Forró témák a havas pályán
2013. november 18. írta: Dr. Sándor Zsuzsa

Forró témák a havas pályán

Az ATV „Havas a pályán” című műsorában vettem részt negyedmagammal, Váradi Júlia, Magyar György és Czeglédi Zoltán társaságában.

Havas nov

Ez a műsor viszonylag könnyed stílusú beszélgetést közvetít, egyáltalán nem könnyed témákról. Inkább „kötetlen” beszélgetést mondanék, ha ez a szó nem lenne már olyannyira elcsépelt. A témák azonban inkább tragikusak, hiszen mindig az elmúlt hét eseményeiről szólnak. Vagyis a mindennapjainkról. Azok pedig mostanában nélkülözik a könnyedséget.

A november 16-i adás nyolc témát ölelt át. A műsor első részében szó esett arról a levélről, amelyet a CBA elnöke küldött saját dolgozóiknak, arra bíztatva őket: vegyenek részt a békemenetben. Isten tudja, miért, de ennek kapcsán a régi május 1-i felvonulások jutottak eszünkbe azokkal a „szelíd” figyelmeztetésekkel, amelyek a részvételre ösztönözték a dolgozó népet. De szóba került az is, hogy Baldauf László, a CBA elnöke emléktáblát tetetett ki arra az üzletére, amelyben ő korábban kereskedelmi tanuló volt. Bravó! Él-jen Rá-ko-si! (Az idősebbek bizonyára értik ezt az asszociációt.)

[caption id="" align="alignleft" width="269"]CBA Baldauf László Kép: varanus.blog.hu[/caption]

 

Beszéltünk Horváth Andrásról, arról a volt adóellenőrről, akinek volt bátorsága feljelenteni a NAV-ot. Csodálattal adóztunk a Nemzetgazdasági Minisztériumnak, amelyik teljes 2 nap alatt meg tudta állapítani, hogy a NAV-nál minden rendben van és gyorsan fel is jelentette Horváth Andrást. Ennek kapcsán került szóba az az elkeserítő adat, amely szerint Magyarországon az emberek 70 %-a nem jelentené, ha korrupcióról szerezne tudomást. Ennek oka vagy a közömbösség, vagy a félelem. Mindkét ok ijesztő.

A hajléktalanok kriminalizálása és az ez ellen a Városházán tüntetők megítélése volt a következő téma. Nem maradt megjegyzés nélkül az sem, hogy éppen a szocialista vezetésű XIII. kerület polgármestere hozta az egyik legszigorúbb rendelkezést.

 A műsor második részében egyebek között a demokratikus ellenzék össze(nem)fogásáról és annak várható fejleményeiről, a 2006-os „sajnálatos eseményekről”, ennek kapcsán a bátor lelkű Szabadfi Árpád tárgyalási vallomásáról beszéltünk. Őszintén megdöbbentünk azon, hogy Gyurcsány Ferenc szóvá merte tenni, hogy nem tetszik neki, ha a „békés tüntetők” felgyújtják a TV székházat. Tényleg, micsoda elvetemült diktátor az ilyen! Ahelyett, hogy békésen aludt volna tovább, miként azt Szabadfi tette.

[caption id="" align="alignright" width="240"]Ég a TV székház Fotó: nol.hu[/caption]

 

Megnéztük még a szélsőjobbos lengyel tüntetőket, akik Varsóban randalíroztak, nem mellesleg 30 magyar jobbikos társaságában. Megtudtuk, hogy a parlamentben egy monokli 130 ezer Ft-ba kerül, miközben zsidózni már 50 ezerért lehet. És röviden szóltunk arról, mennyire lehet demagóg az, aki el akarja fogadtatni a határidő nélküli előzetes letartóztatásról szóló törvényt. Hogy mennyire?

 

Azt is meglátjátok, ha megnézitek itt a „Havas a pályán” legutóbbi adásának első és második részét.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://jog-asz.blog.hu/api/trackback/id/tr777442876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása