Ki a tököm az a Bözsi néni?
2017. május 07. írta: Dr. Sándor Zsuzsa

Ki a tököm az a Bözsi néni?

Ezt kérdezte valaki a Facebook-on. Nem írom le a nevét az illetőnek, mert aki ma nem ismeri Bözsi nénit, az megérdemli, hogy minden más jóból is kimaradjon.

bozsi_neni.jpg

Kép: Orbán Viktor/Facebook, videó

Bözsi néni a kiválasztott vidéki kisnyugdíjas, aki – ahogy kell – imádja Orbán Viktort. Hogy ezt a Vezér honnan tudta, az nem is kérdés. Bözsi nénit jó előre átvilágították, kikérdezték, és alaposan felkészítették a Nagyember látogatására. Akit persze nem kellett átvilágítani, ugyan minek is! Benne sok száz, vagy ezer Bözsi néni feltétel nélkül megbízik. És remélem, átvilágították a világváros Nagygéc mind a hat lakóját. (Rengeteg sajtóhibát fedeztem fel számos orgánumban, mindenhol a nagyéci látogatásról írtak. Bizonyára elütötték azt az „é” betűt.)

bozsi_neni_1.jpg

Kép: mfor.hu

De persze nem ez a lényeg.

Nekem legjobban – persze csak Bözsi néni után – a Vezér testbeszéde tetszett. Ahogy illedelmesen bemutatkozik Bözsi néninek (hátha magától nem jön rá, kihez van szerencséje), majd kezébe nyomja a virágcsokrot. Sajnos eközben nem tudta zsebre dugni a kezét, várnia kellett, míg a „meglepett” Bözsi néni betessékeli a házba. Ott végre felvehette azt a bunkó pózt, amelyet már egész Európa megszokhatott tőle.

orban-zseb-24per7_info.jpg

Kép: 24per7.info

Bözsi néni a Vendéget rögvest a tipikus falusi zuhanyozóhoz vezette (remélem, a rendezők nem vele fizettették ki a most beszerelt dizájnos darabot), hiszen, mint Bözsi nénitől megtudtuk, igen drága lehetett, hiszen „többet ér, mint a lakás”.

zuhanyozo-olcso_hu.jpgKép: Olcso.hu

A zuhanyozó és a befőttek mellett Bözsi néninek a legfontosabb Nagygéci emlékparkja (ej, már én is melléütök) mi más is lenne? Hiszen sírva mentek innen el az emberek. Biztosan nem az akkori árvíz miatt. Hanem mert nem jött el hozzájuk Viktor, a Megváltó, akire minden évben szavazhattak volna. Csúnya egy világ volt az!

Ejnye, Bözsi néni, azért maga sem önzetlenül szavaz a mi Vezérünkre! Hanem a kis nyugdíjemelések miatt. „Én szoktam emelni?” kérdi a feledékeny Nagyúr. Ekkor már rémesen unja az egészet, de azért elégedetten nyugtázza, hogy Bözsi néni még a galád Gyurcsányt is szóba hozza. Ezt biztosan jó előre a lelkére kötötték, az istenért, meg ne feledkezzen egy kis gyurcsányozásról. Nem baj, hogy Bözsi néni „rosszul” emlékszik, ki vette el a nyugdíját. A lényeg, hogy rusázza egy kicsit a korábbi miniszterelnököt. Nekem persze hiányzott, hogy egyetlen fikarcnyi sorosozás sem hangzott el, de hát Bözsi néni szellemi kapacitása sem végtelen, arról valahogy megfeledkezhetett.

bozsi-blikk.jpg

Kép: Blikk

Orbán már nagyon húzna kifelé, támaszkodik is az ajtófélfának, amikor eszébe jut, hogy Bözsi néni külön még meg sem köszönte a 10 ezer forintos karácsonyi utalványt. Muszáj ellenőrizni, hogy megkapta-e, hisz azóta egy élelmes hozzászólótól tudjuk, hogy Soros már a Magyar Postára is betette a patáit. Azért nem kapta még meg a Nemzeti Grünzultációs kérdéseket az a másik Bözsi néni itt Budapesten.

soros-origo_hu.jpg

Kép: origo.hu

A Vezér, hogy véget vessen a rém unalmas csevelynek, gyorsan megígéri, hogy „az év végén, ha úgy vannak a számok, majd EMELEK.” Ki a tököm az az Orbán Viktor (a’la Facebook), aki egyes szám első személyben dönt a költségvetésről?

Bözsi néni nem érti, minek kell ide az a Gyurcsány, ám a kertben a pulykának ellenvéleménye van. Remélem, csak tévedésből vágták be éppen ide a hangos rikácsolását. (A vágót kirúgni!)

A Vezér ez után szakmai hozzáértéssel állapítja meg a kapirgáló csirkékről, hogy rántani jók (eddig azt hittem, hogy csak a kolbász-töltésben van otthon), majd „Hello röfik”-kel üdvözli a disznókat. (Akkor Kövér nem büntethet meg azért, mert Viktort keresztnevén szólítjuk, hisz most már Bözsi nénivel együtt őrzött disznót. Nem úgy, mint János (az Áder).

rofik-hvg.jpg

Kép: HVG

És hogy Soros is értse: a Nagy Találkozást angolul is feliratozták. Bár a „Hoppá” fordítása túl irodalmira sikerült: „Oh” írja a felirat „Oops” helyett. De a „hallo piggy” egész jól sikerült.

Viktor leereszkedően vállon veregeti Bözsi nénit, aki az anyja lehetne, majd megfenyegeti, hogy máskor is eljön.

Oops!

orban_bozsi_neni_alfahir.jpg

Kép: Alfahír

A bejegyzés trackback címe:

https://jog-asz.blog.hu/api/trackback/id/tr8312487273

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.05.07. 13:29:53

Egy kisember, ennyi az egész. Miért gyűlölöd a népet?

Zsoltbacsi 2017.05.07. 15:08:00

El tudom kepzelni, mekkorat elvezhetett a blogger/birono, amikor Ferenc testver az Avason jart.... Fogadni mertnek, hogy akkor nem tiltakozott, jo libsi kettos merce szerint az rendben volt...

dr. jenőke (jenőke) 2017.05.08. 13:04:42

:))
Nagygécen villany van ugyan – de se vezetékes víz, se csatorna, se gáz...
Ha csak a zuhanykabint kapta, akkor értem.
Vagy mégsem.

ancsika3114 2017.05.08. 21:42:53

Már az is undorító, amilyen unott, megvető, lenéző képet vág a felcsúti.
A többi mondanivalóm már nem tűri a nyomdafestéket.

Tamás J. Csabáné Erzsébet 2017.05.08. 22:45:23

Bocsánat de nem tudom megállni szó nélkül ! .Én is Nagygéci voltam és gyerekként átt éltem azt a szörnyüséget amit az 1970-es árvíz hozott ! A cikk iróját csak arra kérem hogy ne bántson meg embereket olyan dologgal amiről szemel láthatólag se mit nem tud és fogalma sincs !!!Arra gondolok ha nem tudná hogy miért jöttünk ell sírva! Ellőbb kérem tájékozódjon mert Orbán Viktor még akkor sehol sem volt !!!Sajnos ezzel a rossz emlékeim ellő hozzá és fel tépte a sebeimet azért bátorkodtam írni . Üdv .Tamásné .

Andráska8 2017.05.09. 00:33:44

@dr. jenőke (jenőke): ha földrengés lesz, oda fog elbújni.
süti beállítások módosítása