Hetvenegy halott = huszonöt év
2019. január 19. írta: Dr. Sándor Zsuzsa

Hetvenegy halott = huszonöt év

A matematikai megközelítés jogi ügyekben persze álságos és komolytalan. Egy büntetés kiszabása soha nem egyszerű matematika. Ha az lenne, bírák helyett akár számítógépek is hozhatnának ítéleteket és nem kellene annyit bajlódni holmi bonyolult büntetőjogi szabályokkal.

parndorfi-halalkamion-bumm_sk.jpg

A parndorfi halálkamion   Kép: Bumm sk.

"Mondd meg neki, hogy csak menjen tovább. És ha meghalnak, tegye ki őket valahol Németországban, az erdőben."

A folytatásról olvass tovább ITT!

A bejegyzés trackback címe:

https://jog-asz.blog.hu/api/trackback/id/tr6314573100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bambano 2019.01.21. 04:34:49

"Egy büntetés kiszabása soha nem egyszerű matematika. Ha az lenne, bírák helyett akár számítógépek is hozhatnának ítéleteket": nem megbántva az elhunytakat, szerintem ez egy remek ötlet.

ha matematikusok átnéznék az összes jogszabályt (ami elengedhetetlen előfeltétele a gépi ítélkezésnek), akkor kiszórnák végre az összes szemetet, amit a jogászok beleírtak a törvényekbe.

Kampfer 2019.01.21. 06:00:28

"A „halálkamion” néven elhíresült eset csaknem négy éve történt. Embercsempész banda működött Magyarországon, közülük 14-en álltak a bíróság előtt."

Tisztelt bírónő!

Hiányolok valamit a bejegyzéséből. Elolvastam a bejegyzést, de nem találtam utalást arra, hogy a vádlottak kicsodák, honnan jöttek. Csak annyi szól róluk, hogy embercsempészek Magyarországon. Nos, bírónő az elkövetők NEM magyarok voltak.

Idézet (indextől - 2018.06.07.):

"Az embercsempész bűnszervezet tagjai - a tizenegy bolgár, két afgán és egy bolgár-libanoni állampolgárságú vádlott - 2015 februárja és augusztusa között 31 alkalommal összesen 1200 embert juttattak illegálisan Nyugat-Európába - mondta el Schmidt Gábor ügyész csütörtökön vádbeszédében."

Szerintem lényeges körülmény!

A bejegyzésében olvastam az alábbiakat is:

"Bár igaz, hogy ez a belenyugvás – amit a jog eshetőleges szándéknak nevez – enyhítő körülmény és a bírói gyakorlatban általában nem szabnak ki miatta életfogytiglant, ám ez az eset – szerintem – nem hasonlítható azokhoz az ügyekhez, amelyek ezt a gyakorlatot kialakították."

Ennek fényében bírónő szerint mennyit ér egy kosárlabdázó élete, akit egy szórakozóhelyen csoportosan megtámadtak, majd meggyilkoltak? Mennyit ér egy családapa élete, akit a gyerekei előtt csoportosan agyonvertek? Mennyit ér egy fiatal nő élete, akit hazafelé menet elraboltak, megerőszakoltak, majd meggyilkolták??? És mennyit ér egy idős nő élete, akit egyedüli magyarként egy nyomortelepen brutálisan bántalmaztak, majd meghalt???
Laikusként, egyszerű magyar polgárként én azt hiszem, hogy annál SOKKAL TÖBBET, mint amennyit ezért a 'független' és 'magyar' bíróságok megítéltek az elkövetőknek.
Sérelmezem azt, hogy amit sugall a migrik életével és az ellenük elkövetett bűnök elkövetőivel szemben, azt valahogy nem tartja fontosnak, ha magyarokat ér durva sérelem... Ezt én nagyon szomorúnak tartom!
Kamp.

anonymand 2019.01.22. 16:30:32

@Kampfer:

"Hiányolok valamit a bejegyzéséből. Elolvastam a bejegyzést, de nem találtam utalást arra, hogy a vádlottak kicsodák, honnan jöttek. Csak annyi szól róluk, hogy embercsempészek Magyarországon. Nos, bírónő az elkövetők NEM magyarok voltak." - és ez mennyiben befolyásolja bűnösségüket?
Sem az elkövetők vallása, bőrszíne, pártállása, állampolgársága, stb.

"Szerintem lényeges körülmény!" - amennyiben?

Néked roppant érzékeny lelkivilágod vagyon!
Még annál is érzékenyebb!
Szerinted a bírónő bejegyzése 'sugall'.
Ez természetesen lehet a véleményed.
"Laikusként, egyszerű magyar polgárként"...
Lehet.
Mint ahogyan válogathatsz szelektív módon a bűnügyi rovatok jelentéseiből.
Azt is lehet, megteheted, s meg is teszed.

..."azt valahogy nem tartja fontosnak, ha magyarokat ér durva sérelem..." - oszt ezt ugyan honnan vetted?
Mondják a hangok a fejedben?
"Ezt én nagyon szomorúnak tartom!" - én is.
Még annál is szomorúbbnak, hogy "migrizel" a 71 halott kapcsán.
Is.
Hogy mi történt velük a kamionban, azt valahogy nem tartod fontosnak.
"Ezt én nagyon szomorúnak tartom!"

Kampfer 2019.01.22. 19:07:51

@anonymand: Új esztendő, régi nímand...

Üdv!

"Szerintem lényeges körülmény!" - "amennyiben?"

Amennyiben nem egy újabb 'magyarozás' a burkolt cél. Embercsempészek Magyarországon. 71 migri meghalt. De az valahogy mégis ki tudott maradni, hogy afgánok, libanoni és bolgárok voltak az elkövetők és a vádlottak! Miért...? Jelentéktelen részlet? Ha nincs jelentősége, akár nyugodtan le is lehet írni egy ilyen kis részletet. Nem?

"Néked roppant érzékeny lelkivilágod vagyon!
Még annál is érzékenyebb!"

Ezt nem tudom, hogy miből következtetted ki, de ahogy érzed. A gondolat és a vélemény szabad.

"Szerinted a bírónő bejegyzése 'sugall'."

Igen, sugall. Ebben a formában igen. Ahogy az is, hogy mindig nagyon érzékeny és bölcs magyarázatok sorát tudja fölsorakoztatni, ha a sértett/áldozat migri, cigány vagy valamilyen deviáns. Ha egyszerűen csak magyar, akkor valamiért mindig elő kell szedni egy okos kis jogi csűrést-csavarást, ami miatt meg lehet magyarázni, hogy miért kell megérteni szegény migrit/cigányt/deviánst stb. Ezt az észrevételt magad is elég gyakran olvashatod itt sokak billentyűzetéről. Apróságok ezek, mégis sokat elmondanak.

"Ez természetesen lehet a véleményed."

Köszi, ha megengeded! Persze ha nem, akkor is ez a helyzet. ;-)

"Mint ahogyan válogathatsz szelektív módon a bűnügyi rovatok jelentéseiből.
Azt is lehet, megteheted, s meg is teszed."

Nem kell nekem válogatnom, megteszik azt kriminalisztikai szakemberek. Mint korábban említettem volt, családi és ismeretségi körömben több ilyen személy is van. Sokkal több közük van a valósághoz, mint akár neked, akár egy pardavimárta-féle ingyenélőnek!

"oszt ezt ugyan honnan vetted?"

Esetleg olvasom a bejegyzéseit, nézem a vele készült interjúkat...??? Vagy esetleg most újat írtam...? Te eddig ezt nem próbáltad? Te szegény! Hát nem szóltak neked...? Pfff...

"Mondják a hangok a fejedben?"

Mondják bírónő szavai a médiában. Próbáld ki te is, hátha segít! Vagy eddig te csak a 'belső hangokra' hallgattál? Így már értem néhány kommented! ;-)

"Még annál is szomorúbbnak, hogy "migrizel" a 71 halott kapcsán.
Is."

Miért? Mit kellene mondanom? A migri az migri. A csónakban is, a vagonban is, a dróton túl is és a kamionban is. Ha valaki ott valódi áldozat volt, akkor az a négy gyermek, akik helyett az ostoba és buta szüleik döntöttek! A semmiért kockáztattak mindent. És vesztettek. Szörnyű, de ez az ő döntésük (is) volt. Nem tudok olyan indokot, ami miatt Szerbiából így kellett nekik 'menekülniük' a fritzekhez! Ostoba döntések, jellemetelen bűnözők lelketlenségének tragikus következménye mindez. Mást belelátni ebbe egyszerűen ostobaság.

"Hogy mi történt velük a kamionban, azt valahogy nem tartod fontosnak."

Mégis szerinted mit kellene erről még elmélkedni? Nem te, nem én és nem a kormány préselte be őket egy kamionba. Az még talán egy szír vagy afgán pásztornak is megvan, hogy ha nem jut levegőhöz, akkor megfullad! Mit nem lehet ezen érteni? Vagy szerinted sokkal 'emberibb' és 'őszintébb' eljátszani a megdöbbentet és éveken át szörnyűlködni mindezen? Tudod, nekik volt választásuk, hogy beszállnak-e abba a nyomorult kamionba, vagy sem! De annak a 132 párizsinak kurvára nem volt választása, azokat egyszerűen lelövöldözték, fölrobbantották, legázolták! De akár lehetne még folytatni a sort napokig! Ha már a halottak miatt elgondolkodni, akkor javaslom neked, hogy értük is gondolkodj egy keveset! Már, ha egyáltalán az ő sorsuk érdekelt téged valamennyire valaha is!
Kamp.

anonymand 2019.01.22. 20:16:07

@Kampfer:

71 ember halt meg.
Borzasztó körülmények között, 10 hónapos gyermektől, ki tudja hány évesig, ám téged ez nem érint meg, a nációjuk sem izgat, téged az az egy kérdés nyugtalanít, hogy nem került bele a szövegbe, hogy az elkövetők között nem volt magyar.

..."azt valahogy nem tartja fontosnak, ha magyarokat ér durva sérelem..." - azért, mert laikus vagy (te magad írtad), meg kéne próbálnod megérteni, hogy jogi szempontból, jogász-szemmel, valamikor gyakorló bíróként a bűnösség, vagy ártatlanság eldöntése volt a kérdés, és nem pedig az, hogy ki hova tartozik (mely népcsoport tagja).
Amúgy, fel nem tudom fogni, hogy honnan vetted a véleményed alapját fent idézett mondatrészedhez.

"Mégis szerinted mit kellene erről még elmélkedni?" - ha van időd, energiád arra, hogy egy szerinted hiányzó megjegyzéssel foglalkozz, akkor tán arra is juthatott volna, hogy elmélkedj 71 ember, 71 menekült borzasztó haláláról.
Mondjuk valahogy így: Nos, bírónő az áldozatok NEM magyarok voltak, de nagyon sajnálom őket.

Kampfer 2019.01.22. 21:11:24

@anonymand: "71 ember halt meg.
Borzasztó körülmények között, 10 hónapos gyermektől, ki tudja hány évesig, ám téged ez nem érint meg, a nációjuk sem izgat..."

71 ember? Máshol 132, 87, 12 és még a jóég tudja, hogy hány ember halt már meg legalább ennyire szörnyű körülmények között. De tudod mit? Migrik is haltak meg és még fognak is tucatszám. Tengerbe vesznek, szomjanhalnak az úton, kinyírják őket bepánikolt embercsempészek, egymással számolnak le és még ezerféle módon történhetett és még fog történni ilyen és ehhez hasonló eset. Igen, ez a történet ezzel jár. Neked ez újdonság volt? Vagy meg kell játszani a megdöbbent 'ajrópéert', hogy ez számodra elfogadható legyen?

"...téged az az egy kérdés nyugtalanít, hogy nem került bele a szövegbe, hogy az elkövetők között nem volt magyar."

Talán lemaradtál róla, de magát az eseményt 'x' alkalommal kitárgyaltuk már az elmúlt három és fél év alatt. Itt is és máshol is. Tehát ezen lépjünk is tovább. Hogy mi és hogyan került (vagy nem került) a szövegbe, számomra azért releváns, mivel bírónő nem magát az eseményt, hanem az azt követő jogi procedúrát tárgyalta. Ami ugye a pontos részletek és a körülmények tisztázása a gyakorlatban, majd azt követő ítélkezés. Ok. Tehát ebben a vonaktkozásban szerintem igenis nagyon lényeges körülmény, hogy a tettesek kilétét (is) érdemes tisztázni. Ugyanis szerintem számodra is egyértelmű az ügy (illetve az érintett történeti eseménysorozat - migrációs válság) politikai vetülete, illetve az azt követő folyamatos 'magyarozás' sem kerülhette el a figyelmed! Tudod, szerintem elég széles az a politikai közösség, amely nagyon szívesen 'magyarozott' és 'magyarozna' most is ennek az ügynek a kapcsán is! Ebből a szempontból nagyon fontos körülmény az elkövetők pontos kiléte.

"azért, mert laikus vagy (te magad írtad), meg kéne próbálnod megérteni, hogy jogi szempontból, jogász-szemmel, valamikor gyakorló bíróként a bűnösség, vagy ártatlanság eldöntése volt a kérdés, és nem pedig az, hogy ki hova tartozik (mely népcsoport tagja)."

Ebben akkor volna igazad, ha bírónő gyakorló bíróként írt volna az esetről és nem pedig volt bíróként, gyakorlatilag balliberális véleményformálóként! Ebben a minőségében ugyanis nagyon egyértelműen foglalt állást a kormányzati politikával szemben, illetve az azzal szembenálló politikai erők mellett!

"Amúgy, fel nem tudom fogni, hogy honnan vetted a véleményed alapját fent idézett mondatrészedhez."

Nos, ez csak rólad szól, esetleg az iskoládról. Engem kevésbé érint. Ismét csak azt tudom javasolni, hogy a belső hangok helyett olvass, nézz vissza interjúkat és politikai állásfoglalásokat. És meg fogod érteni, hogy mi alakította ezt a véleményem (ami egyébként egyáltalán nem egy szűk közösség véleménye).

" ha van időd, energiád arra, hogy egy szerinted hiányzó megjegyzéssel foglalkozz, akkor tán arra is juthatott volna, hogy elmélkedj 71 ember, 71 menekült borzasztó haláláról."

Szerintem te valamilyen mentális betegséggel küzdhetsz, ember! Fentebb írtam le. Mit elmélkedjek valamin, ami annyira magától értetődik, mint hogy az ég kék, a víz pedig nedves...? 71 migri meghalt egy kamionban. Egy rakás migri bármilyen indokolható ok nélkül sodorta magát életveszélybe, kockáztattak egy cél érdekében. És veszítettek. Nem gondolkodtak, nem mérték föl a valós veszélyeket. A tragédia ebben az, hogy az a négy gyermek valóban áldozat, mert ők nem voltak döntési helyzetben! Ez ilyen bonyolult neked? Mellesleg anno ezt is megtettük nem kevesen! De a tény még tény marad. Hülyeséget csináltak és vesztettek. Ebben az ő felelősségük is éppen úgy ott van, mint a csempészeké. És ez a halál semmivel sem borzasztóbb, mint a sivatagban szomjan halni, a tengerbe veszni vagy elvérezni egy világváros kövén, esetleg egy karácsonyi vásáron! Ha ezen pedi te vagy képtelen elgondolkodni, akkor ott ismét csak nálad ment félre valami, de nagyon. De ezért ne engem és a világot okold, ez a te problémád!

"Mondjuk valahogy így: Nos, bírónő az áldozatok NEM magyarok voltak, de nagyon sajnálom őket."

Megjegyzem ismét: nem volt olyan okuk, olyan körülméyn, ami miatt ennyire menekülniük kellett volna Szerbiából! Továbbá nekik VOLT választásuk (a négy kisgyermektől eltekintve)! Ők választhattak. Akiket ezeknek a honfitársai, hittársai legyilkoltak, azoknak NEM VOLT semmiféle választása! Azokat egyszerűen csak megölték. Miközben ezerrel ment a 'magyarozás' szerte a kontinensen. Na, így kapcsolódik össze a migrik halála azzal, hogy bírónő szerint mely körülmények lényegesek az elkövetőkkel kapcsolatban. Kockáztattak. Akkor, amikor még akár gyalog is gond nélkül átjöhettek volna, mivel határzár sem volt még, az épp csak épült. Ha valami, akkor ez a körüémény a migrik szempontjából talán még tragikusabbá teszi ezt az egész esetet! Szerintem...
Kamp.

anonymand 2019.01.23. 03:48:19

@Kampfer:

"71 ember? Máshol 132, 87, 12 és még a jóég tudja, hogy hány ember halt már meg legalább ennyire szörnyű körülmények között." - ha könnyet ejtesz az egyikért, akkor legalább sajnálatodat fejezhetnéd ki másikért.
Is.
Áldozatok voltak, emberek voltak.
Csak nálad ember és ember között különbség van.
Áldozat és áldozat között is különbséget teszel.
Egyébként pedig nem a "jó ég", hanem a statisztikák tudják.
Például: i.imgur.com/EbpVNEb.jpg
Vagy, ahol külön számon tartják az iszlám inspirálta áldozatok számát is:
www.datagraver.com/thumbs/1300x1300r/2017-05/ter-we-isl-20170523.png
És, ha vetted a fáradságot, akkor az is kiderül, hogy a nem iszlám elkövetők áldozatainak száma mennyivel magasabb (volt).
A terrort egy az egyben összekötni a menekültkérdéssel, helytelen.

"Vagy meg kell játszani a megdöbbent 'ajrópéert', hogy ez számodra elfogadható legyen?" - nem, nem kell "megjátszani"!
Őszinte emberi érzést, empátiát viszont elvárhatok, azt hiszem, egy magát civilizáltnak tartó, velem sok mindenben egyet nem értő embertől.
Szerintem joggal.

"...téged az az egy kérdés nyugtalanít, hogy nem került bele a szövegbe, hogy az elkövetők között nem volt magyar."

..."illetve az azt követő folyamatos 'magyarozás' sem kerülhette el a figyelmed!" - aki itt és másutt is folyvást 'magyarozik', az te vagy.

"Tudod, szerintem elég széles az a politikai közösség, amely nagyon szívesen 'magyarozott' és 'magyarozna' most is ennek az ügynek a kapcsán is! Ebből a szempontból nagyon fontos körülmény az elkövetők pontos kiléte." - hogy ilyesmire is lenne igény, elhiszem.
Hogy a bűn nációfüggetlenül bűn, azt pedig vallom.

"azért, mert laikus vagy (te magad írtad), meg kéne próbálnod megérteni, hogy jogi szempontból, jogász-szemmel, valamikor gyakorló bíróként a bűnösség, vagy ártatlanság eldöntése volt a kérdés, és nem pedig az, hogy ki hova tartozik (mely népcsoport tagja)."

"Ebben akkor volna igazad, ha bírónő gyakorló bíróként írt volna az esetről és nem pedig volt bíróként, gyakorlatilag balliberális véleményformálóként! Ebben a minőségében ugyanis nagyon egyértelműen foglalt állást a kormányzati politikával szemben, illetve az azzal szembenálló politikai erők mellett!" - ahhoz már hozzászoktam, hogy igazam nem lehet, mert libsi vagyok, ezzel újat nem mondtál.
Hogy a volt bírónőnek milyen véleménye van a kormányzati politikáról az pedig a véleménynyilvánítás szabadságának kategóriájába tartozik.

"Szerintem te valamilyen mentális betegséggel küzdhetsz, ember!" - nos, ebben tévedsz.
Szerény véleményem szerint az empátiahiány az, ami mentális problémának tekinthető.
"Fentebb írtam le." - én pedig fentebb megválaszoltam.
1:1
"És ez a halál semmivel sem borzasztóbb, mint a sivatagban szomjan halni, a tengerbe veszni vagy elvérezni egy világváros kövén, esetleg egy karácsonyi vásáron!" - vagy esetleg egyetemen végezni.
Mint az az USA-ban "megszokott" (köze nincs a menekültkérdéshez).

"Megjegyzem ismét: nem volt olyan okuk, olyan körülméyn, ami miatt ennyire menekülniük kellett volna Szerbiából!" - nem Szerbiából menekültek, hanem a hazájukból.
Nyilván okkal.
Hogy rossz módját választották, az nyilvánvaló.

"Miközben ezerrel ment a 'magyarozás' szerte a kontinensen." - ennek a 'magyarozásnak' tán volt némi alapja.
A menekültekkel való bánásmód.
Teszem azt.

Ui.: igazán abbahagyhatnád már ezt a "migrizést"!
De tényleg!

Kampfer 2019.01.23. 05:55:16

@anonymand: " ha könnyet ejtesz az egyikért, akkor legalább sajnálatodat fejezhetnéd ki másikért.
Is."

Mint említettem már neked, három és fél év alatt ezerszer át lett már tárgyalva a téma. De veled ellentétben ostobaságnak tartk túlbeszélni egy ilyen ügyet, amikor a témakör sokkal szélesebb kérdéskört érint. Összefüggéseiben ez az eset csak egy pici kis része a teljes eseménysornak.

"Áldozatok voltak, emberek voltak."

Állítottam mást?

"Csak nálad ember és ember között különbség van."

Ez egyrészt így van, másrészt pedig szinte minden ember számára létezik különbség a többi ember között. Hazudik, aki mást állít!

"Áldozat és áldozat között is különbséget teszel."

Hazudsz! Az áldozattá válásuk körülményei és okai között teszek különbséget. Továbbá az áldozattá válásukért viselt felelősségükben! Ne keverd össze ezeket!

"Egyébként pedig nem a "jó ég", hanem a statisztikák tudják."

Csúsztatsz! Az általad idézett statisztika kizárólag Nyugat-Európát mutatja, továbbá nem tartalmazza a muszlim terroristák által megölt emberek számát a többi érintett régióban (Észak-Afrika, Közel-Kelet, Közép-Afrika, USA). Úgy már mást mutatna a 'piros vonal'. De itt most nem ez volt a fő kérdés, bár ide tartozik.

"És, ha vetted a fáradságot, akkor az is kiderül, hogy a nem iszlám elkövetők áldozatainak száma mennyivel magasabb (volt)."

Tőled is megkérdem: tehát ha Európa végre meg tudott oldani egy problémát, akkor most importáljon egy másikat, ami miatt újabb ezrek halnak meg itt? Szerinted ez normális?

"A terrort egy az egyben összekötni a menekültkérdéssel, helytelen."

Nem látni a közvetlen összefüggést pedig minimum ostobaság, de inkább hülyeség! Látva az összefüggést azt eltagadni pedig minimum hazgság, de inkább pofátlan bűn!

"Őszinte emberi érzést, empátiát viszont elvárhatok, azt hiszem, egy magát civilizáltnak tartó, velem sok mindenben egyet nem értő embertől.
Szerintem joggal."

Ezt egyrészt '15-ben sajnos tényleg eljátszották. Másrészt pedig már ezerszer tárgyaltuk az eseményt. Egyelőre ezt az előzményt találtam:

jog-asz.blog.hu/2018/01/29/penzt_es_eletet_829

Ebben ezt is írtam:

"Nos, az a 71 ember megfizette a 'bármi árat' a céljai elérése érdekében. A legsúlyosabb árat! Külön említésre került a négy gyermek, köztük a csecsemő. Nos ők nem saját maguk fizették a 'bármi árat', velük megfizettették!"

Ezt egy éve. Többet még nem találtam meg.

"aki itt és másutt is folyvást 'magyarozik', az te vagy."

Hazudsz! Ennyi.

" hogy ilyesmire is lenne igény, elhiszem."

A korrektségre a magyarsággal szemben? Alap kellene legyen. Még számodra is!

"Hogy a bűn nációfüggetlenül bűn, azt pedig vallom."

Tehát nációtól függetlenül is kellene megítélni! Na, ez nincs ma így!

"ahhoz már hozzászoktam, hogy igazam nem lehet, mert libsi vagyok, ezzel újat nem mondtál."

Nem azért nincs igazad, mert libsi vagy, hanem azért, mert nem a valós tényeket veszed figyelembe. Továbbá képtelen vagy fölfogni azt, hogy igenis VAN különbség az emberek között is és az áldozatok és azzá válásuk körülményei között is.

"Hogy a volt bírónőnek milyen véleménye van a kormányzati politikáról az pedig a véleménynyilvánítás szabadságának kategóriájába tartozik."

Ahogy az enyém is. Mellesleg vitattam ezt a jogát bírónőnek???

"Szerény véleményem szerint az empátiahiány az, ami mentális problémának tekinthető."

Mivel nem érted az összefüggéseket. Ok és okozat... Ezek az emberek tettek azért (nem is keveset), hogy úgy érezzük, nem érdekel minket a sorsuk és a bajuk. Mindennek van ám egy előzménye, oka is!

"én pedig fentebb megválaszoltam."

A te kiindulási alapodról nézve. Ami nem ugyanaz, mint az enyém.

" vagy esetleg egyetemen végezni.
Mint az az USA-ban "megszokott" (köze nincs a menekültkérdéshez)."

Pontosan! Ahogy arról más posztokban is írtunk. Mellesleg tényleg semmi köze az itteni témához. Ellentétben azokhoz, amelyekről én írtam!

"nem Szerbiából menekültek, hanem a hazájukból."

Hazudsz! Egy afgán, bangladesi, szír, sri-lankai, marokkói (stb.) a szerb-magyar határon át Szerbiából menekül! Ez ténykérdés. Mi fenyegette őket Szerbiában? De tovább megyek: a görögöknél? Vagy a bolgároknál? És miért gondolták, hogy egy zárt dobozban nagyobb biztonságban lesznek, mint egy görög táborban? A hazájukból a szomszédos államokba MENEKÜLTEK! Maradjunk ennyiben.

"Nyilván okkal."

Vagy ok nélkül. Vagy 'mondvacsinált' okkal.

"Hogy rossz módját választották, az nyilvánvaló."

Évek óta erről írunk.

"A menekültekkel való bánásmód.
Teszem azt."

Mi volt AKKOR a bajuk? A még nem létező tranzit? A sonka a zsömlében? Ne röhögtesd ki magad ismét!

"Ui.: igazán abbahagyhatnád már ezt a "migrizést"!"

Azok? Azok. Akkor miért nevezném őket máshogy? Nem tetszik? Elhiszem. Csak nem foglalkozom vele. Ennyi.

"De tényleg!"

Tényleg azok. És tényleg annak nevezem őket, amik. Tényleg!
Űdv: Kamp.

anonymand 2019.01.23. 07:28:15

@Kampfer:

Hazudsággal ne vádolj!
Te, aki nem tesz különbséget menekült és "migri" között, te igenis különbséget teszel áldozat és áldozat között.
Mint ahogyan a bűnök elkövetői között is.

""Egyébként pedig nem a "jó ég", hanem a statisztikák tudják."

"Csúsztatsz! Az általad idézett statisztika kizárólag Nyugat-Európát mutatja, továbbá nem tartalmazza a muszlim terroristák által megölt emberek számát a többi érintett régióban (Észak-Afrika, Közel-Kelet, Közép-Afrika, USA). Úgy már mást mutatna a 'piros vonal'." - félrebeszélsz.
Nem véletlen a Nyugat-Európai statisztikát hoztam, hiszen a menekültkérdést és a terrorizmust megpróbáljátok összemosni.
Igen, nyugodtan utánanézhetsz (pl. itt: infographic.statista.com/normal/chartoftheday_4094_number_of_persons_killed_by_terrorist_attacks_in_iraq_afghanistan_pakistan_et_al_n.jpg), aminek semmi köze a menekültválsághoz.
Vagy itt:
www.start.umd.edu/gtd/

"Tőled is megkérdem: tehát ha Európa végre meg tudott oldani egy problémát, akkor most importáljon egy másikat, ami miatt újabb ezrek halnak meg itt?" - éppen itt az ékes bizonyíték, hogy nálad a menekültek és a terrorveszély között direkt az összefüggés.
Pedig messze nem.
"Szerinted ez normális?" - az a nem normális, hogy a menekülteket egytől egyig potenciális terroristának tartod (vagy tartjátok).
Ez pedig szerintem nem normális.

"Nem látni a közvetlen összefüggést pedig minimum ostobaság, de inkább hülyeség!" - tévedsz.
"Látva az összefüggést azt eltagadni pedig minimum hazgság, de inkább pofátlan bűn!" - te olyasmit látsz bele, ami a valóságban nincs.

"Őszinte emberi érzést, empátiát viszont elvárhatok, azt hiszem, egy magát civilizáltnak tartó, velem sok mindenben egyet nem értő embertől.
Szerintem joggal."

"Hazudsz! Ennyi." - már nem először vádolsz igaztalan.
Fogalmazzunk úgy, hogy te "tévedsz, esetleg romlott a memóriád".
Adtál egy linket:
jog-asz.blog.hu/2018/01/29/penzt_es_eletet_829
Köszönöm!
Onnan idézek, mielőtt folytatnám.
""A vádlottak afgán, bolgár és libanoni állampolgárok, összesen tizennégyen. A vád szerint ez a bűnszervezet alig több mint fél év alatt 31 alkalommal összesen 1200 embert csempészett át Ausztriába és Németországba." - ebben, ha én jól értelmezem az is benne van, hogy "NEM magyarok".
Ám, amit ezután írsz, te, aki hazudsággal vádolsz, nem mindenben fedi a valóságot.
"Emlékszünk még a 2015-ös cikkekre a 'magyar halálkamion' és az első napokban tapasztalt volt bősz 'magyarozás' és 'gyilkos magyar embercsempészet' kifejezésekre?" - nem, nem emlékszünk.
Van nekem egy jóbarátom, úgy hívják, hogy Google.
Erre:
"magyar halálkamion 2015"
"Nagyjából 51 találat (0,43 másodperc)" - de egyetlen cikkben sem leltem a jelzős szerkezetet 2015-ből.
Csak mellékesen jegyzem meg, hogy később ugyan emlegetik ilyen módon (2017-2018-as cikkek), ám ennek nyilvánvaló oka: "A magyar rendszámú furgont 2015. augusztus 26-án állították meg osztrák rendőrök, akik 71 holttestet, köztük négy nőt és négy gyereket ...).
Szóval, nem emlékszünk.
Erre sem:
"gyilkos magyar embercsempészet 2015" - a haverom azt mondta rákeresésemre, hogy
"Nagyjából 59 találat (0,42 másodperc)" - egyetlen egy telitalálattal.
Idézem szó szerint:
"2018. jan. 29. - A magyar hatóságok akkor már napok óta lehallgatták az embercsempész ... A 2015 augusztusában bekövetkezett tragédia ügyében 2017 ... volt bősz 'magyarozás' és 'gyilkos magyar embercsempészet' kifejezésekre?" - nézz utána, hogy ki is írhatta.
Szóval kérlek, ne hazudozz le, inkább lásd be "tévedtél".

Kampfer 2019.01.23. 12:40:49

@anonymand: "Hazudsággal ne vádolj!"

Ha valótlanságot állítasz, akkor mit mondjak?

"Te, aki nem tesz különbséget menekült és "migri" között, te igenis különbséget teszel áldozat és áldozat között."

Megint hazudsz. Már nem egyszer megbeszéltük, hogy különbséget teszek menekült és migri között. Ezek közönséges migrik. Azt is leírtam már neked, hogy ki a menekült. Ezek NEM azok! Tehát különbséget teszek. Ergo valótlanságot állítottál. Folytassam?
És igen, valóban különbséget teszek, de továbbra sem az áldozatok, hanem a haláluk körülményei és az abban viselt felelősségük között. Továbbra sem érted. Engem nem frusztrál.

"Mint ahogyan a bűnök elkövetői között is."

Tudod, nem mindegy a bűn minősége, ez elkövetés szándéka és az sem, hogy a (vélt vagy valós) indoka mit takar! Igen, ebben a vonatkozásban (is) különbség van a bűnösök között. De ez minden bűnösre igaz, függetlenül attól, hogy migri vagy sem.

"félrebeszélsz."

Dehogy! Csak nem érted vagy nem akarod érteni.

"Nem véletlen a Nyugat-Európai statisztikát hoztam, hiszen a menekültkérdést és a terrorizmust megpróbáljátok összemosni."

Nem kell azt összemosni, ami nyilvánvalóan összefügg. Az összefüggést észrevenni pedig mindenkinek lehetősége és joga is van. Az nem rólam szól, ha te erre képtelen vagy! Továbbá még mindig migránskérdésről beszélünk és NEM menekültkérdésről. A migráció és a terrorizmus pedig mostanában sajnos kéz a kézben jár.

"aminek semmi köze a menekültválsághoz."

Valóban? Te most komolyan azt akarod nekem bizonygatni, hogy a kognitív funkcióiddal van valami probléma, vagy csak szórakozol, nímand???

Megnézve az általad adott linken a 2016-os térképet a következő államokban volt Európában komoly terrorcselekmény: Németország, Franciaország, Egyesült Királyság, Olaszország, Spanyolország, Törökország.
A 2017-es térképen: Németország, Egyesült Királyság, Franciaország, Belgium, Svédország, Finnország, Olaszország, Ausztria.
Mindkét térképen az alábbi területek a legveszélyesebbek: Közel-Kelet, Líbia, Közép-Afrika, Jemen, India, Szomália.
Nos, valami furcsa 'véletlen' folytán épp ezekről a területekről érkezik a legtöbb MIGRI és épp mely államokba? Hát nem az olaszok, spanyolok, németek, britek, franciák, oszrákok, finnek, svédek nyerik meg ezeket a menekülő 'agysebészeket'? Hát dehogynem! Ez csak véletlen lehet, hiszen semmi összefüggés nem lehet a migránsok beáramlása és az erőszak eszkalációja között! Hiszen te is megmondtad! Ember! Te tényleg ennyire vak vagy, vagy ennyire meggyőzően akarod alakítani az idiótát? Vagy engem akarsz hülyének nézni? Bármely lehetőség csak a te ostobaságod bizonyítéka (szerintem). Egyértelműen látható az általad küldött térképek alapján is, hogy közvetlen az összefüggés! Miért nem a szlovákoknál, magyaroknál vagy a cseheknél van teleszórva színes pontokkal a térkép??? Biztos a tértorzulás miatt, más nem is lehet! Igaz?

"éppen itt az ékes bizonyíték, hogy nálad a menekültek és a terrorveszély között direkt az összefüggés."

Nos, azt épp te küldted át nekem a linken található térképek formájában. Vagyis mintha nem csak 'nálam' volna egyértelmű ez az összefüggés!
Egyébként csak vesd össze a 2013-as és 2016-os vagy '17-es térképeken a skandináv államokat! ;-)

"az a nem normális, hogy a menekülteket egytől egyig potenciális terroristának tartod"

Korábban már ezt is elmagyaráztam neked! Mivel NEM TUDOD megmondani, hogy a MIGRIK közül MELYIK a terrorista és melyik nem, hogy melyik radikalizálódott és melyik nem, ezért minden épeszű, a biztonságpolitikához konyító szakember igenis potenciális terroristának, de legalábbis veszélyforrásnak, kockázatnak tekinti az összes migrit! Nem baj, ha ezt te nem érted, mert nem szakemberként tekintesz a kérdésre, hanem laikusként. Ez nem baj, csak ne akarj így olyan döntést hozni vagy döntéseket befolyásolni, amihez nem értesz! Mindenkinek jobb lesz úgy, hidd el!

" tévedsz."

Tanulmányozd át a térképeket, kevésbé tűnsz butának!

"te olyasmit látsz bele, ami a valóságban nincs."

Fentiek alapján ez már elég gyenge állításnak tűnik. Továbbá nagyon úgy tűnik, hogy te olyasmit sem látsz, ami a valóságban nagyon is van! Lehet, hogy neked nem tetszik, de akkor is valóság. Magadnak hazudozhatsz, de másnak szerintem kevésbé.

"már nem először vádolsz igaztalan."

Olvass vissza! Ha kellően érett vagy hozzá, meg fogod találni a pontot, ahol valótlanságokat állítottál.

"Fogalmazzunk úgy, hogy te "tévedsz, esetleg romlott a memóriád"."

Akkor miért te nem emlékszel olyan dolgokra, amelyeket elég konkrétan leírtunk neked anno többen is?

"Ám, amit ezután írsz, te, aki hazudsággal vádolsz, nem mindenben fedi a valóságot."

Mindenben fedi a valóságot! Értem én, hogy szar ügy, ha észre kell venni a valóságot, de ez nem az én problémám. Ezt dolgozd föl saját magad!

"nem, nem emlékszünk."

Látod? Na ez a romlott memória, nem az enyém, nímand!

==>

Kampfer 2019.01.23. 13:03:40

@anonymand: ==>

"Van nekem egy jóbarátom, úgy hívják, hogy Google."

A gugli? Az jóbarát. Tényleg.

Ez a jóbarát?

www.szeretlekmagyarorszag.hu/cenzura-igy-lepne-fel-a-google-az-internetes-zaklatas-es-a-szelsoseges-nezetek-ellen/

www.hwsw.hu/hirek/59186/google-kina-cenzura-visszateres.html

Neked biztos jóbarátod, de egy kínainak már lehet, hogy kevésbé. És egy republikánusnak sem biztos, hogy olyan jóbarátja, mint a tiéd. A gugli éppen annyira 'pc', mint az 'arckönyv' és a gazdája! Ha nem akar emlékezni vagy megtalálni valamit, akkor nem emlékezik és talál. Ilyen.

Játszhatod az értetlent, de ha az akkori híradásokat, a 'véleményformálók' írásait és azonnal látható a végeredmény. Persze anno azt is hallottuk, hogy a 'bevándorlás csak egy álprobléma, amit a fidesz kreált'! A gugli ezt is biztos megtalálja, igaz? Ne röhögtessél már, komolyan, mert ez szánalmas!

"Szóval kérlek, ne hazudozz le, inkább lásd be "tévedtél"."

Hazudozás miatt egyelőre neked volna szerencsés újraolvasni cikkeket! Ami pedig a tévedést illeti, nos ennek a beszélgetésnek a linkjét elküldtem pár családtagnak és jóbarátnak is. Nyomozó, hivatásos katonák és nemzetbiztonsági területen dolgozó tiszt. Több részlet nem megosztható.

Két visszajelzést csak nagyvonalakban: egy szakasznyi katona tágranyílt szemekkel nézve maga elé próbálta kitalálni, hogy csak poénkodsz-e, vagy tényleg csak ennyi van benned...!? Nagyjából, mint a pardaviban...
A nyomozó pedig egyszerűen csak egy naiv dilettáns írásaként jellemezte soraid. Köztetek annyi a különbség, hogy nekik VAN rálátásuk, tapasztalatuk és szakértelmük a témával kapcsolatban. Neked viszont a jelek szerint halvány gőzöd se! Leginkább csak rózsaszín ködös vízióid, amire alapozni a te szinteden ostobaság, államigazgatás és biztonságpolitika szintjén viszont inkább bűn! Ezen gondolkodj el! Vagy ne, ez már a te döntésed.
Kamp.

anonymand 2019.01.23. 18:15:34

@Kampfer:

"Vagy engem akarsz hülyének nézni?" - te az már bizonyítottad bőséggel, írásod van róla.
Példának okáért mikor is részletesen, tételesen bizonyítottad a névtelenségről, ismeretlenségről írottakkal.
Hogy kíméljelek:
"Mitől vagy te 'arcosabb' vagy akár 'konkrétabb' személy, mint bárki más, aki itt kommentel?
Semmivel! Sem a kiposztolt kis fotód és sem a 'nímandod' nem tesz téged sem konkrétabbá, sem hitelesebbé!" - magáért beszél, rólad pedig majd mindent elmond.
Logika abszolút hiányát példának okáért.
Hogy roppant szellemes vagy.
Amikor a nick-név torzításával próbálsz "hangot adni".
Ezen, mivel gondolom válaszom kielégítő volt túl is léphetünk.

"A migráció és a terrorizmus pedig mostanában sajnos kéz a kézben jár.

"aminek semmi köze a menekültválsághoz."

Valóban? Te most komolyan azt akarod nekem bizonygatni, hogy a kognitív funkcióiddal van valami probléma, vagy csak szórakozol, nímand???" - Isten ments, hogy szórakoznék.
Veled.
Egyáltalán nem vagy szórakoztató.
Mint ahogyan az sem, hogy magyarázni kell, mit is látsz egy képen.
i.imgur.com/EbpVNEb.jpg
Igen, Nyugat-Európa.
1970 és 1992 között messze több áldozat volt évről évre, mint 2015-ben (a menekültválság legbrutálisabb évében), és ha 1, azaz egy merénylet (a párizsi 147 áldozatát képes lennél kivonni), akkor arra a következtetésre kőne jussál, bár a menekültek, száma drasztikusan emelkedett, ám a merényletek száma ezzel nem.
Igen növekedett a menekültek száma közöttük a migránsok, meg még azok közül a potenciális terroristáké is, ám a számarányuk elenyésző.
És akkor azt a nem mellékes körülményt most ne részletezzük, csak egy bekezdés erejéig, hogy nem menekültek követték el.
"A terroristák nem tegnap érkeztek Európába

Azok, akik rászánják magukat az erőszakra, évekkel, évtizedekkel korábban feltűnés nélkül letelepedhettek Európa városaiban, és csak a megfelelő alkalmat várják a támadásra. Ezt bizonyítja az a tény, hogy a kontinensen merényletet elkövetők többsége főként született nyugat-európai állampolgár illetve másod- vagy harmadgenerációs bevándorló leszármazottja."
vitapolitika.hu/cikkek/bevandorlas-es-terrorizmus-europaban

Dehogy szórakozom.
merce.hu/2018/10/09/jo-hir-szijjarto-peternek-nincs-minden-korabbinal-sulyosabb-terrorfenyegetettseg-europaban/
vagy:
visionofhumanity.org/app/uploads/2017/11/Global-Terrorism-Index-2017.pdf#page=45

""Emlékszünk még a 2015-ös cikkekre a 'magyar halálkamion' és az első napokban tapasztalt volt bősz 'magyarozás' és 'gyilkos magyar embercsempészet' kifejezésekre?" - nem, nem emlékszünk."
"Ha nem akar emlékezni vagy megtalálni valamit, akkor nem emlékezik és talál. Ilyen." - nekem hozhatsz másféle keresőből is cikkeket, nem ragaszkodom a Google keresőben (nem) találtakra.
Kért dolog lehetséges, vagy te emlékszel rosszul, vsgy Soros György a hibás...

Kampfer 2019.01.23. 19:56:21

@anonymand: "te az már bizonyítottad bőséggel, írásod van róla."

Nézd, a te felfogóképességeddel, érveid ostobaságával és a gyermeteg és naiv világképeddel azt hiszem, hogy az írás számodra közel sem azt az információt hordozza, amit azzal a nagyon bölcselkedő és fellengzős nagy arcoddal gondolsz, De ezt sem én írom neked először, veterán egyhengeres!

"Példának okáért mikor is részletesen, tételesen bizonyítottad a névtelenségről, ismeretlenségről írottakkal."

És ez számodra mit bizonyít? Hogy egy nyomorult kis fotó és egy nicknév számomra semmi konkrétumot nem jelent? Ha ez számodra a logika hiányát jelenti, az a te bajod, ez engem nem kell érdekeljen. Nem is érdekel!

"magáért beszél, rólad pedig majd mindent elmond."

Az igazság az, hogy ez francot sem mond el. Hogy te levonsz számodra helyesnek vélt és okosnak hitt következtetéseket, az továbbra is a te ügyed, a téves mivoltuk a te problémád. Nem rólam szól, hanem rólad.

"Amikor a nick-név torzításával próbálsz "hangot adni"."

Anno te adtad a magas labdát. Vagy már ez sincs meg??? Szerintem a helyedben óvatosabban utalgatnék mások memóriájára!

"Egyáltalán nem vagy szórakoztató."

Valamiért ezt tőled nem tudom sértésként értékelni. De nyugodj meg, nem is volt célom!

"Igen, Nyugat-Európa.
1970 és 1992 között messze több áldozat volt évről évre, mint 2015-ben (a menekültválság legbrutálisabb évében)"

Hadd kérdezzem már meg tőled, és ezzel ugyan mi a bánatos francot kívántál mondani??? Nagyjából hogy vág a témához a 70-es évek nyugat-európai helyzete??? Hogy voltak terroristák? És hogy csinálták a balhét? Te jó ég! Csak nem azt akarod mondani, hogy a fejlett és 'pc' és 'ajrópéer' nyugati társadalmak terroristákat termeltek ki magukból tucatszám? Hát ez már maga a kénköves pokol! Újból kérdezem: milyen hasznos információt hordoz mindez a mai viszonyokra, a migránsok és a terrorizmus kapcsolatára? Hogy akkor többen haltak meg? Hurrá! Micsoda következtetés. Vagy azt akartad ezzel mondani, hogy amuszlim bajkeverők nem elég 'profik'? Tudod, ha akár csak egy családtagod is az áldozatok közt lett volna, akkor esetleg át tudnád mindezt érezni és leszarnád, hogy hogyan viszonyult az áldozatok száma a RAF, ETA, IRA és a BR áldozatainak számához! Már, ha esetleg neked is jutott valami az általad annyit hivatkozott empátiából!

"Igen növekedett a menekültek száma közöttük a migránsok, meg még azok közül a potenciális terroristáké is, ám a számarányuk elenyésző."

Ezt egyrészt nem tudod megítélni, mivel nem vagy sem biztonságpolitikai szakember, sem titkosszolgálati műveleti tiszt. Mivel a migrik szinte mindegyike iratok nélkül, 'bemondásra' jegyzett adatokkal és gyakran ellenőrizhetetlen biometriával érkezik, így az előéletüket SEM tudod lekövetni, illetve a kockázatot megítélni. A számok és az arányuk épp ezért pontosan nem meghatározható. Saccolni persze lehet, nyilván egy magadfajta libsi szerint egy a millióból. Ettől ez még nincs így.

"És akkor azt a nem mellékes körülményt most ne részletezzük, csak egy bekezdés erejéig, hogy nem menekültek követték el."

Hazudsz! Hazudsz, mint a vízfolyás!
Nizzai merénylő:
hu.wikipedia.org/wiki/2016-os_nizzai_terrort%C3%A1mad%C3%A1s
A párizsi merénylők:
24.hu/kulfold/2016/09/27/budapesten-szervezhettek-meg-a-parizsi-terrortamadast/
Berlini merénylő:
hu.wikipedia.org/wiki/2016-os_berlini_terrort%C3%A1mad%C3%A1s
hu.wikipedia.org/wiki/Anis_Amri
Egyelőre ennyi, hogy ne legyen túl sok link! Tehát ezek nem migrik voltak, igaz? És te írogatsz nekem hülyeségről, ember?

"Ezt bizonyítja az a tény, hogy a kontinensen merényletet elkövetők többsége főként született nyugat-európai állampolgár illetve másod- vagy harmadgenerációs bevándorló leszármazottja."

Többsége. Értem. A maradék pedig migri. Tehát szerinted ha nem a migri Mahmud, hanem a fia vagy az unokája lövöldöz le/késel le/robbant föl/gázol halálra európaiakat, akkor az rendben van? Az jobb? Mindez nem annak a bizonyítéka, hogy az általatok annyira propagált szent 'integráció' egy futurisztikus rózsaszín álom? Mindez nem azt bizonyítja, hogy akik '15-től bejöttek, azok (és a már 'pógár' utódaik) nem jelentenek majd halálos veszélyt ránk nézve? Ezt jelzik Köln, Malmő, Brüsszel, Párizs migri(no-go) zónái is, igaz? Pfff... Ember, te teljesen kész vagy! Idézel egetverő ostobaságokat és szinte mindegyik önmagában is ellentmond annak, amiről te hadoválsz! Nem is beszélve a sor hazugságról is, amiről írsz! Kész röhej, komolyan!

"nekem hozhatsz másféle keresőből is cikkeket, nem ragaszkodom a Google keresőben (nem) találtakra."

Keresgélj csak bátran, hátha sikeresebb leszel, mint azokkal, amiket eddig idéztél. Egy azóta már megszűnt blogon pl. azonnal találtál volna!

"Kért dolog lehetséges, vagy te emlékszel rosszul, vsgy Soros György a hibás..."

Szerintem emlékezésről óvatosan írogass, láthatóan nem erősséged! A soros pedig jól elvan a saját maga qrvamagaas és erős falai mögött! Mily meglepő! :-D Ja, nem az...!
Kamp.

anonymand 2019.01.23. 20:26:15

@Kampfer:

""Mitől vagy te 'arcosabb' vagy akár 'konkrétabb' személy, mint bárki más, aki itt kommentel?
Semmivel!" - ez nem azonos azzal, hogy "Hogy egy nyomorult kis fotó és egy nicknév számomra semmi konkrétumot nem jelent?"
Ennyi.

"Anno te adtad a magas labdát." - ha arra gondolsz, hogy megindokoltam a névválasztást, akkor nem olyan rossz a memóriám.
Ha arra nem gondolsz, hogy úton-útfélen dehonesztáló jelleggel ismételgetned humorosnak vélt elferdítést téged minősít...

"Hadd kérdezzem már meg tőled, és ezzel ugyan mi a bánatos francot kívántál mondani???" - azt kérdezd meg inkább (magadtól), hogy hol arra hivatkozol, a migráció és a terrorveszély szoros összefüggésben áll, hol pedig negligálva a tényeket elfelejted észrevenni, hogy ez nem volt igaz állítás.

"Többsége. Értem. A maradék pedig migri. Tehát szerinted ha nem a migri Mahmud, hanem a fia vagy az unokája lövöldöz le/késel le/robbant föl/gázol halálra európaiakat, akkor az rendben van?" - idióta kérdésedre (rendben van-e), inkább nem ragálok.
De arra igen, hogy a 2015-ös menekültválságnak semmi köze a 2., 3. generációs elkövetőkhöz.

A no-go zónákról tán nem csak kormányoldali sajtót kőne olvasgatnod.

Gyenge vagy!
"Keresgélj csak bátran, hátha sikeresebb leszel, mint azokkal, amiket eddig idéztél. Egy azóta már megszűnt blogon pl. azonnal találtál volna!" - "egy azóta megszűnt blogon".
Értem.
Ezt adtad te úgy elő: ""Emlékszünk még a 2015-ös cikkekre a 'magyar halálkamion' és az első napokban tapasztalt volt bősz 'magyarozás' és 'gyilkos magyar embercsempészet' kifejezésekre?"
És te hülyézel le másokat.

Kampfer 2019.01.23. 21:00:30

@anonymand: "ha arra gondolsz, hogy megindokoltam a névválasztást, akkor nem olyan rossz a memóriám."

Nem nekem indokoltad, de olvastam. A memóriád pedig nem tűnik olyan jónak, mint amennyire te azt hiszed!

"Ha arra nem gondolsz, hogy úton-útfélen dehonesztáló jelleggel ismételgetned humorosnak vélt elferdítést téged minősít..."

Miután te kezdted el anno a szójátékot az én nevemmel, továbbá olvastam, ahogy egy másik kommentelővel is ezt művelted, így ne nagyon csodálkozz mindezen! Csak azt kapod, ami jár.

" azt kérdezd meg inkább (magadtól), hogy hol arra hivatkozol, a migráció és a terrorveszély szoros összefüggésben áll, hol pedig negligálva a tényeket elfelejted észrevenni, hogy ez nem volt igaz állítás."

Hazudsz! Épp most küldtem neked egy listát egy rakat linkkel, de persze nem küldte el a rendszer (gondolom a sok link miatt). Így csak néhány példa címszavakban:
Párizs
Nizza
Berlin
Würzburg
Ansbach
Stockholm
Vasteras (Svédország)
Manchester
London
Barcelona

Na, csak ezen terrormerényletek elkövetői voltak MIGRIK! Talán abban igazad volt, hogy nem menekültek követték el, hanem migrik! Ez egyben azt is jelenti, hogy hazug az az állításod, hogy nincs összefüggés a migrik özönlése és a terrortámadások között!

"De arra igen, hogy a 2015-ös menekültválságnak semmi köze a 2., 3. generációs elkövetőkhöz."

Annak valóban semmi, mivel az migránsválság volt és nem menekültválság. Menekültek nem jöttek, csak migrik. Kamionban is migrik fulladtak meg és a párizsi támadásokat is beszivárgott migrik követték el a már itt született hittársaikkal együtt! Tehát ismét hazudsz, szoros összefüggés van a migránsválság és a már nyugaton élő második és harmadik generációs (már állampolgár) migrik között!

"A no-go zónákról tán nem csak kormányoldali sajtót kőne olvasgatnod."

Épp ezért hallgatom meg azon jóbarátaim és ismerősök véleményét, akik az elmúlt két év során költöztek haza Malmőből, Kölnből és Londonból. Ők nem kormánysajtó!

"Gyenge vagy!"

Ez a te billentyűzetedről leginkább nevetséges, de inkább szánalmas! Nem nekem fáj, hogy síkhülyének tűnsz, ezt dolgozd föl te magad!

"Ezt adtad te úgy elő: ""Emlékszünk még a 2015-ös cikkekre a 'magyar halálkamion' és az első napokban tapasztalt volt bősz 'magyarozás' és 'gyilkos magyar embercsempészet' kifejezésekre?"
És te hülyézel le másokat."

Másokat nem, de téged simán. Mert amit itt az elmúlt két napban előadtál, az egyenesen közröhejes. Valahol dühítő, mivel egy magadfajta ostoba széllibbant naiv gyépéharcos is ugyanúgy adhat le szavazatot, ahogy egy bármely más értelmes honpolgár. Továbbá simán hazugságokat és ostobaságokat hordasz össze és ha valami nem tetszik, akkor 'kormánysajtózol'! Tőlem tedd nyugodtan, de ne csodálozz, ha ezért simán idiótának tartanak. Nos, ha úgy írsz, mint egy idióta, akkor ez valahol érthető vélekedés lesz.
Mivel a saját előzményeimben találtam utalást egy ilyen bejegyzésre még '15-ből, de a link már nem működik, így csak azt írhatom, hogy a blog megszűnt. De találsz még példát, ne aggódj! Sőt, szerintem még bírónő is tud idézni ilyet. Anno egy éve sem véletlenül került elő ez a kérdés, de ott bírónő idézte is a tényt az elkövetőkről. De ez ugye csak az egyik kérdés. A másik kérdés az a sok ostobaság és hazugság, amit összehordtál és egy rakat linkkel is saját magad cáfoltad. Keresgélj azokra a városnevekre, amelyeket írtam és mily meglepő, azt fogod találni, hogy bizony migrik gyilkoltak meg honpolgárokat! Vagyis az állításod sima kis hazugság volt! Nem bonyolult.
Kamp.

anonymand 2019.01.24. 05:01:47

@Kampfer:

"Hogy egy nyomorult kis fotó és egy nicknév számomra semmi konkrétumot nem jelent?" - a nyomorult kis fotó kinagyítható, a nyomorult kis fotó alapján felismerhető vagyok (felismertek már a neten, az utcán, 45-évvel ezelőtti kollégától kezdve a harmadik faluban lakóig).
Unortodox logika szerint ez semmi konkrétum.
Majd megpróbálom követni, bár nem hiszem, hogy sikerülhet.

Biztos igazad van, én kezdtem.
Jogos, hogy kajásparipát felemlegeted - csak tudod nyilván a rossz memóriám miatt emlegetem így.

Még mielőtt az általad adott linkeket láttam volna, nem voltam rest rákeresni.
"Így csak néhány példa címszavakban:
Párizs
Nizza
Berlin
Würzburg
Ansbach
Stockholm
Vasteras (Svédország)
Manchester
London
Barcelona" - a felsorolásod lehet, hogy nem teljes, és előttem sem ismeretlen, hogy (részben) migránsok követték el.
Hogy az iszlám állam meglovagolta a menekülthullámot, azt is tudom - ahogyan az iszlám nem azonos a terrorizmussal, úgy a menekültek sem azonosak a helyzetet kihasználó terroristákkal - erről is lehetett eleget olvasni:
Párizs:
magyaridok.hu/belfold/abdeslam-kapcsolatait-kutatjak-hazankban-2076784/
(viszonzásképpen nem libsi forrás)
www.origo.hu/nagyvilag/20161110-ok-voltak-a-parizsi-merenylok.html
Nizza:
"2016. július 14-én késő este Nizzában, a híres tengerparti Promenade des Anglais sétányon a Franciaország nemzeti ünnepét ünneplő tömegbe hajtott nagy sebességgel egy bérelt teherautóval a 31 éves tunéziai származású nizzai Mohamed Lahouaiej Bouhlel"... - tán nem a menekülthullám részese volt.
Wikipédia
És egy nem libsi forrás:
www.lokal.hu/2016-07-azonositottak-mohamed-lahouaiej-bouhlel-tuneziai-szarmazasu-ferfi-a-nizzai-merenylo/
Berlin:
"Terror Berlinben: Egy tunéziai migránst gyanusítanak a merénylettel
M. Kovács Róbert, 2016. 12. 21. 16:50

Újabb lehetséges gyanúsított neve látott napvilágot a hétfői berlini terrortámadás után. Egy tunéziai menekült, a 23 éves Anis A." - ugyancsak lokál, ugyancsak nem menekült, joggal nevezhető terroristának, migránsnak.
Szintén a Lokál a forrás.
Würzburg:
Amikor is a (német) hatóságok hibáztak, s egy a menekülthullámot kihasználó terroristáról volt szó:
"Miközben Magyarországon a jogszabályoknak megfelelően regisztrálták a würzburgi merénylőt, az itthon levett és az Eurodac uniós menekültügyi és idegenrendészeti adatbázisba felvitt ujjlenyomatot a német hatóságok nem ellenőrizték – erről számolt be a német Bild." - Magyar idők
Ansbach:
Idióták ugyi nem csak a menekültek, migránsok között akadnak?
"A támadó egy zenei fesztivált akart „meghiúsítani”...
www.origo.hu/nagyvilag/20160725-felrobbant-egy-ember-egy-nemet-varosban-merenylet-nemetorszag.html
Stockholm:
"Csütörtökön ítélték el Stockholmban Rakhmat Akilovot, azt az üzbég bevándorlót"... - ugyan migráns is, meg terrorista is, de nem a menekülthullám része.
888 a forrás
Vasteras (Svédország):
"Pár hete egy menekültszálláson lakik az a két eritreai férfi, akik a gyanú szerint elkövették a hétfői, két halálos áldozatot követelő támadást egy svédországi IKEA áruházban." - nos eddig (szerintem) az első példa, ami tökéletesen passzol.
Origóból.
Manchester:
"A feltételezett elkövető
A feltételezett elkövető, Salman Abedi líbiai származásúː apja Ramadán Abedi (szülː 1965) a hírek szerint a líbiai különleges erőknél szolgált, majd 1991-ben Angliában kapott menedékjogot"... - ennek ugyi nem sok köze a menekülthullámhoz?
Wikipédia
London:
Nem lehet tudni, hogy melyikre is gondolsz.
1. "A három merénylő közül az egyik, Khuram Shazad Butt pakisztáni, a másik, Rachid Redouane marokkóinak és líbiainak vallotta magát, míg a harmadik, Youssef Zaghba félig líbiai, félig olasz volt." - ugyi nem a menekülthullám részeként kezelhető?
brutal.parameter.sk/videon-ahogy-lelovik-kessel-tamado-terroristakat-londonban
"A londoni rendőrség terrorellenes parancsnokságának tájékoztatása szerint két társával együtt a 22 éves marokkói származású, olasz állampolgárságú Youssef Zaghba hajtotta végre"... - ugye nem a menekülthullám...
Pesti Srácok
Minden az elkövetőkről:
angol nyelvű Wikipédián, 2017_London_Bridge_attack
2. Nem tartom valószínűnek, hogy erre gondoltál: "Életfogytiglanra ítélték a muszlimok közé hajtó londoni merénylőt" - paraméterből.
3. "Merénylet Londonban! Ő volt a keddi gázolásos incidens elkövetője – Fotó!"
"A férfi 2010-ben menekültként került az Egyesült Királyságba...
Angliában is járt egyetemre, 2017 szeptembere és 2018 májusa között a Coventry Egyetem, 2014 és 2017 között a Birminghami Egyetem hallgatója volt. 2010-2011-ben angolul tanult Birminghamben."
Lokál
Olyannyira nem tekinteném a menekültválság kihasználójának.
Röviden, merényletek voltak (vannak és lesznek), ám az általad hozott példákból nem tűnik ki, hogy azokat, vagy azoknak pláne többségét menekültek követték volna el, hogy merényletek száma és a terrorcselekmények között az összefüggés (vele együtt növekedett) határozott lenne.

anonymand 2019.01.24. 05:05:20

@Kampfer:

Látom külön-külön elküldted a linkeket.
Tehát onnan vett idézetek következnek, esetleg kiegészítéssel.
"Úgy tudni, egy Driss Oukabir nevű férfi a gyanúsított, aki Barcelona elővárosában, Santa Perpetua de la Mogodában bérelte a kisteherautót. A 28 éves férfi francia állampolgár, de marokkói származású és bejelentett lakcíme is volt Spanyolországban."
"A spanyol állampolgárságú marokkói Driss Oukabir volt a barcelonai terrorista · amerika, london, párizs. A spanyol hatóságok megnevezték a férfit, aki ..." - máshonnan (nem libsi forrás, 888).
"A feltételezett elkövető
A feltételezett elkövető, Salman Abedi líbiai származásúː apja Ramadán Abedi (szülː 1965) a hírek szerint a líbiai különleges erőknél szolgált, majd 1991-ben Angliában kapott menedékjogot, 1994-ben pedig Manchesterbe költözött, ahol a helyi muzulmán közösség egyik hitszónoka lett. Az angol hatóságok véleménye szerint Salman nem egyedül követte el a merényletet, hanem segítői voltak. Nagy-Britanniában eddig nyolc személyt vettek őrizetbe a robbantással összefüggésben, köztük Abedi öccsét. Abedi apját és bátyját a líbiai hatóságok fogták el Tripoliban." - ja, hogy ez már volt, ugyanezt leltem én is?
Pedig nem azonos a baráti körünk.
"Beismerő vallomást tett az a 36 éves eritreai férfi, aki hétfőn halálra késelt két vásárlót egy svédországi IKEA áruházban, jelentette be a férfi ügyvédje." - jelentem, hogy erről már olvashattad a véleményem.
"Bouhlel tartózkodási engedéllyel (titre de séjour) élt Franciaországban és hivatásos fuvarozóként dolgozott. Korábban kisebb bűncselekményeket már elkövetett, de a rendőrség nem tartotta nyilván mint radikálist." - mondjuk az én általam megadott forrás pontosabb (bár szintén nem téged igazoló).
"Anis Amri, a feltételezett elkövető
A nyomozók csak a merénylet másnapján találták meg a kamion vezetőfülkéjében a tényleges elkövető iratait és mobiltelefonját, ez alapján adtak ki először még aznap este zárt, nem nyilvános, majd 21-én, a merénylet harmadnapjának délutánján nyilvános, az egész schengeni övezetre vonatkozó elfogatóparancsot a tunéziai származású Anis Amri ellen." - ugyi a teáltalad megadott forrás szerint sem tekinthető a menekülthullám meglovaglójának?
"2011-ben menedékkérőként érkezett a tengeren át az olaszországi Lampedusa szigetére. 2011. október 23-án letartóztatták a lampedusai menekülttábor felgyújtása, továbbá lopás és testi sértés miatt Belpassóban, tettei miatt börtönbüntetésre ítélték. 2015-ben szabadult, ekkor átvitték Caltanissettába; a korábban nem vallásos fiú valószínűleg a börtönben radikalizálódott." - te adtad a forrást! Én csak tovább kerestem.

Szóval a direkt összefüggés egy olyan hülye számára mint én, továbbra sem látható.

Kampfer 2019.01.24. 06:35:00

@anonymand: "a nyomorult kis fotó kinagyítható, a nyomorult kis fotó alapján felismerhető vagyok (felismertek már a neten, az utcán, 45-évvel ezelőtti kollégától kezdve a harmadik faluban lakóig)."

Nézd, tényleg nem akarok nagyon tiszteletlen vagy közönséges lenni, mert már nekem volna kellemetlen... És egyébként is, több kenyeret ettél már, mint én...

Tehát: maradjunk annyiban, hogy itt a blogtérben valóban csak egy nicknév és egy 'avatar' vagyunk. Amivel nincs is semmi gond, de ezt szerintem ne vesd senki szemére! Joggal kérdezhetné bárki (nem csak az általad említett kommentelő társunk), hogy ugyan miért volna bizonyos az, hogy a fotó mögött valóban te vagy...!? Nem fogok kételkedni az állításodban, de valljuk meg, ez egy legitim kérdés volna! Mindegy...

Kedves Anonymand!

A felsorolásod alapján a következőket tudom neked írni.

"Még mielőtt az általad adott linkeket láttam volna, nem voltam rest rákeresni."

Ez egy jó döntés volt, gondolkodó emberre vall! Ami nyilvánvaló, hogy te egészen más következtetést vonsz le belőlük, mint én.
Ha jól sejtem, te elkülöníted a '15 előtt érkezett migriket azoktól, akik a '15-ben bekövetkezett és azt követő migránsválság idején jöttek be. Ez végülis érthető, de szerintem téves megközelítés.
A számomra nyilvánvaló kockázatok és problémák éppúgy jellemzőek a korábban betelepült közösségekre, mint a '15-ben és azt követően érkezettekre.
Konkrétan: Egy '90-es években vagy a 2000-es évek elején kialakult migráns közösség ugyanúgy nem tudott integrálódni, ahogy az azóta érkezettek. A no-go zónák kialakulása nem 2-3 évet vett igénybe és nem is tegnap (vagy '15-ben) kezdődött. De a jelenség már ismert volt akkor is. Más kérdés, hogy nem kapott publicitást és annyira sem volt elfogadott az emlegetése, mint manapság. Ettől azonban még létező volt a probléma. Az integráció kudarcot vallott a németeknél, a franciáknál, briteknél és a svédeknél is. Közvetlen ismerős véleménye, hogy amire a világ '16-ban felfigyelt a svédeknél, azt az ott élők már hosszú évek óta készpénzként kezelték. Más kérdés, hogy a tapasztalatuk és a véleményük páriává tette őket a politikai élet és a társadalom egy adott szegmense szemében, ezért ezt a kérdést nem is lehetett kezelni! A németeknél ez a jelenség szintén erőteljes volt már a Schröder idején is, ez azóta csak erősödött.
Említettem, hogy van a családban olyan ember, akinek ez a hivatása, pontosan ismeri a problémákat. Konkrétumok nélkül csak annyit, hogy a németekkel való együttműködésük során a német kollégák sok (migrációval kapcsolatos) szakmai fölvetésre már csak legyintettek, mondván ha csak fölvetik is, minimum az előmenetelükbe, de inkább a hivatásukba kerülne a vita! Ami itthon vagy a kelet-közép európai államok szolgálatai számára magától értetődő (illetve van rá kapacitás), az náluk vagy föl sem vethető, vagy ha már szembesültek is a kihívással, a kapacitások hiánya miatt megoldhatatlan (figyelés, ellenőrzés, beavatkozás). Amikor akár a Nógrádi, akár a Spöttle a migránsok által jelentett kockázatokról beszél, annak jelentős része épp a nagy számuk és a zárt közösségük (párhuzamos társadalmuk) okozata. Több infót nyilván nem osztott meg és én sem tenném, néhány törvény engem is köt. De amiről te írsz, az alapvetően téves!
A szoros összefüggés a migráció és a terrorizmus között azért egyértelmű, mert a migránsok hozzák létre a zárt közösségeket, az integrációjuk az eltérő élvetvitel és szocializációs háttér miatt esélytelen, a kultúrájuk miatt ezt 'örökítik' a következő generációkra. Ebből adódik az ellentét a többségi társadalommal és kultúrával. Vannak kivételek, sikeres példák, de azok volumene csekély. Hiába integráltál 4-5 családot, ha közben 60-80 ezer másik család egy zárt közösségben (párhuzamos társadalom) a társadalom perifériáján él. '15-ben olyan államok felé indult el a tömeg, amelyek már addig is terhelve voltak ilyen párhuzamos társadalmakkal. Abban van igaza a kormányzatnak és a szakértőknek is, hogy ezt mérte föl nagyon rosszul a nyugati liberális vezetés. A menekülő és radikalizált, traumatizált tömegek szépen beáramlottak azokba az államokba, amelyekben már létezett egy a periférián élő közösség, amely szintén frusztrált volt a saját sorsa miatt és mintegy igazolva látta a saját indulatait az érkező tömegek sorsában. A józan gondolkodású politikusok ezt nagyon gyorsan fölmérték. Az ostobábbja nem. Azt is könnyen ki lehetett 'matekozni', hogy ezt a hibát úgy lehet elkerülni a még nem érintett államokban (Kelet-Közép Európa), hogy NEM ENGEDIK létrejönni az ilyen társadalmakat, meggátolják a migrációt. Ez egy teljesen valid és legitim álláspont, érthető döntés. Ezt nem tudta lenyelni a 'zunijó' libsi vezetése és a már fertőzött államok politikai elitje. Nem engedhették meg, hogy tévúton járó, tehetetlen erőknek tűnjenek korábbi hibás döntéseik miatt. A hazai szuverenista és föderalista erők pedig a migrációs ellentét mentén szépen fölültek a 'vonatra' és azóta is erről szól a vita.

==>

Kampfer 2019.01.24. 06:58:44

@anonymand: ==>

A sok véleménykülönbség magva éppen az, hogy a beáramlók definíciója sem egyezik meg. Alapvető ellentét van köztünk is abban, hogy ezek menekültek, vagy migránsok. Szerinted menekültek, szerintem (és a hazai kormányzat és politikai ereje szerint) migránsok.
A vita nem fog megszűnni, az ellentét kibékíthetetlen és nincs közös halmaz. De az látható, hogy a társadalom elég jelentős többsége nem kér a migrikből. Ez sem magától alakult így, oka van. Lehet ezt plakátokra fogni, de elképzelhető, hogy egyszerű tapasztalati tények eredménye.
Tehát ha a korábbi évek (évtizedek) bevándorlási folyamatait, majd az azt követő integrációs kudarcokat és a '15-től kezdődő migránsválságot ebben a folyamatban nézzük végig, akkor egyrészt közvetlen összefüggés van a terrormerényletek és a migrációs folyamatok között, továbbá rámutat arra is, hogy mit eredményezhet a '15-től beáramlott migránsok sikertelen integrációja. Megmutatta mindezt a korábbi évtizedekben érkezett migránsok közösségeinek sikertelen integrációja és zárt közösségeik frusztrációja. Mindehhez nem kell sem kormánysajtó, sem egyszerű propaganda!
13-14 évvel ezelőtt voltam Finnországban huzamosabb ideig. Az ottani jóbarátaim jártak itt két és három éve is. Nagyon tanulságos volt hallani őket és látni azt, amivé az a város vált, ahol anno laktam. Egy másik jóbarát, aki Malmöből költözött haza az egész családjával videók és fotók sokaságát mutatta. Amit ott láttunk, az nem propaganda volt. A saját házukból készültek éveken át! Itthon (és a 'zunijóban is) a politikai ellenzék és a nyugati liberális média és politikai elit ezeket a tapasztalatokat, ezeket a tényeket egyszerűen eltagadja, elhazudja. Az érintett embereket és közösségeket pedig negligálja, rosszabb esetben nevetségessé teszi vagy fenyegeti. Hosszú évek alatt ezek a tapasztalatok szépen nyilvánosságra kerülnek és vannak, akik saját helyzetüket látják igazolva. Mivel a két nézet között gyakorlatilag nincs átjárás, nincs közös halmaz, ezért konszenzus sem lesz sosem. Ahogy az országon belül, úgy a 'zunijón' belül sem.
Egyes vélemények szerint egy közösség nem határozhatja meg, hogy kiket fogad be, kivel éljen együtt és hogyan oldjon meg egy-egy problémát (munkaerőpiaci, társadalmi vagy akár demográfiai). A másik uralkodó vélemény pedig az, hogy egy társadalom igenis eldöntheti, hogy kikel akar együtt élni, kiket fogad be és kiket nem, Nincs közös halmaz a két vélemény között, nincs konszenzus és nem is lesz. A migráció ott kapcsolódik ehhez, hogy az előbbiek eltagadják a veszélyeit a folyamatnak (lásd a nyugati kudarcok példáit), míg az utóbbiak épp azokat felhasználva érvelnek a saját igazuk mellett. És itt el is jutottunk az összefüggésekhez. Miért írták nem is kevesen a libeáris táborban anno '15-ben, hogy az Orbánéknak (vagy akár a migrációt ellenzőknek) úgy kellettek a terrortámadások, mint egy falat kenyér? Mer ŐK ÚGY ÉREZHETTÉK, hogy mindez kellett ahhoz, hogy igazolhassák az állításukat. Pedig a valóság az, hogy mindez valóban igazolta a migrációt ellenzőket és ez megtámogatta az álláspontjukat. De nem ez volt az ok! Az ok az volt, amiről korábban írtam, vagyis a kudarcos integráció, a társadalmi és kulturális feszültségek és mindazok a problémák, amit a liberális oldal elhallgatott vagy negligált. Tragikus, de mindezek a folyamatok emberéletekbe kerültek! Sokba! És itt már magam véleményéhez visszakanyarodva írhatom azt, hogy valóban különbséget tettünk/teszünk emberek között, álldozatok és elkövetők között is. Korábban már ezt is részleteztem neked. Talán ez sem volt mindig így, de mi is tapasztaltunk, láttunk, néha közvetlenül is eseményeket, folyamatokat. És jelenleg itt mégis csak mi vagyunk itthon és nem a migrik!

"Szóval a direkt összefüggés egy olyan hülye számára mint én, továbbra sem látható."

Nem gondolom, hogy ezután a néhány sor után látni fogod, mert ahogy írtam is már, nincs közös pont a véleményünkben, illetve az érkezettek megítélésében is eltér a véleményünk. Egy nagyon lényeges különbség azonban van a libsik és a mi véleményünk, álláspontunk között! Mégpedig az, hogy a mi álláspontunk NEM kényszeríti a libsiket arra, hogy megváltozzon az életük! Nem kényszerít rájuk visszafordíthatatlan társadalmi folyamatokat. Ellenben a liberális vélemények (és szándékok) a mi életünket is gyökeresen és visszafordíthatatlanul megváltoztatná! És azt hiszem, hogy erre a libsiknek semmi joguk sincs! Nem is beszélve arról, hogy ami nem működött, kudarcot vallott egy sokkal erősebb gazdaságban, (állítólag) fejlettebb politikai közösségben, az hogyan működhetne egy gyengébb gazdasági környezetben és egy feszültségekkel terhelt társadalomban? Amíg ezekre a kérdésekre nincs érdemi válasz, addig szerintem érdemesebb a szakértőkre és olyan politikai erőkre hagyatkozni, amelyek (ebben a kérdésben) értelmesebb és kiszámíthatóbb válaszokat és jövőképet mutatnak számunkra.
Talán így jobban megérted az álláspontomat.
Kamp.

anonymand 2019.01.24. 08:51:01

@Kampfer:

"Nem fogok kételkedni az állításodban, de valljuk meg, ez egy legitim kérdés volna! Mindegy..." - meglepsz.
Pont ebben nem kételkedsz?
Amúgy mindenben hazudok.
Szerinted.
Sebaj!
Ha elhiszed, hát elhiszed...

_____________________________________________________________________________

"Ez egy jó döntés volt, gondolkodó emberre vall! Ami nyilvánvaló, hogy te egészen más következtetést vonsz le belőlük, mint én." - mindig is alapelvem volt, hogy: utánanézni!
Ha egy forrás hivatkozást ad meg, akkor megyek tovább, lehetőleg az eredeti forrásig.
Ez nálam bevett gyakorlat, szerintem így normális, szót nem érdemel, nemhogy dicséretet.
Audiatur et altera pars. a másik felet, az ellenvéleményt is meg kell hallgatni elve alapján nem röstellek általam nem kedvelt, hazudságon kapott oldalakat is felkeresni, s nem szalagcímek alapján véleményt formálni.
Szerintem ezt itt be is fejezhetjük, idáig is túl sok időt, energiát fektettünk bele.

"Ha jól sejtem, te elkülöníted a '15 előtt érkezett migriket azoktól, akik a '15-ben bekövetkezett és azt követő migránsválság idején jöttek be. Ez végülis érthető, de szerintem téves megközelítés." - már hogyne lenne érthető, amikor is számtalanszor került szóba a menekülthullám és a terrorizmus közötti kapcsolat megítélése.
Egyébként nem különítem el, csak kényszerből ki kellett szűrnöm azokat, amelyek nem a te véleményed (vélt) igazát.
Szerintem jogos volt (az előzmények alapján).

"Konkrétan: Egy '90-es években vagy a 2000-es évek elején kialakult migráns közösség ugyanúgy nem tudott integrálódni, ahogy az azóta érkezettek." - ez részben igaz.
Mert lehet találni példát mindkét mintára, befogadásra, integrálódásra, és idegengyűlöletre, integrálódásra való szándék hiányára.

"A szoros összefüggés a migráció és a terrorizmus között azért egyértelmű, mert a migránsok hozzák létre a zárt közösségeket, az integrációjuk az eltérő élvetvitel és szocializációs háttér miatt esélytelen, a kultúrájuk miatt ezt 'örökítik' a következő generációkra."... - mondjuk az ENSz legutóbbi jelentése a témáról nem éppen téged igazol, de ettől még lehet ez a véleményed.
Gondolom az ENSz és "libsi vezetése" is ezért jut más következtetésre, mint te.

"A sok véleménykülönbség magva éppen az, hogy a beáramlók definíciója sem egyezik meg." - na ez az a pont amiben nem különbözik a véleményünk.
"Alapvető ellentét van köztünk is abban, hogy ezek menekültek, vagy migránsok. Szerinted menekültek, szerintem (és a hazai kormányzat és politikai ereje szerint) migránsok." - ez így nem teljesen helytálló.
A különbség alapvetően abban van (nyugodtan lehülyézhetsz, már megszoktam), hogy én, mivel az általánosítást alapvetően hibásnak tartom a kérdésben, mindig is a "csoportosításra" helyeztem a hangsúlyt.
Van menekült, van a (gazdasági) migráns, és létezik a potenciális, illetve aktív terrorista (pl. iszlám államtól kiképzést kapott).
Ennek megfelelő eljárást tartottam és tartok most is helyesnek.

"Lehet ezt plakátokra fogni, de elképzelhető, hogy egyszerű tapasztalati tények eredménye." - gondolom ezt viccnek szántad.
Mert igen viccesnek tűnik.
"De az látható, hogy a társadalom elég jelentős többsége nem kér a migrikből." - írtad.
Ugyanakkor a társadalom elég túlnyomó többsége, migránst csak a televízióban látott, amiből Budapest is kimaradt volna, ha szánt szándékkal másfél hónapig nem történik az emlékezetes terelés.
Szóval én nem bagatellizálnám a kormányzati propaganda szerepét.

"13-14 évvel ezelőtt voltam Finnországban huzamosabb ideig." - szerencsés vagy, gratulálok.
Nékem pedig az orvos lányom cca 10 éve él Svédországban.
Tán el lehet mondani, hogy ő is naprakész.
Amit a hazai (kormányközeli) média propagandacéllal az ottani helyzetről leadott, az köszönő viszonyban nincs a valósággal.
Nem kőne bagatellizálni, hogy mit művel ez ügyben a kormánypropaganda.
Szerintem.

"Szóval a direkt összefüggés egy olyan hülye számára mint én, továbbra sem látható."

"Mégpedig az, hogy a mi álláspontunk NEM kényszeríti a libsiket arra, hogy megváltozzon az életük! Nem kényszerít rájuk visszafordíthatatlan társadalmi folyamatokat." - nem a kötözködés szándéka, de ellent kell mondjak.
Tőled valóban nem olvastam még olyat, hogy akik már itt vannak, azokat is ki kellene "söprűzni", hogy "takarodjon mind oda, ahonnan jött", de sajnos ilyen véleményekkel is gyakran kell szembesülni.
És amikor megy nekik a kérdés, hogy akkor mi lenne a hazai egészségüggyel, akkor elsomfordálnak.
Mert a tény az, hogy a háziorvosok jelentős része idegen (az enyém szír).
Hogy ma a hazai egészségügyben (legjobb tudomásom szerint) 3400 idegen orvos dolgozik.
És akkor kanyarodjunk vissza oda, ahonnan elindultunk, ha az ilyen szélsőséges vélemények szerint alakítanák a bevándorlást, az nem változtatná meg életünket?
Dehogynem!

"Talán így jobban megérted az álláspontomat." - tudom, nem látszik rajtam, de felfogtam, megértettem eddig is.
Minden esetre köszönöm a részletes kifejtést, nem kis munkád fekszik benne!

Kampfer 2019.01.25. 08:23:50

@anonymand: "Amúgy mindenben hazudok.
Szerinted."

Hol és mikor írtam ilyet neked? Azt, hogy 'mindenben' nem írtam le!

"már hogyne lenne érthető, amikor is számtalanszor került szóba a menekülthullám és a terrorizmus közötti kapcsolat megítélése."

Ha jól emlékszem, akkor azt sem írtam le, hogy KIZÁRÓLAG a '15-ben érkezettek köthetőek a terrorcselekményekhez, hiszen föntebb azt is leírtam neked, hogy a már korábban kialakult párhuzamos társadalmak, a zárt migránsközösségek is melegágyai a szélsőségeknek és a radikalizált potenciális elkövetőknek. Tény a mgirációs hullám és a terrorizmus kapcsolata, ahogy a korábban érkezett migránsok és leszármazottaiknak, illetve zárt közösségeiknek a kapcsolata a terrorizmussal szintén az.

"Egyébként nem különítem el, csak kényszerből ki kellett szűrnöm azokat, amelyek nem a te véleményed (vélt) igazát."

Ezzel nincs gond. De továbbra is azt állítom, hogy a véleményem igazságokon alapul, ahogy azt is állítom, hogy a korábbi migráció következményei sem jobbak. '15 után a két hatás pedig együttesen egymást erősítette és erősíti azóta is.

"ez részben igaz."

Akkor fogalmazzunk úgy, hogy nagyon nagy részben!

"Mert lehet találni példát mindkét mintára, befogadásra, integrálódásra, és idegengyűlöletre, integrálódásra való szándék hiányára."

Ez is igaz. Példa mindenre van. Az arányok a nagyon lényeges kérdés! Ahogy fentebb írtam, hiába van 4-5-6 család, ami jó példával szolgál, ha közben van 60-80 ezer másik család, amelyik pedig nem. Ezesetben a kivételek ellenére 'empirikus' úton bizonyítható a jelenség társadalomra káros volta.

"mondjuk az ENSz legutóbbi jelentése a témáról nem éppen téged igazol, de ettől még lehet ez a véleményed."

Felhívom a figyelmed a szervezet 'vezetőjének' a nyitóbeszédére, melyben a migrációt egy pozitív jelenségnek írja le, továbbá az állította, hogy a migrációval csökken a bűnözés, növekszik a gazdaság, csökken a társadalmi feszültség, javul a népesedési helyzet. Nos tényszerűen a migráció egy negatív jelenség (már az okai is azok), a bűnözés egyértelműen növekszik a migrációval fertőzött térségekben, a gazdaságra gyakorolt pozitív hatása a '60-as, '70-es években volt, ma csak költséget jelent, a társadalmi feszültségeket épp növeli és nem csökkenti, a népesedési helyzetet pedig csak statisztikai értelemben (a számok szintjén) javítja, ugyanakkor etnikai, kulturális és nyelvi különbségeket gerjeszt és konzervál, ami aztán a jövőbeni konfliktusok táptalaja lehet (és a tapasztalatok szerint lesz is)!
Azt hiszem, a szervezet vezetőjének ilyen nyilatkozatát követően már maga a szervezet sem vehető komolyan!
24.hu/kozelet/2018/02/06/elkeszult-az-ensz-migracios-egyezmenyenek-tervezete/
A tervezetük pedig egy vicc. Gyakorlatilag ugyanazon jogokat és az állam számára ugyanazon kötelmeket definiálnának a migránsok számára, mint a honos állampolgárok esetében, továbbá szinte emberi jogként határoznák meg a migrációt. Ez képtelenség! Ha az említett jelentésüket is így fogalmazták meg, akkor nem lep meg, hogy nem engem igazol. És az sem lep meg, hogy köszönőviszonyban sincs a valósággal!

"Gondolom az ENSz és "libsi vezetése" is ezért jut más következtetésre, mint te."

Többek között ezért, illetve talán azért, mert a szervezet 'libsi vezetése' jó esetben csak videón látott még migránst vagy menekültet, de nem győz kérdezősködni a 'civil' szervezetek vezetőitől, akik természetesen a szélsőségesen migránspárti álláspontot képviselik. Nem nagyon emlékszem rá, hogy akár a magyar, akár az ausztrál, cseh vagy lengyel állásponttal foglalkoztak volna azon túl, hogy (kényszeredetten) meghallgatták. Ez ilyen.

"A különbség alapvetően abban van (nyugodtan lehülyézhetsz, már megszoktam), hogy én, mivel az általánosítást alapvetően hibásnak tartom a kérdésben, mindig is a "csoportosításra" helyeztem a hangsúlyt."

Nem hülye vagy, hanem ebben a kérdésben naiv. Az általánosítás egyébként nem ördögtől való, gyakorlatilag egy 600 millió éves evolúciós találmány. De ez most mellékes. A lényeg az, amiről korábban már írtam neked. Vagyis a '15 óta zajló folyamatokban egy egy migránsró NEM TUDOD ELDÖNTENI, hogy ő most menekül, vagy csak be akar vándorolni, mi a multja, mi az identitása. Egyszerűen nincs mód a pontos azonosításra és a múltja követésére. Vagyis kezelhetsz menekültként egy bűnözőt, terroristát vagy akár csak egy közönséges csalót. És persze egy valódi menekülőt is, de ezt NEM tudod ellenőrizni. Nyugaton erre jelenleg nincs meg sem a megfelelő jogi környezet, sem a megfelelő apparátus. Vagyis az általad említett 'csoportosítás' feltételei nem adottak. Az egy teljesen valid megoldás, hogy emiatt a felelősebb államok a teljes kiküszöbölés és védekezés mellett döntenek, ugyanis így minimalizálható a kockázata akár a terrorizmusnak, akár a párhuzamos társadalmak kialakulásának (ami egyébként tükrözi a társadalmi véleményeket is). Nem 'pc', de a látható eredménye nem vitatható (az általad küldött térképeken is látható)!

==>

Kampfer 2019.01.25. 08:51:09

@anonymand: ==>

"Van menekült, van a (gazdasági) migráns, és létezik a potenciális, illetve aktív terrorista (pl. iszlám államtól kiképzést kapott)."

Ez így van, jól látod. A gond az, hogy NEM TUDOD MEGKÜLÖNBÖZTETNI őket. Ezt egyöntetűen megerősítette mindaz az érintett családtagom, akik szakemberként érintettek a témában. A katona, a nyomozó és az NB tiszt is. Ezt nyilván egy pardavimárta vagy egy jeneiorsolya elutasítja, megkérdőjelezi és minősíti az ezeket állítókat, de ők egyik területen sem szakemberek, továbbá nem egyeztethető össze a politikai tevékenységükkel sem. Ergo borítékolható.

"Ennek megfelelő eljárást tartottam és tartok most is helyesnek."

Ez nem baj. Valóban más eljárás volna helyes mindegyik esetben, ha EL TUDNÁD különíteni őket. De nem tudod! Ez van, egy felelős államnak és szolgálatnak ehhez célszerű alkalmazkodnia, ennek megfelelő politikát kell alkotnia és követnie.

"gondolom ezt viccnek szántad.
Mert igen viccesnek tűnik."

Egyáltalán nem vicc, nem is annak szántam. Hogy te viccnek tartod, ez a te dolgod és rólad szól, de bizonyítja, hogy szinte semmi közöd sincs a valósághoz.

"Ugyanakkor a társadalom elég túlnyomó többsége, migránst csak a televízióban látott..."

A nyugati társadalmak túlnyomó többsége nácit vagy magyar gárdistát csak a televízióban, vagy ott SEM látott. Mégis óránként megy a riogatás és a fröcsögés.

"...amiből Budapest is kimaradt volna, ha szánt szándékkal másfél hónapig nem történik az emlékezetes terelés."

Mit hívsz terelésnek? Hogy nem engedték tovább őket? Az akkor érvényed Dublin III rendelet szerint a kérelmet benyújtónak abban az államban kellett megvárnia a vizsgálat eredményét, amelyben azt benyújtotta. Vagyis addig NEM távozhatott egy újabb tagállamba. Ma a románok ezért (is) veszik vissza szó nélkül a tőlük érkezett és itt elfogott migránsokat.

"Szóval én nem bagatellizálnám a kormányzati propaganda szerepét."

Bagatellizálni nem kell. Ahogy túlértékelni sem! Én sem bagatellizálnám el a személyes tapasztalat szerepét!

"Tőled valóban nem olvastam még olyat, hogy akik már itt vannak, azokat is ki kellene "söprűzni", hogy "takarodjon mind oda, ahonnan jött", de sajnos ilyen véleményekkel is gyakran kell szembesülni."

Egyrészt így még valóban nem írtam le, de ezt a véleményt is legitimnek tartom. Miután már itt van, abban benne van a mi 'döntésünk' is, ergo nem tűnik konzekvesnek, ha utána kizavarjuk őket. Persze tiszta jogi helyzet esetén ez sem lehet gond (ideiglenes tartózkodás, menekülés okának megszűnése esetén). De az teljesen érthető, ha a kormány úgy intézkedik, hogy a jövőben lehetőleg már ne is jöjjön be migráns és a jövőben ne kelljen a visszaküldésükről elmélkedni.

"És amikor megy nekik a kérdés, hogy akkor mi lenne a hazai egészségüggyel, akkor elsomfordálnak."

Nos, én nem fogok. Tehát az egészségügyet illetően két út van. Lehet már eleve arra alapozni, hogy majd jönnek a szírek, lehet arra alapozni, hogy majd képzünk magunknak és lehet mindkettőre is alapozni.
Az első megoldást egyértelműen elutasítom, minden eszközzel háborúzni kell azok ellen és azon politikai erők ellen, amelyek ezt erőltetik. Velük nem lehet kompromisszum, elvetendő és bűnös a szándékuk.
A második megoldást alapvetően támogatom. Mindent meg kell tenni azért, hogy a hazai képzéssel segítsünk az egészségügy bajain. Szerintem rövid- és középtávon nem fog kellően működni. Hosszútávú törekvés simán lehet. Ami a folyamatos 'fikázást' illeti, meg kívánom jegyezni, hogy a német egészségügyből is kb. tízezer orvos hiányzik! Pedig a 'zellenzék' szerint ott a bérek, körülmények, terhelés is korrekt, egyesek szerint tejjel és mézzel is folyik a 'kánaán'. Mégis tízezer doki hiányzik!

www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/nagy-az-orvoshiany-nemetorszagban.666619.html

Ha jól érzékelem, az egészségügy betegsége nem magyar specifikum. De ez most mellékszál. A lényeg a kérdésedre adott válaszban az, hogy ha te ezt egy végleges és állandó megoldásnak fogadod el, akkor egyértelműen ellenvéleményen vagyok. Szükséghelyzetként tudom elfogadni a jelenséget. És egy további vetületre is rá szeretnék világítani! Ahogy mi fújunk a németekre, svédekre és a (méltán megvetendő) norvégokra, úgy a szírek is joggal fújhatnának ránk, amiért ezerszám veszítenek orvosokat azért, mert itt alkalmazzuk őket. Ez nem tűnik valami korrekt 'segítségnek'!

Egyébként a németeknél is megy az 'agyalás' az ügyben:
rontgen.444.hu/2019/01/15/valoban-lehet-korlatozni-az-orvoselvandorlast-tiltassal

"És akkor kanyarodjunk vissza oda, ahonnan elindultunk, ha az ilyen szélsőséges vélemények szerint alakítanák a bevándorlást, az nem változtatná meg életünket?
Dehogynem!"

Nos, ezért írtam neked azt, hogy a hosszútávú célt tartom mérvadónak. A balliba oldal készpénzként kezeli, hogy majd jönnek a szír, arab, színes dokik. A konzervatív vélemény szerint ennek gátat kell szabni. Én ez utóbbit támogatom a mostani rendszer 'kifutó' jellegű megszüntetésével.

==>

Kampfer 2019.01.25. 08:59:20

@anonymand: Ez egyébként közel sem lenne akkora mértékű megváltoztatása az életünknek, mint az, ha szír, arab vagy egyéb tömegek jelennének meg a társadalomban, magával hozva a nyugatihoz hasonló veszélyes és káros jelenségeket!

"13-14 évvel ezelőtt voltam Finnországban huzamosabb ideig." - "szerencsés vagy, gratulálok."

Annak érzem magam én is, akkor is annak éreztem. Egy másik világ volt. Munka miatt voltam kint, de itthoni munkavállalóként.

"Nékem pedig az orvos lányom cca 10 éve él Svédországban.
Tán el lehet mondani, hogy ő is naprakész."

Ez minden bizonnyal így van. Nem kérdőjelezem meg. Azonban az ő tapasztalatai nem teszik semmissé azokat a tapasztalatokat, amelyekről én írtam neked. Az is elképzelhető, hogy egy orvos (nem tudom, magán- vagy közegészségügyi alkalmazott) nem ugyanazon jelenségekkel és közösséggel vagy eseményekkel szembesül, mint egy szakmunkás, technikus vagy egy alacsonyabb társadalmi szinten élő svéd polgár. Nyilván egy svéd üdülőtelepen dolgozó orvos nem azt a Svédországot látja, mint egy Malmö külvárosában élő polgár.

"Amit a hazai (kormányközeli) média propagandacéllal az ottani helyzetről leadott, az köszönő viszonyban nincs a valósággal."

Ebben nem értünk egyet, ezt nem fogadom el! Ez az álíltásod valótlanság! Éppen annyi valóság lehet (és van) benne, mint abban, amit a lányod állít neked!

Már írtam fentebb: nem kell bagatellizálni a propagandát, de túlértékelni sem! És nem kell(ene) bagatellizálni a személyes tapasztalat hatását sem!
Szerintem...

"Minden esetre köszönöm a részletes kifejtést, nem kis munkád fekszik benne!"

Valóban nem, de szerintem így korrektebb. Vagyis nem 'somfordálok el'!
Szívesen!
Kamp.

anonymand 2019.01.25. 10:23:03

@Kampfer:

"Hol és mikor írtam ilyet neked?"
"Hazudsz!"
- Kampfer 2019.01.23. 05:55:16 (3X)
- Kampfer 2019.01.23. 19:56:21
- Kampfer 2019.01.23. 21:00:30

"Megint hazudsz."
- Kampfer 2019.01.23. 12:40:49
" Azt, hogy 'mindenben' nem írtam le!" - no, azt valóban nem.
Amikor pedig a teáltalad "emlékezetes" dolgok történtek, akkor nem te "tévedtél", hanem az a rohadt libsi Google minden ezzel kapcsolatosat kitörölt.
Hát!
Ilyen időket élünk.

"Ha jól emlékszem, akkor azt sem írtam le, hogy KIZÁRÓLAG"...
Ha jól emléksze én sem.
Mármint, hogy kizárólag 2., 3. generációsak voltak az elkövetők.
Ettől én még hazudok.
Lásd fent.

"Többek között ezért, illetve talán azért, mert a szervezet 'libsi vezetése' jó esetben csak videón látott még migránst vagy menekültet"... - érdekes megállapítás.
Amikor a hazai viszonyok kerülnek szóba (kormánypropaganda pl.), akkor ez nem volt szempont (neked).

"Nem hülye vagy"... - igen szofisztikáltan ugyan, de eddig az ellenkezőjét bizonygattad.

"Egyáltalán nem vicc, nem is annak szántam. Hogy te viccnek tartod, ez a te dolgod és rólad szól, de bizonyítja, hogy szinte semmi közöd sincs a valósághoz." - ez ugyi a tapasztaltakról szóló történet lenne, amiben már eddig is kétféle véleményed volt.
Szerkesztve az előbb már idézett mondatrész:
"Többek között ezért, illetve talán azért, mert a hazai lakosság jó esetben csak videón látott még migránst vagy menekültet"...
Maradjunk annyiban, hogy mégis csak viccnek szántad.
Gondolom pont annyira, mint amennyire a kormány azt a másfél hónapos terelést Budapestre.
Tényleg nem volt vicc egyébként.
"Mit hívsz terelésnek?" - azt, hogy a több mint egy éven túl tartó brutális hullám érdekes módon sem előtte, sem utána nem érintette a fővárost.

"Tehát az egészségügyet illetően két út van."... - amiről te itt írsz, az lehet közép,- vagy hosszútávú megoldás.
Lehetne, akár.
Én pedig a mai magyar valóságról írok.
(egyrészt nem érdekel, hogy a németországi normához képest mennyi orvos hiányzik az ottani rendszerből, másrészt a hazai rendszer hiányát egyfelől nem lehet rövid úton megváltoztatni az általad javasoltak alapján, harmadrészt a szerinted legitim véleményt a gyakorlatba átültetve az ország lakosságának jelentős része halálra lenne ítélve)
"Szükséghelyzetként tudom elfogadni a jelenséget." - ez nékem jó hír, mert a jövő héten is számíthatok szír háziorvosomra.
De ha jövőre tízszer annyi orvos képeznek hazánkban, akkor takarodjon!
(tudom, te ilyet nem írtál, csak ugyi akkor nem lenne szükséghelyzet)
"Nos, ezért írtam neked azt, hogy a hosszútávú célt tartom mérvadónak. A balliba oldal készpénzként kezeli, hogy majd jönnek a szír, arab, színes dokik. A konzervatív vélemény szerint ennek gátat kell szabni. Én ez utóbbit támogatom a mostani rendszer 'kifutó' jellegű megszüntetésével." - nyilván nem azonos forrásból dolgoztunk.
Én, mint egy "balliba" egyrészt úgy vélem, másrészt úgy olvastam, hogy a hazai képzésen kéne javítani (bővítés), az egyetemekre való bejutást nem (anyagi korlátokkal) csökkenteni kell, hanem növelni, hogy a középiskolai oktatást (onnan mennek a szerencsések egyetemre) nem rombolni (gimnáziumok megszüntetése) kell, hanem fejleszteni, stb.
Én így gondolom, és nem emlékszem, hogy a többi "balliba" ennek ellenkezőjét állította volna.

"Ebben nem értünk egyet, ezt nem fogadom el! Ez az álíltásod valótlanság!"
Ebben valóban nem értünk egyet, viszont kifejezetten jól esett, hogy nem azt írtad hazudok.
index.hu/belfold/2018/valasztas/2018/03/12/eliteltek_svedorszagban_azt_a_not_aki_azt_allitja_hogy_a_romlo_kozbiztonsag_miatt_jott_haza/?token=92351cf49e6b9806c0998e3842ae007a

"Éppen annyi valóság lehet (és van) benne, mint abban, amit a lányod állít neked!" - szofisztikáltan nem csak én hazudok, de a lányom is.
Ez már nem esett annyira jól.
(Egyébként nagyvárosi, közalkalmazott)

Kampfer 2019.01.27. 17:22:03

@anonymand: "" Azt, hogy 'mindenben' nem írtam le!" - "no, azt valóban nem."

Tehát akkor maradjunk ennyiben! Többet nem állítottam.

"Amikor pedig a teáltalad "emlékezetes" dolgok történtek, akkor nem te "tévedtél", hanem az a rohadt libsi Google minden ezzel kapcsolatosat kitörölt.
Hát!
Ilyen időket élünk."

Megsúgom, hogy az említett blog (egyenlítő) megszűnt, az akkori bejegyzésekre mutató linkek nem működnek. Ami a gugli barátod illeti, akár más szóösszetételre keresve is egész más eredményeket ad (orvoshiány cikkre is kétsze kerestem, hogy egy szerinted is hiteles oldal cikkét idézzem). Továbbá a munkahelyen van lehetőségem finn és német IP címrekről is keresni a guglin. Kiválasztom a nyelvet és láss csodát, egészen más keresési eredményeket ad a finn, a német és a magyar IP-ről belépve. Furcsa, igaz? ;-) Pedig nyelvtől kellene függjön... Na mindegy. Igen, ez ilyen. Furcsa idők...

"Mármint, hogy kizárólag 2., 3. generációsak voltak az elkövetők.
Ettől én még hazudok."

Igen, valótlanságot állítottál azzal, hogy nincs direkt összefüggés a '15-ös migránsválság és a terrorizmus között. Mert van. Azzal is valótlanságot állítottál, hogy nem menekültek (migránsok) követték el a gaztetteket! Dehogynem. És azzal sem állítottál valóságot, hogy nem jelent fenyegetést a migránsok kialakult párhuzamos társadalma a többségi társadalomra. Dehogynem! Épp a 2. és 3. generációs migránsok érintettsége igazolja!

"érdekes megállapítás.
Amikor a hazai viszonyok kerülnek szóba (kormánypropaganda pl.), akkor ez nem volt szempont (neked)."

Elfelejted azt az apró különbséget, hogy a hazai propaganda célközönsége (t.i.: a hazai választók) NEM óhajtanak az ensz tömegei számára kötelező érvényű és rájuk hatással lévő döntéseket kényszeríteni! Egy általad leszólt hazai fidesz szavazónak éppen annyi köze és fogalma lehet a migránsokról, mint annak a szerencsétlen, ostoba portugál vadbaromnak! Talán még több is! Továbbá az egyszeri hazai választó NEM egy választott tisztviselő egy nemzetközi szervezet élén! Az a portugál tetű viszont az! És úgy hazudozik abban a minőségében, mint a vízfolyás. Ennyit a hasonlatodról. Mellesleg csak nem azt akarod mondani, hogy akkor egy ensz tisztviselőnek is csak annyi fogalma van a témáról (amiről egyébként dönt), mint egy hazai megvezetett (fideszes) szavazónak?

""Nem hülye vagy"... - "igen szofisztikáltan ugyan, de eddig az ellenkezőjét bizonygattad."

Amikor általad is idézett adatokból totálisan téves következtetéseket levonva bizonygatod a tévedésem (miközben az adatok sem téged igazolnak), akkor ugyan mit írjak erre?

"ez ugyi a tapasztaltakról szóló történet lenne, amiben már eddig is kétféle véleményed volt."

Egyféle a véleményem! Továbbá ezt föntebb kifejtettem. A mondataimat pedig szerkesztés nélkül idézd! Köszi!
Semmi jogod megkérdőjelezni egy migrikkel nem fertőzött településen élők ellenvéleményét a migrikkel kapcsolatban! Egyszerűen ha nem akar migriket az életterében, akkor nem akar és kész. Ezt vagy elfogadod, vagy nem és akkor frusztráltan élsz tovább, de ez a te bajod és nem másé!

"Gondolom pont annyira, mint amennyire a kormány azt a másfél hónapos terelést Budapestre.
Tényleg nem volt vicc egyébként.
"Mit hívsz terelésnek?" - azt, hogy a több mint egy éven túl tartó brutális hullám érdekes módon sem előtte, sem utána nem érintette a fővárost."

Az említett másfél hónap alatt volt a déli határon határzár? Nem volt. Volt bármilyen eszköze a kormánynak egy akkora tömeg minden szempontnak megfelelő kezelésére és irányítására? Nem volt. Szeptember 15. után zártuk a szerb határt. Akkor a horvátok hozták hozzánk, mi pedig regisztrációt követően buszokkal és vonatokkal az osztrák határ felé. A lakosság és az ország közterületeit lehetőleg megkímélve a migrik fertőzésétől. Ez tartott október közepéig, akkor zártuk a horvát határt is. Azt követően az őrület a szlovéneken keresztül az osztrákok felé folyt tovább még fél évig. Rajtunk keresztül már nem. Értelemszerű, ha Pesten ezt követően (szerencsére) már nem láttak migriket! Ne feledd, hogy ekkor már VOLT eszköz a kormány kezében, volt határzár és volt kényszerítő erő is a hatalom kezében a migrikkel szemben! Szerintem nem bonyolult.

"amiről te itt írsz, az lehet közép,- vagy hosszútávú megoldás.
Lehetne, akár. Én pedig a mai magyar valóságról írok."

A mai magyar valóság az emlúlt harminc év eredménye. A dokik már a '90-es években elkezdtek az osztrákoknál, németeknél dolgozni. De a 'zunijós' csatlakozást követően nagyipari szinten vándoroltak ki (persze a szakik számára akkor még ugye nem volt megnyitva a munkaerőpiac, az csak '11-től nyílt meg)! Csak egy ostoba nem látta, hogy egy ennyire eltérő szintű gazdaság és társadalom egészségügye számára nem lehet versenytárs a hazai egészségügy! Ahogy a szlovák, lengyel, cseh, román és hasonló keletiek sem! Tehát a mai magyar valóság az elmúlt évek döntéseinek következménye. Szerintem mindenki fogja be a p*fáját azok közül, akik az idő alatt döntéseket hoztak! Kb. ellenzék!

==>

Kampfer 2019.01.27. 17:47:06

@anonymand: "egyrészt nem érdekel, hogy a németországi normához képest mennyi orvos hiányzik az ottani rendszerből..."

Amikor velük példálóztok, akkor csak érdekeljen! Akkor leszel szíves figyelembevenni az ottani (itthon nem propagált) qrvakomoly problémákat is!!!

"...másrészt a hazai rendszer hiányát egyfelől nem lehet rövid úton megváltoztatni az általad javasoltak alapján, harmadrészt a szerinted legitim véleményt a gyakorlatba átültetve az ország lakosságának jelentős része halálra lenne ítélve"

Rövid távon nem is! De hosszútávú célja lehet a kormánynak a folyamat megfordítása. Ergo teljesen legitim szándék, ha azt a célt tűzi maga elé a hatalom, hogy 50 év múlva magyar orvosok és nővérek legyenek itthon és ne szírek és arabok meg egyebek...! Én ezt csak támogatni tudom. A szír doki gyógyítson Szíriában, az arab meg arábiában. A magyar pedig Magyarországon. Ennyi. Hogy ki és hogyan lenne halálraítélve, ezt egyrészt te nem tudod megítélni, másrészt ha jól sejtem jelenleg sehol sem cél vagy szándék a szír dokik kiebrudalása. De hosszútávon ez lehet legitim cél!

"ez nékem jó hír, mert a jövő héten is számíthatok szír háziorvosomra."

Jó eséllyel igen. Ettől ez még nem jelenti azt, hogy annak a szírnek itt van a helye! Neki Szíriában volna a helye!

"De ha jövőre tízszer annyi orvos képeznek hazánkban, akkor takarodjon!"

Ez az adott doki jogi státuszától (is) függ. Igen, ha az ország és a társadalom úgy dönt, akkor megy. Ezer ilyen példa van hasonló helyzetekre a világban.

"nyilván nem azonos forrásból dolgoztunk."

Gyenge duma! Pontosan tudod te is, mi az álláspontja egy patkány 'dékának', egy ostoba 'momentumnak' és hasonszőrű társaiknak!

"Én, mint egy "balliba" egyrészt úgy vélem, másrészt úgy olvastam, hogy a hazai képzésen kéne javítani..."

Így van. Ez a mi döntésünk. Szakpolitikai kérdés. Vagy esetleg oktatási szakértő (is) vagy? Szerintem ezt az oktatáspolitikában jártas szakemberek majd kezelik. Hogy jól, vagy rosszul, az majd eldől.

"Én így gondolom, és nem emlékszem, hogy a többi "balliba" ennek ellenkezőjét állította volna."

Dehogynem! Sőt! Volt, aki nyíltan propagálta, hogy a migránsok a megoldás. Bár már 'lelépett', de az a 'dékás' kis rágcsáló kakukkgyörgy az egyik nagyon jó példa erre. Vagy itt van egy másik példa (másodszori keresésre):

hvg.hu/itthon/20180124_Egyszeru_felremagyarazasra_epiti_a_Fidesz_a_legujabb_hazugsagkampanyt

"Ebben valóban nem értünk egyet, viszont kifejezetten jól esett, hogy nem azt írtad hazudok."

Mint említettem, a lányod véleménye semmivel sem több, vagy kevesebb, mint mások véleménye vagy tapasztalata.
És az, hogy az adott nőt, akit említesz elítélték, az semmit nem von le az ő tapasztalatainak legitimitásából. Továbbá meg kívánom jegyezni, hogy a jóbarátomat sem és egyetlen családtagját sem ítélték el soha sem itthon, sem a svédeknél! Csak, hogy tisztán láss az ügyben...

"szofisztikáltan nem csak én hazudok, de a lányom is."

Ostoba belemagyarázás! Kérlek konkrétan írd le, idézd, hol állítottam azt, hogy a lányod hazudik! Előre is köszi!

"Elnézést kérek, egy link kimaradt:"

Meg kívánom jegyezni, hogy ennek a 'mérce' nevő hungarofób balliba rágcsálóhadnak és szakadék szekértolóiknak kellett volna ott lenniük '17-ben, amikor a jóbarát fiának autója is lángolt Malmöben, hogy a rendőri erők mellett svéd hivatásos alakulatokat is bevetettek, hogy a feltételezett pokolgépek, a fel nem robbant kézigránátok és más robbanószerek hatástalanítását és elszállítását végezték. Cimbora még videót is mutatott nekem az adott esetről, továbbá a lángoló autójáról! Ergo a mérce nagyjából annyit se ér, mint az általatok szénnégyalázott közmédia! Mellesleg a lányod arról sem informált, hogy program volt a kézigránátok beszolgáltatására? Vagy esetleg a svéd rendőrszakszervezetek és a lemondott rendőrparancsnokkal készült interjút sem mutatta meg? Persze, ha a lányod is annyira liboldó, amennyire szerintem te magad is vagy, akkor nem lepődöm meg azon, hogy ugyanabból a világból ugyanazt veszitek észre (illetve ugyanazokat nem)! A sértés bármilyen szándéka nélkül!!!

Sokadszorra is leírom: nem meglepő a vitánk, mert nincs közös véleményünk, nem ugyanabból a nézőpontból látjuk a világot! Egyszerűen csak nem fogadom el, hogy migrik között kelljen élnem az életem csak azért, mert szerinted az jó! Szerintem pedig nem. És ha magyarként Magyarországon én azt mondom, hogy ne engedjünk be ide migriket, mert nem érdekel a problémájuk, továbbá nem is szeretnék úgy élni, ahogy nyugaton kényelenek velük élni, akkor legyen ez alapvetés! Akkor is, ha van köztük néhány olyan ostoba, aki a gyermeke életét is kockára teszi egy levegőtlen kamionban! Szerintem...
Kamp.

anonymand 2019.01.28. 04:51:05

@Kampfer:

"Megsúgom"... - nem súgtál meg semmit.
Ha egyetlen oldal volt (ami már megszűnt ugyi?) ahonnan idézni tudnál, akkor csak baj van az emlékezeteddel.
Mert ezt találtad írni:
"Emlékszünk még a 2015-ös cikkekre a 'magyar halálkamion' és az első napokban tapasztalt volt bősz 'magyarozás' és 'gyilkos magyar embercsempészet' kifejezésekre?"
És akkor, mit tesz Isten, egy oldal megszűnése romba dönti az emlékezetet.
Nem, nem emlékszünk.
Ha mód és lehetőség van rá, akkor élj az alkalommal (a munkahelyen van lehetőségem finn és német IP címrekről is keresni a guglin. Kiválasztom a nyelvet és láss csodát, egészen más keresési eredményeket ad a finn, a német és a magyar IP-ről belépve), és adj már végre szóhasmenés helyett linket." ;-) "

"Igen, valótlanságot állítottál azzal, hogy nincs direkt összefüggés a '15-ös migránsválság és a terrorizmus között. Mert van" - ez már kezd unalmassá válni.
Hogy te a tényeket semmibe véve lehazudozol.
Az összes létező (nemzetközi, és hazai) statisztika nem igazolja, hogy a válság idejében drasztikusan növekvő létszámmal arányosan növekedett volna akár a bűnözés, akár a terrorcselekmények száma.
(ha adsz egy téged igazoló hiteles forrást...)
Teszel nagy íveben a számokra, csak lehazudozol.
Részemről ezt itt be is fejeztem.

Látom értelmezési gondjaid is vannak.
"A mondataimat pedig szerkesztés nélkül idézd! Köszi!" - a szerkesztés azt volt hivatott bemutatni, hogy hogyan is föstene, ha...
Ha megértenéd.

"Az említett másfél hónap alatt volt a déli határon határzár?" - jó kérdés.
Lehetne.
Előtte volt-é?
Ez a jobb kérdés ugyanis.
Mert egy darab menekült nem járt Budapest környékén sem (ám egyik pillanatról a másikra igen).
Persze, ha figyelmen kívül hagyod, hogy akkor már egy éve folyt a dolog...
"Értelemszerű, ha Pesten ezt követően (szerencsére) már nem láttak"... - értelemszerűen, előtte miért nem láttak?

"Tehát a mai magyar valóság az elmúlt évek döntéseinek következménye." -ebbe ugyi a zemútkilencév is beletartozik?
"Szerintem mindenki fogja be a p*fáját azok közül, akik az idő alatt döntéseket hoztak!" - azok is akik a vizitdíj elleni tüntetésről döntöttek, meg akik 9 éve döntögetnek?

"Amikor velük példálóztok, akkor csak érdekeljen!" - OK!, igazad van.
Ott nem köll WC papírt bevinni, nem szakad a betegágyra a plafon, sőt, horribile dictu, ha a beteg kórházba kerül, méghy gyógyszert is kap!
Ez komoly.
Gyógyszert, érted?
(Ne mondd azt, hogy itthon is, mert nem igaz! A második szomszédom elég rendszeres kórházlakó, nem is egy kórházé, oszt ha nem viszi a gyógyszereit, hát akkor nincs. Ennyi).

"Akkor leszel szíves figyelembevenni az ottani (itthon nem propagált) qrvakomoly problémákat is!!!" - rendben.
Nagyon aggódom értük.

"nyilván nem azonos forrásból dolgoztunk." - akkor most ugyanabból:
"hvg.hu/itthon/20180124_Egyszeru_felremagyarazasra_epiti_a_Fidesz_a_legujabb_hazugsagkampanyt" - általa adott forrás.
"szinte mindenhonnan olyanok érkeznek hozzák, akik jobbak, mint a hazai népesség",

ám ezt úgy folytatta,

"az ideérkező afrikaiak, ázsiaiak és közel-keletiek sok esetben képzettebbek, mint a magyarok. Ennek egyszerű az oka. A kivándorláshoz pénz kell. Afganisztánból eljutni Európáig például 15 ezer dollárba is kerülhet, nagyjából 4,2 millió forintba. Ennyi pénzük csak azoknak van, akik képzettebbek."
Köszi, hogy ezt lefordítottad (ferdítetted) úgy, hogy a megoldást ebben látjuk.
Én meg úgy értelmeztem, hogy véleményt mondott (rögzítette a pillanatnyi helyzetet) a dolgok állásáról.

"Persze, ha a lányod is annyira liboldó" ... "A sértés bármilyen szándéka nélkül!!!" - értem. Ez részedről kedveskedés.
Mi lenne, ha még sértegetni is akartál volna.

"Tömegesen gyújtottak fel és rongáltak meg autókat maszk mögé bújt radikálisok Svédországban" - ja, a migránsok.
444.hu/2018/08/14/tomegesen-gyujtottak-fel-es-rongaltak-meg-autokat-maszk-moge-bujt-radikalisok-svedorszagban

"Svédországban a Bra, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács vezeti a hivatalos bűnügyi statisztikát. Az országba csak 2015-ben 160 ezer bevándorló érkezett, könnyű kiszámolni, hogy ez a 10 milliós lakosság 1,6 százaléka. Ha valamikor látszania kellene a statisztikákban a bűnügyek elszabadulásának, akkor az 2015 és 2016. A Bra nemrég hozta nyilvánosságra a 2016-as előzetes számokat, abból a korábbi évekhez képest nem látszik kiugrás." - ennyit az (egyenes arányú) összefüggésről.
444.hu/2017/02/22/a-svedorszagot-felforgato-migrans-bunozok-mitoszat-meg-a-svedek-egy-resze-is-elhiszi-de-a-bunugyi-statisztikakbol-ez-nem-latszik

Kampfer 2019.01.28. 08:39:57

@anonymand: "nem súgtál meg semmit."

Ó, dehogynem! Ha esetleg süket vagy, panaszkodj a szír dokidnál!

"Ha egyetlen oldal volt (ami már megszűnt ugyi?) ahonnan idézni tudnál, akkor csak baj van az emlékezeteddel."

Nem egyetlen oldal volt. Három éves történet, sokkal jobb dolgom is van, minthogy az évekkel korábbi előzményeimet olvasgassam vissza és keresgéljek közöttük. Egyet megtaláltam, amire mutatott az nem működik. Az emlékezetemmel közel sincs annyi gond, mint a te logikáddal, a naiv ostobaságoddal és a 'logikáddal'!

"És akkor, mit tesz Isten, egy oldal megszűnése romba dönti az emlékezetet.
Nem, nem emlékszünk."

Ez a te bajod, nem frusztrál. Ha izgat, keresgélj, ha nem, hát ne tedd!

"...és adj már végre szóhasmenés helyett linket."

Amiket eddig adtam, azokat sem tudtad értelmezni és ott is csak játszoda nagypofájú bölcs értelmiségit! Keresgélj... Szólj a szír dokidnak, két kecske közt hátha tud segíteni, vagy esetleg a lányodnak!
Nagyjából arról is linket kérsz, ha valaki azt írja neked, hogy kék az ég. Írták már neked, most én is utalok rá: elhiszem, hogy qrvára ráérsz már a korod okán, de hidd el, értelmes ember nem a gépe előtt él és van jobb dolga még ilyen időben is! Bármily hihetetlen ez neked.

"ez már kezd unalmassá válni.
Hogy te a tényeket semmibe véve lehazudozol."

Az az unalmas, hogy még az általad linket térképeket sem tudod értelmezni, pedig állítólag egy qrvabölcs értelmiségi vagy. Nos, nem úgy tűnik! Ember! Miért nem itt vagy pozsonyban késelnek, robbantanak vagy lövöldöznek a migrik? Miért nem varsóban gázoltak bele a karácsonyi vásárba? És miért Nizzában, Párizsban, Brüsszelben, Malmöben művelték ezeket???

"Az összes létező (nemzetközi, és hazai) statisztika nem igazolja, hogy a válság idejében drasztikusan növekvő létszámmal arányosan növekedett volna akár a bűnözés, akár a terrorcselekmények száma."

Tehát ha másfél millió migri jött be, akkor évente nem 7-8 merényletnek kellett volna történnie '16-ban, hanem sokkal többnek? Te nem vagy tiszta...! Tudod, mit? Mondjuk a svédeknél csak egy lett volna, de ott a lányodat késelte/lőtte/gázolta volna le egy migri, akkor is ilyen bölcs és okoska volnál?

"Teszel nagy íveben a számokra, csak lehazudozol.
Részemről ezt itt be is fejeztem."

Azokra a számokra, amiket te linkeltél be? Még azok szerint is a migrikkel fertőzött területeken nőtt drasztikusan a terrormerényletek száma, ember! Legalább azt értelmezd helyesen, amiket te magad linkelsz! Föntebb utaltam rá.
Mellesleg, itt is te álltál belém egy ordas nagy ostoba baromságoddal! De tőlem persze be is fejezheted.

"Látom értelmezési gondjaid is vannak."

Figyelj ide, csikóhal! Ezt majd akkor, ha az általad küldötteket is tudod értelmezni gondok nélkül! Addig ez nagyon szánalmas a te billentyűzetedről!

"- a szerkesztés azt volt hivatott bemutatni, hogy hogyan is föstene, ha...
Ha megértenéd."

Hogyne érteném, kisautó! Meg is indokoltam neked, hogy miért egy baromság a párhuzamod, de gondolom azt meg te nem tudtad kellően értelmezni. Engem nem nagyon zavar...

"jó kérdés.
Lehetne.
Előtte volt-é?
Ez a jobb kérdés ugyanis."

Nem volt. Még az önálló határőrséget is fölszámolták. 2008-ban gyakorlatilag meg is szűnt.
hu.wikipedia.org/wiki/Hat%C3%A1r%C5%91rs%C3%A9g_Magyarorsz%C3%A1gon
Mellesleg az azért érdekelne, hogy mi lett volna a reakciótok, ha pl. 2011-ben azt mondja a kormány, hogy határzárat létesítünk a déli határon! Na, akkor (is) lett volna fasisztázás ezerrel, igaz?

"Persze, ha figyelmen kívül hagyod, hogy akkor már egy éve folyt a dolog."

'14 végén kezdődött igazán a koszovóiakkal. '15 elején a párizsi merényletek után az Orbán kijelentette, hogy nagy migriözönlés várható, de persze akkor kapott ezért hideget-meleget! Minden voltunk, csak emberek nem!

"értelemszerűen, előtte miért nem láttak?"

Mert jóval kevesebben voltak és szépen elszivárogtak a fritzekhez. És leginkább koszovóiak voltak.

"ebbe ugyi a zemútkilencév is beletartozik?"

Természetesen. Állítottam mást?

"azok is akik a vizitdíj elleni tüntetésről döntöttek, meg akik 9 éve döntögetnek?"

Ők jelenleg dumálhatnak, mivel őket hatalmazta föl a választók többsége a kormányzásra. Ergo jelenleg övék a kormányzás és a döntéshozás joga és a felelősség is! A csótánynak leginkább 'kuss' kell legyen a neve!

"Ott nem köll WC papírt bevinni, nem szakad a betegágyra a plafon, sőt, horribile dictu, ha a beteg kórházba kerül, méghy gyógyszert is kap!
Ez komoly.
Gyógyszert, érted?"

Jó, hogy említed. 2006-ban Édesanyámnak én vittem be a kórházba a gyógyszert, amit kellett kapnia. A recepteket odaadta a nővér, majd mondta, hogy ki kell váltanom. Kérdésemre csak annyit mondott, hogy a kórházi gyógyszertárban nincs és csak a következő héten töltik föl a raktárat. Ergo, ha Anyunak kell a gyógyszer, váltsam ki. Szerinted...? 2006-2007 Szent István és Péterfy... Emlékeim szerint nem a patásorbán volt a kormányfő! Jah és egy másik szintre vittük mosdatni, mivel 'BEOMLOTT' a mosdó fala a szinten!!! Ha már 'homár'!

==>

Kampfer 2019.01.28. 08:51:48

@anonymand: ==>

Tavaly Édesapám került sajnos kórházba. Vittem vele a szükséges gyógyszereket, a recepteket, ami a korábbi kórismeret alapján kellett neki. Annyit mondott a fődoki, hogy csak a korábbi orvosi leleteket és a háziorvos által írottakat vigyem csak be, mert MINDEN olyan gyógyszer tőlük fog kapni, amit addig is kellett kapnia és ami a kezelés szempontjából nem okoz gondot! Tavaly tavasszal. A kórház ugyanúgy retek, ugyanannyi nővér és a kaja is egy retek. És legalább hetente kicserélték az ágyneműjét! 2007-ben ez sem jött össze! Nagyon hirtelen csak ennyit erről!

"Nagyon aggódom értük."

Én annyira nem. A lányodék és sok más kivándorolt doki azért még vakargatja őket egy darabig!

"Afganisztánból eljutni Európáig például 15 ezer dollárba is kerülhet, nagyjából 4,2 millió forintba. Ennyi pénzük csak azoknak van, akik képzettebbek."
Köszi, hogy ezt lefordítottad (ferdítetted) úgy, hogy a megoldást ebben látjuk."

Na, örülök, hogy eljutottunk idáig! Mert szerinted a valóság az ezt a baromarcút igazolta? Eljutott a sok paki és afgán Európába a sok pénzből. És azért volt ennyi pénzük, mert képzettebbek? Értem. Ja, nem!

Egyrészt: qrvára nem képzettek, semmire se jók, integrálhatatlanok és csak élősködnek. Másrészt később már arról szólt a fáma, hogy a család dobta nekik össze, eladták mindenüket. Esetleg eladták a házukat, a lakást 10-15 ezer eurókért. Egy olyan helyen, ahol állítólag bombáznak, lőnek és harcok folynak. Hihető! Egy nagy baromság az egész!

"Én meg úgy értelmeztem, hogy véleményt mondott (rögzítette a pillanatnyi helyzetet) a dolgok állásáról."

Ezért idéztem azt a cikket. Én is úgy értelmeztem, hogy elmondta a véleményét! Ami egy ostoba vadbaromság az utolsó szóig! Gondolom a német munkaerőpiac tele van azóta is vadul dolgozó afgán migrikkel! Ja, nem!

""Svédországban a Bra, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács vezeti a hivatalos bűnügyi statisztikát. Az országba csak 2015-ben 160 ezer bevándorló érkezett, könnyű kiszámolni, hogy ez a 10 milliós lakosság 1,6 százaléka. Ha valamikor látszania kellene a statisztikákban a bűnügyek elszabadulásának, akkor az 2015 és 2016. A Bra nemrég hozta nyilvánosságra a 2016-as előzetes számokat, abból a korábbi évekhez képest nem látszik kiugrás." - ennyit az (egyenes arányú) összefüggésről."

Erről annyit, hogy Svédországban nem vezetnek nyilvántartást az elkövető etnikumáról, állampolgárságáról és menekültügyi státuszáról! Továbbá a rendőrség alapesetben nem is ad ki ilyen információkat a jelentések során! A németeknél majdnem ugyanez a helyzet, annyi különbséggel, hogy ott a tartományi és szövetségi adatbázisok között lehet emiatt különbség. Egyébként erről elég pontos véleményt mondott anno a Spöttle! Továbbá a nyomozó családtag is megerősítette azt, hogy az ilyen nyilvántartások épp azért nem megbízhatóak, mert a politikai 'elvárások' miatt és az utóbbi évek 'érzékeny eseményei' miatt az ilyen információkat nem kezelik publikusan. Nagyjából ennyi.
De csak egy gondolat ismét:

Ha akár csak két ilyen eset lett volna, de abból az egyik a lányoddal esik meg, na akkor érdekelne a véleményed! (Ne tudjuk meg soha! Szerintem...)
Kamp.

anonymand 2019.01.28. 16:24:33

@Kampfer:

"Nem egyetlen oldal volt. Három éves történet, sokkal jobb dolgom is van, minthogy az évekkel korábbi előzményeimet olvasgassam vissza és keresgéljek közöttük. Egyet megtaláltam, amire mutatott az nem működik. Az emlékezetemmel közel sincs annyi gond, mint a te logikáddal, a naiv ostobaságoddal és a 'logikáddal'!" - ez azért nem semmi!
Igazolni ugyan nem tudod állításod, de lepedőnyi magyarázkodást jobb időtöltésnek tartasz (és ezek szerint fontosabbnak).
"Ez a te bajod, nem frusztrál. Ha izgat, keresgélj, ha nem, hát ne tedd!" - ez elegáns volt.
Olyan Sir Robin jellegű.
Remélem az fel sem merült benned, hogy ha állítottál valamit, akkor néked illik igazolni (még ha nem kérik is).
Ugye nem?

..."Malmöben művelték ezeket???" - nem menekültek, helyi radikálisok.

""Az összes létező (nemzetközi, és hazai) statisztika nem igazolja, hogy a válság idejében drasztikusan növekvő létszámmal arányosan növekedett volna akár a bűnözés, akár a terrorcselekmények száma."

Tehát ha másfél millió migri jött be, akkor évente nem 7-8 merényletnek kellett volna történnie '16-ban, hanem sokkal többnek?" - nem te írtad, hogy a menekültválság és a terrorfenyegetettség között nyilvánvaló az összefüggés?
És ilyen estben a normális ember a statisztikához fordul.
"Teszel nagy íveben a számokra, csak lehazudozol.
Részemről ezt itt be is fejeztem." - írtam.
Itt és most megismételtem.
Pont.

Kampfer 2019.01.28. 16:56:56

@anonymand: "ez azért nem semmi!
Igazolni ugyan nem tudod állításod, de lepedőnyi magyarázkodást jobb időtöltésnek tartasz (és ezek szerint fontosabbnak)."

Nos, nem tudom, hogy valójában te kinek vagy minek képzeled magad, de azt hiszem, nagyon túlértékeled személyed jelentőségét. Van egy hírem számodra, talán információtartalommal is bír: semmit nem kell igazolnom számodra, ha belepusztulsz sem! Egyrészt: amit igazoltam, azt sem értetted meg, vagy egyszerűen csak ignoráltad, rosszabb esetben adtad a hülyét! Másrészt: magad is pofátlan hazugságokból indulsz ki, statisztikákkal (térképekkel) érveltél, melyek épp téged cáfoltak. Leszartad! Ezek után még te kérsz engem számon? Tudod, személyes körülmények között ezért jó eséllyel már helyre lettél volna téve és akkor egy picivel jobban meg kellett volna dolgozzon a szír dokid a pénzéért! De ez itt ugye a 'virtuális tér'.

"Remélem az fel sem merült benned, hogy ha állítottál valamit, akkor néked illik igazolni (még ha nem kérik is)."

Hát persze. Majd ha az ég kékjéről is linkeket küldözgetek neked, igaz? Neked tényleg ennyire elmentek otthonról???

"nem menekültek, helyi radikálisok."

Én sem állítottam, hogy menekültek, ne hazudozz! Azt állítottam, hogy migrik és a leszármazottaik. És veled ellentétben annak hiszek, aki ott élt, aki onnan jött és aki konkrét bizonyítékokat mutatott nekem. Remélem ez nem lep meg.

