A 22-es csapdája
2018. november 26. írta: Dr. Sándor Zsuzsa

A 22-es csapdája

„Orr őrült, tehát le lehet szerelni. Csak annyit kell tennie, hogy kéri a leszerelését, de ha kéri a leszerelését, akkor nem lehet őrült, és további bevetésekre küldhető.” Mi tehát a csapda lényege Joseph Heller szerint? „Joguk van bármit megtenni velünk, amit nem tudunk megakadályozni, hogy megtegyenek.”

22-es.jpg

Kép: HVG

Nikola Gruevszki volt macedón miniszterelnököt hazájában köztörvényes bűncselekmény miatt jogerősen elítélték, emellett még számos bűncselekmény miatt folyik ellene büntetőeljárás. Gruevszkinek azonban nem volt kedve letölteni a rá kiszabott 2 éves büntetését, ezért börtön helyett meglépett Macedóniából. A magyar kormány senkit nem hagy az út szélén, ezért diplomatái keresztül szöktették szegény üldözöttet a fél Balkánon. A magyar határ átlépéséhez útlevélre sem volt szüksége, a tranzitzóna helyett budapesti hotel járt neki arra a néhány napra, amíg menedékkérelmét intézik. Az meg nyilvánvaló, hogy elítélt bűnözőnek jár a menedékjog.

 gruevszki.jpg

Kép: 24.hu

Gondolom, a sztorit szinte mindenki ismeri. Gruevszkit nem csak azért ítélték el, mert a saját részére vásároltatott páncélozott Mecedes 200 millióba kóstált, hanem azért is, mert volt képe az összeg egy részét még vissza is kérni és zsebre vágni. Emellett kampányfinanszírozási visszaélés, két hivatali visszaélés, és egy szkopjei tüntetés véres elfojtása miatt is folyik ellene eljárás.

Azt viszont nem árt tudni, hogy Gruevszki Orbán Viktor országos cimborája, a sorosozásban még a magyar kormányt is megelőzte. Tíz évi önkényuralma sajnálatos módon véget ért, amikor kitört az a lehallgatási botrány, amelynek mintegy húszezer érintettje volt.

orban_gruevski-azonnali.jpg

Kép: Azonnali

Az, hogy az ügy kapcsán a Fidesz jeles szószólói miket hazudoztak össze-vissza, szinte szóra sem érdemes. Ez alkalommal – a „sürgősségi eljárás” miatt - nem volt idejük a papagájok betanítására. Inkább arról szólnék, vajon a kormány, élén Orbánnal, milyen törvényeket és miként szegett meg.

szijjarto-zoom_hu.jpg

Szijjártó   Kép: Zoom.hu

Kezdjük a Stop Soros törvénycsomaggal. Jogászként el kell ismernem, ezt a törvényt nem sértették meg. Igaz, hogy támogatták „az Európai Unióban nemzetközi védelem megszerzése iránti kérelmet előterjesztő harmadik országbeli állampolgár Magyarország területére történő jogszerűtlen belépését és tartózkodását”, de ennek tilalma csak civil szervezetekre vonatkozik, a kormányra nem. Hiába, „Quod licet Jovi, non licet bovi” (amit szabad Jupiternek, nem szabad a kisökörnek).

Ámde ott van a menedékjogról szóló törvény. Az azt mondja, hogy ha a kérelmező olyan országon keresztül érkezett, ahol üldözésnek, vagy súlyos sérelem veszélyének nincs kitéve, a menedékjog iráni kérelmét nem lehet elfogadni.

Eddig úgy tudtuk, hogy azt a három országot, amelyeken Gruevszkit átcsempészték– Albániát, Montenegrót és Szerbiát – mi magyarok biztonságos országoknak tekintjük. Vagyis Gruevszki menedékkérelmét nem lehet(ne) elfogadni. Hogy Gruevszki nem tartja biztonságosnak? Ja, az más. 

balkan-hetek.jpg

Kép: Hetek

Azután itt van a „tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet”, amit márciusig Orbán ismét meghosszabbított, noha a meghosszabbítás feltételei – a tömeg – már réges-régen nincs meg hozzá. (Bár Bakondi belbiztonsági főtanácsadó szerint „télen sem áll meg a migráció a balkáni útvonalon” – hát ezt látjuk.) Egyszóval – hacsak Gruevszki maga nem számít tömegnek – a válsághelyzet fenntartása törvénytelen.

Namármost. Itt tényleg csapda van. Be kell-e tartani egy törvénytelen törvényt annak, aki hozta? Mert eszerint Gruevszkinek szálloda helyett a tranzitzónában kellene rostokolnia. De hogyan kerülhetne Gruevszki a tranzitzónába, amikor ehelyett Szerbiában, mint biztonságos országban kellene bebocsátásra várakoznia? És miért juthatott el egyáltalán Szerbiába, amikor az ő származási országa, az EU tagjelölt Macedónia szintén biztonságos ország? Nem kell ide semmiféle kiadatási kérelem, a törvény szerint egyszerűen vissza kell(ene) zsuppolni a biztonságos Macedóniába. Bár igaza lehet Trócsányinak: „legyünk őszinték, egy volt miniszterelnök, ha bevonul egy börtönbe, annyira nem lehet könnyű a helyzete.” Hát tényleg, annyira nem.

trocsanyi-kormany_hu.jpgTrócsányi    Kép: kormany.hu

Én egyetlen picike kiutat látok a 22-es csapdájából. A Btk.-t. Aszerint ugyanis azt, aki a jogellenes bevándorlást elősegíti, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, (nem-e?) ki lehet tiltani egy vagy több településről, illetve az ország meghatározott részéből. Ha Orbán, Szijjártó és Gulyás Gergely be sem tehetné a lábát vagy öt évig Budapestre, mindjárt megszűnne a Fidesz kétharmados többsége.

Polt Péternél van a megoldás kulcsa!

22-es-konyvkolonia_hu.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://jog-asz.blog.hu/api/trackback/id/tr8414394558

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsuzsanna Heltai 2018.11.26. 18:55:59

Polt már réges régen elhagyta a kulcsot...vagy inkább jól elrejtette, nehogy meglelje.

Éhesló 2018.11.26. 21:21:39

Semmi, csak a szokásos maszatolás és pár primitív hazugság:
- senki nem "csempészte", mivel a délszláv utódállamok között a személyi igazolvánnyal lehet határokat átlépni. Szar ügy.
A Magyarországra belépéséhez pedig a konzul adott ki egyszeri engedélyt.
Ez rutineljárás.
A rácok pedig azért nézték mindezt tátott szájjal, mert nem volt érvényes nemzetközi elfogató parancs ellene - jog szerint semmit nem tehettek.
No de az ilyen (sokadik) pofára esése után, mit tenne mást a soros sameszaként hazudni sosem rest poszter, akinek a szintjét ez a Bayer által megörökített szösszenete fémjelzi:

"... Nevezett így ír Schifferről: "„Hál’ Istennek nem láttam ezt a kis görényt ma este, de már attól felforr az agyam, amit László Kálmán leírt. Jól emlékszem, amikor talán tavaly, vagy azelőtt nem ment el a hanukagyertya-gyújtásra, mondván, ő nem vesz részt vallási eseményen. Ritka egy aljas kis tetű. Már bocsánat, de mindig felbosszant, hogy még mindig vannak olyan naiv emberek, akik a szavazatukat vesztegetik egy ilyen aljas, sunyi kis mocsokra.”"

Nos, ez a másik toleranciabajnok, amúgy bíró volt egykoron. Aztán bírósági szóvivő. Egy pillanatra képzeljük el, hogyan ítélkezett ez a rohadék, amikor egy „nem elvtárs” került a színe elé. A hanukagyertya ügyébe pedig bele sem mélyedek, mert az nagyon messzire vezetne… "

flagmagazin.hu/jobbegyenes/bayer-zsolt-emesztogodor

www.facebook.com/lkalman2?__tn__=%2CdC-R-R&eid=ARAMhdYmC7s_GNJ6PwZC8iOuOTqioQ2_9noLAOsYcFuQbelBPGOd7AwvMKJBWEvppYReLFQUEtVBSwJW&hc_ref=ARRrWPKkijrco33N9UMqws_jXtZGfjEi5eAlIS-YTwActEM_YXlbT2zIZuncI5_IZuU&fref=nf
2014. április 8.
A pofakönyves link előtalálója anonymand 2018.11.09. 15:43:48-kor

anonymand 2018.11.27. 04:19:11

@Éhesló:

Tényleg sz@r ügy.
"- senki nem "csempészte", mivel a délszláv utódállamok között a személyi igazolvánnyal lehet határokat átlépni. Szar ügy."
Útlevél hiányában ugyan mi módon jutott be hazánkba Gruevszki?
Gerő László módszerrel?
Nem vagy képes felfogni, hogy útlevél nélkül ne juthatott volna be, csak és kizárólag a tranzitzónába való belépéssel?
"A Magyarországra belépéséhez pedig a konzul adott ki egyszeri engedélyt.
Ez rutineljárás." - jó magyarázatnak tűnik, csak azt felejted el, hogy meghosszabbított vészhelyzet van, ahol is más eljárás van érvényben, mint "békeidőben".

Oszt ebben ugyan mi a hazudság:
"Ámde ott van a menedékjogról szóló törvény. Az azt mondja, hogy ha a kérelmező olyan országon keresztül érkezett, ahol üldözésnek, vagy súlyos sérelem veszélyének nincs kitéve, a menedékjog iráni kérelmét nem lehet elfogadni."?
Vagy Gruevszki gyevi bíró lenne.

Örömömre szolgál, hogy hivatkozol rám.
Érdekelne, hogy ebben:
" De aztán itthon utánanéztem, és megtaláltam, hogy 2017 áprilisában, amikor épp a Lex CEU-botrány volt, a fasiszta sajtó ezzel a történettel etette a kormánypárti szavazókat. A levelet az akkori sajtó szépen leközölte. Kiderül belőle, hogy Soros valóban szivességet kért Magyar Bálintéktól (hogy hagyják továbbra is érvényben a CEU-ra vonatkozó korábbi rendelkezést), de az is benne van a levélben, hogy az a korábbi rendelkezés semmiben sem mond ellent az akkor elfogadott felsőoktatási törvénynek, és nem jelent semmiféle extra kiváltságot. Szóval teljes kamu volt már 2017-ben is, hogy erre a levélre hivatkoztak, és ezt próbálják most felmelegíteni az olyan provokátorok, mint a mai fickó." ugyan mi örömödet leled.
Hogy ebből is kiderül, hogy ti hazudtok?
Hogy folyvást hazudtok?

Éhesló 2018.11.27. 19:12:57

@anonymand: arról hosszasan vitatkozhatunk, hogy ki mit nem képes felfogni.
Te például azt nem vagy képes felfogni, amit a magyar külügy és a rácok is közöltek: a konzul által kiállított egyszeri határátlépési engedéllyel léphetett be Magyarországra:
magyaridok.hu/belfold/gruevszki-ugy-exkluziv-ime-a-reszletek-3689318/
"Nikola Gruevszki részletesen beszámolt a november 10-én benyújtott menedékjog iránti kérelmének indokairól, valamint Magyarországra érkezésének körülményeiről. A politikus elmondása szerint Macedóniából az albán fővárosba, Tiranába ment, ahol felkereste a magyar nagykövetséget, és menedékjog iránti kérelmet nyújtott be. Ezt követően Montenegróba, majd Szerbiába utazott, ahonnan gépkocsival Budapestre érkezett. Úti okmányként személyi igazolványát használta, amely Albániában, Koszovóban, Montenegróban és Szerbiában is érvényes. A szerb–magyar határra november 12-én hajnal 5 órakor érkezett. Déli szomszédunk hatósága útlevelet kért tőle, mivel európai uniós tagállam területére kívánt lépni.
Gruevszki ekkor egy, a magyar állam által neki kiállított, egyszeri utazásra jogosító okmányt mutatott be, így folytatta útját Budapestre."

IIyen okmányt a konzul kiállíthat, Sőt. Pénzt is adhat, kölcsönként, de segélyként is. Sőt repülőjegyet is vehet. Szóval sok sok mindent megtehet a nemzetközi jog szerint.

Azt is leírták, hogy a rácok, albánok, crnagorácok kiadták volna a justizmord ellenére a makiknak, ezért fordult a magyarokhoz. Jól tette. Nem adták ki, nem is fogják.

Szar ügy.
Neked.
Mert ebben az esetben (is) a poszter hazudozott, no meg te.

Dr. Sándor Zsuzsa · http://jog-asz.blog.hu/ 2018.11.27. 20:41:51

@Éhesló: Egyet nem értek. Éhesló miért olvassa rendületlenül a posztomat.

Bambano 2018.11.27. 20:45:09

szerintem nagyon csúnya pofonba szaladt bele a ballib média ezzel a gruevszki dologgal. meg persze orbán is, de az egy másik tészta.

folyamatosan ostorozzák a kormányt meg a bíróságokat, hogy elfogultan ítélkeznek, az ítéletek pártmegrendelésre készülnek, stb. namost aki feltételezi a magyar bíróságokról, hogy elfogult, az milyen alapon feltételezi a macedónról, hogy nem az? merugye az, hogy köztörvényes bűnért elítélték, csak akkor játszik, ha azt a köztörvényes bűnt elkövette és nem politikai megrendelésre ítélték el. szóval miféle kettős mérce ez? ja nem, az egy másik blog.

anonymand 2018.11.28. 04:12:05

@Éhesló:

"Azt is leírták, hogy a rácok, albánok, crnagorácok kiadták volna a justizmord" - komolyan kezdem azt hinni, hogy nem csak megjátszod a hülyét.
Tégy úgy, mint a tánciskolában szokás, és menj vissza a kályhához.
Amit te "justizmord" jelzővel aposztrofálsz, az eget verő baromság.
Született egy büntető eljárásban (nem politikai, nem koholt vád, nem koncepciós eljárás) egy jogerős ítélet.
Bűnös.
Jogerős 2, azaz kettő évet kapott.
Ez a kiinduló pont.
Legyen ez a kályhád, oszt kend a merdét ahogyan, ameddig akarod, a nemzetközi jog, és a hazai szerint sem jár a menedékjog.
Oszt jó napot!

anonymand 2018.11.28. 04:24:18

@Dr. Sándor Zsuzsa:

Bár nem nékem szólt, engedtessék meg, hogy beleugassak.

Vitabéli ellenfelem engesztelhetetlen gyűlölettel bír a volt kommunisták (ha azok ma nem Fidesz-KDNP prominensek), a vélt volt kommunisták, a liberális szemlélettel, a Fidesz-KDNP-t kritikával illetőkkel szemben.
A gyűlölet általában is elvakít, az ő esetében ez fokozottan igaznak tűnik.
Ez a fő indok.
Nem mellékesen így tudja kihasználni az alkalmat, hogy valamikori markáns, mondhatni kissé karcos (de valószínűleg indokolt) véleményét önnek G. Schiffer Andrásról, elrettentő példaként, ha kell, ha nem idézhesse.
Gyermeteg lélekről van szó, nem vagyok szakember, de valószínűleg a debilis a leghelyesebb kifejezés rá.
Ha poénkodni akarnék, azt mondanám, hogy rendezetlen a nemi élete és itt keres kielégülést.
Amúgy pedig rá is érvényes Simicska klasszikus mondása:
"Mindenkinek alkotmányos joga hülyének lenni"...

Kampfer 2018.11.28. 07:23:40

Tisztelt bírónő!

Azt hiszem, ismét sikerült egy elég érzékeny témakört megérintenie. Nyilvánvaló, hogy mindkét oldalt erősen foglalkoztatja az eset, már csak az annak mentén húzódó politikai törésvonal miatt is. Szerintem könnyen belátható, hogy az eset jóval túlmutat önmagán, butaság sima 'menedékkérelemként' vagy egyszerű 'fogolyszöktetésként' kezelni.

"Nikola Gruevszki volt macedón miniszterelnököt hazájában köztörvényes bűncselekmény miatt jogerősen elítélték, emellett még számos bűncselekmény miatt folyik ellene büntetőeljárás."

Ezek tények, fölösleges rajtuk vitázni. Ahogy azon is, hogy koncepciós volt-e az eljárás, avagy nem. Ez a macedónok dolga. Mindenesetre a tag eljött onnan, a politikai szövetségese felé fordult segítségért. És megkapta. Ennyi. Ez simán csak politikai ügy. Botorság idekeverni a migriket vagy a tranzitot. Szerintem... Értem én, hogy az ilyen vadaiféle, csótányféle és random ellenzéki politikai hullák elemi érdeke, hogy ezt a kérdést túllihegjék, de ettől még a sztori az, ami.

"A magyar határ átlépéséhez útlevélre sem volt szüksége, a tranzitzóna helyett budapesti hotel járt neki..."

Bírónő! A tranzitban olyanok ücsörögnek, akik egy fél kontinenst végighazudoztak, okmányok nélkül, sunnyogva jutottak el idáig és a kutya sem tudja róluk, hogy kicsodák, honnan jöttek és egyáltalán mi az előéletük! Bárkik lehetnek, ezért (is) kerülhet hetekbe, míg a legalapvetőbb kérdések is tisztázódnak velük kapcsolatban. Erről a tagról PONTOSAN lehet tudni, hogy kicsoda, ismert a származása, identitása. Az is sanszos, hogy az ittléte körökkel kisebb veszélyt jelent a társadalomra, mint azoké a koszlidérceké, akik korábban ezerszám jöttek a kerítéshez.

"Az meg nyilvánvaló, hogy elítélt bűnözőnek jár a menedékjog."

Mint kiderült, nyugaton százszámra kaptak menedékjogot korábban elítélt bűnözők. Igaz, azok nem fehér európaiak voltak, hanem mindenféle színű és nyelvű migrik, de hát hogy nézne az ki, ha egy fehér bűnözőt megpróbálna valaki megvédeni...? Az biztos csak nácifasiszta-rasszista lehet!

"Azután itt van a „tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet”, amit márciusig Orbán ismét meghosszabbított, noha a meghosszabbítás feltételei – a tömeg – már réges-régen nincs meg hozzá."

Ok-okozat, bírónő! Ha nem tudnak átjutni, más útvonalat keresnek. Ergo a határzár elérte a célját és az ország szempontjából ez a lényeg! Ami pedig a védekezést illeti, nos addig indokolt MINDENFÉLE jogi, technikai és rendészeti/katonai intézkedés fenntartása. Korábban már írtam, miért nem vethető össze szerintem a migrik és a volt macedón miniszterelnök esete.

"Mert eszerint Gruevszkinek szálloda helyett a tranzitzónában kellene rostokolnia."

Itt jön az a része a történetnek, hogy ez inkább politikai ügy, mint jogi kérdés. Egy volt miniszterelnök (aki ráadásul a regnáló magyar vezetés politikai szövetségese) nem fog a tranzitban csücsülni! Ez evidens. Ahogy az is evidens, hogy a kutyát sem érdekelné az a nyomorult páncélos merga, ahogy a lehallgatások ténye sem, ha ez a volt vezető ne feküdt volna keresztbe anno a migrációnak. De megtette! Sőt, volt olyan galád, hogy anno még segítséget is kért a magyar vezetéstől épp akkor, amikor az ostoba német balf@szok még a pengedrót eladását is megtiltották a náci magyaroknak, nehogy drótot tudjanak húzni a határra! Persze, hisz akkor majd a magyarok nem képesek maguknak azt legyártani, igaz? Sőt, akár még adni belőle a macedónoknak is! Nos, ez a tag meglépte, amit meglépett, majd a soron következő választásokon egy sor trükközést és politikai manővert (albán kisebbséggel való szövetkezés is pl.) követően az ellenzéke került hatalomra. És ők megoldották azt a feladatot, amit a csótányferenccel sajnos mi nem tudtunk megoldani. Persze érthető, én is a halálát kívánnám annak, aki a csótányferencnek segítene és menedéket adna neki a sitt elől. Ergo ez a kérdés simán politikai ügy. Tényleg érzékeny és szerencsétlen is, nem is volt jó, hogy belefolytunk, de a helyzet immár adott. Személy szerint sokkal rosszabbul érezném magam, ha továbbra is niggerek és mindenféle színű-szagú népség áramlana be délről az országba, mint hogy egy szövetséges politikust lepakolnak egy hotelbe, amit persze még kívülről sem láttam sokszor, a belsejét pedig soha nem is fogom!

"Ha Orbán, Szijjártó és Gulyás Gergely be sem tehetné a lábát vagy öt évig Budapestre, mindjárt megszűnne a Fidesz kétharmados többsége."

Bírónő naiv, ha úgy hiszi, hogy ez alapjaiban változtatná meg a politikai erőviszonyokat!
Tegnapi:

index.hu/belfold/2018/11/27/zavecz_holtversenyben_van_az_mszp_es_a_jobbik/

Ebben a helyzetben értem, hogy mindenre rámozdul a maradék ellenzék, ugyanakkor nem is értem, hiszen ez a stratégia láthatóan nem működik már majd' hat éve! Persze, ők tudják, mit és hogy kívánnak elérni... Vagy nem. Szerintem...
Kamp.

Aquincum 2018.11.28. 09:01:12

@axval balcán bircaman: “Egy vezető politikus menedékkérelme más kategória.” Miért, szerinted a törvények nem vonatkoznak rájuk? Azon gondolkodom, Te tényleg ennyire fogalmatlan vagy, vagy provokálni akarsz másokat?

MACISAJT1 2018.11.28. 09:14:50

Gruevszkinek, a ballibák sajtójának örömteli tudósítása alapján, éppen tegnap sikerült valahogy felfüggeszteni a mentelmi jogát.
444.hu/2018/11/27/a-macedon-parlament-felfuggesztette-gruevszki-mentelmi-jogat

De előtte már lenyomozták, megvádolták, elítélték, sőt a kidolgozott menetrend szerint már a börtönben is kellene ülnie.

És még egyesek errefelé itt jogászkodnak...:P
Grand guignol.

Muhaha.

MACISAJT1 2018.11.28. 09:26:00

@Aquincum: "Miért, szerinted a törvények nem vonatkoznak rájuk? "

Miféle törvények? Ahány ország annyiféle törvény, ja és interpretáció....
Ha csak Gruevszkiről van szó, azt még egy jogban analfabéta is megértheti hogy egy demokratikus állam vezető politikusát nem lehet börtönbe küldeni legalábbis amíg a mentelmi joga megvan( és ezt csak tegnap sikerült valahogy elvenni a volt miniszterelnöktől).

Ami pedig a további jogászkodást illeti, ott van Roman Polanski esete, aki csak vagy 30 éve "bujkál" az amerikai igazságszolgáltatás elől, európai országokban mint Svájc, Franciaország, Lengyelország.
Jutalma egy 13 éves gyerek bekábítószerezéséért és megerőszakolásáért némi cannes-i zsürielnökség és Oscar Díj...

Gruevszki pusztán eltévesztette, Mercedes rendelése helyett holokausztfilmeket kellett volna legyártania szakmányban és zavartalanul engednie Sorosék embercsempészetét a Balkánon, akkor haláláig fürödhetett volna zavartalanul makedon szűzek vérében, a kutya nem bántotta volna...

Zoltán Rádi 2018.11.28. 09:28:19

@maxval balcán bircaman: Más téma, főleg ha együtt is éreznek vele a NERtársak. Na de jön még kutyára kamion...

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.11.28. 09:30:59

@Zoltán Rádi:

S mi ezzel a gond? Ha az ember tud, segít annak, akivel jó a kapcsolata.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.11.28. 09:32:53

@Aquincum:

Nincs a törvények felett, de mégis más, ha egy vezető politikus kér menedéket.

Minden ballib bérretteg 2018.11.28. 09:35:34

Miylen meglepő.

Soros jogász csicskái, a Soros által kinevezett bábkormány és ügyészség által koncepciós eljárásban elítélt politikust vegzálja itt is, ebben a blogban is.

A legvadabb diktatúrákban sem ítélték így el futószalagon a politikai ellenlábasokat, mint teszi azt a Soros által kinevezett, támogatott, Macedon kormány.

Hogy épp a ballibek támogatják, és Soros csicskái ezt a diktatúrikus eljhárást, és a koncepciós pereket, abban tényleg semmi meglepő nincs ma már.

Hányinger egy társaság ez !

Minden ballib bérretteg 2018.11.28. 09:40:29

@MACISAJT1:

Ugyanmár.. Sándor Zsuzsa néni mindjárt elmagyarázza, hogy a Soros által kinevezett bábkormány és ügyészség miként ítélhet el jogszerűen koncepciós perben embereket, úgy hogy még a mentelmi jogukat se függesztették fel.

Nem okoz ez, a ballib diktatúrákat támogató Soros csicskáknak ez szemernyi problémát sem, hidd el.

Aquincum 2018.11.28. 09:41:49

@MACISAJT1: “Gruevszki pusztán eltévesztette, Mercedes rendelése helyett holokausztfilmeket kellett volna legyártania szakmányban” Veled, veletek egyszerűen nem beszélek egy nyelvet. 1. Nincs ellenemre a konzervatív szemlélet. Ami zavar, az ennek a csibész, szar kormánynak a szemétsége, a korrupciója. Ezt bárki szóvá teszi, Szent Orbán és szemforgató bandájának bármely cselekedetét kritikával illeti, az szerintetek “zsidóbérenc, sorosbérenc, balliba”, stb. 2. Mostanában olvastam, hogy Magyarországon egy felmérés szerint azt gondolják, a világ népességének 20%-a zsidó, szemben a valóságos0,2%-kal. Ennyit a bújtatott zsidózásodról. Ez az aljas sorosozás eléri a célját, sikerül ellenségképet kreálni, így egyben tartani a tábort. Ősi, ritka rohadék és hatásos módszer ez, de nem vezet semmi jóra. A mai Magyarország két pofára zabálja ezt a mocskos propagandát. Jó étvágyat hozzá!

Aquincum 2018.11.28. 09:44:17

@maxval balcán bircaman: Vaslogikád előtt meg kell hajolnom. ;-)

Zoltán Rádi 2018.11.28. 09:49:31

@maxval balcán bircaman: Az a gond, hogy folyamatosan arról ugatnak, hogy minden országnak megmaradjon a szuverenitása, erre éppen ők ugatnak bele egy másik oldal belpolitikájába.
Amellett törvényesen elitélték a parasztot. 10 évig Ő volt a góré, biznia kellene az általa is kiépitett igazságszolgáltatásban. Ha ártatlan, nincs mitől tartania.

Zoltán Rádi 2018.11.28. 09:50:12

@Zoltán Rádi: *ország belpolitikájába.
Jó lenne egy javitás gomb.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.11.28. 09:54:06

@Zoltán Rádi:

A menedékjog megadása nem beleugatás más ország ügyeibe, vedd észre.

Aquincum 2018.11.28. 09:54:34

@Dr. Sándor Zsuzsa: “Egyet nem értek. Éhesló miért olvassa rendületlenül a posztomat.” Azt figyeltem meg, hogy vannak posztolók, akinek a cikkjeire rászállnak bizonyos kormánypárti kommentelők. Változó színvonalon érvelnek, de jellemzően bosszantóan hülyén, ugyanakkor rendkívüli magabiztossággal. Sajnos a magyar valóság visszaköszön ezeken a felületeken.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.11.28. 09:55:01

@Zoltán Rádi:

Ha egy országban a kormány dönti el, ki lesz elítélve, akkor van mit tartania egy bukott politikusnak.

Zoltán Rádi 2018.11.28. 09:56:41

@maxval balcán bircaman: Nálunk mindent az Orbán meg a többi népnyúzó szemétláda dönt el...

Zoltán Rádi 2018.11.28. 09:58:35

@maxval balcán bircaman: Szerintem az. Én pipa lennék, ha kiderülne valamelyik politikusról, hogy egy halom pénzt lopott és mikor elitélnék, lelépne a ruszkikhoz és azok meg befogadnák...

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.11.28. 10:17:02

@Zoltán Rádi:

A tlnyek nem ezt igazolják. Nálunk nem szokás a politikai ellenfelekkel kamuperekkel leszámolni.

Minden ballib bérretteg 2018.11.28. 10:17:26

@Aquincum:

A Sorosozást marhaság összekeverni a zsidózással, tekintve hogy az egyik legnagyobb Sorosozó állam éppen Izrael.
merthogy a vén geci az álcivil szervezetei segedelmével ott is politikai hatalmra próbál törni, és ott is bebörtönözne mindenkit, aki nem ért vele egyet, mint tette Macedoniában.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.11.28. 10:17:34

@Zoltán Rádi:

Csakhát itt nem ez történt: az egész szimpla politikai bosszú.

Minden ballib bérretteg 2018.11.28. 10:19:20

@Aquincum:

A magyar valóság az, hogy a pártok között a Soros csicskák támogatottsága elenyésző.
Éppen az a fura a fentiek fényében, hogy a blogtérben ennyi seggnyalója van Sorosnak, és ekkora publicitást kapnak az Indextől.

Minden ballib bérretteg 2018.11.28. 10:22:00

@Zoltán Rádi:

Akkor hagy kérdezzem már meg.. Mit szóltál volna hozzá, ha az összes ellenzéki vezetőt Orbánék lesittelték volna, miután létrehoztak egy ügyészséget mely kideríti hogy bűnösök ?

Macedóniában ugyanis éppen ez történt !

Zoltán Rádi 2018.11.28. 10:29:16

@Minden ballib bérretteg: Támogattam volna. Minden politikus bűnös valamiben.

Zoltán Rádi 2018.11.28. 10:29:55

@maxval balcán bircaman: Jobb hely lenne a világ politikusok nélkül. Nem tudom sajnálni.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.11.28. 10:34:25

@Zoltán Rádi:

Riosszabb lenne, ugyanis akkor az erősek a gyengéket legyűrnék, nem lenne semmi védelem senkinek.

Minden ballib bérretteg 2018.11.28. 10:38:44

@Zoltán Rádi:
Magyarországon ezzel a módszerrel utoljára a kommnusták kerültek hatalomra 50 évre, elött meg a nyilasok.
Mostanában ez a Soros féle klikk módszertana az igaz, de ettől még nem követendő példa hidd el.

A mondatod különben is értelmezhetetlen. Ha leváltod a politikust, és odaültetsz valakit, akkor holnaptól ő lesz a politikus aki tutira és megkérdőjelezhetetlenül bűnös valamiben.

Pártatlan67 2018.11.28. 10:46:01

@maxval balcán bircaman: Miért, mitől lenne más kategória?

Igazamvanvagyigazamvan? 2018.11.28. 10:52:25

@maxval balcán bircaman: szellemileg épülsz le. Rossz látni.
Itt nem arról van szó, hogy a macedónok hogy használják a saját törvényeiket. A magyar kormány szegi meg a saját törvényeit. Érted? Nem? Nem csodálom.

Ma Baker 2018.11.28. 10:54:37

Nagyon nem lehet más témátok libbantak, ha még mindig ezen lovagoltok.
Bezzeg ha egy random terrorista adta volna be a menedékkérelmét, ott tüntiznétek a kúria előtt, mint Ahmed H. esetén, hogy engedjék be.

Valójában amúgy attól fostok, hogy Gruevszky többet tud a kelleténél a Gyurcsány klán balkáni tevékenységéről mint szeretnétek. Beszántódhat ezáltal a komplett tradícionális baloldal és minden patkánynak át kéne valhogy menekülnie a Ballik... pardon, Jobbikba.

Igazamvanvagyigazamvan? 2018.11.28. 10:55:06

@Minden ballib bérretteg: tehát szerinted helyes az, ha egy politikus törvényt sért, ne legyen következménye?
Te mit szóltál volna, ha Megyó alatt a fidesz teljes vezetőségét rabosítják? Lett volna miért.

Igazamvanvagyigazamvan? 2018.11.28. 10:58:36

@Ma Baker: szépen felmondtad a leckét, ügyes vagy.
Mi akadályozza meg, hogy kiteregesse a Gyurcsány ügyeit,??? 2 év börtön???

MACISAJT1 2018.11.28. 11:04:17

@Aquincum: "@Dr. Sándor Zsuzsa: “Egyet nem értek. Éhesló miért olvassa rendületlenül a posztomat.”

Én meg az értetlenkedést nem értem. Egyesek időt, pénzt, megfelelő kapcsolatokat nem sajnálva kaparnak hogy hallhatatlan műveik bármi áron de kikerüljenek a nagyon független stb. index.hu címlapjára.
Azután meg elégedetlenkednek ha hallhatatlan műveik fogadtatása nem egyöntetűen pozitív. És még lövetni sem tudnak.(már).

Pedig akár az alap észrevételből is kiindulhatnának: ha valaki kiáll az utcasarokra, az miért csodálkozik ha egyesek....

MACISAJT1 2018.11.28. 11:14:14

@Minden ballib bérretteg: "A Sorosozást marhaság összekeverni a zsidózással, "

Lehetséges. Ehhez visszont kapásból azt kellene megtudni hogy mi is az a "zsidózás", per definitionem ....

Mert annyira képlékeny a helyzet, hogy már ott tartunk hogy Cukkerberg
Facebook-ja is sorosozik("zsidózik"?), Uram, irgalmazz :P
index.hu/techtud/2018/11/15/a_facebook_felberelt_egy_ceget_hogy_konteokat_terjesszenek_soros_gyorgyrol/

Pártatlan67 2018.11.28. 11:14:26

@maxval balcán bircaman: Ilyen jogi kategória nem létezik. Ha meg így kezelnek egy bűnözőt (mondhatom, mert jogerős ítélet van ellene) akkor pláne menjenek el a pi....., ahova gondolom. Az is megdöbbentő, hogy beavatkoznak egy idegen állam szuverenitásába ezzel a kis mutatvánnyal és aktív segítséget nyújtanak, hogy jogellenesen kivonja magát a büntetés végrehajtása alól. Szerinted rendben van ez?! Bár ismerve a kommentjeidet, szerinted rendben van.

Zoltán Rádi 2018.11.28. 11:15:43

@Minden ballib bérretteg: Nyilván erős túlzás volt, hogy mind, csak érzékeltetni akartam, hogy amig mi egymást marjuk, addieg ezek az emberek meg röhögnek tajtunk és közben vigan gazdagodnak. A mi munkánkból.
Többen is vagytok itt akik ballibeztek meg véditek ezeket a politikusokat. Csak azt nem értem, hogy miért? Ezek egy alom, egyik sem jobb, mint a másik. Gyurcsány vagy Orbán, számomra nincs különbség.
Olyan politikusok kellenének, akik nem hazudnak folyamatosan. Nem olyan, aki egyik mondatával agyoncsapja a másikat. Pl ez a multis téma, hogy ők mennyire utálják őket, meg az, hogy a magyarok érdekeit képviselik. Közben meg éppen kitalálták a 400 órás túlórát meg a 3 éves munkaidőkeretet. Nyilvan a magyar dolgozók érdekében teszik ezt is...
hagyjuk már. Amig ezek itt vannak, nekünk, átlag embereknek nem lesz jobb.

Aquincum 2018.11.28. 11:25:06

@MACISAJT1: "Egyesek időt, pénzt, megfelelő kapcsolatokat nem sajnálva kaparnak hogy hallhatatlan műveik bármi áron de kikerüljenek a nagyon független stb. index.hu címlapjára.
Azután meg elégedetlenkednek ha hallhatatlan műveik fogadtatása nem egyöntetűen pozitív. És még lövetni sem tudnak.(már)."
Megpróbálom megvilágítani. Dr. Sándor Zsuzsa valaki. Szaktekintély. Éhesló pedig, a hozzászólásai alapján - bocsánat a kifejezésért - egy hülye, primitív seggfej. Másokat is említhettem volna egyébként. És valóban érthetetlen, hogy a poszter értelmi szinvonalától fényévekkel lemaradó kommentelő minek vitatkozik, fröcsög durván olyan dolgokról, amelyekről dunsztja sincsen. Van sok értelmes taxis, de nem eggyel találkoztam, aki pont ilyen primitíven, de exkoitált magabiztossággal magyaráz az autójában, élénken gesztikulálva, olyan témáról, amit egyszerűen nem ér fel ésszel! Miért nem tud valaki ilyenkor egyszerűen inkább csendben maradni? Visszakanyarodva a témához, azt sem értem, hogy van egy ügy, amelyben logikusan gondolkodó ember számára teljesen világos, hogy a saját maga által hozott törvényeket, rendeleteket sérti meg a kormány. Hogy lehet olyan elvakult a szavazótábora, hogy slaggal mossa le még ilyenkor is a fekáliát szeretett Vezéréről? Mi lenne, ha csendben maradnátok? Vagy esetleg beismerné valaki, hogy ezt bizony elizélte a Kárpátok Új Géniusza? Mint valami szenten, úgy csüggtök ezen a nyomorult bandán. Ha kilopják a szemeteket, az is rendben van. Ha szétcseszik az éppen csak alakuló demokráciát, az is. Ha a szemetekbe hazudnak, az is. Majd, godnolom, az is a legnagyobb rendben lesz, amikor kilépünk az EU-ból. Tudod mit, bújjatok a fenekébe Viktorkának!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.11.28. 11:31:22

@Pártatlan67:

Ez a szokásjog.

A menedékadás nem beavatkozás más ország ügyeibe.

Pártatlan67 2018.11.28. 11:33:27

@maxval balcán bircaman: Egyébékt több vonatkozó szabályt is megszegtek.

MACISAJT1 2018.11.28. 11:35:49

@Aquincum: "Hogy lehet olyan elvakult a szavazótábora,"

Ismerős nóta: mindenki hülye csak te(ti) vagy(vagytok) helikopter(ek).
Nem ismerős a TGM "nevü" jelszava ?( aki ugye 1990-ben azt volt képes mondani a választások előtt:" Vagy SZDSZ. Vagy lábszag és mucsa")

Tehát- szerintük- van két változat: mikor az mszp-szdsz győz, az maga a "demokrácia", a nép okos és értelmes,a nép akarata úgy döntött hogy stb.
És van az amikor(még kimondani és szörnyű)az mszp-szdsz(átfestett társulatai) nem győz...
akkor azonnal tombol a fasizmus,akkor a nép hülye és agymosott,nem látják hogy barna eső hullik, Europa aiúta, jöjjön kohn-bandita az EU-s tankokkal meg vonuljon heller ágnes a pucér köldökével, különben itt pusztulunk meg, ballibsi közgazdászok és véleményformálók ugrálnak naponta a Dunába,nem győzik őket kifogni Mohácsnál.(hajóvonták találkozása tilos.)

Unalmas.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2018.11.28. 11:38:08

@anonymand: Útlevél hiányában ugyan mi módon jutott be hazánkba Gruevszki?
Gerő László módszerrel?" ahogy az idézet is jelezte...személyivel.
de vergődj.

Pártatlan67 2018.11.28. 11:38:27

@maxval balcán bircaman: Ez nem szokásjog hanem bűncselekmény. Ha magyar joghatóság alá tartozna ez a remek macedon bűnöző, akkor minimum bűnsegédi magatartást valósított volna meg az aki ebben a dologban részt vett. Egyébként miért érzel atavisztikus kényszert a szerecsen mosdatásra és most nem migránsoztam, csak egy régi szófordulattal éltem. Miért kell elvtelenül védened az egyébként nyilvánvalóan védhetetlent? Jó pénz van benne? Remélem, hogy igen, mert az írásaid alapján te nem a hülye, agyhalott troll vagy, így marad a pénz...

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.11.28. 11:39:43

@Aquincum:

Attól, hogy valaki szakember még nem lesz semleges.

Bizonyára, ha Zsuzsa bírónő ítélkezik egy politikafüggetlen kérdésben, lehet számítani nagy valószínűséggel arra, hogy jól végzi el a munkáját, De Zsuzsa bírónő ballib megmondóember is, így ebben a szerepében nyilván a ballib narratíva mellett fog kiállni.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.11.28. 11:42:39

@Pártatlan67:

A szokásjog az, hogy magasrangú emberek menedékkérelme speciális ügy, Nagy Imre bemehetett a jugoszláv követségre, de szimpla utcai harcos nem, neki el kellett indulnia az osztrák határ felé.

A mendékkérelem pozitív elbírálása nem mentesít a joegerős ítélet alól. A befogadó állam nem azt mondja, hogy az ítélet jogos vgy jogtalan voklt, hanem azt: megalapozott a menedékkrelem, mert az illető reális veszélyben lenne kérelme megtagadása esetében.

Aquincum 2018.11.28. 11:54:49

@maxval balcán bircaman: Dr. Sándor Zsuzsa nem a ballib, hanem a TÖRVÉNYES narratívákat írta le.

citrix 2018.11.28. 11:54:57

Gruevszki egy törvényesen, jogerősen elítélt korrupt, tolvaj macedon ember. Macedon polgár akire ugyanúgy vonatkoznak hazájának törvényei és a bíróság ítélete mint akár egy macedon hajléktalanra. Olyat nem ismer a jog hogy kivéve a gyevi bíró, rá nem vonatkozik. Magyarországon annál inkább, ez a gyevi bírók országa, segített is kis kedvencének Orbán, mint tolvaj a tolvajnak.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.11.28. 11:57:22

@Aquincum:

De, ballib aktivista, gyakran szerepel politikai műsorokban.

A menedékkélem megadása ugyanúgy töörvényes, ahogy az elutasítása is.

Minden ballib bérretteg 2018.11.28. 12:32:24

@Igazamvanvagyigazamvan?:

"Te mit szóltál volna, ha Megyó alatt a fidesz teljes vezetőségét rabosítják? Lett volna miért."

Megpróbálták. Minden vezetőt elvittek pórázon, volt testüregmotozás minden, nőknek is.
Az egyetlen probléma, hogy nem volt az ügyészség és a bíróság a kezükben, mint a Macedónoknál, Soros kezében.

Nem véletlenül szeretné Soros kézivezérelni itthon is az ügyészséget EU-s ügyészség hazugságával. Romániában már van ilyen. Használják is jobboldaliak, és magyarok bebörtönzésére aktívan.
Nekünk, kösz de nem kell Soros féle ügyészség.

Minden ballib bérretteg 2018.11.28. 12:33:38

@citrix:
Gruevszki egy Soros bérencek által koncepciós perben elítélt áldozat.
A legsötétebb diktatúrákban volt ilyen mértékű tisztogatás, mint most Macedóniában.
Ez van.

Minden ballib bérretteg 2018.11.28. 12:38:02

@Aquincum:

Nem ballib. A ballibek csak közvetett úton vannak átbaszva és irányítva Soros féle álcivilek által.
Sándor Zsuzsa közvetlenül nyalja fel a pénzt a Soros féle Helsinki Bizottságtól a munkásságáért.
Egy igazi virtigli hazaáruló.

Dr. Sándor Zsuzsa · http://jog-asz.blog.hu/ 2018.11.28. 12:48:54

@Kampfer: "Személy szerint sokkal rosszabbul érezném magam, ha továbbra is niggerek és mindenféle színű-szagú népség áramlana be délről az országba"
Én pedig nagyon rosszul érzem magam mindenféle rasszizmustól.

Dr. Sándor Zsuzsa · http://jog-asz.blog.hu/ 2018.11.28. 12:55:10

@Minden ballib bérretteg: Istenem, ha én csak annak a támogatásnak valaha a töredékét kaptam volna, mint Orbán, vagy Kovács, mennyivel jobban jártam volna. De Soros sajnos méltatlanokra pazarolta el az ösztöndíjakat. Mert ezek akkor még demokratákat, liberálisokat játszottak.
Úgyhogy nem tudom,kik itt a Soros bérencek.

citrix 2018.11.28. 12:59:20

@Minden ballib bérretteg: Értem, biztos így van, Gruevszki egy Soros bérencek által koncepciós perben elítélt áldozat.
A legsötétebb diktatúrákban volt ilyen mértékű tisztogatás, mint most Macedóniában.
Ennek tudatában teljes joggal kijelenthetjük hogy akit az Orbán rezsim alatt elítéltek vagy előzetesben sínylődik korrupcióval kapcsolatban azt Orbán(Polt Péter) bérencei által elítélt vagy fogva tartott áldozat akit ki kell szabadítani. ki kell szabadítani mert törvénytelenül, koncepciós perben ártetlanul elítélt vagy fogva tartott ember aki egy rohadt korrupt rezsim áldozata. Ez van.

MACISAJT1 2018.11.28. 13:37:20

@Dr. Sándor Zsuzsa: "Én pedig nagyon rosszul érzem magam mindenféle rasszizmustól. "

Akkor ettől a szipirtyótól ideje volna elhatárolódni, mert frissen ezt bírta nyilatkozni a Liberationnak :

" Orbán faji alapon kormányoz, csakis a magyarokhoz szól."

www.liberation.fr/debats/2018/11/23/agnes-heller-nationalisme-comment-la-hongrie-est-tombee_1693850

Azannyát, hát egy magyar miniszterelnöktől mégis mi lenne elvárható?

Muhaha

Éhesló 2018.11.28. 14:30:23

@Dr. Sándor Zsuzsa: semmi gond lnem lenne, ha csak ezt az egyet nem értenéd.
De túléled.
Én is.

Éhesló 2018.11.28. 14:36:13

@anonymand: szerintem az a hülye (és nem játssza) aki képtelen elolvasni a forrást, amit adtam.
Fuss neki ismét:
magyaridok.hu/belfold/gruevszki-ugy-exkluziv-ime-a-reszletek-3689318/
"A 2017-es választást követően az addigi ellenzéki SDSM alakíthatott kormányt, ekkor felgyorsultak az eljárások. Gruevszki beszámolója szerint a baloldali kormány komoly nyomást gyakorolt a bíróságra, hogy a különleges ügyészségtől mindent fogadjon el, tekintet nélkül azok jogszerűségére vagy jogszerűtlenségére. Egy évvel ezelőtt a büntető bíróság élére jogszerűtlenül kineveztek egy új elnököt, aki az említett speciális ügyészségtől érkező ügyekben eljáró bírókat az SDSM-hez lojális ítészekre cserélte le. Csak Gruevszki ellen öt eljárás indult, amelyek az exkormányfő megítélése alapján egytől egyig bizonyítékok nélküli koholmányok voltak. 2017 augusztusában a fellebbviteli bíróság bizonyítékként fogadta el az illegálisan készített hangfelvételeket, amely döntéssel megsértették a macedón büntető törvénykönyv egyik passzusát.

Gruevszki az eljárások további jogszerűtlenségei között említette, hogy a bíróság olyan szakértők állásfoglalását is elfogadta, akiknek nem volt engedélyük.
Semmibe vett elnöki kegyelem

A jogállamiság megcsúfolásának ékes példája volt az is, hogy a macedón köztársasági elnök politikai válság megállítása érdekében hozott kegyelmi döntéseit a bíróság a kormány nyomására nem fogadta el. A parlament törvényt módosított, amellyel lehetőséget biztosított az államfőnek, hogy negyven napon belül visszavonja a kegyelmi döntéseket, ami meg is történt, de – mint Gruevszki rámutatott – a helyi és a nemzetközi jog, valamint a strasbourgi emberi jogi bíróság gyakorlata értelmében a visszamenőleges hatályú visszavonás nem érvényes. A kegyelmi ügyben érintett két személy Görögországba ment, ahol a Legfelsőbb Bíróság úgy döntött, ne térjenek vissza Macedóniába, elismerve ezzel, hogy érvényes az elnöki kegyelem.
Megelőlegezett ítélet

Nikola Gruevszki a menekültügyi hatóságnak beszámolt arról is, hogy idén szeptemberben a hátrányos megkülönböztetéssel szembeni védelemért felelős állami bizottsághoz fordult, elmagyarázva, hogy a bíróság és Dobrila Kacarska bíró diszkriminálták őt a Tank elnevezésű ügyben. A testület november 15-én a javára hozott döntést, majd leváltották a bizottság tagjait részrehajlással vádolva őket. Ezt követően a bíróság villámgyorsan ítéletet hozott és kétéves letöltendő börtönbüntetéssel sújtotta a volt macedón miniszterelnököt. Gruevszki emlékeztetett arra, hogy két héttel az ítélet meghozatala előtt a jelenlegi kormányfő a médiában kijelentette: a bíróság ki fogja mondani a volt miniszterelnök bűnösségét.

Az elítélt politikus halasztást próbált kérni a börtönbevonulásra, amikor is magas rangú kormányzati tisztviselők, a miniszterelnök testvére és a főügyész felettese üzentek Gruevszkinek és néhány kollégájának, hogy a kérését akkor teljesítik, ha meggyőzi pártjának néhány parlamenti képviselőjét az alkotmány módosításának megszavazásáról.

Az exkormányfő nem fogadta el a feltételt, így a bíróság elutasította a börtönbe vonulás időpontjának elhalasztására vonatkozó kérelmet. ..."

Ha ez nem sorozatos jogtiprás, akkor semmi nem az.
A menedékjogban (sszerencsére) sem te, sem a hazug tárgár poszter nem illetékes.
Verhetitek a nyálatokat napszám.
De ez ne zavarjon, engem sem zavar, jól szórakozok rajtatok.
Köszi!
Csak írj, sose olvass!

Éhesló 2018.11.28. 14:42:46

@anonymand: nem kértelek fel, hogy a nevemben nyilatkozz bármiről.
Arra pedig végképp nem, hogy rólam hazudozz.

Gyűlölettel ne maszatolj egy olyan blogon, ahol 73 év elteltével sem csuhad a gyűlölet népének egy különüsen penetráns képviselője.

Amit te az én hozzászólásaim kapcsán gyűlöletnek hazudnál, az szimpla ellenérzés, undor, megvetés.
Olyan érzés, amit egy kupac szar, vagy hányás kapcsán érez a normális ember (lmbtqrpvzx perverz beteg állatok esetében persze ez lehet a szexuális gyönyör tárgya is, de számomra ezek a dolgok /is/ undorítók).
Nos a szart, a hányást eltakarítja az ember, ha a sajátja, elkerüli, ha másé.
De nem gyűlöli.

A távdiagnosztizálás eléggé szánalmas sarlatánság, legalább olyan aljas dolog, mint másról hazudozni.
De nálatok ez fajtajellemző, az a téveszmétek, hogy a primitív személyeskedés helyettesíti az érveket, tényeket.
Nem helyettesíti.
Ráadásul téged jellemez, nem engem.

A továbbiakban a saját nézeteid kapcsán nyilatkozz, a saját nevedben!
Ha akarok, majd én a sajátomról nyilatkozok.

Éhesló 2018.11.28. 14:52:45

@Aquincum: a poszter valaki, aki egy trágár hazug gyűlöletputtony, aki a magyar bírói kar szégyenére a gengszterváltást követően negyed századig rombolhatta a bírói kar amúgy sem magas tekintélyét és rombolja még ma is.
Ahogy Bayer helyesen írta Sándor Zsuzsa egy különösen penetráns mocskolódása kapcsán:
"... Nevezett így ír Schifferről: "„Hál’ Istennek nem láttam ezt a kis görényt ma este, de már attól felforr az agyam, amit László Kálmán leírt. Jól emlékszem, amikor talán tavaly, vagy azelőtt nem ment el a hanukagyertya-gyújtásra, mondván, ő nem vesz részt vallási eseményen. Ritka egy aljas kis tetű. Már bocsánat, de mindig felbosszant, hogy még mindig vannak olyan naiv emberek, akik a szavazatukat vesztegetik egy ilyen aljas, sunyi kis mocsokra.”"

Nos, ez a másik toleranciabajnok, amúgy bíró volt egykoron. Aztán bírósági szóvivő. Egy pillanatra képzeljük el, hogyan ítélkezett ez a rohadék, amikor egy „nem elvtárs” került a színe elé. A hanukagyertya ügyébe pedig bele sem mélyedek, mert az nagyon messzire vezetne… "

flagmagazin.hu/jobbegyenes/bayer-zsolt-emesztogodor

www.facebook.com/lkalman2?__tn__=%2CdC-R-R&eid=ARAMhdYmC7s_GNJ6PwZC8iOuOTqioQ2_9noLAOsYcFuQbelBPGOd7AwvMKJBWEvppYReLFQUEtVBSwJW&hc_ref=ARRrWPKkijrco33N9UMqws_jXtZGfjEi5eAlIS-YTwActEM_YXlbT2zIZuncI5_IZuU&fref=nf
2014. április 8.
A pofakönyves link előtalálója anonymand 2018.11.09. 15:43:48-kor

Éhesló 2018.11.28. 14:54:37

@Aquincum: hazudsz. Pont, mint a poszter tette és teszi minden posztjában.

anonymand 2018.11.28. 16:23:47

@Éhesló:

"nem kértelek fel, hogy a nevemben nyilatkozz bármiről." - valóban, nem is a nevedben tettem, hanem a véleményemet írtam meg.
Bele kéne törődnöd.

"Arra pedig végképp nem, hogy rólam hazudozz." - már írtam; a véleményemet, az pedig nem hzudság.

"Gyűlölettel ne maszatolj egy olyan blogon, ahol 73 év elteltével sem csuhad a gyűlölet népének egy különüsen penetráns képviselője." - szavaidat valamelyik evangéliumból kölcsönözted?

"Amit te az én hozzászólásaim kapcsán gyűlöletnek hazudnál, az szimpla ellenérzés, undor, megvetés." - részben igaz.
Megvetem a gyűlölködést, például az olyan fajtát, ami a te soraidból árad.
Undorodom az olyan hozzászólásoktól, amelyekben valaki "komcsi" múltja tüske a köröm alatt.
Persze csak akkor, ha ma nem Fidesz-KDNP potentátról van szó.
Akiknek nem tüske, hogy az EU parlamentben egyszer a liberális frakció alelnöke, másszor a Néppárt alelnöke szerepében díszeleg jelenlegi miniszterelnökünk.
Igen, az ilyentől még ingerem is van.
Tudod hány.

"A távdiagnosztizálás eléggé szánalmas sarlatánság" - olvasván bejegyzéseidet nem is olyan távdiagnosztika.
Azzal kezdtem, hogy nem vagyok ugyan szakember (mivel aktív koromban amatőr nőgyógyász és kebelbarát voltam), ám ettől még véleményem lehet.
Sőt!
Van is.

"A továbbiakban a saját nézeteid kapcsán nyilatkozz, a saját nevedben!" - roppant vicces figura vagy!
Lehet, hogy néked ez eddig fel sem tűnt, de szíves tájékoztatásul közlöm, hogy ezidáig is saját nevemmel, saját fizimiskámmal vettem magamnak a bátorságot, hogy véleményemet (rólad is) közzé tegyem.
Ellentétben a névtelen, arctalan bátrakkal.
Becézhetlek Bagoly efftársnak a továbbiakban?
..."nyilatkozz, a saját nevedben" - Bagoly efftárs mongya anonymandnak (2001 óta használt, és soha le nem cserélt nick-nevem), ha lusta vagy utánanézni Erényi Tibor (a gyengébbek kedvéért).

anonymand 2018.11.28. 16:44:27

@Éhesló:

"szerintem az a hülye (és nem játssza) aki képtelen elolvasni a forrást, amit adtam." - ez is egy vélemény.
Tévedésen alapszik, de vélemény.
Volt telefonos segítségem, felolvastattam magamnak.
Csak hogy tudd, több forrásból szoktam meríteni.
Még olyan nekem nem tetszőkből is, mint a magyaridők.
Szóhasmenésed van, dől belőled a szó, mint tehénből a trágya, csak egy dologról nem beszélsz!
A kályháról.
Már ha ezt a hülyeséget nem tekintem érdemi hozzászólásnak:
"Ezt követően a bíróság villámgyorsan ítéletet hozott és kétéves letöltendő börtönbüntetéssel sújtotta a volt macedón miniszterelnököt. Gruevszki emlékeztetett arra, hogy két héttel az ítélet meghozatala előtt a jelenlegi kormányfő a médiában kijelentette: a bíróság ki fogja mondani a volt miniszterelnök bűnösségét." - amikor G. Bonsai Duce a magyar parlamentben prejudikált, akkor felemelted-é a szavad?
Néked csak az egyik fél szavai számítanak, s megfeledkezel az "audiatur et altera pars" elvéről.
De nem is ez az érdekes.
Jogerős kétéves ítélettel bír Gruevszki.
Pont.
Kezdd elölről!

"12. cikk

Kizáró okok

(1) A harmadik országbeli állampolgár vagy hontalan személy nem ismerhető el menekültként, amennyiben az érintett személy(t):
a)
a genfi egyezmény 1. cikkének D. pontja szerint nem az Egyesült Nemzetek Menekültügyi Főbiztosságának, hanem az Egyesült Nemzetek valamely más szervének vagy ügynökségének védelmében vagy támogatásában részesül. Amennyiben e védelem vagy támogatás bármely okból anélkül szűnt meg, hogy e személyek helyzetét az Egyesült Nemzetek Közgyűlésének megfelelő határozataival összhangban véglegesen rendezték volna, e személyeket ipso facto megilletik az ezen irányelv által biztosított ellátások;
b)
a tartózkodási helye szerinti ország hatáskörrel rendelkező hatóságai olyan személyként ismerték el, akit az érintett ország állampolgáraiéval megegyező vagy az azokéval egyenértékű jogok és kötelezettségek illetnek meg.
(2) A harmadik országbeli állampolgár vagy hontalan személy nem ismerhető el menekültként, amennyiben nyomós okkal feltételezhető, hogy az érintett személy:
a)
béke elleni, háborús, vagy emberiség elleni, az ilyen bűncselekményekről rendelkező nemzetközi okmányokban meghatározott bűncselekményt követett el;
b)
a menedéket nyújtó országon kívül, az országba menekültként történő befogadását – vagyis a menekültként való elismerésen alapuló tartózkodási engedély kiállításának időpontját – megelőzően súlyos, nem politikai bűncselekményt követett el; a különösen kegyetlen cselekmények akkor is súlyos, nem politikai bűncselekménynek minősíthetők, ha azokat állítólagos politikai célból követték el;" - hogy ne érjen vád, szövegkörnyezetből kiemeltem egy mondatot, itt majd az egész bekezdés.
eur-lex.europa.eu/legal-content/HU/TXT/HTML/?uri=CELEX:32011L0095&from=HU
"Csak írj, sose olvass!" - a jó tanácsot köszönöm!

Éhesló 2018.11.28. 16:46:39

@anonymand: hazudozol. Rólam.
Távdiagnosztizálsz. Engem.
Miért nem magaddal, vagy a poszttal foglalkozol.
Én azt tettem és teszem.

Nem az evangéliumot tanulmányoztam, hanem a trágár, hazug poszter "életművét" mely itt díszeleg.

Az ellenérzés, ellenvélemény, undor nem gyűlölet.
Hazudhatsz bármit.

anonymand 2018.11.28. 16:52:50

@FILTOL:

"Útlevél hiányában ugyan mi módon jutott be hazánkba Gruevszki?
Gerő László módszerrel?" ahogy az idézet is jelezte...személyivel.
de vergődj."

Miből gondolod, hogy vergődöm?
Értetlenkedem.
Tényleg lehet személyivel bejönni?
A Schengeni határ-ellenőrzési kódex ezt ugyan hol írja?
Segíts kérlek!

Éhesló 2018.11.28. 16:55:19

@anonymand: nos ez szánalmas utánlövés és szerencsére nem releváns.

A teljes eljárás és az ítélet is justizmord volt, amint azt világosan megírták.
Ráadásul kegyelmet kapott, amint azt a társai esetében a görögök is elismerték.
Náluk panaszkodj, a többi soros samesszel együtt, én csak nevetek rajtad.

anonymand 2018.11.28. 16:56:27

@FILTOL:

No comment.

"180 napon belül 90 napot meg nem haladó tartózkodás esetén az EU-n kívüli ország állampolgárának:

érvényes úti okmánnyal kell rendelkeznie;
szükség esetén érvényes vízummal kell rendelkeznie;"...
eur-lex.europa.eu/legal-content/HU/TXT/HTML/?uri=LEGISSUM:l14514&from=HU

Aquincum 2018.11.28. 17:31:44

@Éhesló: Ugyan miben hazudtam, okos pubikám? Leírnád nekem, hadd okkuljak végtelen tudományodból?

Éhesló 2018.11.28. 17:37:31

@Aquincum: ha nem lennél mesüge, akkor talán megtalálnád, mire reagáltam. No az volt az, ami (primitív) hazugság.

Aquincum 2018.11.28. 17:38:53

@maxval balcán bircaman: “A menedékkélem megadása ugyanúgy törvényes, ahogy az elutasítása is.” Igazság szerint kár veled vitatkozni, az a típus vagy, akire színvonaltalan vita helyett rá kell hagyni szépen. De azért halkan megkérdezem, magabiztos Birkám, szerinted a menekült státusz megadását nem szabályozzák törvények? Szerinted azt csak úgy eldönthetnék Vikike, meg a bűntársai? Jogállamban ezt nem tehetnék meg, csak egy ilyen szar féldiktatúrában. Többek között erről szól a cikk.

Éhesló 2018.11.28. 17:39:09

@anonymand: ha máár elmélyültél a jog rejtelmeiben, elmagyarázhatnád, miként lehetett elítálni és börtönbe hívni Gruevszkit, miközben a mentelmi joga védte egészen tegnapig?

hvg.hu/vilag/20181127_A_macedon_parlament_felfuggesztette_Gruevszki_mentelmi_jogat

No hazudj valamit még!

anonymand 2018.11.28. 18:50:05

@Éhesló:

A forrásaidról csak ennyit:
"
Szerző
Átlátszó
2018. 03. 24.
Módosítás2018. 03. 24.
atlatszo.hu

Kövess minket vagy lépj velünk kapcsolatba itt!

A Fővárosi Törvényszéktől kapott adatok szerint 2017-ben összesen 53 sajtó-helyreigazítási pert vesztett a 888, a közmédia, a Lokál, a Magyar Idők, az Origo, a Pesti Srácok, a Ripost és a TV2."

Szevasz!

Éhesló 2018.11.28. 20:56:02

@anonymand: ha befejezted a hasbarádat, amikor a forrást fikázod, talán hazudj valamit erről:
Miként lehetett elítélni és börtönbe szólítani Gruevszkit, miközben a mentelmi joga védte egészen tegnapig?

hvg.hu/vilag/20181127_A_macedon_parlament_felfuggesztette_Gruevszki_mentelmi_jogat

No hazudj valamit még!

Kampfer 2018.11.28. 21:49:24

@Dr. Sándor Zsuzsa: "Személy szerint sokkal rosszabbul érezném magam, ha továbbra is niggerek és mindenféle színű-szagú népség áramlana be délről az országba"

"Én pedig nagyon rosszul érzem magam mindenféle rasszizmustól."

Tisztelt bírónő!

Elhiszem, sőt meg is értem az érzéseit. Mivel régóta ismert közöttünk, hogy másként látjuk a világ némely kérdéseit, ezért a magam részéről elhiszem, hogy ez az ön számára rossz érzést kelt. Elhiheti, hogy bennem is és még sokakban a féktelen liberalizmus, a devianciák propagálása és tolerálása, a nemzeti érzések degradálása és megvetése keltett nagyon rossz érzéseket. Hosszú éveken keresztül. Mégis minden nap hallgattuk, hogy a különböző nézeteknek meg kell férnie és a liberalizmus egy meghatározó politikai és világnézeti tényező.
Ahogy a rasszizmus is az. Senki sem születik rasszistának. A kisgyermek alapvetően elfogadó. Én sem (mi sem) születtem/születtünk rasszistának. Tapasztaltunk, alakult a véleményünk. Épp húsz éve dolgozom multinacionális környezetben, elhiheti bírónő, hogy bőven van tapasztalatom rasszizmusról, (ál)toleranciáról, különböző kultúrákról, a keveredés várható következményeiről. A rasszizmus is egy tapasztalatok és személyes élmények, illetve a szocializáció során kialakult nézet. Legitim és valid. Helye van itthon is, a politikában is és Európában is. Mindig is VOLT rasszizmus Európában. Most is VAN rasszizmus és LESZ is! Ahogy egyre hangosabban átkozzák és igyekeznek elnyomni a liberálisok és a baloldaliak, úgy a tapasztaltak mentén egyre erősebben elő fog törni és újabb és újabb területeken és problémák mentén fog terjedni a társadalmakban. Hogy ez jó, vagy rossz, erre majd a jövő választ fog adni. A múlt válaszait már nagyon régóta és gyakran emlegetik a liberálisok, de még sosem hallottam, hogy a múlt 'kérdéseit' is fölidézték volna, melyekre az adott korban és társadalmakban volt a rasszizmus a válasz. Amikor rosszul érzi magát emiatt, bírónő, kérem próbáljon arra gondolni, hogy mások már sokkal régebb óta talán ugyanennyire rosszul érezték magukat. Talán épp 'önök' miatt!?
Üdvözlettel: Kamp.

anonymand 2018.11.29. 04:14:20

@Éhesló:

Nem mese ez gyermek, nem is hazudság, de te képtelen vagy szöveget értelmezni.
Sebaj!
Egy libsi olyan mint a kiscserkész, ahol tud segít.

Megadtál egy hivatkozást.
Ez szép tőled, nem vagyok hozzászokva.
Amihez hozzá vagyok szokva az az, hogy fel sem fogod, hogy mit is olvastál.
"Miként lehetett elítélni és börtönbe szólítani Gruevszkit, miközben a mentelmi joga védte egészen tegnapig?" - nem érted, ugye?
Pedig az általad hozott forrásban benne van.
"A macedón törvények szerint amennyiben valakit öt vagy annál több évig terjedő börtönbüntetésre ítélnek, akkor automatikusan megszűnik a megbízatása, minden más esetben a törvényhozásnak kell szavaznia a politikus státusáról." - Gruevszkire a macedón törvények vonatkoztak, vonatkoznak.
Lehet, hogy ez számodra az újdonság varázsával hat, de ez van.
És erről nem én tehetek, nem a libsik, nem Soros György, de még nem is Dr. Sándor Zsuzsa.
Mondom a macedón törvények.
Ismétlés a tudás k. szülőanyja, tehát:
"A macedón törvények szerint amennyiben valakit öt vagy annál több évig terjedő börtönbüntetésre ítélnek, akkor automatikusan megszűnik a megbízatása"...
Azoknk, akik képesek szövegértelmezésre ez annyit jelent, hogy ott egy büntetőeljárás (nyomozás, vádemelés, bírósági ítélet) lefolytatható a mentelmi jog (ami ott nyilván másképp szól, mint a hazai) ellenére.
Remélem most már érted.
"Gruevszkit két évre ítélték hivatali visszaélés miatt." - ez ugyi annyit jelent, hogy mivel kevesebb mint öt évet kapott, nem automatikusan, hanem a törvényhozás döntése alapján szűnik meg a mentelmi joga (és képviselői státusza).
"Hazudjak" még?

Te adtad a linket, nem engem hibáztass, hogy ismét sikerült hülyeséget írnod!

anonymand 2018.11.29. 04:38:56

@Kampfer:

Gratulálok!
Nem ölég, hogy rasszista vagy, még büszke is vagy rá.
De a gratuláció nem ennek szól.
Elismerésemet azzal érdemelted ki, hogy képes voltál hozzá ideológiát gyártani.

"Senki sem születik rasszistának.
A kisgyermek alapvetően elfogadó. Én sem (mi sem) születtem/születtünk rasszistának. " - szerintem pedig senkinek nincs szüksége arra, hogy rasszistát neveljenek belőle.

"Helye van itthon is, a politikában is és Európában is." - nincs helye.
Sem itthon, sem a politikában, sem Európában, sem a világon sehol.

..."még sosem hallottam, hogy a múlt 'kérdéseit' is fölidézték volna" - akkor én most megpróbálok felidézni kérdéseket a múltból.
Hány emberéletbe került a rasszizmus világszerte?
Vagy csak Amerikában?
Ahol a jó, templomba járó keresztények a behurcolt feketéket jó gazdaként rabszolgának tartották. Ahol 50 évvel ezelőtt még a feketéknek semmi joguk nem volt, ahol a KKK rendszeresen lincselt (ahol nemrég még fekete elnöke volt az országnak).
Hány emberéletbe került Hitler őrült rasszizmusa?
"Hogy ez jó, vagy rossz, erre majd a jövő választ fog adni." - a jövő már eljött.
Csak te vagy nem veszed észre, vagy nem akarod tudomásul venni.
Eljött, amikor fekete hadügyi minisztere volt az USA-nak, fekete külügy-minisztere, majd elnöke.
Eljött, amikor Dél-afrikai Unió-ból Dél-afrikai Köztársaság lett.
"Haladjon ön is a korral, süssön Váncza sütőporral!"
Próbálj meg haladni te is!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.11.29. 05:15:53

@Aquincum:

Vedd észre, a manedék megadása mindig egyedi elbírálás alapján zajlik, a tv. is ezt mondja ki.

Kampfer 2018.11.29. 05:47:15

@anonymand: "Gratulálok!
Nem ölég, hogy rasszista vagy, még büszke is vagy rá."

Nos, ismét sikerült megtalálni és ismét sikerült néhány ordas nagy baromságot írnod a semmiről! Ilyen ez, libsiéknél mindegy a körülmény, ha tudnak egy jót 'nácizni' vagy okítani! Sebaj. Ha már fentebb ennyire rákattantál a szövegértelmezésre, ugyanerre magam is fölhívom a szíves figyelmed! Hol írtam olyat, hogy ez bárkinek az esetében büszkeségre adna okot??? Vagy esetleg ezt vélted a legjobb 'érvnek' egy jó 'rasszistázásra' és okításra? Ez nem büszkeség vagy szégyen kérdése, pusztán a tények és a valós körülmények ismeretét feltételezi. Azok alapján pedig bárki alkothat olyan véleményt, élhet úgy, ami alapján a magadfajták simán rasszistázhatnak. Ettől még ő nem lesz kevesebb, te pedig nem leszel több és még csak igazad sem lesz!

"De a gratuláció nem ennek szól."

Korábban már megbeszéltük, hogy nem nagyon frusztrál se a véleményed, se az, hogy mit látsz a világból és mit nem. Van amit jól és van amit csak a 'libsi' szemüvegeden keresztül. Ez a te dolgod. De őszintén szólva nem nagyon hat meg, hogy épp miért gratulálsz és miért nem. De azért köszi!

"Elismerésemet azzal érdemelted ki, hogy képes voltál hozzá ideológiát gyártani."

Ez sem az első ordas nagy tévedésed! Az 'ideológiát' nem én gyártottam, hanem maga az élet! Én csak sokadmagammal megtapasztaltam és leírtam, amit tapasztaltam, továbbá azok alapján alkottam véleményt és ítéltem meg mindazokat, akikkel van/volt TAPASZTALATOM! Érted a különbséget? Nem otthon a fotelben csücsülve alkottam 'ideológiát' (ahogy azt a magadfajták, a 'tgm'-ek, a hellerágnesek, horngáborok és hasonló hungarofób libbant 'megmondóemberek' tették éveken át), hanem azok alapján alkottam egy képet, amiket tapasztaltam! Na, ennyit kellett volna fölismerned és megértened. Láthatóan nem sikerült.

"...szerintem pedig senkinek nincs szüksége arra, hogy rasszistát neveljenek belőle."

Újabb példája a tévedésednek és a szövegértésed korlátainak. Kérlek pontosan idézd, hogy hol írtam olyat, hogy 'szüksége van rá, hogy rasszistát neveljenek' bárkiből? Ez nem 'szükség' kérdése, hanem egy folyamat velejárója. És nem társadalmi rang, nem anyagi körülmények vagy akár lakhely függvénye.

"Sem itthon, sem a politikában, sem Európában, sem a világon sehol."

Qrvanagy tévedésben vagy! Mindenhol jelen van, ergo helye is van. Attól, hogy te kijelented, hogy nincs, még nem változik semmi. Lehet, hogy azt hiszed, a véleményed meghatároz bárki számára bármit, de nem! Fogódzkodj meg! Mindenki lesz@rja! Még ha valami alapigazságot nyilatkoztatnál ki, ami előbbre visz és mindenki által tapasztalható és evidens volna, még akkor sem lenne meghatározó. De olyasmit jelentesz ki, ami egyrészt hülyeség (nem valós), másrészt egy nagyon releváns tömeg nem is fogadja el, nem is tapasztalja meg, tehát érdektelen.

"Hány emberéletbe került a rasszizmus világszerte?"

Milliókéba. Ahogy az azt kiváltó események is.

"Ahol a jó, templomba járó keresztények a behurcolt feketéket jó gazdaként rabszolgának tartották. Ahol 50 évvel ezelőtt még a feketéknek semmi joguk nem volt..."

Pontosan! Egyetértünk. Ezt a feladványt kell az amerikai társadalomnak megoldania. Szerintem nem fogja tudni... De ez a magánvéleményem.

"Hány emberéletbe került Hitler őrült rasszizmusa?"

Milliókéba. Ahogy az azt megalapozó események sorozata is.

"a jövő már eljött.
Csak te vagy nem veszed észre, vagy nem akarod tudomásul venni."

Kettőnk közül láthatóan te nem vagy képes fölismerni, hogy az 'eljött jövő' milyen feladványt adott nekünk. Te nem vagy képes tudomásul venni, hogy az út, amit ti kínáltok, az zsákutca. A nézeteitek, amit képviseltek, az már bizonyított és nem egy vonzó alternatíva, illetve a társadalom releváns többsége nem fogadja el. Sebaj, ezt az a nyomorult fodorgábor és az orrtúró barátja és undorító sleppje sem fogja föl, pedig elég világos jeleket kapott már. Van, aki nehezen tanul.

"Eljött, amikor fekete hadügyi minisztere volt az USA-nak, fekete külügy-minisztere, majd elnöke."

Majd eljött, amikor csak pár évre rá faji alapon estek egymásnak ugyanazon ország polgárai, sőt még rendőri szervei is! Mert így kerek ám a sztori!

"Eljött, amikor Dél-afrikai Unió-ból Dél-afrikai Köztársaság lett."

Megalol...! Valóban! Az a 'köztársaság' (lol...), ahol a fehéreket szó nélkül megölik a farmjaikon? Ahol a fekete polgárok szó nélkül megölik a máshonnan odamenekült feketéket? Ahol a fehérek távozásával és kisemmizésével gyakorlatilag összeomlott a gazdaság? Ahol a fehérek távozásával gyakorlatilag szakmák, képzettségek tűntek el hónapok alatt az országból? Hm... Jó példa! Igen. A jövő oda is megérkezett! ;-) Sok sikert...!

"Próbálj meg haladni te is!"

Nos arra, amerre te 'haladsz', biztosan nem fogok! Semmi értelme. Én inkább továbbra is a tapasztalataimra és személyes élményeimre hagyatkozom. Ahogy bejött a munkám során, úgy szerintem az élet egyéb területein is eredményesebb, mint a te kinyilatkoztatásaid szerinti 'erőlködés'!
Kamp.

anonymand 2018.11.29. 08:04:32

@Kampfer:

Egy dolog biztos.
Vagy én nem tudok elég pontosan fogalmazni, vagy te nem vagy képes megérteni amit írtam.
Bármelyik igaz is, nincs értelme vitatkozni.
Így.

Legyen szép napod!

Kampfer 2018.11.29. 08:57:00

@anonymand: "Egy dolog biztos.
Vagy én nem tudok elég pontosan fogalmazni, vagy te nem vagy képes megérteni amit írtam."

Ne kend a másik félre, ha nincs értelmes érved! Tudom, hogy nem vagy sem tanulatlan, sem tudatlan! Az is kiderült már a múltban, hogy alapkérdésekben nem értünk egyet. Ezek a tények.

Simán megértettem minden hangját annak, amit írtál! És nagyon nagy esélyét látom annak is, hogy te is pontosan értetted minden sorát annak, amit írtam neked! Nyilván meg tudod indokolni, hogy miért nincs igazam, hiszen tanult, művel ember vagy és a retorikád is adott hozzá, ahogy azt a múltban is bizonyítottad már. Vagyis szerintem nem igaz a fenti állításod, te is meg tudod fogalmazni, amit gondolsz és én is tudom értelmezni mindazt, amit írsz.

"Bármelyik igaz is, nincs értelme vitatkozni.
Így."

Máshogy semmi értelme, vagy te nem éreznéd elfogadhatónak.,,
De ezt most csak úgy tudom értelmezni, hogy az én álláspontom legalább annyira valid és legitim, mint a tiéd. Van annyira megalapozott és érvekkel megtámogatott is. Tehát a politikai térben is éppen annyira indokolt a léte, mint a te nézeteidet képviselőknek. Bármennyire is 'szörnyűnek' és elfogadhatatlannak érzitek, ideje volna elfogadnotok. Persze ha nem, hát nem, a ti dolgotok!

"Legyen szép napod!"

Ez majd estére ki fog derülni. Viszont!
Kamp.

Éhesló 2018.11.29. 17:17:48

@anonymand: itt a mostani post alatt kettő forrást is adtam.
A hvg-t beszoptad, a másikat fikáztad.
Most rajtam a sor:
index.hu/belfold/2018/11/26/helyreigazitas/
Egy cikk, öt hazug állítás, ennyit ér a zindex.

De az élet nem áll meg, az ajvékolás folytatódik, orbán pedig leszarja.
Helyesen teszi.
Te pedig megmagyarázhatod, miként lehet koncepciós pert folytatni a mentelmi jog felfüggesztése nélkül.
Köszi.

Hazudj még valamit!

anonymand 2018.11.29. 18:48:50

@Éhesló:

A maradék józan eszed is elment?
Csak kérdem.

"Éhesló
2018.11.28. 20:56:02
@anonymand: ha befejezted a hasbarádat, amikor a forrást fikázod, talán hazudj valamit erről:
Miként lehetett elítélni és börtönbe szólítani Gruevszkit, miközben a mentelmi joga védte egészen tegnapig?

hvg.hu/vilag/20181127_A_macedon_parlament_felfuggesztette_Gruevszki_mentelmi_jogat

No hazudj valamit még!" - feltettél egy kérdést, adtál hozzá forrást, én pedig legjobb tudásom szerint megválaszoltam.
Erre te: "A hvg-t beszoptad"...
Tolvaj kerti rigó legyek, ha te normális vagy!
Szerény véleményem szerint ne én szoptam be, hanem te estél orcára.
De nagyon!

"Most rajtam a sor:
index.hu/belfold/2018/11/26/helyreigazitas/
Egy cikk, öt hazug állítás, ennyit ér a zindex." - egyáltalán, hogy jön ide?
De ha már hoztad, miért is nem hoztad azt is, hogy az utóbbi években hány helyreigazítási pert vesztett a "zindex"?
Tán egy összevetést, hogy az általad preferáltak s a "zindex".

Kampfer 2018.11.30. 07:13:59

@anonymand: Miután olyan szépen elsunnyogtál, ma reggel beleolvastam ebbe a válaszodba. Egyrészt értem is, másrészt nagyon nem.

Vitatkoztok azon, ami nem kérdés. Nevezetesen a két oldal sajtójának a hitelességén. Ami - valljuk be - teljesen értelmetlen fölvetés, nagyjából a nullával történő osztással egyenértékű. Azt ugye te sem állítod komolyan, hogy a 'zindex' (zoom, 444, 24.hu, hvg) akár egy fokkal is 'függetlenebb', tárgyilagosabb és korrektebb, mint egy random jobboldali vagy konzervatív (nemzeti) portál vagy elektronikus/nyomtatott felület??? Lehet vitatkozni a számokon és azon, ki mennyi pert nyert vagy bukott. Mindkettőre van példa bőven. De valamit célszerű volna szem előtt tartani! A mai magyar igazságügyi rendszer (vagy hívhatod 'jogszolgáltatásnak is) nem független, nem is következetes és semmiképp nem nevezhető igazságosnak! Elég csak megnézni a rendszer viselkedését egy jobboldali/konzervatív/nemzeti oldal által sérelmezett ügy esetében, avagy egy liberális/baloldali oldal által sérelmezett kérdésben! Azt se felejtsd el, hogy NEM a nemzetiek jártak 'érzékenyíteni' a bíróságokra, hanem a 'szélliberálisok'! Nem a konzervatív és/vagy nemzeti érzelmű társadalmi csoportok problémáira vagy érzékenységére hívták föl a bírák figyelmét, vagy 'okították' őket ezzel kapcsolatban, hanem a cigányok, a migrik, a homokosok és a ballibák által 'sztárolt' csoportokéra! És az sem véletlen, hogy épp ennek a területnek az érdekében állt neki háborúzni a 'zunijó' már lassan hét éve az országgal! SOHA nem foglalkoztak a magyarságot érintő kérdésekkel, ellenben a 'ceu', a homokosok, a cigányok, a migrik és az ezeket pátyolgató 'civilek' állandóan aggódás tárgyát képezik! Ez evidens és nagyon egyértelműen látható tendencia.
Ami tágabb értelemben (európai értelemben) érinti a 'jogszolgáltatást' az még egyértelműbb. Az 'ún.' 'Európai Bíróság' egy kész közröhej. Anno megjelent egy érdekes kis lista, hogy ugyan kik és milyen összetételben alkotják ezeket a 'testületeke', illetve milyen a 'tanácsnokok' háttere. Ordított az egyoldalú és liberális többség. Emlékeim szerint volt még konkrét név is, amelyik a ceu-n tanított korábban, illetve olyan is, amelyik ott végzett. Ennek fényében sem tárgyilagosságról, sem függetlenségről, sem szakmaiságról NEM beszélhetünk!
Folyamatosan hivatkozol az elbukott perekre. Persze nyilván van jelentősége egy ilyen kérdésben az ítéleteknek. A kérdés már csak az, vajon lehet-e mindezen csodálkozni és vajon tükrözi-e a valóságot??? A választ mindenki maga megkeresheti, megítélheti. Az az állításod azonban, hogy a balliba média és sajtó hitelessége és a jobboldali/konzervatív média és sajtó hitelessége között nagyságrendbeli különbség áll, nos ez enyhén szólva is ostobaság, de akár közönséges hazugságnak is lehet nevezni! Sem kiegyensúlyozottság, sem függetlenség, sem tárgyilagosság NEM mondható el sem a magyar, sem az európai jogszolgáltatással kapcsolatban!
A helyzet ahhoz hasonlatos, amit a közösségi médiában is tapasztalhatsz és amit magam is tapasztalok. Kormánypárti, akár fideszes, nemzeti vagy konzervatív csoportok, személyek nyíltan gyalázhatóak, megölésükre simán lehet buzdítani, rágalmazni és gyűlölködni feléjük, de ugyanezt ballibákkal, cigányokkal, színesekkel, homokosokkal, 'ajrópéerekkel' szemben már simán törléssel, rosszabb esetben letiltásokkal 'honorálják'! És nyugodtan nevezzük meg: a 'fészbúkról' és társairól van szó, illetve az alkalmazásukban álló cenzorokról (sok kis diplomázott bkv-ellenőrök egyébként - ismerek is közülük egyet)! Tehát szerintem az írásod minden igazsága mellett érdemes rámutatni a csúsztatásodra és annak valótlan részleteire is!
A fentiek és még posztok százainak mentén olvasható kommentek egyértelmű bizonyítékai a polgárháborús állapotoknak. Az oldalak közt NINCS közös halmaz, nincs közös érdek, közös érték, közös nyelv és közös akarat. Ahogy köztünk sincs! Én nem akarok cigányok és migrik között élni (ehhez alapvető jogom van), te pedig várod, támogatod őket, miközben nem akarsz rasszisták és nácik mellett élni (ehhez pedig neked van jogod). Apró részlet, hogy a rasszisták és a nácik itt ITTHON vannak. a migrik pedig NEM! A cigányok pedig maguk rekesztették ki saját magukat és a közösségüket a társadalomból. Ti nyilván nem így látjátok...
NINCS közös álláspont és nem oldható fel békésen az ellentét. Ez van. A választások rendszere még működik, megmutatkozott a különböző politikai nézetek, illetve az azokat képviselő (támogató/megtűrő) politikai oldalak támogatottsága. A ballibák megkapták ami (szerintünk) járt nekik (illetve talán még nem). Ebbe te nyilván nem tudsz belenyugodni, ami a szempontodból érthető. De nektek is lett volna időtök és lehetőségetek normális és kulturált módon képviselni a nézeteiteket és tolerálni a nemzetiekét is. Nem sikerült. Sőt! Nagyon nem, hát ott vagytok, ahol emiatt számítani lehetett rá! Nem kell csodálkozni ezen. Értem, ha ez fáj, de látnotok kellett volna/kellene a hibátokat mindebben.
Szerintem...
Kamp.

Éhesló 2018.11.30. 09:47:40

@anonymand: szelektíven olvasod még a hvg-t is.
Nem mellesleg a hvg is bukik rendszeresen sajtópereket, amióta az ellenzéki média revolverhősévé züllött.
Ettől még olvasom és neked is javasolom, hogy több forrásból tájékozódj és kritikával fogadd a leírtakat.

Attól, hogy a hvg hazudozik és te ezt beszopod, nem én esek pofára, hanem te. :)

Éhesló 2018.11.30. 09:50:08

@Kampfer: kiváló összefoglalás, köszönöm!

anonymand 2018.12.01. 05:37:41

@Kampfer:

"Miután olyan szépen elsunnyogtál"... - szerintem pedig meg kell tanulnom pontosabban fogalmazni, mert ez:
"Vagy én nem tudok elég pontosan fogalmazni, vagy te nem vagy képes megérteni amit írtam.
Bármelyik igaz is, nincs értelme vitatkozni.
Így." - láthatóan nem volt elég.
Akkor pontosítok.
Tudomásul vettem véleményedet, és nem óhajtok róla egy láthatóan parttalan vitába belemenni (itt, ahol a poszt témájához semmi köze).

"Vitatkoztok azon, ami nem kérdés. Nevezetesen a két oldal sajtójának a hitelességén." - egészen jól érzékelted.
"Ami - valljuk be - teljesen értelmetlen fölvetés, nagyjából a nullával történő osztással egyenértékű." - ebben nagyon nem értünk egyet.
Mert a véleményem szerint, egy cseppet sem mindegy, hogy milyen hírek, milyen tálalásban jutnak el a közönséghez.
Ha egyáltalán eljutnak.
Nem tudhatom, hogy a te véleményed szerint is "libsi médiafölény" van.
Azt azonban büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem, hogy a nagyközönség számára elérhető médiában ("köz"televízió, megyei lapok, állami pénzekkel kitömött internetes oldalak) hitelességének felvetése nem értelmetlen.
Szerintem inkább újra kőne gondolnod!
"Azt ugye te sem állítod komolyan, hogy a 'zindex' (zoom, 444, 24.hu, hvg) akár egy fokkal is 'függetlenebb', tárgyilagosabb és korrektebb, mint egy random jobboldali vagy konzervatív (nemzeti) portál vagy elektronikus/nyomtatott felület???" - több kérdés, igyekszem legjobb tudásom szerint megválaszolni.
Függetlenség, mint olyan.
Nem állítottam, hogy bármely, általad példának felhozott portál független lenne.
És ebben önmagában semmi problémát nem látok.
..."akár egy fokkal is 'függetlenebb', tárgyilagosabb és korrektebb"... - kérdése.
Ha te nem látsz különbséget, akkor fordulj szemorvosodhoz, vagy optikusodhoz!
Ha neked nem tűnik fel, hogy a "köz"televízió elhallgat híreket, hamisít híreket, akkor bizony a te szemeddel van a baj.
Ez a véleményem.
Ha te a nullával való osztás értelmetlenségére hivatkozol, akkor ugyan miből állapítottad meg (és minek?), hogy nem tárgyilagosabb, nem korrektebb?
Arról nem is beszélve, hogy míg te is megadtál nehány konkrét médiumot, az összevetést már "random" portálokkal tennéd.
Nem, nem random, hanem általam is konkrétan megnevezettekkel.
És persze kész a válasz is, hogy miként lehetséges a látványos differencia a bírói ítéletek láttán.
"Érzékenyített" bírók.
Jobb ha nem írom le, hogy erről mi a véleményem.

"Én nem akarok cigányok és migrik között élni (ehhez alapvető jogom van), te pedig várod, támogatod őket, miközben nem akarsz rasszisták és nácik mellett élni (ehhez pedig neked van jogod). Apró részlet, hogy a rasszisták és a nácik itt ITTHON vannak. a migrik pedig NEM! A cigányok pedig maguk rekesztették ki saját magukat és a közösségüket a társadalomból. Ti nyilván nem így látjátok..."
Eltaláltad, nem így látom!

"De nektek is lett volna időtök és lehetőségetek normális és kulturált módon képviselni a nézeteiteket és tolerálni a nemzetiekét is. Nem sikerült. Sőt!" - csak nem 2006-ra célzol?

anonymand 2018.12.01. 06:19:17

@Kampfer:

Erre:
"Én nem akarok cigányok és migrik között élni (ehhez alapvető jogom van)" - külön.

Én nagyon sajnálom, hidd el őszintén írom, hogy annak ellenére, hogy sok mindenben nem értünk egyet, el kell hagyjad szép hazánkat, és el kell kötözz.
Mert valóban alapvető jogod van eldönteni, hogy kik között akarsz, vagy nem akarsz élni.
De ebben az országban, ha maradsz, akkor bizony bolgárok, lengyelek, szászok, románok, olaszok, tótok, görögök, stb. és horribile dictu, törökök közt vagy kénytelen élni.
És akkor a cigányokról (Mária Terézia és II. József okolható) még szó sem esett.
Remélem az internetes kapcsolat azért megmarad.

Kampfer 2018.12.01. 08:36:52

@anonymand: "Tudomásul vettem véleményedet, és nem óhajtok róla egy láthatóan parttalan vitába belemenni (itt, ahol a poszt témájához semmi köze)."

Tudod, azért érezhetnéd parttalannak a vitát, mivel - ahogy írtam is - nincs közös nevező, nincs közös érték és nincs közös érdek sem. És az is tény, hogy a te véleményed vagy nézeteid SEMMIBEN sem előbbrevalóak vagy fontosabbak, megalapozottabbak az enyémnél! Ezek tények.
Ami pedig a poszt témájához való közét jelenti, az pusztán annyi, hogy bírónő egyetlen pontjára reagált a felvetésemnek. Nevezetesen a hétköznapisággal csak 'rasszizmusnak' nevezett részére, míg a többire nem. Értelemszerű, hogy én erre reagáltam neki, amit aztán te találtál be. Talán nem bonyolult, még neked sem!?

"ebben nagyon nem értünk egyet.
Mert a véleményem szerint, egy cseppet sem mindegy, hogy milyen hírek, milyen tálalásban jutnak el a közönséghez.
Ha egyáltalán eljutnak."

Nos, szerintem sem mindegy! Eljuthatnak úgy is, ahogy azt a közmédia teszi, vagy úgy is, ahogy azt a retektévé, a 'zindex' és persze az atv. EGYIK SEM kiegyensúlyozott és tárgyilagos! Ha mást állítasz, akkor simán hazudsz. Egy hírt lehet tálalni a balliba oldal szája íze szerint is és a nemzetiek szája íze szerint is. Ma Magyarországon és általában véve Európában sincs kiegyensúlyozott tájékoztatás. Talán valamikor volt, de a jelenben NINCS!

"Nem tudhatom, hogy a te véleményed szerint is "libsi médiafölény" van."

Szerintem már nincs. Hosszú éveken át volt, de mára ez megszűnt. Nem mondom, hogy nekem fáj, mert volt húsz évem rá, hogy szívből meggyűlöljem a baloldalt és a liberálisokat és a liberalizmust úgy, ahogy van (ne menj bele a fogalmak értelmezésébe, te is tudod, kiket és mit értek ezalatt)!

"Azt azonban büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem, hogy a nagyközönség számára elérhető médiában ("köz"televízió, megyei lapok, állami pénzekkel kitömött internetes oldalak) hitelességének felvetése nem értelmetlen."

SZERINTED! Szerintem pedig nem. Ha az ő hitelességüket egy az egyben elveted, akkor a te általad favorizált bandának a hitelességét is elveted egyúttal, hiszen semmivel sem hitelesebb egy atv vagy index, mint akár egy kuruc vagy a Pesti Srácok vagy akár a közmédia.
Csak egy példát hozok neked, amit már bírónőnek is többször idéztem, sosem reagált rá!
Tehát: amikor mocskos cigányok bűncselekményeiről beszélnek Angliában (van rá példa bőven), akkor az atv, az index és az általad szénnéimádott média ezerrel üvöltözi, hogy 'magyarok' bűnöznek lám még Angliában is, magyarokat keresnek a yardok. Persze egy napra rá a kurucon fönt van az elkövetők szinte összes adata, fotója és rendre kiderül, hogy esetleg magyar ÁLLAMPOLGÁROKRÓL beszélhetünk. És egy ilyen eset kapcsán az atv évekkel ezelőtt még ki is fejtette, mivel magyar állampolgárok, ezért magyarként emlegetik őket. Nos, amikor egy szerbiai, de magyar etnikumú bűnözőt hajszoltak Olaszországban, akkor az index is, az atv is, de még emlékeim szerint a 24.hu is bőszen 'magyarozott'! Nos, akkor valamiért nem volt fontos az állampolgárság. Egy példa az ezerből - már ami a 'kiegyensúlyozottságot' és 'tárgyilagosságot' illeti! Akkor vess a szemére bármit is a közmédiának, ha az általad favorizált bandán nem találhatsz hasonló foltokat! Találhatsz! Sőt! De ha te nem, egy nem széllibbant és nem vak polgár biztosan talál, ahogy találtak is!

"Szerintem inkább újra kőne gondolnod!"

Qrvanagy tévedésben vagy, nímand! De nem ez az első eset, hogy fordítva ülsz a lovon!

"Nem állítottam, hogy bármely, általad példának felhozott portál független lenne.
És ebben önmagában semmi problémát nem látok."

Ebben magam sem látok.

"Ha te nem látsz különbséget, akkor fordulj szemorvosodhoz, vagy optikusodhoz!
Ha neked nem tűnik fel, hogy a "köz"televízió elhallgat híreket, hamisít híreket, akkor bizony a te szemeddel van a baj."

Hidd el, semmi gond a szememmel! 400-ról még nyílt irányzékkal is simán kilövöm az álló mellalakot, tűzlökéssel még 300-ról is! 100-ról pedig már a felső mellkas is jó eséllyel megvan. ;-) Csak jelzem...

A köztelevízió éppúgy hallgat el információkat és tényeket, ahogy a te liblingjeid is és ahogy elfogultan tálal, részletek elhallgatásával vagy fölnagyításával, úgy a balliba média is megteszi ugyanezt. Ha egy kis 'magyarozásról' van szó, mindig kaphatóak vagytok a gyalázkodásra! Mellesleg a 'zindex' is boldogan tesz ki buzikat, travi romákat és mindenféle aberrált szemetet a 'nagykép' és hasonló (pl. abcúg) rovatába. Van, akinek ez az érték. És van, akinek a Lovasíjász. Ez ilyen. Szerintem Magyarországon legyen sokkal nagyobb érték a Lovasíjász vagy egy Árpád-szobor, a Turul, mint egy horngábor-féle retek kedvence travi roma vagy egy aberrált.

"Ez a véleményem."

Nekem pedig a fentiek!
Ahogy már jeleztem is neked és korábban is előjött, nincs közös értékünk és a véleményeink között sem lehet semmiféle egyezés, ahogy az általunk képviselt politikai táborok között sem. Ez az egyéntől kezdve a nagypolitikáig bezárólag így van.

==>

Kampfer 2018.12.01. 09:00:51

@anonymand: ==>

"Ha te a nullával való osztás értelmetlenségére hivatkozol, akkor ugyan miből állapítottad meg (és minek?), hogy nem tárgyilagosabb, nem korrektebb?"

Ismét fölhívom figyelmed az értő olvasásra! Olvasd újra az általam írott szöveget! A nullával való osztás (avagy a teljes értelmetlenség) fogalmát az általatok folytatott vitát illetően használtam. Nem a vita tárgyát illettem vele, hanem magát a vitát, hiszen teljesen nyilvánvaló, hogy sosem fogtok (fogunk) egyetérteni! A vita tárgyát illetően pedig kifejtettem a véleményem.

"Arról nem is beszélve, hogy míg te is megadtál nehány konkrét médiumot, az összevetést már "random" portálokkal tennéd."

Hiszen végigsorolhatnám az összes ismert médiumot, nagyjából ugyanazokat írnám le, amiket te fikázol. Te is ugyanazokat emlegeted, amelyeket pedig én tartok balliba szennynek. Mi ebben a meglepő?

Az, hogy balliba és érdekvezérelt bírók vagy bíróságot több esetben ítélik el a jobboldali médiát, nos ez gyakorlatilag evidens, nem meghatározó és ettől a ballibák nem lesznek sem hitelsebbek, sem vonzóbbak. Ez ilyen.

"És persze kész a válasz is, hogy miként lehetséges a látványos differencia a bírói ítéletek láttán.
"Érzékenyített" bírók.
Jobb ha nem írom le, hogy erről mi a véleményem."

Ez a te dolgod, ettől még tény marad a tény. Igen, a ballibák és a pardavimárta jellegű képződmények és (szerintem) szemét, hungarofób szervezeteik 'érzékenyítettek' bírókat, ügyészeket (nem is tudom egyébként milyen jogon, milyen alapon), nem a gárda, nem a HVIM és nem a Budaházy. Ezek tények. Egy pardavinak pont annyi keresnivalója van egy ügyészségen, bíróságon, mint a Budaházynak vagy a HVIM-nek!

"Eltaláltad, nem így látom!"

Jól is van ez így, pontosan tudom, hogy így van. De a lényeg mit sem változott. Ettől még nem lesz igazad, a te véleményed nem lesz megalapozottabb és ettől még nem kényszeríthetsz rá sem engem, sem a magyarok jelentősebb csoportját, hogy úgy éljen, úgy gondolkodjon, ahogy az számodra elfogadható volna! Nem elfogadható, sőt! A múlt bizonyította, hogy a te gondolkodásod (illetve az azt képviselő, megjelenítő politikai szervezetek tevékenysége) káros, veszélyes, rombolja a társadalmat és súlyosan nemzetellenes. Tehát a szemétbe került, ahová való. Megértem, hogy ez neked rossz. Számunkra pedig az volt rossz, ahogy a te nézeteid érvényesültek Magyarországon!

"De nektek is lett volna időtök és lehetőségetek normális és kulturált módon képviselni a nézeteiteket és tolerálni a nemzetiekét is. Nem sikerült. Sőt!" - "csak nem 2006-ra célzol?"

Egyáltalán nem. Az csak egy része volt az egésznek. A liberális és baloldali ámokfutásra, országrombolásra, hungarofóbiára és az évekig tartó folyamatos 'magyarozásra'. Írhatnám azonnal a csótányferit és a sleppjét, a libajnait, de nem! Náluk volt egy a háttérben sunyin pusztító, magyarellenes és legalább annyira veszélyes erő. Ők voltak a horngáborok, a gusztos(talan)péterek, a kunczék, a petőivánok, bauerek, szentiványik és a többi liboldó. Tombolt a hungarofóbia, tombolt a devianciák és a cigányok preferálása, tombolt a nemzetgyalázás, tombolt a holoipar és minden, ami magyarellenes! Nem zavar, ha ezeket végre teljesen eltakarítja a társadalom. A politikából már majdnem sikerült!

Az orbáni rendszer nagyon sok hibával küzd. És korrupt is. Sanszos, hogy nem egy politikai célkitűzése elfogadhatatlan a túloldal számára. De az a 'túloldal' (t.i.: ti magatok) megoldottátok, hogy tömegek számára még ez a rendszer is sokkal elfogadhatóbb és szalonképesebb, mint ti vagyok! És amíg ez a tömeg többmilliós tábort jelenthet egy-egy választás alkalmával, addig ti ott maradtok, ahol most is vagytok. Ami pedig a sajtót és a médiát illeti, még ma is jó érzéssel tölt el tömegeket, amikor az évtizedig gyűlölt médiák vergődését és kínhalálát nézi végig. Amikor az általad fényezett médiára gondolok, akkor a hontandrások, a némethpéterek, a munkveronikák és hasonszőrű nagyipari hungarofób hazudozók sorát látom magam előtt. Nem zavar, ha ezeket vergődni látom és gyalázzák őket! Egyáltalán nem fáj, sőt! És az sem nagyon zavar, ha ez neked fáj... Téged épp ennyire érdekelt a mi fájdalmunk és sérelmeink! Szokjad! Szerintem...
Kamp.

Kampfer 2018.12.01. 09:14:50

@anonymand: "Erre:
"Én nem akarok cigányok és migrik között élni (ehhez alapvető jogom van)" - külön."

No, erre én is külön reagálok.

"Én nagyon sajnálom, hidd el őszintén írom, hogy annak ellenére, hogy sok mindenben nem értünk egyet, el kell hagyjad szép hazánkat, és el kell kötözz."

Ó, ne aggódj! Hidd el, nem én fogok költözni! :-) Szerintem te sokkal előbb fogod összepakolni a zoknit, fogkefét, mint jómagam!

"Mert valóban alapvető jogod van eldönteni, hogy kik között akarsz, vagy nem akarsz élni."

Pontosan. Ezért nem megyek el innét sehová! Dédszüleim, nagyszüleim ezért a földért izzadtak, véreztek és ezen a földön éltek-haltak. Itt vannak a sírjaik, itt van a gyermekkorom, a barátaim és az életem. Nem én fogok innen költözni! Sőt! Olyan politikai erőket, közösségeket támogatok, amelyek a migriket innen távol tartják, az itt sunnyogó migriket kidobálják, a cigányokat pedig rákényszerítik, hogy esetleg próbáljanak meg végre emberként élni és viselkedni. Ha ez nem megy, akkor pedig kapják meg, ami ezért jár nekik! Kímélet és kompromisszumok nélkül. Ha van olyan politika, amelyik ezt fölvállalja, akkor azt fogom támogatni. Akkor is, ha ez szerinted és bírónő szerint nem 'pc', nem 'ajrópéer' és nem szalonképes. Nos, ne legyen az. De feleljen meg nekem és a magyaroknak! Ha neked nem felel meg, akkor legföljebb csomagolsz...! Már le sem lőnek a határon kifelé! ;-)

"De ebben az országban, ha maradsz, akkor bizony bolgárok, lengyelek, szászok, románok, olaszok, tótok, görögök, stb. és horribile dictu, törökök közt vagy kénytelen élni."

Nagyon gyenge, infantilis és ostoba kis libsi próbálkozás ez a részedről! Meg is lep, mert azért többre tartottalak egy ilyen szánalmas csúsztatásnál! De te tudod...

Pontosan tudod, hogy kiket értek migrik alatt és kikkel van a probléma! Egyébként a törököket sem szívlelem, simán kihajigálnám őket a nyomorult kebabos bódéikkal együtt (menne velük jónéhány szír is), ahogy a bolgárok közül pedig azt a dobrevet rugdosnám át a dróton a teljes családjával együtt!
Bár nem írtad, de baráti köröm egy jelentős része sváb. Nos, az elmúlt években már előfordult néhány nevelő célzatú 'kiigazítás', amikor egy nagyon buta társaságban hozzád hasonlóan őket is 'lemigrizték'! Az jó az volt a dologban, hogy a sváb kiigazítás után még egy magyart is kaptak! ;-) Azóta talán már értik, miben tévedtek. Szerintem te pontosan tudod, hogy hazudsz és csúsztatsz, de mégis jól jöhet egy kis 'migrizés', hátha be tudod bizonyítani, hogy a dróton túl sunnyogó koszlidérc éppen annyit ér, mint egy hazai sváb vagy horvát! Nos, nem!

"És akkor a cigányokról (Mária Terézia és II. József okolható) még szó sem esett."

Róluk kár is túl sokat beszélni, nem érnek annyit, amennyit a rájuk szánt idő! Ezt jól látod! ;-) Mária Teréziára tett utalásomat egy régebbi poszt alatt írt kommentemben olvashatod! Ahogy azt is, hogy én nem akkoriban láttam a probléma fő okát, hanem a mostani helyzethez hasonlóan abban, hogy egyáltalán beengedtük őket a királyság területére! Akkor kellett volna még idejekorán kezelni a problémát! Reméljük, hogy tanultunk a múltból és ez a mostani megoldás végre sok jövőbeni problémától és tragédiától ment meg minket! Úgy legyen!
Kamp.

Kampfer 2018.12.01. 09:15:21

@Éhesló: Szívesen! Olvasd egészséggel!
Kamp.

anonymand 2018.12.01. 21:29:56

@Kampfer:

"Talán nem bonyolult, még neked sem!?" - nem, nem bonyolult.
Amint írtam, a poszthoz semmi köze a parttalannak kinéző vitánknak.
Valóban nem bonyolult.

"Nos, szerintem sem mindegy!" - ez egy jó hír.
A folytatás kevésbé.
"Eljuthatnak úgy is, ahogy azt a közmédia teszi"... - diszkréten megfeledkezel arról, hogy "köz"-médiáról vagyon szó.
.."vagy úgy is, ahogy azt a retektévé, a 'zindex' és persze az atv." - szemérmesen ismét megfeledkeztél arról, hogy a hozzáférés mennyire fontos tényező.
"EGYIK SEM kiegyensúlyozott és tárgyilagos!" - ebben akár egyet is értenék veled, ha a közmédia legalább megpróbálna nem kormányszócsőként funkcionálni.
A pártfüggőség mindegyiket deformálja, ez az ami megengedhetetlen pl. a "köz"televíziónál.
"Ha mást állítasz, akkor simán hazudsz." - örvendek, hogy ellentétben kajás-patással te legalább nem tartasz hazudnak.
Csak úgy.

"Ma Magyarországon és általában véve Európában sincs kiegyensúlyozott tájékoztatás." - a hazai viszonyokra igaz, Európáról nem tudok véleményt mondani, ahhoz kicsit kevés nyelvet bírok.

"Qrvanagy tévedésben vagy, nímand!" - csak szeretném felhívni becses figyelmedet, hogy te éppen olyan senki vagy mint én.
1:1

"A köztelevízió éppúgy hallgat el információkat és tényeket, ahogy a te liblingjeid is és ahogy elfogultan tálal, részletek elhallgatásával vagy fölnagyításával, úgy a balliba média is megteszi ugyanezt." - az, hogy "köz"-nek nevezett, téged eddig sem zavart.
Tudomásul vettem, ez a véleményed.
A számokat ezidáig is vagy figyelmen kívül hagytad, vagy "érzékenyítés" volt a válasz.
Ezt is tudomásul vettem.

...

"Dédszüleim, nagyszüleim ezért a földért izzadtak, véreztek és ezen a földön éltek-haltak. Itt vannak a sírjaik, itt van a gyermekkorom, a barátaim és az életem." - éppen úgy mint azoknak, akik közt nem akarsz élni.

"De ebben az országban, ha maradsz, akkor bizony bolgárok, lengyelek, szászok, románok, olaszok, tótok, görögök, stb. és horribile dictu, törökök közt vagy kénytelen élni."

Nagyon gyenge, infantilis és ostoba kis libsi próbálkozás ez a részedről! Meg is lep, mert azért többre tartottalak egy ilyen szánalmas csúsztatásnál! De te tudod..." - te beszélsz értő olvasásról?
..."nyomorult kebabos bódéikkal együtt (menne velük jónéhány szír is), ahogy a bolgárok közül pedig azt a dobrevet rugdosnám át a dróton a teljes családjával együtt!" - te egyrészt nem értetted meg amit írtam, másrészt meg egy kissé magyarellenes is vagy.
A megértéshez ajánlom a telefonkönyvet.
Sokat segít(het).
Abból tán kiderül, hogy ezer éve befogadó ország voltunk.
Egyrészt.
Másrészt valószínűleg nem tudod, hogy hány szír orvos dolgozik a magyarok egészségéért.
Ahogyan a szírek számát én sem, de azt valahol olvastam, hogy a hazai egészségügyben cca 3400 idegen származású (hogy te is értsd: migri) orvos dolgozik (legtöbbje háziorvosként, amiből ugyi nem igazán vagyunk bőviben).
Rugdosd ki őket, kérlek!
Dögöljön a magyar?
Vagy erre nem is gondoltál?
"Öt év alatt megkétszereződött a nálunk praktizáló külföldi orvosok száma. Kivételes karriereket futnak be arab gyógyítók – de hogyan lett „kiadó” osztályvezetői állások egész sora, holott az orvosok tíz éve még tolakodtak értük? Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban." - hmm.
"Ehhez képest a Mediaworks gondozta Békés Megyei Hírlapban egy Szíriából jött orvos nyerte az újság szokásos, év eleji szavazását, az év embere versenyt. Dr. Alzubi Ali sebész, klinikai onkológus főorvos, az orosházi kórházban dolgozik, a páciensek gyakorlatilag imádják, legalábbis ez jön le a visszajelzésekből." - hmm.
..."menne velük jónéhány szír is"...

anonymand 2018.12.02. 05:10:10

@Kampfer:

Nem árt egy kis propaganda.
Hátha megértik, felfogják azok, akiknek, akik miatt készült.
www.youtube.com/watch?time_continue=158&v=dfccrwUlROU

Kampfer 2018.12.02. 17:26:46

@anonymand: "Amint írtam, a poszthoz semmi köze a parttalannak kinéző vitánknak.
Valóban nem bonyolult."

Nos, annyiban talán mégis van köze, hogy az említett politikus több, mint három éve elsőként kért segítséget Magyarországtól a migránsok elleni védekezéséhez. És kapott is! Továbbá az adott kormány valóban tettekkel lépett föl a migránsok ellen, illetve mutatott rá annak politikai hátterére. Nyilván nem véletlen, hogy még az egyébként teljesen inkompetens és elfogult ep is fölszólított a kiadatásáért! Nyilván senkit sem kell érdekeljen egyébként mindez!

"Nos, szerintem sem mindegy!" - "ez egy jó hír.
A folytatás kevésbé."

Dehogynem! Épp abban van a lényeg!

"diszkréten megfeledkezel arról, hogy "köz"-médiáról vagyon szó."

Egyáltalán nem feledkeztem meg róla! Egy közmédia SOHA nem volt és SOHA NEM IS LESZ sem független, sem kiegyensúlyozott. Továbbá nagyon föl is háborítana, ha a közmédia ugyanazt a betegbogár szennet közvetítené, mint a retektévé vagy a viasat! Közvetítsen olyan értékeket, amelyek a választott kormányzat és a választói értékrendjét, az adott nemzet hagyományait és történelmi örökségét közvetíti! Egyáltalán ne adjanak helyet egy közmédiában mindenféle beteg lierális és aberrált kozmopolita, vagy esetleg koszos marxista ideológiáknak! Azokat takarítsák el onnan örökre! Szerintem...
A retektévé és a viasat egy merő mocsok és szenny. Az atv-t illetően már nem így nyilatkoznék, mivel ott valóban van közvetített értékrend és kultúra, ha a hírfolyama hungarofób és széllibban is! Mégsem emlegetném egy szinten a retektévével!

"szemérmesen ismét megfeledkeztél arról, hogy a hozzáférés mennyire fontos tényező."

Miféle hozzáférésről beszélsz? Bárki, bárhol hozzá tud férni bármelyik tévéhez. A technikai és a piaci feltételek is adottak hozzá! Az, hogy nincs rá IGÉNYE, az egy másik kérdés. De a LEHETŐSÉG simán adott! Egy korábbi alkalommal már ezt is levezettem neked, de mások is megtették. Lapozz vissza. VAN hozzáférés!

"ebben akár egyet is értenék veled, ha a közmédia legalább megpróbálna nem kormányszócsőként funkcionálni."

És szerinted kinek a szócsöve legyen? Esetleg a 'déká'-é? Vagy a szar-gentinié és a nyomorult sleppjéé???

"A pártfüggőség mindegyiket deformálja, ez az ami megengedhetetlen pl. a "köz"televíziónál."

Francokat! Megengedhető volt '94-ben is, '99-ben is, 2003-ban és 2009-ben is. Akkor megengedhető most is!

"örvendek, hogy ellentétben kajás-patással te legalább nem tartasz hazudnak."

Miért tartanálak alapból hazugnak? Lehet, hogy ha valótlanságot írsz, akkor azt jelzem, de nem gondolom, hogy tudatosan hazudozol. Tévedni szerintem tévedsz, de az nem hazugság.

"a hazai viszonyokra igaz, Európáról nem tudok véleményt mondani, ahhoz kicsit kevés nyelvet bírok."

Ahogy már említettem, a baráti köröm egy része sváb és családi kapcsolataik is vannak kint a fritzeknél. Továbbá egy másik jóbarátom kettős állampolgár, ő kint is él és itthon is. A Georg Spöttle az egyik közeli jóbarátja. Remélem majd én is megismerhetem! És többek között olaszokkal (is) dolgozunk együtt, a cég pedig német tulajdon. Nem kell bemutatni nekem a német/olasz/belga/holland/francia sajtót! Elég, ha az adott országból érkezett kollégákkal beszélgetünk. Az többet mond ezer tévé csatornánál is! És nagyon beszédes! És csak jelzem, hogy az olaszoktól kezdve a franciákon, hollandokon át a németekig konszenzus van abban, hogy a kiegyensúlyozottság egy olyan fiktív fogalom, amelyet a leg intoleránsabb, legaberráltabb és legprimitívebb libsi patkányok (a fogtündér, az a szar-gentini, az a túliskolázott 'sulc' és hasonló kis rágcsálók) emlegetnek a leghangosabban, miközben bombáztatnák a jobboldali médiát, ha tehetnék!

"csak szeretném felhívni becses figyelmedet, hogy te éppen olyan senki vagy mint én."

És írtam valahol az ellenkezőjét??? Idézd pontosan, kérlek! Előre is köszi!

"az, hogy "köz"-nek nevezett, téged eddig sem zavart."

Nem zavart. Közvetítsen olyan értékrendet, amely a hivatalos állami politikát és a hivatalos értékrendet tükrözi! A Nemzetiben sem tartottam normálisnak mindazt, amit az a nyomorult 'alföldi' művelt! Egyszerűen nem volt oda való! A híreknek kell(ene) kiegyensúlyozottnak lenniük, de ez egy hiú ábránd! Sehol sem létezik! A 'bíbíszí' és a 'szíenen' is éppúgy szénnéhazudja a világot, ahogy a ZDF és az ORF. Nincs ebben semmi meglepő.

"A számokat ezidáig is vagy figyelmen kívül hagytad, vagy "érzékenyítés" volt a válasz."

Azért nem érdekelnek, mert nem mutatják meg a valós viszonyokat, egyszerűen csak az 'erőviszonyokat' mutatják a jogszolgáltatáson belül. Ott egyértelmű a balliba dominancia, de ettől még a sajtójuk és a médiájuk nem lesz sem hitelesebb, sem kiegyensúlyozottabb! Az, hogy néhány ceu-ivadék jogász valahol kijelenti, hogy a balliba hiteles, a náci meg nem, az mindenről szól, csak a hitelességről és kiegyensúlyozottságról nem! Az érzékenyítés pedig úgy került ide, mint a ballib befolyás jeles példája a jogszolgáltatás területére. Szerintem ez világos.

==>

Kampfer 2018.12.02. 17:50:29

@anonymand: ==>

"Dédszüleim, nagyszüleim ezért a földért izzadtak, véreztek és ezen a földön éltek-haltak. Itt vannak a sírjaik, itt van a gyermekkorom, a barátaim és az életem." - "éppen úgy mint azoknak, akik közt nem akarsz élni."

Ez az a pont, amikor valótlanságot állítasz. Vagyis csúsztatsz, hazudsz! Tehát hazudsz! Fentebb leírtam neked, hogy mi a különbség azok közt, akiket te bele akarsz mosni a sztoriba és azok közt, akikről én beszéltem! Tehát:

Hazugságot állítasz, mikor azt írod, hogy a hazai kisebbségek (cigányok nem ide értendőek) bármelyikével problémám volna! Mert nincs. És rájuk igaz az a megállapítás, amelyet írtam és te is idéztél. A migrik EGYIKÉRE SEM igaz a fentiek sora! Sem ők, sem az őseik nem tettek itt le semmit, nem ide tartoznak, nincs itt helyük! Ennyi. A cigányok pedig lehet, hogy itt élnek, az őseik egy része is itt élt, de semmit nem tettek hozzá sem az országhoz, sem a társadalomhoz, a kultúrához, a gazdasághoz. Épp annyi a 'hasznuk', mint a dróton túli koszlidérceknek. Nem is véletlenül hívja őket némely nemzeti sajtó 'ómigránsoknak'. Azok.

"te beszélsz értő olvasásról?"

Pontosan! Mivel láthatóan qrvára nem vágod a különbséget hazai kisebbségi és migri között! Erről inkább olvasgassál még picit, mert így nagyon ostobának fogsz tűnni. Persze, a te dolgod!

"te egyrészt nem értetted meg amit írtam, másrészt meg egy kissé magyarellenes is vagy."

Azt értettem meg, amit írtál. Ha nem arra gondoltál, amit írtál, akkor gondold át újra, mit akarsz közölni és fogalmazd meg, majd AZT írd le! Amit írtál, az tökéletesen érthető és egyértelmű. Csak nem igaz! Ennyi.
Miért volnék magyarellenes?

"Abból tán kiderül, hogy ezer éve befogadó ország voltunk."

Egy nagy lószart! Szerinted és a gusztustalan, mocskos hungarofób libbant szarházi ungvárikrisztiánok és hasonszőrű barátaik szerint!

Befogadás? Nos, a besenyőket, avarok egy részét, kunokat integráltuk, befogadtuk. Végül nem jártunk velük rosszul (bár a kunokkal eleinte volt gond, nem is kevés). A cigányok bejöttek. Sosem fogadtuk be őket, ők sem akartak integrálódni, azok maradtak, amik hétszáz éve is voltak! A szerbek bejöttek, beengedtük őket. Később területtel és vérrel fizettünk a hibáinkért. A svábokat betelepítették. Velük jól jártunk, ha az őket küldő hatalmakkal nem is! A horvátok végülis 'testvéri' királyság volt, majd a korona részei. Küzdöttünk velük is épp eleget. A szlovákok ősei a gyepükre lettek telepítve István idején, később vérrel és területtel fizettünk ezért a döntésért. A románok (egyben legundorítóbb 'szomszédaink') szintén politikai és sivár gazdasági érdekből lettek betelepítve, amiért nagyon sok vérrel és nagyon nagy területtel fizettünk! Hát csak ennyi! Ennyit a qrvanagy befogadásról, amit annyira reklámoznak a mocskos balliba történészeink! Hogy dögölne meg mind! Szerintem...

"Másrészt valószínűleg nem tudod, hogy hány szír orvos dolgozik a magyarok egészségéért."

Ember! Te tényleg qrvára nem emlékszel már rám, igaz??? Kb. egy éve is előhoztad ezt a balf@sz, idióta és ostoba érvelésed! Akkor nem írtam le neked egyértelműen, hogy mit gondolok ezekről a nyomorult szír retkekről??? Nem írtam le egyértelműen, hogy anno Édesanyám haláls ágyánál mit voltam kényelen erőszak nélkül eltűrni egy ilyen barna patkánytól...??? Röhejes vagy, komolyan! Tudod, mit? Lapozz vissza, olvasd el, akkor elég kimerítően leírtam neked! A pokolba azzal a sok arab retekkel, bánom azt is, hogy eggyel is összehozott a balszerencsém és Édesanyám balsorsa! A dróton kellene mindet visszarugdosni a sivatagba! Szerintem...

"Ahogyan a szírek számát én sem, de azt valahol olvastam, hogy a hazai egészségügyben cca 3400 idegen származású (hogy te is értsd: migri) orvos dolgozik (legtöbbje háziorvosként, amiből ugyi nem igazán vagyunk bőviben)."

Talán meg kellett volna hallani azoknak a hangját, akik 2002-2005 között többször is fölhívták a figyelmet arra, mit jelent az országnak az adott állapotában a 'zunijóhoz' történő csatlakozása! Mit jelent a munkaerőpiac, az egészségügy, a gazdaság és a pénzpiacok tekintetében. Nos, akkor mindenki lesz@rta és kiröhögte őket hivatalból! Aztán 2011 után arról szólt a híradó, amit ezek 2002 körül elmondtak (Bogár László többek közt)!

"Rugdosd ki őket, kérlek!"

Ha nem mennek...!?

"Dögöljön a magyar?"

Ezt ugye megkérdezted a csótányferitől, a libajnaitól, a csillagistvántól, a kókától, a bauertől, a horngábortól, a gusztos(talan)petitől, a petőivántól is???! Mert ezek aztán tettek érte bőven! A sok nyomorult balliba áruló éveken át 'hivatalból' pusztította az országot! Gondolom akkor is föltetted ezt a kérdést, igaz? Szerintem nem...

"Vagy erre nem is gondoltál?"

Korábban, mint hinnéd és mint ahogy te gondoltál! Szerintem...

"Öt év alatt megkétszereződött a nálunk praktizáló külföldi orvosok száma. Kivételes karriereket futnak be arab gyógyítók..."

Aha! Egy ilyen 'listán' találtam meg azt a szír patkányt, amelyikkel én is küzdöttem hat éve! Jah, sikersztori! Libbantéknál biztos az!

==>

Kampfer 2018.12.02. 18:01:01

@anonymand: ==>

"de hogyan lett „kiadó” osztályvezetői állások egész sora, holott az orvosok tíz éve még tolakodtak értük?"

Ehhez nyilván semmi köze annak a ténynek, hogy egy körökkel szegényebb, felkészületlen gazdasággal, kimerített pénzügyi háttérrel, eltiport és elkótyavetyélt iparral rendelkező államot (illetve hasonló államok csoportját) integráltak egy körökkel gazdagabb, politikai értelemben erősebb, fejlett iparral, szénnétámogatott mezőgazdasággal, stabil és tőkeerős pénzpiacokkal rendelkező országok alkotta közösségbe. Amelyen belül aztán éveken belül megindult előbbi államok munkaerejének, értelmiségének, orvostársadalmának 'elszívása'! Ez ugye nem lehetséges, igaz? Jah, hiszen néhány 'ostoba' közgazdász épp erre figyelmeztetett kb. 15 éve? Kit érdekel, azok náci barmok voltak, hisz megmondta a 'felcsútipéter' is, igaz??? És még kérdezed, hogy vajon mi miatt ürült ki egy vagonnyi álláshely? Röhej...

"Dr. Alzubi Ali sebész, klinikai onkológus főorvos, az orosházi kórházban dolgozik, a páciensek gyakorlatilag imádják, legalábbis ez jön le a visszajelzésekből."

Nyilván ez a tag is papírok nélkül, hazudozva és sunnyogva lógott be a zöldhatáron, igaz? Nem unalmas még ez a sok ostoba libbant érvelésetek? Még három év után is képesek vagytok ezt a sok baromságot nyomni? És csodálkoztok, hogy választás követ választást és el lesztek hajtva a büdös francba? És nem értitek... Vicc!

Megjegyzem, nyilván egy-egy ilyen dokinak mégiscsak más, ha Békés megyében elhéderel, mintha Kirkukban vagy Homszban kellene a bombatölcsérek közt random terroristákat vagy a kormány zsoldosait foltoznia! Más esélyek, ugye...
Valahogy ennyit az egészségügyről. Ami egyébként egy rakás szar, de szerintem szarjon sünt, aki ezt a szírekkel és arabokkal akarja megoldani! Márpedig a libbantak és a balf@szok ezt akarják! Én pedig azt, hogy a hatalom közelébe se kerüljenek soha többé! Sőt! Tűnjenek el a politikából (is)!
Kamp.

Kampfer 2018.12.02. 18:10:59

@anonymand: Jajjj, de aranyos és édes, kedves kis történet! Hát nem szép...? Hát jah. De. Mázli, hogy ennek a mokkakávénak épp nem volt semmi baja, semmi fertőzése, semmi hordozott nyavalyája, ahogy az a többi többszázezernek! Biztos azért jön ide a sok kis kávébarna és fekete, hogy odaadják a fél veséjüket szegény fehér kislányoknak! Ja, nem... Nézz híradót, ember, ne csak a szellőpistike nagy bamba szemeit!

Amit te idelinkeltél, az csak egy szánalmas balliba fikció! Propaganda! Egy koszos nagy hazugság, amilyen a fritzeknél mutogatott plakátokon volt látható, ahol az idős németet a mosolygó kávébarnák gondozták! Vicc... Épeszű ember nem veszi komolyan!

Ez pedig a valóság:
www.youtube.com/watch?v=EIeYxtJhPNY
www.youtube.com/watch?v=nQv-EWq9bG0

Többet nem linkelek, mert törlik a kommentem, pedig napestig pakolhatnám ide a továbbiakat is! Ez pedig nem 'propaganda', ez az, amit látsz, ha körülnézel. Nem ennyire durva, de hasonló sztorik a lakhelyemen is előfordultak '15-ben. Persze, biztos qrvasok agysebész és háziorvos is volt köztük, csak mi buta náci magyarok elkergettük innen őket! És most a hálás németek örülnek, hogy náluk javítják az egészségügy helyzetét (is)! Édes Istenem...! Megalol...
www.youtube.com/watch?v=qd64av-s4Lo

Szerintem erről kb. ennyit!
Kamp.

anonymand 2018.12.02. 18:12:16

@Kampfer:

Akkor itt és most: szevasz!

Kampfer 2018.12.02. 18:24:13

@anonymand: Fuss, Forest! Fuss!!! ;-) Úton fekvő szírekre figyelj, akár professzor is lehet! Szerintem...
Kamp.

anonymand 2018.12.02. 18:38:17

@Kampfer:

Nem futok.
Ahhoz én már öreg vagyok.
Kutyákat sétáltatok.
Ölég nekem az, nem hiányzik, hogy mazochista módon végigrágjam magam kifinomult stílusban megfogalmazott, már-már evangéliumi szóhasmenéseiden.
Most ölég.
Oszt ha majd eleget pihentem, tán összefutunk.

Azt ugye te is tudod, hogy másnak örömet okozni a legnagyobb öröm.
Én pedig most boldog vagyok, mert győztesnek érzed magad, és ebben részem volt nekem.
Is.

Legyen szép estéd.

Kampfer 2018.12.03. 05:16:42

@anonymand: "Nem futok."

Nem gond, ahogy érzed. A lényeg, hogy a te döntésed legyen!

"Ahhoz én már öreg vagyok."

Akkor még hosszú jó egészséget és leginkább: nyugalmat!

"Kutyákat sétáltatok."

Azt nagyon jól is teszed! Egyrészt tényleg egészséges, másrészt az ő tekintetük, kötődésük őszinte és feltétlen! A legjobb program a velük töltött idő!

"Ölég nekem az, nem hiányzik, hogy mazochista módon végigrágjam magam kifinomult stílusban megfogalmazott, már-már evangéliumi szóhasmenéseiden."

Ezt megértem. Ami viszont a szövegeim illeti, szerintem tiszteletlenség és pongyolaság is volna a részemről, ha csak néhány igénytelen és érvek nélküli szófolyammal intézném el a kérdés, ha már megszólíttattam! Nem?

"Oszt ha majd eleget pihentem, tán összefutunk."

Sanszosnak érzem. De addig is jó pihenést!

"Azt ugye te is tudod, hogy másnak örömet okozni a legnagyobb öröm."

Egyetértünk!

"Én pedig most boldog vagyok, mert győztesnek érzed magad, és ebben részem volt nekem.
Is."

Nem szívesen rontom el a boldogságod, de semmi okom 'győztesnek' érezni magam! Miért tenném...? Ettől még a problémák, amiről vitáztunk nem oldódtak meg. Márpedig nem a vitánk a lényeg, hanem az, amiről szó volt a vita során. És a nagyobbik baj éppen ez. Szóval nincs itt semmiféle győzelem. Az enyém semmiképp!

"Legyen szép estéd."

Csöndes volt, semmi extra. De köszönöm! Akkor neked pedig nyugis napod!
Kamp.

anonymand 2018.12.04. 01:59:29

Vannak, akik képesek felismerni, hogy egy propagandafilmet látnak!
Tényleg.
Nem hazudok.
És annak ellenére, hogy bejegyzésemben így vezettem fel:
"Nem árt egy kis propaganda.
Hátha megértik, felfogják azok, akiknek, akik miatt készült." - felfogta, hogy propaganda.
Csak a tartalmát nem sikerült megértenie.
Sebaj!

De én tudom, hogy egy igaz magyar, ha műtőasztalon várna életmentő szervcserére, bizton írásban nyilatkozna jó előre:
'Kijelentem, hogy "migritől" vért, szervet akkor sem fogadok el, ha beledöglöm!' - aláírás: rasszista sk.
Azért én örülök annak, hogy (nem tudom hanyadik nekifutásra) de fölismerte, propagandát lát.
Persze létezik valóság.
Ami teljesen más.
youtu.be/P79boRmR1Zw
www.facebook.com/budapestphotodiary/posts/1627035100888752
Általánosítani tilos!
Ezek egyedi esetek.
Miként 2006 is.
Ahol nem "migrik" rendet tettek.
Vagy vágtak...
www.youtube.com/watch?v=XozbODqvqCc
Rendőrök, autók, no meg a székház érdekében:
www.youtube.com/watch?v=ujujs5ZNxu4
Csak a ballibák nem ösmerik fel a jobbító szándékot!
www.youtube.com/watch?v=9v6MNgWxSk4

Ui.:
Hogy vége, komolyan is gondoltam, de visszamenőleges hatállyal kénytelen voltam módosítani, mert csak most találkoztam egy olyan hozzászólással (elkerülhette a figyelmemet), amelyben már-már expressis verbis elutasítják, hogy más bőrszínűtől, más vallásútól, horribile dictu egy ballibától származó (netán életmentő) segítséget kapjon valaha.
Is.
Választ nem várok.
Hiszen "The end."

anonymand 2018.12.04. 02:12:25

@Éhesló:

"Nem mellesleg a hvg is bukik rendszeresen sajtópereket, amióta az ellenzéki média revolverhősévé züllött.
Ettől még olvasom és neked is javasolom, hogy több forrásból tájékozódj és kritikával fogadd a leírtakat.

Attól, hogy a hvg hazudozik és te ezt beszopod, nem én esek pofára, hanem te. :)" - érdekes.
Rákerestem.
www.google.hu/search?q=pert+vesztett+a+HVG&rlz=1C1RLNS_huHU768HU768&oq=pert+vesztett+a+HVG&aqs=chrome..69i57.6646j1j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8
Meg helyreigazításra kötelezték.
Igen.
2008-ban egyszer, meg 2018 augusztusában.
Tényleg nagy a rendszeresség.
10 évente egyszer.

Kampfer 2018.12.05. 05:54:46

@anonymand: Ha már csak úgy 'idesunyiskodtad' a válaszodat a 'the end' után csak úgy 'harmadik személyben' emlegetve engem és utalgatva rám, akkor ne maradjon reakció nélkül ez az újabb okosságod! Engedd meg, hogy én válaszként reagáljak, szerintem így korrektebb, egyenesebb, gerincesebb!

Tehát:

"Vannak, akik képesek felismerni, hogy egy propagandafilmet látnak!
Tényleg.
Nem hazudok."

Ezt nem is állítottam. Azt állítottam, hogy amit linkeltél, az egy szánalmas propaganda! Megjegyzem, épp ezt hányjátok a kormánymédia szemére nap, mint nap ezerrel! Hogy csak propagandát nyomat. Akkor is, ha tényeket ír, de ez nem zavar senkit sem, hiszen úgyis hazudik és csak propaganda. Elítélitek. Ok. Erre idelinkelsz egy ilyen vérlibsi és alaptalan, ostoba propagandát? Te tudod, de szerintem inkább kontraproduktív! Ezt még a fritzek is fölismerték pár éve, mikor az említett plakátjaikat elkezdték nyomatni a német nyugdíjast ápoló afgánokról és szír ápolókról!

"felfogta, hogy propaganda."

Értem én, hogy jóleső lehet megjátszanod a szellemi felsőbbrendűt, de akkor miért ezen a 'sunyiskodó' módon teszed? Hitelesebb volnál...!

"Csak a tartalmát nem sikerült megértenie.
Sebaj!"

Te nem értetted meg a lényegét annak, amit írtam! A tartalma ennek az ostoba baromságnak egyértelmű! És nem bonyolult megérteni sem. A gond vele az, hogy ha meg is értettem, egyértelmű, hogy nem igaz! Valótlanság, ostoba baromság!
Tudod, ahogy az éterelmélet is az volt. Szépen le lett írva, le lett vezetve, még Doyle bácsi is írt róla nagyon tuti kis regényt, de ettől még nem volt igaz! Tudományos tévút volt, mára már közönséges baromság. Amit te ezzel a nyomorult videóval itt igazolni próbáltál, az valami olyasmi, mintha ma egy észak-koreai tudós ezerrel propagálná az éterelmélet újabb bizonyítékait egy tudományos konferencián!

"De én tudom, hogy egy igaz magyar, ha műtőasztalon várna életmentő szervcserére, bizton írásban nyilatkozna jó előre:
'Kijelentem, hogy "migritől" vért, szervet akkor sem fogadok el, ha beledöglöm!' - aláírás: rasszista sk."

Egyrészt: nyilván egy dróton túl kószáló migritől kapod elsősorban a beültethető szerveket, hiszen a többszörösen ellenőrzött és adminisztrált folyamatok során minden kritériumnak megfeleltek, semmiféle kizáró tényező (fertőzések, egészségi állapot) nem áll fenn és egyébként is: mennyire 'píszí' egy büdös fehér náciba mokka alkatrészeket pakolgatni! Nem? Hiszen az Opelekbe és a VW-be is nyugodtan belemegy a kínai és indiai gyertya...! És ezeket te komolyan is gondolod???
Másrészt: nyilván egy magadfajta vérlibsi, kozmopolita és őszinte 'békeharcost' sem zavarna, ha egy utcai harcban épp életét vesztett (vagy agyhalott) kőnáci szívét kapnád meg, esetleg a gyereked életét egy kőnáci teste mentené meg!!! Ugye?

"Azért én örülök annak, hogy (nem tudom hanyadik nekifutásra) de fölismerte, propagandát lát."

Ez ismét csak egy kis 'felsőbbrendűségi' kényszer nálad, továbbra is rólad szól, hogy csak úgy 'idesunyítottad' gerinc és egyenesség nélkül! Olyan ez, mintha szépen elsomfordáltál volna, 'the end' beszólással, majd már az autóból kinézve félig hallhatóan simán 'leanyáztál' volna... Ahogy az sem, úgy ez sem rólam szól, hanem rólad! Ez ilyen...

"Persze létezik valóság.
Ami teljesen más."

Érdekes, téged nem vág ki a poszter, mikor ennyit linkelegsz? Épp neked írott válaszom anno azért repült, mert sok volt benne a 'hivatkozás'! Most csak megismételni tudom azt a két linket, amelyet föntebb hivatkoztam.

www.youtube.com/watch?v=EIeYxtJhPNY
www.youtube.com/watch?v=nQv-EWq9bG0

Azt majd azért vizsgáld meg, hogy milyen eséllyel találsz a neten a migrikről szóló hírek között olyan jellegűt, amire te utalgatsz és azokat, amelyeket én említettem! Persze, szigorúan NEM kormányközeli médiában, hiszen azok ugye csak 'propagandát' nyomatnak! ;-)

"Általánosítani tilos!"

Tévedés! Valótlanságot állítasz! Alapvető joga minden emberi lénynek általánosságok alapján ítélni és dönteni! Te is megteszed. Én is, mások is. A liboldók kérdezték tőlem itt, a neten: 'te ismersz minden liberálist'? Erre én annyit kérdeztem: 'te ismersz minden nácit'? És ki lettem tiltva. Na ennyi.

"Ezek egyedi esetek."

Ha valamiből egy kontinensen 5 egyedi eset van, míg egy másik dologból 13000 egyedi eset van, abból 'empirikus úton' lehet következtetni egy eseménysor jellegére és annak hatásaira is. Hogy az az esemény jó, avagy rossz. Kívánatos-e, avagy káros. Szerintem...

"Miként 2006 is.
Ahol nem "migrik" rendet tettek."

Mindennapi 'magyarozásod' ma is megadatott! ;-) Gratula! Megjegyzem: ők akkor is ITTHON vannak/voltak. Ez az ő hazájuk! Nem a migriké!

"...mert csak most találkoztam egy olyan hozzászólással..."

Ott volt az! Olvass figyelmesebben! Neked írtam.

"Választ nem várok."

Maradjon csak itt a válasz! Őrizze a net 'mementóként' a reakciót is!

Hiszen "The end."

És most tényleg...? Ezt már eljátszottad és mégis utána 'sunyiskodtál' vissza! A 'válasz' némi gerincet is jelent ám! Szerintem...
Üdv:
Kamp.

anonymand 2018.12.05. 08:46:17

Vannak akik a névtelenség, arctalanság ellenére sunyinak tartják azt, aki névvel, arccal vállalja bejegyzését.
Alapvetően joga van hozzá.
Mint ahogyan tudatlanság hiányában vétlent vádolni.
Köztudott ugyanis, hogy egyes blogmotorok egy bizonyos számú link felett az üzenetet nem továbbítják.
Alapvetően ehhez is joga van.
Mint ahogyan egyéb hülyeségeket írni.

anonymand 2018.12.05. 08:49:44

@Hungryhorse:

Kedves felebarátom!
Lennél olyan kedves és 2-3 linkkel alátámasztanád, hogy hol és hogyan hibáztam?
Fáradozásodat előre is köszönöm!

Kampfer 2018.12.05. 10:51:29

@anonymand: "Vannak akik a névtelenség, arctalanság ellenére sunyinak tartják azt, aki névvel, arccal vállalja bejegyzését."

És vannak, akik qrvára nem értik a leírt szöveget, avagy csak játsszák az értetlent, mivel így kényelmesebb elsunnyogni a mezőről... Ok.
Mitől vagy te 'arcosabb' vagy akár 'konkrétabb' személy, mint bárki más, aki itt kommentel?
Semmivel! Sem a kiposztolt kis fotód és sem a 'nímandod' nem tesz téged sem konkrétabbá, sem hitelesebbé!
A sunyiságod pedig az, hogy a 'válasz' funkció használata helyett úgy írogatsz és úgy utalgatsz itt, mintha nem tudnám visszaolvasni soraid és ne volna egyértelmű az utalásod. Tudod, a valódi 'arccal' és 'névvel' vállalt élő kommunikáció esetén ez elég durva modortalanságnak minősül. Persze, nem biztos, hogy a sok iskolád közül akár csak egy is megtanította ezt neked...

"Alapvetően joga van hozzá."

Evidens. Neked is jogod van ahhoz, hogy 'modortalan' vagy 'sunyi' legyél még itt, a virtuális térben is. Éltél ezzel a jogoddal.

"Mint ahogyan tudatlanság hiányában vétlent vádolni."

Tudatlanság hiányában...??? Szerintem ezt gondold át újra, nem vagyok meggyőződve arról, hogy a gondolataid és az írott szöveged szinkronban vannak...

"Köztudott ugyanis, hogy egyes blogmotorok egy bizonyos számú link felett az üzenetet nem továbbítják."

Volt már erről vita bőven. Nos, nem véletlenül tettem bele csak három linket a szövegbe. És ha visszalapozol, megtalálod bírónő válaszát is, amelyben ő sem említ konkrétumokat! Ezek szerint azt állítod, hogy a blogtérben posztoló bírónő sincs pontosan tisztában olyan információkkal, amelyeket a szememre vetsz, hiszen ezek 'köztudomásúak'? Felteszem bírónő csak átolvasta ezeket a vonatkozó szabályokat!

"Alapvetően ehhez is joga van.
Mint ahogyan egyéb hülyeségeket írni."

Konkrétumok nélkül ez csak egy szánalmas és ostoba 'vagdalkozás, vergődés a részedről. Fentieket átolvasva a hülyeségeket leginkább a te soraidban lehet fölfedezni, habár álcázhatod azokat akár meggyőződésnek vagy tévedésnek is. De a 'propagandán' túl nem sok hozzáadott értéke van mindannak, amit itt előadtál, az 'általánosítani tilos' és az 'ezek egyedi esetek' frázisok tömegét is ideértve. Ha már a hülyeségekről írogatsz, akkor mindezeket is gondold végig! Szerintem...
Kamp.

Hungryhorse 2018.12.09. 15:39:30

@anonymand: nem vagy sem a fele, sem más barátom, hanem csak egy sunyi ballibbant nick, amint arra Kampfer is rámutatot.

Ha érdekel, majd találsz bőséggel magadnak.

anonymand 2018.12.10. 02:05:56

@Hungryhorse:

Részedről dicséretnek tekintem jelzőidet.
Még akkor is, ha tévedsz (hazudsz?).
Állítottál valami:
"rosszul keresel. :)" - ami akár még igaz is lehet(ne).
A gond az, hogy állításodat nem igazoltad, és úgy tűnik, hogy továbbra sem vagy képes igazolni.
Arra van csak erőd, képességed, hogy mást minősítsél.
Illetve, másra is képes vagy.
Gondosan megfogalmazott "véleményedet" a legkülönbözőbb posztok hozzászólásai közé rendre bemásolni.
Schnittpalizás helyett inkább nehány link megadásával kellene meggyőznöd arról, hogy valóban bennem van a hiba, hogy valóban rosszul keresek.
(Ez utóbbi állításod egyébként tényleg igaz. Átlagnyugdíjat keresek, és az nem számít jónak.)

anonymand 2018.12.10. 02:23:39

@Hungryhorse:

Még egy pár szót a sunyiságról.
2001-óta használom bejegyzéseimhez a nick-nevemet: anonymand.
Míg a Facebook nem kényszerített valódi nevem használatára, ott is azon a néven voltam jelen.
Sunyi módon.
Ám semmi kifogásod az ellen, hogy egyesek több (ki tudja hány?) névvel írogatnak.
Meg ideológiát is adnak hozzá.
Kajás-patásra gondolok.
Ja, hogy te vagy az?
Az nem sunyiság.
Értem én, hogy jól hangzik számodra Kampfer-Kamp rólam szóló minősítésének ismételgetése, csak ettől ez még ugyi nem válik igazzá.
Kurz und gut, a copy-paste rendszeres használata helyett inkább vedd a fáradságot, inkább állításodat igazold.
Nekem mindegy, hogy melyik (nem sunyi) neveden.
Akár: Hungryhorse, akár Éhesló, akár egy újabb (ki tudja hányadik) néven.
Csak igazold!

anonymand 2018.12.10. 02:26:05

@Hungryhorse:

Sajnálatos módon kimaradt a bejegyzésemből, hogy mire is vonatkozik kérésem.

"Nem mellesleg a hvg is bukik rendszeresen sajtópereket, amióta az ellenzéki média revolverhősévé züllött." - állítottad.
Csak a rendszeres másolgatás mellett nyilván nem marad már időd igazolni, hogy nem tévedsz (hazudsz?).
Igazold!

Hungry horse 2018.12.10. 22:46:27

Olyan beteg szokás, mint a sunyi cenzúra.

anonymand 2018.12.12. 04:01:11

@Hungry__horse:

Meghatódtam.
A franc tudja, hogy hányféle nick-neved egyike alatt képes vagy kultúrember módján viselkedni.
Bevallom őszintén; nem számítottam rá.
Minden esetre köszönöm, hogy adtál linket, hogy a megadott link ráadásul használható.
Arról már nem is beszélek, hogy valóban több helyreigazításról szól, mint amennyit nekem sikerült találni.
Ergo, valóban nem megfelelő módon kereshettem, ám ne feledd azt sem, hogy az általad megadott cikk csak 2, azaz két napja jelent meg, én pedig mintha régebben kerestem volna.

Ez azonban nem sokat változtat az alaphelyzeten:
1. a "köz"média nem közmédia (hírhamisítás, hírek elhallgatása,
2. a közpénzekkel kitömött média sajnálatos módon többet hazudik, több pert vesztett, többször köllött helyreigazítania.

Jó néven venném, ha ezzel a (ki tudja hanyadik) neveddel végiggondolnád, hogy az általam ismert másik neveid alatt írt bejegyzéseidben szereplő hülyeségeket (másvalaki írt hülyeségek kapcsán ellenállhtatlan kényszer hatására ész nélkül kontrázol) végiggondolnád.
Ilyen, kultúremberhez méltó módon, mint hogyan tetted ezt a hsználható link megadásával.

Még egyszer: köszönöm!

Hungry horse 2018.12.12. 06:25:46

@anonymand: a nicknevem ugyan az.
Az írásmód változás oka pedig a sunyi és mocskos cenzúra.
Ezen gúnyolódnod - miután ezt le is írtam - pedig hasonlóan sunyi és mocskos dolog.

anonymand 2018.12.12. 07:08:09

@Hungry__horse:

Sajnálom, hogy tévedtem.
Félre ne értsd.
Nem a hülyeségeid kapcsán, azokról a véleményem változatlan.

anonymand 2018.12.21. 04:36:57

@Hungry__horse:

Nagyon köszönöm!
Hogy kedvességed ne maradjon viszonzatlan:
"Az Origonak nyilvánosan be kell vallania, hogy hazudott Czeglédy Csabáról
2018. december 20. 15:39
A Fővárosi Törvényszék szerdán kihirdetett, nem jogerős ítéletében elmeszelte a kormányszócsőként funkcionáló origo.hu-t, amiért a kampányhajrában a PestiSrácok cikkét átvéve azt állította Czeglédy Csabáról, hogy ellenzéki pártokat és politikusokat pénzelt a be nem fizetett "adómilliárdokból""

Nagyon szívesen.
süti beállítások módosítása