Szigorúan titkos
2013. augusztus 18. írta: Dr. Sándor Zsuzsa

Szigorúan titkos

Egyetlen hét sem telt még el a romagyilkosokkal szemben meghozott elsőfokú ítélet kihirdetése óta, amikor az ügy újabb fordulatot vett. Mint ismeretes, a bíróság három vádlottat tényleges életfogytiglanra, míg a negyedrendűt, Csontos Istvánt, 13 év fegyházbüntetésre ítélte.
Egy parlamenti vizsgálóbizottság már négy évvel ezelőtt számos hiányosságot tárt fel a Nemzetbiztonsági Hivatal és a romagyilkosság nyomozását végző rendőrség közötti információáramlásban. Utóbb derült fény arra is, hogy a Katonai Biztonsági Hivatal (KBH) mind ezt a tényfeltáró bizottságot, mind pedig a rendőrséget – finoman fogalmazva – félretájékoztatta.
Ma már szinte bizonyosnak látszik, hogy a KBH korábban beszervezte Csontos Istvánt, aki a gyilkosság-sorozatban két helyszinen is sofőrként vett részt. A katonai elhárítás mindeddig tagadta a beszervezés tényét. Az is kiderült, hogy H. Ernő, Csontos tartótisztje erről nem csak a parlamenti bizottság, de a bíróság előtt is hazudott.
Az ügy kapcsán elhangzott politikai nyilatkozatokkal foglalkozni sem érdemes. Legfőképpen azért nem, mert a tartótiszt valótlan állításait nem csupán az előző kormány idején, 2009-ben, hanem 2011-ben, a kormányváltás után, a bírósági eljárás során is megismételte.



A bejegyzés trackback címe:

https://jog-asz.blog.hu/api/trackback/id/tr917442776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása