Nem zárult le a veronai buszbaleset ügye a jogerős ítélettel
2021. november 07. írta: Dr. Sándor Zsuzsa

Nem zárult le a veronai buszbaleset ügye a jogerős ítélettel

A mostani, olaszországi jogerős ítélet úgynevezett peren kívüli egyezséggel született, ennek során a buszsofőr, Varga János 6 év letöltendő szabadságvesztést kapott, és örökre eltiltották az olaszországi járművezetéstől. Bár nem vagyok ismerője az olasz büntetőjognak, az nyilvánvaló, hogy mivel a másodfokú ítélet az ügyész és a védő között létrejött egyezséget hagyta jóvá, így az az elsőfokú ítélet egyéb rendelkezéseit nem érinti. Ez pedig logikailag – és jogilag is – azt jelenti, hogy az a „tényállás” az irányadó, amit az elsőfokú bíróság megállapított, és amely miatt korábban még 12 évet szabott ki. 

k_epa20170121002-masolat.jpg

Kép: 24.hu

A kormány 2017. január 23-ára nemzeti gyásznapot rendelt el. Ám a segítőkészség ebben szinte ki is merült. Miközben a biztosító megalázó összegű kártérítést kínált a szülőknek, a parlament már módosította is a köznevelési törvényt annak érdekében, hogy a jövőben csökkentse az iskolák kártérítési felelősségét. Az eddigi, úgynevezett objektív felelősség alól kivonta az iskolai kirándulások során bekövetkezett károkat.

Az ügy részleteit lásd ITT

vagyis itt: https://24.hu/belfold/2021/11/06/veronai-buszbaleset-olaszorszagi-jogeros-itelet-sofor-nyomozas-velemeny/

A bejegyzés trackback címe:

https://jog-asz.blog.hu/api/trackback/id/tr4216748704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása