TGM és a magánügy
2020. december 02. írta: Dr. Sándor Zsuzsa

TGM és a magánügy

Miután sírva-röhögve kiszórakoztam magam a Szájer ügy kapcsán a neten terjedő mémek tömkelegén, igazán dühös akkor lettem, amikor az ATV Egyenes beszéd című műsorában meghallgattam Tamás Gáspár Miklóst. TGM nem átallotta azt közölni Rónai Egonnal, hogy egyetlen szót sem hajlandó ejteni a Szájer ügy kapcsán, mert az szerinte magánügy. Amikor a szerkesztő próbálta általános síkra terelni a kérdéseit, a Borkai – Kaléta – Szájer esetekről, mint „jelenségről” kérdezni a sokak által lassan a haza bölcsének tartott filozófust, TGM erről is mindössze annyit mondott: „a jelenségről sem beszélek. Dögunalom. Mindig hazudtak az emberek”.

tgm-wikipedia.jpg TGM Kép: Wikipedia

Nem, kedves TGM, ez nem dögunalom és végképpen nem magánügy. Annak a Fidesznek az egyik nagyhatalmú európai képviselőjéről van szó, amely párt nyíltan homofób, amelyik beleírja az Alaptörvénybe – a Szájer alkotta alaptörvényébe! – hogy „Magyarország védi a gyermekek születési nemének megfelelő önazonossághoz való jogát, és biztosítja a hazánk  alkotmányos önazonosságán és keresztény kultúráján alapuló értékrend szerinti nevelést". És annak a pártnak a képviselője, amely alkotmányossá teszi, hogy az anya nő, az apa férfi. És kimondja, hogy gyereket csak házaspárok fogadhatnak örökbe. És tönkreteszi azok életét, akik más neműként kívánnak élni, amint ahogyan születtek.

szajer-jozsef-portfolio.jpg Szájer József Kép: Portfolio.hu

Az persze magánügy, hogy kinek milyen a szexuális orientálódása. De azért egy olyan filozófusnak, mint TGM, illene észrevennie, hogy Szájer története nem erről szól. Bár, még ez sem egészen igaz akkor, amikor valaki évtizedeken keresztül melegként tagja és európai képviselője egy olyan pártnak, amelynek elnöke, Orbán Viktor képes a parlamentben is egy ellenzéki képviselő homoszexualitására célozgatni. Mint ahogyan az is az emberi gerinctelenség csimborasszója, amikor egy zsidó képviselő tűri hogy pártja az antiszemitizmust ne csak elviselje, de még támogassa is.

orban-hvg360.jpg

Kép: HVG360

Szájer József hazudott akkor, amikor még azt remélte, nem derül ki, hogy miért mond le képviselői mandátumáról. Lehet, hogy TGM számára ez „dögunalom”, az emberek számára azonban nem. Két nappal a „buli” után Szájer azt nyilatkozta, hogy lemondásával „hosszabb ideje tartó gondolkodás végére tesz most pontot” és lemondásának oka „a napi politikai küzdelem okozta lelki megterhelés”. Hogy őszinte legyek, nem is értem, hogy miután a brüsszeli rendőrség elfogta az ereszcsatornán menekülni készülő képviselőt, hogy miután megtalálták a hátizsákjában a drogot, hogy miután tudta, hogy megszegte a pandémiás szabályokat, miként remélhette, hogy megúszhatja ezt a botrányt. Elfelejtette volna, hogy mindez nem itthon, hanem egy jogállamban történt?

szajer-azonnali_hu.jpg Kép: Azonnali.hu

Általában hazudni önmagában nem bűncselekmény. De amikor ezt egy kormányzó párt európai parlamenti képviselője teszi, annak súlya és következménye van. És messze nem magánügy.

Amikor egy képviselő konkrét bűncselekményt követ el, az pedig végképp nem magánügy.   

Nem ismerem persze a belga jogot, de annyi bizonyos, hogy a kábítószer birtoklása ott is büntetendő. Az ottani ügyészség vádat is akar emelni emiatt. A magyar jog szerint pedig tettenérés esetén nem lehet a mentelmi jogra hivatkozni. Pontosabban, hivatkozni lehet, csak semmi értelme. Ha ugyanis a képviselőt bűncselekmény elkövetésekor tetten érik,  nem védi a mentelmi joga. 

Ez a jogi helyzet tehát, ami miatt Szájer ügye több okból sem tekinthető magánügynek. Nagyon is közügy. Közügy az autokrata Fidesz mélységes álszentsége. Közügy a Szájer- Borkai – Kaléta jelenség és közügy, hogy fél Európa rajtunk röhög. Mert mondhatjuk mi, immáron a többség, hogy nem vagyunk azonosak a saját kormányunkkal, de a szégyen a miénk is.

 

kaleta-infostart.jpg

borkai-infostart.jpg szajer-nepszava.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://jog-asz.blog.hu/api/trackback/id/tr2516315610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Billy Hill 2020.12.03. 12:17:22

@Kampfer: "mit kellene még tennie a Fidesznek azon kívül, hogy most vadul elkezdenek agyalni azon, hogyan mentsék még azt, ami menthető [...] szertartásosan elégetni a párttagkönyvét?" - Ó erre pont van szakember idehaza, Dorothy személyében, ő bármit megsemmisít a legnagyobb nyilvánosság mellett! :-)

sebesbal 2020.12.03. 12:33:53

Szájer magánélete és politikai pártállása között nyilvánvalóan szakadék tátong. Aki vizet prédikál, ne igyon bort. De ugyanez igaz fordítva is, aki bort prédikál az ne igyon vizet. Aki szerint elfogadhatatlan hogy valakit nemi identitása miatt nyilvánosan meghurcoljanak, annak elfogadhatatlan kell maradjon abban az esetben is amikor olyas valakivel történik ez akit amúgy a legnagyobb örömmel hurcolnék meg én is, csak éppen pont nem a nemi identitása miatt, hanem attól függetlenül, azért amit az elmúlt 10 évben tett. Márpedig ez az ügy 90%-ban arról szól hogy Szájer meleg. A kutyát nem érdekli az extazi tablettája, az meg hogy részt vett egy szexpartin, normál esetben nem jelentené a karriere végét. Azok akik eddig homofóbiát kiáltottak, most a legnagyobb örömmel, teli pofával röhögnek és csámcsognak az ügyön, és sütik el a legalpáribb buzivicceket, karöltve a balliberális kommentelő populáció felével.

nemecsekerno_007 2020.12.03. 12:34:38

@Billy Hill: Na ezért nem foglalkozik a kormány már egy ideje azzal, hogy leáll veletek vitatkozni meg egyeztetni mert semmi értelme.

Nektek az se lenne elég ha minden Fideszes és KDNP-s iszlám hitre térne.

birkamenet 2020.12.03. 12:49:13

@bakos tamas:

jaj te idióta kamp, gyorsan létrehoztál egy 2 hozzászólásos nicket, hogy feldícsérd magadat? Te tényleg egy pszichopata idióta vagy.

Tsteinar 2020.12.03. 12:51:18

@sztd: hát ez nem derült ki...nekem új, hogy a konzervatív világnézetbe belefér a drog - állítólag - és a gangbang, az asszony meg otthon ül, ma is tanultam vmit. Ezek szerint én nagyon nem vagyok konzervativ.

birkamenet 2020.12.03. 12:51:32

@nemecsekerno_007:

a te fidess kormányod, de különlösen a nagyvezír orbán diktátor a 2006-os padlófertörlése után nem mer senkivel se leálln i vitatkozni.

De nyugi, amikor bukni fog, akokr lesz majd elég lehetösége vitatkozni a bíróságon. Feltéve ha nem fog tudni lelépni Moszkvába

dare 2020.12.03. 12:56:32

TGM-nek nem is volt tegnap az igazán érdekes kijelentése, hogy ezt magánügynek nevezte, és nem akart erről egy szót se beszélni, hanem amit utána mondott hosszú percekig.
Hogy mennyi hülyeséget összebeszélt, te jó ég, az külön megérne egy nagyon hosszú posztot vagy kommentet, de a franc se foglalkozik most vele.

Az pedig, hogy a miniszterelnök a parlamentben egy ellenzéki képviselő homoszexualitására célozgatott, az valóban nagyon rossz reflexet produkált akkor a társadalomban.
Mind a két oldalon, egymásra licitálva mondtak hülyeségeket, mert azért nem kell félteni a baloldalt se, ha egy kis b.zizásról van szó, akkor az ő kemény magjuk is kiveszi belőle derekasan a részét.
A néhai Terry Blackre épülő lejárató kampány pedig most hozta meg a gyümölcsét.
Innentől kezdve ezt nyugodtan lehúzhatják a listáról a kampányguruk, mert ha ezt a poént újra megpróbálnák elsütni, az internetes mémáradat szinte abban a minutumban elsöpörné őket a vádjukkal.

Elpusztult január, a gólya, rajtunk röhög most fél Európa.
Annyit tudunk most tenni, hogy dúdolgassuk a bádogember dalát az Ózból, egyszer csak kividul felettünk az ég.
Somewhere over the rainbow...

Serény Vélemény 2020.12.03. 13:02:51

Szegény TGM, mosmá' az is baj, ha komolyan veszi a saját magát, meg a saját neokommunista nézeteit...

varsoigyros 2020.12.03. 13:04:26

TGM-nek igaza van. A szexuális élet is magánügy, sőt attól hogy az álszent Belgiumban az extasyt üldözik még az is. Az államok sokszor szeretnek beavatkozni az ember magánéletébe. A probléma az, hogy az erre nevelt állampolgárok, mint a szerző is és a kommentelőinek nagy része halvány fogalmuk sincs, hogy valójában mi minden abszolúte magánügy. TGM viszont nem felejtette el.

birkamenet 2020.12.03. 13:04:35

@nemecsekerno_007:

Nálatok illiberált VALÓSAGTAGADÓ funkcionális analfabetáknál már legfeljebb ha csak a zenei terápia segít, az orbán által elpusztított agysejtjeitek esetleges valamennyire való visszanyerésére. Úgyhogy énekelj illib, itt az új Nemzeti Dal:

The itsy bitsy Szájer
went down the waterspout,
down came the police
and Szájer had no cloths on.
Out came whole Brussel
admired the naked body
and the itsy bitsy Szájer
went up for his Extasy.

kewcheg 2020.12.03. 13:08:00

Szàjer az az ember, aki mindig az egyik legszimpatikusabb fideszes volt nekem.Csak azon töredèkek utàn, amennyit egy átlag halandó tudhatott róla./ amit mondott, ahogy mondta, a külleme,az, hogy nem volt harácsoló, és igy tovább./ Nagyon remélem, hogy a furdővizzel nem lesz kiöntve a gyerek, azaz egy ekkora tudást, tapasztalatot nem fognak kihajitani az ablakon.Személy szerint én nem érzek szégyent miatta, nem itélem el, remélem hogy emiatt nem torik derékba az élete, ha más nem is, de a gyereke miatt érzett felelősség miatt sem...

sztd 2020.12.03. 13:24:02

@Tsteinar: Ilyen értelemben én sem vagyok konzervatív. Olvass utána a 20-as éveknek.

Kampfer 2020.12.03. 13:28:45

@shitgun: "buta boomer nyomorult. Plusz megamodorosság aláírogatni a kommentjeidet. Gondolom valami nyugdíjas majom vagy, menj inkább ki kapálni a kertbe."

Szerintem keversz a közszolgálati nőági felmenőddel, te kis vérfertőzött! Motoros kapám van és tavasszal van ideje inkább a kapálásnak. Ilyenkor ásni szokás... Szerencsés körülmények között az olyanokat, mint te.

@birkamenet: "mondd te szerencsétlen elmebeteg, ha te meglátod ezt a blogot, akkor mindig rádjön a lelki kényszer, hogy 30 oldalnyi fost hordjál össze?"

Hozod a szokásos szintet. Ha volna agyad (mint ahogy nincs), akkor megnéznéd a komment időpontját. Leesne, hogy akkor még kint sem volt a poszt a blogketrecben. Vagyis igen, szoktam olvasni ezt a blogot.

Hogy egy magadfajta ösztönlény mit tekint 'fosnak', ez számomra egyáltalán nem paraméter.

"Te valami vádlottnak érzed magad, akinek több órás védekezést kell elöadnia ebben a blogban???"

Korábban már kifejtettem neked. Akkor sem értetted meg, most sem fogod, tekintettel a biológiai korlátaidra. Nem frusztrál a hőbörgésed.

"Hogy még az "a" betüvel is vitatkozol?"

A te klaviatúrádról még egy egyszerű 'a' betű is ostobaság. ;-)

"Nincsenek neked orvosaid, akik kezelnék ezt kényszer pszichopata betegséged?"

Minderre láthatóan neked volna égető szükséged! Engem tökéletesen kiszolgálnak a kardiológus, belgyógyász, pulmonológus szakorvosok, amikor időszakos kontrollon jelenek meg. Nekem ez így épp elég.

"figyelj te kényszeres beteg, hozzászólni így kell, ilyen röviden:"

Talán megérted, ha egy magadfajta egyszerű papucsállat útmutatása számomra érdektelen. :-) Bocsi, de tényleg leszarom, hogy mit gondolsz! Élj együtt a ténnyel!

@errorológus: "mit "bírónőzöl" itt? Vádlott vagy?"

A poszter volt tanácsvezető bíró. Jogot végzett, bíróként dolgozott. A megszólítása ennek fényében szerintem érthető. Örülök, ha segíthettem!

"Amúgy mi a foglalkozásod? Targoncás?"

Mivel számomra egy közönséges senki vagy, így ehhez neked igazán semmi közöd. A gondolat szabad, azt gondolsz, amit csak akarsz!

"Mert akkor téged meg minden második mondatban "targoncás férfinek" kell szólítani. Igaz?"

A te retorikai szinteden ez bizonyára így van. Engedd meg, hogy ezt ne kommentáljam, semmi értelme. Egyszerű vagy, mint a félfamentes rajzlap.

@Billy Hill: "Ó erre pont van szakember idehaza, Dorothy személyében, ő bármit megsemmisít a legnagyobb nyilvánosság mellett! :-)"

Ez rendkívül örvendetes. Volna még neki meló bőven! :-/

Kamp.

nemecsekerno_007 2020.12.03. 13:30:13

@birkamenet: 2006 óta nem is nagyon van kivel leállni vitatkozni. Ez is mutatja, hogy mekkora kamu volt.

Amúgy meg egyelőre úgy tűnik, hogy például Edward Snowden lakik Moszkvába. Biztos azért ment oda mert ott még tombol a jogállam.

nemecsekerno_007 2020.12.03. 13:30:57

@Kampfer: Irígylem a türelmedet :))))

Leállsz vitatkozni :)))))

HaD 2020.12.03. 13:34:19

@konrada: Nem..csak éppen ezek nem hétköznapi embik hanem hivatalt töltenek be...."kicsit" rossz a szövegértés vagy én nem voltam egyértelmü.Az efféle funkcionáriusokat át KELL világítani...tudtommal. Az meg pláne ha mint jó páran feszegit hogy évek óta "köztudott" akkor meg alap kérdés hogy a nemzetbiztonsággal "törödö" apparátusnak igen csak rá kellett volna néznie nem zörög a haraszt alapon is...ha már maguktól nem csekkolták az ilyen szintü hivatalnokokat. ...de valszeg ez még jobban összezavart öregem:):)

dare 2020.12.03. 13:36:10

@varsoigyros: Ingatag az a morális tákolmány, amit ácsolni próbálsz TGM mondataival.
TGM is sok mindent elfelejtett már, ne erőltesd ezt.
Pláne a 18-as kampány ismeretében.
Védhetetlen most ez, azoknak meg pláne, akik rendszeresen mások nemi irányultságán szoktak élcelődni végső érvként.
De ahogy korábban is írtam, ez nem oldalfüggő.

Patreides · patreides.blog.hu 2020.12.03. 13:52:12

@CleanYourRoom: "Miért elképzelhetetlen egy liberális számára, hogy valaki alternatív szexuális érdeklődése ellenére esetleg konzervatív nézeteket vall, és azt tartja ideálisnak, hogy a gyerekek anya és apa mellett, családban nőjenek fel? Márpedig léteznek ilyenek, nem elhanyagolható számban, és nem mindenki vállalja fel szívesen nyilvánosan a másságát..."

Hogy mi az ideális, az egy dolog. Hogy adott helyzetben mi az optimális, az meg egy egész más dolog lehet. Nyilván jobb egy elvált szülővel élni, mint állami gondozásban. És annál az is jobb, ha két azonos nemű neveli a gyereket szülőként, ha amúgy megadják neki a szeretetteljes, gondoskodó családi légkört.
Annál meg bármi jobb, ha mondjuk a gyerek a gyönyörű, hagyományos családban él, ahol papa iszik, mama sír, vagy ő is iszik, a rendesen gyereket verik, esetleg a mamát is, vagy éppen a mama ver mindenkit (ilyen is van, bár ritkábban).

Az, hogy valaki "konzervatív nézeteket vall" még nem feltétlenül jelenti azt, hogy például ne kellene felszólalnia akkor, ha a pártja üdvözli egy, a másság iránt érzékenyítő mesekönyv bedarálását, főleg akkor, ha maga is ennyire "más".
Mert az, hogy csak titokban lehet "más", az pont azért van, mert a társadalom nincs érzékenyítve az ő helyzetére, és nyilván tudja, hogy ha a nyilvánosság elé lépne, mit kapna a nyakába ezzel.
De ez a "titokban kiélem a vágyaimat, de másoknak előírom, hogyan viselkedjenek a 'konzervatív' elvárásaim szerint" dolog elég álszent szagú viselkedés.
Főleg akkor, ha mindezt az illető a luxus szintű megélhetéséért teszi... bár kicsit menti dolgot az, hogy egy olyan pártban volt, ahol mára már az "igazodsz, kussolsz, vagy mehetsz kukutyimba zabot hegyezni" a tudott választási lehetőség.

"Valószerütlen púpot a háton
Valószerüvé tenni kell,
Méghozzá úgy, hogy világnak hátát
Hajlítni kell egy púpig el.
És ha e gigászi gerinc is hajlik,
Richárdnak púpja nagy mintát követ,
Meggörbedt idöben meggörbedt férfi
Legelsö divat ím így lehet.
Viszketö háttal bámuljuk ööt,
Idök hajlását felismeröt,"

citrix 2020.12.03. 13:57:26

Orbán gépezetébe egyre több homokszem kerül. Szó szerint. Nem tesz jót neki, álmatlan éjszakákat hoznak rá hű emberei. Tudja, semmi se tart örökké, a NER recseg-ropog, az állami pénzek és az uram-bátyám hierarchia működteti. Nem lesz őszinte a mosolya a karácsonyfa alatt és a homárt is megutálja egy életre.

sZulamith 2020.12.03. 14:05:06

Magánügy! Az időseknek 1.2% emelés jut, hogy lehetőségük legyen méltón képviselni őket is. Méltón? Szégyen még a diplomásokra is, mert nem gondolkozni, és a csatornát választani több mint nevetséges. Gondolom nevet kell majd választania, mert aki megismeri nevető görcsöt kap. :)

Alick 2020.12.03. 14:13:19

A punci-, illetve ánuszvadászatot hajszoló szexfüggőket személyesen ritkán érdeklik az örökbefogadás körüli jogok - a határvonal nem önmagában a szexuális orientációk között húzandó meg.

Alick 2020.12.03. 14:21:41

@karoly_4: "mintha Thürmer Gyuláról kiderülne, hogy titokban ő India leggazdagabb magánvállalkozója."

Én ezen se lepődnék meg... a fiát pedig a fidesz fizette.

Patreides · patreides.blog.hu 2020.12.03. 14:22:38

Megjött barbapapa,.. Hogy hiányzott.

2020.12.03. 14:23:29

@nemecsekerno_007: menjetek szobára, úgyis tudod kitől kell kérdezni, hol lesz a legközelebbi buli :))))))

2020.12.03. 14:25:27

@Kampfer: "Ilyenkor ásni szokás... " - kezdhetnéd magaddal, te szófosó farok :)

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.12.03. 14:29:05

Atya Isten, a TGM-et megvette a Zorbán??? Nem kellene emiatt most kicsit bérretegnünk?

Patreides · patreides.blog.hu 2020.12.03. 14:32:35

@Alick:
Ez a vadász írta a laptopján Magyarország gránátszilárdságú alapszörnyvényét.
Nyilván a helikopteres háziszarvasvadász akkoriban épp nem ért rá, éppen azt figyelte, melyik rockbanda sátáni számaiban bukkan fel maga a vasárnapi nyitvatartást követelő hegyesszarvú patás fekete öreg ördög.

konrada 2020.12.03. 14:35:04

@HaD:
Én már az előbb is értettelek.
Azt szeretnéd, ha titkosszolgálati eszközökkel figyelnék meg azt, aki valamilyen szinten a hatalom közelébe kerül, nehogy lehessen valamiféle magánéleti titka.
...persze hogy hol a határ ebben, az már majd a Nagytestvér kompetenciája...

...jóféle fasiszta vagy te!;))

Patreides · patreides.blog.hu 2020.12.03. 14:43:17

@Tsteinar: "TGM évek óta egy alternatív valóságot épített maga köré, és nem hajlandó felemelni a fejét. "

TGM egy ultrasznob elitista, olyan magas lóról nyilatkoztat ki ellentmondást nem tűrő motyogással, elharapva a mondatok végét, hogy időnként nem csak nem érti őt a földi halandó (ami természetes, ugye), de a hangja le se jut hozzá a magasból.

"Lejönnél onnan, kérlek?
Hiszen az égi magasság
Annak, aki oly törékeny
és éjjel kísértetet lát"
youtu.be/zrPnSawu8EM

konrada 2020.12.03. 14:52:03

...matyinak úgy látszik, valami komolyabb kezelésen lehetett ma, hogy csak most került elő.

gigabursch 2020.12.03. 14:53:33

@Kampfer:
Kb, mindenben egyetértek.

Három észrevétel:
1.) ez az egész genderlobbizmus pont ugyanolyan zsidó belügy mint a mítú mozgalom élharcosainak nyekergése. Mert azok a szerepsoztó dívány miatt nyekeregtek.
2.) a fidesznem a saját soraiban rendet kell tennie, ha tartani akarja magát a politikai elveihez. Az elv meg olyan, mint a fing. Az ember tartja, amíg tudja.
3.) TGM már harminc éve a politikai kerti budi emésztőjének a szintjén van. Hótt fölösleges bármiről is megkérdezni.

gigabursch 2020.12.03. 14:54:36

@HaD:
Ez bizony érdekes kérdéskör...

Patreides · patreides.blog.hu 2020.12.03. 14:55:06

@HaD: "Az efféle funkcionáriusokat át KELL világítani...tudtommal."

Az európai uniós képviselőknek nem kell nemzetbiztonsági átvilágításon átesnie.
www.blikk.hu/aktualis/politika/szajer-jozsef-nemzetbiztonsagi-atvilagitas/3ecelkp

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2020.12.03. 14:58:55

Nem is értettem, hogy TGM miért ilyen szégyenlős.

Utána Fegyőr már nem volt. Ő a másik véglet, a bunkó volt.

gigabursch 2020.12.03. 15:02:06

@citrix:
Az a gondja vektornak, hogy sok homokszem már régóta ott van és nem csak a felületet karcolta meg, hanem bizony itt-ott be is rágódott.
Ilyenkor a gépészetben elő szokott kerülni a nagygenerál...

sas70 2020.12.03. 15:03:42

Nagyon nevetséges, amikor a szentkeresztényi értékrenddel megáldott főfideszes, egy szexpartiról, (állítólag meztelenül), droggal teli hátizsákkal menekül a rendőrök elől, egy ereszcsatornán lógva!

A felháborító része, amikor az ostoba képmutatásról kiderül a valóság!

TGM véleménye, pedig egy vélemény. Lehet vele egyet érteni és nem egyet érteni.

Ami kissé árnyalja a képet, hogy miközben Szájer szentkeresztényi tákolmányt csinál, ő maga egy pillanatig sem gondolja komolyan, mert lehet, hogy éppen a következő szexparti jár az eszében. Ez pedig egy olcsó és ócska képmutatás és még annál is nagyobb bűn, mert egy olyan hatalom részeszese, ami nyilván valóan egy álszent, hazug, népbutító propaganda terméket akar lenyomni az emberek torkán.
Azon azért ne nagyon csodálkozzunk ezek után, ha az emberek kiröhögik őket egy ilyen eset után, vagy mélyen felháborodnak egy Kaleta ügyön!

Milyen szép lesz majd ezek után, amikor a szentcsaládos píár mellé, az embereknek eszükbe jut, az ereszen lógó Szájer képe!
Hatékony lesz az biztos, jobb, mint egy kabaré!

gigabursch 2020.12.03. 15:05:41

Az a blogger, aki Brendel Mátyást (most épp Karoly_4) nem takarítja ki egyből és azonnal, annak komoly problémái vannak.

