Börtönbe a hackerekkel?
2019. február 22. írta: Dr. Sándor Zsuzsa

Börtönbe a hackerekkel?

bruce.jpg

Bruce Schneier informatika-biztonsági szakértő Fotó: Kisbenedek Attila /AFP

 "Galilei hacker volt. Madame Curie szintén. A komputer-hackerek is ebbe a csoportba tartoznak”.

A világnak szüksége van hackerekre!

Ha többet akarsz erről tudni, olvasd el  ITT

hacker.jpg

Kép: 24.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://jog-asz.blog.hu/api/trackback/id/tr7114643564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anonymand 2019.02.26. 02:57:43

Szabálytalan, a törvény szerint büntetendő cselekedetet, amely végső soron társadalmilag nemhogy károsnak, hanem inkább hasznosnak tekinthető, a bíró joga (és kötelessége) megítélni.
Születhet, a mentő körülmények értékelése alapján enyhe ítélet (megrovás), de születhet akár súlyos, letöltendő büntetésről szóló ítélet.
Is.

Nékem, akinek jogismereteim nincsenek, csak valamiféle jog,- és igazságérzékem, az a kérdésem, hogy fel sem merül a törvény esetleges módosításának lehetősége?

Dr. Sándor Zsuzsa · http://jog-asz.blog.hu/ 2019.02.26. 13:19:35

@anonymand: Attól tartok, nem a törvényt kell módosítani, hanem a cégeknek kellene bölcsebben eljárniuk. Feljelentés helyett fizetni a jó szándékú hackernek. Mert tényleg nem a feljelentés a jó megoldás.

anonymand 2019.02.26. 16:11:35

@Dr. Sándor Zsuzsa:

Elfogadható opció.
Csak az a kérdés merül fel bennem, hogy ha odakint képesek a nagy cégek "bölcsebben" értékelni a dolgokat, itthon miért is nem?
Várhatjuk-e a szemlélet (rövid időn belül) történő változását?
Költői a kérdés.

Bambano 2019.02.27. 02:10:24

úgy látom, kicsit tévedésbe ejtették a bíróságokat a taszosok meg a "hackerek".

arról lehetne polemizálni, hogy a bérletes rendszert meghekkelővel mi legyen. arról is, hogy amikor ez a gyerek betört a telekom tesztrendszerébe, akkor mit csinált. ebben a két esetben el tudnám fogadni, hogy a társadalmi előnyök és hátrányok mérlegelése után ezekért a tettekért nem kap büntetést az elkövetője.

ettől egy teljesen más, különböző történet az, amikor a tárgyalások sikertelensége után, az ott feltételezhetően elhangzott tiltás ellenére még további több, mint 60 esetben bejelentkező fickó, az általa kreált rendszergazdai account és hasonlók kerülnek terítékre. akinek megmondták, hogy fejezze be, amit csinál, és mégsem fejezi be, azt feszítsék keresztre. az nem etikus hacker, hanem sima mezei bűnöző.

semmiféle pozitívumot nem lehet ahhoz társítani, ha a tiltás ellenére dafke csakazértis meg akarja mutatni, hogy ő a helyi menő csávó. mutogassa nyugodtan, kettőtől nyolc évig.

a tasz is megérne egy misét, addig védik a gyereket, míg egy vaskosabb fizetés helyett rabruhát kap. a tasznál se értenek hozzá, ez van.

valóban, fizethetnének a JÓ SZÁNDÉKÚ hackereknek (mondjuk ez a kifejezés oximoron, de mindegy). és rúgják szét a rossz szándékúak hátsóját, porzósra. már csak azt kell eldönteni, hogy ez a gyerek hova tartozik. egyértelmű, hogy a rosszak közé.

anonymand 2019.03.01. 17:12:47

@Bambano:

"ettől egy teljesen más, különböző történet az, amikor a tárgyalások sikertelensége után, az ott feltételezhetően elhangzott tiltás ellenére még további több, mint 60 esetben bejelentkező fickó, az általa kreált rendszergazdai account és hasonlók kerülnek terítékre. akinek megmondták, hogy fejezze be, amit csinál, és mégsem fejezi be, azt feszítsék keresztre. az nem etikus hacker, hanem sima mezei bűnöző.

semmiféle pozitívumot nem lehet ahhoz társítani, ha a tiltás ellenére dafke csakazértis meg akarja mutatni, hogy ő a helyi menő csávó. mutogassa nyugodtan, kettőtől nyolc évig."
Ezzel egyet lehet, egyet kell érteni.
A többi necces.
süti beállítások módosítása