Mi lesz akkor, ha...?
2014. október 31. írta: Dr. Sándor Zsuzsa

Mi lesz akkor, ha...?

A Klubrádió Esti gyors című műsorában Kovács Gabriella tette fel ezt a kérdést. Mi lesz, ha az Alkotmánybíróság alkotmányellenesnek ítéli a bankok általános tisztességtelenségéről szóló törvényt?

[caption id="attachment_5254" align="aligncenter" width="300"]Alkotmánybíróság Kép: y-gen.blog.hu[/caption]

El tudja  képzelni bárki, hogy az Alkotmánybíróság ne olyan döntést hozna, mint amilyent elvárnak tőle? No, persze nem a bankok, nem is az a hat bíró, aki hozzájuk fordult, hanem természetesen pártunk és kormányunk. Hisz ma már mondani sem kell nekik, hogyan döntsenek. Jól tudják már maguktól is.

Hallgassátok meg az erről szóló beszélgetést itt!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://jog-asz.blog.hu/api/trackback/id/tr537443126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jenő Ferincz 2014.10.31. 16:07:42

Ha a Sólyom László vezette és az akkori összetételű Alkotmánybíróság bírálná el ezt a kérdést, borítékolni tudnám az eredményt. Mint ahogy (nagyon félek tőle) most is borítékolni tudom a várható határozatot. És a két döntés közti különbséget is már előre tudnám zongorázni.

Jenő Ferincz 2014.10.31. 16:11:08

Sosem gondoltam volna az Alkotmánybíróság létrejötte óta, hogy eljussak arra a felismerésre: attól függ valamely jogkérdés alkotmányossága, vagy alkotmányellenessége, hogy éppen kik ülnek a kéktaláros székekben. Egyenesen tragikus, hogy ez a gondolat egyáltalán felvetődhetett. De alapot adtak rá.

Jenő Ferincz 2014.10.31. 16:16:52

De azt meg még ezen felül is brutálisnak tartom, hogy egy Alkotmánybíróság jogintézménye kapcsán azt kell mondanom, hogy a magyar Alkotmánybíróság mára kiüresedett. Egy Alkotmánybíróságnak a mindenkori hatalom kontrollja kell, hogy legyen. Ehelyett a mi alkotmánybírságunk (kontroll helyett) a jelenlegi hatalom kiszolgálója. Kicsit (narancs)sárga, kicsit savanyú (az ember képe tőle), de a miénk.

Anna Sos 2014.11.18. 07:30:24

A hanganyagot letiltottak.Nem lehet meghallgatni.Ugyan ki es miert.

Zsuzsa Sandor 2014.11.18. 10:45:40

Kedves Anna! Nincs letiltva a hanganyag, most hallgattam meg. Ha nem működik az itteni link (nekem működik), akkor a Soundcloud-on fenn van és közvetlenül is meghallgatható. https://soundcloud.com/zsuzsa-sandor/esti-gyors-2014-10-28 ezen a címen
süti beállítások módosítása