Orbán Viktor és kormánya a józan ész határán túl
2023. május 29. írta: Dr. Sándor Zsuzsa

Orbán Viktor és kormánya a józan ész határán túl

Tudták, hogy „a cinikusok az időszámítás előtti 4. században egy ókori görög filozófiai iskolát alkottak és tanításuk középpontjában az erény állt”? Az azóta eltelt évezredek alatt némi változáson ment át e szó jelentése. A magyar nyelv értelmező szótára szerint a cinikus „a kialakult társadalmi formákat, az elfogadott nézeteket semmibe vevő, minden emberi cselekedetben önző egyéni érdek megnyilvánulását kereső, hit és eszmények nélküli és keserűen, bántó kiábrándultsággal gúnyolódó személy”.

Vajon a kettő közül melyik definíció illik arra, aki a migránsokkal szemben magát „Európa védelmezőjeként” tünteti fel, miközben szabadon engedi az itt elítélt külföldi embercsempészeket? Melyik jelző illik arra, aki az „Ukrajna területén fennálló fegyveres konfliktusra tekintettel kihirdetett veszélyhelyzetre” hivatkozva

  • rendelettel írja át a büntetés-végrehajtási törvényt,
  • diszkriminál a magyar és nem magyar bűnözők között,
  • semmibe vesz jogerős bírósági ítéleteket,
  • átveszi a büntetés-végrehajtási bíró
  • és elveszi az ügyész jogkörét
  • és mindezt szemérmetlenül „reintegrációs őrizetnek” nevezi?

Ez a kormányrendelet azonban nemcsak minden jogi határon, alkotmányosságon, diszkrimináció tilalmán, tisztességes európai együttműködésen, de a józan ész határán is átlépett.

Azt már szinte megemlíteni is fölösleges, hogy a háborús veszélyhelyzetre hivatkozás nevetséges kamu, hisz az embercsempészek szabadon engedésének vajmi kevés köze van az amúgy is értelmetlenül kihirdetett háborús veszélyhelyzethez. Ez már abból a törvényből is kiderül, amire maga a kormány hivatkozik.

orban-varga_jennifer.jpg

Kép: Varga Jennifer 24.hu

De, ami még cifrább, az az, amikor olyan nevet adunk valaminek, ami már jogilag foglalt és egészen mást jelent, mint amire most épp rá akarjuk húzni.

Attól, hogy embercsempész, még nem hülye. Miért menne a saját államába, ha az egész világ nyitva áll előtte? Attól kezdve, hogy kiküldik az országból, senki nem ellenőrzi, hogy hová megy, mit csinál. És természetesen nyomkövetőt sem lehet rátenni. Ráadásul a hátralévő szabadságvesztése utolsó napjának elteltével a „reintegrációs őrizet” automatikusan megszűnik.

Ha ezt az eljárást „reintegrációs őrizetnek” lehet nevezni, akkor tényleg azt gondolom, hogy nem egy nyelven beszélünk..

Igazán örülök, hogy végre egyszer a kormány spórolni akar az adófizetők pénzével. Kár, hogy eddig nem gondoltak erre. Én a rám eső évi 416 forintot szívesen elkölteném arra, hogy maradjanak csak bezárva.

A részleteket lásd ITT

azaz: https://24.hu/belfold/2023/05/28/embercsempeszek-szabadon-engedese-cinikus-filozofia-jozan-esz-sandor-zsuzsa-velemeny/

A bejegyzés trackback címe:

https://jog-asz.blog.hu/api/trackback/id/tr118134588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása