakom, nem Badacsony irányába fogok kiúszni...

Elég életszerűtlen számomra, hogy valaki Pakisztánból vagy Afganisztánból mondjuk 5000 kilométerre talál csak MENEDÉKet.

Az is érdekes, hogy a migránsok olyan országok megszámlálhatatlan ellenőrző pontjain (nem csak határokon) jutnak át háborítatlanul, amelyek mondjuk az ellentétes irányban, mindenfajta papírral és engedéllyel rendelkező turistákat se mindig engedik tovább...

És ugyancsak fel szoktam hozni azt, amikor valaki kiváltja nem kevés pénzért az amerikai vízumot, megváltja érvényes útlevéllel és egyéb okmányokkal a repülőjegyét, aztán mondjuk New Yorkban a bevándorlási hatóság embere le se engedi szállni a repülőről.

Tudományos libsizmus 2015.09.03. 22:50:08

A németek szintén elmehetnek a sunyiba.

Kinek van önálló megszállási zónája Afganisztánban? Ja, a németeknek. Jé. És menekül onnan a jónép? Nahát. Az a kurva. Erre jön a német külügyminiszter, a Steinmeier és kijelenti, mint egy messziről jött idegen, hogy Afganisztánban káosz van. Na bazdmeg. Még szép, miután megszállták őket a németek, mondaná Kohn.

Elmehet a Merkel is az anyjába. De előtte igazán átvehetné tőlünk a német megszállás elől menekülő afgánokat.

Kampfer 2015.09.03. 22:51:50

@asebes: Nagyon jó a hasonlatod! :-) És logikus és igaz is...!

Még egy meggondolandó kérdés az atv népes csapatának és a poszternek:

A világ mely részén alapjoga egy menekülőnek, hogy válogasson a célországok között? Hol döntheti el azt egy menekülő, hogy ő most mely államokon át hová akar menni? Ez NEM az ő választásuk! És továbbra is azt gondolom, ezek nem menekülők.

Mai jelenet Bicskén, hogy egy agyhalott fogja a nejét és a gyerekét, letaszítja a sínre, majd rájuk fekszik és úgy vágja a hisztit a készenlétiek előtt...! Azok meg alig tudják leszedni a nőről és a gyerekéről! Persze a libbant fotósok szénnékürtölik a világba a fotókat, ahol a gaz rendőrök tépkedik a szerencsétlent az asszonytól és gyerektől. Ha a videot is megnézed, akkor pedig egyértelmű a hatásvadász hiszti, a szokásos közel-keleti módon...
Szóval uszításról lehet beszélni, nem vitás. De jó eséllyel Sándor Zsuzsa és a balosok, illetve a libbantak tükréről rohadna le előbb a foncsor...!
Kamp.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2015.09.03. 22:52:02

@Tudományos libsizmus: Nekik lett felújítva a Keleti? Nem mondod. Amúgy meg kampányolj máshol a fidesznek.

Krisz11 2015.09.03. 22:54:08

@asebes:
Ez itt a lényeg, ez a Földi László (a magyar hírszerzés volt műveleti igazgatója) szerintem nagyon jó szakértő:

www.atv.hu/videok/video-20150902-foldi-laszlo-eb

Tudományos libsizmus 2015.09.03. 22:55:55

@Kormánymeghízott Államcickány Úr:
Ne erőlködj libsi. Így is, úgy is fel lesztek lógatva.

asebes 2015.09.03. 22:58:38

@Kampfer:

Nagybátyám 56-ban, decemberben szökött át Ausztriába. Ott jelentkezett az első osztrák határőrnél, majd elkerült egy táborba. Nem császkálhatott kedvére iratok nélkül Ausztriában... Számos ország - talán kvóták(?) alapján - befogadott menekülteket. Ő félbehagyta itt az egyetemet, és Angliából kapott egy ösztöndíjat - így került végül Angliába, ahol aztán az életét majdhogy leélte.

De őt az angolok "választották" - nem pedig fordítva.

asebes 2015.09.03. 23:01:02

@Krisz11:

Láttam, olvastam is vele interjút. Igen.

És ás biztonságpolitikai szakértők - Nógrádi, aztán talán Tarjáni is hasonlóan nyilatkozott... De hát ezek nem értenek hozzá...

Arcade Macho 2015.09.03. 23:01:39

@asebes: "Felháborított a központosítás, a jogállam lebontása, a fidesz káderek bebetonozása, rezsi cirkusz,...

Megjegyzem, a tavaszi plakátkampányon én is fel voltam háborodva...

Hatodik éves regnálása alatt most érzem először úgy, hogy az igazság - kivételesen - a kormány oldalán áll."

2018 csak a Fidesz!

1 es 3 stimmt
na jo a 2. is, de jeleznem hogy en kivetelesen hamar felismertem azt hogy itt a plakatkampany ellen hecceloknek uszitoknak baber az nem terem

Tudományos libsizmus 2015.09.03. 23:04:07

@asebes:
Az Egyesült Államokban a mai napig az ország történetének legértékesebb bevándorló-kontingensének tartják az '56-os magyarokat. Mármint az épeszű amerikaiak, nem a nigger/libsi csőcselék.

Arcade Macho 2015.09.03. 23:08:19

@Tudományos libsizmus: "Mondjuk nincs megtiltva a femináciknak, hogy esetleg ilyenkor is tüntethetnének a nők jogaiért. Ez csak hirtelen jutott volt most itten az eszembe."

szerintem a magafajta fotelforradalmarnak kellene egypar asszonkanak ott lent az aluljaroban elcsavarni a fejet es maris szebb vilag lenne :)))

kilincs ami nincs 2015.09.03. 23:12:49

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: Így van, ezzel a mérsékelt, emberséges hozzászólással a legnagyobb gond a szerencsétlen stílusa!

Pánikrohamosztagos 2015.09.03. 23:15:19

A menekültek a trójai faló, amiben elbújhatnak a terroristák, iszlamisták, drogkereskedők és hasonlók. A libsi meg a trójai faló előtt minél szélesebbre akarja tárni a kaput. Ő tudja miért annyira fontos neki Trója pusztulása, de mi nem engedjük

Pánikrohamosztagos 2015.09.03. 23:23:50

@Kampfer:
A szelíd, jóságos, együttműködő migráns libsik által terjesztett giccsképe mostanra teljesen szertefoszlott. Nem sok választ már el bennünket attól, hogy itt is ugyanazokat a polgárháborús állapotokat teremtse meg az illegális behatoló, amiket eddig csak küldföldi híradásokból ismertünk. Most elhozták nekünk a kertek alatt

Én csak abban bízom, hogy nem jut majd fegyver a kezükbe, mert akkor ugyanott leszünk ahol eddig ők voltak

Tudományos libsizmus 2015.09.03. 23:24:04

@Arcade Macho:
Mondottam az imént is az egyik elvtársadnak. Ne erőlködjetek. Végetek van.

Tudományos libsizmus 2015.09.03. 23:28:56

@Kampfer:
Ja. És halottnak öltözeti a gyerekét a Közel-Keletiben. Pszichopaták.

turista a saját országában 2015.09.03. 23:56:49

Lesz itt minden: minden oldalról teljesen lezárt határok, szükségállapot, tűzparancs, statárium...

Valljuk be, úgy kellett ez a migránsügy a hatalomnak, mint egy falat kenyér. A menekülthullám kiváló lehetőséget teremt Orbánnak, hogy tető alá hozza a nyílt fasiszta rendszert. Amibe legfőképp' mi magyarok leszünk bezárva, Mi barmok, akik hagytuk, hogy ez a gazember szabadon felépíthesse vágyálmát, a szemünk előtt épülő totalitárius államot.

turista a saját országában 2015.09.04. 00:02:03

@turista a saját országában: Summa summarum: Orbán ezért nem engedi ki a migránsokat az országból. Bolond lenne, azzal nem lehetne fokozni a helyzetet és bevezetni a fasiszta államra jellemző rendkívüli intézkedésekre feljogosító törvényeket.

Krisz11 2015.09.04. 00:05:15

@turista a saját országában:
"kiváló lehetőséget teremt Orbánnak, hogy tető alá hozza a nyílt fasiszta rendszert."
És "lerombolta a demokratikus fékek és ellensúlyok rendszerét". Még ezt is szoktátok mondani :D. Csak szólok, ha elfelejtetted volna.

Tudományos libsizmus 2015.09.04. 00:07:22

@turista a saját országában:
Németország nem ad nekik vízumot. Ha még nem fogtad volna fel.

turista a saját országában 2015.09.04. 00:07:57

@cca.: "Nem ti tűrtök, hanem ti vagytok megtűrve. Ezt véssétek az eszetekbe"

Így van, te kis hernyó, jól mondod: a fasiszta állam legföljebb megtűri a belső ellenségeit. Legalábbis ideig-óráig, de mindaddig, amíg azok nem jelentenek érdemi veszélyt a rendszer épségére.

turista a saját országában 2015.09.04. 00:10:43

@Krisz11: Nem felejtettem el. Semmi sincs elfelejtve az államnak a másik ötven és másik száz,a saját állampolgárai ellen elkövetett gaztetteivel egyetemben.

Róth Manó unokái 2015.09.04. 00:29:05

Az szdsz-es volt bírónő uszítását olvashattuk. Nem is vártunk tőle mást.

alfacharlybravo 2015.09.04. 00:55:17

@turista a saját országában: Meg az árvíz is nagyon kellett Orbánnak, ne vakard meg a fejed mert szálka megy a körmöd alá.

alfacharlybravo 2015.09.04. 00:58:04

@turista a saját országában: Nehogy már a nyúl vigye a puskát, a kisebbség terrorizálja a többséget, ebben persze a féltestvérre hajaztok, Ábrahám vérei.

paragrafus 2015.09.04. 01:17:19

@Róth Manó unokái:
Egy kiváló bírónő még kiválóbb érzekezését olvashatjuk, olvashatod.
De ennek megértéséhez nem ártana előbb felnőni.

bkkzol 2015.09.04. 02:31:46

Dzsingisz Kánnak tisztábbak voltak a céljai ,mint ennek a hordának. Az NDK-s öregasszony meg gusztustalan módon hitegeti, hergeli a népvándorlókat hátulról meg szívatja Magyarországot. A már leregisztráltakból hány vagonnal kér? Ja? Egyet se? A budapesti német nagykövet is csak csúsztat, hazudozik. Oda kell szervezni a tranzit állomást eléjük. Válogassanak!

Fazakas László 2015.09.04. 05:09:43

@cca.: Ez nagyon jó és igaz duma ...

Fazakas László 2015.09.04. 05:19:18

@csak egy néző:
Ha Heller Ágnes díszpinty, aki annyira nem magyar, hogy magyarul még jól se tud - és taníthat az egyetemen,
akkor a felemlÍtett magyar ember - ugyan miért nem taníthatna?
Pont az oly sokat emlegetett demokráciának ez lenne a lényege. Mindenki csinálhat mindent, jogi és fizikai korlátai nincsenek.

Az egyetemet megemlítve - legfeljebb hallgatói nincsenek ....

E.Katolnai 2015.09.04. 05:30:08

meddig tűritek? természetesen sokáig, hiszen mind jó körülmények között, biztonságos belvárosi környezetben éltek és eszetekben sincs kivándorolni, pedig lenne hova.
alijázás helyett inkább, mint belső ellenség ott gyalázzátok, rongáljátok a magyar, ahol csak éritek, feszititek a helyzetet, terjesztitek a gyűlöleltet.
miért ragaszkodtok egy ilyen rohadt-szemét néci néphez, mint a magyar, mikor már közel 70 éve létrehoztak direkt a számotokra egy hazát, h legyen hol otthon érezni magatokat?

IP címmel leégett pecás 2015.09.04. 06:31:17

A mocskos menekültekre géppuskatűz. A 2006-os hősöknek pedig érdemérmet, akik a mocskos Gyurcsány rendőreinek benzint ajándékoztak palackban, csak a hülye cigiző rendőrök miatt az meggyulladt. Azoknak a hősöknek akik a tűztől féltve az autókat, odébb borogatták azokat, utcakövekkel igyekeztek a saját hülyeségüktől meggyulladó rendőröket oltani.
Azokat a hősöket is ki kell tüntetni, aki este a Deák téren a béna román foci beszivárgó támogatóit próbálták kioktatni kioktatni az új felcsúti focitaktikáról.

IP címmel leégett pecás 2015.09.04. 06:32:51

@E.Katolnai: Igazad van! Jó hogy eszembe juttatod. Muszáj egy kicsit zsidóznom, mert reggel nem állt fel. De most az ügyes bújtatott zsidózó soraidra kiverem.

IP címmel leégett pecás 2015.09.04. 06:34:54

@bkkzol: Miért mi volt Dzsingisz kán célja. Lemészárolgatni, megerőszakolni, kirabolni az elébe kerülő népeket. Tiszta nemes cél. Míg ezek a mocskos elmenekülnek egy kellemes polgárháború elől. Szép értékrended van. Szépen nevelt téged az anyád. Az a nagy koca a disznóólban.

IP címmel leégett pecás 2015.09.04. 06:35:58

@Krisz11: Te! Többen mondták hogy el kell adni a dollárt, mert hiperinfláció lesz. Mit tudsz te erről?

IP címmel leégett pecás 2015.09.04. 06:37:25

@Tudományos libsizmus: Miért? A négerek mit mondanak a bevándorló magyarokról? Van valami linked, vagy csak hazudozol a világba mint szoktad?

IP címmel leégett pecás 2015.09.04. 06:39:43

@Tudományos libsizmus: Hűha! KISZ titkár elvtárs! ?ár akasztásról vizionál? Mi van neked se verte ki az asszony? Frusztrált vagy. Én előveszem a nyilaskeresztes karszalagos nagypapa képét, arra ki tudom verni.

IP címmel leégett pecás 2015.09.04. 06:40:48

@Kampfer: Hallom te meg az IKEA-ban szoktál bujkálni. Ott van tranzitzóna?

IP címmel leégett pecás 2015.09.04. 06:43:21

@Kampfer: Neked mit jelent a nicked? Fadesztillációval előállított vegyület? Metil alkohol? Vagy óvodás modjára harcosnak képzeled magad?

IP címmel leégett pecás 2015.09.04. 06:48:24

@Medgar: A genfi egyezményt rohadt zsidó libsik írták. Hű! Ismét leírtam hogy zsidó meg libsi kombinálva! Erre gyorsan ki is verem.

IP címmel leégett pecás 2015.09.04. 06:51:55

@Krisz11: "Magyarok ellen léptek fel, nem migránsok ellen."

Ja hogy nincs egyenlőség a jog előtt. Ha magyar vagy gyújtogathatsz, Molotov koktélt dobálhatsz a rendőrökre. Ha migráns vagy még a vonatra sem szállhatsz fel hogy elmenj. Értünk téged. Szépen nevelt az anyád.

IP címmel leégett pecás 2015.09.04. 06:54:20

@csak egy néző: Ez a "harcos" - @Kampfer: - géppuskákkal álmodik, azért szeretne lövetni. Aztán amikor kihívja Kurt úrfit az Őrsre, akkor elmenekül a haverjaival amikor meglátja. A hülyéje nem tudja hogy egy ismert harcművész van a nick mögött. :-))

IP címmel leégett pecás 2015.09.04. 07:01:40

@Kampfer: "„Magyarországon meg kell előzni, vagy meg kell akadályozni a népvándorló hordák agresszióját. Akkor is, ha mi adunk először tűzparancsot a határaink megvédésére. Az idő közeleg.”
Neked ez teljesen rendben van harcoska? Akkor már értem miért ezt a gyerekes nicket választottad. Anyád esténként ad egy játékgéppuskát a pizsama mellé hogy nyugodtan tudjál aludni?

midnight coder 2015.09.04. 07:31:21

A post elkövetőjével szemben én azt szégyellem, hogy ilyen szemét, hazaáruló, sőt az egész európai civilizációt eláruló ellenzék él kis hazánkban. Az amerikaiak, zsidók, stb országában a hazai polgárok, legyenek akár ellenzékiek, nem voltak olyan ostobák, hogy nekiálljanak tüntetni az ő érdekeiket is megvédő kerítések, és általában határőrizeti tevékenység ellen.

Európának egy érdeke van: 0 darab iszlamista és általában déli bevándorló. Ezt amúgy az ostoba postíró is megérti majd, amikor a Sariát követelő iszlamisták lefejezik majd az unokáját.

IP címmel leégett pecás 2015.09.04. 07:32:25

A náci elmebetegek őrjöngése ellenére szerintem Orbán nagyon taktikusan cselekszik. Gyakorlatilag Magyarország ismét a Nyugat védőbástyája és szerintem Orbán a nyugati polgárok szemében most egy határozott és okos politikus. Szerintem is jól teszi amit tesz és mértéket tart a karhatalmi erőszakban, a sok náci bolonddal nem törődve. A menekülőket a kerítés átlépése egyszerűen jogilag bűnözővé teszi, akiket ezután táborokba zárnak. Hamar el fog terjedni a hír, hogy Magyarországról nem lehet tovább jutni. Görögországot, Macedóniát, Szerbiát azért özönlötték el, mert akadálytalanul mehetnek tovább.

IP címmel leégett pecás 2015.09.04. 07:33:14

@midnight coder: Te hülye vagy. Miért is hazaáruló a poszt írója?

midnight coder 2015.09.04. 07:33:50

@Csatos náci: Majd ha a te gyerekedet is lefejezik, akkor te is átlátod majd, hogy rendben lett volna. Amúgy a honi liberósaink szellemi elődei Kádár vasfüggönye ellen nem annyira tiltakoztak, holott a vörösnácik nem az idegenek betörése ellen védték az országot, hanem a saját polgáraikat akadályozták meg az ország elhagyásában.

IP címmel leégett pecás 2015.09.04. 07:34:34

@midnight coder: Miért hazaáruló az aki az uszítást uszításnak nevezi?
Mit írt ami hazaárulás szerinted? Le tudod írni? Idézzed!

midnight coder 2015.09.04. 07:35:13

@Csatos náci: Mert támogatja Európa elárasztását iszlamista bevándorlókkal, így hosszú távon az európia IS létrejöttét.

IP címmel leégett pecás 2015.09.04. 07:35:52

@midnight coder: Te komplett hülye vagy. Arra majd visszatérünk ha lesz ilyen. Arra viszont volt már példa amikor az elvbarátaid Dunába lőttek embereket, te fasz!

IP címmel leégett pecás 2015.09.04. 07:36:20

@midnight coder: Nem támogatja. Hol írta ezt? Tudod idézni?

midnight coder 2015.09.04. 07:36:36

@Csatos náci: Európát úgy lehet megvédeni, ha szépen megakadályozzuk az iszlamistákat abban hogy bejöjjenek. Minden olyan eszköz, ami gátolja őket a szabad mozgásban, üdvözlendő. A jó megoldás a teljes aknazár lenne.

IP címmel leégett pecás 2015.09.04. 07:37:30

@midnight coder: Mellébeszélsz. Idézzed hol volt hazaáruló! Aha. Aknazár. Kibújt a szög a zsákból.

midnight coder 2015.09.04. 07:38:16

@Csatos náci: Az a pár ember akit az "elvbarátaim" a Dunába lőttek - sőt az a 6 millió is, akiket a Holocaust során legyilkoltak - elhanyagolható ahhoz a 120 millió ártatlanhoz képest, akiket a te elvbarátaid gyilkoltak le.

IP címmel leégett pecás 2015.09.04. 07:39:38

@midnight coder: Milyen 120 millióról beszélsz? Idézet lesz már hol volt a posztban a hazaárulás?

Pásztor Miklós 2015.09.04. 07:41:17

@midnight coder: Számháborúba kezdesz? Különben milyen 120 millióról beszélsz?

midnight coder 2015.09.04. 07:42:42

Egy kerítés csak arra képes, hogy lelassítsa az illegális határátkelőket. Egy kivétel van: az aknazár, de azt ugye nem lehet. A sima passzív kerítés viszont csak akkor ér valamit, ha mellette határőrizet is van, határvadászok járőröznek a kerítés mellett, és az illegálisan átlépőket letartóztatják. Ezek nagy része viszont kigyúrt, katonaviselt fiatalember - jó eséllyel kiképzett terrorista. Azaz, nem biztos, hogy önként és dalolva, és pláne ellenállás nélkül hagyja magát elfogni. És ha csak egy kés van nála, már veszélyezteti a határőr életét. Ehhez kell az éles lőfegyver. Ahogy anno Kádárék idején is volt ilyenje a határőröknek.

IP címmel leégett pecás 2015.09.04. 07:43:42

@midnight coder: Pedig az előbb még aknazárat akartál.

@Pásztor Miklós: Úgy látom ez a 120 millió megakadt a torkán. Mondott egy nagyot, aztán most belesült. :-))

midnight coder 2015.09.04. 07:44:37

@Pásztor Miklós: A kommunizmus áldozatainak létszáma szerte a világon. A jó Lenin és Sztálin elvtárs által legyilkolt millióktól a vörös khmerek áldozataiig.

midnight coder 2015.09.04. 07:49:02

Amúgy hülye az, aki manapság a náciktól fél. Nem a nácik fogják legközelebb a Dunába lőni a zsidókat. Nem lehet kétszer ugyanabba a folyóba lépni. A következő kör itt Európában az iszlamisták polgárháborúja lesz. Aminek a végén a zsidók visszasírják majd a nácikat.

Aktívan harcoló európai náci 45 óta nem létezik. Ezzel szemben ma is több száz európai harcol az IS oldalán.

KUHULIN 2015.09.04. 07:59:12

@midnight coder: Pontos. Aztán megint a magyarok lesznek a bűnbakok.

IP címmel leégett pecás 2015.09.04. 08:00:46

@midnight coder: Konkrétan melyik mondata? Idézzél! Mi van a 120 millióval? Mi van az aknazárral? Pár mondatos okádásaidban egy csomó igazolhatatlan baromságot hordtál össze.

KUHULIN 2015.09.04. 08:00:52

@Dr. Sándor Zsuzsa: "Itt nem zsidózunk. Van erre számos más hely a net-en."
Amit pontosan definiálod a "zsidózás" fogalmát... :)

IP címmel leégett pecás 2015.09.04. 08:01:43

@midnight coder: Ez nevetséges. A kommunizmus 120 millió áldozata. gyerekes hülye vagy.

Kampfer 2015.09.04. 08:03:36

@Csatos náci: Üdv! Akkor csak elmondom, hogy 'csakkúrnaúrfi' talán ki sem jött a féltonnás haverjaival, talán ott volt, de mindegy, ostoba kis butus a szarnyaláson kívül értelmes gondolatot még nem tudott megfogalmazni. Lesz még alkalom rá, hogy begyűjtse, amire vágyik, nincs ezzel gond... Anyámmal kapcsolatban kérlek ne nagyon személyeskedj, mert az egy újabb dimenziója a társalgásnak, nem emlékszem rá, hogy faszparaszt lettem volna veled, te viszont sokadszorra vagy ilyen... Te dolgod, rólad szól, nem rólam.
És akkor vissza a témához:
Igen, a megfogalmazás stílusán túlmenően azt gondolom, hogy a ZPF által elmondottak egy politológus szintjén tükrözhetik a józan valóságot. Olvasd el kérlek, amit fentebb is írtam. Egy szuverén állam eldöntheti, hogy ki és mikor és hol léphet be, ki vagy haladhat át a területén. Ez ellen erőszakkal fellépő tömeg ellen pedig jogában áll akár erőszakot is alkalmazni. Továbbá a tűzparancs mibenléte és annak alkalmazása katonai, szakmai kérdés! Nem kell feltétlenül fejbelövöldözni senkit sem. A tűzparancs elég komolyan le van szabályozva, annak alkalmazása nem egy CoD2 szintű szabadvadászatot jelent! A határzár és a határőrség lényeg épp ebben kellene legyen!
A 7.32-kor írott véleményeddel egyébként magam is egyetértek, nagyon komoly pengeélen táncol a kormány, eddig nagyon jól oldották meg, hogy a rendőrök sehol sem alkalmaztak vitatható erőszakot! Ez az út szerintem is korrekt, függetlenül attól, hogy mit próbál a nyugati mainstream média sulykolni!
Csak egy magánvélemény: ne ússz le a 'kúrnaúrfi' szintjére...! Két mondatodban is több értelem volt, mint neki egy év alatt!
Kamp.

csak egy néző 2015.09.04. 08:04:45

Erre a derék "magyar" csőcselékre vajon ez a napszemcsis, dagadt cicafiú nem akar tűzparancsot?

youtu.be/jHAWGCLyCTw

Kampfer 2015.09.04. 08:05:38

@Csatos náci: Névről vitatkozni eléggé infantilis dolog, nem...? Régi sztori és mindkettő értelmezés indokolt volt anno... Nem untatnálak vele.
Kamp.

Rövid G. atya 2015.09.04. 08:16:11

@midnight coder: azért azzal tisztában vagy, hogy egy jogászt rágalmazol nagy nyilvánosság előtt? :D

Rövid G. atya 2015.09.04. 08:17:06

@Csatos náci: szerintem több szót nem érdemel. Tudod, ő nem náci...

Netuddki. 2015.09.04. 08:29:16

Erre a zárugra csak rá kell nézni. Lerí róla az IQ hiánya. Hátranyalt, maffiózós hajviselet, napszemcsi a fejtetőn.

Igen, az ilyeneknek azért lehet a hangját hallani mert vannak akik vitapartnernek tekintik őket. Ha a kutya nem törődne velük, és ha valami törvénytelenséget csinálnának amibe az orruk bele lenne verve, akkor előbb-utóbb el is fogynának.
De mivel ezeket az alakokat az orbán rezsim zavarkeltésre és figyelemelterelésre használja, egyre több ilyen "IQ bajnok" hangja lesz egyre erősebb. Ez is az orbán sara, és ezért is felelni kell neki, mint a többi bűncselekményért is amit a magyar emberek ellen elkövetett.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2015.09.04. 08:40:54

@Tudományos libsizmus: Muhaha. :-) Én libsi? Fellógatva? Megint túl sok kumiszt ittál?

Netuddki. 2015.09.04. 08:46:52

@Kormánymeghízott Államcickány Úr: Ez egy ostoba fidesztroll. Nem vitaképes. Nem kell vele foglalkozni, vagy max. elküldöd annyába...

2015.09.04. 08:56:33

@Kampfer: Ej, no! Orbán Viktor épp a debreceni tábor bezárását kezdeményezte nemrég. Erre jössz te, a táborokba zárni őket ötleteddel. Meghazudtolod a főnököt? Nem lesz ennek jó vége.WEgyébként meg keveritek a szezont a faszommal. A shengeni határok nem Macedóniánál kezdődnek.

Proud Mary 2015.09.04. 09:12:27

@csak egy néző: 2015.09.03. 21:40:44

felháborító, mi az, h egy ilyen él, hisz mást gondol, mint te, halál rá!!

Larry Silverstein 2015.09.04. 09:13:41

Zsuzsa hagyd ezt a kérdést a magyarokra, ne trollkodj.

csak egy néző 2015.09.04. 09:15:32

@Proud Mary:
Nem kicsit vagy, hülye, ha neked ez jött le. Egy kérdést tettem fel.

csak egy néző 2015.09.04. 09:19:11

@Medgar:
Itt a válasz.

"Ezek a dolgok biztos képesek felőrölni egy embert, egy olyat pláne, aki a fél világon átvágott már a családjával. Bicskén elpattant nála a cérna, és a saját fejét ütögeti olyan emberek előtt, akik nem értik mit akar mondani, és akik egy szót sem tudnak hozzá szólni."

lvnte.blog.hu/2015/09/03/akkor_ez_a_foto_most_hazudik

Kíváncsi lennék, ha veled és családoddal csinálnák ugyan ezt egy vadidegen országban, mint amit ezekkel csinálnak. Mehettek, nem mehettek, felszállhattok, leszállítunk, bezárunk, kiengedünk.

2015.09.04. 09:20:04

@Csatos náci: Szóval tagadod a kommunizmus bűneit? Mielőtt bajod esik, figyelmeztetlek érte, hogy ezért 3 év letöltendőt kaphatsz!

Kampfer 2015.09.04. 09:21:01

@Könnyen elkaptuk, uram!: Üdv! Nem tudom, hogy a főnököm mit akar, legutóbb valami raktárkészlettel volt elfoglalva... Hogy az orbán mit akar, azt pedig onnan tudom csak, ahonnan jó eséllye te is, mert nem főnököm, illetve csak annyira, amennyire neked is az.
Az őrzött táborban történő regisztráció és tartózkodás nem az én ötletem, de támogatni tudom. A debreceni táborral pedig valóban az a baj, hogy lakott terület közvetlen közelében van. Nyilván más helyszín és más megoldás előnyösebb lenne. Az orbán ígéretét kéretik rajta számonkérni, ezt egyébként én is várom már, de más okok miatt.

"WEgyébként meg keveritek a szezont a faszommal. A shengeni határok nem Macedóniánál kezdődnek."
Ki írt olyat, hogy az schengeni határ? A macedón határon történteket példaként említette ZPF is és mi többen is, hogy az egész egyszerűen önkényes erőszak volt a migránsok részéről és a macedón államnak joga lett volna erőszakot vagy kényszerítő eszközöket alkalmazni. Sosem írtam olyat, hogy az a határ schengeni határ lenne. Ellentétben a magyar-szerb határral, amit viszont már nekünk kell védeni, a vonatkozó jogszabályokat pedig itthon, nekünk kell a migránsokkal BETARTATNI.
Továbbá vitattam a genfi egyezmény értelmezését mind a merkel, mind a poszter részéről, illetve feltételeztem, hogy az adott egyezmény a migránsok kötelmeiről is rendelkezhet (bár ezt nem tudom, nem vagyok szakavatott)! Nem szabad elfeledni, hogy a migránsok megtagadták az együttműködést a magyar hatóságokkal! Már önmagában ez vitathatóvá teszi bármilyen egyezmény vagy szabály rájuk vonatkozó voltát!
Kamp.

Ma Baker 2015.09.04. 09:32:41

Ha okot adnak rá, lőjék is le őket. Nekem ne keltsen itt a hazámban bármiféle felsordulást mindenféle jöttment határsértő... Ha bejönne egy betörő a lakásomba én is kést/baseballütőt/amiakezembeakad ragadnék ellene és teljesen jogszerűen cselekednék.

Medgar 2015.09.04. 09:34:31

@csak egy néző: Tehát a liberális demagógia jó. Nincs olyan helyzet, ahol a feleségem kezében a féléves gyerekünkkel lerángatnám a sínekre. De védd tovább a védhetetlent.

Larry Silverstein 2015.09.04. 09:36:45

Ki a faszt érdekli mitől omlik össze egy határsértő bűnöző.

Milyen háború elől menekül aki ilyet levágott ha nem oda ment a vonata ahova megálmodta?

2015.09.04. 10:01:37

@Kampfer: A tábort én is támogatom, oda kéne őket bezsuppolni, aztán a háború végével vissza az országukba. De Orbán azt mondta, nem kell a tábor, menjenek Németoprszágba, ott szeretettel várják őket.

csak egy néző 2015.09.04. 10:01:40

@Medgar:
Hát most így a fotelból nekem sem jutna eszembe.

asebes 2015.09.04. 10:14:43

@Csatos náci: te olyan sötét vagy, hogy még a Nap fényét is elnyeled

Pont a magadfajták tesznek hiteltelenné minden mérsékelt, a liberalizmust bíráló véleményt, mert azonnal lehet nácizni, fasisztázni és a hozzád hasonló genetikai tévedésekkel riogatni az embereket. Érvelések helyett csak zsidózni tudtok. Majd ha Magyarországot büntetőpontokkal sújtják az EB selejtezőkben a hozzád hasonló biológiai szennyeződések miatt, akkor lehet nagy a pofátok. Rosszabbak vagytok ennek az országnak, mint az oroszok a 40 éves megszállásukkal!

Érvek helyett csak zsidózni meg mocskolódni tudtok, százezer szír migráns nem okoz akkora kárt, mint ti...

Aztán a ti mocskos megnyilatkozásaitok miatt nácizzák, fasisztázzák le azt, aki valójában konzervatív vagy konzervatív-liberális (ilyen is van ám, történelmünk XIX. századi nagyjai, akikre ti is szerettek hivatkozni efféle nézeteket képviseltek.)

Szellemi terroristák vagytok, tudatlan ostoba barmok. Ha választani kell az általam elutasított migránsok és a primitív magyar neonácik között, hát inkább az előbbiek. Ti is eltakarodhatnátok végre ebből az országból, egyszer már pusztulásba vittétek a "hazát", és nem mellesleg az oroszok és a kommunisták kezébe juttattátok az országot, a magyarról meg olyan képet alakítottatok ki a világban, hogy született náci, fasiszta hordának tartanak bennünket.

Szégyelljétek magatokat!

asebes 2015.09.04. 10:17:00

@Ma Baker:

És neonáci bandák, összeférhetetlen szélsőjobboldali fasiszta gennyládák, azok kelthetnek feszültséget a hazánkban? Milyen hírünket keltik?

Ez a zsidózó mocskolódás, ez lenne a "konzervatív keresztényi izé"?

2015.09.04. 10:27:02

@Larry Silverstein: Segghülye vagy. Olvasd vissza, mit írt, aztán utána libsizd ! (kurvára nem olyanokat írt, ami alapján libsizni lehetne, segítek)

asebes 2015.09.04. 10:29:33

@Kampfer: Szerintem hiába magyarázod, vagy információk, (szellemi) képességek hiányában nem értik meg, vagy nem is érdeklik őket a tények.

Sajnos reménytelen "kétfrontos" harcra kényszerül itt az ember. Ha a tudatlanságot is idevenném, akkor háromfrontosra.

Tájékozatlan, primitív gyűlölködés és demagógia, némi zsidózással (az aztán érv) megspékelve az egyik oldalról, álszent, pontos ismeretekkel rendelkező, de azokat elhallgatva vagy félremagyarázva érvelő szélsőséges liberalizmus a másik oldalon.

Pedig az egész lényege annyi, hogy a jogszabályokat be kell tartani és tartani, függetlenül attól, hogy az érintettek milyen politikai, vallási nézeteket képviselnek, milyen a bőrszínük, melyik nemzethez, államhoz, kisebbséghez tartoznak, vagy éppen kire szavaztak, stb. Ha pedig egy jogszabály rossz, akkor azt meg kell változtatni (ld. dublini egyezmény).

Tényleg, hova álljanak a belgák?

asebes 2015.09.04. 10:42:29

@Singer Varrógépértékesítő és orosz kémhálózat Kft:

Köszönöm.
Sajnos a funkcionális analfabéták száma igen nagy ebben az országban (is).

Talán ezért képes számos esetben a szélsőséges liberalizmus diadalt aratni, mert az IQ-juk nagyságrenddel nagyobb.

Egyébként számomra rettenetes csalódás a liberalizmus - én inkább a "liberatúra" kifejezést szoktam használni, ugyanis a doktriner liberálisok pont úgy gúzsba kötik a "másként gondolkodó" tisztességes és egyenes embereket, mint a kommunisták vagy a nácik. Utóbbiaknak annyival "könnyebb" , hogy nem is hirdetnek szabadságot...

Úgy gondolom - ahogy mindig is gondoltam, hogy az egyén szabadsága addig tart, amíg mások szabadságát nem korlátozza, veszélyezteti. Ostoba módon évtizedekig úgy tudtam, hogy ezt valaha liberalizmusnak hívták.
De ehhez ennek a doktriner, erőszakos, nyomuló álságos izének, amit ma helytelenül, a fogalom jogtalan eltulajdonításával liberalizmusnak neveznek, nem tudok közösséget vállalni.

Ma a klasszikus liberalizmust legalább annyira lejáratták, mint a XIX. századi Marx jó vagy rossz gondolatait a kommunisták, Ilyetén módon nem tudom meghatározni a magam helyét. Persze a konzervativizmust is lejáratták, a baloldali, szocialista-szociáldemokrata nézeteket nem kevésbé.

Pedig ha a szélsőséges vadhajtásokat visszametszenénk, ha az emberi ostobaság, a gyűlölet, a kizárólagosságra törekvéstől megszabadítanánk, továbbá az e nézeteket vallók gyűlölködés, mocskolódás és hazudozás helyett megtanulnának néha igazat mondani és egy picikét érvelni, akkor kiderülhetne, hogy a baloldali, a
liberális, vagy éppen a konzervatív eszmék egyike se ördögtől való, számos értelmes kompromisszum lenne köthető - aminek valamennyien hasznát vehetnénk és élvezhetnénk áldásait.

Larry Silverstein 2015.09.04. 10:47:01

@Singer Varrógépértékesítő és orosz kémhálózat Kft: azt írta inkább a migránsok, mint a nácik

Van meg kérdésed, vagy világos h verlibsi 5generacios?

Larry Silverstein 2015.09.04. 10:49:49

@asebes: az illegális afrikai hordák azonnali kitakarítasa az országból és Európából csak a leghülyébb verlibsik szerint gyűlölködés.

Ok2% vagy kevesebb.

2015.09.04. 10:50:09

@Larry Silverstein: Kiragadtál egy mondatot. Olvasd el amit írt feljebb, ha akkor is libsizel, akkor agybeteg vagy.

Larry Silverstein 2015.09.04. 10:52:35

@Singer Varrógépértékesítő és orosz kémhálózat Kft: aki ezt az 1 mondatot leírta, azt teljesen felesleges elolvasni

2015.09.04. 10:57:37

@Larry Silverstein: OK.... nincs több mondanivalóm.

Medgar 2015.09.04. 10:58:39

@csak egy néző: Tehát van olyan helyzet, hogy veszélyeztetnéd a gyereked és a feleséged?

nemszólokmégegyszer 2015.09.04. 11:33:35

@Krisz11: Határt nem lehet megtámadni, drótot sem, meg villanyoszlopot sem te ostoba. Fegyvertelen emberre pedig több nemzetközi egyezmény és hazai jogszabály szerint is tilos, ritka kivétellel. A reguláris /tudod egyáltalán mi az ?/ hadsereg pedig köteles a harci tevékenységét a polgári lakosság legnagyobb kíméletével végrehajtani. Nincs kikötve, hogy milyen állampolgárságú polgári lakosság. Szélsőjobbos vagy, ha lövetni akarsz a határon. Kívánom, hogy alkalmas időben te is tévedj oda. Arra nem gondoltál paraszt, hogy a kúrmányod hónapok óta nem kezeli a helyzetet, de tartja a markát. Én sem örülök, hogy jönnek, de a gyűlöletkeltés, meg a hangulatkeltés nem a jó megoldás. És mielőtt megszólítanál, nem vagyok sem ballibsi sem zsidóbérenc. Te 2 bites.

Aranyi Gábor 2015.09.04. 11:39:19

Nem tudom, mennyiért szerezte a jogi diplomáját a posztoló, sokba lehetett... A Menekültügyi Konverzió [sic!] arról szól, ha a szomszéd törzs elől pl. átrongyol valaki Urundiból Burundiba, mert az a törzs, amelyet alőzőleg ők gyilkoltak/erőszakoltak halomra, most kulturális visszavágót tart... NEM arról, hogy gondosan széttépi az iratait, ledörzsöli az ujjait, és okostefonnal navigálva Abdulrahman Mohamednek hazudja magát 10 000 számra, és széltében ront be a határon - mikor hosszában is tehetné... Ha nem tudná, a két, zsidó vezetésű országban - USA/Izrael - TŰZPARANCS van a határon, a kerítés mellett. A palesztin menekülttáborok is hagynak egy kis kívánnivalót maguk után. Úgyhogy ott ossza az észt - a nyelvet bírja, remélem... 80 %-ban életerős férfi. Hátrahagyta a családját? Itt meg kecskével fog dugni? Nem hallott arról, mi megy 30 éve a muzulmánok sújtotta Nyugaton? Nem hallott a NO GO zónákról? Nem hallott arról, mit műveltek a pakik az angol kislányokkal? A niggránsok a svéd nőkkel? A szintén zsidó ÉS értelmes Nógrádi prof elmondta. A szakember Földi is elmondta. Én pedig oda fogok szavazni 2018-ban, aki "lövetni fog". És a niggránsok után a 600-900 éve itt őrjöngő betolakodókat is hazabacca a szülőföldjükre. Mert van nekik!

Aranyi Gábor 2015.09.04. 11:46:26

@nemszólokmégegyszer: Idióta. A hadseregnek kötelessége az államhatár védelme. Ha a horda nekiront a műtárgynak, és emberélet (MAGYAR emberélet) van veszélyben, akár másoké, akár a sajátjuk, KÖTELESSÉGE végső soron akár lőni is. Mint ahogy egyébként az a kva demokratikus USA és Izrael határőrsége megteszi, v. ahogy Szaúd is... Iratok, azonosíthatóság nélkül az állítólagos háború színterétől 7000 km-re NEM menekült, hanem kontinensfoglaló. Befejezted. Mehetsz a fizudért, Júdás.

Punxsutawney Mormota 2015.09.04. 11:46:37

@Tudományos libsizmus: Ez megint egy értékes hozzászólás volt, fehér nigger.

asebes 2015.09.04. 11:46:39

@Larry Silverstein:

Igen, azt írtam: "inkább a migránsok, mint a nácik".

Megmagyarázom, mit jelent ez, mert úgy tűnik vagy alapvető szövegértési problémáid vannak, vagy...

Nem tudok róla, hogy a migránsok koncentrációs táborokba zártak volna embereket, hogy ipari méretű megsemmisítő üzemeket hoztak volna létre, hogy betiltották volna szólásszabadságot, a politikai pártokat, hogy átmosták volna több tízmillió ember agyát, hogy világháborút robbantottak volna ki, és hadd ne soroljam a nácik emberiség elleni bűneit.

Úgy gondolom, nem csak a nácik, hanem a velük szimpatizálók, azaz az olyan hominidák, akik maguk ugyan tevőlegesen nem nácik, azaz még egyetlen zsidó csecsemőt se vágtak enkezükkel a falhoz, egyetlen transzporta se nyitották rá a gázcsapot, csupán csak védik a védhetetlent - azok még arra is méltatlanok, hogy embernek neveztessenek.

És igen, bár nem szeretnék idegen kultúrájú migránsok között élni a saját hazámban, de a kettő összemérhetetlen.

És még valami. Nekem nem az ellen van kifogásom, ha Magyarországon x db. kínai, szíriai vagy akármilyen más náció képviselője letelepszik. Hanem azt nem szeretném, ha a miénktől jelentősen eltérő szokású és kultúrájú, asszimilálódásra képtelen vagy azt nem akaró népek NAGY TÖMEGEKBEN történő letelepítésére/betelepítésére kerülne sor - ami ilyen vagy olyan okok miatt Európa nyugati felén már megvalósult, és mára bevallva vagy letagadva, de megoldhatatlan feszültségeket, problémákat gerjesztett.

Aranyi Gábor 2015.09.04. 11:50:58

Te mondtad, Poszter. Akkor miért nem hallgatsz? "A bíróságok többnyire csak akkor állapítják meg egy gyűlöletre uszító bűnösségét, ha az uszítás magában hordja „az erőszak reális lehetőségét”, vagyis azt, hogy a gyűlölet bármikor erőszakos cselekvésbe csaphat át. Azaz hiába is jelentenénk fel ZPF-et, biztos vagyok benne, hogy már az ügyészségről is lepattannánk. " Szerinted engem uszítani kell, amikor ez a 200 000-es muzulmán csürhe betódul a zöldhatáron? Legutóbb apám volt ilyen hülye, azt hitte, hogy az öcsém uszít az ő hülyesége ellen... Öcsémet meg az anyja, azt meg a nagyi. Aha. Mindenki hülye uszító, csak apám helikopter.

_Epikurosz_ 2015.09.04. 12:03:07

@asebes: @Kampfer: Amikor katonák voltatok, a katonai törvények vonatkoztak rátok, és közötök nem volt a civilekhez. A rendőrség dolga a civilekkel bánni, ők nem kerülnek hadbíróságra, ha elbasznak valamit. Ráadásul ki is vannak képezve rá, hogy nagyobb hőzöngő tömeget is békésen kezeljenek. (Persze hülyemagyar sose előre készül fel, ezt a 2006-os elbaszás (és emiatt törvénysértés) után tanították meg nekik. A kordonbontás is ugyanúgy törvénysértés volt. Azóta azért ő se bontogat.) Igen, a menekültek/illegális határátlépők, stb. civilek. Katonának meg átképzés kell, ha a rendőrségnél akar dolgozni. Ne akarjatok katonai diktatúrát csinálni a puha diktatúrából. Az egy dolog, hogy a politikusok nagyrészt hülyék mert kontraszelektáltak, de ne adjunk már fegyvert hülyék kezébe.

_Epikurosz_ 2015.09.04. 12:07:47

@Aranyi Gábor: Nógrádi prof linkjét meg tudnád adni? Vagy hogy mivel lehetne rákeresni? Kíváncsi vagyok (de persze ha már úgy kéne előásni, akkor nem kötelező miattam plusz köröket futni).

Kampfer 2015.09.04. 12:20:42

@_Epikurosz_: Üdv! Valóban a katonai törvények vonatkoztak rám eskütétel után, ez igaz. Azonban bőven volt közünk civilekhez! Elméletben tőlük (is) kellett védeni az objektumot! A tűzparancs rájuk is vonatkozott, ténykedésüktől vagy akár fenyegetésüktől függően! Nyílt támadás vagy mozgási körletbe történő behatolás esetén nem lett volna kecmec... Továbbá nem hülyék és dilettánsok kezébe kerülne a fegyver, hanem katonák kezébe, akiknél elvileg most is van fegyver. Továbbá, aki tábort tud őrizni Irakban vagy Afganisztánban, az határzárat is tud őrizni. A hőzöngő tömeget pedig elsőkörben nem a géppuskákkal kell megpróbálni megállítani. Addig van néhány lépcső, de ott kell lennie a megoldások között! Értse már meg minden migráns és értetlenkedő pc fotelbajnok, hogy egy műszaki határzár, egy dróthálós kerítés az NEM gyerekjáték! Normál esetben egy civilnek ott SEMMI keresnivalója! És ne légy naív, ezt a migránsok is tudják! Nem véletlenül nem próbálják meg az izraeli határt...!

@Aranyi Gábor: "...szintén zsidó ÉS értelmes Nógrádi prof elmondta."
No, ez nekem új volt. Nem tudtam, de mindegy is...! Egyébként továbbra is respekt neki, mert nem mindenben értek egyet vele, azonban az érvelése világos, konzekvens és nem erőlködik mindenáron a 'pc' kommunikáción! Továbbá érzek a véleményében elkötelezettséget Magyarország iránt. Ma is tanultam valamit...
Kamp.

csak egy néző 2015.09.04. 12:26:07

@Medgar:
Imádom az ilyen okostojásokat. Honnan tudod, hogy ezek az emberek min mentek keresztül, milyen alapon mersz ítéletet mondani felettük, lehet, hogy te hasonló helyzetben sem lennél ilyen nagyon okos és sokkal hamarabb elszakadna nálad a cérna. Ne adja az ég, hogy átéljük, amit ők.

asebes 2015.09.04. 12:28:18

@_Epikurosz_:

Eszem ágában nincs katonai diktatúrát csinálni.

Amikor katona voltam, ez a tűzparancs - mert EZT neveik tűzparancsnak, nem a tömegbe lövetést - mindenkire vonatkozott, ha a Mariska néni mászott volna át a laktanya kerítésén, rá is. Felszólít, figyelmeztető lövés, majd célzott...

Elárulom, hogy ez van érvényben a rendőröknél is..

Akkoriban a határőrség külön intézmény volt, a BM alá tartozott, de semmi köze nem volt a rendőrséghez. Sorkatonák szolgáltak ott is.

Ha egy határon szigorú őrizet van, az nem azt jelenti hogy ott naponta lövöldöznek. Még a magyar határra se volt jellemző, pedig ott inkább az akkor illegális eltávozás volt a jellemző, azaz disszidálás. Ma az megy el az országból, aki akar - tehát a határok esetleges védelme a nem kívánatos BEHATOLÓK ellenében történne.

Ezt előzőleh meghirdfetnék, táblák jeleznék, esetleg homok a kerítés előtt, érzékelő és egyéb berendezések - ezt jelenti ma a határőrizet, nem pedig azt, hogy géppuskafészkeket építenek, ahonnan mindenre lőnek, ami mozog...

Ráadásul - megjegyzem - a szomszédos ország területére átlőni akkor is tilos...

Megjegyzem, a védett objektumok kerítésénél sincsenek naponta sortüzek... Igaz azokba nem is hatolhatnak be tetszőlegesen, akik akarnak.

IP címmel leégett pecás 2015.09.04. 12:52:55

@asebes: Most akkora nagy baj az ha zsidózok, mert arra tudok rejszolni?

IP címmel leégett pecás 2015.09.04. 12:53:36

@Kampfer: Mi van harcoska? Mi a jeled az óvodában? Az ágyú?

IP címmel leégett pecás 2015.09.04. 12:55:46

@Kampfer: Szerintem meg az infantilis ha valaki harcosnak hívja magát.

IP címmel leégett pecás 2015.09.04. 12:58:07

@Kampfer: Miért te kint voltál? Ez komoly? Ne röhögtess! :-))

Kampfer 2015.09.04. 13:05:16

@Csatos náci: Hát ok... Ennyi volt! Bármilyen értelmes gondolatod ellenére sajnos be kell lássam, valóban egy segghülye kis agybeteg vagy, hasonlóan a kúrnagéphez. Barátkozzatok! Jó eséllyel nem szarnak szült az anyád, csak azzá váltál. Az oka nem lényeges, nem is érdekel. Nekem ez egyáltalán nem fáj... Tőled legalább lehetett két-három értelmes mondatot is olvasni. De ettől még egy büdös kis faszparaszt vagy... Jó szarakodást!
Jah, a névválasztáshoz továbbra sem kell magyarázatot fűznöm, akkor sem kellene, ha érdekelne a véleményed, de ugye leszarlak! ;-)
Kamp.

2015.09.04. 13:44:10

@Csatos náci: "Ez nevetséges. A kommunizmus 120 millió áldozata. gyerekes hülye vagy. "

Tessék kérlek.

_Epikurosz_ 2015.09.04. 14:04:06

@Kampfer: @asebes: A laktanya kerítésén belül laktanya van. Mindenki tudja, hogy oda nem ajánlatos bemenni. Az izraeli határról ugyanez közismert. Viszont az EU határairól ez nem közismert, sőt, pont az EUról nem hallani, hogy nem enged be illetve kiutasít embereket. Ilyesmit az USÁról meg Kanadáról lehet hallani. Vagy csak az EUnak ilyen jó a sajtója?
Szóval hogyha ez megváltozna, akkor mi változna még vele? Ez szerintem komoly és nehéz kérdés. Egyébként nem csak a határőrizet módja változna a fideszes törvénytervezet szerint, hanem nagyon sok más büntetőjogi és ami fő, büntető eljárásjogi és rendőrségi eljárási dolog is. Utóbbiak határozzák meg, hogy az állampolgár félni fog-e az éjféli fekete autótól.

bkkzol 2015.09.04. 15:05:58

@Csatos náci: polgárháború. ja. az öccse lövi a báttyust ,mert összevesztek a huguk férjén. ki lő kit? nézz utánna, hogy miként szaporodik nigéria. már csak a szaporodás miatt is elöbb utobb háború lesz. akkor jöjjenek ők is. most 180 millóból csak egy millió., de mivel jövőre már 200 millióna lesznek jövőre 1,1 milló. az nem elegendő ok , hogy olgárháború van! ha más nem akkor csinálnak egyet 1 milló vízumért.

Krisz11 2015.09.04. 17:36:51

@nemszólokmégegyszer:

"Te 2 bites."
Azt 1 bitesnek mondják, ostoba.
A határ áttörése és erőszakos bevonulás meg ellenséges cselekedet. Felőlem lőhetnek először gumilövedékkel is, ha nem működik jöhet a többi módszer.

Kampfer 2015.09.04. 17:46:54

@asebes: Ha jól emlékszem még, akkor Mariska néni akkor várhatott felszólítást, majd figyelmeztető lövést, ha nem a mozgási körletbe ugrott be. Nekünk még úgy oktatták, hogy a mozgási körletbe történő behatolás az nyílt támadásnak minősül, ergo fegyverhasználat jogossága nem vitatható! Három időszakkal előttem (akkor még négy vonulás volt egy évben) volt ilyen fegyverhasználat az alakulat által biztosított egyik külső objektum védett külterületén. A civil megúszta egy láblövéssel, katona nagyon halvérű volt. Pár nap alatt tisztázta a vizsgálat és megkapta a négy nap eltávot. De lényeg a lényeg, a tűzparancs komolyan leszabályozott procedúra, egy katona ezzel kőkeményen tisztában van. A mai szabályokkal nyilván nem lehetek már pontosan tisztában, de nem gondolom, hogy lazítottak volna rajtuk.

@_Epikurosz_: Nézd, lehet, hogy az eu határairól nem ez a kialakult kép. Egyrészt ezen sürgősen változtatni kell, égjen be a tudatába a potenciális migránsnak, hogy erre nem érdemes csak úgy próbálkozni...
Gyorsan átolvastam a linket, amit küldtél, megmondom őszintén, engem ezek a változások annyira nem ijesztenének meg. Nem érzem, hogy ezek miatt a szabályok miatt lenne félnivalóm, ellenben a migránsok már hetek óta megkeserítik az életem a közvetlen környezetemben! Az általuk elindított folyamatoktól sokkal jobban tartok!
Kamp.

asebes 2015.09.04. 19:27:39

@_Epikurosz_:

Itt szerintem egyszerűen JOGHÉZAG van. (Ahogy - megjegyzem - joghézag van az én saját telkem védelme tekintetében is.)

Az EU BELSŐ, sőt csak a shengeni határaira érvényes, hogy szabadon átjárható.

Az más kérdés, hogy az eszetlen libarilzmus jegyében nem kell határőrség nem kell semmi sem - aztán dehogynem...
Viszont megfelelő jogszabályok, egységes gyakorlat elvárható volna az EU tekintetében. De egyre inkább úgy látom, hogy az EU gyakorlatilag működésképtelen, azon kívül, hogy az uborka hosszát előírja (vagy most a félmilliós kazánokat engedélyezze egyedüli megvásárolhatónak), szóval ezeken kívül semmi értelme nincs.

