Legyél író!
2015. március 18. írta: Dr. Sándor Zsuzsa

Legyél író!

Nem szoktam sajtóközleményeket megosztani a saját blogomon, de most kivételt teszek. Mégpedig azért, mert saját tapasztalatomból tudom, milyen nehéz ismeretlen, vagy alig ismert, egyszóval kezdő írónak lenni.

Elsodortak - dr. Sándor Zsuzsa könyve

Bírák-könyve

Dr. Drazsé mesél

Írhatsz szépet, írhatsz okosat, írhatsz jót, ha nem vagy (még) ismert, minden kiadó gyanakodva néz rád, meg a kéziratodra. Látod, amint kattog a számológép a fejében, hogy vajon megéri-e neki, hogy egyáltalán foglalkozzon veled.

Igaz, manapság nem könnyű könyvet eladni. Akkor sem, ha okos és fontos könyvről van szó.

Ezért tetszett meg nekem az a sajtóközlemény, amit az Eurolex tett közzé, és ezért osztom most meg mindazokkal, akik szeretnék, ha első (második, vagy harmadik) könyvükkel végre eljutnának az olvasókhoz.

Eurolex

         Íme:

 Egyedülálló lehetőséget kínál a Canon a kiadóknak és az íróknak

  1. Digitális Könyvnyomtatási Pályázat a Magyar Írószövetség támogatásával

  írószövetségCanon-logo-camerakft.hu

 

 

 

 

Budapest, 2015. március 6. – Évente több száz tehetséges fiatal író műve marad „fiókban”, a számítógépek mappáiba rejtve, főként a könyvkiadás magas költségei miatt. A Canon felismerve ezt a problémát, és megoldást kínálva rá idén is meghirdeti a Magyar Írószövetséggel karöltve Digitális Könyvnyomtatási Pályázatát. A mind a kiadóknak, mind az íróknak kiváló lehetőséget jelentő pályázat védnöke Kányádi Sándor, Herder- és Kossuth-díjas költő.

Az idén már hetedik alkalommal meghirdetett Digitális Könyvnyomtatási Pályázat fő célja, hogy bemutatkozási lehetőséget biztosítson azoknak a tehetséges, de a nagy közönség számára még ismeretlen vagy kevésbé ismert szerzőknek, akiknek művei eddig még nem láttak napvilágot. A Canon támogatásával (a vállalat átvállalja a nyomtatás költségeit) most alkalmuk nyílik arra, hogy 250-250 példánnyal megjelenjenek a könyvesboltok polcain, és szélesebb közönség is megismerje őket.

A pályázatban a kiadóknak is óriási szerep jut, hiszen olyan szerzőknek tudnak kiadói támogatást nyújtani, akiknek a műveit eddig különböző kockázati és anyagi tényezők miatt nem publikálták.

 

 

 

 

A kiírásra bárki jelentkezhet – kizárólag magyar nyelvű, szépirodalmi művel –, aki kéziratának szerkesztett változatát valamely Magyarországon működő kiadón keresztül eljuttatja a konyvpalyazat@canon.hu e-mail címre.

A beérkezett pályamunkák közül az öttagú zsűri idén összesen 12 alkotást választ ki, amelyeket a Canon díjmentesen nyomtat ki 250-250 példányban. A pályázót mindössze a kötészeti díj terheli. A nyertesek már kinyomtatott művei a pályázat keretein belül megtartott „Legszebb Könyv” versenyen is indulnak.

A Digitális Könyvnyomtatási Pályázatról bővebb információ alább olvasható.

 

Canon Hungária Kft.                                 

Molnár Krisztina

tel.: 237-5942                                             

e-mail: konyvpalyazat@canon.hu

Digitális könyvnyomtatási pályázat

PÁLYÁZATI FELTÉTELEK

Kizárólag könyvkiadókon keresztül lehet jelentkezni szépirodalmi művel

  • Egy pályázó csak egy címmel pályázhat
  • Pályázatok beadási határideje a kiadók felé: 2015. április 15.
  • Betördelt pályázatok leadási határideje a Canon felé: 2015. május 15.
  • Műfaji előírások: szépirodalmi mű – magyar nyelven,
    mely nem lehet politikai, pornográf, tartalmú, illetve obszcén hangvételű
  • Méretbeli megkötés: A/5 és A/4 közötti méret
  • Terjedelem: 100 és 250 oldal között, maximálisan 500.000 karakter
  • A belívek fekete-fehér szöveget ésillusztrációt tartalmazhatnak
    A borító lehet kemény vagy puha fedeles, illetve fekete-fehér vagy színes
  • Kereskedelmi forgalomban jelenleg is kapható művek nem vehetnek részt a pályázaton
  • A könyv impresszumában szerepelnie kell a következőnek: „A mű kiadását az OcéInkjet technológia forgalmazója, a Canon Hungária Kft. biztosította, a könyv kötészetét a Stanctechnik Kft. végezte, a papírt az Europapier Budapest Kft. biztosította”
  • A belívek és a borító papír típusa, grammsúlya egyeztetést követően kerül kiválasztásra az Europapier Budapest Kft. aktuális könyvpapír kínálatából.

 

 

 

 

 

 

  • Az elkészült példányokból 12 db tiszteletpéldány díjmentesen a pályázat kiíróját illeti, ezen kívül a 250 példány könyv magában foglalja a OSZK-nak elküldésre kerülő 6 db köteles példányt is
  • A nyomtatásra kész verziót és a mintakönyvet a felek aláírásukkal elfogadják, továbbiakban ez szolgál referenciaként.
  • A Stanctechnik Kft. címenként 40.000 Ft + Áfa díjazás ellenében vállalja a könyv és a borító puha táblás, (ragasztókötés) komplett kigyártását,
    000 Ft + Áfa díjazás ellenében pedig a kemény táblás kigyártását
  • A kész könyvek elszállítása a pályázó feladata, költsége
  • Az 5 fős zsűri tagjait a nyomdaipari szakma az Írószövetség és a Canon Hungária Kft. delegálja
  • Az elkészült könyveknek kereskedelmi forgalomba kell kerülniük
  • A pályázat kiírói minden változtatás jogát fenntartják, a kéziratokat nem őrzik meg és nem küldik vissza.

 

 

A Canon Europe-ról

A Canon Europe a 120 országban jelen lévő és csak az európai, közép-keleti és afrikai (EMEA-) régióban 17 ezer embert alkalmazó Canon Inc. regionális értékesítési és marketingszervezete.

 

Az 1937-ben a fogyasztók számára a lehető legjobb fényképezőgép készítésének határozott céljával megalapított Canon fáradhatatlan szenvedélye a „képek ereje” iránt mára számos más piacra is kiterjesztette a cég technológiáit és világelsővé tette mind a fogyasztói, mind az üzleti képalkotási megoldások terén. Megoldásai között termékek széles köre található meg, a digitális kompakt és tükörreflexes fényképezőgépektől a professzionális objektíveken és hordozható röntgenkészülékeken át a multifunkciós és nagyüzemi nyomtatókig, amelyek mindegyikét egy sor értéknövelő szolgáltatás egészíti ki.

 

A Canon komoly összegeket fektet a kutatásba és fejlesztésbe, hogy a lehető leginnovatívabb termékekkel és szolgáltatásokkal elégíthesse ki ügyfelei kreatív igényeit. Az amatőr fotósoktól a professzionális nyomdákig a Canon minden vásárlójának segít kielégíteni a képek iránti szenvedélyét.

 

Az EMEA területen a Canon Europe a fenntartható üzleti növekedést célozza meg, koncentrálva a saját környezeti hatások csökkentésére és az ügyfelek segítésére, hogy Canon-termékek, -megoldások és -szolgáltatások használatával ők is csökkenthessék a sajátjukat. A Canon megszerezte a globális ISO 14001 minősítést, amivel szintén igazolja, hogy világszinten élenjár a környezet védelmében.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://jog-asz.blog.hu/api/trackback/id/tr67443204

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr. Keszthelyi Gyula 2015.03.21. 07:53:30

Évek óta csak e-book olvasó vagyok. A papíralapú nyomtatás bűn a természet ellen. Ja, és látom a betűket....
süti beállítások módosítása