"nem te írtad, hogy a menekültválság és a terrorfenyegetettség között nyilvánvaló az összefüggés?"

De, én írtam. De megint hazudsz! Azt írtam, hogy a migránsválság és a terrorfenyegetettség között közvetlen az összefüggés. Menekültekről nem írtam! És azt is tisztáztam, hogy ez egyúttal a korábbi évek migrációs folyamatainak az eredménye is. Többször tisztáztam, hogy a párhuzamos társadalmak létrejötte a melegágya a terrorizmusnak, illetve az integráció egy utópia. A migránsválság pedig terrort hozott Európába. Ezt térképekkel próbáltad cáfolni, amelyek az alábbiakat mutatták:

Az alábbi nyugati államokban növekedett az erőszakos cselekmények száma:

Németország, Franciaország, Belgium, Spanyolország, Nagy Britannia, Svédország. És minő érdekesség, épp ezekbe az államokba érkezett a legtöbb migráns, illetve épp ezekben alakultak ki a migránsok által alkotott párhuzamos társadalmak. Te ezt mind elhazudtad! Ahogy elhazudtad a terrormerényletek elkövetőinek is a migráns voltát, illetve a 2. és 3. generációs integrálhatatlan migráns voltát is! Azok voltak. A migrik és a leszármazottaik! Játszd a hülyét akinek csak akarod, nekem nem fáj, hogy itt maradsz mementónak a hülyeségeiddel!

"És ilyen estben a normális ember a statisztikához fordul."

És melyikhez, te szerencsétlen? Amelyiket te hamisítod? Vagy a hontandrás? Vagy a lányod? A tapasztalat által alkotott véleményt persze leugatod nagypofával és játszva a bölcs értelmiségit! Igaz? Majd a statisztikád megmondja?
Ember! Te pont az az agyhalott lehetsz, aki ha kinéz az ablakon, nem hiszi el, hogy ónos eső esik és jó lesz vigyázni, föllapozod a sokéves statisztikákat és megnézed az időjárásjelentést...!? De ki ne nézz, nehogy megtapasztald, mi vesz körül...! O.m.g.!

"Teszel nagy íveben a számokra, csak lehazudozol.
Részemről ezt itt be is fejeztem."

Tudod, ha a számok valaki számára nem épp azt mutatják, mint a számodra (talán mert másként értelmezi - esetleg helyesen, avagy vitatja a számokat), az nem azt jelenti, hogy 'tesz a számokra'! Azt is írtam, mi a gond a számaiddal és azt is, miért értelmezed őket hibásan. Te bajod, ha nem érted, nem frusztrál...
Azt azonban sokkal problémásabbnak érzem, ha valaki a puszta tényekkel nincs tisztában, vagy tagadni próbálja őket! Nem fogok neked linkeket keresgélni arról, hogy a víz nedves. Ha nem úgy érzed, lelked rajta. De attól még tény marad a tény. Ahogy az is tény, hogy migrik gyilkolásztak Európában.

És néhány alapvetést megismétlek, csak hogy egyértelmű legyen mindenki számára:

- a migrik egyértelmű veszélyt, problémát és káros folyamatokat jelentenek Európa számára.
- a kamionban a migrik saját ostobaságuknak (is) estek áldozatul, ezalól a négy kisgyermek a kivétel, akik a szüleik hülyesége miatt haltak meg.
- a te magánvéleményeddel ellentétben a migránsok jelenléte és a terrorfenyegetettség között direkt kapcsolat van.
- ennek ellenére hozzád hasonlóan vannak, akik mégis kívánatosnak tartják a migrációt. Ezt képviselő politikai erők is léteznek.
- itthon ezek az erők el lettek hajtva a büdös picsába elég határozott eredményekkel és már többedszerre.
- európai szinten folyamatos a vergődésetek, hogy hallassátok az ostobaságaitokat, de valamiért úgy érzitek, hogy ez változhat. És most minden 'sürgős' lett.
- képtelenek vagytok fölfogni, hogy semmit nem érhettek el a kormánnyal szemben, amíg a korábbi patkányokkal együtt nem szakadtok le erről a migrisimogatásról.
- képtelenek vagytok fölfogni, hogy sokak szemében a korrupció sem annyira gyűlölt, mint a migrik, illetve az őket ajnározók!
Ti bajotok.
Üdv:
Kamp.

Kampfer 2019.01.29. 16:53:30

@anonymand: ?

Egyébként ajánlott irodalom a témában:

port.hu/adatlap/film/tv/exodus-utunk-europaba-exodus-our-journey-to-europe/movie-184285#comments

Ma hajnalban kezdte adni ismét a Spektrum... Újból megnézve is tanulságos! Nem a 'patásorbán' forgatta! Jah, a kommenteket is ajánlom figyelmedbe! ;-)
'Menekültek...'
Lol...!
Kamp.

Kampfer 2019.01.31. 21:43:43

@anonymand: "Láttam."

Szuper! Nos, ha ugyanazt láttuk, akkor talán az is világos lehet számodra, hogy miért beszélek migrikről és NEM menekültekről. Ergo abban igazad van, hogy menekültválság valóban nem okozott problémákat Európában. Ellenben a migránsválság rendkívül súlyos és sok problémát, vesztesésget és veszélyt okozott!
Kamp.

Kampfer 2019.04.15. 13:58:27

@anonymand: Ma találtam. Kis segítség a térképek értelmezéséhez.

(Igyekeztem nem propaganda fórumot keresni!)

www.farandwide.com/s/dangerous-countries-e403cc9adfc64609?utm_campaign=dangerouscountries-2ba192ab5e6a453e&utm_medium=cpc&utm_source=out&utm_term=CNN+Money+%28Turner+U.S.%29

Ajánlom figyelmedbe a 21-es lapot!

"Terrorism targeting unsuspecting tourist areas in Europe has increased over the years. While formerly the alerts were in larger cities like Paris and London, more and more attacks have been occurring in cities such as Munich, as well as Nice, France and Manchester, England."

Majd:

"When visiting Western Europe, use caution if visiting crowded areas and public venues; stay aware of your surroundings and watch the news for any alerts, especially in the United Kingdom, France, Germany, Italy, Spain and Belgium."

Továbbá a 22. lapon:

"Terrorist attacks are not taking place in Eastern European countries such as Poland, the Czech Republic, Austria, Croatia, Hungary and Slovakia, which are all experiencing a boom in travel with more adventurous Europe-lovers branching deeper into the continent."

Gondolom a nyelv nem lesz probléma! Hátha segítettem...
Üdv:
Kamp.

anonymand 2019.04.15. 17:15:25

@Kampfer:

Bejegyzésed elolvastam.

anonymand 2019.04.16. 04:33:09

@Kampfer:

Kölcsönkenyér visszajár.
(Igyekeztem nem propaganda fórumot keresni!)

"Die Zahl der in Deutschland registrierten Straftaten ist im vergangenen Jahr um fast zehn Prozent gesunken.

Das geht aus der Polizeilichen Kriminalstatistik (PKS) für 2017 hervor, die WELT AM SONNTAG vorliegt.
Es ist der stärkste Rückgang seit fast 25 Jahren.

Die Zahl der in Deutschland registrierten Straftaten ist im vergangenen Jahr um fast zehn Prozent gesunken. Das geht aus der Polizeilichen Kriminalstatistik (PKS) für 2017 hervor, die WELT AM SONNTAG vorliegt. Einen derart starken Rückgang bei der Kriminalität hat es seit fast 25 Jahren nicht gegeben, es ist gleichzeitig der tiefste Stand seit der Wiedervereinigung.

Die Übersicht will Bundesinnenminister Horst Seehofer (CSU) gemeinsam mit dem Vorsitzenden der Innenministerkonferenz, Holger Stahlknecht (CDU), am 8. Mai in Berlin vorstellen. Sie weist für das vergangene Jahr insgesamt 5,76 Millionen Straftaten aus, was gegenüber 2016 einer Abnahme um 9,6 Prozent oder um 610.542 Straftaten entspricht."
www.welt.de/politik/deutschland/article175679108/Polizei-Statistik-Kriminalitaet-geht-in-Deutschland-so-stark-zurueck-wie-seit-1993-nicht.html
"Gondolom a nyelv nem lesz probléma! Hátha segítettem..."

"Nem látszik a gyilkossági statisztikából, hogy Nyugat-Európa veszélyesebb hellyé vált volna az elmúlt években a migráció miatt. A magyar kormány migránsellenességre épített kampányállításaira részben a magyar bűnügyi mutatók is rácáfolnak: a 100 ezer főre számított gyilkosságok száma Magyarországon magasabb, mint az életveszélyes helynek beállított Svédországban vagy bármely más, a bevándorlási célországnak tekintett nyugati országban. Ezzel együtt Magyarország kétségkívül a világ biztonságosabb országai között van – Nyugat-Európa azonban még inkább. A gyilkossági ráta eközben négyszer magasabb a migrációtól nem érintett Litvániában – ott is inkább a kivándorlás jelent gondot –, közel ugyanilyen magas Észtországban is, és a 90-es évekhez képest rohamosan javuló statisztikái ellenére még mindig súlyos a helyzet Oroszországban – és az ottani statisztikát sem a muzulmánok lakta kaukázusi térség rontja le, beleértve akár Csecsenföldet. "
index.hu/belfold/2018/04/04/nem_lett_veszelyesebb_hely_a_migransoktol_nyugat-europa/
"Gondolom a nyelv nem lesz probléma! Hátha segítettem..."

"Kiemelkedően, 16,3 százalékkal csökkent és most először 100 ezer alá süllyedt a lakásbetörések száma, így a mintegy 42 millió németországi lakóingatlan közül 97 504-be törtek be 2018-ban, az egy évvel korábbi 116 540 után.

A regisztrált erőszakos bűncselekmények száma 1,9 százalékkal csökkent, az egy évvel korábbi 188 946-ról 185 377-re. Ezen belül a szexuális bűncselekmények száma igen nagy mértékben, 18,2 százalékkal csökkent, 11 282-ről 9234-re.

A bűncselekmény elkövetésével gyanúsított személyek száma 2,9 százalékkal 2 051 266-ra csökkent az egy évvel korábbi 2 112 715-ról. A nem német állampolgárságú gyanúsítottak száma 708 380 volt, ami 3,8 százalékos csökkenés a 2017-es 736 265-höz képest.

A külföldiek közül 165 769-en tartoztak a német bűnügyi statisztika szaknyelvében bevándorlónak nevezett személyek csoportjába. Ez a kategória az országban a menekültügyi rendszer keretében, vagy engedély nélkül tartózkodókat jelöli. Számuk 0,9 százalékkal csökkent az egy évvel korábbi 167 268-hoz képest."
Forrás MTI
"Gondolom a nyelv nem lesz probléma! Hátha segítettem..."

"Kedden Horst Seehofer (CSU), az új német belügyminiszter, előtte bajor kormányfő bemutatta a 2017-es németországi bűnözési adatokat. Eszerint 5,76 millió bűncselekmény történt tavaly, tíz százalékkal kevesebb, mint 2016-ban. Ez 1992 óta, 25 éve nem látott alacsony szám, sőt, ha lakosságarányosan nézzük – százezer főre 7000 eset –, akkor 30 éve nem volt ilyen alacsony – tudósított a DPA hírügynökség."
privatbankar.hu/makro/igaz-ez-25-eve-nem-volt-ennyire-alacsony-a-nemetorszagi-bunozes-318305
"Gondolom a nyelv nem lesz probléma! Hátha segítettem..."

Kampfer 2019.04.16. 21:17:29

@anonymand: "Kölcsönkenyér visszajár."

De legyen ám ugyanolyan puha, finom, fehér és friss, illatos!

"Gondolom a nyelv nem lesz probléma! Hátha segítettem..."

Már írtam neked, hogy nem beszélek/írok/olvasok németül. Ha nagyon kell, tüzérségi támogatást, erősítést tudok kérni, kötelékbontásra, vadászatra kapott utasításokat is megértem. De szerintem itt nem erről van szó. Szerencsére kedves kollégám szinte 'félig' német, így ő nevetett jókat az idézett cikkeken. Nos:

Tehát arról a Seehofer-ről beszélünk, aki mint CSU elnök gyakorlatilag megbukott. Aki simán alulmaradt a Merkellel folytatott küzdelemben, és habár a kancellár jelentősen meggyengült, mégis erős pozícióval rendelkezik a belügyminiszterrel szemben. Arról a Seehofer-ről beszélünk, aki a saját tartományának belügyminiszterével is szembekerült, amikor az a határellenőrzést át akarta venni a szövetségi hatóságoktól. És akinek égető szüksége van bármilyen pozitív fejleményre vagy csak statisztikára is, hogy a pozíciója legalább látszólag tartható legyen! Értem.

"Nem látszik a gyilkossági statisztikából, hogy Nyugat-Európa veszélyesebb hellyé vált volna az elmúlt években a migráció miatt."

Mázli. Még szerencse, hogy a testi sértések, nemi erőszak és garázdaság nem szerepel ezekben a statisztikákban. ;-)
Ajánlott irodalom: Georg Spöttle!
Továbbá a német rendőrszakszervezet vezetője, illetve az Alkotmányvédelmi Hatóság volt vezetője. Gugli megtalálja!

" A magyar kormány migránsellenességre épített kampányállításaira részben a magyar bűnügyi mutatók is rácáfolnak: a 100 ezer főre számított gyilkosságok száma Magyarországon magasabb, mint az életveszélyes helynek beállított Svédországban vagy bármely más, a bevándorlási célországnak tekintett nyugati országban."

Mekkora mázlink van, hogy ezekben nem szerepelnek a mélyigénytelen cigány közösségek és az általuk fertőzött területek adatai! Ohhh, várjunk csak...! Dehogynem! Nos, az ismert és a rendőrök által is nem egyszer megerősített (hivatalosan azonban el nem ismert) adatok szerint ahogy az oktatási, egészségügyi, foglalkoztatottsági adatainkat, úgy a bűnözést illetően is erősen rontják az ország statisztikáit a kevéssé tisztelt és becsült 'ómigránsaink'! De neked erről nyilván halovány gőzöd sincs. Igaz...? Vagy neked nem szóltak???

"A gyilkossági ráta eközben négyszer magasabb a migrációtól nem érintett Litvániában – ott is inkább a kivándorlás jelent gondot..."

Naaa, csak neeeem? Hát nem ők és az észtek voltak a 'mintatanulók', a követendő példák a libsik szerint évekkel ezelőtt? Mi történt? Ilyen sokba került a felzárkózás és az 'ajró'??? Jaaa, hogy erre néhány jobboldali politikus és szociológus ott már 10 éve figyelmeztetni próbált! Ilyen ez...

"Kiemelkedően, 16,3 százalékkal csökkent és most először 100 ezer alá süllyedt a lakásbetörések száma..."

Már ott is ismert a hazai libsimódszer! Vagyis, ha ki sem vizsgálják, a feljelentésről lebeszélik a 'pógárt', a viselkedésükkel erre késztetik a sértetteket, akkor az NEM jelenik meg a statisztikákban (amit ugye mindenki úgy variál, hogy az neki kedvező legyen)! :-) Szép is ez a pop szakma...!

Csak megjegyezném, mert láthatóan elkerülte a figyelmed! Az általam idézett vélemények nem azoktól a hatóságoktól származnak, amelyek ÉRDEKELTEK azok kedvezőbb alakulásában! A potenciális odalátogatók informálására, azok ÉRDEKÉBEN születtek. Vagyis velük van vitád, nem velem! ;-) Eszembe sem jutott volna KSH adatokkal kínozni téged. Persze, nekem biztos jó lesz a 'zindex' cikke is... Végülis teljesen jó, csak ostobaság. Mellesleg két családtagom, két kollégám családja és egyik legjobb barátom (kettős állampolgár) él Németországban. Nem negyedik embertől hallottam az ottani sztorikat. De már ezt is írtam neked. :-)
Nagyjából ennyi...

Remélem a gyurcsótányferencné könnyein azért elpityeredtél! ;-)
O.m.g.!
Kamp.

anonymand 2019.04.17. 05:03:27

@Kampfer:

"Tehát arról a Seehofer-ről beszélünk"... - tévedés.
A kriminalisztikai statisztikáról volt szó.

"Ajánlott irodalom: Georg Spöttle!" - ajánlhatnál jobbat!
Is.
Amúgy nem hiszek az UFÓ-kban.

"Már ott is ismert a hazai libsimódszer! Vagyis, ha ki sem vizsgálják, a feljelentésről lebeszélik a 'pógárt', a viselkedésükkel erre késztetik a sértetteket, akkor az NEM jelenik meg a statisztikákban (amit ugye mindenki úgy variál, hogy az neki kedvező legyen)! :-) Szép is ez a pop szakma...!" - itt több mint 8 éve Fidesz-KDNP "kormányzás" van.
"Libsimódszer" - ???
Értem.
Tehát zum Beispiel G. Polt Péter statisztikáit is ily módon kell értékelni.
Pl. a korrupcióról.

"Mekkora mázlink van, hogy ezekben nem szerepelnek a mélyigénytelen cigány közösségek és az általuk fertőzött területek adatai! Ohhh, várjunk csak...!" - már-már azt hittem, hogy ismét hülyeséget írtál, kissé meggondolatlanul.
Azután nyilván rájöttél, hogy ez így nem gömbölyű, "Dehogynem!", hiszen az országos bűnügyi statisztika országos.
Vagyis az általad oly gyűlöltek is szerepelnek benne.
Mint ahogyan a német statisztikában is.
Tudod, abban a javulóban.

anonymand 2019.04.17. 05:38:01

@Kampfer:

Mecsoda szerencsém van!
Né má mit olvastam épp most:

"A baranyai férfit még 2013 februárjában verték meg a rendőrök. A bántalmazás miatt elismert egy falopást, amit – mint később kiderült – nem is ő követett el. Végül a rendőrök elleni nyomozást a számos erős bizonyíték ellenére megszüntették." - gondoltad volna?

Ezt meg nem is tudom, hogy hol olvastam:
"Már ott is ismert a hazai libsimódszer! Vagyis, ha ki sem vizsgálják, a feljelentésről lebeszélik a 'pógárt', a viselkedésükkel erre késztetik a sértetteket, akkor az NEM jelenik meg a statisztikákban"...
Átkozott libsik, még átkozottabb libsimódszerek!

Kampfer 2019.04.17. 05:40:38

@anonymand: "tévedés."

Dehogyis az! :-) Mint minden, ez is az érdekek mentén dől el. Ahogy a mutternek, úgy ennek a bukófélben lévő bajornak is ELEMI ÉRDEKE, hogy a közhangulattal ellentétben valami pozitív fejleményt is föl tudjon mutatni. Az ugye megvan, hogy a tartományi választásokon miért csappant meg a szocdemek és ezeknek a támogatottsága! Miközben az AFD és a (sötét)zöldeké pedig növekedett!

"ajánlhatnál jobbat!
Is."

A legjobbat ajánlottam. Hogy te mit kezdesz vele, az már nem az én dolgom, rólad szól. Egyrészt szakember. Másrészt mivel ott élt, ott is dolgozott, ezért képben van! Ellentétben veled, aki 'outsider' vagy, illetve laikus, ő a valós viszonyokat ismeri, továbbá semmi érdeke nem fűződik hozzá, hogy elhazudja a valóságot. Ellentétben az általad idézgetett nyomorultakkal!

"...itt több mint 8 éve Fidesz-KDNP "kormányzás" van."

Ki állított mást?

"Tehát zum Beispiel G. Polt Péter statisztikáit is ily módon kell értékelni."

Igen. Szerintem értékelheted így. Megjegyzem, így is értékelitek. És a görényi statisztikáit is így kellett értékelni anno. A retek kuncze és társai összes statisztikáit is így kellett értékelni.

"...már-már azt hittem, hogy ismét hülyeséget írtál, kissé meggondolatlanul."

Ugyan már, nímand! Az viszont a ti szokásotok...! ;-)

"Azután nyilván rájöttél, hogy ez így nem gömbölyű..."

Miért ne lenne az? Teljes mértékben tiszta és egyértelmű.

"...hiszen az országos bűnügyi statisztika országos."

Tehát eljutottál oda, ami egyébként evidens. Örömünnep, boldogság! :-) Lufik az égbe!

"Vagyis az általad oly gyűlöltek is szerepelnek benne."

Nos, nem csak szerepelnek benne, hanem vadul le is húzzák azt.

"Mint ahogyan a német statisztikában is.
Tudod, abban a javulóban."

És mégis tartományról-tartományra hajtják el a francba a muttert is és a bajor szerencsétlent is (őt spec. Bajorországban), míg az AFD erősödik. Bravo!
Ahogy egyébként a baromi fényes finn statisztikák ellenére ott is majdnem lenyomták a bevándorlásellenesek az ostoba ballibákat! Valamiért ott sem ugrabugrálnak az imádottjaidért!

Amit viszont láthatóan még mindig nem sikerült megértened az az, hogy az eredetileg idézett cikk állításai és ajánlásai szerint qrvára másképp fest a helyzet, mint amit te itt vetíteni próbáltál. És a nagy különbség az, hogy az általad idézettek ÉRDEKELTEK a rózsaszín felhők képében, illetve a statisztikák hamisításában. Míg a cikk szerzőit mindez qrvára nem érdekli! Ők egyszerűen leírják, hogy mit AJÁNLANAK az egyszeri világjárónak. Ez így azért megvan??? :-) Talán ők helyesen tudták értelmezni azokat a térképeket, amelyeket neked nem sikerült! ;-)
Kamp.

anonymand 2019.04.17. 05:43:21

@Kampfer:

Bocsánat, elfelejtettem a forrást megadni:
444.hu/2019/04/16/pert-nyert-a-baranyai-ferfi-akit-ugy-megvertek-a-rendorok-hogy-meg-azt-a-lopast-is-elismerte-amit-nem-o-kovetett-el

Csak reménykedni tudok, hogy a megadott cikket végig is olvasod.
Nem ajánlott irodalom: Georg Spöttle!
Illetve a sajtópereket folyvást vesztő kedvenceid.

Kampfer 2019.04.17. 05:52:18

@anonymand: "Mecsoda szerencsém van!
Né má mit olvastam épp most:"

Na, mi történt...? Fölreppentél a qrvahiteles 444-re? :D Ma még semmit nem olvastál a hontandristól???

És ugyan mit állít már megint ez a bűvös és qrvahiteles 444? Na meg a pardavimártaféle képződmény? Jajjjj, hát csak nem lepofoztak egy nyomorult analfabéta semmirevaló cigányt? Hát de. Mekkora kár! Ja, nem az...!

"A baranyai férfit még 2013 februárjában verték meg a rendőrök. A bántalmazás miatt elismert egy falopást, amit – mint később kiderült – nem is ő követett el."

Megverték, mi? Kapott két fülest...? Nem meglepő, ismerve a fajtájukat. Azt kapta, ami járt neki! És kiderült, hogy nem is ő követte el, mi? Hát persze...
És ezt onnan a strasburgi irodából a sorostojás talármajmok szépen kitalálták? Mily meglepő! Ja, nem az...

A cím:

"Pert nyert a baranyai férfi, akit úgy megvertek a rendőrök, hogy még azt a lopást IS elismerte, amit nem ő követett el"

Érted: azt IS! Vagyis egy retek kis írástudatlan, semmirevaló nyomorult tolvaj cigányról beszélsz te is és a pardavi is. Valamint rendőrökről!

"Végül a rendőrök elleni nyomozást a számos erős bizonyíték ellenére megszüntették." - "gondoltad volna?

Gondolni nem gondoltam, de reméltem volna! Jól alakultak a dolgok. El tudom képzelni, milyen számos ERŐS bizonyítéka lehetett a pardavinak meg annak a sok agyamputált strasbourgi öltönylakónak! Ne röhögtess már ilyen hülyeségekkel!
Engem és téged miért nem vádolnak meg falopással??? Miért nem kaptam még soha egy hangos szót sem rendőrtől, nemhogy ütést? Ellenben cigányok (nyolcan) vertek már meg bármi ok nélkül! Másodmagammal...!

"Átkozott libsik, még átkozottabb libsimódszerek!"

Na, ez az egyetlen sorod valóban igaz és értelmes volt az irományodban!
Kamp.

Kampfer 2019.04.17. 05:59:11

@anonymand: Ne aggódjál, megtaláltam. Ennyire még működik az eszem. Tudod: munkából és szaktudásból élek a tanulmányaim befejezte óta. Nem falopásból!

"A strasbourgi bíróság mai ítélete szerint a magyar állam sehogy sem tudta igazolni, hogy a férfi sérülései nem a rendőrségen keletkeztek, az ügyészség pedig nem szembesítette az áldozatot az elkövetőkkel, nem gondoskodott a felismerésre bemutatásról sem és alap nélkül vetette el a férfi mellet tanúskodók vallomásait."

Talán azért, mert a strasbourgi talármajmokkal ellentétben a rendőrök és a magyar állam pontosan tisztában van ezeknek a retkeknek a viselkedésével, szavahihetőségével és a múltjukkal ebben az országban!

"Nem ajánlott irodalom: Georg Spöttle!"

Ó, dehogynem! Veled és a szarházi pardavival és az agyamputált strasbourgi nyomorult talármajmokkal ellentétben neki van fogalma a valóságról. Értem én, hogy ezt te nem éred föl... De ez nem róla, hanem rólad szól. :-)

"Illetve a sajtópereket folyvást vesztő kedvenceid."

Lol... :-D Mert ugyan kik ítélkeznek azokban az ügyekben...? :-D Ja, nem a hungarofób és szélballibbant magyargyörgyféle bírák (akiket nem győznek a pardaviféle szövettenyészetek 'érzékenyíteni')!!!? Ne röhögtess már...!
O.m.g.!
Kamp.

Kampfer 2019.04.17. 06:05:08

@anonymand: De a témához visszatérve ismét kiemelem a LÉNYEGET:

Amit viszont láthatóan még mindig nem sikerült megértened az az, hogy az eredetileg idézett cikk állításai és ajánlásai szerint qrvára másképp fest a helyzet, mint amit te itt vetíteni próbáltál. És a nagy különbség az, hogy az általad idézettek ÉRDEKELTEK a rózsaszín felhők képében, illetve a statisztikák hamisításában. Míg a cikk szerzőit mindez qrvára nem érdekli! Ők egyszerűen leírják, hogy mit AJÁNLANAK az egyszeri világjárónak. Ez így azért megvan???
Kamp.

Kampfer 2019.04.17. 06:54:37

@anonymand: "Pl. a korrupcióról."

Ha már a korrupció... Hát mit olvastam az elmúlt napokban...? :-)

www.origo.hu/nagyvilag/20190411-cecilia-wikstrom-korrupcio-liberalis-bukas-soros-gyorgy.html

Hát csak nem le kellett venni a listáról ezt a szegény kis liboldót...? Aki ugye éveken át folyamatosan fröcsögve 'korrupciózott', mikor Magyarországot lehetett rugdosni! Miközben szépen tömködte a zsebeit az adócsaló cégektől kapott fusipénzekkel...!?

Ez sem semmi: www.origo.hu/nagyvilag/20190412-verhofstadt-korrupcio-liberalisok.html

Ilyen ez a pop szakma...
De nem akarom tovább offolni a témát! A lényeg az általam küldött cikkben van. Ami nem az én állításom, nem is a fritzeké. Én csak idéztem! :-)
Kamp.

Kampfer 2019.04.17. 08:12:53

@anonymand: "Mecsoda szerencsém van!
Né má mit olvastam épp most:"

"https://index.hu/belfold/2019/04/16/csecsemogyilkossag_boldva_itelet/"

Remélem a forrással nincs bajod! Ha már a 'statisztika'... Ugye ez is beleszámít az országos adatainkba! Szerintem ránézésre sem sváb kertészek vagy magyar gazdák. ;-)

További 'válaszként' a szösszenetedre! Szóval a lényeg továbbra sem ez. A lényeg az eredetileg küldött linken van!
Üdv: Kamp.

anonymand 2019.04.17. 08:35:54

@Kampfer:

"Na, mi történt...? Fölreppentél a qrvahiteles 444-re? :D Ma még semmit nem olvastál a hontandristól???" - igaz a hír ami ott olvasható, vagy sem?
Ha másik forrást adok, akkor már elhiszed, vagy akkor sem?

"Összeverték, kényszervallatták a rendőrök, pert nyert Strasbourgban" - Index

"Kényszervallatták, megverték a rendőrök, pert nyert Strasbourgban" - Népszava.

"Három milliót fizethet az állam egy baranyai férfinak, aki bevalott egy lopást, amit nem követett el" - és ezt más szavakkal megírta a 444?
Felháborító!!!
szabadpecs.hu/2019/04/harom-milliot-fizethet-az-allam-egy-baranyai-ferfinak-aki-bevalott-egy-lopast-amit-nem-kovetett-el/

"Strasbourgban pert nyert az a férfi, akit a sellyei rendőrök kényszervallattak, hogy rábizonyítsanak egy falopást" - 168 óra

Értem, hogy miért nem hiszed el.
Az általad preferált médiumok nem hozták le a hírt.

Más.
"Mert ugyan kik ítélkeznek azokban az ügyekben...?" - ez mindenre magyarázat.
Neked.
De ha én kifogásolom a Tátrai-Császy ügyben lezajlott eljárást és jogerős ítéletet, akkor bennem van a hiba.
Vagy ha netán Czeglédy ügyéről fejtem ki véleményem, akkor ha nem ia bennem, de a készülékemben.

Én talán már említettem, hogy nem kizárólag egy oldalról kell gyűjtögetned autentikusnak éppen nem nevezhető forrásaidat.
Origo, V4 Agency, hogy a többit ne is kölljön név szerint megemlítenem.
"Tulajdonos lett a londoni V4 Agency-ben Habony Árpád cége és a fideszes médiaalapítvány New Wave Médiája, az Origo kiadója is."
Egyik kutya, másik eb.
"Visszahívta Cecilia Wikströmöt EP-listája éléről a svéd liberális párt, a Liberalerna, miután a politikusnő a párt presztízsét súlyosan romboló adócsalási botrányba keveredett - írja a V4NA nemzetközi hírügynökség." - ha jól értelmezem, akkor valakiről kiderült valami, lebukott, s ennek már következményei is vannak.
Felfogtam (tudom, nem látszik rajtam, de fel).

Ha már a korrupció - igen, ha már...
Van, létezik, mindenhol, csak itthon nem.
Mármint forrásaid, valamint G. Polt Péter, és ügyészsége szerint nem.
Itthon pedig Öveges-programtól Elios lámpákon keresztül "Út a börtön világába" programig (mennyibe is fájt az adófizetőknek, egyenként s összesen?) mintha nem a svéd mintát követnék.
Még egy nyomorult plagizáló "álamelnök" is minő védelmet, s utána mennyi, de mennyi meg nem érdemelt juttatást kapott, kap.
Mint az összes többi kutyakölyök a nemzet vejétől a nemzet cigányáig.

Kampfer 2019.04.17. 10:19:58

@anonymand: "...igaz a hír ami ott olvasható, vagy sem?"

Na végre! Megérkeztünk. Tehát anno, mikor én kérdeztem tőled, hogy a kurucon vagy a 8-ason írott állítás igaz volt-e vagy sem, te pedig csak 'propagandáztál', ezek szerint ugyanúgy vitatható, igaz? Ok.

"Ha másik forrást adok, akkor már elhiszed, vagy akkor sem?"

Állítottam, hogy nem hiszem el a hírt? Nem vitattam a hír igaz voltát. Minősítettem a benne foglaltakat. Ennyi. És ezt továbbra is fenntartom.

"Értem, hogy miért nem hiszed el."

Dehogy érted...! A tartalmát nem hiszem el. Egyszerűen azért, mert egy írástudatlan, semmirevaló nyomorult tolvaj cigány, egy pardavimárta féle szénhidrogénképződmény és egy libbant taláros majomcsapat állít valamit, ami nem is életszerű, a bizonyítása is kétséges (ugye te még nem hallottál retekcigányt, aki magában tesz kárt azért, hogy utána a rendőröket rángassák) és kétezer-ötszáz kilométerre egy irodából ezt meg kívánja ítélni! Na EZT nem hiszem el, amit állítanak. Remélem segítettem...

"Az általad preferált médiumok nem hozták le a hírt."

Ez őket minősíti. Korábban már ezt is írtam neked (fölvetésedre), hogy nem csak a jobber médiát nézem, olvasom, hanem a hungarofób balliba képződményekét is. Egyszerűen azért, mert a valóság a kettőből tevődik össze, továbbá hogyan minősítsem őket, ha nem ismerem, amit írnak vagy mondanak!? Mellesleg nem is árt, ha az ember ismeri az ellenségei gondolatait, érvelését!

"Mert ugyan kik ítélkeznek azokban az ügyekben...?" - "ez mindenre magyarázat.
Neked."

Az értelmes embernek igen. Az ott okoskodó taligányi sorosmajom orientáltsága közismert. A tanácsban csücsükélő banda nem egy tagja anno épp itt a ceu-n koptatta a követ és fertőzte a hazai levegőt. A korábban az országot elítélő bírónak hívott cerkóf is itt okosodott. Nyilván nem kapta meg a szokásos 'érzékenyítést', nem vette át a ceu-n jellemző ostoba balliba szemléletet, igaz? Te ennyire hülye vagy, hogy ez szerinted nem lehet nyilvánvaló?

"De ha én kifogásolom a Tátrai-Császy ügyben lezajlott eljárást és jogerős ítéletet, akkor bennem van a hiba."

Hol írtam ilyet? Arról én nem vitáztam veled.

"Vagy ha netán Czeglédy ügyéről fejtem ki véleményem, akkor ha nem ia bennem, de a készülékemben."

Szerintem erről sem. Bírónővel volt anno párbeszédem erről. És én továbbra is azt gondolom, hogy a tag sáros. Akkor még kaptam némi 'infókat' az 'szsz-es' kapcsolatoktól is.

"Én talán már említettem, hogy nem kizárólag egy oldalról kell gyűjtögetned autentikusnak éppen nem nevezhető forrásaidat."

Ahogy én erre AKKOR IS válaszoltam és fentebb ismét megerősítettem, gondolván, hogy simán nem emlékszel már rá. Bejött.

"Egyik kutya, másik eb."

Vagyis Origo, Index, 444, 888, HVG, Kuruc etc.? Egyetértünk. Ebben teljes mértékben egyetértünk.

"ha jól értelmezem, akkor valakiről kiderült valami, lebukott, s ennek már következményei is vannak."

Nem, nincsenek! A liba még gágog, nem fogták el, nincs vizsgálatiban. Ahogy az a belga nyomorult idióta sincs, illetve a mutter embere sem, aki bizonyítottan csalt az ep-s normatív támogatásokkal a látogatóktól szedett pénzekkel és az ep-től közben erre fölvett pénzekkel IS! Még mind szabad, sőt, kettő továbbra is ott rohad az ep-ben. Mellesleg, nem hallottam volna azt a svéd ballibát bekussolva bocsánatot kérni Magyarországtól a folyamatos 'korrupciózásért'! Ha már valaki ugat, azt úgy tegye, hogy ő maga vegytiszta! Nos, az a génkísérlet minden, csak nem tisztességes, nem tiszta és nem egyenes! Csak egy szakadék libsi idióta, aki sajnos nem ott van, ahová való volna!

"Felfogtam."

Örömhír és parádé!

"Van, létezik, mindenhol, csak itthon nem."

Pontosan és szó szerint idézd, hogy hol és mikor állítottam ilyet! De pontosan ám! Előre is köszi!

"Mármint forrásaid, valamint G. Polt Péter, és ügyészsége szerint nem."

Jaaa, hogy ő? Hát, ezt vele beszéld meg. Az ő véleménye ebben a kérdésben számomra irreleváns. Értelmes ember pontosan tudja, hogy a politika és a korrupció szimbiózisban léteznek. A múltban, a jelenben és a jövőben is!

"...mintha nem a svéd mintát követnék."

Most melyik 'svéd mintára' gondolsz? A korrupt liboldó liba mintájára, vagy a migriket mindenkinek, mindenhova mintára?
Vagy esetleg erre a mintára?

szegedma.hu/2019/03/ok-egeszen-addig-befogadtak-volna-egy-migranst-ameddig-nem-a-sajat-lakasukrol-volt-szo

Igazi remek emberek ezek a svédek, igaz? Ja, nem. Koszos kis álszent okoskodó patkányok! Ahogy azt sejteni lehetett róluk. Szóval melyik mintájukat akartad ezek közül követni? (Remélem a forrás hiteles!)

"Mint az összes többi kutyakölyök a nemzet vejétől a nemzet cigányáig."

Öööö, most összezavartál! Hát mi ez a 'cigányozás' tőled? Ezt csak egy magamfajta fasiszta, nemzeti (náci), antiliberó diktatúrafan hangoztathatja, nem...? Hát hol van a 'haladó' és kulturált gondolkodás és kommunikáció? Csak így 'cigányozunk'? :-D Lol...

A lényeg továbbra is az, hogy az idézett linkben állíottak valamit. És azzal vagy vitában! No meg persze velem is. ;-)
Kamp.

anonymand 2019.04.17. 17:35:02

@Kampfer:

"Nem vitattam a hír igaz voltát." - helyes.
Ellentétben kedvenc, autentikusnak éppen nem nevezhető, ám általad igen kedvelt "hírforrásokkal", igazat írtak.
És ez a lényeg.
Nem fake news, ami odaát oly divatos.
"És ugyan mit állít már megint ez a bűvös és qrvahiteles 444?" - mint éppen odébb írtad, igazat.

"Minősítettem a benne foglaltakat. Ennyi. És ezt továbbra is fenntartom."
"Jajjjj, hát csak nem lepofoztak egy nyomorult analfabéta semmirevaló cigányt? Hát de. Mekkora kár! Ja, nem az...!" - az, hogy véleményed nem titkolod, akár jó tulajdonságnak is tekinthető lenne, ha nem érződnék ki belőle a rasszizmus.
Amit én nem tartok jó tulajdonságnak.

Soros,- vagy nevezhetjük CEU-fóbiád röhejes, nem óhajtok rá szót vesztegetni.

""De ha én kifogásolom a Tátrai-Császy ügyben lezajlott eljárást és jogerős ítéletet, akkor bennem van a hiba."

Hol írtam ilyet? Arról én nem vitáztam veled." - valóban nem, csak példaként hoztam arra fel, hogy a már megismert logikád, észjárásod szerint...
Az valóban hiba, hogy nem feltételes módban fogalmaztam meg.
Lehet, hogy a bocsánatos bűnök közé tartozik.

Kampfer 2019.04.17. 19:42:36

@anonymand: "Ellentétben kedvenc, autentikusnak éppen nem nevezhető, ám általad igen kedvelt "hírforrásokkal", igazat írtak."

Szerintem csúsztatsz! Semmivel sem írnak gyakrabban igazat, mint az általad megvetett oldal. Fájhat emiatt a hasad, de ez van. Ti is épp annyira toljátok a propagandát, éppen úgy hazudoztok, éppen annyira vagytok korruptak. Nyilván megnyugtató, ha különbnek gondoljátok magatokat, de nem vagytok azok. :-) A sajtótok semmiképp. Ez van...

"És ez a lényeg." Szerintem pedig a fentiek.

"Nem fake news, ami odaát oly divatos."

Divatos az nálatok is! És az elsumákolás és a relativizálás is.

"az, hogy véleményed nem titkolod, akár jó tulajdonságnak is tekinthető lenne, ha nem érződnék ki belőle a rasszizmus.
Amit én nem tartok jó tulajdonságnak."

Irreleváns. Az, hogy te ezt nem tartod jónak, a te dolgod. Ettől ez az érzés é s gondolkodás legitim és valid! Ahogy te menekülőnek hazudozod a migriket, ahogy bizonygatod, hogy mindenki egyforma, úgy mások simán gondolhatják azt, hogy ez hülyeség. Simán megvethetik, lenézhetik és kerülhetik a cigányokat vagy akár más meghatározott csoportokat. Ez mindenkinek legalapvetőbb joga! Abban van igazságod, ha azt mondod, hogy ezt bármilyen ok vagy indok nélkül teszi valaki, akkor az csak róla, az ő butaságáról szól. Ezt én is így látom.

"Soros,- vagy nevezhetjük CEU-fóbiád röhejes, nem óhajtok rá szót vesztegetni."

Azért csak maradjon itt mementónak ez is.

Szerintem pedig a te véleményed a közröhej, de azért szót érdemes rá vesztegetni, mivel így szedhető szét az álláspontotok. És ugye nagyon lazán átsiklottál afelett a tény felett, hogy olyan bírákra, ítéletekre hivatkozol, amelyek szinte át vannak itatva ennek a tagnak az agybeteg gondolatvilágával, szervezetek dolgoznak azon, hogy 'idomítsák' (érzékenyítsék) a rendszert és azok működtető tagjait. A janicsárképzőjében oktatott 'homo sorosensus'-ok pedig politikai, igazságügyi, gazdasági és kommunikációs befolyásukat felhasználva kíméletlen háborút folytatnak a nemzetben gondolkodó és/vagy jobboldali polgárok, kormányok, pártok és szervezetek ellen. Ez a szembenállás kibékíthetetlen, nincs közös halmaz és közös érdek és az ellentét csak fegyverrel feloldható. Nos, legalább ennyi szót érdemes vesztegetni rá. A te világnézeted és az enyém között éppen ekkora ellentét húzódik. A különbség az, hogy az enyém nem hat a te életedre, míg a te szándékaid szerint változtatott világ és társadalom közvetlenül hatna az enyémre. Egyértelmű, ha én ezt nem óhajtom tűrni. Szerintem ez érthető még számodra is.

"valóban nem, csak példaként hoztam arra fel, hogy a már megismert logikád, észjárásod szerint..."

Szerintem te is pontosan érted a logikámat és a véleményemet, álláspontomat is. Csak nem értesz egyet vele. Ez nem gond.

"Az valóban hiba, hogy nem feltételes módban fogalmaztam meg."

Úgy semmiképp sem lehetett volna belekötni. Ez így van. Ennél már én is tévedtem sokkal nagyobbat is.

"Lehet, hogy a bocsánatos bűnök közé tartozik."

Egyértelműen.
Kamp.

Kampfer 2019.04.18. 05:57:47

@anonymand: Szándékosan nem azt linkelem be, ahol ezt találtam... De nem a 'zindex' vagy a hvg.hu volt.

www.welt.de/politik/deutschland/article191584235/BKA-Lagebild-Gewalt-von-Zuwanderern-gegen-Deutsche-nimmt-zu.html

Ugyan nem vagyok jó németből, de szerencsére a kollégám az. És amit itt részleteznek az korrelál ahhoz, amit Spöttle említett korábban (még februárban) és amit a MAGÁNBESZÉLGETÉSEK során megosztott a baráti társaságban.
És azzal is, amit az én jóbarátom többször is elmondott, MEGMUTATOTT és részletezett is. Persze, ki mit vesz észre a világból...

Ki tudja, talán az általam korábban küldött linken szereplő értékelés sem a 'szíenen', a 'bíbíszí' vagy a nagysikerű hontandrások híreire hallgat...? Nem tudom, csak gondolom...
Szépeket!
Kamp.
süti beállítások módosítása