Beszélgetés Bánó Andrással a bírák vissza(nem)helyezéséről
2013. április 23. írta: Dr. Sándor Zsuzsa

Beszélgetés Bánó Andrással a bírák vissza(nem)helyezéséről



ATV 2013. április 22.
richpoi.com
A beszélgetésben elsősorban azokról a bírósági vezetőkről, konkrétan két törvényszéki elnök esetéről esett szó, akiket az általuk indított perekben a munkaügyi bíróság nem csak bírói tisztségükbe, de vezetői beosztásukba is visszahelyezett. Ennek ellenére nem fogják visszakapni elnöki tisztségüket, mert a helyüket időközben már betöltötték.

Bánó András azt is firtatta, hogy ha megszülettek a munkaügyi bíróságokon az ítéletek, vajon miért kell a bíráknak külön kérniük a visszahelyezésüket. Talán elsikkadt a beszélgetésben az a tény, hogy ez gyakorlatilag egy technikai és nem igazán jogi kérdés. Számos bíró a munkaügyi döntés ellenére nem kíván visszatérni a pulpitusra, mások úgynevezett rendelkezési állományba helyezésüket kérik. A Bírósági Hivatal által kiadott nyomtatványokon arról kell nyilatkoznia a bírónak, hogy ő, személy szerint melyik megoldást választja.

Végül egy „helyreigazítás”. A műsorvezető által említett, a Népszabadságban megjelent és nekem tulajdonított cikket nem én írtam, hanem Lencsés Károly. Sajnos az élő adásban nem volt módom ezt azonnal korrigálni, ezért ezt most e helyütt teszem meg.

A teljes beszélgetés itt hallható.

A bejegyzés trackback címe:

https://jog-asz.blog.hu/api/trackback/id/tr807442712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása