Koronavírus: Csak óvatosan, a különleges jogrenddel vissza is lehet élni!
2020. március 21. írta: Dr. Sándor Zsuzsa

Koronavírus: Csak óvatosan, a különleges jogrenddel vissza is lehet élni!

Jogilag jelenleg válság- és veszélyhelyzet is van Magyarországon. Utóbbival különleges jogrend is jár. De mit jelent ez? Mit tehetnek velünk és mit nem, milyen jogainkat korlátozhatják és melyeket nem. Van-e garancia arra, hogy az állam ne élhessen vissza a különleges jogrend adta lehetőségekkel?

korona.jpg

Így azután minden ellenkező híreszteléssel szemben a koronavírust sem a nem létező menekültek hozták be Magyarországra.

És ki használja politikai célra a helyzetet, ha nem az a Kovács Zoltán államtitkár, aki egy szakmai véleményt az alapján ítél meg, hogy azt – szerinte – milyen politikai kötődésű orvos neve fémjelez. Csak egészen halkan jegyzem meg – mielőtt engem is politikai haszonszerzéssel vádolhatnának – hogy Kincses Gyula, a Magyar Orvosi Kamara jelenlegi elnöke az első Orbán-kormányban a miniszterelnök tanácsadója is volt.

A részleteket lásd ITT

https://24.hu/belfold/2020/03/21/koronavirus-veszelyhelyzet-kulonleges-jogrend-kormany-rendeletek-sandor-zsuzsa-elemzes/

A bejegyzés trackback címe:

https://jog-asz.blog.hu/api/trackback/id/tr1515541674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kampfer 2020.03.21. 19:26:56

Most sem véletlenül vártam ezt a bejegyzést, bírónő! :-) Bár a lottóm jönne így be...

"Március 11-e óta kétféle „veszélyhelyzet” van egyidejűleg érvényben."

Nagyon helyesen! Mindkét veszély kritikus és mindent meg kell tenni ellenük. A vírus annyiban különbözik a migriktől, hogy van esély ellene küzdeni, ha már bejutott az országba. És idő kérdése és lesz ALKALMAZHATÓ ellenszere. A migrik ellenszerét sajnos (jelenleg még) nem lehet alkalmazni. Talán majd a görögök, ha kellően meleg lesz a helyzet...

" A kormány négy éve hirdette ki a „tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet”, és azóta folyamatosan – miként most márciusban is tette – meghosszabbította azt."

Nagyon helyesen teszi! Határon szolgáló családtagom elmondása szerint most is több tucatnyian kísérelnek besurranni minden nap! Ez bőven elég alap, hogy a védekezés jogi alapjait megteremtse a kormányzat. És az a legjobb, ha ebbe egy libsi vagy '(ál)civil' se dumálhat bele! Azokat el kell szeparálni, hogy ne lehessen se ráhatásuk, se beleszólásuk semmibe!

"Mint ismeretes, jó ideje távolról sincs ennyi menedékkérő a határainknál."

Akkor hibás a törvény, korrigálni kell. Napi 2 migri esetén lehessen alkalmazni és a jog máris a társadalom érdekeit szolgálja és nem a migrikét! Ennyi az egész. De állampolgárként őszintén szólva engem csöppet sem érdekel, hogy mi alapján hirdetik ki a vészhelyzetet, a lényeg az, hogy egyetlen migri se jusson be!

"Így azután minden ellenkező híreszteléssel szemben a koronavírust sem a nem létező menekültek hozták be Magyarországra."

Csúsztat, bírónő! Ilyet nem állított senki! Az állítás az volt, hogy a migrik jelentős része fertőzött területről, vagy azon áthaladva érkezett a határhoz, ezért kockázatot jelentenek. Ne állítson valótlanságot, bírónő!

"Azok az iráni diákok ugyanis, akik az első fertőzöttek között voltak, a magyar állam által kötött szerződés alapján tanultak nálunk teljesen legálisan."

Hiba volt őket egyáltalán idehozni, beengedni! Továbbá nem volt hiba őket kiutasítani és nem lenne hiba mielőbb kirugdosni őket az országból, szigorúan fizikai értelemben! El kell(ene) takarítani őket innen. Természetesen itt is emlékezzünk meg a gusztustalan 'helszinkiekről', a méltán gyűlölt és megvetett 'pardavimártával' az élen, aki ismét bizonyította, hogy egy közönséges hungarofób áruló! Sajnos a magyarság türelme okán nem kell tartaniuk semmitől, nem kerül oda sem az a lény, sem a szervezete, sem pedig a teljes családja oda, ahová való volna! Statáriális ítélkezést kellene alkalmazni az ilyen 'pardavimárták' és hasonló árulók ellen!

"A katasztrófavédelmi törvény azonban szükség esetén további lehetőségeket is biztosít a katasztrófa elhárítása érdekében. Ilyen például az is, hogy az állam saját felügyelete alá vonhatja valamely gazdálkodó szervezet működését, vagy igénybe vehet bármely, mentésre alkalmas járművet vagy eszközt, akár ingatlant is, ha az az élet- és vagyonmentéshez szükséges."

Mindez teljesen korrekt és valid.

"A kormánynak ahhoz is joga van, hogy egyes, korábban nem szankcionált magatartásokat büntetni rendeljen."

Ez is korrekt. Sajnos némely 'magatartást' tényleg ideje volna már szankcionálni!

"Mindezekből jól látszik, hogy a különleges jogrend óriási hatalmat biztosít a mindenkori kormány részére. Ezt a hatalmat azonban kontrollálni kell, hiszen minden hatalommal vissza lehet élni."

Bírónő! Nem kell mindig a balliba kormányzásból kiindulni! :-) Egy dobrevné csótányferenc és koszhadék brigádja nyilván megtették, hiszen hungarofóbok, gyűlölik a nemzetet és a magyarságot. De ami azoknak alap, nem biztos, hogy a jelenlegi kormányzat is megtenné!

"A törvény szerint ezt az ellenőrzést az Országgyűlés és az Alkotmánybíróság gyakorolja. Önökre bízom annak eldöntését, hogy a jelen helyzetben ez kellően megnyugtató-e."

Abszolút megnyugtató, mivel mindkét szervezetben alig vannak ballibák, a szavuk nem ér semmit sem. És ez így nagyon jól is van. Áldás a magyarságnak, hogy jelenleg sem a libsik, sem a szocdemek és kispajtásaik nem dirigálhatnak semmibe sem bele! Maradjon is így örökké!

"...ha a hatalom részéről nyilvános támadás éri az orvosi kamarát, pusztán azért, mert nyilvánosságra hozta a szakmai javaslatait."

Nem azért támadták a kamarát, hanem azért, mert nyíltan támadták a kormányzati intézkedéseket. És az volt a 'zellenzék' baja, hogy a kamara főnöke nem volt benne az operatív törzsben. Miért lett volna? A tisztifőorvos ott van. Szakmailag kompetens.

"És ki használja politikai célra a helyzetet, ha nem az a Kovács Zoltán államtitkár, aki egy szakmai véleményt az alapján ítél meg, hogy azt – szerinte – milyen politikai kötődésű orvos neve fémjelez."

Tévedésben van, bírónő! Kovács Zoltán teljesen korrekt és határozott módon szépen 'helyretette' a provokátor balliba sajtót és a kamara azon részeit, akik az egészben semmi mást nem láttak, csak a politikát. Ez a kincsesakárki pedig nagyjából annyira független és objektív, mint az a 'kálmánolga' vagy a 'dávidferenc'. Függetlenek...? Pfff...

==>

Kampfer 2020.03.21. 19:38:26

==>

"Csak egészen halkan jegyzem meg – mielőtt engem is politikai haszonszerzéssel vádolhatnának – hogy Kincses Gyula, a Magyar Orvosi Kamara jelenlegi elnöke az első Orbán-kormányban a miniszterelnök tanácsadója is volt."

Jelenleg pedig a 'dékától' kezdve a pillanatemberekig az egész ellenz(s)ég ünnepelt hőse! Megjegyzem, még ő is kevés volt pár napja annak az ostoba és színvonaltalan kis senkiházi 'simonandrásnak' a 'zátévén', amikor az mindent megpróbált, hogy kicsikarjon valami kormánygyalázót a kamara elnökének szájából, de ő mégsem volt hajlandó belemenni ebbe az utcába. Ki tudja? Talán valahogyan hatott rá Kovács Zoltán határozottsága...? Végülis nem lenne baj...!

"És vajon nincs politikai célja Orbán Viktornak akkor, amikor „kétfrontos háborúról” szónokol, összemosva a migrációt a koronavírussal?"

Reméljük, hogy van! Mert teljesen igaza van, bírónő! A migrik és a vírus külön-külön és együtt is kockázat, mindkettő ellen meg kell tenni mindent! És alapigazság, hogy ha egy fertőzött területről, vagy azon keresztül nem azonosítható, sunyi és bűnöző elemek nagyszámban érkeznek, akkor azok együttesen nem csak biztonsági, katonai értelemben vett kockázatot, de közegészségügyi és járványügyi kockázatot is jelentenek! És épp ezért remélem, hogy a 'pardavimárta' nevű lény és családja mellett az a 'donátanna' nevű áruló rágcsáló és teljes családja is nagyon drágán meg fog fizetni!!! Magánemberként én mindegyiknek egy kellemes kis ebola-lassa-marburg 'koktélt' kívánok minden estére! Állampolgárként ezt remélem és kívánom ezeknek.

"Nyilván ezért kellett saját törvényüket is semmibe véve a veszélyhelyzet kihirdetésével párhuzamosan a „tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet” is meghosszabbítani."

Hosszabbítsák csak meg akár ötvenezer évre! A törvényt kell átírni, hogy a társadalom érdekét szolgálja. Ha egy migri akar bejönni, akkor is lehessen válsághelyzetet hirdetni és kész. És máris jogszerű az intézkedés. Bírónőnek sem lehetne ellene kifogása, az ország és a magyarság érdeke sem sérülne. A 'donátannák' és 'pardavimárták' jelentette problémát pedig a "korábban nem szankcionált magatartásokat" büntető rendeletek oldhatnák meg. Vagy akár az ebola... ;-)

És valamit a teljes balliba sajtó és parlamenti ellenz(s)ég tagjai, kifejezetten a hontandrások, némethpéterek, bírómariannák és pardavimárták, botmixerkatkák, fegyőrök, donátannák, vágópisták, dobrevnék és dobrevek figyelmébe ajánlanék:

„A valós információ létfontosságú, a téves információ sajnálatos és káros, de a jól irányzott hamis információ halálos.”

Szívlelgessék csak! Nekik szól!
Üdvözlettel:
Kampfer

illaim 2020.03.21. 20:44:02

@Kampfer: Nocsak! A fidess SA csürhéje egyből találva érzi magát! LOL
te csürhe tag! A harcos németül kämfer! Már egy umlaut ä ra se tellik?
Azzal hogy ez a valódi neved lenne, a jó édes anyádat hitegesd te köcsög!
Amúgy meg az aljas nemzetáruló Ner.be pontosan illeszthető a poszt felvetése! Csak emlékeztetőül! Nürnbergben sem működött a "parancsra tettem" védekezési forma! LOL

GABOR2 2020.03.21. 20:47:25

Az egész koronavírus pánik bűzlik, a gazdasági dolgok különösen:

ujtechkor.blog.hu/2020/03/21/a_koronavirus_es_a_gazdasag_es_orban

illaim 2020.03.21. 20:53:05

@Kampfer: Még valami te köcsög! Az iráni diákok az Orbán keleti nyitásának, az Iránnal kötött egyezmény keretében kerültek Magyarországra!
Nagyon remélem, hogy te is csak hisztériának fogod fel a Covid-19 fenyegetését, és minden nyilvános helyen naponta többször jelen vagy!
Tudod halálod előtt szükséges a személyes tapasztalatszerzés! LOL

illaim 2020.03.21. 20:55:13

@GABOR2: Azért minden baromságnak nem kell mindjárt felülni! LOL

GABOR2 2020.03.21. 21:01:38

@illaim: Nálunk is nem lenne jobb az, hogy fixen megmondanák, hogy mondjuk egy hónapig szigorú karantén Európában, aztán viszont minden újraindulhat... ahelyett, hogy szétromboljuk mesterségesen a gazdaságot. Persze a gazdagok örülnek, mert olcsón felvásárolják a részvényeket és a munkabért is levihetik... de a politikusoknak nem rájuk kéne gondolni elsősorban.

illaim 2020.03.21. 21:17:40

@GABOR2: Kedves Gábor! Nagyon sok racionális megoldás létezik, ha otthon vagy a német nyelvben, ajánlom az osztrák állam megoldási intézkedéseinek tanulmányozását. Üdv.

Kampfer 2020.03.21. 22:17:38

@illaim: "Nocsak! A fidess SA csürhéje egyből találva érzi magát!"

Látod, alsóbbrendű kis ostoba ballibám! Megint csak hülyét csinálsz magadból... Ami ugye ismerve a 'hardvered' nem is annyira meglepő.
Rendszeresen olvasom bírónő bejegyzéseit. Azt is, ami nem kerül ki a blogketrecbe a fajtádnak.

"LOL
te csürhe tag!"

Ez egy fajtádbéli sötét betegbogártól dicséret. :-) Biztos lehetek abban, hogy jó úton járok, ha egy magadfajta kis bélféreg fröcsög. Jó ez így. :-)

"A harcos németül kämfer! Már egy umlaut ä ra se tellik?"

Felhívom figyelmed, hogy nem 'kämfer', hanem 'kämpfer'. És arra is felhívom a figyelmed, hogy a 'telik' szó egy 'l'-lel írandó! Helyesen. Téged is a kunhalmi edzett, mi? Te ostoba tudatlan selejt! És egyébként azt majd én menedzselem, hogy mire telik és mire nem... Mit és hogyan írok! Talán nem lep meg, ha ballisztikus ívben leszarom a véleményed, te libsi bélféreg!

"Azzal hogy ez a valódi neved lenne, a jó édes anyádat hitegesd te köcsög!"

Nem hitegettem én senkit, te agyhalott. Talán te azzal a közröhejes balfasz nickneveddel vagy anyakönyvezve? Ezzel nyugodtan hitegesd a qrvaanyádat, te fajtalan, gerinctelen, hazátlan senkiházi büdös patkány!

"Amúgy meg az aljas nemzetáruló Ner.be pontosan illeszthető a poszt felvetése!"

Véleményes. De veled ellentétben bírónő ezt értelmesen le tudja írni, továbbá érvelni is képes mellette.

"Csak emlékeztetőül! Nürnbergben sem működött a "parancsra tettem" védekezési forma! LOL"

Egyrészt döntéshozók ezzel nem tudtak védekezni, másrészt az a per is nagyjából annyira volt korrekt és igazságos, mint a lipcsei (ajánlott irodalom, te vérfertőzött)!

"Még valami te köcsög!"

Ez valami reflex nálad? Libsi vagy, mi? És még homokos is... Hááát, ezért talán okold az iskolád, apukád és a közösséged, ami ilyen selejtet csinált belőled! :-)

"Az iráni diákok az Orbán keleti nyitásának, az Iránnal kötött egyezmény keretében kerültek Magyarországra!"

Pontosan tisztában vagyok vele, csikóhal. Talán épp ezért írtam, hogy súlyos hiba volt őket idehozni...? ;-)

"Nagyon remélem, hogy te is csak hisztériának fogod fel a Covid-19 fenyegetését, és minden nyilvános helyen naponta többször jelen vagy!"

Álmodozni nem bűn, még ott a putriban sem. Kellően komolyan veszem, ne aggódj! És hidd el, én is azt remélem, hogy te is és a szarházi fajtád is kínok közt döglötök meg a nyirkos pocsolyában a putritok közepén, ahová valók vagytok mind! Jobb hely volna leprás tested nélkül a Világegyetem, te parazita!

"Tudod halálod előtt szükséges a személyes tapasztalatszerzés! LOL"

Veled ellentétben én tisztában vagyok azzal, mi jó, mi ártalmas, mi veszélyes és mit kell elkerülni. A tapasztalatszerzés az neked és a selejtes fajtádnak volna hasznos! No és a társadalom számára, ha bele is döglenétek, te patkány!
Kamp.

Dr. Sándor Zsuzsa · http://jog-asz.blog.hu/ 2020.03.22. 12:30:51

@Kampfer: Igazán megtisztelő, hogy figyelemmel kíséri a munkásságomat. De a mai bejegyzése(i) olyan gyűlölet cunamiról árulkodnak, hogy nincs kedvem minden egyes mondatát cáfolni. Én mindig azt remélem, hogy legalább elgondolkoznak az írásaimon a másként gondolkodók is, de úgy tűnik, ez hiú remény. Sajnálom.

Kampfer 2020.03.22. 17:41:29

@Dr. Sándor Zsuzsa: Tisztelt bírónő!

Köszönöm sorait.

"Igazán megtisztelő, hogy figyelemmel kíséri a munkásságomat."

Természetesen. Vannak, voltak olyan gondolatai, véleményei, amelyek tartalmával maximálisan egyetértek és voltak, vannak, amelyekkel részben. És természetesen olyan is, amellyel nem tudok azonosulni. Mindettől függetlenül Ön a jogász, jogi témakörben az Ön véleménye szakmailag nyilván megalapozottabb, valid vélemény, míg az enyém a laikus véleménye.

"De a mai bejegyzése(i) olyan gyűlölet cunamiról árulkodnak, hogy nincs kedvem minden egyes mondatát cáfolni."

Nem tudom, konkrétan mit ért 'gyűlöletcunami' alatt, de az közismert, hogy nem vagyok sem a szociáldemokrácia, sem a liberalizmus híve, sőt, inkább az ellensége. Ami pedig a 'civilek' egy szűk szegmensét illeti, elítélem a tevékenységüket. Ami pedig a prominenseiket illeti, mind emberileg, mind társadalmi szempontból elfogadhatatlannak tartom a tevékenységüket és dühít, hogy büntetlenül dolgozhatnak az ország ellen!
Ami a cáfolatait illeti, sajnálom, hiszen épp abban volna a lényeg. Mindenesetre az állításaimat fenntartom mind a migrációt, mind pedig a közvetlen kapcsolatot illetően. És támogatom a kormányzat intézkedéseit.

"Én mindig azt remélem, hogy legalább elgondolkoznak az írásaimon a másként gondolkodók is, de úgy tűnik, ez hiú remény."

Bírónő! Ha nem gondolkodtatna el, nem olvasnám el őket! Megjegyzem, ezért is írtam pontról-pontra a mondataira mindazt, amit gondolok velük kapcsolatban. Ha egyetértek valamivel, azt is meg fogom írni, eddig is megírtam.

"Sajnálom."

Ne sajnálja, bírónő! Mindkettőnk véleménye legitim. Ami nem mindegy az az, hogy az adott politikai erők tevékenysége milyen hatással van/volna az országra és a társadalomra. Mennyire okozna visszafordíthatatlan, vagy aránytalan károkat. Ez nagyon nem mindegy és nem csak ebben a témakörben. Továbbá az egy releváns különbség a véleményeink között, hogy én továbbra is azt gondolom, a jogrend és a törvény kell szolgálja a társadalmat és nem a társadalom kell szolgálja a törvényt! Persze, megértem az Ön eltérő gondolkodását, hiszen ez az Ön szakterülete.

Ami pedig a vitapartnerrel kapcsolatos reakcióimat illeti, vele már régi és nagyon durva a vitánk és az ellentétünk. Mindazonáltal a további kommentelő társunk hangnemét nem osztom, az ellenzéket elítélő véleményét megértem és részben osztom is.
Üdvözlettel:
Kampfer
süti beállítások módosítása