Hurrá ELMŰ!
2014. február 22. írta: Dr. Sándor Zsuzsa

Hurrá ELMŰ!

Műtét közben kapcsolták ki az áramot egy budapesti állatorvosi rendelőben.

Abban a Pozsonyi Kisállat rendelőben, ahová a fél XIII. kerület viszi gyógyíttatni kutyáit, macskáit és egyéb kis kedvenceit.

[caption id="attachment_3980" align="alignleft" width="300"]Pozsonyi dokik Pozsonyi kisállatrendelő
csapata[/caption]

Most megtudtuk, mekkora "bűne" volt a pozsonyi dokiknak! Elfelejtettek egy néhány ezer forintos villanyszámlát befizetni. Ez valóban tűrhetetlen! Bosszúért kiált - döntött az ELMŰ. Állítása szerint ugyan küldött levelet a dokiknak, de az már csöppet sem érdekelte, hogy vajon a címzett megkapta-e a levelet. Az ELMŰ ugyanis azt mondja, tértivevényes levelet küldött. Ha ez igaz, akkor pontosan tudta, hogy a dokik nem kapták meg a levelet, hiszen ez a visszaérkezett tértivevényből hajszál pontosan kiderül.

Nem tudom, pontosan hány éve is működik a pozsonyi dokik rendelője, de azt tudom, hogy én lassan négy éve hordom hozzájuk Drazsé kutyát. Mivel a négy év alatt soha nem kapcsolták le náluk az áramot, joggal feltételezem, hogy rendszeresen befizetik a villanyszámlákat.

ELMÜ

Nem így az ELMŰ! Mit érdekli őket, hogy valaki éveken át rendes és rendszeres fizető. Mit érdekli őket, hogy egy orvosi rendelőről van szó, ahol  az áram váratlan kikapcsolása akár életet is követelhet. Igaz, "csak" egy állatét!

Az ELMŰ nem is vitatja, hogy birtokában van a rendelő telefonszáma. De ők cégeket nem értesítenek az elmaradásról. Miért is nem? Mert ők telefonálni csak akkor szoktak, ha valamilyen szolgáltatásukat reklámozzák! Bravó! Igazuk van! Egy reklám sokkal fontosabb, mint az, hogy arról értesítsék az ügyfelüket, hogy ki fogják kapcsolni az áramot.

Tipikus magyarországi jelenség. A szolgáltató hatóságosdit játszik. Ő fegyelmez, büntet, akár életveszélyt okozva is. Nem szolgáltat. Ami a dolga lenne.

Az erről készült interjút, amelyet a TV2 Híradója készített, megnézheted ITT

A bejegyzés trackback címe:

https://jog-asz.blog.hu/api/trackback/id/tr407442932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása