Senki nem parancsolhat nekünk!
2014. március 26. írta: Dr. Sándor Zsuzsa

Senki nem parancsolhat nekünk!

A Pacsirta Rádió JogErő című műsorának március 25-i adását egy Orbán idézettel kezdtük: „Sem Bécs, sem Moszkva, sem Brüsszel nem parancsol nekünk.”

[caption id="attachment_4141" align="aligncenter" width="300"]Pacsirtarádió stúdió Pacsirtarádió stúdió[/caption]

Felejtsük most el a Monarchiát, meg a Szovjetuniót, viszont amiről érdemes beszélni , az Brüsszel és Strasbourg. Két „nemzetközi bíróság”, amelynek döntéseit Magyarország köteles betartani és végrehajtani. Miért is? Milyen alapon szólnak bele az „itthoni” ügyeinkbe? És ha beleszólhatnak, már pedig megtehetik, akkor vajon a Fidesz, és elsősorban Orbán Viktor miért ágál annyira ellenük? És mennyibe kerül nekünk, adófizetőknek ez az Orbán féle „szabadságharc”?

A műsor vendégei voltak: Valki László, nemzetközi jogász, professor emeritus és Kádár András Kristóf, a Helsinki Bizottság társelnöke.

[caption id="attachment_4142" align="alignleft" width="240"]Valki László Valki László[/caption]

 

[caption id="attachment_4143" align="alignright" width="240"]Kádár András Kristóf Kádár András Kristóf[/caption]

 

 

 

 

 

 

 

 

Velünk volt most is Kálmán László nyelvész.

[caption id="attachment_4144" align="alignleft" width="240"]Kálmán László Kálmán László[/caption]

 

 

 

A műsort Láng András szerkesztette, a műsorról készült fotókat és a videót is ő készítette.

[caption id="attachment_4145" align="alignright" width="177"]Láng András Láng András[/caption]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Műsorvezető: dr. Sándor Zsuzsa

[caption id="attachment_4146" align="alignright" width="240"]dr. Sándor Zsuzsa dr. Sándor Zsuzsa[/caption]

Mielőtt megnéznétek, meghallgatnátok az alábbi videót, egy pici megjegyzést még meg kell tennem. Valki László kijavított engem, amikor a címeit soroltam, és azt mondta, az ő címe "professor emeritus". Nem szántunk időt arra, hogy elmondjuk, mi is az, pedig azt gondolom, nem mindenki tudja. Valójában ez a szép latin cím nyugállományba vonult professzort jelent. Persze nem minden professzorból válik professor emeritus. A tanszéknek, ahonnan a professzor nyugdíjba vonul, külön kezdeményeznie kell az Egyetemi Tanácsnál, hogy megkaphassa a címet; ezt véleményezik, elbírálják, és az egyetem szervei szavaznak róla. Hát ennyit erről és most, íme a beszélgetésről készült videó:

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://jog-asz.blog.hu/api/trackback/id/tr87442964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása