Meghekkelt automatizmus
2017. február 12. írta: Dr. Sándor Zsuzsa

Meghekkelt automatizmus

Bizonyára sokan emlékeznek a Szegedi Törvényszék ítéletére, amelyben első fokon terrorcselekmény miatt 10 évre ítélték a röszkei határátkelőnél történt tömegzavargáskor köveket dobáló szír férfit. Hogy a vádlott cselekménye minősíthető-e terrorcselekménynek, arról komoly szakmai viták folytak. Mindenesetre Orbán Viktor, hazánk „főjogásza” nagyon elégedett volt a drákói ítélettel.

orban-elegedett-zold_hirado.jpg

Kép: Zöld híradó

Azóta a hvg.hu némileg zavaró személyi kapcsolatokat derített ki az ügyet szignáló kollégiumvezető, az azt tárgyaló bírónő és rokonaik között. Röviden annyit, hogy a kollégiumvezető felesége és a bírónő élettársa – mindkettő ügyvéd - azonos munkahelyen dolgozik, és az élettárs az Emberi Erőforrások Minisztériumának ügyeit is képviseli. Ezek persze nem törvénysértő kapcsolatok, mint ahogyan az sem, hogy miért éppen Nagy Andrea bírónő kapta meg a szír menekült ügyét. Arra azonban elég indok, hogy egy kicsit megkapargassuk, miként dől el, melyik ügyet melyik bíró tárgyalja.

nagy_andrea-nemzeti_audiovizualis_archivum.jpg

Kép: Nemzeti Audiovizuális Archívum

A bíróságok előszeretettek hivatkoznak arra, hogy az ügyek kiosztása „automatikus szignálással” történik. E hivatkozás alapja az az ügyelosztási rend, amelyet minden bíróságnak évenként el kell készítenie és nyilvánosságra kell hoznia. Ezzel demonstrálják, hogy a bírósági vezető nem önkényesen választja ki az ügyet tárgyaló bírót, vagyis nem sérül az elfogulatlanság, az objektív ítélkezés, a törvényes bíróhoz való jog.

Akkor vajon egyes bírák miért mondják mégis, hogy előre lehetett sejteni, Ahmed H. ügyében elrettentő ítélet fog születni? Mert ezt mondják. És vajon miért állítják, hogy bírói függetlenségük inkább formális, mintsem valóságos? És ugyan miért nevük elhallgatását kérve állítják ezt? Igaz, törvény van rá, hogy a bírák nem nyilatkozhatnak a bíróságon folyamatban volt, vagy folyamatban lévő ügyekről. De olyan törvényi tilalom nincsen, hogy a szignálás rendjéről, vagyis úgynevezett igazgatási kérdésekről ne mondhatnának véleményt. Azt csak Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke tiltotta meg nekik. De azt már önök is jól tudják, egy belső szabályzat nem lehet ellentétes a törvénnyel és nem tágíthatja annak kereteit.

hando-hirado_hu.jpg

Kép: Hirado.hu

Számos ügyelosztási rendet ismerek, lényegében szinte mindegyik egyforma. Nézzük a tavalyi szegedi példát. A bíróságon működő elsőfokú büntető tanácsok – néhány speciális kivételtől eltekintve – a bíróság hatáskörébe tartozó valamennyi ügyet tárgyalhatják. A főszabály – az „automatizmus” – szerint az ügyeket érkezési sorrendben, válogatás nélkül kell kiosztani az eljáró tanácsok között. Kivéve ha… És itt van az a bizonyos eb elföldelve. Idézem szó szerint: „az egyenlő munkateher, továbbá a gyakorlatban kialakult referáda rendszer figyelembe vétele mellett.” Hogy mi az a „referáda rendszer”? Az, hogy az egyik tanács elsősorban kábítószeres, a másik gazdasági, a harmadik élet elleni ügyeket tárgyal úgy általában. Azaz egy szó sem igaz abból, hogy az ügyek érkezési sorrendben, válogatás nélkül kerülnének az egyes tanácsokhoz.

Ma már nem kell ahhoz az elavult, régi, primitív módszerhez folyamodni, hogy valamilyen „felsőbbség” beleszóljon a bíró munkájába. Egyszerűen csak arra a bírói tanácsra kell szignálni az ügyet – az egyenlő munkateher biztosítása és a kialakult referáda figyelembe vételével – amelyikről a vezető tudja, hogy milyen döntés várható tőlük.

joo_attila-nava_hu.jpg

Kép: nava.hu

A bíró pedig jól tudja, hogy egzisztenciája, előmenetele, fizetésének soron kívüli emelése a bíróság vezetőjétől, annak sorsa pedig az OBH elnökétől, a fideszközeli Handó Tündétől függ.

Lassan öt éve annak, hogy a régi vezetők törvénysértő lecserélésével szinte automatikusan meghekkelték a bírói függetlenség rendszerét. Respect a még meglévő kivételeknek!

handofidesz-blikk.jpg

 Kép: blikk

A bejegyzés trackback címe:

https://jog-asz.blog.hu/api/trackback/id/tr5112252342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ballib cenzúrázók réme 24 2017.02.13. 16:31:31

Reméljük több ilyen becsületes bíró kerül praxisba, akik megvédik az ország érdekeit, a terrorsita csürhe ellenében, és a ballib véleménydiktatúra aljas támadásai kereszttüzében is.

ogli dzsí 2017.02.13. 16:40:44

valójában nagyon kevés, budaházy többet kapott. ami vicces, mert ő magyar, és kb. ugyanannyira terrorista mint ez az arab. mindnemk mehet pofára a 10 év.

egyébként egy pesti zsidó minek sajnálja itt az arabokat, azon szoktam azért gondolkozni, és nem vágom.

Észmegálló 2017.02.13. 16:54:01

Ki a pesti és ki a zsidó? Kit érdekel és miért? Eszetekbe sem jut, hogy valaki a jogállamért, a bíráskodás törvényességéért aggódik? Ezek vagytok ti, Spiró által "megénekelt" mélymagyarok.

ogli dzsí 2017.02.13. 17:02:47

@Észmegálló: 'Eszetekbe sem jut, hogy valaki a jogállamért, a bíráskodás törvényességéért aggódik?'lenne rólatok szemkilövető csürhéről elhinni hogy a jogállamért aggódtok.

- viszonylag nehéz rólatok szemkilövető ÁVHs csürhéről elhinni hogy a jogállamért aggódtok.

Észmegálló 2017.02.13. 17:20:03

@ogli dzsí: ÁVH? Tudod mi volt ez a szervezet és mikor lett vége? Szemkilövetős? Ma volt a jogerős ítélet! Miről beszélsz? Aki törvényt sértett, az meglakolt. Úgy tudom, hogy a rendőrt aki valakinek eltörte az ujját, az lesittelték, meg is érdemelte. Viszont a büntetés alóli mentesülés a kuka- és autógyújtogatós, TV székház kifosztó, kockakövekkel rendőröket dobáló, anarchista, a tablettás bor következtében magukat "forradalmár"--nak álmodó csürhére volt igaz. Nem tudom, hogy Te közéjük tartozol-e, de én biztosan nem vettem rész semmiféle szemkilövető akcióban, az ÁVH-ról meg csak a történelemkönyvekből vannak ismereteim.

Észmegálló 2017.02.13. 17:24:41

@ogli dzsí: ÁVH? Tudod mi volt ez a szervezet és mikor lett vége? Szemkilövetős? Ma volt a jogerős ítélet! Miről beszélsz? Aki törvényt sértett, az meglakolt. Úgy tudom, hogy a rendőrt aki valakinek eltörte az ujját, az lesittelték, megjegyzem meg is érdemelte. Viszont a büntetés alóli mentesülés a kuka- és autógyújtogatós, TV székház kifosztó, kockakövekkel rendőröket dobáló, anarchista, a tablettás bor következtében magukat "forradalmár"--nak álmodó csürhére volt általánosan igaz. Nem tudom, hogy Te közéjük tartozol-e, de én biztosan nem vettem rész semmiféle szemkilövető akcióban, az ÁVH-ról meg csak a történelemkönyvekből vannak ismereteim. És igenis, aggódtam a jogállamért, amíg volt miért aggódni. Ma már annak drukkolok, hogy épségben éljük meg a jogállam visszatértét.

ogli dzsí 2017.02.13. 17:33:01

@Észmegálló: ne vinnyogj. ÁVHs vagy, akkor nem akartál jogvédeni amikor kellett volna, most hogy az arabokat kell védeni, egyből jogvédesz magyargyülöletedben.

de valszeg így neveltek nem tehetsz mást

kese 52 2017.02.13. 17:38:06

@ogli dzsí: Ugye a rendőrség állományát 2010 után teljesen kicserélték, a vezér- ezredestől a próbarendőrig. Ha nem akkor miről beszélsz? Tudod egyáltalán mit jelent az ÁVH? Ki a csürhe? nem az aki TV székházban 1 milliárd ft-s kárt okozott, vagy 200 rendőr sérült meg miattuk. Gondolkodj!!!

ogli dzsí 2017.02.13. 17:48:27

@kese 52: a tüntetőket meg lehet fékezni törvényesen és szakszerüen, meg ÁVHs gengszter módon, ahogy a liberális demokrata államvezetés intézte Magyarországon. Akkor még nem jogvédett lelkesen ez a magyargyülölő.

illaim 2017.02.13. 18:30:38

Amint látom, a fidesses SA, azaz a fidesz csürhéje rátelepedett a blogra, hogy meggátoljanak minden értelmes dialógust! A szóhasználatukból pedig arra lehet következtetni, hogy ezek ugyan olyan munkakerülő lumpen egyedek, mint a valamikori SA tagok! Az egyéni sikertelenség, és tehetségtelenség kompenzálására, azt gondolják, ha a fidess csürhéjéhez tartoznak, akkor lehetnek valakik. LOL Pedig csak egy frusztrált senkik, egy gátlástalan csürhe!

dunántúli gyerek 2017.02.13. 18:35:06

@illaim: szerintem meg az arabvédő jogászokat szimplán bojkottálni kell

dunántúli gyerek 2017.02.13. 18:38:46

- reméljük a büntetés végrehajtására egy török vagy izraeli börtönben kerül sor, nem itt.

1ghost 2017.02.13. 18:39:56

@dunántúli gyerek: @ogli dzsí: @Ballib cenzúrázók réme 24:

Már megint itt vagy orbán fizetett hazudozója!? Három nicken is? Egész nap itt rohadsz a neten, blogról blogra rohangolsz, hogy rejtegesd a gazdád mocskát, de hiába.

Mars dolgozni, árkot tisztítani, hogy valami hasznodat is vegye a társadalom, te hitvány, hazug, semmirekelő alak! Még egy-két év és a rács mögött vagy, a többi tolvaj, korrupt fideszes gazemberrel együtt.

Jakab.gipsz 2017.02.13. 18:51:01

Ki agyalta ki a jog-államiságot?
Nos, ha nem működik és úgy vacak ahogyan van, az alkotmányos jog-állam, ezt a mindennapok gyakorlata megmutatta, kéretik náluk reklamálni.
Felmerül a kérdés kiknél kell reklamálni a jog-tudományról, sajnos ezek mind zsidó-tudomány-filozófusok voltak, lépésről lépésre elszúrtak mindent ami volt és most joggal vannak beszarva, mert ha kiderül, hogy egy nagy átverés a "jog-állam", és csak maffia-államokat tudtak létrehozni a rengeteg eszükkel, abból még nagyon-nagy baj is lehet, mert a következmény tett, csak is erkölcstelen lehet.
Egy szó, nem több mint száz, most kell észnél lennie mindenkinek, jog-szolgáltatás helyett az igazság szolgáltatáshoz való vissza térés rögös útjai következnek és az igazság-szolgáltatástól nem lehet egyetlen egy bíró sem.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.02.13. 19:12:06

"az egyik tanács elsősorban kábítószeres, a másik gazdasági, a harmadik élet elleni ügyeket tárgyal úgy általában. Azaz egy szó sem igaz abból, hogy az ügyek érkezési sorrendben, válogatás nélkül kerülnének az egyes tanácsokhoz."

És ez baj? Jobb lenne, ha egy ügyet olyan tanács kapna, amely éppen nem annyira járatos az adott területen?

Mit szólnál ahhoz, ha a szívbeteg gyerekedet a szemorvoshoz küldenék csak azért, mert éppen a szemorvos szabad?

Vicces vagy.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.02.13. 19:16:34

@Jakab.gipsz:

Nekem is ellenszenves az a jogszolgáltatás, ami manapság igazságszolgáltatás címén folyik.

Sajnos azonban nem mehet másként. Az igazság általában szubjektív dolog, ritka esetektől eltekintve. Ha pedig a bíró szubjektivitása is szerepet kap, abból még nagyobb baj lesz, mint a sima jogszolgáltatásból.

Lajos Csánó 2017.02.13. 19:21:19

@ogli dzsí: Mennyire igazad van! A Svájci rendőrök meg mutatták a csürhe drukkereknek! Itt is ugyan úgy kellett volna már az elején fellépni!

Skankhunt42 2017.02.13. 20:32:04

@Észmegálló: ahmed úrnál is volt egy ítélet. ha arra ugatsz akkor ugass a gergényire is.

Trackers 2017.02.13. 21:36:24

Nagyon remélem, hoyg ezután is lesznek bírók, akik nem ülnek fel a ballib értékrend elvárásainak, mert az visszafordíthatatlan károkat okozna az országban,

Sajnos rendszerváltáskor a kommunistákat kiszolgáló bírói kart a helyén hagyták, és a nyugdíjazásuk ellen is erős tiltakozás hullám indult be.

Ki kell pucolni a férgesét, és elküldeni az MSZMP KB alatt ténykedő bírákat, mert ők a ballibek elvtelen kiszolgálói !

Trackers 2017.02.13. 21:38:20

@Észmegálló:

2006.10.23 Magyrország egyik rendszerváltás utáni legnyagobb szégyenfoltja.
A hatalom birtokosai több tízezer emberre uszítottak beazonosíthatatlan rendőröket, és tömegoszlatásra alkalmatlan fegyverekkel szerelték fel őket.
Aki ezt a védhetetlen terrort magyarázza, az teljesen biztos hogy soha nem volt demokrata.
Már nem a Gyurcsány féle persze, hanem az igazi.

Pánikrohamosztagos 2017.02.13. 22:37:44

Szinte üdítő kivételnek számít, hogy a magyar igazságszolgáltatás egy határozott és viszonylag nem nagyon lassú ítéletet ki bír hozni magából

Amerikában valszeg el se jutott volna bíró elé, mert lelövik a rangerek a rájuk támadó megvadult csürhét a tex-mex határon

paragrafus 2017.02.13. 23:09:39

@Trackers: ....."A hatalom birtokosai több tízezer emberre uszítottak beazonosíthatatlan rendőröket, és tömegoszlatásra alkalmatlan fegyverekkel szerelték fel őket"......

1. Tudsz arra vonatkozóan bármilyen hiteles bizonyítékot - főleg, hogy ilyen meg sem történt - miszerint a hatalom birtokosai több tízezer emberre uszítottak beazonosíthatatlan rendőröket.
2. A rendőrök beazonosítása nem volt szükséges. Ugyanis akkor a rendőrség nem egyénileg lépett fel, hanem tömegoszlatáshoz szükséges csapaterő kötelékben. Ilyenkor pedig az egyéni beazonosíthatóság nem szükséges.
3. Annak idején a fidesz az események után számonkérte a rendőrség vezetőin, hogy a rendőrség miért nem használt éles lőfegyvert.

paragrafus 2017.02.13. 23:16:13

@Trackers: Állítsd le magad ezzel a szöveggel. Mi az, hogy kommunistákat kiszolgáló bírói kar? Nem vitatom, hogy lehetnek egyes bírók, akik kilengenek, de a bírák többsége igenis tisztességes és a szakmaiság alapján jár el.
Viszont azt tudomásul kellene venned neked is és mindenki másnak is, hogy a jogszolgáltatás nem azonos az igazsággal. Ha itt az igazságot egyesek érzelmei és/vagy vérmérséklete alapján mérnék, a fél ország már lángokban állna és patakokban folyna a vér. Attól meg az isten mentsen meg mindannyiunkat.
Aki nem képes arra, hogy higgadtan ítéljen meg valamit, bármit, az jobb, ha tartózkodik mindenféle ilyesfajta megnyilvánulástól.
És nem ártana azon is elgondolkodnia mindenkinek, aki érzelmi töltettel van feltunningolva, hogy ha vele szemben alkalmaznák azt az igazságot (a jog helyett), amelyet ő maga másnak kíván, akkor a saját bőrén érezve és átélve vajon akkor is egyetértene azzal, hogy a jogot írja felül az ő igazsága?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.02.13. 23:46:22

@paragrafus:

"Annak idején a fidesz az események után számonkérte a rendőrség vezetőin, hogy a rendőrség miért nem használt éles lőfegyvert."

Tudsz arra vonatkozóan bármilyen hiteles bizonyítékot, miszerint a Fidesz az események után számon kérte a rendőrség vezetőin, hogy a rendőrség miért nem használt éles lőfegyvert?

Kampfer 2017.02.14. 06:35:32

Csak a miheztartás végett:
Bírónőnek szinte mindig fáj, ha a tettei miatt elővesznek:
- határon hivatalos személyeket kővel dobáló, megafonba ugató sivatagi buckalakót
- határon felszólítás ellenére is átügető, beazonosítatlan közönséges illegális határsértést elkövető migránst
- 'öld meg a magyart' felkiáltással fehéreket csoportosan bántalmazó, meggyilkoló kezelhetetlen cigányokat
- egy emberek halálához, települések és életek munkájának pusztulásához vezető környezeti katasztrófát előidéző 'cég' nyomorult nyakkendős 'vezetőit' (a.k.a: az a bakonyiféleség és hasonszőrűi)
- plakátokat tépegető, átfestő 'aktivistákat'

Világosan kirajzolódik, hogy bírónő szerint akkor működik tuti módon a jogszolgáltatás, ha ezek a destruktív átkok büntetlenül tehetnek szinte bármit, ami árt a magyaroknak, gyalázza, pusztítja és öli őket! Az viszont elismerendő, hogy emellett konzekvensen kiáll! Az Égieknek hála, hogy sem ő, sem az általa pátyolgatott és ajnározott politikai (megalol...) erők (megalol...) a közelébe sincsenek bármilyen hatalomnak! Végre...! Maradjon is így mindörökre!

"Lassan öt éve annak, hogy a régi vezetők törvénysértő lecserélésével szinte automatikusan meghekkelték a bírói függetlenség rendszerét."

És milyen jól tették! Bírói 'függetlenség', mi? Megtapasztaltuk milyen is az! Soha többé!

"Respect a még meglévő kivételeknek!"

Hát, magánvéleményem szerint a kivételt képező 'független' bíróknak én a tisztelet helyett mást tudok csak kívánni! Esetleg:
- kővel dobáló, megafonba ugató szíreket a kertjük végébe vagy a kapujuk elé
- kertjüket, lakásukat letaposó szír fociedzők százait
- esetleg rejtett erőforrásaikat épp felszabadító 'újmagyarokat' a birtokra
- pár gigatonna vörösiszapot a nappalijukba
- házukat átfestegető, gyepet telesz*ró 'civil' aktivistákat

Szerintem a magyar jogrendszer ünnepe lehetett a nap, mikor bírónő kikerült a rendszerből! Elmélkedjen csak a havassal a szektatévén, mindenkinek jobb lesz úgy!
Kamp.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.02.14. 13:29:59

@Kampfer:

Mit vársz attól, aki szerint már az is a bírói függetlenség megsértése, hogy az ügyeket aszerint IS osztják szét a bírói tanácsok között, melyik milyen területhez ért jobban.

"Szerintem a magyar jogrendszer ünnepe lehetett a nap, mikor bírónő kikerült a rendszerből!"

Így igaz.

Észmegálló 2017.02.14. 14:56:53

@Kovacs Nocraft Jozsefne: @Kampfer: @Skankhunt42: @dunántúli gyerek: @ogli dzsí: Istenem! Micsoda vadbarmokat szabadított az országra Orbán gyűlöletpolitikája. És még nincs itt a vége. Volt már ilyen a történelemben, amikor az életében sikerélményt még át nem élt tapló végre hatalmasnak és ezzel sikeresnek érezhette magát. Világégés lett belőle.

paragrafus 2017.02.14. 15:30:33

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
....."Annak idején a fidesz az események után számonkérte a rendőrség vezetőin, hogy a rendőrség miért nem használt éles lőfegyvert."
- Tudsz arra vonatkozóan bármilyen hiteles bizonyítékot, miszerint a Fidesz az események után számon kérte a rendőrség vezetőin, hogy a rendőrség miért nem használt éles lőfegyvert?"....

1. Nagyon érdekes, hogy hiteles bizonyítékot kérsz tőlem, amikor is a jobboldaliak szokása általában az, hogy minden bizonyíték nélkül tesznek tényállításokat. Másik portálon korábban te is elkövetted ezt a kis balesetet.
2. Ennek ellenére én nem bújok ki a bizonyítás alól (annak ellenére, hogy ugyanezt korábban már egy másik portálon is idéztem):

A tévészékház 2006-os ostromának másnapján együttes ülésen tárgyalta a történteket az Országgyűlés rendészeti és nemzetbiztonsági bizottsága. Az ott elhangzottakat 80 évre titkosították, de ezt a minősítést a fidesz eltörölte. Mindenki számára megismerhetőek a dokumentumok a Parlament honlapján. Ezekből az anyagokból egyértelműen kiderül, hogy Nyitray András, a fidesz akkori országgyűlési képviselője szerint éles lőfegyvert kellett volna használni a tüntetők ellen.

...."Elhangzott itt több soron - és itt jönnek a kérdések -, hogy a rendőri állománynak olyan utasítása volt, hogy nem használhat fegyvert. Szeretném megkérdezni, hogy ez egy külön extra utasítás volt-e az adott helyen, az adott napon. Mert egyébként ez egy képtelenség. A szolgálatban lévő rendőr az egyik olyan, aki egyébként, ha az ő életét és testi épségét fenyegető veszéllyel találja magát szemben, minden külön engedély nélkül használhatja a fegyverét, és akit mondjuk kockakövekkel hajigálnak - és higgyék el, hogy isteni szerencse, hogy ott nem halt meg egy-két rendőr, meg egy-két nem rendőr is, hozzáteszem, mert ott össze-vissza hajigálták a köveket. Ha ez nem elég jog arra, hogy valaki használja a fegyverét, akkor itt nagy baj van. Azért mondom Petrétei miniszter úrnak külön, mert a bemutatkozásakor én már egyszer ezt nagyon hangsúlyosan felvetettem, hogy Magyarországon a polgárok - és a rendőr is polgár - önvédelmi joga sehol a világon nincsen tiszteletben tartva. Micsoda dolog az, hogy ilyen esetben kvázi külön megtiltják a rendőrnek - ha ez így történt, és erős a gyanúm, hogy így történt, mert ezt többször hangsúlyozták -, hogy önmaga testi épségét megóvja. És most teljesen függetlenül attól, hogy ott mi történt, akárhol történik ilyen, szerintem ez végtelenül lelkiismeretlen parancs, ha ilyen parancs volt. Tehát volt-e ilyen extra külön parancs erre a helyzetre?".....
www.parlament.hu/biz38/bizjkv38/HOB/0609191t.pdf
38. oldal

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.02.14. 16:17:48

@paragrafus:

A Fidesz egy ogy. képviselője mennyiben képviseli az EGÉSZ párt véleményét?

Főleg akkor, ha más fideszes képviselők épp az éles fegyver, sőt bármiféle fegyver használata ellen foglaltak állást:

'Mátrai Mára fideszes országgyűlési képviselő szerint "semmilyen fegyvert nem szabadott volna használni". Tóth Gábor szintén fideszes országgyűlési képviselő pedig úgy véli, hogy "bármennyire is összetett a helyzet az éles fegyverre nem volt szükség és nagyon el kellene gondolkodni, ebben az ügyben".'

www.delmagyar.hu/kecskemet/nyitray_eles_loszert_kellett_volna_hasznalni_az_mtv_ostromnal/2205740/

Szóval ha szerinted az idióta Nyitray András a Fidesz álláspontját képviselte, akkor kinek az álláspontját képviselte Mátrai Mária és Tóth Gábor?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.02.14. 16:18:46

@Észmegálló:

"Istenem! Micsoda vadbarmokat szabadított az országra Orbán gyűlöletpolitikája."

Hát igen, én is épp ezen szörnyűlködtem, amikor a kommentedet olvastam.

paragrafus 2017.02.14. 17:15:26

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
...."Szóval ha szerinted az idióta Nyitray András a Fidesz álláspontját képviselte, akkor kinek az álláspontját képviselte Mátrai Mária és Tóth Gábor?"....

1 Mátrai Márta és Tóth Gábor nem volt a bizottság tagja. Nyitrai András igen.
2. A bizottságban Nyitrai András nem a saját véleményét képviselte, hanem a pártjáét. Próbált volna azzal szembemenni.
3. A fidesz nyilvánosan, kifelé mindig is azt képviselte, amit pl. Mártai Márta. De a bizottságban - amely akkor titkos volt és a jegyzőkönyv államtitkot képezett akkoriban - már Nyitrai András által jelenítette meg az álláspontját. Határozott meggyőződésem - és ez már csak személyes vélemény -, ha a fidesz akkor számolt volna azzal, hogy ez a jegyzőkönyv ilyen hamar feloldást nyer az államtitok alól és publicitást kap, akkor nem mondták volna el ilyen nyersen és őszintén a valódi álláspontjukat.
A fidesz mindig is előszeretettel szereti használni a kettős mércét. Nézd csak meg. Ugyanarról mást mond Brüsszelben és itthon.
4. A Nyitrai féle fideszes álláspontról hivatalos, közokiratnak minősülő jegyzőkönyv van, amely ezt dokumentálja. Mártai Márta és Tóth Gábor álláspontjáról nincs sem jegyzőkönyv, sem semmilyen okirat. Ezért ezeknek nincs olyan hitele, mint Nyitrai álláspontjának.

paragrafus 2017.02.14. 17:18:43

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Egyénként pedig ez nagyon sportszerűtlen volt a részedről.
Előbb tőlem kérsz hiteles bizonyítékot, aztán te magad is idézed a Délmagyar-t. Vagyis te magad is ismerted ezt a bizonyítékot, mégis tőlem kérted, hogy bizonyítsam.
Ez nem volt éppen tisztességes.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.02.14. 18:09:54

@paragrafus:

Ez nem jött be neked. Nem ismertem a Délmagyar cikkét, közvetlenül a cikkre hivatkozó kommentem előtt gugliztam ki.

Legközelebb légy szíves, ne vond kétségbe a tisztességemet. Bár felőlem megteheted, attól még nem leszek tisztességtelen, hogy te tisztességtelenül megvádolsz.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.02.14. 18:29:21

@paragrafus:

"A bizottságban Nyitrai András nem a saját véleményét képviselte, hanem a pártjáét. Próbált volna azzal szembemenni."

Erre valami hiteles bizonyítékod van? A jegyzőkönyvi szöveg igencsak rögtönzöttnek tűnik, stilárisan is az, nem egy összeszedett szöveg. Szerintem rögtönzött volt.

Kampfer 2017.02.15. 08:28:36

Ha már szépen ki lettem cenzúrázva, akkor újra:

@Észmegálló: sajnos ostoba és buta vagy, ha azt gondolod, hogy feltétlen Orbánra, az ő gondolataira vagy a médiájára van szükségünk ahhoz, hogy saját véleményünk vagy gondolataink volnának akár a rendszerrel, a jogrenddel vagy bírónővel kapcsolatban! Ehhez nem kell 'vadbaromnak' lenni, elég csak meghallgatni titeket...!

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Üdv! Nem várok semmi mást, hisz épp eleget olvastam, hallgattam poszter állásfoglalásait, érveit, mikor a havassal vagy a rónaival boldog egyetértésben szidnak mindent, ami nemzeti vagy magyar és üdvözölnek bármit, ami deviáns, hungarofób és csak árt az országnak! Többek között ezért tölt el örömmel, hogy már nem része a rendszernek és az 'elvbarátai' sincsenek a ködben sem!
Kamp.

Kampfer 2017.02.15. 08:39:38

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Szerintem ez picit meddő vita vele, mert senki nem gondolhatja, hogy a fidesz és a hatalom csupa okosságot és bölcsességet mond vagy gondol! Egy francokat...! Beszélnek és sajnos tesznek is hülyeségeket (sport priorizálása, eü beáldozása, oktatási rendszer átalakításának egyes elemei, az olimpia ötlete pl.)! A túlkapásokkal kapcsolatban is bőven mondtak és tettek is hülyeségeket... De ez nem menti a gyurcsótányékat és a gergényi-féléket (persze ez utóbbi ítélete ismét fölveti a jogszolgáltatás anomáliáit)! Hogy az akkori ellenzék sem volt egységes a részletekben, ez nem is lehet kérdés! Itt a főbb kérdésekben van durva szembenállás a jogszolgáltatás és a társadalmi elvárások között. Ahogy látom, ebben (retorikai szinten legalább) jobban meg kívánnak felelni a társadalmi igényeknek. Sajnos inkább érdekből, mint meggyőződésből. De ha választani kell a két oldal között (mert ugye kell, erről szól a szavazati jog), akkor inkább örökké fideszt, mint újra ballibeket...!
Kamp.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.02.15. 09:55:56

@Kampfer:

"mert senki nem gondolhatja, hogy a fidesz és a hatalom csupa okosságot és bölcsességet mond vagy gondol! Egy francokat...!"

Természetesen. Ezért is hányingerkeltő, amikor folyton azzal jönnek, hogy a ballibet bírálók a Fidesz seggében stb. vannak, hiszen ezek a drága ballibek is jól tudják, hogy akinek csak egy hangyányi józan esze van, az látja a Fidesz hibáit, sőt szemétségeit is.

"épp eleget olvastam, hallgattam poszter állásfoglalásait, érveit, mikor a havassal vagy a rónaival boldog egyetértésben szidnak mindent, ami nemzeti vagy magyar és üdvözölnek bármit, ami deviáns, hungarofób és csak árt az országnak! "

Nem is tudtam róla, hogy ennyire... Nincs tévém, így erről szerencsére lemaradtam, de így kissé jobban értem az itteni megszólalásait. És még jobban undorodom tőle.

Így utólag mr mindegy, de azért kíváncsi lennék, gyakorló bíróként mindez mennyire befolyásolta az ítélkezésben.

Kampfer 2017.02.15. 17:21:57

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Üdvözlet!

"Nem is tudtam róla, hogy ennyire..."

De igen, sajnos ennyire! Ha visszaolvasod a blogon található posztokat, ott is elég világosan kirajzolódik a trend. Szinte mindig kiáll a következők mellett:
- deviánsok
- migránsok
- cigányok
- biszkubélák
- 'civil' aktivisták
- kormány ellen tüntetők
- uniót szénnévédők

Természetesen a független bíróság mindennél fontosabb, a jó bíró a független bíró.

pestisracok.hu/hadbiro-eloelete-miatt-varhato-volt-hogy-botranyos-lesz-gergenyiek-itelete/

index.hu/belfold/2012/04/27/cozma-gyilkossag_jogeros_itelet/

parameter.sk/het-evet-kapott-tolvajokat-megmergezo-borosgazda

Ezek a tuti bírók! Csak néhány a sok közül...! Az ATV arhívban nagyon tanulságos és sokatmondó beszélgetéseket láthatsz bírónő és a nagyon 'tárgyilagos' (megalol...) havas-rónai-mészáros tengely között! Csak nyugodt környezetben ajánlott a megtekintésük!
Üdv!
Kamp.
süti beállítások módosítása