MOst látom, hogy a menekültek háborítatlanul, rendőri védőkísérettel gyalogolnak Ausztria felé. Ha ez tudatos döntés, akkor -bármennyire is utálom - elismerően kell nyilatkoznom Orbánról. Mi nem bántjuk, mi nem akadályozzuk, mi nem vegzáljuk őket. Ti osztrákok vajon mit fogtok csinálni, ha egy-két nap múlva Hegyeshalomra érnek? Tökéletes sakklépés.

asebes 2015.09.04. 19:35:02

@Kampfer:

Nézd, én 77-ben voltam katona, harmadlépcsős laktanyában. Egyébként maximálisan egyetértek veled, az EU határokról is.

Ugyanakkor ki vagyok akadva azon, hogy a tetves focidrukkerek nekiestek a migránsoknak. Ha valamire, erre nincs szükség, és nem bánnám, ha a rendőreink úgy gumibotoznák meg őket, hogy örökre elmenjen a kedvük az efféléktől.

Ma láttam, hogy a síneken fekvő idióta szír és a családja felkerült az összes világlap címoldalára...

Azért emberként piszkosul sajnálom a bevándorlók egy részét, főleg a gyerekeket. Egy ocsmány világpolitikai játszma áldozatai, tényleg lerombolták otthonaikat, tényleg menedékre lenne szükségük; érdemes lenne megvizsgálni kik szítják, kik bujtogatják, hitegetik őket, kik javasolják, hogy ide és erre jöjjenek...

TappancsNyuszi 2015.09.04. 20:59:06

Az itt muszlimokra lőni akaró tömeg, akinek jó része ugyebár mélységesen elítéli Izrael palesztinokkal szemben tanúsított bánásmódját és könnyeket hullajt minden megölt palesztinért, hova tette most a nagy empátiáját?

TappancsNyuszi 2015.09.04. 22:44:19

@asebes: korrekt megnyilvánulás. Liberális vagyok, a szó azon értelmében, hogy igyekszem megérteni és elfogadni mások álláspontját, a magaméval egyenrangúnak tekinteni, amennyiben az gyűlöletmentes észérvekre épül. Ritkán találkozom fórumokon olyan, konzervatív, hozzászólóval, aki kulturáltan képviseli értékeit, Ön pont közéjük tartozik. A migráns/menekült kérdésben pedig, szerintem, az észszerűség a kulcs. Aki ellenőrzés nélkül beengedne mindenkit, annak öngyilkos hajlamai vannak, menjen terápiára. Egy szervezett, alapos ellenőrzés, majd az alapján státusz megadása, stb igenis szükséges. Aki nem akar ellenőrzést, csókolom, EU-n kívül is van élet. Mellesleg ehhez kéne az EU tagállamoknak segítséget nyújtani anyagi illetve munkaerő formájában. Szerintem egyébként erre vevők is lettek vol a "nagyok", ha élből ezt kommunikáljuk, nem pedig a csirkedrótot.

asebes 2015.09.04. 23:11:07

@TappancsNyuszi:
Köszönöm. Maximálisan egyetértek. Nem szeretem az indulatból való szövegelést... Valaha liberális szavazó voltam, de kiábrándultam... Azt a gyakorlatot folytattam mindig, hogy minden hírt, eseményt "kifordítottam", és nem voltam elégedett magammal, ha azon vettem észre magam, hogy egy virtuális "helycsere" (kormány és ellenzék között) megváltoztatná egy eseményről, egy döntésről, egy törvényről vagy egy politikai megszólalásról alkotott véleményemet.

TappancsNyuszi 2015.09.05. 08:57:50

@asebes: igen, ez egy működőképes gyakorlat :)

Punxsutawney Mormota 2015.09.05. 11:08:11

@Tudományos libsizmus: Mi van párttitkár? Ezt a hangnemet tanítják a méymagyar szakkörön?
Majd ha valami náci indulót akarok tanulni, akkor hozzád fordulok.

Kampfer 2015.09.05. 11:47:59

@asebes: Üdv!
Én már jóval később, szintén nem első lépcsősben, de nagyon sok katonai érdekeltségű külső objektumot biztosítottunk. Én külső biztosításon nem voltam, csak a laktanya biztosításában szolgáltam, majd kirendeltek dolgozni. De még a laktanya biztosításában is éles lőszerrel és tűzparanccsal kellett szolgálnunk! Külső objektumokról azért voltak 'sztorik', ott valóban ment lövöldözés még a '80-as évek végén is és '91-ben is!
Ezekre a 'drukkerekre' nem is nagyon vesztegetném a szót, magát a focit sem tudom egy percnél tovább nézni, hát még ennek magyar változatát! De hogy ezek miatt szétverjem a Népligetet??? Örülök, hogy rendbetették anno! Azért most sem lennék a rendőrök helyében...! Nem volt épp elég bajuk?
Sínen hisztiző szíren a kálmánolgák és a désijánosok csámcsognak és orbánoznak természetesen, ha jól láttam, csak tegnap este adta le az atv a videot is, miközben a kurucon már szerda délután fent volt és a köztévé is bemutatta már szerdán. Így a retektévé is szerda este leadta. Az atv egy darabig még habzott rajta és tegnap délután láttam rajta először... Ha már uszítás! Abban is biztos lehetsz, hogy az uszító és hiteltelen, gyökér német(?) média nem fogja lehozni a sztorit... Ott nagyban megy a magyarok elleni nagyipari uszítás továbbra is! Na, itt (is) tetten érhető az eu-n belüli kettős mérce!
Ami a menekülő gyerekeket illeti, jól mutatja a mélységeket a szír kissrác esete a tengerparton! Mi a qrvaanyjának kellett ezt utána napokig így bemutatni a nyugati lapokban...? Továbbá azért megkérdezném azt az ostoba családfatert, hogy ugyan barátom, ez megérte így? Visszamentek Kobaniba, eltemette a gyerekét és már nem látja értelmét bárhova is elmenni. Akkor megérte ez a hülyeség, hogy a gyereke belehalt? Az az ostoba hisztiző szír is leránthatta volna az asszonyt úgy, hogy a kisgyerek feje a sínbe koppan! Akkor mit tett volna??? Felteszem a rónaiegon bőszen 'magyarozhatna' az atv-n...! És egy gyerekről akkor se beszélne senki, ahogy a tengerparton talált kissrácról sem. Mert nem róla szólt a hír, hanem lehetett emlegetni az eu és a görögök gyakorlatát, lehetett reklámozni a befogadást és kelteni a hangulatot. Közben meghalt egy gyerek, ahogy sokkal több is! Van baj a fejekben bőven!
Egyetértek a kormánnyal abban, hogy ezt meg KELL állítani! És közös európai megoldás kell, ami qrvára nem valami ostoba 'kvótarendszer', hanem a külső határok lezárása és védelme (itt visszautalva ZPF gondolataira), ezzel együtt a török és jordán hatóságok anyagi, emberi és egyéb támogatása, továbbá a forrásországok politikai és katonai válságának rendezése. Lássuk be: erre az eu képtelen! Sem elszántsága, sem képessége és talán nem is célja! Addig nekünk itt valóban a határ védelme lehet az egyetlen és elsődleges érdekünk! A migránsok pedig valóban nyugodtan fordulhatnának a német követségekhez akár Ankarában, Athénban, Belgrádban. És az ott kiadott okmányokkal már végre legálisan, EMBERI körülmények között és BIZTONSÁGBAN utazhatnának át a németekhez. És akkor valóban senkit sem zavarhatna a határzár, a fegyveres határőrök és a szögesdrót! Mert ők így legálisan jöhetnének keresztül rajtunk! Félő, hogy az ottani német követségek is annyira együttműködők és határozottak, mint az itteni agyhalott társaik! És amíg ez így van, marad a vándorlás, a szögesdrót, a tenger és a sínek!
Kamp.

asebes 2015.09.05. 19:38:39

Alapvetően abból kell(ene) kiindulni, hogy akadnak a világban olyan helyzetek, amikor csak rossz, rosszabb és legrosszabb lehetőségek közül lehet választani.

A II. vh-ban Churchill végeredményben hagyta, hogy a németek lebombázzák Coventry-t, mert ha az "indokolt" mértéknél jobban megerősíti annak védelmét, esetleg tájékoztatja a lakosságot, kiderül, hogy megfejtették a német rejtjelezést.
Az Enigma kódtöréseiből származó információkat a későbbiekben is csak korlátozásokkal használták (használhatták) fel, mert ha a németek rájönnek erre, oda az előny. A közelmúltban érdekes film ment a mozikban erről.) Ami a lényeg. jó döntést ott se lehetett hozni. AKkor se lehet, ha terroristák elrabolnak szerencsétleneket, hogy most fizessen-e az állam váltságdíjat vagy se...

Ez a menekültválság szintén erre mutat rá. Egyetlen olyan javaslat nem hangzott el szélsőbaltól, szélső liberálistól mérsékelteken keresztül a jobboldalig, amelyre ne lehetne kapásból ellenérvek tucatjait felhozni. Elsőnek itt van a végeláthatatlan menekült szám.

Aztán. Engedjük be - oké. Nem tudom a németeknél milyen a szociális helyzet, de innen menekülnek el a fiatalok, mert élhetetlen az ország, nincs megfelelő és megfizetett munka. Nincs lakás, stb. Sok a nincstelen, hajléktalan.

Most akkor a menekülteket hogy lássa el az állam? Adjon nekik lakást? AMikor a saját polgárainak se tud? Adjon munkaalkalmat? Esetleg az olcsó szír munkaerő leveri a béreket... Ha két lépéssel előre gondolkodunk, akkor ezek is eszünkbe jutnak...

Aztán a KÖVETELŐZŐ menekült meglehetősen ellenszenves számomra. A világlapok címoldalára került a síneken fetrengő vadbarom apa a kölykeivel - a valós történet már nem. AZ a valós történet, amit - őszinte legyek, én se hinnék el, ha mondjuk egy amerikai esetet magyaráznának így, annyira valószerűtlen - de ott van az eredeti felvétel... És az se kerül a világlapok címlapjára, hogy a szírek eldobálják a kapott ételt, a tegnapi híradóban egy szír faszi egy 6 db-os karton ásványvizet hajított a sínekre...

Leket, hogy nem hangzik túl szépen, de az alamizsnára, segítségre szorulótól több ALÁZATOT és HÁLÁT várnék el. Nem kezeket kell csókolgatni, de mondjuk azt, hogy a menekülttábor hogy néz ki, hogy le van pusztítva - azt szerintem nem a kormány, de még csak nem is a liberális média ügynökei csinálták, hanem a derék menekültek...

Az osztrákok és a németek hihetetlenül undorító módon viselkedtek, és képmutatóan. Ha a magyar kormány a szerbekhez vagy a macedónokhoz hasonlóan busszal, vonattal szállítaná a menekülteket Hegyeshalomra az első naptól kezdve, megkaptuk volna, hogy nem tartjuk be a dublini ellenőrzést.

Egy magyar nemzetiségű szerb kormánytisztviselő a minap "lenyilatkozta", hogy rengeteg menekültet regisztrálta a szerb hatóságok is, akik aztán eldobták a kapott papírokat, hogy itt Magyarországon szírnek mondhassák magukat.

Aztán eszembe jut az is, hogy a derék, emberséges osztrákok hogy zsákmányolják ki az odaingázó magyarokat; hogyan vásárolják fel a nyugat-magyarországi földeket, telkeket...

Ennél az jobb, hogy a hüjje Népszabadságban Svájc (!) példamutató menekültpolitikájáról számoltak be. A világ leggazdagabb országa, amelynek olyan kritikus határokat kell szemmel tartani, mint az osztrák, a német, a francia és az olasz határ... A shengeni övezet szívében...

Az is eszembe jutott, amikor a Horthy korszak egyetlen emberséges cselekedeteként 39 szeptembere után Magyarország befogadott lengyel menekülteket, vajon azok is hőbörögtek, balhéztak, követelőztek?

A bírálóknak két tábora van. A többség egyszerűen hülye, és nem gondolkodik. Az aljasabbja azonban manipulálja a közvéleményt, hangulatot kelt - és ilyen a sajtó. Az a sajtó, amely irányvonalra (balos, jobbos, liberális, konzervatív, keresztény) tekintet NÉLKÜL mindig ezt teszi. 2006-ban is manipulált a baloldali és a jobboldali sajtó is. Én általában minden ilyen írást elolvasok, és megpróbálom "átlagoni" őket.

* * *
Ami a focit illeti, én imádom, a magyar változata kétségbeejtő, de a huliganizmust gyűlölöm. A tegnapi felvételek semmibe nem különböztek a 2006-os éjszakai balhék felvételeitől. Nem értem, hogy ezeket miért nem lehet 5-10 évre lesittelni, hogy hogyan lehet az, hogy az összecsapásokban 25 rendőr sérül meg és 15 huligán, miféle zsaruk azok, akik nem képesek a szart is kiverni ezekből a tetü alakokból.

Megjegyzem, ez az egy meccs - a párszátz rohadék huligánnal nagyobb kárt okozott, mint a sokezer menekült, akik azért nem törtek-zúztak. Rágondolni is rossz, mi lett volna, ha- ahogy ez a tudósításokból kiderül - sikerül ennek a csőcseléknek megvalósítani a tervét, és "elkapni" a menekülteket - bárhol.

asebes 2015.09.05. 19:48:03

@Kampfer:

És erről is elmondható, hogy néhány száz köcsög miatt megbénul a város, lezárnak mindent. Én jártam rengeteget gyerekkoromban és fiatal koromban meccsre, akkoriban 20 ezer néző egy átlagos Fradi meccsen volt - nem nekik szurkoltam, a Népstadionban legalább tucatszor voltam olyan rendezvényen, ahol telt ház volt, 75-90 ezer néző, mikor mennyi, mégis csak a Verseny utca és a Népstadion út volt lezárva, de az se a balhé miatt, hanem hogy 80 ezer ember meg tudja közelíteni a helyszínt - vagy el tudjon menni onnan.

Most meg párszáz magából kivetkőzött hominida garázdálkodik a városban, de ez van a bajnoki meccsek idején is, a 3-as metró állapotáért talán az Újpest-Fradi meccsek is felelősök. És ezek ellen nem emeli fel senki a hangját, hogy mégis, mit képzelnek, honnan veszik a jogot, stb?

És piszkosul szégyelltem magam, és utáltam a tetves fajtámat, amikor a román himnusz alatt olyan füttykoncert volt, hogy egyetlen hangot se lehetett hallani.
És az is igaz ám, hogy nem a "szokásos" párszáz "balhézó" fütyült ott, hanem a 20 ezer néző jelentős többsége. Szégyellem, hogy egy kalap alá vesznek ezzel a csürhével.

És hogy ezeket ne tudják a rendőrök akár súlyosabb külsérelmi nyomok nélkül is úgy pépesre verni, hogy egy életre elmenjen a kedvük a meccsre járástól - hát miféle rendőreink vannak nekünk? A kisgyerekes anyákkal szemben tudnak intézkedni?

Ja, és a legszebb, hogy a legtöbb balhé a MECCS ALATT volt a Népliget sarkánál. Tehát nem is a meccsre mentek, csak balhézni...

Inkább ezer szír menekültet, mint egy tucat ultrát...

Kampfer 2015.09.06. 12:05:44

@asebes: Üdv! Történelmi utalásokba most nem mennék bele, jómagam egyébként churchillt másként ítélem meg, mint a mainstream történetírás (nem csak Gallipoli miatt), de a vonatkozó megállapításod szerintem helyes. Rossz és rosszabb megoldás létezik.
Visszautalva ismét ZPF-re és a poszter kifogására szerintem ZPF a kisebbik rossz megoldást javasolta, vagyis a magyar határok lezárását és annak erővel, katonai erővel (is) történő védelmét. Mindez természetesen megtámogatva a megfelelő jogi szabályozással. Látnivaló, hogy az eu és a fritzek a legrosszabb megoldást választják és szarnak arra, hogy ennek rajtuk kívül milyen hatásai, következményei vannak a többiekre. Ezt nem hagyhatja annyiban a magyar kormány, ez világos! Én orbán helyében már jóindulattal felhívnám a horvátok figyelmét is, hogy gondolkodjanak el a kerítésben és a jogi keretek megalkotásán, ne járjanak úgy, mint mi! Ne akarjunk nekik rosszat, a mi működő határzárunk előbb-utóbb lépéskényszerbe hozza őket is! Védekezzenek és ne bízzanak abban az ostoba junckerben meg a többi agyhalottban (pl. schultz...)! Ezek semmi értelmes megoldást nem javasolnak, mantrázzák az általuk kiagyalt hülyeséget és pozícióból akarják letolni az európaiak torkán! Hát ne hagyjuk! Remélem, a V4-ek kitartanak és talán példát mutatnak a többi kisebb államnak!
Megjegyzem, az eu egyébként a szokásosan gusztostalan és inkorrekt kettős mércéjét alkalmazza sokadszorra is!
1. A határzár egy államhatáron (és schengeni határon is) rossz, de egy autópályán jó.
2. Egy kerítés a magyar határon rossz, de a bolgároknál és a spanyoloknál jó. Ez utóbbiakat támogatta is az eu!
3. Egy rendőr a schengeni határon (szerb-magyar határ) NEM tartóztathatja fel a migránst, de az osztrák-magyar határon fel KELL tartóztatnia a szabályok szerint.
Ugyan mondd el nekem, melyik agyhalotton végeztek el extra lobotómiát, hogy ezt az őrültséget kitalálja? És mely libbant gondolja azt, hogy ezt a körülményt a magyar kormánynak le kell nyelnie...? Ne szórakozzunk már! És csodálkozik a hazai 'demokratikus' ellenzék, hogy közönséges árulóknak bélyegzik őket? Szerintem ezen így semmi meglepő nem lehet!
Ami a román és magyar viszonyt illeti, nem számítok semmiféle változásra, velük szemben magam is elfogult vagyok és örülök, ha nem háborgatjuk egymás életterét. Bővebben ki nem állhatom őket és ürölök, hogy egy sincs már körülöttem! Biztos általánosítás, de rühellem őket. Ettől még persze nem fütyülök a himnuszuk alatt és nem vizelem le a zászlójukat. De nem akarok velük társalogni, ismerkedni, nem érdekel a nyelvük és a kultúrájuk. Mindenkinek jobb ez így szerintem.
Üdv:
Kamp.
süti beállítások módosítása