Dübörgünk
2018. december 29. írta: Dr. Sándor Zsuzsa

Dübörgünk

A csőd szélén a New York Times.

new_york_times-blitz_al.jpg

Kép: blitz.al

A világ egyik – eddig – legolvasottabb lapjánál kitört a botrány. Számos újságírót elbocsátottak, többek ellen fegyelmi eljárást indítottak. Az amerikai olvasók levelek ezreivel árasztották el az újságot, milliók lemondták az előfizetésüket. Az utcán árult lapokat öntudatos new yorkiak megtaposták, az elvetemültebbek fel is gyújtották. A főszerkesztő lemondott, a lap tulajdonosa öngyilkosságot fontolgat. A new yorki tőzsde zuhanni kezdett, a befektetők fűhöz fához kapkodnak, hogy vagyonuknak legalább a roncsait megmentsék. A Facebook-on holnapra tüntetést szerveznek a lap kiadója ellen. A tüntetőket felszólítják, hogy mindegyikük hozzon magával transzparenst „Magyar Idők” vagy/és „Kovács Zoltán” felirattal.

magyar_idok-444_hu.jpg

Kép: 444.hu

A világszerte ismert és milliók által olvasott Magyar Időkben ugyanis Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért felelős államtitkára kinyilatkoztatta – és ezt most szó szerint idézem – hogy „az elmúlt nyolc évben már megszokott módon újra szánalmas ostobaságokat harsog a New York Times Magyarországgal és a miniszterelnökkel kapcsolatban”.

kovacs-zoltan-24_hu.jpg

Kovács Zoltán    Kép: 24.hu

Ha valaki véletlenül nem olvasta volna ezt a – talán utolsó - New York Times nevű szennylapot, mindjárt megérti Kovács indokolt felháborodását. Azoknak ott volt képük azt írni, hogy „az „Orbán-rezsim” abban különbözik a fasizmustól, hogy itt nincs Gestapo, és az állam feletti ellenőrzés kevésbé az erőszakról szól. A kontroll azonban így is teljes. Nincs demokrácia Magyarországon, mert nem tartják tiszteletben az igazságot.” Ráadásul a mi Viktorunkat „szélsőjobboldali ikonnak” merték nevezni. Ez már csak azért is felháborító ostobaságról és tájékozatlanságról árulkodik, mert azoknak ott fogalmuk sincs arról, hogy itt minálunk mi az „igazság”. Orbán nem egy vacak szentkép. Ő maga a Szent. Így aztán amit ő mond, az az igazság.

orban-hvg.jpg

Kép: HVG

Büszke vagyok Kovács Zoltánra. Jó visszavágott azoknak az ostoba new yorki firkászoknak. Ha sokat ugrálnak, a mi Központi Gázszerelőnk majd jól megveszi a lapjukat. Akkor majd végre megtanulják, miről írhatnak és miről nem.

És miközben tönkretesszük a New York Times-ot, a svéd külügyminiszter sem tudja, hol a helye. Nem átallott „pökhendien” nyilatkozni szeretett hazánkról. Még szerencse, hogy a mi bölcs, higgadt, megfontolt külügyminiszterünk a két ünnep között sem pihen. Különben hogyan vette volna észre, hogy Margot Wallström egy svéd országos internetes újságnak képes volt olyan durva kijelentést tenni, hogy Magyarország „problémás”.

margot-atl_nu.jpg

Margot Wallström    Kép: atl.nu

De a mi Szijjártónk jól beszólt neki. Söpörjön csak a maga portája előtt! Hiszen Svédország maga a belpolitikai bizonytalanság! Még azt sem tudják, mikor lesz új kormányuk! És akkor, ilyen gyalázatos körülmények között ez a kimondhatatlan nevű Angström-Wallström azt tartja fontosnak, hogy Magyarországot kritizálja? Nem veszi észre a szegény svéd nép nyomorát, a zűrzavart és fejetlenséget, amit a kormányuk bevándorláspárti politikája okoz? Tanulhatna tőlünk ez a bugris, de persze ők, a bevándorláspártiak nem viselnek el semmilyen kritikát. Mi – mondta Péterünk, az erős szikla – „Magyarországot minden körülmények között megőrizzük magyar országnak”.

szijjarto-olkt_hu.jpg

Szijjártó Péter   Kép: OLKT.hu

Dumbó, hallod, hogy dübörgünk? - mondta az egér büszkén az elefántnak.

eger-nol_hu.jpg

 Kép: NOL.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://jog-asz.blog.hu/api/trackback/id/tr4014521040

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dániel Nagy 2018.12.30. 04:39:38

Mondjuk a fasizmusban nincs Gestapo, A Gestapo az német, a németek meg nemzet-szocialisták (nácik) voltak. A fasiszták meg olaszok. A két eszme meg nagyon nem ugyanaz. Nem mintha bármelyik is jobb lenne a másiknál, de akkor is, ha már New York Times, akkor tudják már a különbséget.

Dinapol 2018.12.30. 11:00:08

HAHAHA !!!!!!!!!!!!!!!!

Dinapol 2018.12.30. 11:09:14

Ez az igaz, bizony pajtások a "magyar idők" nevű (szennylap ) újság az tudja az igazat. Kedves Nagy Dániel, bizony igazad van hogy felhívod a figyelmét New York Times-nak hogy ennyi ostobaságot ne írjanak és az igazat író Magyar újság tudja az igazságot. Ne "hazudjanak a Magyar Miniszter Elnökről "aki igaz mondásáról híres , és hét üres faluba nem találni párját.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.12.30. 12:15:54

A NYT közismert hamishír gyár, senkit se izgat mi van ott.

felső határ nincs 2018.12.30. 12:27:25

hat 2segtelen hogy marhasagokat ir rolunk a NYT 2010 ota

persze ugyse olvassa senki itthon max 20 lippsi

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.12.30. 12:43:41

@Dániel Nagy: A fasizmus és a nácizmus egyező ideológia. Sokban nem különböznek, tulajdonképpen a nácizmus a fasizmus folytatása erőszakosabb eszközökkel. Úgy lehetne fogalmazni, hogy ami náci az fasiszta de ami fasiszta az még nem náci. Hitler ezért egy fasiszta volt, aki nácivá züllött. Fasisztából lett náci pár évtized alatt. A sátán felemelkedése filmben lehet ezt az átalakulást jól nyomonkövetni. Orbánc is még csak fasiszta, de nagyon könnyen nácivá válhat, ha megszorongatják a tökeit.

Célkereszt 2018.12.30. 12:44:25

@maxval balcán bircaman: Én ezt a listát szoktam elővenni. Mondhatjuk, hogy a definíció minden tétele után pipát tehetek:
tömegmanipuláció, vezérkultusz, idegenellenesség, nacionalizmus, hatalomkoncentráció, az igazságszolgáltatás és sajtó központi irányítása, a tudományok megvetése.[

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.12.30. 12:47:25

@GIeccsertetű: 8@Dániel Nagy: Egy fasisztát ugyanis már csak egy hajszál választja el a nácitól, elég az hozzá, ha börtönbe basszák vagy hatalma fegyveresen veszélybe kerül. Ilyenkor a fasiszta agya hamar elborul, főleg ha még pszichopata is hozzá, mint hitler vagy orbánctetű.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.12.30. 12:55:57

@Dániel Nagy: Például horthy egy hithű fasiszta volt, amilyen orbánc, a csuti csótány lépten nyomon azt akarja utánozni. Horthyból nem lett náci mert túl öreg és megtört volt. Orbánc viszont még fiatal, a jelleme bármivé fajulhat, főleg ha a sikkasztásai miatt felelősségre vonják, vagy elveszik tőle és tolvajbandájától az elmúlt évtizedben elsikkasztott nemzeti vagyont. Már a választások napján látszott rajta a megkönnyebbülés, hogy egyelőre elkerülte őt a felelősségre vonás. Nem győzte a nyelvét harapdálni, zakógombját, nyakkendőjét birizgálni. De ami késik nem múlik, előbb utóbb utóléri őt is a végzete, mint minden tolvaj politikusbűnözőt.

Kampfer 2018.12.30. 13:06:35

Tisztelt bírónő!

Ez a bejegyzése - bár számomra érthető hangvételben - mégis elég szánalmas érveléssel próbál meg gúnyos kritikát megfogalmazni egy jelenséggel kapcsolatban. Persze ettől ez még teljesen legitim és valid, de az eredményessége vagy akár a feltételezett céljának az elérése is erősen kérdéses. Szerintem.

"Dübörgünk."

Nos, ha nem is dübörgünk, de legalább haladunk valami cél felé. Hogy ez jó-e, avagy rossz, arról nyilván mindenki véleményt alkothat világnézete szerint. A globalista-antliglobalista ellentét mentén előbbiek szemében nyilván szálka egy olyan kormány, mint a magyar, a lengyel, az olasz vagy bármely nemzeti vagy radikális (antiliberális) kormányzat. És ezek nyilván hangot is adnak a fájdalmuknak (haragjuknak) többek közt abban az említett jenki sajtóorgánumban. Tegyék csak. Millióan olvassák is. Tegyék. Ettől azonban még sem igazuk nem lesz, sem bármilyen joguk ahhoz, hogy beleszóljanak abba, ami az általuk bírált országokban történik. Ők szarráégették Vietnamot, Irakot, Afganisztánt, Szíriát, szítottak és támogattak megannyi háborút és konfliktust Közép- és Dél-Amerikában. Szóval van miről írniuk és van miből tanulniuk! Mielőtt minket oktatnak, talán nézzenek körbe otthon! ;-) Hitelesebbnek és bölcsebbnek tűnnének! Szerintem.

"Büszke vagyok Kovács Zoltánra. Jó visszavágott azoknak az ostoba new yorki firkászoknak."

Egyetértek! Szerintem is helyes, hogy legalább valamilyen módon visszavág nekik, minősíti őket, esetleg gyalázza is azt a bandát! Sem a mérete, sem az olvasottsága nem teszi sem hitelesebbé, sem erősebbé a vélt igazát!

"Ha sokat ugrálnak, a mi Központi Gázszerelőnk majd jól megveszi a lapjukat."

Volt erre bármilyen utalás vagy akár csak nyílt fenyegetés Kovács nyilatkozatában, bírónő???

"Akkor majd végre megtanulják, miről írhatnak és miről nem."

Szerintem azt a német és svéd lapok tanulták meg inkább az elmúlt években! ;-)

"És miközben tönkretesszük a New York Times-ot, a svéd külügyminiszter sem tudja, hol a helye. Nem átallott „pökhendien” nyilatkozni szeretett hazánkról."

Ilyen az, amikor fedezet nélküli a "csekk"! A svédek szerintem óvatosan osszák az 'észt'! Ahogy látható, nekik is elég kevés jutott és abból is egyre kevesebb maradt! ;-)

"Még szerencse, hogy a mi bölcs, higgadt, megfontolt külügyminiszterünk a két ünnep között sem pihen. Különben hogyan vette volna észre, hogy Margot Wallström egy svéd országos internetes újságnak képes volt olyan durva kijelentést tenni, hogy Magyarország „problémás”."

Megnyugtató, ha bírónő szerint is helyes, ha az ünnepek ellenére is képes reagálni a külügy egy verbális támadásra. Emlékezve a 'balázspéterekre', a 'gönczkingákra' és megannyi más haszontalan semmirevalóra (részben a Martonyira is értve), kifejezetten pozitív, ha egy ilyen ostoba nőszemélyt visszatámad a külügy! Szokják csak meg végre a nagypofájú 'demokrata' hatalmak ostoba vezetői, hogy bólogatás helyett esetleg egy diplomatikus nyelven megfogalmazott 'qrvaanyád' lesz a jussuk! Ja, és az sem volna probléma, ha az a szerencsétlen ostoba svéd bagázs végre kormányt is tudna alakítani! Szerintem!

"De a mi Szijjártónk jól beszólt neki. Söpörjön csak a maga portája előtt! Hiszen Svédország maga a belpolitikai bizonytalanság! Még azt sem tudják, mikor lesz új kormányuk!"

Teljesen korrekt meglátás. Nézzen körül otthon és talán ha az ottani problémákat legalább részben föl tudja fogni, talán utána lenne érdemes megszólalnia! Addig inkább mélyen kussoljon! Szerintem.

"Nem veszi észre a szegény svéd nép nyomorát, a zűrzavart és fejetlenséget, amit a kormányuk bevándorláspárti politikája okoz?"

Láthatóan nem veszi észre. Nyilván nem Malmöben lakik az ostobája...

"Mi – mondta Péterünk, az erős szikla – „Magyarországot minden körülmények között megőrizzük magyar országnak”."

Bírónő! Azt hiszem, ez a legfontosabb! Ha ezt a célt elérjük, akkor nem kell azzal foglalkoznunk, hogy egy ostoba gyökér svéd (luxemburgi, holland, német, francia stb.) külügyér mit és hogyan kíván a fejünkre olvasni! Szépen mosolyogva be kell nekik mutatni a 'madárkát', alázni őket és nevetségessé tenni, vagy beolvasni nekik saját hülyeségüket, bűneiket, majd tovább foglalkozni a saját sorsunkkal. Maradjunk meg magyarnak, fehérnek és lehetőleg tanuljunk a nyugati ostobák hibáiból és ne a sajátunkból! Szerintem...

A svéd külügyér egy hamarosan lelépő ostoba senkiházi, nem kell vele komolyan törődni azon túl, ahogy azt a Szíjjártó tette. A jenki papírról pedig tudni kell, hogy kiknek szól és kik írják. És máris dicséret lesz tőlük minden minket ért szitokszó! Szerintem... :-)

Ettől függetlenül bírónőnek is és családjának is kívánok boldog új esztendőt és jó egészséget az új évben is! Az országnak pedig magyar jövőt, nyugalmat és fejlődést, csöndet és gyarapodást! Ha 'drótok' és kerítés mögött, 'szárazon tartott puskaporral' és sanda szemmel 'arjórpára' figyelve, akkor úgy! De legyen a nyugalom és a fejlődés a legfontosabb! Globalizmus és liberalizmus NÉLKÜL!!! Szerintem...

Kamp.

inteligencs elenzeki 2018.12.30. 13:09:35

@Célkereszt:

"tömegmanipuláció, vezérkultusz, idegenellenesség, nacionalizmus, "

1 Tömegmanipuláció (lásd nyújork_slájmsz)
2 vezérkultusz ?????? Hol láttál, még a kormányközeli médiában is olyan kifejezéseket hogy Orbán Viktor népünk nagy vezére?
3. idegenellenesség (23 millió Román munkavállaló. Emlékszel?)
4. Nacionalizmus (Kevésbé erős nálunk a nacionalizmus, mint pl. a románoknál) rá is fér a kis megnyomorított nemzetünkre egy kis patriotizmus. Amit persze a ballibák mindig is, történelmi korszakokon átívelően próbáltak visszaszorítani.

inteligencs elenzeki 2018.12.30. 13:13:39

@Kampfer:

"A svéd külügyér egy hamarosan lelépő ostoba senkiházi, nem kell vele komolyan törődni azon túl, ahogy azt a Szíjjártó tette."

Szíjjártónak sem kellett volna. F.szomat érdekli hogy az a kis svéd p.csa kit tart problémásnak.

Neo07 2018.12.30. 13:15:30

Ostoba, gúnyolódó írás. Pedig az igazság odaát van, a ti tudathorizontokon túl.

Ha itt diktatúra lenne és fasizmus meg nácizmus, meg amit akartok, akkor ti most kb ezen komment olvasása idején egy nagy fekete rabszállító autóban üldögélve gondolkoznátok azon, hogy talán ezt mégsem kellett volna megírni. De ezt gúnyolódást, mocskolódást és hazudozást ti megtehetitek, ma is, holnap is, holnapután is.

MI már, a magyar választók túlnyomó többsége látjuk, hogy tényleg léteznek álhírgyárak, és méghozzá pont azok üzemeltetik, akik másokra hazudják ezt. Igen, a nagy nyújorktájmsz az egy hatalmas féknyúz-üzem, megrendelésre.

Igen, Kis-Magyarország választott kormánya igenis hadd védhessem meg álláspontját, különösen akkor, ha befeketítési szándékkal kimondottan hazudnak az országunkkal kapcsolatban.

Rossz a vicc a végén, ugyanis mi kisegérként nem dübörgünk és nem is akarunk dübörögni, csupán annyit szeretnénk, hogy élhessünk, és úgy, hogy közben nem bántunk másokat.

Ha el is taposnak minket, a kisegeret, legalább megpróbáltuk.

Tibor Bocs 2018.12.30. 13:17:37

Meg ezért még A Trump is monnyon le! Ha nem teszi meg 24 órán belül akkor Viktor intézkedik a leváltásáról és az új erős elnök kinevezéséről.Pl.Németh Szilárd.Most kezdődik a félelem és reszketés Amerikában,de megérdemlik.Majd ezután jobban meggondolják,hogy kivel packázzanak.

Tangooo 2018.12.30. 13:20:00

Hát, ha a humorból kellene megélnie - éhen halna.

Kampfer 2018.12.30. 13:20:10

@Comte de Gippaud: Nem értünk egyet! Az a svéd ostoba liba egy lényegtelen szövethalmaz. Senkit sem kell érdekeljen! De, mint svéd külügyér minden mondata következményeivel vagy akár azt cáfoló ellenvéleménnyel szembesüljön! Ha ezt a Szijjártótól kell megkapja, akkor legyen így! De szó nélkül senki se ugathasson be nekünk még akkor se, ha történetesen egy agyhalott svéd külügyér liba! Szerintem.

@Neo07: Ott a pont! Korrekt! Egyetértek!

Kamp.

kunzoo 2018.12.30. 13:20:50

@GIeccsertetű:
Azért van egy nagy választóvonal. A nácizmus rasszista, antiszemita, a fasizmus nem. Mussolininek zsidó származású miniszterei is voltak, az olasz államapparátus akadályozta a zsidók deportálását. Ott jóval kevesebb áldozata volt a holokausztnak, az is a német megszállás után történt. Úgyhogy valóban baromság volt a Gestapós fasizmus hasonlat.

Célkereszt 2018.12.30. 13:24:25

@Comte de Gippaud: Egyeleőre Magyarországról beszélünk, terelj, ahogy szoktátok, amikor beszorultok a .
tömegmanipuláció - van,
vezérkultusz - a hívek csinálnak, Orbán eltűri,
idegenellenesség - nem tagadható, hogy létezik és szítják,
nacionalizmus - felőlem legyen nacionalizmus, de nálunk etnicizmus van,
hatalomkoncentráció - Orbán egyszemélyi döntése minden fontos dologban,
az igazságszolgáltatás és sajtó központi irányítása - ez is igaz vagy az lesz hamarosan,
a tudományok megvetése - a tudomány autonómiájának korlátozása, ami meglesz, gyanítom

Ezek többségnek is elég megfelelni, hogy megálljon legalább az olaszhoz hasonló fasizmus vádja. Nincs is baj addig a fasizmussal, amíg csak egy országon belül rombol. A baj azután jön, amikor muszáj neki expanzívvé válnia, mert kifogy a tömegek manipulációjának municiójából.

Neo07 2018.12.30. 13:25:52

"Ha sokat ugrálnak, a mi Központi Gázszerelőnk majd jól megveszi a lapjukat."

Tökéletes meglátás, egy aprócska hibával: egy Központi Társadalomszerelő már megvette a lapot.

Andy73 2018.12.30. 13:35:04

A NYT a New York-iak lapja, nekik szól. Ők közismerten liberális többségűek, Clintonné a szenátoruk, és Trumpról is hasonlóan gondolkodnak, mint Orbánról. Ettől még nincs fasizmus sem itt, sem ott. Ez csak egy baloldali vélemény - szerintük pedig szinte mindenki fasiszta, aki tőlük jobbra van.
Persze a NYT-ot kétségkívül többen olvassák világszerte, mint a MI-et, de már az amerikai választást sem tudják eldönteni, nem hogy a magyart.

kunzoo 2018.12.30. 13:36:06

@Célkereszt:
Ez mind ok, de azzal a kérdéssel is érdemes foglalkozni amit a bejegyzés feszeget. A bejegyzés azt sugallja hogy a magyar sajtónak, külügyminiszternek nincs joga reagálni ezekre a dolgokra. Miért nincs?

Célkereszt 2018.12.30. 13:43:40

A külügyminiszter nem külpolitikát csinál, hanem belpolitikát, mert ahogy reagál, az tetszik a híveknek, de a diplomáciában bunkóságnak számít. Kovács Zoltánnak is joga van reagálni a NYT-ra, legfeljebb nevetségessé válik. Ahogy Szijjártó, úgy Kovács is a választóiknak beszél. Mindketten rombolják Magyarország tekintélyét.

különvélemény 2018.12.30. 14:08:11

Demagógia, tekintélyre hivatkozás és megannyi más érvelési hiba.
Előrehoztuk a szilvesztert?
Sok volt a pezsgő?

Kampfer 2018.12.30. 14:09:27

@Célkereszt: Nem értek egyet.

"A külügyminiszter nem külpolitikát csinál, hanem belpolitikát, mert ahogy reagál, az tetszik a híveknek, de a diplomáciában bunkóságnak számít."

A külpolitika a belpolitika következménye. Vagyis a belpolitikai folyamatok eredménye egy adott külpolitika. Választhattunk a gönczkingák (Martonyik és balázspéterek) között és a jelenlegi irányvonal között. Vagyis mi nem akarjuk megmondani, hogy a svédek hogyan éljenek, de azt joggal várjuk el, hogy ők se ugassanak bele abba, ahogyan mi élünk! Ez alapvetés kell legyen!

Az, hogy a külügyér erre reagál és ráolvassa a svéd külügyérre annak baromságát, az NEM bunkóság! Talán nem 'pc' és 'ajrópéer', de az a politika már megmutatta az 'eredményeit', abból nem kérünk, köszi!

"Kovács Zoltánnak is joga van reagálni a NYT-ra, legfeljebb nevetségessé válik."

Azzal, hogy egy hazug sajtóorgánum ostobaságaira reagál, ráolvassa azok hazugságát, attól nem ő válik nevetségessé! Ahogy szerinted a Szijjártó is a saját támogatói elvárásai és értékrendje szerint kommunikál, úgy az a lap is a saját olvasói és támogatói (szélliberális társaság) szája íze szerint ír és kommunikál. Ettől még a Kovács nem lesz nevetséges, sőt a hazugságai miatt az a szennylap és írói válnak azzá.

"Ahogy Szijjártó, úgy Kovács is a választóiknak beszél. Mindketten rombolják Magyarország tekintélyét."

Szerinted. A választóik szerint nem. Továbbá a liberális lap és olvasóinak ellenzéke szerint sem. Az, hogy az ország 'tekintélye' hogyan változik egy liberális és erőltetetten 'pc' közösség szemében, a legkevésbé sem kell érdekeljen minket! Sőt! Szerintem akkor teszünk helyesen, ha ezek csak fújnak ránk! Akkor kellene elgondolkodnunk, ha ezek valamiért dicsérnének minket! Na, akkor lenne baj! Szerintem.
Kamp.

α Ursae Minoris · http://noreg.blog.hu/ 2018.12.30. 14:11:16

Az mondjuk tény, hogy ítt Svédországban – lassan négy hónappal a választások után – nemcsak, hogy azt nem lehet tudni, hogy mikor lesz kormány, de azt sem, hogy egyáltalán melyik oldal esélyes kormányalakításra.

noreg.blog.hu/2018/10/30/sokat_akar_a_szarka_936

Ugyanakkor ez a helyzet pont a svéd politika stabilitását mutatja: a politikusok szépen nyugodtan eltárgyalgatnak, az ország pedig közben működik tovább gond nélkül.

orbántrollirtó 2018.12.30. 14:11:33

@Neo07: Idióta barom orbántroll. A diktatúrának sok arca van. Így hát fogd az összes hazugságod és takarodj az origóra vagy a köztévébe. Ha ott esetleg nincs hely, akkor meg a hazug orbánista kurva anyádba.

kalevaleeeeez 2018.12.30. 14:13:29

nincs vezérkultusz?

ha jól olvastam kikerült a karmelitára egy szobor Szent Mihályról lába alatt egy sárkánnyal (a sárkányölő Szent György volt, de neki nincsenek szárnyai, mert emberből vált szenté).

orbán teljes neve orbán viktor mihály.

ezen napok óta röhögök.

orbántrollirtó 2018.12.30. 14:13:38

@Kampfer: Te közismert szarházi orbántbérenc. Ne szennyezd itt nekünk a hazugságaiddal a szabad sajtót, takarodj vissza mocskos diktatúraépítő korrupt gazdádhoz.

2018.12.30. 14:15:41

Te komolyan elhiszel mindent, amit nyugaton mondanak? Elárulom neked, hogy ott is vannak hülyék szép számmal. Mint a fenti idézeteid is mutatják.

Fergio 2018.12.30. 14:19:21

@Kampfer:

A magyar, lényegtelen szövethalmaz Szíjjgyártó Petike életútját ajánlom figyelmedbe, mint Fidesz-trollnak. (Ez a mocskos Soros-alapítvány nála is feltűnik a támogatók között, mint Orbánnál... hogy mik vannak...)

https://hu.wikipedia.org/wiki/Szijjártó_Péter

Ez a fantasztikus szakmai háttérrel NEM rendelkező külügyminiszter (egyetlenegy hazai vállalat vezetőségében nem dolgozott, semmilyen gazdasági-, vagy külkereskedelmi tapasztalattal nem rendelkezik) sokkal kevesebbet ér, mint bármelyik svéd miniszter. De nyalogasd a seggét tovább nyugodtan. Mein Kampf.

konrada 2018.12.30. 14:21:08

Szvsz. Ez egy ilyen játék. Ha valaki szükségét érzi, hogy beszóljon a másiknak, akkor ne csodálkozzon, hogy a másik visszaszól.

Ezzel nincs is baj, legfeljebb az válik nevetségessé, aki valamelyik seggdugasz sameszaként azzal akár kontrázni, hogy csak a beszolónak van joga fikázni, a másik neve kuss...

inteligencs elenzeki 2018.12.30. 14:21:45

@Célkereszt:

"vezérkultusz - a hívek csinálnak, Orbán eltűri, "

Én a tágabb környezetemben sem ismerek olyan embert aki Orbán fan lenne. Vannak kormánypártiak, jobboldaliak, akik támogatják ezt a kormányt de olyan, akinek Orbán kép lógna a lakásában, és dicsőítené, olyat még csak hallomásból sem.
Vagy nézz körül akár itt. Sokan vannak, akik kormánypárti kommenteket nyomnak itt. De egyik sem Orbán fasza gyerekezik.
Az Orbán f.sszopó csak a ti terminológiátokban létezik.

Ez a gond veletek, hogy megpróbáltok egy általatok kreált sémát ráhúzni valamire, amire nem lehet. És ezt még az egyszerű emberek is látják. Ezért zárjátok ki masszívan és tartósan magatokat a komolyan vehető politikai erő kategóriájából.
Egy nyújork slájmsznál ezt talán el lehet sütni, ahol olvassa valami Newyorki libsi, és felforr az agyvize, anélkül hogy tudná, hogy egyáltalán hol van Magyarország. Nálunk azonban ebből kampányszlogent csinálni, politikai öngyilkosság. Én mondjuk örülök ez irányú balf.szságotoknak, mert egyszerűen csak szórakoztat, és egyben meg is nyugtat.

Célkereszt 2018.12.30. 14:21:59

@Kampfer: Hogy lehet akár kül-, akár belepolitikát csinálni, ha minden pillanatban a tájékozatlanés ingatag választói akaratnak kell megfelelni. Lehet, hogy tetszetős, a demokrácia megcsúfolása. Egyébként a kormány orránál fogva vezeti az arra fogékony választókat. Lenézi és megveti őket.

Célkereszt 2018.12.30. 14:27:29

@Comte de Gippaud: Kézcsókokról, lelkes, újjongó választókról készültek képek. Orbánt ábrázoló festmények, hobbijának kielégítése állami pénzekből, kisvasút. Mindez oly gyerekes, nárcisztikus jellemvonások, amelyek nem illenek egy felnőtt érett férfihoz, politikushoz.

ednet2023 2018.12.30. 14:33:48

Valaki a fideszes trollok közül mondja már el nekem, hogy mi a baj a liberális jelzővel.
A szó jelentése: szabad.
Liberális demokráciák: Franciaország, USA, Németország, Hollandia, UK, Svédország, stb.
Ezekkel mi a baj?
Ha a liberális demokráciának a hazai képviselőivel van baj, akkor fogalmazzatok pontosabban, mert így néhány ember miatt egy teljes ideológiát próbáltok lejáratni.
Az emberek nem azért hülyék, mert liberális lett a világnézetük. Hülye ember politikai nézettől függetlenül mindenhol van.

fynndafrail 2018.12.30. 14:35:44

Tessék már megnyitni azt a NYT cikket és legörgetni az aljáig. Ott majd kiderül, hogy a cikket valójában Novák Benjamin írta (diktálta) a Patrick Kingsley-nek. Az a Novák Benjamin aki az O1G tüntetések rendszeres résztvevője, kommentelője, a néhai Budapest Beacon véres szájú, vadliberális megmondóembere.

"Már a NYT is megírta", hát persze. Ezt a cikket nem a NYT "írta", hanem a budapesti belvárosi libsi firkászbrigád külföldi tagozata diktálta nekik. Hírhamisító, hírmanipuláló bagázs. Mindenhol ez megy, ha kicsit odafigyel az ember, akkor látható hogy szinte minden hasonló cikk mögött ott van valami jóféle hazai epeokádó idióta.
Hát ezért van fasizmus meg diktatúra meg nácizmus mifelénk :-D

inteligencs elenzeki 2018.12.30. 14:37:43

@Célkereszt:

ja, meg idegengyűlölet. 23 millió Román vendégmunkás. Emlékszel ki riogatott ezzel?
Persze azzal semmi gondja nem volt akkor a Nyújork slájmsznak.

BiG74 Bodri 2018.12.30. 14:38:33

@Comte de Gippaud:
Akkor nem sikerült körülnézni!

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.12.30. 14:40:54

@kunzoo: Leírom mgegyszer: A fasiszta válik egy idő után nácivá. Mussolini is azzá vált volna, ha kellő seggnyalója, talpnyalója lett volna. De mussolinit saját népe buktatta meg, ahogy remélem orbánt is az fogja, és nem válik nácivá. Habár már most is elég rasszista, antiszemita meg eleve nem lehet, mivel az egész családja zsidó, azokat meg csak nem fogja üldözni. Orbánc nem antiszemita, hanem antimagyar. Saját népének felét üldözi és le se szarja. Azért mert valaki nem a zsidókat üldözi, hanem mondjuk a magyarokat, attól még simán lehet gonosz náci.

Ellenzéki Tüntető 2018.12.30. 14:44:23

@fynndafrail: "Tessék már megnyitni azt a NYT cikket és legörgetni az aljáig. Ott majd kiderül, hogy a cikket valójában Novák Benjamin írta (diktálta) a Patrick Kingsley-nek. Az a Novák Benjamin aki az O1G tüntetések rendszeres résztvevője, kommentelője,"

Szép találat. A szokásos rettegtetés: a magyar lippsi megírja a spígelnek, nyújorktájmsznak, gárdiánnak politikónak satöbbinek, a másik magyar lippsi meg megírja hogy nahát ezt írja rólunk a Hatalmas Nyugat.

Oszt csodálkoznak hogy az emberek már hánynak tőlük. Ja tuti az a gond, hogy nincs kinyomtatva az internet a vidékieknek. Nem is az, hogy hazudoznak mint a patkányok.

Célkereszt 2018.12.30. 14:46:07

Miért beszélsz másról, mint ami a téma?

Én a 23 millió vendégmunkásozást elitéltem, de nem látom be, hogy mi köze a mai helyzethez, mennyiben menti fel a fideszt?
Ez olyan dedós módszer részedről. Tudod, amikor megvádoltak valamivel, akkor te visszavádoltál, hogy például "óvónéni kérem, Pistike is piszkálta a fütyijét, nemcsak én" .

Ellenzéki Tüntető 2018.12.30. 14:53:16

"Valaki a fideszes trollok közül mondja már el nekem, hogy mi a baj a liberális jelzővel. A szó jelentése: szabad."

Összemosod a 100 évvel ezelőtti liberalizmust (választójog, törvény előtti egyenlőség, stb) a mai, liberalizmus cím alatt futó katyvasszal (buziházasság, vallásellenesség, nemzetellenesség, multikulti, transzik jogai). Ez utóbbi a legkevésbé se "szabad", akármennyire is az a neve.

Kampfer 2018.12.30. 14:53:30

@orbántrollirtó: "Te közismert szarházi orbántbérenc. Ne szennyezd itt nekünk a hazugságaiddal a szabad sajtót, takarodj vissza mocskos diktatúraépítő korrupt gazdádhoz."

Egyrészt: ott írok és olvasgatok, ahol csak akarok. Nagyon lényegtelen, jelentéktelen kis senki vagy te ahhoz, hogy nekem bármit is meghatározz...! Teszek rád ballisztikus ívben. ;-)
Másrészt: boldogsággal és megnyugvással tölt el a tudat, hogy az ellenzéki közröhej továbbra is bizton számíthat a hozzád hasonló ostoba senkikre! Tudod, amíg te létezel, a kormány nyugodtan alhat az ágyban, te és a fajtád garantáljátok a további hatalmukat. Gondolom ezt sem érted, mi? ;-)

@Fergio: "A magyar, lényegtelen szövethalmaz Szíjjgyártó Petike életútját ajánlom figyelmedbe, mint Fidesz-trollnak."

Nos, baromira nem érdekel a külügyérünk életútja, az érdekel, amit mond és tesz! Felteszem, naponta kiverted a gönczkinga, a balázspéter és persze a Martonyi életútjára is, hiszen az annyira qrvára jó és szép volt, hogy még be is keretezted. Más kérdés, hogy külügyérként mindegyik egy nagy rakás szar volt (talán a Martonyinak volt célja és értékrendje is - euroatlantista volt), kellemes kis lábtörlői voltak a világ random 'pc' és liberális megmondóinak! Hát köszi, inkább ne!

"Ez a fantasztikus szakmai háttérrel NEM rendelkező külügyminiszter (egyetlenegy hazai vállalat vezetőségében nem dolgozott, semmilyen gazdasági-, vagy külkereskedelmi tapasztalattal nem rendelkezik) sokkal kevesebbet ér, mint bármelyik svéd miniszter."

Erre majd a jövő választ ad. A svéd minisztereket ballisztikus ívben leszarom! Azokról alkossanak véleményt a svédek, nem kívánok a belügyeikkel foglalkozni, amíg nem ugatnak be nekünk. Ha beugatnak, akkor le kell őket oltani. Ez ennyire egyszerű. Szomorú lennék, ha aszerint választanánk külügyért, ahogy az számodra megfelel! Már próbáltuk, bizonyítottak. Szerintem maradjatok csak ott, ahol most vagytok!

"De nyalogasd a seggét tovább nyugodtan. Mein Kampf."

Anyád már kinyalta. Nem esett jól. Ez van... ;-)

@Célkereszt: "Hogy lehet akár kül-, akár belepolitikát csinálni, ha minden pillanatban a tájékozatlanés ingatag választói akaratnak kell megfelelni."

Ez nem a jelenlegi kormány specifikuma. Minden kormányzat a választói akaratának kíván megfelelni. Pontosabban, az értelmesebb kormányzatok. Ez a politika lényege. A választói akarat ingatag voltáról a harmadik kétharmad után én óvatosabban fogalmaznék. A tájékozatlanságban lehet valami, bár azt se feledd, hogy a libek gyakran a tapasztalat általuk elfogadhatatlan voltát kívánják 'tájékozatlanságként' beállítani! Nem új jelenség ez sem.

"Lehet, hogy tetszetős, a demokrácia megcsúfolása."

Számomra a liberalizmus és a globalizmus háttérbe szorítása kifejezetten üdvös és tetszetős. És a mellékelt ábra szerint ez NEM jelenti a demokrácia megcsúfolását. Talán a libek szerint igen, de ha nekik fáj, annak én csak örülni tudok.

"Egyébként a kormány orránál fogva vezeti az arra fogékony választókat. Lenézi és megveti őket."

Ebben is van igazság. Ez szerintem nagyjából MINDEN kormányra igaz. Vagyis egyszerű 'matek-nyelven' nyugodtan egyszerűsíthetünk a 'korrupció', a 'hazugság', a 'demagógia' és a 'megvezet' fogalmakkal és megnézzük, hogy mi marad a két oldal között. Nos, közös halmaz NINCS! És ha így van, számomra csak és kizárólag a globalista-liberális-baloldali erőkkel szembenálló oldal lehet elfogadható. Jelenleg ez Magyarországon a kormányoldal. Szívem joga így érezni és gondolni és fentiek szerint élni a választójoggal. Szerintem.
Kamp.

Neo07 2018.12.30. 14:53:43

"...hogy mi a baj a liberális jelzővel."

A vöröstrolloknak megmagyarázom: a liberális felfogással semmi baj. Azzal van a baj, ha szélsőséges módon tolódnak el az eredeti alapeszmék, úgy, hogy már nem szolgálja senki érdekeit, csak egy szűk csoportét, vagyis a ma jelenlevő szélsőliberalizmus a probléma.
Mint ahogy szokás mondani, kis mennyiségben gyógyszer, nagy mennyiségben méreg, ez igaz az eszmékre is, főleg akkor, ha más emberek akaratával szemben próbálják a csakazértis szellemében terjeszteni, és más emberek, társadalmak érdekeit nem veszik figyelembe, mert nem látnak határokat.

@Kampfer: Én is tökéletesen egyetértek veled.

marosy 2018.12.30. 14:54:13

@Dr. Sándor Zsuzsa: Véleményem szerint elmehetnél a fenébe, seggarc.

Ellenzéki Tüntető 2018.12.30. 14:56:51

@Célkereszt: "de nem látom be, hogy mi köze a mai helyzethez, mennyiben menti fel a fideszt? "

akkor elég buta vagy.

Van néhány lovad. Valamelyiket a szekér elé kell fognod. Az egyik büdös, a másik harap és büdös, a harmadik harap, féllábú, vak és büdös.

Én azt mondom, szerintem a simán büdös ló a legjobb. Ez esetben mennyire hiteles részedről az alábbi kifogás: "Nem, az nem jó, mert büdös".

alfacharlybravo 2018.12.30. 14:59:23

A president is üzent az igazmondó Juhászoknak.

"I hope everyone, even the Fake News Media, is having a great Christmas! Our Country is doing very well. We are securing our Borders, making great new Trade Deals, and bringing our Troops Back Home. We are finally putting America First. MERRY CHRISTMAS! #MAGA"

Orion65 2018.12.30. 14:59:26

Tisztelt elfogultak!
Csak két név a hajdani Orbán kormányokból:
Martonyi János, Navracsics Tibor - utólag is tisztelet nekik.
A mostani sleppnek meg a fejétől a farkáig a maximális tiszteletlenségem...
Egytől egyig hazaáruló szenny valamennyi!
Itt nem a bal vagy a jobb, a libsi vagy náci az alapvető probléma, hanem ez a két parancsolat:
- Ne lopj!
- Ne hazudj, mások becsületében kárt ne tégy!
Talán Kásler doktor rendet tehetne...

Zoltán Rádi 2018.12.30. 15:02:34

@maxval balcán bircaman: Ha senkit sem izgat, hogy mi van ott, akkor miért vagytok most is azzal elfoglalva? Még arra is vetted a fáradtságot, hogy ideird, hogy bizony téged nem érdekel...:D

Neo07 2018.12.30. 15:05:55

@orbántrollirtó:
"A diktatúrának sok arca van."
Ezt a baromságot is most olvasom először. Kérlek, magyarázd el, mire gondolsz, mert én úgy tudom, hogy pont az ellenkezője az igaz.
Egy picit jobb érvekkel gyere, és kérlek, ha nincsenek további érveid, mosd ki a szádat háromszor szappannal, és a személyeskedést meg fejezd be.

Célkereszt 2018.12.30. 15:07:58

@Kampfer: "Ez nem a jelenlegi kormány specifikuma. Minden kormányzat a választói akaratának kíván megfelelni."
Nem igaz az okfejtésed. Még az Egyesült Államok elnöke sem teheti meg, hogy csak a választóinak politizál. Lehet nagyfiúskodni, de a kemény valóság elébe áll és vállalnia kell a következményeit. Lehet kereskedelmi háborút hirdetni, de mint minden akciónak lesz reakciója.
Visszatérve a külügyminiszteri megnyilvánulásokra. Lehet alpári modorban beszélni, uszítani, de jön majd a reakció. Szijjártó hivatásszerűen űzi ezt a magyar nép nevében. Mégis mi jogosítja fel, hogy tahó módjára reagáljon? Tudom tetszik ez egyeseknek, mert egy buta szterotípiát alakítottak a liberalizmusról. A fasizmus lényege, hogy a tudatlan tömegek elé mindig kell egy ellenséget állítani.

Neo07 2018.12.30. 15:13:52

@Célkereszt:
"A fasizmus lényege, hogy a tudatlan tömegek elé mindig kell egy ellenséget állítani...."

A szélsőlib állítja Orbánt ellenségnek, hiszen "diktátor". Akkor ki is a fasiszta?

ednet2023 2018.12.30. 15:18:55

@Ellenzéki Tüntető: “Összemosod a 100 évvel ezelőtti liberalizmust...”
ööö... dehát ez faszság amit írsz. Egy szó jelentése az ami.
Hogy a liberális demokráciával meg mi a baj, nem derül ki a válaszodból.
Az érdekes számomra, hogy néhányatok érve az, hogy bár igazak az orbán kormány visszaélései, de megy a gazdaság, ezért még a lopás is elnézhető.
A liberális demokráciáknál viszont nem számít a gazdasági jólét, a legnagyobb hiba a melegházasság engedélyezése és a vallásszabadság.

fynndafrail 2018.12.30. 15:19:50

@Célkereszt: Itt egyetlen valójában fasiszta alakulat működött a rendszerváltás óta: az SZDSZ :-D

Halibuli 2018.12.30. 15:20:00

A New York Times-ról már hallottam, de ki a f.sz Kovács Zoltán?

ednet2023 2018.12.30. 15:21:16

@Neo07: akkor használd a szélsőliberális kifejezést és tudom, hogy mire gondolsz. A libsi, ballib kifejezések akkor szerinted is pontatlanok.

Bankrator 2018.12.30. 15:31:27

1992.
szeptember 4-én lett a
Fidesz teljes jogú tagja a
Liberális
Internacionálénak.
A párt korábban
ellenszavazat nélkül fogadta
el a csatlakozást
kezdeményező javaslatot.
Orbán Viktor akkor ennek
kapcsán kijelentette: „A párt
az internacionáléban a
liberalizmus számára fontos,
pragmatikus – menekültügyi,
emberi jogi kisebbségi és a
gazdasági szabadsággal
kapcsolatos – kérdésekkel
foglalkozik majd.”
Egy nappal később,
szeptember 5-én Orbán
Viktort a Liberális
Internacionálé egyik
alelnökévé választották.
Orbán egy évvel ezután, a
budapesti liberális
világkonferenciát méltatva
hangsúlyozta: „a tanácskozás
jelentős szellemi, erkölcsi és
politikai támogatást nyújtott
a Fidesznek.”

Ellenzéki Tüntető 2018.12.30. 15:37:14

@Célkereszt: Az van, hogy ha több dolgot hasonlítasz össze, akkor igenis releváns, hogy ha az egyiket valamivel vádolod, akkor azt a másik is csinálja-e. Ugyanis a valós alternatívákat kell nézni, nem egy ideális lehetőséget.

Hogy az általad mondott ovis példával éreztessem, ha Pistike is rosszalkodik, meg Jancsika is rosszalkodik, és kettejük közül kell napost választani, akkor az óvónéni azon érve, hogy "Pistike nem lehet napos, mert rosszalkodik", bizony értelmetlen.

Jobb lenne ha egyik se rosszalkodna? Jobb lenne (ideális lehetőség). Úgy van? Nincs úgy. Akkor lehet olyan alapon rangsorolni köztük, hogy melyik a rosszabb? Nem lehet. Más szempontokat kell találni. Ennyi.

Nagyon gyakran követik el azt a hibát politikában, hogy felrónak valamit az egyik oldalnak, de mivel az alternatíva, a másik oldal is rendelkezik ugyanezzel a hibával, ezért ez értelmetlen, nem valós érv. Még akkor sem az, ha te azt hiszed, hogy igen ("mert az egyik rosszasága nem mentség a másik rosszaságára", mondod, miközben de, ha ezek az alternatívák, akkor igen).

A választásokon ugyanis nem a Fideszindul meg a Mágikus Ideálispárt, hanem a Fidesz meg az MSZP(stb). Tehát felesleges és álszent a Fideszt olyasmivel vádolni, amiben az ellenzék se jobb.

Ellenzéki Tüntető 2018.12.30. 15:39:59

@ednet2023: "A liberális demokráciáknál viszont nem számít a gazdasági jólét"

Bocsi de hadd legyen szabad azt gondolni, hogy mikor a nyugati államok gazdagok lettek, akkor azért nem az újliberalizmus zúgott erősen a genderelmélettel.

eloi 2018.12.30. 15:40:41

Hihetetlen reakciókat okozott Kovács egyetlen mondta a ballib oldalon! Ez már a sokadik szűkölő/gyűlölködő, hárító cikkecske.
Ezek az eltúlzott, végletesen ostoba reakciók igazolják a mondást, hogy SEMMI SEM FÁJ/ÜT ÚGY, MINT AZ IGAZSÁG!!!

Baszki: TI diktáljátok ezeket a hazugságokat "szegény" amerikai újságíróknak!!!
Persze, hogy baromságokat írnak, és beégnek vele minden normális ember előtt. Normális: értsd nem hazudozó ballib, exkomcsi, bolsevik, neo-marxistába oltott... izék.
Aki szerint itt diktatúra van, meg elnyomás, meg világvége... arról lehet tudni, hogy egyszerűen hülye vagy hazudik. Ez a két dolog lehetséges. (Vagy érdeke fűződik hozzá!) Ja, meg a sarokba szorultak vad szűkölése, acsarkodása. Mert ezt csináljátok. Ezt ezt csináltatjátok a szövetséges külföldi sajtóval is. Közben lejáratva az országunkat is, de ez nektek nem nagy ár.

Fergio 2018.12.30. 15:48:49

@Kampfer:

"Szomorú lennék, ha aszerint választanánk külügyért, ahogy az számodra megfelel! "

Szerencsére úgy van a mostani, hogy neked megfelel. De ez nem csak téged jellemez, hanem a sok Fidesz birkát is. Nulla hozzáértés, nulla tapasztalat, csak az ugatás. Ezt tudja Szíjjgyártó, meg te is. Képzeld, erre bárki képes lenne. Arra írtam azt, hogy Szíjjacska egy rakás szar, hogy fikáztad a svéd külügyest. Majd ha a te külügyesed többet tud, akkor magyarázz. De hát sajnos csak egy Orbán-nyalonc, semmi több. Amit a szájába adnak azt kimondja. Elmegy a Fülöp-szgetekre a másik ostoba diktátorhoz. Ezt mind tudja, gerinc meg nulla. Ne gyere nekem a régi faszomokkal, az elmúlt 9 év előtt 8 évvel. A most van. Nem a 20 évvel ezelőtt. Most meg visszaugat a szarjankó annak a svédnek, aki előttünk jár 30 évvel. Társadalmi és gazdasági szempontból is. Röhej, és szánalom. (Mindezt nulla tudással, nulla tapasztalattal. Köszönjük leülhetsz te is, meg Szíjjacska is, egyes.)

eloi 2018.12.30. 15:52:19

@Bankrator: Nagy dolog a tévedést korrigálni! Mások inkább tovább maradnak benne. Szóval pozitívum, ha valaki, akár egy párt is, tud fejlődni, felismeri és korrigálja a hibáit.
Szóval az ilyen idézetekkel csak azt igazoljuk, hogy Orbánban volt elég tökösség, gerinc, változóképesség, hogy felvállalja azt, hogy később az orra alá dörgölik a korábbi tévedését. Lásd még: Soros ösztöndíj.
A ballib ma is úgy értelmezi ezt is, hogy ha egyszer kapott valakitől egy kis pénzt, hogy tanuljon, akkor azért ÖRÖKRE hálásnak kellene lennie, és KISZOLGÁLNIA az adományozó politikai és egyéb céljait. Még akkor is, ha már nem ért egyet vele!
A ballib oldalon ugyanis ez a megszokott...

Fergio 2018.12.30. 15:53:25

@eloi:

Most már túlórázhatsz kedvedre balfasz. Végül is a kedvenc kormányod törvénye, tapsikoljál. Ki járatjta le az országot???? Kit röhögött ki 700 EP-s képviselő pár hónapja? Az országot? Nem! Az ellenzéket? nem! Orbánkát? Igen! A Sargentini jelentés egyetlen egy pontja szólt a migráncsokról, akire a faszát veri az egész Fidesz pereputty. A többi arról szól, ami most is látszik. Csak az agymosott balfaszok nem akarkál látni, mert trollok, vagy mert nincs mivel...

Zoltán Rádi 2018.12.30. 15:56:40

@maxval balcán bircaman: Akkor ne mond, hogy senkit.
Birni is kell a kritikát, nem csak osztani ám :)

Neo07 2018.12.30. 16:02:53

@eloi:
"A ballib ma is úgy értelmezi ezt is, hogy ha egyszer kapott valakitől egy kis pénzt, hogy tanuljon, akkor azért ÖRÖKRE hálásnak kellene lennie, és KISZOLGÁLNIA az adományozó politikai és egyéb céljait. Még akkor is, ha már nem ért egyet vele! "

Nagyon jól leírtad a helyzetet!
Pontosan erről van szó, hogy ahogy az ember (politikus) fejlődik, tapasztal, egyre több szirmát, dimenzióját látja meg a teljességnek, úgy változik a világképe. És ez a jó politikus!

Valljuk be, mindnyájan naivak voltunk a "rendszerváltáskor" , talán csak az akkori dörzsölt, a tűzhöz közel álló rendszerhű elemek látták a teljes képet, miszerint csak hatalomátmentés folyt. A valódi rendszerváltás most zajlik, ezt mutatja a fokozódó sivalkodás.

Neo07 2018.12.30. 16:06:05

És még egy gondolat az előbbiekhez kapcsolódva: a politikában semmi sem örök, csak átmeneti szövetségek vannak, pillanatnyi vagy hosszabb távú érdekek mentén.

Tothotto 2018.12.30. 16:16:27

@eloi: Ha erről lenne szó meg igazad is lenne.Orban csak a célja eléréséhez szüksegesnek vélt eszmét cserélte le egy másikra.10 évvel ezelőtt még Putyin volt maga a veszély.Tudod,"keletről a magyarok mindig csak rosszat kaptak,a szabadság nyugatról jön".
Mára hogy megvilágosodott a kisember,mi ?

eloi 2018.12.30. 16:20:08

@Fergio: Tudom kicsit erős a párhuzam, de Jézust is egy tömeg vette körül és kiáltozták, hogy "keresztre vele"! De lehetne még jó pár példát hozni arra, amikor sok ostoba kiabálta az ostobaságait, miközben igaz embereket adtak halálra vagy gyaláztak meg.

Mielőtt azt a hülyeséget írnád, hogy Orbánt Jézushoz hasonlítom, hát nem! Csak példa. Példa arra, hogy mennyit jelent az, ha egy tömeg kinevet valakit, akivel nem ért egyet. Abból a szempontból, hogy kinek van igaza SEMMIT!

Lásd még, pl. Szokratész védőbeszédét.

www.youtube.com/watch?v=SRBchdTc39A

Bambano 2018.12.30. 16:23:25

az alapprobléma a szokásos: mindenki azt hiszi, hogy összefüggés van a belhoni és a külhoni események között, pedig nincs sok.
attól, hogy itthon se demokrácia, se jogbiztonság, se más hasonlók nincsenek, még nem lesz igaza se a svéd libának, se a nytimesnak.

egyébként meg nem biztos, hogy érdemes túlbonyolítani az itthoni dolgok ideológiai elnevezését, ez egy sima kleptokrácia és pont. két dolgot csinálnak: lopnak, és megtesznek mindent, hogy holnap is lophassanak. nincsenek ideológiák, eszme is csak egy van: a bankszámla egyenleg.

BiG74 Bodri 2018.12.30. 16:24:04

@Neo07:
Valódi hatalomváltás? Ez most az új párt utasítás?
És most már tisztán látod az egész képet?

nemecsekerno_007 2018.12.30. 16:26:47

@Kampfer: Korrekt válasz. Akik meg "mernek kicsik lenni", azoknak egészségére...

eloi 2018.12.30. 16:26:53

@Tothotto: A politika részben arról szól, hogy alkalmazkodunk az új helyzetekhez. Ugyanakkor minden döntéssel kockázatot is vállalunk. Orbán tény, hogy pragmatikus politikus, de a döntéssel kockáztatott is. Nem volt előre tudható, hogy ezzel a váltással majd fényes jövő elé néz. És amikor bukott, akkor sem váltott újra, hanem kitartott. Tehát az sem mondható, hogy szélkakas módjára forgatná a köpönyeget.
EGYSZER váltott.
És amellett már húszon éve kitart! Ez nem minden formációról mondható el.
Ez azért jelent valamit.

BiG74 Bodri 2018.12.30. 16:26:56

@Bambano:
Ennyi! Egy hatalomra, pénzre éhes klikk megszerezte és bebetonozta magát a hatalomba. Minden más pont le van szarva!

eloi 2018.12.30. 16:32:10

@Neo07: Igen, kb. én is így látom.
Hihetetlen, hogy egyetlen mondaton forognak két napja, és már a sokadik cikket írják, hogy kiadhassák magukból a feszkót. :-(
Egy mondattal is hogy be lehet találni!

eloi 2018.12.30. 16:38:00

@Fergio: Ja még annyit a Sargentini jelentéshez, hogy olvasd el mit mondott róla a jobboldali elfogultsággal aligha vádolható Schiffer!
Kb., hogy azt is a hazai ballib diktálta, a maga sérelmeiről és a maga által értelmezett valóságról szól, és égő, hogy így kerülhetett egy ilyen szintű fórum elé! Olvasd el!

Bambano 2018.12.30. 16:57:57

@eloi: "Tehát az sem mondható, hogy szélkakas módjára forgatná a köpönyeget.": normális ember esetén vannak határok. Az eredeti lánglelkű demokrata rendszerváltóból köpönyeget fordítani ebbe a mostani hortista tolvaj kategóriába, az egy fordulás esetén is kiveri a biztosítékot.

kunzoo 2018.12.30. 17:01:45

@GIeccsertetű:
Azért nem jó az érvelésed mert AH már az első világháború idején is antiszemita volt, amikor Benito a szocializmussal kacérkodott. Tehát nem a nácizmus követte a fasizmust. A hatalomtechnikai, választási, külsőségekbeli dolgokat leste el tőle. A fasizmus olasz dolog, hisz maga a szó is egy római hatalmi jelképből fakad.

n3spr3ss0 2018.12.30. 17:22:19

@Kampfer: Ez gyönyörű volt, már csak egy nyilas, vagy horogkereszt hiányzik a homlokodról.

n3spr3ss0 2018.12.30. 17:23:33

@eloi: Én pl. nem diktáltam neki semmit, de minden szavával egyetértek.

Jakab.gipsz 2018.12.30. 17:37:08

@Kampfer: Csak így tovább, gratulálok!

Csak így tovább és csak az igazat, ezt az "igazságot" utálják a legjobban.

Ne feledd profi hazudozókkal állunk szembe, olyan hazugokkal akik félszavakból is értik egymást, amikor egymásra hivatkoznak.

Azért sivalkodnak, egyre agresszívebben, mert érzik a vesztüket, ami egy természetes folyamat és megállíthatatlanul közeledik.

Ugyanis a hazudozás lényege az a mindent elsöprő igazság, hogy a hazugság soha sem válhat igazsággá, (egyetlen egy relativizált multiuniverzumba sem)!

Márpedig, anno a jó öreg Archimédesz megmérte a hazugságot, következtetés képen, a világunk összes hazugságát, mi is megtudjuk mérni. (hi-hi).

És a csaló hazug bíráinkat, a vádlottak padjára tudjuk ültetni és mindazokat akik a történelem alakítgatásával kísérleteztek.

orbántrollirtó 2018.12.30. 17:57:03

@Neo07: Húzzál már az origora innen te mocskos hazug orbánszolga! Ne szennyezd itt nekünk a szabad sajtót te hitvány diktatúra védelmező szaralak.

hobb 2018.12.30. 18:12:33

Petike nem diplomata, hanem egy karrierista felszopóember, Orbán nem államférfi, hanem, egy ócska tolvaj, ellenben a NYT az egy újság. Ennyi, kár ragozni. De azért te csak dübörögj, Petike..

Measurer 2018.12.30. 18:19:34

A fotó ne tévesszen meg senkit, Wallström (64) Szijjártó Péter (40) édesanyja lehetne, persze ennek semmi jelentősége nincs!

miért 2018.12.30. 18:30:46

@eloi: tényleg fejlődik a baltásvezér, ma már nyíltan vállalja az orosz-csicska szerepet. Valódi hazaárulók lettek a fidesz hívei is!

Sir Gombóc 2018.12.30. 18:32:46

@Dániel Nagy: van ugyan ilyen olvasat is, de a többségi értelmezés szerint Hitler nemzetiszocializmusa is a fasizmus fogalomkörébe tartozott. Az alapok, vezérlevek is ugyanazok.

miért 2018.12.30. 18:33:26

@orbántrollirtó: miért ne mondhat á ela véleményét egy orosz troll is?! Mert az egész értelmetlen szovegelésén látszik, nagyon melyről jött...

miért 2018.12.30. 18:36:43

@Jakab.gipsz: tükör előtt handabandázni nagyn érdekes lehet, macskajancsi!

Sir Gombóc 2018.12.30. 18:40:19

@Kampfer: na, mikor az agyhalottak egymás pöcsét szívják, na ez nem semmi. Gyerekek, nem mondták még, hogy undorítóak vagytok? És még ti beszéltek tudathorizontról, meg szövethalmazról? A béka seggétől is messze alul van a "tudathorizontotok"..

_Ske_ 2018.12.30. 18:42:18

@maxval balcán bircaman: Hoztad a színvonalat. :) Te meg egy büdös bolgár senki vagy és senkit sem izgat, mi van veled, pláne senkit nem érdekel a véleményed.

Sir Gombóc 2018.12.30. 18:49:13

@Ellenzéki Tüntető: tőletek sokan hánynak, akiket ismerek, kivétel nélkül és egyik sem liberális. Sőt...

sZulamith 2018.12.30. 18:51:47

Szijjártó Péter nem tud diplomatikusan reagálni, vagyis pont az az érzéke hiányzik amire egy diplomatának szüksége lenne. Mindazonáltal birom a beszédstílusát, már csak a mondanivalóját kéne kordában tartani, nem harcművészként kapja a fizetését.

Neo07 2018.12.30. 19:08:43

@sZulamith:

"Szijjártó Péter nem tud diplomatikusan reagálni,..."

Teljesen felesleges ez a diplomatikusság ma már, különösen, ha senkiháziakat, bukott politikusokat kell helyrerakni néhány mondatban. A diplomatikus mázat meg meg lehet hagyni az ilyen-olyan közgyűléseken elmondott beszédekben. A világ is változik, benne a diplomácia is.

Nekem bejön a nyers, szókimondó stílus.

BiG74 Bodri 2018.12.30. 19:23:40

@Neo07:
Nem, a diplomácia fejlődik, évszázadok világalakító viharain keresztül. De a fejlődés soha nem mutatott a tajparaszti irányba. Az ilyenek nem diplomaták, nem tárgyalni képes emberek, csak szabadjára engedett csahosok. Rázza a láncot, vadul ugat, ez a dolga, és csak ennyit tud.

na__most__akkor 2018.12.30. 19:25:22

@felső határ nincs:
Elmagyaráznád, kérlek szépen - mint szakértő -, mit jelent az, hogy "lippsi" ? Vagy hogy honnan jött ez a szó?

Mert ha nem, akkor csak szajkózod a szavakat, amiknek nem ismered a jelentését. Nem vagy egyedül, ha ez megnyugtat...

Hamihami 2018.12.30. 19:43:34

@Neo07: "ma már" miért fölösleges a diplomatikusság? Mióta az? Hol volt itt bukott politikus? Miért kéne bárkit "helyretenni" (ahogy azt a papagájkommandó interpretálni szokta, amikor nagyon megsértõdünk)?

felső határ nincs 2018.12.30. 19:43:44

@na__most__akkor: minek magyaraznam el, nekem nem kell senkit meggyoznom

a lippsik meg nem tudnak senkit meggyozni

ha ha

Hamihami 2018.12.30. 19:53:09

@felső határ nincs: fideszek nem magyaraznak, csak kijelentenek, es kesz. Barki barmit kerdez, az fake news, vagy hazaarulo soros.

Bambano 2018.12.30. 20:01:39

@BiG74 Bodri: a magyar diplomácia is fejlődik, mostanában már nem nyelnek be minden mocsokságot tátott szájjal. szerintem az, hogy Petike időnként jelzi a nyugatnak, hogy nem ők itt a főnökök, helyes.

Szokja csak meg az összes nyugati, hogy amíg az eu-s intézményekben mindenkinek egy darab egyenjogú szavazata van, addig nekünk is jogunk van saját véleményhez.

felső határ nincs 2018.12.30. 20:03:58

@Hamihami: Na es? Ok mar a csucson vannak, nem oda tartanak.

BiG74 Bodri 2018.12.30. 20:10:57

@Bambano:
Ez nagyon kurucos lett!
A tény az, hogy petike duplán lejáratja, magát és minket.
Egyrészt attól, hogy ő jelzi, hogy itthon ők a főnökök, attól senki nem szarik be, de még csak nem is érdekel ez senkit. Ez pávatánc befelé, az egyszerű népeknek (ne vedd magadra!).
Viszont a megfelelő diplomáciai viselkedésből kilépve, pont lesajnálják, mint azt a nemzetet is akiknek ilyenre tellett csak. Egy újság -akár elfogult- cikkére sudribunkóként reagálni, csak sudribunkók szoktak.

kunzoo 2018.12.30. 20:30:16

@BiG74 Bodri:
Petikének van azért érzéke ehhez. Amikor a horvátokat küldte el a picsába, mondták mellélőtt. eltelt két három hét aztán a horvát menekülteljárás összedőlt és elkeztdtek kerítést építeni.

Azt hozzátenném hogy a viking nyőstény országában Malmőben olykor a migri bűnbandák fegyveres harcot vívnak. Most képzeljünk el egy ilyen hírt Szegedre/Pécsre. Na az, problémás lenne.

ulpius66 2018.12.30. 20:35:43

"Szijjártó Péter külügyminiszter szerint még szilveszteri tréfának is rossz, hogy Jean-Claude Juncker akarja megmondani, mi a kereszténydemokrácia.

Mint arról beszámoltunk, az Európai Bizottság elnöke a Welt am Sonntag német lapnak azt mondta, ő kezdeményezte a Fidesz kizárását az Európai Néppártból, amelynek ő is tagja, de azt elutasították.
Juncker arról is beszélt, hogy a Fidesz politikája már nem egyeztethető össze a kereszténydemokráciával.

Erre reagálva Szijjártó azt közölte: "Jean-Claude Juncker már régen nem kereszténydemokrata, hanem bevándorláspárti liberális politikus, aki megkoszorúzta Marx szobrát, megemlékezett Fidel Castróról, és akinek az elnöksége alatt a bevándorlók elözönlötték Európát, az angolok pedig elhagyták az uniót".

Szijjártó szerint a "bevándorláspárti brüsszeli főnök" Európa gyengítésének nagy mestere, a bevándorlókat behozza Európába, aki ezt nem akarja, azt meg legszívesebben kizárná egész Európából.

A miniszter azt is mondta, hogy vissza kell állítani Európa biztonságát és versenyképességét, ehhez határozott lépések kellenek, "ilyenkor nem lehet tántorogni".

Hahaaaahaaaaa....

ILYENKOR NEM LEHET TÁNTOROGNI!!!!!

Hát ez kurva jó!

Dániel Nagy 2018.12.30. 20:36:42

@GIeccsertetű: Nagyobbat már csak nem is tévedhetnél. A fasizmus egy inkluzív ideológia a társadalom minél nagyobb részét kívánja maga mellé állítani és teljesen mentes a faji felsőbbrendűségtől. Kifejezetten baloldali ideológia. (pl. Hitler és Mussolini között folyamatos súrlódást okozott, hogy az olaszok nem és nem akarták üldözni a zsidókat) Az eszmei alapjait egyébként egy Giovanni Gentile nevű fickó fektette le (ő írta Mussolini A fasizmus doktrinája c. könyve első felét, az ideológiai alapokat), technikailag egy kommunizmusból kiábrándult marxista, aki úgy döntött, hogy lehet ez jobban is csinálni.

Ezzel szemben a hitleri nemzet-szocializmus egy faji felsőbbrendűségre építő anti-inkluzív, ha úgy tetszik exkluzív ideológia. Szinte semmi közös nincs a kettőben.

Dániel Nagy 2018.12.30. 20:39:40

@Sir Gombóc: egyáltalán nem ugyanazok. A fasizmus egy inkluzív ideológia és teljesen hiányzik belőle a a faji felsőbbrendűség, ami a hitleri filozófia alapját képzi. A legközelebbi rokona egyébként a kommunizmus.

BiG74 Bodri 2018.12.30. 20:41:45

@kunzoo:
Petikének csak ehhez van érzéke.
Hát tegye! Szerintetek most erre van szükség, ilyen emberre van szükség, ámen. Legyen!

ulpius66 2018.12.30. 20:45:01

@Dániel Nagy:

Annyi a közös a fasizmusban, kommunizmusban, nácizmusban és liberalizmusban, hogy mindegyik BALOLDALI IDEOLÓGIA szemben a nemzeti-konzervatív, hogy ne mondjam kereszténydemokrata ideológiával.

A baloldali ideológiák sokszor egymással is versengtek, pl. Németországban a nemzeti-SZOCIALISTÁK ölték a KOMCSIKAT, kommunista bolsevikok meg ölték a szocikat...... a lényeg, hogy a FASIZMUS - NÁCIZMUS - KOMMUNIZMUS - LIBERALIZMUS édestestvérek!!

ulpius66 2018.12.30. 20:50:06

A Molotov-Ribbentrop paktum a legékesebb bizonyítéka, hogy a nácik és a kommunisták édestestvérek!
(az meg mán csak hab a tortán, hogy a későbbiekben a LIBERÁLIS ÁMERIKA LETT A KOMMUNISTA SZOVJETUNIÓ LEGFŐBB SZÖVETSÉGESE.... nincsenek véletlenek!)

Kampfer 2018.12.30. 20:53:38

@Célkereszt: "Nem igaz az okfejtésed. Még az Egyesült Államok elnöke sem teheti meg, hogy csak a választóinak politizál. Lehet nagyfiúskodni, de a kemény valóság elébe áll és vállalnia kell a következményeit."

Ő is a saját választóinak politizál. Ebből van a legtöbb konfliktusa. Az amerikai társadalom legalább annyira polarizált, mint a magyar, ezt tetézi még a faji megosztottság is.

"Lehet alpári modorban beszélni, uszítani, de jön majd a reakció. Szijjártó hivatásszerűen űzi ezt a magyar nép nevében."

Semmi alpári nem volt a megnyilvánulásában. Határozottan reagált. Ennyi.

" Mégis mi jogosítja fel, hogy tahó módjára reagáljon?"

Pont ugyanaz, ami a junckert, a luxemburgi, holland és francia külügyért! Annyi joga a Szijjártónak is van, mint amazoknak! Akkor is, ha ez neked fáj!

"Tudom tetszik ez egyeseknek, mert egy buta szterotípiát alakítottak a liberalizmusról."

Ostobaságokat írsz. A liberalizmus és a liberálisok saját magukat definiálták, bizonyítottak. Nem kellett arról kialakítani semmit, a tevékenységük és a kommunikációjuk a bizonyíték! A magam részéről a fasizmust sem tartom annyira rossznak, ha az a liberalizmus alternatívája!

"A fasizmus lényege, hogy a tudatlan tömegek elé mindig kell egy ellenséget állítani."

A liberalizmus lényege, hogy a megvezetett tömegek elé mindig kell egy nácit vagy fasisztát ellenségként állítani!

@Fergio: "Szerencsére úgy van a mostani, hogy neked megfelel."

Igen, én is így gondolom. Örömmel tölt el engem is. :-)

"De ez nem csak téged jellemez, hanem a sok Fidesz birkát is."

Mindez és a ti frusztrált és kudarccal telt ajvékolásotok szerintem épp a fajtádat és röhejes politikai erőiteket jellemzi. Nekem nem fáj a nyöszörgésed! ;-)

"Arra írtam azt, hogy Szíjjacska egy rakás szar, hogy fikáztad a svéd külügyest. Majd ha a te külügyesed többet tud, akkor magyarázz."

Majd, ha megindokoltad, hogy (nem szerinted, hanem diplomáciai, szakmai indokok alapján) miért volna profibb az az ostoba svéd liba, majd akkor érdekel, hogy esetleg mi a problémád! Addig csak egy szánalmas vergődésnek tudom tekinteni a soraid.

"Ezt mind tudja, gerinc meg nulla. Ne gyere nekem a régi faszomokkal, az elmúlt 9 év előtt 8 évvel."

Ó, dehogynem! Fogok jönni a múlttal! Holnap is és azután is! Nem felejtek!

"Most meg visszaugat a szarjankó annak a svédnek, aki előttünk jár 30 évvel. Társadalmi és gazdasági szempontból is."

Miért ne ugathatna vissza? Az, hogy gazdaságilag előttünk jár, senkit sem jogosít föl arra, hogy belepofázzon a mi dolgainkba! Ami pedig a társadalmukat illeti, ahhoz sok sikert...!

@nemecsekerno_007: Szerintem is! :-)

@Palma de: :-) Köszönet!

@n3spr3ss0: "Ez gyönyörű volt, már csak egy nyilas, vagy horogkereszt hiányzik a homlokodról."

Szerintem inkább a tiédről hiányzik egy 'szálkereszt'! Mindenkinek jobb lenne! A magyarságnak biztosan! Szerintem...

@Sir Gombóc: "na, mikor az agyhalottak egymás pöcsét szívják, na ez nem semmi. Gyerekek, nem mondták még, hogy undorítóak vagytok? És még ti beszéltek tudathorizontról, meg szövethalmazról? A béka seggétől is messze alul van a "tudathorizontotok".. "

Mindig örömmel tölt el, hogy ha a fajtádat így vergődni látom. :-) Igen, mi beszélünk és igen, mi olvasunk be nektek is! És nem zavar a sértegetésed, sőt! Jobban is érzem magam, mert a fajtádbéli retkek sértése számomra megerősítés! Tudom, hogy ha a fajtád számára valami nem szalonképes, akkor az jó és pozitív dolog lehet! Számunkra pedig ti és a fajtátok az undorító, megvetendő és kirekesztendő mocsok! Te is az vagy és nem zavar a fájdalmad! Sőt! A frusztrációd számomra pihentetőleg és nyugtatólag hat. :-) Emésztgesd...

@Measurer: "A fotó ne tévesszen meg senkit, Wallström (64) Szijjártó Péter (40) édesanyja lehetne, persze ennek semmi jelentősége nincs!"

Talán annyi, hogy a nőnek 64 évesen sincs annyi értékelhető élettapasztalata és esze, mint a 40 éves Szijjártónak! Kínos, de ez van...

Kamp.

ulpius66 2018.12.30. 20:54:05

Magyarországon is napi aktualitás, hogy a liberális DK együtt menetel a fasiszta JOBBIK-kal!

Összenő, ami összetartozik!

Hamihami 2018.12.30. 20:57:51

@felső határ nincs: emlekezz, mit mondott a boss: "most van mire szerenynek lenni". Az a hozzallas, hogy aki a csucson van, az mindenki mast leszarhat, a vegen vissza szokott nyalni. Masreszt meg nem epp keresztenyi.... mondjuk ez a vallasos duma csak blabla, tehat lenyegtelen.

ulpius66 2018.12.30. 20:58:23

@Kampfer:

Gratulálok!

A szívemből szóltál!

Hamihami 2018.12.30. 20:59:06

@ulpius66: most elarultad magad: te a PS fomuftija vagy! Ilyen propaganda szoveget ok nyomnak.

Bambano 2018.12.30. 21:00:21

@BiG74 Bodri: " A tény az, hogy petike duplán lejáratja, magát és minket.": miért, az a tény, hogy a "liberális demokráciában" addig van szólásszabadság, amíg azt mondod, amit ők engednek, őket nem járatja le?

az a tény, hogy gyakran olyan szinten avatkoznak be mások belügyeibe, amihez semmi közük, nem járatja le őket? vagy az, hogy például harsog az osztrák propaganda, hogy milyen mocskok vagyunk, hogy kerítést építünk (mellesleg: schengeni szerződéses kötelezettségünk), miközben ők is építik a kerítésüket, ráadásul az uniós belső határon?

hogy ők mennyire liberálisak meg demokratikusak, csak épp mostanában fogja pofánverni az eu az osztrákokat a családi támogatások miatt?

nyugodtan ki lehet jelenteni: nem találsz olyan politikust ma európában, aki úgy tenne nyilatkozatot, hogy az ne pávatánc lenne a hazai választók felé. szerinted az itt emlegetett svéd liba miért veri magát a magyar ügyekre, ha nem azért, mert otthon választókat kell megnyerni??? az nyt minek irkál ilyen dolgokat, ha nem azért, mert politizál?

a naivitásom utolsó cseppje akkor párolgott el, amikor hónapokig fikázták viktort paks 2 miatt, majd idejött merkelbanya, megállapodtak, hogy német cégek is kapnak majd a megrendelésekből, és azóta paks2-vel semmi baj sincs eu szinten.

de mondhatnék mást is: olvastad a gdpr-t? ha azon nem látszik, hogy lobbi érdekekből tették tönkre az amúgy elég jól induló rendeletet, akkor min?

sima pénzügyi cicaharc folyik európában, a régi "rend" hívei vonyítanak, hogy most egy kicsit más lett a preferencia, és próbálnak mindenféle liberálisnak látszó elv mögé elbújni, miközben ugyanúgy kenyéradó gazdáik mocskos pénzes lobbiérdekeit képviselik, mint ez a banda itt. mivel jól láthatóan semmiféle szándék nincs arra, hogy választói érdekeket képviseljen akár csak egyetlen eu-s politikus is, így nincs is igény a hagyományos értelemben vett politikusi attitűdre. az meg, hogy elkurvult politikusokra petike szaros gumicsizmával rúgja rá az ajtót, teljesen jó felfogás: ingyencirkusz az egész.

az egész olyan, mint amikor a valóvilágx-be bevállogatják a káromkodós kúrógépeket, és utána álnaivan eljátsszák a műsorvezetők, hogy milyen cúnán viselkedik a kici borostás heveske... most a mélyen tisztelt eu-s valóságsó kapott egy petikét a hátukra, púpnak. remélem, megfekszi a gyomrukat.

figyelem: fentiek nem mentik fel a fideszt a disznóságaik alól. fentiek csak azt jelentik, hogy a nyugat se jobb egy centivel se.

Hamihami 2018.12.30. 21:01:56

@Kampfer: kampferke, te lehagytad a nicked elejerol a Mein szot! Ne szerenykedj, vallald fel!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.12.30. 21:04:02

@ulpius66: "A Molotov-Ribbentrop paktum a legékesebb bizonyítéka, hogy a nácik és a kommunisták édestestvérek!" - A szövetség a II világháborúban a németekkel legékesebb bizonyítéka, hogy a magyar illibsik fasiszták.

Bambano 2018.12.30. 21:04:04

egyébként például juncker hálás lehet, hogy viszonylag béketűrő és nyugodt a külpolitikánk, mert ha pl. egy borsodi kocsmában taslival köszöntötte volna az új belépőt, mint anno orbánt, ott simán megfejelik, mint vakond a rotakapát. milyen európai és baráti húzás már ilyen szinten atyáskodni (nem)...

Hamihami 2018.12.30. 21:05:44

@ulpius66: tehat akkor szerinted a fasizmus meg a nacizmus az baloldali? Az eg meg zold es a fu meg kek. Meselj, akkor mik azok a szent jobboldali eszmek? Es mik a fidesz eszmei? (Jo eg, ez mar magaban oximoron!)

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.12.30. 21:07:29

@Jakab.gipsz: Ez nagyon zagyva volt. Ennyire be vagy már állva az anyagtól?

ulpius66 2018.12.30. 21:11:40

@Hamihami: "@ulpius66: most elarultad magad: te a PS fomuftija vagy!"

Hamukázó!

Most lebuktam... sajnálom...
(bár még csak almufti vagyok a PS-nél!)

ulpius66 2018.12.30. 21:13:53

@Hamihami:

Hamukázó!

A fasiszták az olasz SZOCIALISTÁK-ból váltak ki.... a náciknak meg a nevében is benne van nemzeti-szocialista munkáspárt....

ulpius66 2018.12.30. 21:15:26

Maga Mussolini is egy idóben a szocialista napilap az Avanti! főszerkesztője volt....

Célkereszt 2018.12.30. 21:16:19

@Kampfer: Én hősöm! Hogy sikerült ennyi lipsit egyetlen csapással megsemmisítened? Feltételezem, hogy hosszas, elmélyült elmélkedés eredménye volt, vagy te ezt rutinból csinálod.

Hamihami 2018.12.30. 21:30:26

@ulpius66: viszont akkor eleg lenne oda nyomni a propagandat, nem olvasnak annyian.

Kampfer 2018.12.30. 21:39:53

@Hamihami: " kampferke, te lehagytad a nicked elejerol a Mein szot! Ne szerenykedj, vallald fel!"

Hamifosi!

A nevem úgy van jól, ahogy van. Nem zavar, hogy még értelmezni sem tudod... Az sem nagyon érdekel, hogy szerinted mi és hogyan volna megfelelőbb. Szarok rád!
Fölvállalom, hogy szerintem bármely erő, amely szembe helyezkedik a baloldaliság és a liberalizmus mocskos fertőjével, az támogatható. Ha a fasizmus az, amely kompromisszumok nélküli és kíméletlen harcot folytat a liberálisok ellen, akkor azt támogatom. Ha a nácizmus az, akkor azt. És ha jelenleg itthon Orbán és pártja az, amelyik szembenáll a libsikkel és a balfaszokkal, akkor azt fogom támogatni. Bármit jobbnak és vállalhatóbbnak tartok a libsiknél és undorító eszméiknél! Ezt talán fölfogod még a saját gyatra képességeiddel is... Vagy nem. Sebaj!

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Miért kellene félni ilyen ostobáktól és hülyéktől...?

@Célkereszt: "Én hősöm!"

A tiedé? Semmiképp! Még anyádé sem...

"Hogy sikerült ennyi lipsit egyetlen csapással megsemmisítened? Feltételezem, hogy hosszas, elmélyült elmélkedés eredménye volt, vagy te ezt rutinból csinálod."

Semmi extra. A képességeitek ennyit engednek számotokra. Egyébként gépelni tovább tartott és fárasztóbb, mint elmélkedni azon, hogy hogyan érdemes leoltani az ostobaságaitokat! ;-)
Kamp.

sZulamith 2018.12.30. 21:49:15

@Neo07: "Nekem bejön a nyers, szókimondó stílus." Sajnos az ilyen modor arra jó, hogy haragot gerjesszen, ami alkalomadtán visszaüt. Igen a diplomata máz sem hasznos hosszú távon, mert hiteltelenné válik. Azért nevezik diplomatának akit erre kineveznek, mert ügyesen tud bánni az emberekkel, van önuralma, és egy sor más tulajdonsága teszi alkalmassá. Pökhendiség soha nem nyerő.

Hamihami 2018.12.30. 21:55:03

@Kampfer: nem gond az, hogy fasisztoid eszmeid vannak es orbant tamogatod, mostansag ez a ketto mar egyutt jar. De epp azert mondom, hogy akkor jobban illene hozzad a Mein Kampfer nick.

Ellenzéki Tüntető 2018.12.30. 22:01:20

@Hamihami: "a nacizmus az baloldali? "

szerinted a nemzeti SZOCIALISTA MUNKÁS párt az milyen? Lol

Kampfer 2018.12.30. 22:01:36

@Hamihami: "nem gond az, hogy fasisztoid eszmeid vannak es orbant tamogatod, mostansag ez a ketto mar egyutt jar."

A liberalizmus mocskánál még a fasizmus is vállalhatóbbnak tűnő alternatíva.

"De epp azert mondom, hogy akkor jobban illene hozzad a Mein Kampfer nick."

Nagyjából épp teszek rá, hogy mit gondolsz, hamifosi!
Kamp.

Neo07 2018.12.30. 22:02:07

@sZulamith: "Sajnos az ilyen modor arra jó, hogy haragot gerjesszen, ami alkalomadtán visszaüt."

A harag az már rég megvan irántunk, kb azóta, hogy a Fidesz-KDNP 2010-ben elkezdte a kormányzást, és azóta, hogy az MNB a pénzszivattyú elzárását megkezdte; és csak fokozódott azzal, hogy az EU teljes jogú tagjaként mertünk saját gondolatokat megfogalmazni és betettük a bevándoroltatási gépezet küllői közé a botot; úgyhogy teljesen felesleges figyelni erre, hogy szeretenek-e minket vagy sem, mert csak a gazdasági és geopolitikai érdekek számítanak, és nem a hajlongás mértéke.

Hamihami 2018.12.30. 22:05:15

@Kampfer: erdekelne, hogy mit tartasz a liberalizmus mocskanak, de megse kerdezem meg, mert tul sok baromsagot hordanal ossze. Heil

Hamihami 2018.12.30. 22:06:31

@Ellenzéki Tüntető: mik a jobboldali eszmek? Meselj, mi a fidesz eszmeje? Marmint a bankszamlan tul.

ulpius66 2018.12.30. 22:09:23

Már elmúlt este tíz, és még nincs itt a taga20.... mán hiányzanak a kommentjei!

ulpius66 2018.12.30. 22:13:38

Jobboldali eszmék: zsidó-keresztény hagyományok védelme, (kereszténydemokrácia) nemzeti-konzervatív-polgári eszmék.

Konzervatív=hagyomány/értékőrző

A házasság, a család, az embertársak tisztelete.

Összefoglalva: mindaz, amit a ballibsi politika elutasít!!!!!

Hamihami 2018.12.30. 22:14:49

@Neo07: "bevandoroltatasi gepezet" - senki nem tett oda botot, miliardokat kerestek rajta habonyek meg roganek.

Kampfer 2018.12.30. 22:16:51

@Hamihami: "erdekelne, hogy mit tartasz a liberalizmus mocskanak, de megse kerdezem meg, mert tul sok baromsagot hordanal ossze."

Csak, hogy ne maradj tájékozatlan, te kis ostoba debil, íme néhány mocsok, ami a libsikre jellemző undormány:

- a nemzet fogalmának gyalázása, bármi elutasítása, ami nemzeti és egy nemzetre jellemző
- nyílt társadalom célja
- a devianciák támogatása, propagálása
- a történelmi értékek jelentéktelenítése, gyalázása
- a nemzeti érzelmű irodalom, kultúra és oktatás üldözése
- a genderháború
- a meleglobbi támogatása
- a 'sokszínűség' propagálása és erőltetése
- migrációs politikájuk, mely az előbbiekből is fakad
- társadalompoliikájuk
- a nemzeti külpolitika jelentéktelenítése, gyakorlatilag a 'világkormány' eszméjének a favorizálása
Hirtelen ezek ugrottak be a hazai libsi patkányok utóbbi években erőltetett marhaságaiból.

És ha most nekiállsz te is elemezgetni arról, hogy valójában mit is jelent a liberalizmus, akkor kéretik eltakarodni a náthás qrvaanyádba! A libsik azok a szadeszék és a csótányisták érdekes keveréke, amelyek az elmúlt évtizedekben mindent megtettek a magyarság ellen. Igen, a csótánytól kezdve a varjún, horn-takonyevő-gáboron, szarváriviktoron, gulyásmártonon, gusztos(talan)péteren, szentiványin át egészen a fodor-köcsög-gáborig bezárólag az elmúlt harminc év hungarofób patkányain át az összes hasonló agybajt hirdető sejthalmazait értjük alattuk! Remélem elég konkrét voltam még számodra is!
Kamp.

ulpius66 2018.12.30. 22:18:14

Ballibsi politika: ateista, internacionalista, a "másság" ISTENÍTÉSE, A panelprolik (lumpenprilik) segélyezése, a GAZDAGOK VAGYONÁNAK ELRABLÁSA......

KB. ÉVSZÁZADOK ÓTA ERRŐL SZÓL A BALLIBSI POLITIKA!!!

Hamihami 2018.12.30. 22:19:42

@Kampfer: bayer lovaghoz van szerencsenk?

Kampfer 2018.12.30. 22:22:06

@Hamihami: "bayer lovaghoz van szerencsenk?"

Egy magadfajtának az valódi szerencse volna. Egyébként nem. Nem, mintha bármi jelentősége volna az igazság szempontjából. A fajtátok leírása még az ő szájából is teljesen korrekt és helytálló volt. Szerintem.

@ulpius66: Korrekt meglátás!
Kamp.

Hamihami 2018.12.30. 22:24:47

@Kampfer: szerencsere a bayerhez hasonlo megelhetesi seggnyalok eddig elkerultek, remelem, ez a jovoben is igy lesz.

ulpius66 2018.12.30. 22:25:52

Na, én mentem alukálni! (holnap buli lesz.....)

Egy szónak is száz a vége!
(vagy valami ilyesmi......)

A FASISZTÁK, A NÁCIK, A KOMMUNISTÁK ÉS A LIBERÁLISOK ÉDESTESTVÉREK!

Hamihami 2018.12.30. 22:28:43

@Kampfer: latom, jol mukodik a skatulyazas, a szemellenzos szelsosegeseknel ez jo fogodzkodo szokott lenni. Nem elemzem ki az iromanyod, annyit nem er.

Hamihami 2018.12.30. 22:30:04

@ulpius66: eljen viktor, eljen a párt!

Neo07 2018.12.30. 22:30:49

@ulpius66: Azért hadd szálljak vitába veled, az ateizmus jó dolog, én is az vagyok. Most nem akarok hitbéli vitákba bocsátkozni, de ha lenne isten, tuti nem ilyen világot képzelt volna el. Sajnos a világ kicsit bonyolultabb annál, hogy egy kaporszakállú igazgassa...

A másság "istenítése": félreérted, nincs istenítés, viszont a magzatgyilkosság valóban bűn, amit mihamarabb meg kéne szüntetni, kivéve az életet veszélyeztető eseteket; szóval itt nem a nő joga ezt eldönteni szerintem. Kis-Mo. problémája a rossz demográfia, ebben nem a másság "istenítése" a bűnös, hanem a családalapítás anyagi nehézségei – és ebben a Fidesz-KDNP valóban és hatékonyan segít.

Szóval kicsit árnyaltabb a kép. (hosszan lehetne erről is beszélni, de most nem ez a téma.)

Kampfer 2018.12.30. 22:31:59

@Hamihami: Hamifosi! Ha valami itt szart se ér, akkor az ti vagytok és a fajtátok! És az, hogy egy magadfajta mit és hogyan elemez, jó esetben a lőtéri kutyát se érdekli. Már kilencedik éve csak elemezgettek, kis balliba nyomorultak, de a szemeteket azt ki nem nyitnátok! Nekem nem fáj, hogy a szemétre kerültetek, ott van a helyetek! Szerintem... Most már inkább alszom egy jót, jobban járok.
Off.
Kamp.

Bambano 2018.12.30. 22:40:41

@Neo07: "hanem a családalapítás anyagi nehézségei – és ebben a Fidesz-KDNP valóban és hatékonyan segít.": he? a fidesz a gazdagokat segíti, a szegényekkel kitol. ez mitől segítené a családalapítás nehézségeit?

egyébként is a fidesz soha nem csinál semmit a te érdekedben. a szavazótáborát építi minden olyan tevékenységével, ami nem közvetlenül lopásra irányul. egy kivétel van, amikor olyat tesz, ami a későbbi börtön kockázatát csökkenti. a fidesz azért tolja ezt a családpolitikát, hogy a papok neki misézzenek, újabb fronton támogatva a vidéki szavazók véleményburokba zárását.

David Bowman 2018.12.30. 22:42:57

A világnak 1%a zsidó. A Jew York Timesnek 99%a. Ennyi.

Neo07 2018.12.30. 22:44:47

@Hamihami: ""bevandoroltatasi gepezet" - senki nem tett oda botot, miliardokat kerestek rajta habonyek meg roganek. "

Ha nem épült volna meg a kerítés a déli határon, akkor a a mostaninál jóval erősebb lenne a migránsáradat – és az alvilág csempészei még nagyobb üzletet realizálhattak volna, bár így is elég nagyot kaszálnak most a tengerparton, ami elvileg nagyon jól védhető.

Ha az ellenzék kormányozna most (vagy a Fidesz-Kdnp törődött volna bele Dublin 3-ba), akkor most Berlin, és a nagyobb német (és talán az osztrák) nagyvárosok helyett most nálunk, a mi nagyvárosainkban lenne elviselhetetlen a helyzet. Úgy képzelték el, hogy használható nyelvtudással rendelkezők lefölözése után mi kínlódjunk az integrálhatatlanok tömegeivel (kösz, nyugat...), de szerencsére nem így alakult (a megfelelő időben megfelelő politikusok voltak megfelel helyen nálunk). Úgy számoltak, hogy a kötelező kvóta bevezetésének lezavarása után az esetleges átvételek után is milliós tömeg maradt volna nálunk, hiszen nincs felső határ. Nos, ezek a kötelező kvóták voltak a küllők, úgyhogy egyelőre még nálunk maradt a állami szuverenitás maradéka.

Hamihami 2018.12.30. 22:45:19

@Kampfer: te megiscsak a bayer vagy!

Neo07 2018.12.30. 22:45:43

@Hamihami:
" "bevandoroltatasi gepezet" - senki nem tett oda botot, miliardokat kerestek rajta habonyek meg roganek. "

Ha nem épült volna meg a kerítés a déli határon, akkor a a mostaninál jóval erősebb lenne a migránsáradat – és az alvilág csempészei még nagyobb üzletet realizálhattak volna, bár így is elég nagyot kaszálnak most a tengerparton, ami elvileg nagyon jól védhető.

Ha az ellenzék kormányozna most (vagy a Fidesz-Kdnp törődött volna bele Dublin 3-ba), akkor most Berlin, és a nagyobb német (és talán az osztrák) nagyvárosok helyett most nálunk, a mi nagyvárosainkban lenne elviselhetetlen a helyzet. Úgy képzelték el, hogy használható nyelvtudással rendelkezők lefölözése után mi kínlódjunk az integrálhatatlanok tömegeivel (kösz, nyugat...), de szerencsére nem így alakult (a megfelelő időben megfelelő politikusok voltak megfelel helyen nálunk). Úgy számoltak, hogy a kötelező kvóta bevezetésének lezavarása után az esetleges átvételek után is milliós tömeg maradt volna nálunk, hiszen nincs felső határ. Nos, ezek a kötelező kvóták voltak a küllők, úgyhogy egyelőre még nálunk maradt a állami szuverenitás maradéka.

Hamihami 2018.12.30. 22:48:03

@Neo07: te szoktad birni rohoges nelkul, amikor ikyeneket irsz?

Neo07 2018.12.30. 22:49:20

@Bambano: "a fidesz a gazdagokat segíti,"
Tipikus baloldali szöveg, hogy így a gazdagok meg úgy a gazdagok. Akiket te gazdagoknak nézel, azok is csak csórók, ellenben keményen dolgoznak.

Hamihami 2018.12.30. 22:50:10

@Bambano: kuss, a fidesz melyvallasos oskereszteny, aki mast mond, a pokol tuzen eg el. Jobb esetben csak hazaarulo.

Neo07 2018.12.30. 22:50:24

@Hamihami: "te szoktad birni rohoges nelkul, amikor ikyeneket irsz? "
Na, látom, elfogytak az érvek. Tehát nekem van igazam.

morph on deer 2018.12.30. 22:56:22

Hál’ Istennek a vasárnap sem múlt el némi nevelő célzatú Szijjártó tiráda nélkül...
Sokat látott és tapasztalt hmmm... diplomatához méltó módon tanította móresre a Jean-Claude Juncker nevű zöldfülüt, aki nem átallotta kétségbe vonni a viktorunk keresztényi értékei alapján megalkotott fideszes “kereszténydemokrácia” valódiságát...

Oh, dear..!

Hamihami 2018.12.30. 23:02:40

@Neo07: vannak a kemenyen dolgozok, azokkal semmi problema. Meg vannak a seggnyalok es a stromanok, akik meg az alja nepseg. Es e ketto utobbibol mostansag tul sok van.

Egyallampolgar 2018.12.30. 23:09:29

@Neo07:
"Nagyon jól leírtad a helyzetet!
Pontosan erről van szó, hogy ahogy az ember (politikus) fejlődik, tapasztal, egyre több szirmát, dimenzióját látja meg a teljességnek, úgy változik a világképe. És ez a jó politikus!"
Szia! Csak érdeklődnék, hogy a Kishantosi bio gazdaság megszüntetése, vagy a felcsúti kisvasút az orbán melyik szirma?
Melyik szirma a tokaszalonnás tolvajanak az hogy 3 évet adott nemrég a túlóra kifizetésére? Érdeklődnék továbbá milyen fejlődés az amikor az amikor 2015-ben Kőbányán akartam megépíteni Európa legnagyobb mecsetét? Az hova fejlődik aki a veje üzlettársát beülteti egy önkormányzatba pályátot írni, hogy aztán az illető Tiborczal együtt el is nyerjék azt a megbízást?

Bambano 2018.12.30. 23:12:04

@Neo07: miért, a fidesz nem segít pl. egyes gázszerelőkön? vagy fél seggel fociszövetségen, féllel meg bankon ülőkön?

Neo07 2018.12.30. 23:27:39

@Egyallampolgar:"...Kishantosi bio gazdaság megszüntetése, vagy a felcsúti kisvasút az orbán melyik szirma? "

Egyik dolog sem jó, ezt elismerem. Én is örülnék, ha nem lennének ilyen ügyek, de azt gondolom, hogy nem mindent Orbán intéz (kevés is lenne a nap 24 órája is), hanem sok más ember is dolgozik a környezetében.

Csak azt tudom mondani, hogy ők a legkisebb rossz, ezt már megtapasztalhattuk az elmúlt elmúlt harminc év során, és hogy ők tényleg visszahozták a kormányzást a szarból, ellentétben a korábbi kurmányokkal.

morph on deer 2018.12.30. 23:31:46

@Egyallampolgar:
Asszem az igazából nem a “szirom”, az, ami itt a teljességből szem elé került, attól tartok.
De legalább illik a felcsúti ellentengernagyhoz...

Bár, hogy őszinte legyek, szirom rá.

Neo07 2018.12.30. 23:32:00

@Hamihami: "vannak a kemenyen dolgozok, azokkal semmi problema. "
Dehogyisnem! Vannak köztük olyanok, akik annyira keményen dolgoznak, hogy nem vagy csak egy gyereket vállalnak – ők az ösztönzőcsomag legfőbb alanyai. Gondoljunk pl. azokra a nőkre, akik nem akarják az üzleti, felsőoktatási vagy tudományos karrierjüket gyermekvállalással megszakítani. És ez tragédia: hogy a legokosabbak nem akarnak utódokat...

morph on deer 2018.12.30. 23:36:03

@Neo07:
“És ez tragédia: hogy a legokosabbak nem akarnak utódokat...”

Most mi ezzel a baj?
Legalább lesz elég új fideszes!

Bambano 2018.12.30. 23:40:51

@Neo07: "azt gondolom, hogy nem mindent Orbán intéz": orbán csak az erkölcstelenséget, gátlástalanságot, sérthetetlenséget hintette el, amiből a kisebb gazemberek azt vonták le, hogy nekik bármit szabad.

egy normális főnök már régen elmagyarázta volna, hogy mit szabad és mit nem. orbán meg adja alájuk a lovat.

"Csak azt tudom mondani, hogy ők a legkisebb rossz": legkisebb? senki nem tudna most több kárt okozni össztársadalmi szinten, mint a fideszkdnp. azt, hogy a társadalom egyes rétegei bármit megtehetnek büntetlenül, legalább két generáció, 50 év lesz kinevelni a társadalomból. ez a legnagyobb bűnük.

Neo07 2018.12.30. 23:46:18

@morph on deer: tévedsz, ők jellemzően fideszesek. Akik nem akarnak élni és halni a hazában, azok a ballibesek jellemzően.

Hamihami 2018.12.30. 23:52:50

@Neo07: má mebbocsáss, de neked mi közöd ahhoz, hogy ki hány gyereket akar? Vagy hogy kinek hány gyereke lesz? Vagy hogy ezeregy ok miatt ki hány gyereket tud szülni? Tovább megyek: jönnek itt a fideszesek az ateizmussal, mintha bárkinek bármi köze lenne a másik ember hitéhez. De arra jó, hogy skatulyákat gyártsanak, és így a "keményen dolgozó kisembereknek" is (értsd: fidesz szavazó) egyszerüen és sokszor el lehet mondani. Miközben magukat beletuszkolják a nagykeresztény nemzeti dobozkába, mert az meg könnyen eladható a nyugdíjasoknak (egy kis bözske-utalvány kíséretében persze). Na ezek azok az álságos dolgok, amik nálam nem férnek bele.

Neo07 2018.12.30. 23:53:42

@Bambano: "...azt, hogy a társadalom egyes rétegei bármit megtehetnek büntetlenül, legalább két generáció, 50 év lesz kinevelni a társadalomból. ez a legnagyobb bűnük."

Ez nagyon igaz, az eddig kormányzó ballibre (szélsőlibre). Igen, a "rendszerváltás" után mindent megtehettek az akkori elit tagjai, szarér-húgyért privatizáltak el mindent, nem törődtek azzal sem, hogy az új tulaj lerombolja a bagóért újonnan vásárolt gyárakat, nem törődtek azzal, hogy rengetegen lettek kárvallottak, munkanélküliek, hajléktalanok, eladtak mindent, amit csak tudtak, de fogalmuk sem volt a gazdaság működtetéséről – igen, bármit megtehettek büntetlenül...

A ballib a fejekben is óriási károkat okozott, lásd lerománozták, lerománozzák ma is az erdélyi magyarokat. (ugye, a "23 milliió román"...)

Nerevaryne 2018.12.30. 23:56:50

Jobboldali propaganda válaszol a baloldali propagandának, mi ebben a különös? Hogy melyiknek van igaza? Természetesen egyiknek sincs, mindkettő hazudik. Az igazság valahol a kettő között van, mint mindig.

Nem, magyarországon nincs minden rendben. Nem, magyarországon nincs kvázi-fasizmus.

Hamihami 2018.12.30. 23:58:26

@Neo07: soros bacsi viszont mindent tud intezni, ugye? Napi 24 oraban, 84 evesen, amcsiban, belgiumban, macedoniaban, Mo-n stb..... Orban meg nem tud mindent intezni egyszem hazajaban??? Hogy is van ez? Akkor most vagy nem minden soros, vagy minden orban. Melyik a szimpibb?

Neo07 2018.12.31. 00:05:07

@Hamihami: Közünk nem lesz továbbra sem, így csak max. ösztönözni lehet. Fel kell fogni, hogy muszáj, mert ha az önreprodukciós ráta sem teljesül, akkor egy idő után elfogy a magyar. Nem lenne gond ez (megfelelő önreprodukciós rátával), mert egyrészt kisebb lehet az ökológiai lábnyom, ha nem jönnének folyamatosan azzal, hogy a hiányzó népességet (ami a mai, fenntarthatatlan exponenciális gazdasági modell szerint kellene) idegenekkel pótolják, amely idegenek ráadásul intoleránsak, és nagyon magas r. rátával rendelkeznek. Belátható, hogy egy idő után kisebbségbe kerülnénk a saját hazánkban – nemzeti öngyilkosság lenne.

Ez nem megoldás! Az egyedüli megoldás az, ha szeretnénk hogy 500 év után is létezzen Magyarország, az, hogy több magyar gyerek szülessen!

Hamihami 2018.12.31. 00:08:30

@Neo07: szerintem alapits egy partot. Lehetne a neve pl magyar nemzetszocialista part.... Vagy hogy keruljuk a szitokszavakat, magyar nemzetfaji part. Csurkaek tamogatottsagaval felvenne a versenyt.

Neo07 2018.12.31. 00:10:27

@Hamihami: "soros bacsi viszont mindent tud intezni, ugye?"

Jó hogy írtad ezt! soros ugyanis egy isten-komplexusos diktátorszerűség , aki a hálózatán keresztül minden felügyel – ehhez kellenek a hasznos idióták kellő mennyisége a kiszemelt országban; Orbán viszont "csak" egy miniszterelnök, meghatározott feladatkörökkel, vannak miniszterei, államtitkárai is, akik aztán vagy jól vagy nem jól végzik a dolgukat

Hamihami 2018.12.31. 00:14:47

@Neo07: varj csak, hagy probaljam ki! Orban "ugyanis egy isten-komplexusos diktátorszerűség , aki a hálózatán keresztül minden felügyel – ehhez kellenek a hasznos idióták kellő mennyisége..."
Igen, sokkal jobb, igy mar hatarozottan fedi a valosagot.

Neo07 2018.12.31. 00:20:05

Orbán is csinál hülyeségeket, nem lehet tagadni, ilyen lehetett pl. a netadó ötlete, de szerencsére időben meg lehetett győzni és visszavonni a tervezetet. Erre mondom, hogy észérvekkel és nem füstbombázásokkal igenis lehet befolyásolni a kormányzati terveket. Erre lenne való az ellenzék, de sajnos ők túlságosan hülyék és alkalmatlanok szerepük betöltésére. Kunhalmi, aki ajtónak rohan? Hadházy meg a többi, aki a padlón fetreng, mint egy eszelős? Ezeknek illő lenne lemondaniuk.

Neo07 2018.12.31. 00:24:20

@Hamihami: Ott tévedsz, hogy Orbánt megválasztották, és ráadásul már a harmadik alkalommal nyert kétharmaddal. Sorost ellenben senki sem választotta meg, mégis Európa sorsát jelentősen befolyásoló tervet próbál végigvinni... Lassan havonta konzultál az idióta, tántorgó Junckerrel...

Bambano 2018.12.31. 00:25:34

@Neo07: "Ez nagyon igaz, az eddig kormányzó ballibre (szélsőlibre).": csak azt felejtik el a fideszesek, hogy a liberális kormányok alatt sokkal szabadabb és élhetőbb volt az ország. nem volt ilyen hatalmi gőg, diktatórikusan terjesztett fasiszta hit, stb. fletóéknak egyetlen dolog volt fontos: ne zavard a köreiket. cserébe ők se zavarták a tieidet. ezzel szemben ez az állammaffia mindent megszáll és mindenkit kicsinál, gyakran még a gyengébb fideszeseket is. az mszp kormányok alatt nagyságrendekkel szabadabb volt az élet. nem volt ideológiai lerohanás se. ezek meg papokat küldenek az iskolákba, noormális?

ezt a borzalmas tudatrombolást, amit 2010 óta művelnek, 50 év lesz helyreállítani.

"privatizáltak el mindent": az antall kormány mióta ballib kormány? lemaradtál valamiről? egyébként ez a banda se jobb, manyuptól kezdve irreális finanszírozású paks2-n át sok példát lehetne sorolni. itt mindent ellopnak, legyen az közvilágítás vagy doktori disszertáció... de legalább olyan hősi cselekedeteket is végre tudnak hajtani, mint háziállatok levadászása, stb.

különben meg 8 teljes éve ezek vannak hatalmon. ami most van, annak zömében ők az okai, tehát ballib kormányokra hivatkozni egyre inkább okafogyott. az oktatást nem a ballibek verték szét, az alkotmányt nem a ballibek faragták pihe^H^H^H^Hgránitszilárdságúra, ezt az eu-s költségvetési időszakot 2014-ben kezdtük, tehát már ezt is viktor tárgyalta le. gyakorlatilag semmit nem lehet már a fletó vagy a gordon kormányra fogni, túl rég volt, mindent kiszórtak azóta.

Hamihami 2018.12.31. 00:28:43

@Neo07: meg egyszer: Akkor most vagy nem minden soros, vagy minden orban. Melyik a szimpibb?

morph on deer 2018.12.31. 00:35:31

@Neo07:
“tévedsz, ők jellemzően fideszesek.”

Akik nem akarnak szaporodni?
Mit nem mondasz...

Bár amiről én írtam az arról szól, hogy amennyiben a legokosabbak nem akarnak utódot, akkor a mégis létrejött utódok nem valószínű, hogy a létező legokosabbak lesznek, ergo potenciális fidesz tag mindahány.
Evvan.

morph on deer 2018.12.31. 00:42:32

@Neo07:
“lásd lerománozták, lerománozzák ma is az erdélyi magyarokat. (ugye, a "23 milliió román"...)”

A büdös életben nem volt 23 millió magyar erdélyben, miről hadoválsz itt össze?

“23 millió román” neked mikor jelenti az erdélyi magyarokat, észlényke?

Az erdélyi magyarokat ezzel kapcsolatban senki szóba nem hozta, a hülye fideszesektől eltekintve, és ezt a balfaszságot még mindig más nyakába akarod varrni?

Csúsztatni próbálsz, és nagyon nem jött be, csak szólok!

Neo07 2018.12.31. 00:51:25

@Bambano: "liberális kormányok alatt sokkal szabadabb és élhetőbb volt az ország"

Ez nem igaz. Hogy lehetett szabadabb, ha a média 99%-a a ballib banda kezén volt? Élhetőbb? A hajléktalanoknak bizonyára, meg a szabadrablott cuccokból is meg lehetett élni ideig-óráig....

"mindenkit kicsinál,"

ha ez igaz lenne, akkor a felelősök rég börtönben lennének.

Valamit tönkretenni pillanatok műve, de helyrehozni annál hosszasabb és nehezebb munka. Az ország elkúrásának következményeit bizony évtizedek kellenek... Kijönni a negatív gazdasági és adóssági spirálokból, az több időt vesz igénybe, mint nyolc év.

Antall József történész volt, nem gazdaságpolitikus, azonkívül nagy volt még a ballib megmondóemberek túlsúlya,akik duruzsoltak neki, meg az MDF is hirtelenjében összerántott párt volt, zömében ballib felfogású tagokkal, úgyhogy az is ballib kormánynak tekinthető. Pláne a Herényi meg a Dávid Ibolya ámokfutása után.

Ha igazi rendszerváltás lett volna, Amerikából importáltak volna a gazdasághoz tényleg értő, a nyugati kapitalizmus mély vízében otthonosan lubickoló cápákat és szakértőket, akik helyből, cspőből cáfoltak volna sok naiv és tudatlan ballib elképzelést...
De nem így alakult... Pedig volt a Magyar Október Párt, aminek a vezetője hogy-hogynem infarktusban meghalt... Igazi amerikás magyar volt, aki kitűnően ismerhette a nyugati viszonyokat...

Így a moszkovita, félművelt és botcsinálta "kapitalisták" dobták be magukat a mély vízbe, ami előre várható módon nem sikerülhetett. Kösz megint, nyugat, nem zavarta őket, legfőképpen Sorost nem akkoriban, hogy hasonlattal élve profi futók közé dobtak sánta, bicegő amatőr hobbifutókat. Nem volt kétséges a verseny kimenetele...

Ezért igenis bűnrészes a ballib, mert ezeket a fentieket vagy tudták, vagy nem tudták, akkor meg azért voltak alkalmatlanok – történelmi felelősség terheli őket a kézivezérelt hatalomátmentési ötletük miatt.

Na jó, lassan befejezem, más dolgom is van, pl. aludni.

Neo07 2018.12.31. 00:56:40

@morph on deer: " “23 millió román” neked mikor jelenti az erdélyi magyarokat,..."

Nem lehetsz túl okos, ezért megmagyarázom. A kettős állampolgársági népszavazásnál a Gyurcsány a másfél millió erdélyi magyart is beleértette a 23 millió román halmazába, kvázi ezzel lerománozta őket, holott csak a másfél millió magyarról szólt a kampány.

morph on deer 2018.12.31. 01:24:02

@Neo07:
Neked meg fogalmad sincs, mir

morph on deer 2018.12.31. 01:30:18

@Neo07:
Szóval fogalmad sincs, miről beszélsz!
Én viszont nem szoktam találgatni.

A “23 millió román” Kovács László mondata volt és nem Gyurcsányé.

Románia lakossága pedig utoljára a kilencvenes évek végén volt 23 millió, azóta még egyszer sem!

Tehát mit is értett bele Gyurcsány mibe is?

martineden 2018.12.31. 01:59:07

@Neo07: ,,@Kampfer: Én is tökéletesen egyetértek veled."..........nana,hogy a szar egyet ert a fossal.

Boycie 2018.12.31. 02:25:16

@kalevaleeeeez: "nincs vezérkultusz?

ha jól olvastam kikerült a karmelitára egy szobor Szent Mihályról lába alatt egy sárkánnyal (a sárkányölő Szent György volt, de neki nincsenek szárnyai, mert emberből vált szenté).

orbán teljes neve orbán viktor mihály.

ezen napok óta röhögök."

Te agyhalott fasz. A CEU-n végeztél? Itt van neked egy régi festmény, Szent Mihály Arkangyal amint sárkányt öl. Nyilván orbánista propaganda:

www.biblestudytools.com/topical-verses/archangel-michael-in-the-bible/

Revelation 12:7-9
7 Then war broke out in heaven. Michael and his angels fought against the dragon, and the dragon and his angels fought back. 8 But he was not strong enough, and they lost their place in heaven. 9 The great dragon was hurled down—that ancient serpent called the devil, or Satan, who leads the whole world astray. He was hurled to the earth, and his angels with him.

Dragon... DRAGON... röhögsz még? Ilyenek vagytok mind: nagypofájú, félművelt bunkó söpredék.

Bambano 2018.12.31. 03:29:31

@Neo07: "Hogy lehetett szabadabb, ha a média 99%-a a ballib banda kezén volt?": úgy hogy a ballibséghez hozzátartozott az is, hogy nem öljük meg azokat, akik másképp gondolkodnak. ezt kellene végre felfogni, hogy amit ez a mostani banda csinál, hogy mindig minden gondolatodat is uralni akar, ezt eddig soha nem csinálták. orwell meg vakarja a fejét, hogy ezt meg hogy felejthette el... meg ezt is...

és megint mondom: azt, hogy a 90-es években állítólag minden média a ballib kezén volt, felemlegetni azután, hogy 2018-ra minden média a fidesz kezére került, elég nagy öngól. jelenleg nincs egyetlen objektív, mérsékelt, esetleg középre igazodó média sem az országban. sem az index, sem az rtlklub nem objektív és független, a királyi médiáról, a tv2-ről meg a vidéki összes nyomtatott lapról nem is beszélve.

a régi szép időkben például ellenzékiek is felszólalhattak a médiában. most? a régi szép időkben semmi problémád nem volt abból, ha nem voltál kormánypárti. a fideszeseknek semmi baja nem volt abból, hogy fideszesek. az mszp-szdsz kormány nem küldte misére a diákokat. nem monopolizálta a tankönyvgyártást (mondjuk történelmet se hamisított...). a propagandának sokkal kisebb hangereje volt.

és a legnagyobb különbség: az mszp-s kormányok alatt nem akarták folyton folyamatosan bemagyarázni, hogy háború van, meg harcolni kell, meg ilyen paranoid hülyeségek. akkor lehetett népszavazni a kormány ellen. a focihuligánokat nem bérelték fel választási iroda védelmére. másrészt meg sose koldultak bűncselekménnyel megszerzett, fenntartott címlistákra kiküldött csekkekkel a kampányukhoz...

utána meg csodálkoznak a propagandisták, hogy az értelmesebb munkaképes dolgozók elhúztak, hogy a kondenzcsíkját se látni a repülőjüknek, nem úgy, mint az orbán családot furikázó katonai gépeknek. ja, és nem dobáltak szét szaros pelenkákat se az út szélére... de ezek apróságok, nem ez okozza a problémát.

igen, élhetőbb volt. például az mszp-s kárderek nem jártak nyíltan törvénytelenül lopni, mert akkoriban még fenyegette őket a bírósági ítélet, nem úgy, mint most ezt a kurzust. akkoriban nem volt következmények nélküli ország. most az. az egyik oldalnak.

ja és olyat se mondtak, hogy nem fogadnak be menekülteket úgy, hogy közben befogadták. meg nem árultak magán zsebpénzért állampolgárságot.

na mindegy, hosszú lenne folytatni is. ezeket vagy tudod te is, vagy nem, egyik esetben se jutok előbbre.

MACISAJT1 2018.12.31. 06:55:16

2018. 11. 22.

Feladta csütörtökön az új svéd kormány megalakítására tett kísérletét Annie Lööf, a Centrum Párt vezetője arra hivatkozva, hogy túlságosan mélyek a különbségek a fő parlamenti erők között.
A jelenlegi bizonytalan parlamenti helyzetben arra lenne szükség, hogy az egyik oldal tolerálja a másikat a kormányalakítás érdekében. Pillanatnyilag ehhez nincsenek meg a kellő feltételek - nyilatkozta Lööf újságíróknak.

A szeptember 9-én tartott svédországi választások után patthelyzet alakult ki, mivel sem a szociáldemokraták, sem pedig a konzervatívok vezette blokk nem nyerte el a kormányalakításhoz szükséges parlamenti többséget.

Andreas Norlén svéd parlamenti elnök múlt csütörtökön kérte fel a Centrum Párt vezetőjét, hogy kezdjen kormányalakítási tárgyalásokat, miután két korábbi kísérlet kudarcot vallott. Lööf már a harmadik politikus volt, aki erre megbízást kapott, miután Ulf Kristersson, a jobbközép blokk vezetője és Stefan Löfven svéd ügyvezető miniszterelnök, a Svéd Szociáldemokrata Párt vezetője nem jártak sikerrel. "

Ja. De ezért a Svédországban példátlan belpolitikai helyzetért is Orbán a hibás...:P
Legalábbis Margot Wallström/ Swedish Social Democratic Party szerint.

Muhaha

MACISAJT1 2018.12.31. 07:00:32

Ami pedig a másik, Karácsonykor (is) fasisztázót illeti.

2014. május 16., péntek 16:55

A New York Timesnál a teljhatalmú Arthur Sulzberger, akinek családja 1935 óta, lassan száz éve adja ki a lapot, kirúgta a főszerkesztőt, Jill Abramsont, aki az első nő volt ebben a pozícióban, viszont még három évet sem kapott a bizonyításra. Abramson utódja Dean Baquet, az eddigi alfőszerkesztő lett, egyben az első afro-amerikai a Times szerkesztőségének élén.

-------

Kell még valamit mondanom, Ildikó?

Csak a szokásás. A sulzbergerek, sorosok, hellerek,krugmanok etc. doktrinája így szól:
A több mint ezeréves államisággal rendelkező európai ország, Magyarország egy „fasiszta” ország, mert nem akarja Soros és elvbarátai elképzeléseinek megfelelően a harmadik világból érkező illegális migránsok tömeges betelepítésével megváltoztatni az ország etnikai, kulturális és vallási összetételét.

Szerintük bár Magyarországon sajtószabadság van és szabad választásokat tart az ország, azonban ettől még sincs demokrácia az országban, hiszen nem a balliberálisok kormányoznak. Ebből következően pedig természetes, hogy akkor csakis náci fajgyűlölő, illetve kommunista diktatórikus rendszer lehet (egyszerre is) a Budapest központú országban hatalmon.

Ráadásul a Soros-féle balliberális globalista véleményt tolmácsoló amerikai lap (a fenébe, csak a Financial Times-nál lehetett Soros az Év embere? éberség eftársak!!!) szerint nem szabad választásokon kell, hogy eldőljön, ki kormányoz Magyarországon, hanem azt nekik, a Soros György körébe tartozó, globális balliberális elitnek kell majd kijelölnie az „igazság” nevében.

Vagyis csak a szokásos régi ismerős nóta: mindenki hülye csak a ballibák helikopterek.
Nem ismerős a TGM "nevü" jelszava ?( aki ugye 1990-ben azt volt képes mondani a választások előtt:" Vagy SZDSZ. Vagy lábszag és mucsa")

Tehát- szerintük- van két változat: mikor az mszp-szdsz győz, az maga a "demokrácia", a nép okos és értelmes,a nép akarata úgy döntött hogy stb.
Akkor lehet-min 1994-1998 között- 72% parlamenti többséget szerezni 2,7 millió szavazattal, az úgy maga a demokrácia.
Lehet- mint 2004-ben- megpuccsolni egy miniszterelnököt és helyébe beültetni kirúgott, apró-klános miniszterét.
Lehet-mint 2006-ban lebukni egy zártkörű öszödi maffiatalálkozón és cserébe szétveretni ezerszámra a tüntetőket..az is maga a demokrácia, kitüntetés járt gergényinek...
Lehet- mint 2009-ben- államcsődig vinni az országot, majd önpuccsot végrehajtani és egy soha senki által nem választott sameszt beültetni a minelnöki székbe.
Ezeket mind lehetett, se szar hentininek se másnak nem volt aggodalma.

És van az amikor(még kimondani és szörnyű)az mszp-szdsz(átfestett társulatai) nem győznek...
Sőt, a Fidesznek háromszor egymás után lett kétharmada amivel törvényesen ÉLNEK....
akkor azonnal tombol a fasizmus,akkor a nép hülye és agymosott,nem látják hogy barna eső hullik, Europa aiúta, jöjjön kohn-bandita az EU-s tankokkal meg vonuljon heller ágnes a pucér köldökével, különben itt pusztulunk meg, ballibsi közgazdászok és véleményformálók ugrálnak naponta a Dunába,nem győzik őket kifogni Mohácsnál.(hajóvonták találkozása tilos.)

Unalmas.

Egyallampolgar 2018.12.31. 07:55:15

"Egyik dolog sem jó, ezt elismerem. Én is örülnék, ha nem lennének ilyen ügyek, de azt gondolom, hogy nem mindent Orbán intéz (kevés is lenne a nap 24 órája is), hanem sok más ember is dolgozik a környezetében."

Egészen biztos, hogy nem Orbán akarta tönkretettni Kishantoson Ács Éváékat. De az egyértelmű, hogy Orbán kérte fel dr Ángyán Józsefet hogy dolgozza ki a földtörvényt amely a földosztás előtt helyzetbe hozza a magyar gazdákat a befektető kapát sosem látó tőkésekkel szemben. Ángyán megtette amit Orbán kért majd Ángyán amikor 2012 eljött a szavazás döbbenten látta, hogy az országgyűlés elé egy átírt törvény került, Ángyán tiltakozott és lemondott. Kishantos a magyar jobboldali érzelmű keresztény vezetésével együtt ment ki lett semmizve. És sok más gazda csak Kishantos ügye lett a leghíresebb.
Aki ezek után a FIDESZre szavaz mondjuk Schiffer Andrással szemben azzal szerintem baj van. Az vagy nem olvas híreket, vagy rossz helyen keresi azokat.

DFK 2018.12.31. 07:55:46

@orbántrollirtó: a szabad sajtó nem azt jelenti, hogy mindenki elmondhatja a véleményét? Ja nálatok azt jelenti, hogy csak ti mondhajátok el a véleményeteket.

MACISAJT1 2018.12.31. 07:58:43

"kormánykritikus sajtó".

Aha.Milyen szép és visszafogott elnevezése annak az elmebeteg dühnek amivel ez a fajta sajtó stabilan évtizedek óta próbálja a Fideszt és személy szerint Orbánt naponta (többször) bármi áron savazni...

Őszintén: ez pl. "kormánykritikus sajtó" vagy anarchista lázadás és vágyálom?
merce.hu/2018/12/20/blokkoljunk-ugy-hogy-fajjon-a-fidesznek/

És mindez 24.hu,merce,444.hu,hvg.hu tökmindegy, annyira egyformák.
A mai DK alelnökké avanzsált debreczeni józsef is megírta, idézem:
" Kimondom, amit úgyis tud mindenki: a fővárosi újságíró-társadalom meghatározó többsége zsidó származású. Legtöbbjük nem rokonszenvezik azzal a nemzeti érzelmekkel telített politikai értékrenddel és stílussal, amelyik az MDF sajátja". (Debreczeni József: Miniszterelnök, 278. o.)
Itt a titok nyitja.

Adok egy friss( sic!) példát, a Népszagából:

nepszava.hu/3014608_europa-elhulyul

Kezdődött azzal hogy még 2015-ben Sir Roger Scruton angol filozófus, esztéta korábbi megjegyezte: „a budapesti értelmiségben sok a zsidó, aki a Soros-birodalom körüli kiterjedt hálózathoz tartozik.” Eredetiben: 'Many of the Budapest intelligentsia are Jewish, and form part of the extensive networks around the Soros Empire.'

Na, ebből a tökön rúgásból a ballibák azóta sem bírnak helyre állni. Küzdenek mint malac a jégen, óbégatnak a Guardiantól a Jew York Times-on a CNN/Bloomberg/Reuters Népszagáig hogy ántiszemitizmus, meg hülyeség meg ....
de egy valamit képtelenek leírni: hogy nem igaz amit Scruton mondott.

sZulamith 2018.12.31. 08:18:33

@Neo07: OK! Rendbe tettünk mindent, most már ideje lenne okosan viselkedni a külpolitikában. Nem hiányzik még egy Trianon.

DFK 2018.12.31. 08:23:31

Az a gáz, hogy ilyen érveléssel valaki bíró volt.

ednet2023 2018.12.31. 08:58:19

@MACISAJT1: Látom élvezettel próbálsz egy-egy személyes véleményt kiterjeszteni az ellenzékre, mintha az a teljes közösség véleménye volna. Bayer eszement túlpörgéseit meg az összes fideszes véleményének gondolod?
Szerintem mond ki hangosan: a kormányzó párt remek emberek gyülekezete, ha OV visszavonul, akkor olyan remek emberek léphetnek a helyébe, mint Kósa, Rogán, Németh, Kovács, Semjén, Matolcsy, stb... van itt szellemi tartalék kérem. :)

MACISAJT1 2018.12.31. 09:34:35

@ednet2023: "a kormányzó párt remek emberek gyülekezete, ha OV visszavonul, akkor olyan remek emberek léphetnek a helyébe, mint Kósa, Rogán, Németh, Kovács, Semjén, Matolcsy, stb... van itt szellemi tartalék kérem."

Nézzük csak a Matolcsy esetét. Képzeld, milyen kínok között írtak ezt most ott le, idézem:
www.napi.hu/magyar_gazdasag/tortenelmet-irhat-matolcsy-gyorgy-2019-ben.675629.html

"Hat év kamatemelés nélkül

Matolcsynak állítólag nagyon fontos, hogy egy olyan jegybankelnöki ciklust zárhasson le, amely alatt nem került sor kamatemelésre. Ezzel kiemelkedhetne a mezőnyből, beírhatná magát a gazdasági történelemkönyvekbe. Amikor átvette a jegybank irányítását, az alapkamat 5,25 százalékon állt, innen értek a mostani 0,9 százalékig."

Hát így. Pedig mit kapott, Úristen...Hogy IMF nélkül oda a haza..Hogy kamatemelés nélkül végünk..Hogy nem lesz gazdasági növekedés ezzel a pénzügy politikával( most éppen 5% körüli). Hogy romba megy az ország munka erő piaca( most ugyanazok azért óbégatnak mert elfogyott a szabad munkaerő..)

És sorolhatnám hogy a bokrosok, petschnigmáriaziták, vértesek, (feldúsítva néha mellárokkal ) miket hordtak rá a nyolc és fél év alatt.
Ehhez képest Matolcsy hat éves rekordra készül és az infláció meg a kívánt 3% körül van kordában.
A külföldi devizákban való eladósottság a nullát verdesi.Ahogyan az ettársak magukat a földhöz.

De igaz. Ehelyett nekünk csillagpifta, a bokroslujas nevű panamai emberüpnk, meg a kóka, a libaszakértő vagy a csehákné férje, a békési, de mondhatnám a D209-et is... szóval ezek kellenének.
Meg a fekete jánostól , surányitól simor andrásig tartó spektrum, némi király júliákkal dúsítva az MNB élére.
És a Haza nyaomban fényre derül. Mint bármikor mikor ez a felkent, kiválasztott óriási szellemi potenciállal megáldott bagázs hatalomra került.

Muhaha

Kampfer 2018.12.31. 10:25:50

@martineden: Mi a baj, kis bélféreg...? Frusztrált vagy, kisautó? :-) Nagggyon helyes! Szokjad is a szemetest, végre ott vagytok, ahová valók vagytok! Balf@sz...
Kamp.

ednet2023 2018.12.31. 10:26:50

@MACISAJT1: :) jó érzékkel nem beszéltél Rogánról, Németh Szilárdról, Kósáról, Kovácsról, meg a többiekről.
Matolcsy eredményei szakmai körökben megkérdőjeleződnek. A pénzszórása a rokonok felé megkérdőjelezhetetlen. Emberi jellemvonásai nem éppen államférfiúhoz méltóak. Gondolom te boldogan élnél egy Matolcsy vezette országban.
A Muhahá-d nem volt túl őszinte.
Én a helyedben elgondolkodnék, hogy milyen embereket szolgálok.
És még mielőtt szóvátennéd: én olyanokat támogatok akikről még nem derült ki, hogy szakmailag vagy erkölcsileg alkalmatlanok.
De ha kiderülne valamelyikükről, én nem fogok elvtelenül érvelni a pozíciójában maradásáért. Igazából a jelenlegi kormányt is el tudnám fogadni, ha az alkalmatlanságot kimondanák és nem fednék el politikai lojalitással.
Végülis azzal, hogy az előző csapatból csak Matolcsyt “védted be”, azt jelenti, hogy a többi megítélésében egyetértünk?

MACISAJT1 2018.12.31. 10:55:08

@ednet2023: "én olyanokat támogatok akikről még nem derült ki, hogy szakmailag vagy erkölcsileg alkalmatlanok."

Mondjad a konkrét neveket, a tisztakezű kormányképes alternatívákat, iszom a szavaidat...:P

Mert én momentán nem látok csak bármire, konkrétan a polgárháború kirobbantásától a manifeszt hazaárulásig kapható strigákat és honkupeceket...

Na de ha elnézem a maiakat, a hadháziktól a tordaibencétől szélbernadettig , az újhülyéktől szanyikig terjedő skálát hogy az operettnácikat sneider eftárssal se hagyjam ki, noch dazu bangónékkal spékelve, lassan kezdek nosztalgiázni a pufajkás után...Mert az legalább még volt valaki. Olyan amilyen de legalább volt valaki.

De azért megkockáztatom: mondjon valaki egy olyan esetet az mszp-szdsz dicsőséges kétharmadának időszakából, mikor bármelyik ellenzéki odament volna a pufajkáshoz hogy a képébe sípoljon az ülésteremben...vagy mikor elfoglalta volna annak a helyét. Emlékeztessen valaki, hátha volt olyan eset hogy kuncze belügyminiszter mellé szirénát vittek volna be az ülés terembe.Vagy hogy a levezető elnököt nem engedték volna fel a pulpitusra.

Hátha csak lemaradtunk valamiről.

yourmomtits 2018.12.31. 10:56:28

@DFK: egyébként igen (((((((:

ednet2023 2018.12.31. 11:16:03

@MACISAJT1: két dolgot csinálsz:
1. Konkrét esetekből általános érvényű következtetéseket vonsz le, ráadásul nem palástolt részrehajlással. Nem részletezem, de ez nagyon primitív gondolkodásra vall.
2. Terelsz, visszakérdezel, a kényelmetlen kérdéseket figyelmen kívül hagyod. Nyugodtan írd ki magadra: csak olyanokra válaszolok, amire megvannak az előre kialakított válaszpaneljeim.

Ha OVn kívül a fideszben sincs politikai potentát, akkor az nem vaj, számodra nagyobb baj az, hogy az ellenzékben sincs.
A fentiek alapján a fideszt irányító teljhatalmú nemzeti vezető jelenléte és az őt körülvevő tehetségtelen de lojális slepp fasisztoid jellemvonás. (nézd meg a szó jelentését ha nem tiszta)
Ezt kéne cáfolnod, érvekkel, hogy nem így van. Hogy milyen az ellenzék az ettől független. De gondolom a válaszodban is inkább az ellenzékkel foglalkozol majd.

David Bowman 2018.12.31. 11:36:24

"Mondjad a konkrét neveket, a tisztakezű kormányképes alternatívákat, iszom a szavaidat...:P"
Hát, ez engem is komolyan érdekelne.

Málnafaló 2018.12.31. 11:50:28

@ednet2023:

Szóval csak hablaty, semmi konkrétum(mert az mégis csak snassz volna.)
Gondoltam.

Ugorgyunk.

MACISAJT1 2018.12.31. 11:52:34

David Bowman"Hát, ez engem is komolyan érdekelne. "

Na arra várhatsz..:)

Melyik manapság az agyonvert ballibák legvadabb rémálma?
Hosszú a lista (és unalmas) ezért aztán csak a legbanálisabbat említeném: a zsigeri, 1993 óta tartó Orbán gyűlöletükkel kapcsolatos .
Ami azóta veszi el a józan eszüket(ha egyáltalán valaha volt nekik ilyen), amióta Orbán szakított a sorosok által neki szánt, "szdsz ifjúsági tagozata" szereppel. Orbánnal kelnek és fekszenek, ő áll minden gondolatuk és cselekedetük középpontjában.Próbálkoztak itthon és külföldi cimboráikkal kinyírni, volt kendepéter és májeraranka meg debreczenijózsef és ferenczikrisztina, popperpéter és kohnbendit..hadd ne soroljam.
És ennyi.

Mert ha egyik ballibát is megkérded hogy jójó, Orbán nem, eddig világos, hanem mondd, virítsd akkor helyett az alternatívát...akkor kuss majd újra az jön hogy igen de az Orbán..:P

Most is ez történik.

David Bowman 2018.12.31. 11:58:28

@MACISAJT1: Itt kérem rendszerszintű hiba van:
Amig a választáson nincs negatív szavazat, addig mindig olyan ember kerül hatalomra, aki a megválasztása érdekében annyi geciséget követett el, hogy alkalmatlanná vált minden közhivatalra.

Fergio 2018.12.31. 12:39:34

@Kampfer:

Rettenetesen gyenge eresztés vagy. Tények nélkül fikázol, és azt is szarul. :DDD
Írtam korábban - tanulj meg olvsani -, hogy Szíjjaska miért nem felel meg külügyminiszternek. 34 évesen, egy Corvinus-os diplomával, képviselőként NEM lehet valaki külügyi államtitkár. Sem külügyminiszter. Csak egy bólogató pincsi, semmi több, és épp azért kapta ezt a kinevezést. Ez TÉNY, balfasz. Akkor is az, ha nem érted. Ha nem érted végezd el újra a 8 általánost. Németh Szilikével a másik degenerált fasszal és Kósa Nagy Tudás Lajossal (Mr. 50%) egyetemben.

"Ó, dehogynem! Fogok jönni a múlttal! Holnap is és azután is! Nem felejtek!"

Mi sem felejtünk, és az Internet sem, balfasz. Orbánkád az elmúlt 25 évben kb. háromszor változtatott az ideológiai, politikai nézetein. Kádár-rendszerbeli KISZ-titkárból lett nagy liberális megmondóember (Nagy Imre temetésén ugatta, hogy takarodjanak ki az oroszok, miközben már hónapok óta elkezdték a csapatkivonást), oxfordi Soros alapítvánnyal, aztán lett belőle konzervatív demokrata (4 évig nyomatta is, aztán a NÉP kiszavazta a show-ból), most pedig illiberális fasz. Írhatod, ahogy az agynélküli haverjaid, hogy ez nem igaz, de sajnos igen. Majd irogassál a múltról balfaszjancsi, ha ezekre tudsz valami épeszű, tényekkel alátámasztott magyarázatot. Azon kívül, hogy Orbánka arra forog, amerre az érdekei kívánják, nem arra, amerre az elvei. Csak szólok, mielőtt belevetnéd magad a hülységekbe, sem balos, sem jobbos nem vagyok. Csak irritál - ahogy mindíg is - a hazugság, amivel faszjancsi politikusok - akik gyakorlatilag semmit sem dolgoztak - osztják az észt.

Egy jó vitában benne vagyok, de ameddig irogatnak Fidesz-es eszementek olyan kommeteket, amiben Orbánt Jézushoz hasonlítják, nincs értelme veletek foglalkozni.

ednet2023 2018.12.31. 13:10:04

@Málnafaló: @MACISAJT1: Csak a helyes kronológia miatt:
1. először én kérdeztem macisajtot, hogy a fideszben OVn kívül vannak-e jóképességű politikai potentátok. Választ nem kaptam. Gondolom azért mert a felsorolt konkrét vezetőkről ciki lett volna ezt kijelenteni.
2. inkább visszakérdezett, hogy az elkenzékben vannak-e olyanok, akik még erkölcsileg nem járatták le magukat, és alkalmasak lehetnek az irányításra.
3. a poszt témájához kapcsolódó felvetésre, hogy a teljhatalmú nemzeti vezetőt és az őt kiszolgáló lojális slepp formációját a szakmai definíció alapján lehet fasisztoid jellemvonásnak tekinteni, nem érkezett válasz.

Egyébként akármelyik ellenzéki vezetőt - aki erkölcsileg nem kompromittálódot (vagyis a régi DK, MSZP vetetőkön kívül) - érzem annyira alkalmasnak az ország vezetésére, mint a jelenlegi fideszes kormánytagok bármelyikét.
Kétségtelen, hogy OV a legkarizmatikusabb politikus a teljes politikai palettán, de erkölcsileg teljesen elhasználódott, Gyurcsányhoz hasonlóan a perifériára sodródott és erőből tartja magát pozícióban.
Észre kellene venni, hogy más a tömegeket megmozdító pártvezető feladata (hatalom megszerzése), és más a teljes országért felelős miniszterelnök feladata (kormányzati ügyek irányítása).
Ti keveritek a kettőt, egy országgyűlés által felügyelt kormányzati apparátus irányítására egy erkölcsileg kikezdhetetlen “hivatalnok” kell. A párttagság bővítésére és szavazásra buzdító szónoklatokra egy karizmatikus “szektavezérre” van szükség.
Az ellenzék vezetői nem “szektavezérek”, de ha erkölcsileg megfelelőek (lásd. nem lopnak) akkor egy demokratikus berendezkedésű ország kormányzását simán rájuk lehet bízni. Bármelyikükre.

Kampfer 2018.12.31. 13:32:53

@Fergio: "Rettenetesen gyenge eresztés vagy."

Nem nagyon frusztrál sem a véleményed, sem az, hogy szerinted ki és mi a 'gyenge eresztés', azt gondolsz, amit csak akarsz.

"Tények nélkül fikázol, és azt is szarul."

Ha számodra a tények nem nyilvánvalóak, azzal én nem kívánok foglalkozni, az rólad szól és az iskoládról. Lényegtelen kérdés.

"Írtam korábban - tanulj meg olvsani -, hogy Szíjjaska miért nem felel meg külügyminiszternek."

Figyelj ide, egyhengeres kicsikocsi! Ahhoz te egy nagyon jelentéktelen kis senki vagy, hogy ezt eldöntsd vagy meg tutt ítélni! Nagyjából a lapostetveket sem érdekli, hogy te kit és mit tartasz alkalmasnak külügyérnek. Alkalmasság tekintetében simán üti a gönczkingát is és azt a balázspéter nevezetű képződményt is. A Martonyit szerintem sem, de annak az irányvonala nem volt már illeszthető. Hogy ez jó-e, vagy sem, egy másik kérdés. Persze lényeges kérdés, de a valóság az, hogy most a Szijjártó a külügyminiszter. Ezek a tények.

"34 évesen, egy Corvinus-os diplomával, képviselőként NEM lehet valaki külügyi államtitkár. Sem külügyminiszter. Csak egy bólogató pincsi, semmi több, és épp azért kapta ezt a kinevezést."

A miniszterek elég jeletős része pontosan ugyanezért kapta a kinevezését. Ez már évtizedek, évszázadok óta így van. Te szegény! Neked nem szóltak...? Balf@sz...

"Akkor is az, ha nem érted."

Mellékelt ábra szerint te nem értesz alapdolgokat, vagy képtelen vagy fölismerni alapvetéseket. Nem hiszem, hogy ezen egy 8 általános segíteni tudna az esetedben!

"Orbánkád az elmúlt 25 évben kb. háromszor változtatott az ideológiai, politikai nézetein."

Légy erős, te ostoba gyökér! Szerintem még többször is! Nem csak ideológiák, de akár konkrét kérdések esetében is! Csak a vak vagy egy agyhalott nem látja.

"Írhatod, ahogy az agynélküli haverjaid, hogy ez nem igaz, de sajnos igen."

Pontosan idézd, te kis szartarisznya, hogy hol és mikor, miként írtam ilyet! De pontosan ám!!! Mert anélkül csak egy újabb hiteltelen kis ostoba fröcsögés mindaz, amit be tudtál pötyögni, te idióta!

"Majd irogassál a múltról balfaszjancsi, ha ezekre tudsz valami épeszű, tényekkel alátámasztott magyarázatot."

Mire? Arra, amit nem is állítottam, te gyökért? Hol írtam olyat, hogy az Orbán politikája és politikai életútja konzekvens és váltások nélküli???
Azt írtam, hogy számomra azok a politikai erők fogadhatóak el, amelyek szembehelyezkednek és harcolnak a liberalizmussal és a liberálisokkal. És ma itthon ezek az Orbánék. Számomra is csalódás, de ez van. Első blikkre váltanám őket, ha lenne jobb, hitelesebb, antiliberálisabb és nemzetibb erő. De nem látok ilyet. Csak balfaszabb, libsibb és ocsmányabb bandát és lényeket látok. Az a helyzet, hogy jelenleg (még) nem gyűlölöm annyira az orbáni korrupciót és hazugságokat, mint az ellenzéket és az azok által képviselt undorító eszméket. Ha majd ez változik, akkor majd a támogatásom is változni fog.

"Azon kívül, hogy Orbánka arra forog, amerre az érdekei kívánják, nem arra, amerre az elvei."

Sosem állítottam, hogy nem így van, te kis nyomorult!

"Csak szólok, mielőtt belevetnéd magad a hülységekbe, sem balos, sem jobbos nem vagyok."

Nagyjából teszek rá, hogy ki vagy és mi vagy. Semmibe sem vetném bele magam ennek tisztázása érdekében, mivel irreleváns.

"Csak irritál - ahogy mindíg is - a hazugság, amivel faszjancsi politikusok - akik gyakorlatilag semmit sem dolgoztak - osztják az észt."

Mindig olyanok osztják! Leginkább olyanok. De akkor legalább úgy osszák az észt, hogy nem törli beléjük a lábukat egy jöttment svéd hülyepicsa és egy részeges luxemburgi büdös balf@sz!

"Egy jó vitában benne vagyok, de ameddig irogatnak Fidesz-es eszementek olyan kommeteket, amiben Orbánt Jézushoz hasonlítják, nincs értelme veletek foglalkozni."

Ne aggódj! Ők ugyanazt gondolják rólad és a fajtádról! Vagy erről se szóltak még neked, kisautó? Szar napod lehet ma, ha most kell minderre rájöjj! De legalább még idén föl tudod dolgozni a traumát és holnap már tiszta tudattal mehetsz tovább! ;-)

Ami pedig az iskolákat illeti:

Tudod, a 'mindig' szót rövid 'i'-vel írják ám, még ha a kiejtés néha át is b@ssza a hozzád hasonlókat! ;-) Örülök, ha segíthettem!
Kamp.

ednet2023 2018.12.31. 13:50:34

@Kampfer: “Légy erős, te ostoba gyökér! Szerintem még többször is! Nem csak ideológiák, de akár konkrét kérdések esetében is! Csak a vak vagy egy agyhalott nem látja.”
sose hittem volna, hogy egy fideszes fogja felmenteni Gyurcsányt, és sugallja azt, hogy ha a megfelelő ideológiai irányvonalat képviselné még támogatni is tudná, bármit csinált is a múltban. :)
Vagy hogyan értelmezzem ezt a múltbeli eseményekkel nagyon elnéző és megengedő álláspontodat?
Tapsolni fogsz Thürmernek ha feltünik Orbán oldalán?
Farkas Flórián múltja se gond, ha most a fidesz vitorlájába fújja a szelet?
A morált nem aktuális politikai álláspontok alapján kellene kialakítani.

orbántrollirtó 2018.12.31. 14:01:09

@DFK:

Degenerált Fasz Kalap - DFK.

Húzzál a szabad sajtóból te fizetett orbánpribék. A hazugságaiddal mészáros újságjaiban lépjél fel, ne szennyezd itt nekünk a szabadság maradék bástyáit te rohadék orbánista.

Kampfer 2018.12.31. 14:12:46

@ednet2023: "sose hittem volna, hogy egy fideszes fogja felmenteni Gyurcsányt..."

És mennyiben tartozik ez rám? Ezt mondd egy 'vérfideszesnek', továbbá semmiben sem mentettem föl azt a büdös csótányt és a sleppjét sem! Számomra nem létezik undorítóbb és ocsmányabb eszménél, mint a liberalizmus, és ahogy írtam is, itthon jelenleg a kormány a leginkább antiliberális vonulat képviselője. Azt magam sem gondolom, hogy a 'nemzeti' retorika és politika minden egyes kormánytag meggyőződése és nem politikai érdekei miatt uralkodó, de ha csak érdekből is, de legalább magyarok és nem liberális férgek. Csalódás ez számomra is, mert más erőtől vártam volna ezt, de ez van. A csótánynak és fajtájának nincs és soha nem is lesz felmentés semmi alól sem! Náluk undorítóbb hungarofóbb retkeket nem sokat hordott a hátán a Föld!

"Vagy hogyan értelmezzem ezt a múltbeli eseményekkel nagyon elnéző és megengedő álláspontodat?"

Értelmezd úgy, hogy a jelenlegi kormányzat támogatása a részemről egy olyan kompromisszum, amit hajlandó voltam megkötni azért, hogy a balf@sz és liberális mocsok ne férhessen soha többé a kormányrúd közelébe sem!

"Tapsolni fogsz Thürmernek ha feltünik Orbán oldalán?"

A Semjénnek sem tapsoltam. És a farkasflórit sosem értettem, miért tűrik meg egy képernyőn bármely kormánytaggal. Vállalhatatlan egy nyomorult, sitten volna a helye már születése óta! Gondolom hasonlóan sok más hasonszőrűvel együtt.

"A morált nem aktuális politikai álláspontok alapján kellene kialakítani."

Tudsz bármely hazai politikai erőhöz morált társítani? Ismét leírom: az összes politikai szereplő és erő esetén célszerű az 'egyszerűsítés' műveletét elvégezni a hazugság, demagógia, korrupció, erkölcstelenség fogalmaival és megnézni, mi marad. És azok alapján lehet dönteni. A morált én már nem keresem egy hazai erő esetén sem. Számomra az egyik legfontosabb mérőszám, hogy mennyire helyezkedik szembe a globalizmus, liberalizmus és baloldaliság mocskával. Nekem ez fontos 'mérőszám'. Így talán már érted.
Kamp.

Fergio 2018.12.31. 14:36:09

@Kampfer:

"Nem nagyon frusztrál sem a véleményed, sem az, hogy szerinted ki és mi a 'gyenge eresztés', azt gondolsz, amit csak akarsz."

De igen frusztrál balfaszka, mert különben nem irogatnál Szilveszterkor semmitmondó, üres lózungokat. :DDD

Rettenetesen nőies a stílusod, vagy buzi vagy, vagy tényleg nő, aki próbálja osztani az észt, és olyan szóforulatokat használ, mintha férfi lenne.
Erre írtam, hogy gyenge eresztés vagy. :DDD

"A miniszterek elég jeletős része pontosan ugyanezért kapta a kinevezését. Ez már évtizedek, évszázadok óta így van."

Göncz Kinga wikipédiájára ránéztem, valóban úgy kapta a kinevezést, mint Szíjjacska... Ja nem! Pedig Göncz Árpád lánya, nem a győri gittegylet képviselője, mint Szíjmatyi. Tehát megint igazad volt! Húúúaaa! Ja nem! Ennyit tudsz! Vagy ahogy te írtad: tutt! :DDDDDD

https://hu.wikipedia.org/wiki/Göncz_Kinga

Szilveszterkor elmehetnétek bulikázni Szíjjártóval a 178 milliós házába - amit a fizetéséből épített fel természetesen - , ahelyett, hogy itt rontod a levegőt balfaszjulcsi!

Ez hanyadik nickneved? Jó sok túlórát kívánok 2019-re! Remélem tartod a frontot ma éjszaka is! Majd írok! :DDDD Kifizeti Rogán? Aligha... :DDD Isten barma...

Kampfer 2018.12.31. 14:53:36

@Fergio: Értem. Tehát egy látens (vagy valódi) buzi kis köcsög vagy? Rendben. Mondjuk, szerintem ugyanannyit érsz, mint egy taknyos liberális és ott is van a helyed, de te is Isten teremtménye vagy, még ha egy qrvanagy zsákutca is... Sebaj, ez lesz belőle, ha anyád és apád édestesók. ;-)

"...mert különben nem irogatnál Szilveszterkor semmitmondó, üres lózungokat."

Még gép előtt vagyok, van néhány dolog, amit itt intézek a melómból, közben ráérek a fajtádon röhögni és azon csodálkozni, mit voltak képesek a szüleid anyakönyveztetni...! ;-) Nekem poén, neked életre szóló teher, de ez van. Biztos elviseled! ;-)

"Rettenetesen nőies a stílusod, vagy buzi vagy, vagy tényleg nő, aki próbálja osztani az észt, és olyan szóforulatokat használ, mintha férfi lenne."

Ha mindent így találsz el, akkor inkább ne gondolkodj, ne kombinálj! Fölösleges... Persze itt, a neten nem ciki, nem derül ki rólad, ha totálhülye vagy! De azért a való világban csak óvatosan oszd az észmaradékod! ;-)

"Göncz Kinga wikipédiájára ránéztem, valóban úgy kapta a kinevezést, mint Szíjjacska... Ja nem! Pedig Göncz Árpád lánya, nem a győri gittegylet képviselője, mint Szíjmatyi."

És ettől még hova kéne szarni, te vérfertőzött? Ettől még alkalmas volt külügyérnek? Ha szerinted igen, akkor az rólad szól. Persze, akinek bejön egy kazalhajú lábtörlő, az nyilván kiveri a linkre, amit küldtél. De akinek van egy csöpp esze, az téged is és azt a libát is csak egy haszontalan rakás sz@rnak tartja. Pont annak, amik vagytok.

"Szilveszterkor elmehetnétek bulikázni Szíjjártóval a 178 milliós házába - amit a fizetéséből épített fel természetesen..."

Engem nem a ház értéke fog boldoggá tenni, hanem a baráti kör, a környezet és az érzés, hogy olyanok közt köszöntöm az újévet, akik ugyanazt gondolják génhibás fajtádról, mint én! :-) Nagyjából qrvára nem érdekel, hogy mit hiszel vagy gondolsz arról, mit kellene tennem. Azt majd én pontosan tudom, te kis egyhengeres!

"Ez hanyadik nickneved?"

Ez az első is és az utolsó is. Több, mint egy évtizede. :-)

"Jó sok túlórát kívánok 2019-re!"

Valamennyi lesz. Ki is fogják fizetni pótlékkal és hó végén! ;-) Még az új MT szerint is! Furcsa, mi? Te kis szerencsétlen ostoba balf@sz...

"Remélem tartod a frontot ma éjszaka is!"

Fogom. De nem itt és nem a fajtádféle pondrókkal törődve. Nem érsz annyit. Még anyádék sem!

"Majd írok! :DDDD Kifizeti Rogán? Aligha..."

Az ilyen hozzád hasonló geciputtonyoknak értelmes ember nem fizet, egyszerűen csak eltapossa. Jah, hiszen már évek óta csak fölfelé nézve láthatsz talpakat. Hát szokjad, te kis sz@revő rágcsáló! A fajtádnak ez jár!
Kamp.

ednet2023 2018.12.31. 15:42:24

@Kampfer: “Számomra nem létezik undorítóbb és ocsmányabb eszménél, mint a liberalizmus, és ahogy írtam is, itthon jelenleg a kormány a leginkább antiliberális vonulat képviselője.”
ööö... Orbánnál megbocsátható a liberális múlt, de ha Gyurcsány csinálna egy ideológiai fordulatot, akkor is ocsmány féreg maradna. :)
Hát ha valami, akkor ez kettős mérce.

orbántrollirtó 2018.12.31. 16:27:22

@Kampfer:

Húzzál innen a picsába te mocskos orbántroll. Hihetetlen, hogy még szilveszterkor is csak a korrupt gazdád seggét tudod nyalni. Ez már beteges, bazdmeg. Keresd fel az állatorvosod.

Bambano 2018.12.31. 16:40:06

@Egyallampolgar: nem értem, mi bajod kishantossal, mikor pár napja adták be a földtörvény újabb módosítását, gyalázatos feltételekkel. de persze a félvak fideszesek szerint ez is demokrácia.

@MACISAJT1: "Ehhez képest Matolcsy hat éves rekordra készül és az infláció meg a kívánt 3% körül van kordában.": csak azt felejted el, hogy azért alacsony az infláció, mert a kormány nem fizeti ki azokat a költségeket, amiket illene kifizetnie. tehát nem hatékonyság javulás miatt alacsony az infláció, hanem rablás miatt. a kórházba vigye be a beteg a gyógyszert, az iskolába a szülő a papírt, stb.

orbánt pedig nem savazzák, ha leírják róla a bizonyított igazat, az önmagában elég, hogy fekete képet alkossanak róla.

Bambano 2018.12.31. 16:46:08

@MACISAJT1: "De azért megkockáztatom: mondjon valaki egy olyan esetet az mszp-szdsz dicsőséges kétharmadának időszakából, mikor bármelyik ellenzéki odament volna a pufajkáshoz hogy a képébe sípoljon az ülésteremben...": mondj egy olyan esetet az mszp kormány időszakából, amikor házelnök letiltotta az ellenzéki hozzászólásokat.

az, hogy a parlamentben alpári lett a helyzet, nem onnan indult, hogy sípolnak, hanem onnan, hogy a fideszes házelnök megvonta a képviselők törvényes jogait. a tipikus "úgy kezdődött, hogy visszaütött" nézőpont a tied.

Most arról ne beszéljünk, hogy Kuncze hány nagyságrenddel komolyabb úriember, mint az utóda.

a komplett kormánypárti frakció arra van berendezkedve az országgyűlésben, hogy visszaéljen a jogaival. lásd: fű alatt késő este benyújtott egyéni indítványok a társadalmi egyeztetés elkerülése céljából.

Bambano 2018.12.31. 16:53:53

@David Bowman: például Csaba László simán mehetne jegybankelnöknek. Chikán Attila gazdasági miniszternek. Külügyminiszternek megfelelne akár Martonyi János, akár Jeszenszky Géza.

Ha valaki leülne egy jót beszélgetni Kósával és elmagyarázná neki, hogy mostanában hülye volt, de korábban nem, akkor Lajosunk lehetne egy vidékfejlesztési miniszter.

Kuncze belügyér, Magyarügyvéd igazságügyi miniszter, Ángyán mezgazd. miniszter.

szerintem össze lehetne rakni egy rendes kormányt. és mint a felsorolásból látszik, van egy csomó jó szakember jobboldalon is, akik nem elvakult fideszfanok, onnan lehetne válogatni.

ja, és a nagy kedvencem: Hartlein Károly oktatási miniszter király rulez :))))

Fergio 2018.12.31. 17:35:07

@Kampfer:

Csak röhögök az ostoba faszságodon Szuka! :DDDDD
Ezt a vergődést!!!

"Engem nem a ház értéke fog boldoggá tenni, hanem a baráti kör, a környezet és az érzés, hogy olyanok közt köszöntöm az újévet, akik ugyanazt gondolják..."

Azt gondolod, hogy a féreg kis vakarcs picsádat néznék ezek az illiberális faszok??? Hogy veled örülnének? Ennyire nem lehetsz idióta... itt vergődsz, nyomatod a faszságodat, de azt nem veszed észre, hogy egy pondró vagy a szemükben... mekkora ididóta... Istenem. Azt hiszed, hogy az a sok törvény, meg adó, meg migráncsozás arról szól, hogy az ostoba, semmirevaló kis lelkednek jó legyen?????? Azt hiszed, hogy jobban élsz, mint 9 éve? Mert rezsicsökkentés? :DDDD Tudod ki élj jobban ostoba? Orbán és az olyan kis pöcsök, mint Szíjjas. Túlórázhatsz akármennyit hülye, sohasem közelíted meg őket, mert más ligában versenyeznek, hála az ostoba társaidnak. Felosztják egymás között ezt az országot, és kész. Megállítják 1 órára a szavazatokat megjelenítő szervereket, és azt hazudják, hogy a terhelés miatt le kellett állítani őket... :DDDDD Az informatikusok mind tudják, hogy ez egy baromság! A terhelés elosztáshoz (load-balance) nem le kell állítani szervereket, hanem elég még egy párat elindítani melléjük... És ma a szavazatok, holnap a kölyköd.

És van belőletek vagy 2,5 millió... akik azt hiszitek, hogy a nagy Vezír szeret benneteket. Ennek az országnak tényleg ez kell. Mint anno Rákosi. Meg is érdemlitek. Na, ennyi.
De tudod mit? Koccintok az olyan emberekre, mint te, hogy világosodjanak meg minél hamarabb. Pártállástól függetlenül.

morph on deer 2018.12.31. 18:03:01

@MACISAJT1:
"Hat év kamatemelés nélkül“

(De “8” biztosan nem lesz, mint tudjuk!:)))

Tedd már meg, légy oly szives, hogy felsorolsz pár EU-s országot, ahol volt kamatemelés eközben?

A kamatemelés csak az utolsó negyedévben került elő pár helyen, és a kamat várhatóan lassacskán elindul felfelé.

És ez SEM a Matolcsyn fog múlni, most képzeld! Ahelyzet az ugyanis, hogy a FED még csak-csak irányadó, de a magyar jegybank a Lajtán túl a kutyát sem érdekli.

Tudom, mindez azért van, mert a ronda Soros, meg a liberálisok, a Financial Timest meg sem említve, de lám, az élet ennyire igazságtalan bír lenni a mi kedves Gyurinkhoz...

martineden 2018.12.31. 18:30:32

@Kampfer: Te kupac fos,te tengodsz ott a tragyadombon te tragyaturobogar.Hal istennek 20 eve meg csak jarni se jartam a szemetdombotokon te proli hazmesterivadek.

morph on deer 2018.12.31. 18:43:01

@ednet2023:
“Tapsolni fogsz Thürmernek...”

Abból a szempontból akár lehetne is, hogy Thürmer azóta olyan amilyen, mióta egyáltalán tudom a nevét.
Magyarul: nem egy köpönyegforgató típus.
Ha már itt tartunk, ez áll Gyurcsányra is..
Legalább is én nem tudok róla, hogy pályafutása alatt világnézetet változtatott volna.

Ezzel szemben orbánnak sikerült már eddig mindent, és annak az ellenkezőjét is megtagadni, de a rövidlátó hívei számára ő a “hiteles”, igazi illiberális kereszténydemokrata, - ezen a héten még, legalább is, - akármit is jelentsen ez a faszság.

Azért kiváncsi leszek, milyen titulust fog magának adományozni a várba költözése alkalmával!

Az “I., azaz Szent Mihály, vitéz Alcsúti és Felcsúti ellentengernagy” elég jól hangzik.
Mit tippeltek?

morph on deer 2018.12.31. 19:06:09

@Fergio:
“...hogy világosodjanak meg minél hamarabb”

Peched van, mert ezek a szegények pontosan annyira felvilágosultak, mint amennyire pl a dunaújvárosiak, mielőtt a “nemzet veje” kiszállt volna a felvilágosító bizniszből.

Hacsak az ital nem segít kicsit nekik, mert különben semmi.
De azért egészségedre!

Egyallampolgar 2018.12.31. 23:04:48

@Bambano:
"nem értem, mi bajod kishantossal"
Nekem? Nekem mi bajom? Nekem semmi. Már csak azért sem mert már nincs miről beszélni, mert ami számomra Kishantos volt (magyar emberek világhírű biogazdasága) azt ellopták orbán kutyái orbán szándéka szerint.

Fergio 2019.01.01. 09:24:25

@morph on deer:

Köszönöm!
Néhány közeli ismerősömön - akik elvakult Fideszesek voltak - mostanában látok némi bizonytalanságot... úgy emlékszem, hogy a legtöbb diktatúra és személykultusz úgy dől meg, hogy az adott diktatúra saját magát felemészti. Annyra elkurvulnak egy idő után, hogy azt gondolják sérthetetlenek. Ez a vesztük.

BUÉK! :o)))

Bambano 2019.01.01. 22:43:59

@Egyallampolgar: az iróniadetektorod nem jelzett időben...

Kampfer 2019.01.03. 18:07:32

@ednet2023: "Orbánnál megbocsátható a liberális múlt, de ha Gyurcsány csinálna egy ideológiai fordulatot, akkor is ocsmány féreg maradna. :)"

A gyurcsótány és a sleppje egy ocsmány féreg. Azoknak nincs bocsánat azért mert undorító széllibbantak, továbbá mocskos gaztetteket vittek véghez. Nem tudom, hogy Orbán a liberális korszakában (ellenzékben) mit vétett a magyarok ellen, de pariban sincs azzal, amit a szadesz és a balf@szok együtt véghez vittek!

"Hát ha valami, akkor ez kettős mérce."

Jelenleg Orbánék az egyetlen valódi alternatíva a liberális mocsok és a balf@szok tandemével szemben. Számomra a liberálisok és a balfékek taposásánál nem sok fontosabb érv van. Jelenleg.

@orbántrollirtó: "Húzzál innen a picsába te mocskos orbántroll. Hihetetlen, hogy még szilveszterkor is csak a korrupt gazdád seggét tudod nyalni. Ez már beteges, bazdmeg. Keresd fel az állatorvosod."

Mi van, gyépéharc? :-) Ideges vagy? Kiloccsant a gyomorsav? Nagggyon helyes! Szokjad csak! Idegeskedj és lehetőleg mindig ilyen szar legyen a szilvesztered! ;-) Nekem ettől csak jobb lesz!

@Fergio: "Csak röhögök az ostoba faszságodon Szuka! :DDDDD
Ezt a vergődést!!!"

És mégis egy magadfajta ostoba rakás fos volt képes itt gebedni a gép előtt szilveszter estéjén! :-) Én meg már rég a buliban iszogattam a vörösbort, te meg itt verteg a klavit... És te írogatsz vergődésről, kis vérfertőzött placentaszökevény? Pfff... Szar lehet anyádnak! :-)

"És van belőletek vagy 2,5 millió... akik azt hiszitek, hogy a nagy Vezír szeret benneteket. Ennek az országnak tényleg ez kell."

Téged sem a szövegértésed miatt írattak be a szakmunkásba, mi? Idióta...

Ki hiszi azt, hogy azok közül ott fönt bárki is szereti? Titok, ne mondd el senkinek sem, de se én, se további milliók nem gondolják, hogy a nevünket rebegve hajtja a párnára a fejét a nagyfőnök a Várban! Egyszerűen csak a jelenlegi felhozatalból az általa vezetett erő a legvállalhatóbb. És amíg ez így lesz, amíg ezt a balfasz ellenzék nem érti meg, nem fogja föl, addig ez így is fog maradni. Nem zavar, ha ezt te nem fogod föl, végülis azt gondolsz, amit akarsz. És anyád már havi 100 rugót is kap, ha nem hagy minden nap a saját sz@rodban otthon a kis kerekesben! ;-)

"De tudod mit? Koccintok az olyan emberekre, mint te, hogy világosodjanak meg minél hamarabb. Pártállástól függetlenül."

Az az igazság, hogy nagyjából épp lesz@rom, hogy mit és hogy kívánsz és mire koccintasz. Irreleváns. Nem vagy paraméter! Fogadd el! ;-)

@martineden: " Te kupac fos,te tengodsz ott a tragyadombon te tragyaturobogar.Hal istennek 20 eve meg csak jarni se jartam a szemetdombotokon te proli hazmesterivadek."

Örömmel tölt el, hogy szilveszter este még csak eszembe se jutott egy olyan kis szerencsétlen bélféreg, mint te, aki itt püfölte a gépet az ostobaságaival, amíg én szórakoztam. :-) Örömmel tölt el, hogy frusztrált vagy, maradjon is ez így idén is! ;-) És szívből remélem, hogy úgy is fogsz megdögleni, hogy a közelünkben sem fogsz már járni sosem! Mindenkinek jobb lesz úgy! A fajtádtól csak szarabb lesz a levegő és a világ! Te kis nyomorult...
Kamp.
süti beállítások módosítása