Ez a pénz is nektek kell?
2015. március 16. írta: Dr. Sándor Zsuzsa

Ez a pénz is nektek kell?

Rogán Antal – ki ne ismerné e nevet – akkora marhaságot mondott, amibe beleszédültem.

 

[caption id="attachment_5727" align="aligncenter" width="300"]Rogán Antal ezt is lenyúlná Fotó: egyenlito.blog.hu[/caption]

Idézem: „A Fidesz szerint a közelmúlt brókerbotrányai miatt zajló büntetőeljárásokban el kell kobozni a csalásokban részt vevők teljes magánvagyonát.”

 

Jól hangzik, ugye? De csak annak, aki nem tudja, mit jelent az elkobzás. Rogán mester ugyan közgazda és nem jogász, de mielőtt ekkora ostobaságot mond, megkérdezhetne a körülötte lévő számos jogászok közül legalább egyet. Persze egy olyant, aki tényleg konyít valamit a szakmájához.

[caption id="attachment_5728" align="alignleft" width="170"]Egy hozzáértő jogász Kép: mfor.hu[/caption]

 

Az elkövetők magánvagyonát nem elkobozni, hanem zárolni kell. És ebből a zárolt vagyonból a károsultak kárát kell megtéríteni. Ha ugyanis elkoboznák, akkor ez a vagyon (is) az államra szállna.

 

Egyszóval őszintén remélem, hogy Rogánból csak a hozzá nem értés, és nem egy újabb lenyúlási szándék szólt.

 

Azt már nem is merem firtatni, hogy miféle törvényjavaslatot akar a Fidesz benyújtani a brókerbotrányok kapcsán. Természetesen visszamenőleg.

 

Remélem - de csak azért, mert a remény hal meg utoljára – hogy nem a károsultak, a sok „keményen dolgozó kisember” pénzéből akarnak újabb négyzetmétereket, úszómedencéket, Gucci táskákat, huszár jelmezt és aranyórákat vásárolni.

[caption id="attachment_5729" align="aligncenter" width="220"]Rogán huszár Kép: 444.hu[/caption]

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://jog-asz.blog.hu/api/trackback/id/tr837443202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása