Ne feledjetek!
2014. november 03. írta: Dr. Sándor Zsuzsa

Ne feledjetek!

Amióta a korábbiaknál is élénkebben figyelem a sajtóhíreket, azóta bosszant, hogy fel-felröppen egy-egy hír, kicsit beszélünk róla, morgolódunk, majd néhány nap elteltével az egész a feledés homályába merült. Persze, tudom, hogy minden csoda három napig tart, de úgy gondolom, vannak olyan témák, amelyek ennél többet érdemelnének.

Ilyen például az is, hogy hány százezer ember hagyta el eddig ezt az országot. És vajon miért? Azon kívül, hogy nagyjából ismerjük – ha ismerjük – ezeket az adatokat, változott-e bármi is azóta, hogy utoljára beszéltünk erről?

[caption id="attachment_5261" align="aligncenter" width="126"]600 ezer magyar külföldön Kép: youtube.com[/caption]

De térjünk vissza egy pillanatra a legutóbbi választások eredményére is. Miközben a Fidesz 2010 óta csaknem 500 ezer szavazót veszített, kétharmados többsége és az önkormányzati választáson elért vitathatatlan fölénye változatlan. Keressük-e vajon azóta is ennek okait?

Elegendő magyarázat vajon erre például a borsodi nyílt szavazás? És mi lehet a magyarázata annak, hogy például az akasztósdit játszó érpataki polgármestert, vagy a büntetőeljárás alatt álló Toroczkai Lászlót, az asszonyverő Balogh Józsefet, de más botrányhősöket is újra megválasztottak?

És vajon joggal elégedett Fodor Gábor és Kunhalmi Ágnes a választási eredményekkel? Ha igen, mi kellene ahhoz, hogy elégedetlenek legyenek?

[caption id="attachment_5263" align="alignright" width="300"]Kunhalmi Ágnes elégedett Kunhalmi Ágnes
Fotó: nol.hu[/caption]

FodorGábor elégedett

FodorGábor
Fotó: storyonline.hu

 

A fociról csak azért érdemes beszélni, hogy szót ejthessünk a Fidesz, pontosabban Orbán Viktor nem múló stadion-építési mániájáról.

[caption id="attachment_5264" align="aligncenter" width="300"]Orbán stadion-mániája Stadion-mánia
Kép: atlatszo.blog.hu[/caption]

Mióta nem hallottunk Kishantosról? Miért volt vajon útban a hatalomnak ez a szerény kis biogazdaság? És tudunk-e bármit arról a pályázatról, amit valamiért nem ők nyertek el?

Ezekről a témákról azóta sem hallottam semmit, hogy az ATV „Havas a pályán” című műsorában Rangos Katalinnal, Horváth Zoltánnal és Kiszelly Zoltánnal beszélgettünk róluk.

 

[caption id="attachment_5265" align="aligncenter" width="300"]Havas a pályán Havas a pályán[/caption]

A beszélgetést itt nézhetitek, hallgathatjátok meg ismét.

A bejegyzés trackback címe:

https://jog-asz.blog.hu/api/trackback/id/tr1007443128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anna Sos 2014.11.20. 11:49:36

Koszonom igy mar sikerult meghallgatnom.Sms t kaptam a CIB banktol hogy torvenymodositas miatt menjek be megerositeni a tulajdonoman levo szamlat.Az iden harmadszor szolnak bele a bankkal kotott maganszerzodesembe.Eloszor sima levelkent kikuldtek az egesz eves elszamolast tetelenkent es alszamlankent.Bocsanatkero level kisereteben mert koteleztek oket.5Ft os szamla13 lap havi0.01Ft kamat.Mindenkinek postaladaba vagy melle teve az eves bankforgalma.Kesobb azert.hivtak be kedvezmenyezettel egyutt hogy jok e az adataink. Minderre van e joga a kormanynak.

Zsuzsa Sandor 2014.11.20. 17:55:41

Ha interneten kéri a számláit, akkor nem kell több kiló papírral megküzdeni. Sajnos adategyeztetésre joga van a banknak behívni az ügyfeleket, erre őket is törvény kötelezi.
süti beállítások módosítása