JogErő március 11-én este 8-kor a Pacsirta Rádióban!
2014. március 10. írta: Dr. Sándor Zsuzsa

JogErő március 11-én este 8-kor a Pacsirta Rádióban!

JogErő március 11-én este 8-kor a Pacsirta Rádióban!
Előzetes

[caption id="attachment_3805" align="aligncenter" width="160"]Pacsirtarádió Korrekt, szabad, független[/caption]

JogErő sorozatunk legelső adásában azzal igyekeztem bizonyítani, hogy a jog átszövi életünk minden részét, hogy amikor egy kiló kenyeret veszünk, valójában akkor is egy adásvételi szerződést kötünk. Ez a jogi háló azonban egyúttal azt is jelenti, hogy életünk fontos területeit éppen a joggal lehet úgyszólván teljesen tönkretenni. Nincs ez másképp olyan fontos területeken sem, mint az oktatás és a kultúra. Mai adásunkban e két témáról és azok jogi hátteréről fogunk beszélgetni.

A műsor első részében vendégünk Szüdi János jogász, aki 2010-ig az Oktatási Minisztérium közigazgatási államtitkára volt, jelenleg pedig a Pedagógusok Szakszervezetének jogi szakértője. A kultúráról és annak törvényi szabályozásáról pedig Koltai Tamás, Jászai Mari díjas újságíróval, színikritikussal, dramaturggal, egyetemi tanárral beszélgetünk.

[caption id="attachment_4052" align="alignleft" width="300"]Szüdi János Szüdi János
Fotó: Fn24[/caption]

Velünk van most is, mint mindig Kálmán László nyelvész, aki most nem csupán jogászkodásunk túlburjánzását kell megfékezze, de egyetemi tanárként, oktatóként maga is érintett a témában.

Műsorvezető: dr. Sándor Zsuzsa
Szerkesztő: Láng András

 

[caption id="attachment_4053" align="aligncenter" width="198"]Koltai Tamás Koltai Tamás
Fotó: Schiller Kata[/caption]

A bejegyzés trackback címe:

https://jog-asz.blog.hu/api/trackback/id/tr777442944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása