Jogszerűen szúr ki Karácsony Gergelyékkel a kormány?
2020. november 28. írta: Dr. Sándor Zsuzsa

Jogszerűen szúr ki Karácsony Gergelyékkel a kormány?

Őszintén remélem, nem riasztok el senkit, ha mondandómat egy marxi gondolattal, az alap és a felépítmény viszonyával kezdem.

 Szokatlan módon – már ha eltekintünk attól az apróságtól, hogy a „veszélyhelyzet” kihirdetése nélkül is kezelni lehetne a járványt – a joggal kevesebb baj van, mint annak visszaélésszerű gyakorlásával.73935478.jpg

Kép: 24.hu

Ugye nem csak én láttam esténként fegyveres katonákat cirkálni az utcákon? Márpedig a katasztrófavédelmi törvény szerint, ha a közrend és közbiztonság fenntartására a rendőrség nem elég, akkor kérhetik a „Magyar Honvédség erőinek fegyver nélküli közreműködését”.....(A többi visszaélés tételesen a teljes cikkben)

Kell-e még bizonyíték arra, hogy a kabinet – vagy adott esetben a parlament – visszaél a joggal, hogy döntései köszönőviszonyban sincsenek azzal a törvényi előírással, amely szerint a „kormány a jogkörét a szükséges mértékben, az elérni kívánt céllal arányosan – a humánjárvány megelőzése, kezelése, felszámolása, továbbá káros hatásainak megelőzése, illetve elhárítása céljából gyakorolhatja”?

Az indokokat és a részleteket lásd ITT

vagy itt: https://24.hu/belfold/2020/11/28/jogszeruen-szur-ki-karacsony-gergelyekkel-a-kormany-veszelyhelyzet-velemeny/

 

A bejegyzés trackback címe:

https://jog-asz.blog.hu/api/trackback/id/tr9216305220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fülig José 2020.11.28. 12:06:05

ej, csak félreértette a képet. a fegyveres bohócsereg éjszakai csatangolása csak amolyan "guy ritchie"- s tudd-hogy-érsd helyzet: adott esetben simán löveti a főnök a saját népét. a százezredes generalisszimuszok orbán csicskái, mióta megkapták a játékszereiket (több csilliárd forint értékben), a kiskatona a haditörvényszéket kockáztatja a parancsmegtagadással- mondom még egyszer: teljesen világos célzás arra az esetre, ha nem úgy mennének a dolgok ahogy a duce szeretné. tessenek gondolkodni, '22 tavaszán visszatérünk a témára...

Kampfer 2020.11.30. 10:16:30

"Jogszerűen szúr ki Karácsony Gergelyékkel a kormány?"

Miért szúrna ki szegény kis kamugerivel a kormány?

"Őszintén remélem, nem riasztok el senkit, ha mondandómat egy marxi gondolattal, az alap és a felépítmény viszonyával kezdem."

Bírónő! Marx egyre 'trendibb', szalonképesebb a 'zunijóban'. Még a legmagasabb rangú politikusaik is koszorúztak a szobránál a születésének évfordulóján. Olvasói döntő részét bizonyára nem riasztja el. A 'túloldalt' pedig nyilván nem lepi meg vele.

"Induljunk ki a jelenleg még hatályos, bár egyre inkább porladó „gránit szilárdságúból”."

Miért 'porladna'? Köszöni, jól van. Módosítják és még inkább megfelel majd annak a célnak, hogy biztosítsa a védelmet a ballib söpredék eszmék pusztító terjedésétől. Ha ezt a célt elérjük, tökmindegy, hányszor kell módosítani!

"...e rendkívüli körülmények között is a kormánynak együtt kell(ene) működnie az önkormányzatokkal, és a feladataik elvégzéséhez szükséges vagyoni támogatást kell(ene) nyújtania nekik."

A kis kamugeri minden lehetséges erőforrással rendelkezik. A város vagyona készpénzben és államkötvényekben is rendelkezésre áll. Az, hogy a kis szerencsétlen képtelen menedzselni egy városvezetést, nem a kormányzat bűne, hanem ennek a nyomorultnak a szegénységi bizonyítványa. Csodálkozik, hogy kapja az ívet...? Aki politikusnak áll, az ne csodálkozzon, ha kap az arcára! Ha ez neki ennyire meglepi, akkor inkább ment volna gondnoknak vagy árufeltöltőnek. Mindenki jobban járt volna! Esetleg vissza is bújhat a horngábor 'szebbik felébe', ahonnan előcsúszott!

"Ha bárki megértetné velem, hogy például az ingyenes parkolás mennyiben előzi meg vagy számolja fel a járványt, annak örülnék."

Nem a járványt számolja föl, hanem lehetővé teszi, hogy akinek módja van rá, az nem a tömegszarokon aszalódva jár munkába, hanem egyéni közlekedéssel oldja meg. Tudja, bírónő: csökkenti a direkt kontaktokat. Mellesleg, két hete a hajnali járatokat is sikerült ritkítania ennek a nagysikerű 'bkk'-nak, ahol napokkal korábban 5-6 ember utazott, utána 18-20 ember tette ugyanezt. A többit bírónő képzeletére bízom. Én autóba ültem.

"Ugye nem csak én láttam esténként fegyveres katonákat cirkálni az utcákon?"

De nem ám! Volt párom augusztusban Olaszországban, Szárdínián, majd a franciáknál is látott nem keveset. Még a buszokon is! Nem meglepő, hogy a helyőrségi településeken itthon is megjelentek. Nagyon helyesen! Emlékszem, bírónőt az is nagyon zavarta, hogy a MAGYAR(!) határon megjelentek. Nos, szerintem teljesen jó, hogy ott vannak, ahogy az is helyes, hogy gépkarabélyokkal, fegyverrel teszik.

"...a katonához hozzátartozik az egyéni felszerelése, értsd, a fegyvere."

Alapvetés.

"...ha a közrend és közbiztonság fenntartására a rendőrség nem elég, akkor kérhetik a „Magyar Honvédség erőinek fegyver nélküli közreműködését”."

Vagyis a jogszabály téves. Módosítani kell, ennyi. Sokadszorra: nem a társadalom létezik a jogszabályokért, hanem a jogszabályok kell szolgálják a társadalom érdekeit!

Mellesleg, az Ön barátai, a kis kamuszerencsétlen és társasága is létre tudtak hozni olyan forgalmi körülményt (bkk-sáv), amit a vonatkozó jogszabály ugye nem is ismer... :-) Ha már homár, akkor a jogászkodást erről az oldalról is el lehet kezdeni. ;-)

Visszatérve: alap, hogy egy katona a fegyverével teljesít szolgálatot. Akár a helyőrségi település utcáin is.

"A Társaság a Szabadságjogokért még májusban nyilvánosságra hozott egy állásfoglalást, amelyben kifejtette, „amennyiben a kormány nem nyújt ahhoz elegendő anyagi támogatást, hogy az önkormányzatok el tudják végezni a feladataikat, azzal a magyar állampolgárok Alaptörvényben rögzített alapvető jogait sérti meg”."

Jaaaa, az a kis 'nyílt társadalmas' brigád, amelyik szakmányban támadta a magyar államot a migrikért, a cigányokárt, a deviánsokért és a bűnözőkért könnyezve...!? Nyilván nagyon hiteles a véleményük, amikor a magyar állampolgárok jogaiért kezdenek el ennyire aggódni. Ja, várjunk!!! Nem az. Egy aljadék brigád, ahogy azok a 'pardavimárták' és az 'ivánjúliák' és a többi hasonló. Elég ezeknek az oldalára fölmenni és megnézni a tanácsadók és az elnökség listáját. Egyértelmű, hogy kik és micsodák ezek...! Amíg ezek ajvékolnak, addig biztosak lehetünk benne, hogy jó irányba mennek a dolgaink!

"Az önkormányzatok közfeladatai (például az egészségügyi, szociális és gyermekvédelmi alapellátás) az állampolgárok alapvető és az Alaptörvényben biztosított jogait szolgálják. Nevezetesen az élethez, emberi méltósághoz, egészséghez, oktatáshoz való jogokat."

Biztosan a gajdapéter, a laknercsaba, a 'krinyó', a 'niederakárki', a pikó és a blm-nek épp szobrot avatni kívánó baranyirém is így gondola. Ja, nem... Leszarják a fehér, heteroszexuális, keresztény magyarok érdekeit, hiszen azok 'rémisztő képződmények'. Szobor kell a blm-nek, hiszen azok meghatározóak a budapestiek életére nézve. Ja, nem...! És persze a sok hülye nem tud évente legalább '100 misit' megkeresni. Értjük. De értünk dolgoznak... Persze!

==>

Kampfer 2020.11.30. 10:39:24

==>

"Ha tehát az önkormányzatok nem tudják ezeket a feladataikat ellátni, az a magyar állampolgárok alapjogainak sérelméhez vezet..."

Vagy esetleg ahhoz, hogy nem tudnak kellő mennyiségű erőforrást lenyúlni a fetrengő ballib oldal újraépüléséhez. Hiszen egy-két alibicég, ami buszokat bérelne a szakadék bkv-nak, ugye nem tud annyi 'lét' átszivattyúzni, hogy néhány politikai hullát kimentsenek a hajóról! Nem is beszélve a feltörekvő blm-hívők csoportjairól!

Egy francot érdekli az önkormányzatot akár a polgárok sorsa, akár a város működése! Tesznek rá magasról, ahogy '10 előtt is fütyültek rá! A sok fehér, heteroszexuális és keresztény majd megtanul 'helyesen szavazni' (idézet a 'zunijó' német tisztségviselőjétől)!
Különösen, ha munkavállaló (nem segélyes, hátrányos vagy valami egyéb szocdem-bázisú), ha autótulajdonos és netán még magyar is!

"Mára odáig fajultak a dolgok, hogy a kormány gyakorlatilag lenullázza anyagilag az önkormányzatokat."

Aha... De előtte ez a rohadt kormány kb. 1600 milliárd forint önkormányzati adósságot vállalt át és konszolidált! Amit ugye ezeknek a 'demokratáknak' és 'köztársaságpártiaknak' (megalol) a regnálása alatt szedtek össze azok! Lenullázzák...? Érdekes! Azt a bűnöző 'ceglédicsabát' mégis ki tudták tömni többszázmilliónyi alibiszerződéssel az első év alatt! Élén azzal a niedermiafranc 'ránézésre rágcsálóval'! Vagy mégis csak van ott némi pénz?
Azt a méltán nem ismert 'doroszdávidot' is végre elküldték dolgozni, de ugye mégis havi 'misinél' több forinttal tömködték, mielőtt a 'munkát' választotta! Nyilván önként... Megalol!

"Elvette tőlük a gépjárműadó jelentős részét..."

Nem csak a kis kamugeritől. És ez jogköre a kormánynak.

"...megemelte az úgynevezett szolidaritási hozzájárulás összegét, a tervek szerint a korábbi summa csaknem négyszeresére."

Négyszeresére...? Hm... Nem arról van szó, hogy a főváros immár a képlet szerinti teljes összeget fizeti be? Ja, de.

"A pillanatnyi helyzet szerint a cégeknek csak jövő májusban kell befizetniük az idei évre esedékes iparűzési adót..."

Amivel esetleg munkahelyeket tudnak megmenteni! Szörnyű! A hülyék nem azt csinálják, amit a dobrevné rovarferenc idején, vagyis azt jól megszívatni, aki még dolgozik és a nyakába varrni még egy rakat eltartottat, hátha pár dolgozót még kiütnek alóla! Remek! És ezért kellene csodálni ennek a nyomorult baloldalnak a gazdaságpolitikáját? Egy vicc...!

"És hogy mi történik akkor, ha az önkormányzat nem tudja kifizetni a tartozásait? Csődöt kell jelentenie."

Ahogy ez így van minden vállalat, magánszemély esetében is. Az önkormányzatot érdekli, hogy valaki miért nem tudja kifizetni a gépjárműadót, közös költséget, stb...? Nos, nem, bírónő! Nem érdekli! Egy balliba vezetésű önkormányzat alatt sínylődő fehér, heteroszexuális és keresztény, magyar munkavállalóként, autótulajként azt mondom önnek, hogy nem! Szarik rá, miért nem tudnék fizetni! Ellenben a sokgyerekes cigány, a sérült és a nyolc általánost sem végzett senkiházit, vagy a drogos hülyegyerekét egyedül nevelő nőt segíti. Minket pedig szénnészívat! A kisvállalkozót megszívatja az utcában, az egyéni vállalkozó fordásznőt folyamatosan oktatja és szívatja. Szóval ha egy balliba önkormányzat erre képes, akkor inkább pusztuljanak az utolsó takarítónőig! Mert semmi szükség rájuk. Ez a kis kamurágcsáló is ugyanerre képes a söpredék brigádjával együtt! Tökmindegy, hogy egy szanilszó maszopos, vagy gyurcsótányista mezt visel, ugyanaz a szocdem söpredék marad.

"...pénzügyi gondnokot rendelnek ki, az ő szava lesz döntő, amikor a testületnek el kell fogadnia egy válságköltségvetést, nélküle nem csak dönteni..."

Ez is alapvetés piaci alapon működő gazdaságokban.

"Kell-e még bizonyíték arra, hogy a kabinet – vagy adott esetben a parlament – visszaél a joggal..."

Kellene, bírónő, mert ezek nem bizonyítékok, csak magánvéleményen alapuló állásfoglalások! A jogról pedig már 31-dik éve tanuljuk, hogy azt négy jogász úgy értelmezi hétféleképpen, ahogy azt az őket fizető politikai hátterek éppen elvárják tőlük!

"...a humánjárvány megelőzése, kezelése, felszámolása, továbbá káros hatásainak megelőzése, illetve elhárítása céljából gyakorolhatja”?"

Nos, ha az eszement liberalizmust, a szélsőséges baloldali ámokfutást (blm és társaik), a szociáldemokrácia fertőjét egyfajta 'humánjárványként' értelmezzük, akkor minden szó igaz! Annyiban azért van korrigálnivaló, hogy a vírus közel sem jelent akkora veszélyt és közel sem okoz akkora kárt, mint a liberalizmus, a szociáldemokrácia és a ballib ideológia agyhalott követői!

Ha a migrik ellen is be tudott válni a jog és a fizikai védekezés, akkor talán ellenük is hatásos lehet! Ámen!
Üdvözlettel:
Kamp.
süti beállítások módosítása