Jézus Mária!
2013. szeptember 04. írta: Dr. Sándor Zsuzsa

Jézus Mária!

Azt kérdi az unokám, Nagyi, te hiszel Istenben? Mondom neki, én nem, de sokan hisznek benne. És a Hoffmann Rózsi néni hisz benne? – kérdi. Értetlenül nézek rá. Hogy jön most ide Hoffmann Rózsa? Hát úgy, mondja a gyerek, hogy egy templomban tartott tanévnyitót. Hogy magyarázzam meg neki, hogy ez a Hoffmann Rózsa néni hol hisz Istenben, hol meg nem. Az attól függ. A hol-léte határozza meg a tudatát. Gondolom, amikor a Kádár rendszerben a Művelődési Minisztériumban dolgozott, vagy amikor belépett az MSZMP-be, akkortájt nemigen lehetett nagy istenhívő. Valószínűleg akkor sem, amikor lefordította és publikálta a magyar olvasók számára Jurij Guszev “A szocialista forradalom korának irodalma” című írását.
Bár, ki tudja. Lehet, hogy csak titkolta. Hiszen „kényszerűségből” lépett be az MSZMP-be, mint ezt tőle megtudhatjuk: „Az igazgatói beosztás elnyeréséhez ekkor szükséges volt párttagságot vállalni, ezt a kényszerű kompromisszumot megkötöttem, párttisztséget nem viseltem, 1988-ban kiléptem.” Áldozatos asszony ő.
Tanévnyitó a templomban - index.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://jog-asz.blog.hu/api/trackback/id/tr807442824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása