Miért nincs még mindig börtönben M. Richárd?
2021. január 17. írta: Dr. Sándor Zsuzsa

Miért nincs még mindig börtönben M. Richárd?

Mielőtt elmélyülnénk M. Richárd életútjában, érdemes röviden tisztázni, mi is az a bűnügyi felügyelet, és azt is, mit mond a törvény arról, mikor indokolt valakit letartóztatni. A büntetőeljárási törvény (Be.) felsorolja azokat a kényszerintézkedéseket, amelyek a személyi szabadságot korlátozzák. Ezek: az őrizet, a távoltartás, a bűnügyi felügyelet és a letartóztatás.

73942329.jpg

A vádlott büntetőeljárás előtt és az eljárás során tanúsított magatartása indokolja, ideértve azt is, ha újabb bűncselekmény elkövetésétől kell tartani, illetve ha a vádlott megszegi a bűnügyi felügyelet során előírt szabályokat.

A más ügyek miatt gyakran szidott ügyészség 2017 óta számos esetben indítványozta M. Richárd letartóztatását, mindmáig eredménytelenül. 

A részleteket lásd ITT

Vagy itt: https://24.hu/belfold/2021/01/17/miert-nincs-meg-bortonben-m-richard-sandor-zsuzsa-jogi-velemeny/

 

A bejegyzés trackback címe:

https://jog-asz.blog.hu/api/trackback/id/tr7516393010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bankvezér 2021.01.17. 12:54:20

Köszönöm, ez egy érdekes poszt.
Érdekes a téma, és a felvetett kérdés helyes megválaszolása sem könnyű.
A poszt kicsit követi annak az anekdotának a vonalát, hogy miért nem harangoznak X faluban. Válaszként felsorolnak vagy tíz lehetséges indokot, hogy miért nem, - legvégül a valódi indokot, hogy azért mert nincs a falunak harangja.
Itt, ebben a posztban utolsó indoknak Rogán Antal neve lett megemlítve, - nagy valószínűséggel tőle kaphatnánk valódi magyarázatot arra, hogy miért nincs még mindig börtönben M. Richárd.
A pletykák szintjén már régóta összekapcsolták Rogán Antalt M. Richárddal. A politikusok rázós ügyeik intézéséhez a titkosszolgálatokat veszik igénybe. A szolgálatok számára pedig folyamatosan szükség van nagyon ügyes, nagyon bátor, nagyon erős, nagyon gátlástalan emberekre, akik ténylegesen végrehajtják az adott feladatot.
M. Rihárddal kapcsolatban azt olvastam, vele az probléma, hogy "hülye" (egy kis ügyért beáldozza egy nagy ügy sikerét) és túlságosan önfejű, öntörvényű. Ezért is kerül bajba, még annak ellenére is, hogy a szolgálatok igyekeznek törvények fölé helyezni a nekik dolgozó személyt.

Burgermeister 2021.01.17. 13:09:27

Egyszeru a valasz. A politikai kapcsolatai miatt. Tudomasul kell venni h az alvilag keze mar a legmagasabb szinten van. Igen, ott. Ennek itt a bizonyiteka M.R kepeben. ) Lasd. Szlovak botrany, jo peldaja a politika-hatalom-penz-alvilag osszefonodasanak. Lehet tovabb gondolni hazankra is.

bankvezér 2021.02.07. 19:51:45

" Nyilván ügyvédei tanácsáról lehet szó, nemrégiben derült ki, hogy családja gondnokság alá helyezné a baleset elkövetőjét. Véleményük szerint ugyanis dühkitörései miatt nem tudja kontrollálni a tetteit, ezért már a szükséges papírokat is beadták a bíróságra. Ez azt jelenti, hogy amennyiben úgy dönt a bíróság, M. Richárd akár teljes egészében megúszhatja a börtönt, hogy aztán majd később, amikor már nem állnak fenn ezek a feltételek, akkor a gondnokságot megszüntével újra szabad ember lehessen a csávó.

Nem azt mondom, hogy ne legyen lehetőség arra, hogy valakit gondnokság alá helyezzenek, de M. Richárd esetében már a felvetés is nevetséges, hiszen pontosan tudja, mit tett, csak egyszerűen legyőzhetetlennek képzeli magát. Őt ne korlátozza senki, se a közutakon, se a magánéletében. Jelen állás szerint egy fogdában tölti napjait – mivel folyamatosan törvényeket sértett az elmúlt időszakban –, azonban a 4 év börtönbüntetés, amit kiszabott rá a bíróság első fokon, továbbra sem jogerős. Ha így haladunk, M. Richárd és ügyvédei lassan elérik, hogy előzetesben letölti a 4 évet és a büntetés meghozatala után már egy napot sem kell börtönben ülnie.

Ez az egész történet a magyar igazságszolgáltatás szégyene. Jól látható szerintem, hogy emberünket egyszerűen nem akarják börtönbe zárni, hiszen olyan kapcsolatokkal rendelkezik, amelyek miatt kivételezni kell vele. Ezt még a Fidesz-hívek is pontosan látják, pont ezért ekkora a felháborodás országszerte."

Az utolsó mondatra külön felhívom a figyelmet.
Nyilván a Fidesz-hívek sincsenek beavatva titkosszolgálati ügyekbe.
Tulajdonképpen sikerélményemnek kellene lennie amiért az összefüggéseket felismerve értem az események hátterét.
De sikerélmény helyett félelmet érzek.
kolozsvaros.com/2021/02/05/erre-lassan-mar-szavak-sem-lesznek/
süti beállítások módosítása