Stop törvényhozás!
2018. február 25. írta: Dr. Sándor Zsuzsa

Stop törvényhozás!

A parlament elé került a „Stop Soros” törvénycsomag. Tartalmát most hagyjuk, arról már nálam illetékesebbek nyilatkoztak.

soros-1-zoom_hu.gif

Kép: Zoom.hu

Az Amnesty International egyenesen életveszélyesnek nevezte a törvényt: „valójában a magyar civil szervezetek elleni nyílt, jogellenes támadásról szól”. „A törvénycsomag nem egyeztethető össze a nemzetközi emberi jogi normákkal” - nyilatkozta a strasbourgi testület emberi jogi főbiztosa. Az UNHCR felszólította a magyar kormányt, hogy vonja vissza a törvényjavaslatot. Több mint 250 civil szervezet, köztük a Riporterek Határok Nélkül, a Human Rights Watch, a Greenpeace közép-, és kelet-európai tagszervezete is tiltakozott a törvénycsomag ellen.

stopsoros-index_hu3.jpg

Kép: Index.hu

Én mindössze arra vállalkozom, hogy bemutassam, a Fidesz-KDNP parlamenti többség miként szegi meg a saját törvényeit, kezdve az Alaptörvénytől, a Polgári Törvénykönyvön át a jogalkotásról szóló törvényig.

Kezdjük talán mindjárt a törvénycsomag nevével. Bár nem tipikus jogeset, de mégis milyen alapon használhatják Soros György nevét egy törvénycsomag megnevezéseként? Más nevét nem lehet használni, kivéve, ha ehhez az érintett a beleegyezését adta. Tud valaki arról, hogy Soros hozzájárult volna ahhoz, hogy róla nevezzék el ezt a gyalázatot? 

soros-444.jpeg

Kép:444

Van nekünk egy összetoldozott-foltozott Alaptörvényünk. Az mindjárt az elejefelé kimondja, hogy „jogszabály nem lehet ellentétes az Alaptörvénnyel”. Vajon ez a három: a „a migrációt támogató szervezetek működésének engedélyezéséről”, „az idegenrendészeti távoltartásról” ésa bevándorlási finanszírozási illetékről” szóló 2018-as …(még nem tudjuk hányas számú) törvény nem lenne ellentétes a gránitszilárdságúval? Azzal, amelyikben ilyenek vannak, hogy: „tiszteljük más népek szabadságát és kultúráját, együttműködésre törekszünk a világ minden nemzetével”. Meg, hogy „Magyarország elfogadja a nemzetközi jog általánosan elismert szabályait”. Arról a cikkelyről nem is beszélve, amely szerint „mindenkinek, aki törvényesen tartózkodik Magyarország területén, joga van a szabad mozgáshoz…”. Akkor miért is lehet megtiltani, hogy magyar állampolgárok – akiket Pintér Sándor éppen veszélyesnek tart – ne tartózkodjanak a határ 8 km-es körzetén belül? Ennél még a szép emlékezetű Kádár-kori határsáv is lazább szabály volt, mert az legalább az ott élőkre nem vonatkozott. És ha Pintér úr úgy dönt, akkor a Liszt Ferihegyi reptérre se mehetk ki, mert az is schengeni határnak számít?

pinter-index_hu.jpg

Kép: index.hu

Azután van nekünk egy jogalkotásról szóló törvényünk is. Azt is fideszék hozták, még 2010-ben, abból a célból, hogy „a jogalkotás során magas szinten érvényesüljenek a jogállamiság követelményei”. E nemes cél érdekében rögzítették, hogy „a jogszabályok megalkotásakor biztosítani kell, hogy a jogszabály megfeleljen az Alaptörvényből eredő tartalmi és formai követelményeknek, a nemzetközi jogból és az európai uniós jogból eredő kötelezettségeknek és a jogalkotás szakmai követelményeinek.” Hacsak úgy nem. A jogszabályok személyi hatálya kiterjed Magyarország területén kívül a magyar állampolgárokra is. Na, akkor Urak, el kéne dönteni, hogy Soros magyar állampolgár-e, vagy elveszítette az útlevelét, és akkor már nem is az (ekkora marhaságot régen hallottam állítólag jogot végzett embertől). Ha meg mégis megtalálja az igazolványait, akkor persze rá is vonatkozik a róla elnevezett törvénycsomag, vagyis kérjen szépen engedélyt Pintér úrtól, vagy fizessen illetéket!

utlevel-minuszos_hu.jpg

Ezt a zseniális szellemi alkotást Semjén Zsolt nyújtotta be, akinek egyeztetnie kellett volna az igazságügyi miniszterrel, hogy annak egyetértését megszerezze. Persze nincsenek kétségeim, hogy Trócsányi ne értett volna egyet, de a szabály az szabály. (Már ahol, már akinek.)

semjen-felvidek_ma.jpg

Kép: Felvidék.ma

És még egy szabály, szintén a jogalkotásról szóló törvényben: „a tervezet indokolásában tájékoztatást kell adni a javasolt szabályozás és az európai uniós jogból eredő kötelezettségek összhangjáról”. Én meg reggel óta ezt az összhangot keresem. De elveszett. Mint Soros útlevele.

eu_magyar_jog-kisaetr_hu.jpg

Kép: kisaetr.hu

 

VH

A bejegyzés trackback címe:

https://jog-asz.blog.hu/api/trackback/id/tr5213698158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kampfer 2018.02.26. 07:51:55

"A parlament elé került a „Stop Soros” törvénycsomag. Tartalmát most hagyjuk, arról már nálam illetékesebbek nyilatkoztak."

Nincs azzal semmi baj, bírónő! Úgysem fogja már elfogadni ez a parlament. És tegnap óta azt is tudjuk, hogy rendszerváltás lesz áprilisban.

"Az Amnesty International egyenesen életveszélyesnek nevezte a törvényt: „valójában a magyar civil szervezetek elleni nyílt, jogellenes támadásról szól”."

Az iván hazudozik, ahogy az tőle (szerintem) elvárható és megszokott. Hogy ez szerinte életveszélyes a civil szervezetekre? Hülyeséget beszél, hazudozik és terel. Arra a kb. 8-10 szervezetre jelent(het) veszélyt, amelyek közé az ő nyomorult szervezete is tartozik és amelyek nem győzik nyalogatni, mosdatni a koszos migriket! Városvédőkre, horgászokra, hagyományőrzőkre miért nem jelent veszélyt a jogszabály? Vagy azok nem 'civilek'???

"Az UNHCR felszólította a magyar kormányt, hogy vonja vissza a törvényjavaslatot."

Idézet a paprikakingától: 'no és akkó' mi van?'

"Több mint 250 civil szervezet, köztük a Riporterek Határok Nélkül, a Human Rights Watch, a Greenpeace közép-, és kelet-európai tagszervezete is tiltakozott a törvénycsomag ellen."

Sok sikert! Szerintem ellenük pedig több millió érintett európai polgár tiltakozik! Én ezek ellen a koszhadék szervezetek ellen tiltakozom! Ennyi.

"Én mindössze arra vállalkozom, hogy bemutassam, a Fidesz-KDNP parlamenti többség miként szegi meg a saját törvényeit, kezdve az Alaptörvénytől, a Polgári Törvénykönyvön át a jogalkotásról szóló törvényig."

Ebben lehet is valami. Ad-hoc módon alkotnak törvényt, kapkodás, felszínesség és szakmaiatlanság jellemzi a jogalkotókat. Sajnos... Ezek tények. Még laikusként is ezt vélem látni a történetben.

"...mégis milyen alapon használhatják Soros György nevét egy törvénycsomag megnevezéseként?"

Miért ne tehetnék? De akár hívhatnák 'stop philantrop'-nak is, vagy akár 'stop migrants'-nak is! Lehet, talán még hatásosabb is lenne?!

"Tud valaki arról, hogy Soros hozzájárult volna ahhoz, hogy róla nevezzék el ezt a gyalázatot?"

Tud valaki arról, hogy a magyarság hozzájárult ahhoz a gyalázathoz, amit ez a nyomorult és a koszhadék szervezetei művelnek itthon (is)? Amit ez a pardavi, az iván, a kapronczay és társaik képviselnek? Hozzájárult ehhez a magyar társadalom? Választott, politikai felhatalmazással rendelkező egyének módjára osztják az észt és próbálják rombolni a társadalmat (ivánék legújabb iskolai 'akciói' ugye)!!! Hozzájárult ehhez bárki???

„tiszteljük más népek szabadságát és kultúráját, együttműködésre törekszünk a világ minden nemzetével”

Bírónő! Leírná kérem, hogy ha a világ 169 országának polgárait a magyar hatóság nem ismeri el menekültként a szerb-magyar határon, akkor az miért jelenti a más népek szabadságának megkérdőjelezését, az együttműködést azon 169 nemzettel? Miért feltétele az együttműködésnek és a tiszteletnek, hogy 169 nemzet (állítólagos) polgárát menekülőként ismerjük el a szerb-magyar határon??? (Ahol persze NEM AZOK!)

„mindenkinek, aki törvényesen tartózkodik Magyarország területén, joga van a szabad mozgáshoz…”

NINCS JOGA! Ez ostobaság! Én sem mehetek be a TEK területére csak úgy a Pongráczon! Vagy a Szentgyörgyi Dezső bázisra sem. De nem mehetek be a szomszédos cég telephelyére sem, mert elhajtanak vagy rendőrrel elvezettetnek! Szabályok és törvények KORLÁTOZHATJÁK a mozgást! Állampolgár részére is! Aktivistáét is!

"Akkor miért is lehet megtiltani, hogy magyar állampolgárok – akiket Pintér Sándor éppen veszélyesnek tart – ne tartózkodjanak a határ 8 km-es körzetén belül?"

Hogy pl. ne állhassanak neki rongálni, ahogy azt a momentumost 'tünti' is tervezte, hogy ne tudjanak migriket hazudozni tanítani, hogy ne tudjanak az állam biztonsága ellen áskálódni! Szerintem ez épp elég ok.

"Azután van nekünk egy jogalkotásról szóló törvényünk is."

Na, ott valóban van baj, nem is vitás...! Nem egy ízben derült már ki, hogy csak kapkodás megy. A jogalkotás valóban gáz laikus szemmel is!

"Na, akkor Urak, el kéne dönteni, hogy Soros magyar állampolgár-e, vagy elveszítette az útlevelét..."

Egyetértünk, bírónő! Már nagyon rég meg kellett volna vonni tőle az állampolgárságot és deklarálni, hogy ez a 'személy' itt nemkívánatos, mindenkinek jobb, ha ide se néz!

„a tervezet indokolásában tájékoztatást kell adni a javasolt szabályozás és az európai uniós jogból eredő kötelezettségek összhangjáról”

Látva az uniós jogalkotás színvonalát (ami hasonló a hazaihoz) célját és módját, kizárt az összhang a kettő között! A határvédelem és a migráció elutasítása és a 'nyitott határok' (o.m.g.!), a 'nyílt társadalom' (phejj...!) és a bevándorlás támogatása és ösztönzése között NINCS és nem is lehet összhang! NINCS közös cél és közös érdek az unió ostoba agymenése és a magyar álláspont között! Ezt mindenki fél kimondani, pedig ez a helyzet. Ez a törvénytervezet csak egy eszköz a sok közül, ami próbál gátat szabni az ostobaságnak és ezeknek az ivánféléknek a rombolásának! Szerintem...
Üdvözlettel: Kamp.

dr. jenőke (jenőke) 2018.03.01. 05:45:27

- - -
Magyarország Alaptörvénye
ALAPVETÉS
G) cikk
(2) Magyarország védelmezi állampolgárait.
(3) Senkit nem lehet születéssel keletkezett vagy jogszerűen szerzett magyar állampolgárságától megfosztani.
- - -

Kampfer 2018.03.01. 09:44:17

@dr. jenőke (jenőke): "Magyarország védelmezi állampolgárait."

Talán épp ezért készült az említett törvényjavaslat is.
Talán nem csak az állampolgárait, de a nyelvét, kultúráját, életformáját, identitását is védelmezi.

"Senkit nem lehet születéssel keletkezett vagy jogszerűen szerzett magyar állampolgárságától megfosztani."

Akkor a köztársasági elnök alkotmánysértő volt, amikor állampolgárságuktól megfosztott olyan kettős állampolgárokat, akik méltatlanná váltak a magyar állampolgárságra??? Vagy azok nem jogszerűen kapták az állampolgárságot?

Ebben az esetben ki kell javítani az Alaptörvény ide vonatkozó részét. Méltatlanná válás vagy az ország és a magyarság ellen kifejtett tevékenység, az ország biztonságának veszélyeztetése alapot kell szolgáltasson arra, hogy az ilyen személyek megfoszthatók legyenek az állampolgárságuktól.
De ha ez most nem is lehetséges, magyar állampolgárként az a tag simán elővehető, felelősségre vonható! Ergo nem túl vad az a gondolat, hogy egy újabb látogatása alkalmával a hatóság szépen beülteti a magánegyeteméből kijövet egy erre alkalmas gépjárműbe és betalicskázza a gyűjtőbe a nyomozás idejére! Hiszen 'állampolgár'...! A többit pedig már tudjuk...
Kamp.

Éhesló 2018.03.14. 16:02:58

Sorost és a kitartottjait - mint cégéres társadalomrombólókat, ügynököket - meg kell fékezni.
Minden lehetséges és szükséges módon.

geeraa 2018.04.28. 10:24:48

Nem soros a fő probléma. Ez csak egy figyelem elterelés arról, amit valójában csinálnak. Mert nézz rá. Te is sorosról beszélsz. Pedig előtte hallhattad a híradókban, hogy mekkora mértékű pénzeket költenek a cimboráik által nyert pályázatok, projektek kifizetésére. Amiket valamilyen okból olyan feltételekkel írnak ki, hogy csak az ő cégeik tudják azt teljesíteni, és amik valószínűleg nem kicsit vannak túlárazva. Ezen felül egy csomó olyan dolgot létesítettek amire nem nagyon van szükségünk. Például a sok stadion. A legújabb agymenés a 46 milliárdos korcsolya stadion. Na az tuti nem kerül annyiba, de ez a pénz is kevés lesz rá valamiért. Ki fogja azt üzemeltetni, és miből?
És amíg ilyen stadionokat építenek, közvilágítást fejlesztenek sok pénzért rossz minőségben, addig megy a sorosozás.
Az embereket kiszolgáló épületek meg sorra romlanak le, iskolák, kórházak, nincs elég eszköz sehol, nincs elég ember sehol, mert nincsenek elég jól megfizetve, ezért elmennek külföldre. A létminimum jön ki 1 hónapra általában egy fizetésből.
Nem ezt kéne előbb rendbetenni?
És azt is boldogan pártoljátok hogy megszüntessék az önkormányzatokat? Hahó, önkormányzati dolgozók! Ha nem lesz munkátok a szeretett uratok miatt azt kire fogjátok kenni? Sorosra?
süti beállítások módosítása