Tudom javasolni pártreferenciafüggetlenül @Kurt úrfi vonatkozó blogját.

Előre is köszönöm

HaD 2020.12.03. 15:36:57

@Patreides: köszi a választ....lehet borkait Sem meg kelétát Sem kellett:)??? ...fogalmam sincs de aki közügyekben eljár avagy közpénzt kezel azt talán csak meg kellene vizsgálni idönként hogy nem e zsarolható vagy nem szokott e rá valami olyan cuccra szenvedélyre ami miatt kétséges a megbízhatósága...monjuk egy közjegyzö vagy egy rendör de egy bíró pláne köztisztviselö(Köz Tisztség/tisztesség Viselö:)) személy monjuk a lakáshivatalban...ezek azok az emberek akik a mindekori hatalmat képviselik a közemberek elött....ha ezek letolt gatyában buzibarból vagy kuplerájból esetleg kártyabarlangból ereszen mászkálnak ki avagy qrva drága jachtokon kurváznak betépve esetleg kiskorúakat molesztálnak akkor nem igen elvárható a köznép tisztességes hozzáállása az adott közösség vagy mondjuk nemzet érdekeihez...söt. De a legnaygbb gond és a bünözés melegágya hogy hivatalukban ezek zsarolhatóak....ennek kivédésére ha nincs jog akkor a jogalkotó a hatalmon lévö a gazember és alkalmatlan....ja és ennek a szájernek a neje a legfelsöbb bíróság elnöke...gondolom öt Sem kell átvilágítani:):)...amibe a család is beleértendö...

HaD 2020.12.03. 15:40:11

ja és ö írta az alkotmányunkat:)..legalább is ezzel kérkedett..ehhez sem senkinek semmi köze?????

Patreides · patreides.blog.hu 2020.12.03. 15:53:59

@HaD:
"köszi a választ....lehet borkait Sem meg kelétát Sem kellett:)??? "

Keletát átvilágították, vagyis neki volt "C" típusú átvilágítása.
Ezért mondták, hogy ezek szerint az szaharát sem ér.

"ja és ennek a szájernek a neje a legfelsöbb bíróság elnöke...gondolom öt Sem kell átvilágítani:):)...amibe a család is beleértendö..."

Handó Tünde az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke volt, most pedig már alkotmánybíró... És egyik tisztségnél sem kell átvilágítás a törvény szerint.

Legfelsőbb bíróság már nincs, már Kúria van. Az elnökét nemrég nevezték ki, Varga Zsolt András korábban alkotmánybíró volt, igazi bírói gyakorlata nincs,az ellenzék echte fideszes meghízottnak tartja.

Patreides · patreides.blog.hu 2020.12.03. 16:01:39

@HaD: "ja és ö írta az alkotmányunkat:)..legalább is ezzel kérkedett..ehhez sem senkinek semmi köze?????"

Az eredeti Alaptörvényt. Amit éppen most módosítanak kilenc év alatt kilencedszerre, ez évi egy módosítás.
Az Usa alkotmányát 231 év alatt módosították 27-szer. Sehol sincsenek, látszik, hogy az Usa nem egy jogállam.

paragrafus 2020.12.03. 16:49:19

Ahogy Borkai Zsolt esetében, úgy Szájer József magánélete sem érdekel. A nemi identitása is az ő kizárólagos magánügye (na meg esetleg a feleségéé) Mindaddig, amíg ő csak magánember.

Ugyanakkor van itt több olyan szempont, amely már igenis közügy, ezért nem is tudok mellette szó nélkül elmenni.

Egyrészt egy uniós képviselő, aki képvisel valakiket, egy egész országot, annak példát kell mutatni. Az uniós képviselő nem magánember. A magánéletében sem. Nem élhet kettős életet. Nem teheti meg, hogy a magánéletében mást mutat, mint amit meg akar jeleníteni. Főleg az egész ország képviseletében.

És hogy ez mennyire így van, azt mi sem támasztja alá jobban, mint az, hogy amikor elkapták, akkor a mentelmi jogára hivatkozott. Amely mentelmi joga csak a hivatalos munkája kapcsán és keretében illeti meg. És ha ez esetben is a mentelmi jogot hívta segítségül, akkor ezek szerint ő ezt hivatalos munkának gondolta. Ez esetben pedig semmiképpen sem lehet magánemberről beszélni.

Éppen ezért furcsa, hogy egy ilyen hivatalos munkájából az ereszcsatornán keresztül akart elmenekülni. Miért? Nekem ez újdonság, hogy valaki a munkahelyét (mert az uniós képviselőt csak a munkahelyén, az Uniós Parlamentben végzett munkájával összefüggésben illeti meg a mentelmi jog) nem az ajtón keresztül hagyja el, hanem az ereszcsatornán keresztül. Ráadásul anyaszült meztelenül. (Igaz, hogy a fantáziám időnként nekem is kreatív, de azért azt elképzelni sem akarom, ahogy az ereszcsatornán mászik lefelé, anyaszült meztelenül)

Abból a tényből, hogy Szájer József egy melegbárban volt résztvevő, sok mindent elárul. Ez a magánéletén túl annyiban közügy, hogy Szájer József olyan liberális országban élt, ahol ezt megtehette, ahol azokat az embereket egyenrangúnak tartja a társadalom, az ország, ahol ugyanazon jogaik vannak a nemi kisebbségeknek, mint bárki másnak, miközben a Szájer József által képviselt és megjelenített párt mindezt itthon lényegében tiltja, üldözi, elutasítja. És míg Szájer József mindezen jogok korlátozását megalapozó alaptörvényt megalkotta, addig ezekkel a jogokkal, melyek - többek között az ő jóvoltából - kitöröltetett az alkotmányos jogok közül, addig ő maga élt, élhetett ezekkel a jogokkal.

Miközben hathatósan közreműködött abban, hogy ezek a politikai és társadalmi szakadékok itthon még jobban elmélyedjenek. Az őt delegáló fidesz megtiltotta az örökbefogadást az azonos nemű pároknak, de eltörölték a melegházasságokat, valamint a nemi kisebbségek azonos jogaik. És mindezek tekintetében Szájer József személyében is és a politikájában is, valamint a szemléletében morálisan közüggyé vált.

Miközben pedig az a párt, amelyet úgymond megjelenít az uniós Parlamentben, vagyis egész Európában, az itthon (látszólag) templomba jár, a család szentségéről beszél (Vajon mi lehet a reakciója minderre a feleség, Handó Tünde, akinek alkotmánybíróként - többek között a kisebbségek, ezen belül is a nemi kisebbségek jogairól kell döntenie)

Borkai (bár ő is védhetetlen volt) önkormányzati szinten bukott, ezért is, e tekintetben nem volt akkora nagyvad. Ellenben Szájer minden tekintetben sokkal nagyobb vad. Az ő levadászása nem nem egyszerűen a fidesz belügye, ez már (a fentiekben kifejtettek alapján) az egész társadalom problémája. Hiszen az általa képviselt és megjelenített érték(telen) rendet az egész országra, mindannyiunkra akarták rákényszeríteni.

És ami különösen súlyos mindebben, hogy miközben ezt a csomagolást öntötték a nyakunkba, elvárva mindannyiunktól, hogy ezt a hamis keresztény erkölcsiséget valljuk és jelenítsük meg, addig mind Szájer József, mind az egész fidesz ez mögött a nagy keresztényi álarc mögötti sunyi, kétszínű magatartás- és viselkedési formát gyakorolta a valós életben.

Ez az egész immár olyan súlyos, hogy ennek már mindenestől buknia kell. Végtelenül mocskos és romlott a fidesz egész belsője. Ez a mostani ügy csak megvilágította ezt az egész bensőt, ami már eddig is ilyen volt. De most kitárult az egész kisgömböc belseje, amely már eddig is túlzabálta magát. Nem ismerték sem a határt, sem a mértéket. Elszaladt a paci alattuk. És ha a piramis a tetején csorbát szenved, annak le kell gyűrűznie az aljáig.

Illiberális ahogy Kossuth Lajos mondta 2020.12.03. 16:59:02

@karoly_4: Magánéletében, szabad idejében azt csinál amit akar.

paragrafus 2020.12.03. 17:03:24

Nem hiszek a véletlenekben. A Borkai, Kaleta, Szájer esetek után megállapítható, hogy nem egyszerű botlásról van szó, hanem egy életformáról. Mindegyikük esetében a botrány külföldön történt. Mindegyik kapcsán felmerült a gyanú, hogy a kormány részéről már azelőtt tudhattak mindegyik ügyről, hogy azok kipattantak volna.

Orbán tavaly fogalmazta meg:
„Bajtársak vagyunk, és szavak nélkül is tudjuk, hogy egy vérből valók vagyunk. A bajtársiasság a legfontosabb dolog. Politikai pártként és szövetségesekként is ezen fordul meg a sorsunk. A bajtársiasság azt jelenti, hogy akkor is lojális vagyok hozzád, amikor te tévedsz, s akkor is számíthatok rád, amikor én tévedtem. És, barátaim, ugyan melyikünk nem tévedett még az elmúlt harminc év során? De összetartottunk, de zártuk a sorainkat, vállt a vállnak vetettük, őszinték voltunk egymáshoz, és végül minden nehézségből mindig kilábaltunk.

Immár új értelmet nyert ez a beszéd. Érthetővé váltak Orbán szavai. A lényege, ne mondj rosszat a fideszes társadról. Egyre kevésbé az ellenfél támadásai és egyre inkább a bajtársiasság abroncsai tartják össze a közösségük dongáit. Ha a hallgatóságnak nem is volt teljesen egyértelmű, amit hallottak, a beavatottak nyilván tisztában voltak vele, miért hangzott el mindez. Ez egy nagyon világos és egyértelmű üzenet volt.

Kormányzati szinten tudniuk kellett mindenről, mert ilyen szintű hullámai is vannak az ügyeknek. Kezdve onnan, hogy a szekuláris államot egy hamis keresztény állammá akarják átalakítani.

A kereszténység emlegetésétől zengett a fidesz elmúlt tíz éve. A fidesz Isten nevével az ajkán írt új, konszenzusmentes alkotmányt, Hozott új, jogfosztó egyháztörvényt, borult össze keleti diktatúrákkal, és rohant ki a nyugati demokrácia ellen. A keresztény kormány Istent emlegetve szaggatta el a szociális háló maradékát, lehetetlenítette el a középosztályt; Isten nevében rendelte alá a magyar kultúrát politikai direktíváknak. A kereszténység nevében folyik hosszú évek óta a közpénzek lenyúlása. Keresztény hírhamisítás zajlik a közmédiában, Keresztény gyűlöletkampány folyik a másként gondolkodók ellen.

Orbán a hatalmát egyenesen istentől eredezteti és ebben a hívei nem is kételkednek. A szemükben Orbán Viktor a kiválasztott, aki átvezeti a nemzetet a sötét, liberál-globalista jelenből egy szebb, igazabb, magyarabb, keresztény jövőbe. Aki Orbánnal fordul szembe, végső soron Isten akaratával fordul szembe. A kormányzat ideológiai bunkóként forgatja a kereszténység kategóriáját, ideológiai fegyverként próbálja felhasználni az egyházakat.

Nem véletlen az sem, hogy hálaadó szentmisével köszöntik híveik Orbánt a születésnapjain. Nem ismernek mértéket és jó ízlést, imádatuk kifejezésében. Visszatérő motívum a kézcsók, a VIK-TOR-VIK-TOR skandálás, a révült extázis, a menetelés Orbán arcképe alatt, sőt: magához a názáreti Jézushoz való hasonlítás.

Orbán politikailag teljesen igénytelenné vált. Program, koncepció helyett már elég neki néhány jó szlogen. Tömeggyűlésein - amikor az egyéni tudat beszűkül - nem az érzelemmel teli szó dominál, hanem csak maga az érzelem, a törzsi ösztönök, az együvé tartozás lelkesítő érzete, a közösség boldogságot ígérő mindenhatóságának hite, a harci hév, a háborús eufória, az ellenfél-ellenség iránti indulat felkorbácsolása, a vezér feltétel nélküli elfogadása, imádata.

Orbán profi módon ötvözte a szektaépítési technikákat a modern politikai marketinggel. A fidesz-vallás a bizniszegyházak minden fontosabb jellemzőjével operál: virtuális valóság megteremtése, saját nyelv és szimbólumok használata, élményközösség, a tagok kiválasztottságának hirdetése, gyűlölt ellenségkép kijelölése.

Csakhogy aki nem választóinak tudatára, hanem csak híveinek tudatalattijára akar hatni, aki nem meggyőzni akar az igazáról, hanem a törzsi ösztönök előhívásával operál, aki az ellenséggel szembeni szüntelen fenekedéssel állandósított harckészültségben, háborús hevületben tartja követőit - az olyan történelmi figurák utóda, akiktől már szabadulni reméltünk. A múlt tekintetében szelektíven amnéziás, a jövőről pedig halvány lila fogalma sincs.

Mindez nem más, mint egy hatalmas, keresztényinek felfestett, valójában egy, az egész országot és a társadalmat átverő, hamis máz. Egy cizellált dekoráció, melynek a tartalmát nem látjuk, viszont hatalmi szintről el akarják velünk hitetni, hogy az van benne, amit láttatni akarnak velünk. És még mindig nagyon sokan vannak, akik vakon és a legkisebb kételkedés nélkül hisznek benne. De ha egy párt arculatát kizárólag fizetett talpnyalók és holdkóros rajongók képviselik, az a párt nyílegyenesen tart a szánalmassá és röhejessé válás útján.

Egyre több a repedés ezen a márványnak láttatott külcsínen, melyen kivillant a valódi tartalom, de most a Szájer-ügy mutatta meg igazán a romlott belbecset. A megcsúfolt, meghazudtolt és bemocskolt kereszténységet. Mely csak kifelé kereszténység, befelé maga az undorító mocsok. Ezért is üzenem a fidesznek: nézzetek tükörbe és köpjétek szemközt önmagatokat.

tatárfejű kutya 2020.12.03. 17:14:12

játszotta Gazsi a csúcs értelmiségit, hogy ő aztán nem olyan...ő aztán nem dobálózik szarral...csak az a helyzet, hogy ez a közélet. Néha az alkotmányról kell vitázni, néha pedig egy meleg-gruppenbe keveredett európai képviselő ügyéről, aki elvileg az országot képviseli, nem kevés adó foritért cserébe.

Ez a valóság Gáspár...el lehet persze vonulni az elefántcsont toronyba, de akkor tényleg el kell vonulni és nem csak a nekünk tetsző ügyekben véleményt formálni, amihez amúgy a magyar lakosság 70-80%-nak fogalma sincs.(pl: Engels 200, Marxizmusról és egyebekről, Eörsi Istvánról...stb-ezek a közelmúltban született írásai) Ezek nagyon érdekes írások, kb a lakosság 2-3% körében.

lacko61 2020.12.03. 18:26:31

TGM éppen segget vált.

ezneménvagyok 2020.12.03. 18:29:06

Tamás Gáspár Miklós most zárta magára az elefántcsonttorony ajtaját. Innentől kezdve bármi, amit mond, az érdektelen, vagyis "dögunalom".

ezneménvagyok 2020.12.03. 18:30:33

(Ezt a balfaszt meg vágjátok már ki innen, légyszi. Ellehetetleníti az értelmes kommunikációt.)

el somorrito 2020.12.03. 18:45:02

TGM mondott egy sokkal kevésbé vállalható dolgot is. Beleszállt a multikultit kritizálókba azzal, hogy ha ellene vagyunk a multikultinak, akkor erdélyben is be kell zárni a magyar iskolákat, és betiltani a magyar nyelvet.
Nos. Először is 1945 óta, ahogy oly sok fogalom, a multikulti fogalma is mást jelent egy kicsit. Manapság azt értik alatta, hogy a multikultit támogatók nagy része a megélhetési migráció támogatásával próbál etnikailag színes területet kialakítani, figyelmen kívül hagyva akár ennek veszélyeit is. Gondoljunk csak a legutóbbi Francia, és osztrák esetekre.
Erdélyben, nyugodtan állíthatjuk, hogy őshonos kultúra a magyar, és a szász.
Az Oláhok pedig balkáni ellatinosodott illírekként kezdtek keleti irányba terjeszkedni.
Egyfajta középkori "multikulti" keretében aztán kezdték őket olyan területekre is betelepíteni, mint a Maros völgye, ahol a tatár dúlás megritkította a lakosságot. (Érdekes hasonlóság a mai multikultit támogatók érvrendszerével) "Kellett a munkáskéz"
Az eredménye hamar meglett. A "multikulti" bejött. mostanra a Magyarság lett a másodrendű kisebbség erdélyben. Ennek ellenére, nem tudok róla, hogy magyarok elkövettek volna terrorcselekményeket román ortodox templomokban. Igaz, fordítva se tudok ilyenről. (Hacsak nem a vesszük a Román temetőgyalázásokat ebbe a kalapba. ) Éppen TGM-nek kéne ez irányban a szavát felemelni.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2020.12.03. 19:18:04

@Kampfer:

Mindkét kommenteddel csak egyetérteni tudok, így nem is írok semmit, te mindent megírtál.

@CleanYourRoom:

+1

birkamenet 2020.12.03. 20:17:45

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "@Kampfer:

Mindkét kommenteddel csak egyetérteni tudok, így nem is írok semmit, te mindent megírtál. "

Amikor az egyik idióta rátalál a párjára. Szép egy illiberált pár vagytok! Szájerezni szoktatok?

Hülye aki elolvassa! 2020.12.03. 20:31:38

Jellemző az ellenzékre, hogy Szájerrel akarja megdönteni a rendszert. Vihar a biliben.
Az, hogy az önkormányzatoknak adóemelést tiltó kormány, 40% büntető adót dob katások tízezreire, arra azt sem mondják bakfitty. Ez az ellenzék akkor sem lenne képes legyőzni Orbánt, ha a Fidesz a Parlamentben szervezne pedofil konferenciát Hitler jelmezben.

vakablak 2020.12.03. 22:03:20

TGM régesrég kiírta magát a komolyan veendő emberek közül. Már annyit sem érdemel, hogy akár csak átfussam, mit dörgedez megint.

phls 2020.12.04. 00:16:24

Nem értem a blog gazdáját, hogy miért nem szórja ki ezt a büdös brendelmátyást. Ez egy megdöglesztendő állat.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2020.12.04. 00:34:56

@phls:

Az ügyvédnő megkérhetné Kurt úrfi teutonordikus vezértrollt, ő aztán élvezettel matyitlanítaná ezt a blogot is.

Török törp hörcsögöt bökő bögöly 2020.12.04. 01:47:40

Szájer elvtárs iratok helyett drogokkal igazolta magát. És a pöttöm, töpörödött farkával. A rendőrség egyből felismerte: "ön lenne, a magyar botrány-celebpárt képviselője? Rendben, mehet, de csak az ereszen keresztül!"

Török törp hörcsögöt bökő bögöly 2020.12.04. 01:57:17

Odalenn egy járókelő mutatta a hatóságoknak:
"ott fenn, látják, egy sellő libben, ereszről ereszre sebtiben.
Rajta egy szál kendő, s egy speeddel teli szatyor lebben.
Ugrik, szökell vérző kézzel, habzó szájjal
Pártja védi őt hangorkánnal."

Török törp hörcsögöt bökő bögöly 2020.12.04. 02:04:44

Egy meztelen mormon
Ereszen remegve pártimát mormol.
Tobzódik benne az illiberált hormon,
Ezentúl otthon
Alsógatyát horgol.

lobster thermidor 2020.12.04. 08:07:06

A baj ott kezdődik, hogy TGM valmiféle elefántcsonttoronynak vélt piedesztálra helyezve magát hülyéz le mindenkit. Szájer viszont az ország egy részét képviselte Brüsszelben, tehát nem csak saját magát tette nevetségessé, hanem azokat is, akik eddig arról papoltak, hogy már csak ők hordozzák magukban vegytisztán az európai kereszténység DNS -ét, és a keresztényi erkölcsökről, és kultúrfölényéről szónokolnak. TGM nem tegnap kezdte, tehát pontosan tudta, mint egyébként mindenki, aki megfordult a poltika, és a parlament környékén, hogy Szájer a hátsó kapura játszik. Azért küldte Orbán Brüsszelbe, ahogy egyébként a más problémákkal kűzdő Deutsch Tamást is, mert ott elenyésző volt a lebukás esélye, hacsak nem csinál valamilyen nagy ostobaságot. Hát megcsinálta, az egész világ erről beszél, és nem csak a bulvársajtó foglalkozik a meglehetősen kínos üggyel. TGM hallgatása egy erőltetett manír, ami majd eszünkbe fog jutni akkor, amikor semmiségekért fogja kiosztani az ellenzéki pártokat.

Patreides · patreides.blog.hu 2020.12.04. 08:55:20

@lobster thermidor: "TGM hallgatása egy erőltetett manír"

TGM egész lénye egy erőltetett manír.
Az értelmiség sokféle módon követheti el az árulást. Például, ha leszáll a napi politika mocsarába, és mélyre süllyed benne.
De úgy is, hogy nem szólal meg, amikor szólnia kellene, hiszen ezért (is) tartja őt a társadalom.
TGM szerintem téved, amikor hallgat, de lelke rajta.

Andy73 2020.12.04. 13:59:35

Ez már az n+1. cikk, amelyik szerint egy konzervatív pártnak nem lehet meleg tagja. Gyakorlatilag elvárták volna, hogy kizárjanak egy alapító tagot a nemi irányultsága miatt. Azon csodálkoznak, hogy ez miért nem történt meg már régen.
Ha tovább megy ez a mantra, akkor tényleg sikerül elhitetni az emberekkel, hogy a konzervatív kormánypártok képviselik a heteroszexuálisokat, az ellenzék meg a melegeket és a többi LMBTQ-tagot.
Nem hinném, hogy ez az ellenzéknek kedvezne.
Főleg úgy, hogy Szájer már ki is lépett a Fideszből.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2020.12.04. 14:08:13

@Andy73:

Így igaz: attól, hogy valaki balszerencséjére homoszexuálisnak született, még simán képviselhet egy konzervatív világnézetet. A homoszexuálisok is egy férfi és egy nő alkotta családban születnek, nincs semmi meglepő abban, hogy a hagyományos családmodellt tartják jónak.

Dr. Sándor Zsuzsa · http://jog-asz.blog.hu/ 2020.12.04. 17:27:52

@Andy73: Teljes félreértés. Szó sincs arról, hogy baj lenne, hogy meleg. Meg is írtam, hogy ez magánügy. Ha figyelmesen elolvasod a posztot, te is rájössz, hogy nem ez a probléma, hanem a hazudozás, álszentkedés, a menekülés, a drog birtoklás és az, ahogy a fidesz hirdeti a "keresztény értékrendet", hogy beleírja az alkormányába, hogy az anya nő, az apa férfi, ez az, ami álszent népbutítás.

Andy73 2020.12.04. 18:12:12

@Dr. Sándor Zsuzsa: Ld. az utolsó kommentet.

"az, ahogy a fidesz hirdeti a "keresztény értékrendet", hogy beleírja az alkormányába, hogy az anya nő, az apa férfi, ez az, ami álszent népbutítás."

Ezzel nem értek egyet. Az, hogy az anya nő, az apa férfi, biológiai tény, a természet rendje. Ezt minden normálisan gondolkozó ember így gondolja, nyilván Szájer is. Tudtommal még nem sikerült embert klónozni, sem gépen legyártani vagy kinyomtatni. Eddig csak anya, vagyis nő szült gyereket, női petesejtből, és apa, vagyis férfi is kell hozzá, legalább az ivarsejtje, a megtermékenyítéshez.
Persze lehet játszani a szavakkal, ha neki úgy tetszik, mondhatja valaki, hogy az anya férfi, az apa meg nő, de attól még nem lesz se igaz, se értelmes.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2020.12.04. 18:47:30

@Dr. Sándor Zsuzsa:

"hogy beleírja az alkormányába, hogy az anya nő, az apa férfi, ez az, ami álszent népbutítás."

Mégis mi a baj azzal, hoguy az anya nő, az apa meg férfi?

@Andy73:

"Eddig csak anya, vagyis nő szült gyereket, női petesejtből, és apa, vagyis férfi is kell hozzá, legalább az ivarsejtje, a megtermékenyítéshez."

Rest assured, már folynak a kísérletek, amelyek során a petesejtből eltávolítják az anya DNS-ét, és egy másik egyed DNS-ét teszik be. Hamarosan egy Y kromoszóma előállítása sem lesz gond. Ezek persze tudtommal még csak állatkísérletek, de nyilván embereken is fogják alkalmazni, amint csak lehet, akár illegálisan is.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2020.12.04. 18:50:05

Aztán csak pár hónapos infó, hogy állítólag Franciaországban a szül. a. kivonatokban már nem az áll, hogy anya és apa, hanem az, hogy szülő 1 és szülő 2.

bankvezér 2020.12.04. 19:17:48

Mi történt itt? A "Karoly" nevű hozzászóló meghülyült, hogy 100-szor leírja ugyanazt?
Nekem az a véleményem, hogy TGM azért nem akart Szájer ügyéről beszélni, mert talán ő maga is homoszexuális...???
Remélhetőleg 2022-ben Orbán Viktor elveszíti a parlamenti választásokat. Ez jó dolog. Most még azon kell gondolkodni, hogy mit lehet kezdeni az orbáni "örökséggel". Nem lesz könnyű az orosz titkosszolgálatot kiköltöztetni Budapest központjából, a Lánchíd palotából.

Andy73 2020.12.05. 00:05:53

@bankvezér: 2022-ig még sok víz lefolyik a Dunán, de abban ne reménykedj, hogy emiatt veszíteni fog. Sokan reménykedtek a baloldalon egy-egy felkapott ügy után, aztán jött az újabb kétharmados Fidesz-győzelem. Rengeteg olyan poszt is volt már itt az indexen, amelyik az Orbán utáni korszakot vizionálta. Most Szájer ment, ahogy korábban pl. Fodor Gábor is, de Orbán és a pártja maradt.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2020.12.05. 07:56:57

@Andy73:

A helyhatósági választások eredményei azért azt mutatják, hogy hacsak az ellenzék nem bénázza el nagyon, komoly esélye van Orbán megbuktatására. A járvány és az ebből eredő gazdasági visszaesés erősen az ellenzék malmára hajtja a vizet, hiszen ellenzékből könnyű fűt-fát ígérni, amit aztán úgysem tartanak be.

"Most Szájer ment, ahogy korábban pl. Fodor Gábor is, de Orbán és a pártja maradt."

Szájer nem úgy ment, mint Fodor, Szájer nevetségessé (is) vált, ami többet árt és fog is ártani a Fidesznek.

Andy73 2020.12.05. 11:19:46

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Pest nem egyenlő az országgal. Pesten nyert Karácsony, valószínűleg éppen a Borkai-botrány miatt, de Borkai még így is nyert Győrben, vidéken nem változtak különösebben az erőviszonyok. Legutóbb a teljes összefogás is kikapott az időközin a náci jelöltjével.
Borkai ügyét pont az önkormányzati választások előtt robbantották ki. Szájer ügyét pedig pont a vétó bejelentése után, de a parlamenti választásokig még több mint egy év van hátra, addig még sok dolog történhet.
Valóban a járvány és az ebből adódó válság a legnagyobb kihivás, Trump is abba bukott bele. Ha jövőre vége lesz a járványnak, akkor a választásokra már javulhat a gazdaság is, de ezt még nem lehet pontosan tudni. Egyelőre még inkább romlik a helyzet, de a britek már kezdik az oltást, és az talán nálunk is megoldja majd ezt a problémát.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2020.12.05. 17:07:19

@Andy73:

Pár perce olvastam, ,hogy jövő év első felére ígérik nálunk az oltást. Háááát, ez nem igazán biztató. :(

Cím és alcím az index.hu -ról:

"Gyurcsány: Egy dolgunk maradt. Készülni
A DK elnöke már kormányozni akar."

Csak ettől óvjon meg bennünket az Úristen!

bankvezér 2020.12.06. 09:47:19

@Andy73:
@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Egyedül Gyurcsány tudja megnyerni Orbánnak a 2022-es parlamenti választást. ( Ezt én is így látom. )

bankvezér 2020.12.06. 09:56:10

@Andy73: Orbán mindenhová katonai vezetőket nevez ki . Például a SZEF vezetőjének egy alezredest. :DDD
Ezen kívül vett már 20 tankot is ami olyan kevés, hogy csak a lakossági tüntetésekre lehet bevetni a fegyvertelen nép ellen . :DDD
Orbánt egyszerű legyőzni, csak azonnal el kell zárni előle a pénzcsapokat, és közben egy ellenzéki politikusnak átadni azt Orbántól visszatartott pénzt.
A magyar nép pedig megy a pénz után. "Pénz beszél, kutya ugat!" :))))

Kampfer 2020.12.07. 10:00:09

@Dr. Sándor Zsuzsa: Tisztelt bírónő!

Csak néhány gondolatára reagálnék.

"Szó sincs arról, hogy baj lenne, hogy meleg. Meg is írtam, hogy ez magánügy."

Ez valid. Nem ez vele a gond!

"...nem ez a probléma, hanem a hazudozás, álszentkedés, a menekülés, a drog birtoklás..."

Ez is korrekt, ezzel a gondolattal is egyetértek.

"...és az, ahogy a fidesz hirdeti a "keresztény értékrendet"..."

És ezzel mi a problémája, bírónő? Miért ne tehetné? Miért ne lehetne ez a politikai vezérelvük? Mi a baja a kereszténységgel akár önnek, akár a hazai ballib oldalnak? Illetve, ha egyes politikusok értékrendjével gondja/gondjuk van, mi a bajuk a keresztény értékrenddel? Egyes politikusok értékrendjét, cselekedeteit lehet vitatni, de általánosságban így támadni a kereszténységet, ahogy teszik, ez eléggé aljas és remélhetőleg kontraproduktív is! Továbbá Szájer kilépett a Fideszből, a tisztségeitől megvált, a párt és a miniszterelnök pedig egyértelműen nyilatkozott arról, hogy elfogadhatatlan a tette és nem egyeztethető össze a párt gondolkodásával mindaz, amit képvisel. Nos, mit tehettek volna még? Esetleg ugyanezt megtehetné a gajda és csapata, illetve velük a maszop is! Nem...?

"...hogy beleírja az alkormányába, hogy az anya nő, az apa férfi, ez az, ami álszent népbutítás."

Ez egy nagyon buta gondolat, bírónő! Ezek biológiai tények. Az apa az férfi, az anya pedig nő. Ezt megkérdőjelezni egy ostobaság és népbutítás. Alkotmányban rögzíteni mindezt egy teljesen valid kényszerintézkedés, hogy védelmet biztosítson a szélsőségesen ballib genderharcosok politikai törekvései ellen. Bírónő állítása téves!

@bankvezér:

"Remélhetőleg 2022-ben Orbán Viktor elveszíti a parlamenti választásokat. Ez jó dolog."

Nem! Nem az. Akkor lenne jó dolog, ha egy vállalhatóbb alternatíva ellen veszítene. De a jelenlegi alternatíva csak egy nagyságrendekkel rosszabb, veszélyesebb, kártékonyabb és undorítóbb lehetőség! Ellenük veszíteni kifejezetten rossz, sőt tragikus dolog volna!

"Most még azon kell gondolkodni, hogy mit lehet kezdeni az orbáni "örökséggel"."

Mely örökségre gondolsz? Mert van, amit meg kell tartani és van, amit föl kell számolni. A teljes 'örökséget' fölszámolni ostobaság volna!

"Nem lesz könnyű az orosz titkosszolgálatot kiköltöztetni Budapest központjából, a Lánchíd palotából."

Hiszen kellene a hely a 'zunijó' internacionalista segítségnyújtóinak, nem is beszélve a soros-féle 'pardavimárták' hadainak...

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "A helyhatósági választások eredményei azért azt mutatják, hogy hacsak az ellenzék nem bénázza el nagyon, komoly esélye van Orbán megbuktatására."

Pontos! Azt azért ne feledjük, hogy az országgyűlési választásokon itt élő más uniós állam polgárai nem szavazhatnak. Az a kis kamugeri viszont ilyen tízezrek szavazatát kapta meg!

"A járvány és az ebből eredő gazdasági visszaesés erősen az ellenzék malmára hajtja a vizet, hiszen ellenzékből könnyű fűt-fát ígérni, amit aztán úgysem tartanak be."

Ez is tűpontos. Sajnos itt is egyensúlyozni kell. Vagy a gazdaságot áldozza be a kormány, vagy néhány ezer idős, krónikus beteg sorsát. Bármelyik mellett is dönt, a 'zellenzék' ajándékba kap egy újabb indokot a fröcsögésre! Ingyen!

"Szájer nem úgy ment, mint Fodor, Szájer nevetségessé (is) vált, ami többet árt és fog is ártani a Fidesznek."

Ez is teljesen korrekt megállapítás.

@Bankvezér: "Egyedül Gyurcsány tudja megnyerni Orbánnak a 2022-es parlamenti választást."

Ez lenne a legjobb, amit az a 'dobrevné' tehetne...

"Orbánt egyszerű legyőzni, csak azonnal el kell zárni előle a pénzcsapokat, és közben egy ellenzéki politikusnak átadni azt Orbántól visszatartott pénzt."

Az a nagyon nem mindegy, hogy MELYIK ellenzéki 'politikusnak'? Mert én leginkább csak söpredéket látok a 'zellenzék' oldalán, de valamirevaló, értelmes és hiteles politikust egyet sem. Azoknak adni bármit is felelőtlenség, ostobaság!
Kamp.

bankvezér 2020.12.07. 10:45:41

@Kampfer: "Mert én leginkább csak söpredéket látok a 'zellenzék' oldalán, de valamirevaló, értelmes és hiteles politikust egyet sem. " - írod .

Baloldali (szociáldemokrata) "szakértői" kormány kellene.
Dr. TÓTH BERTALAN alkalmas miniszterelnöknek.
Jó lenne, ha az USA után Magyarországon is "skorpió" kerülne hatalomra. Nekem nagyon elegem van az "ikrek" politikusok" gerinctelenségéből, folyamatos hazudozásaiból, csalásaiból elkúrásaiból. Lásd Orbán, Gyurcsány. Persze az sem tetszik, amit a szintén "ikrek" karácsony csinált például Zuglóban: az ő polgármestersége alatt a helyi Fidesz és a helyi MSZP "testvériesen" együtt lopták el a parkolásból befolyt pénzt.

Kampfer 2020.12.07. 12:16:02

@bankvezér: "Baloldali (szociáldemokrata) "szakértői" kormány kellene."

Ha valami, akkor az biztosan nem! Két irányzat van, amelyet nem tudok tolerálni, és megvetek. Az egyik a szociáldemokrácia. A szakértői szociáldemokrata egy önellentmondás. Akár a sztálini humanizmus, a ragyogó sötétség vagy a hófödte forróság. A szociáldemokráciának köszönhetjük a produktív és aktív munkavállalók degradálását, a semmirevalók oktalan támogatását és hizlalását, a pofátlan adóztatást, a nemzetellenességet, az alárendelt külpolitikát és itthon még a cigányok szélsőségesen pozitív diszkriminációját is. Mindezt persze hasonló korrupcióval, mint ami miatt már hosszú évek óta maguk is ajvékolnak. Nos, köszi, de belőlük inkább nem! Akkor inkább elszántan támogatom a Fideszt!

"Dr. TÓTH BERTALAN alkalmas miniszterelnöknek."

Az a szerencsétlen még embernek is csak nagyon nagy jóindulattal alkalmas... Politikai szereplőként értelmezhetetlen, értéktelen, jellegtelen és gyenge. Szakemberként nem is értelmezhető. Annyit ér, mint az a gittegylet, amit (névleg) vezet. Egy igazi semmirevaló, amit képvisel, az pedig egyenes út a kukába, ahová való. Nem! Nem alkalmas.

"Jó lenne, ha az USA után Magyarországon is "skorpió" kerülne hatalomra."

Ha az állatövi jegyre gondolsz, akkor ezt csak mosollyal tudom kezelni. Számomra irreleváns, mikor és milyen jegyben született. Nem érdekel! Alkalmas arra, amire felhatalmazzák a választók, vagy sem...!? Ez a kérdés és nem az, hogy mi a 'horoszkópja'!

"Persze az sem tetszik, amit a szintén "ikrek" karácsony csinált például Zuglóban..."

Imádkozott, nehogy 'elássák' a szocik... Többet nem is nagyon nézek ki abból a kis szerencsétlen nyomorultból! Az alkalmatlanságot róla mintázták, ő az, aki már minden (is) volt és minden (is) szeretne lenni. Nos, nem lesz...
Kamp.

bankvezér 2020.12.09. 07:31:56

@Kampfer: Egyetlen szavaddal sem értek egyet. Például a korrupciót miért is kötöd a szociáldemokráciához? Korrupció a kapitalizmus minden válfajában létezik. Most, a fasizmus időszakában szinte tombol. De nem fogom részletesen cáfolni az összes álltásodat.
Ismétlem, egyetlen szavaddal sem értek egyet!!!

Kampfer 2020.12.09. 09:36:56

@bankvezér: "Egyetlen szavaddal sem értek egyet."

Ez nem meglepő. El is várom egy 'szocdem' szavazótól, hogy ne értsünk egyet. Rosszul is érezném magam, ha így volna!

"Például a korrupciót miért is kötöd a szociáldemokráciához?"

Értő olvasás javallott részedre is! Ezt írtam:

"Mindezt persze hasonló korrupcióval, mint ami miatt már hosszú évek óta maguk is ajvékolnak."

Ez ugye azt jelenti, hogy nem az ő sajátjuk, de ők is UGYANÚGY érintettek, mint azok, akik ellen ágálnak. Ergo a korrupció nem hívószó...

"Korrupció a kapitalizmus minden válfajában létezik."

Ezt magam is leírtam már ebben a blogban is többször. A korrupció és a politika évezredek óta szimbiózisban léteznek. Egyik nem létezik a másik nélkül. Ezt csak a naivak és/vagy hülyék nem látják tisztán.
Amelyik politikus a korrupció megszüntetésével kampányol, arról tudom a leghamarabb, hogy egy hazug senkiházi. Ebből nincs hiány a 'zellenzéki' oldalon.

"Most, a fasizmus időszakában szinte tombol."

Francot! Csak a szocdemek és a liboldók kimaradnak belőle. Vagyis számukra világvége van. Ez egyébként önmagában jó hír.

"De nem fogom részletesen cáfolni az összes álltásodat."

Ez sem lep meg, de nem is várom el! Fenntartom minden állításomat, többek között azt is, hogy ez a tóthakármicsoda nevű maszopos kis szerencsétlen és az 'alkalmasság' egy mondatban említése is közröhej a mondat írójára nézvést is! Az alapvetés, hogy egy senkiházi söpredék, de ez evidens egy szocdem embert illetően. A politikája és a nézetei, az elképzelései is undorítóak, kiált belőle a hungarofóbia és a nemzetellenesség. Hozza a pártja szintjét. Szívből remélem, hogy ez a tag legjobb esetben is csak statisztika lesz már életében és semmi több! Az összes párttársával együtt!
Igaza van @Kovacs Nocraft Jozsefne: társunknak! Én a teljes ellenzékre kivetítve vallom:

"Csak ettől óvjon meg bennünket az Úristen!"

Ha nem is az Isten, de a magyarok tegyenek meg ezért mindent!

"Ismétlem, egyetlen szavaddal sem értek egyet!!!"

Ez teljesen rendben van. Akkor vannak rendjén a dolgok, ha az ellenségek nem értenek egyet. Ezért (is) ellenségek.
Kamp.

bankvezér 2020.12.10. 19:30:27

@Kampfer:
Te úgysem értenéd meg, - szavaidból ítélve te a rendszerváltás előtt szocializálódtál, továbbá akkora sértettséget érzek benned, hogy arra már polgárháborút lehetne alapítani.
Szóval inkább a többi olvasónak mondom, hogy ma Magyarországon legalább 9 millió ember él a munkájából és nyugdíjából, és legfeljebb 1 millió ember a tőkéjéből.
Ennek a 9 millió embernek az az érdeke, hogy korlátozva legyen a tőke uralma. Miért, hogy ne legye n létbizonytalanság és csökkenjen a kizsákmányolás mértéke.
Baloldali szavazónak az számít, aki korlátozni akarja a tőkét.
Tőkés társadalomban a szociáldemokrácia legális prokapitalista irányzat. Tehát a rendszeren belül oldja meg a társadalmi problémákat.
Az említett 9 millió ember ellőbb-utóbb meg fogja találni az utat a saját pártjához, egy szocdem párthoz.
Tóth Bertalan MSZ-elnöksége azért bíztató, mert nem terhelik bűnök és nagy hibák, és sokkal többre képes, mint ahogy azt sokan gondolják.
Képes átszervezni és megújítani az MSZP-t, remélhetőleg arra is képes lesz, hogy a barátnak mutatkozó ellenséget, aki az MSZP nevében szörnyű gazságokat elkövetett (Gyurcsány Ferencről beszélek) eltávolítsa a közéletből.

bankvezér 2020.12.10. 19:32:38

@bankvezér: Elnézést a néhány elütésért, de így is érthető a mondanivalóm.

Kampfer 2020.12.10. 22:13:16

@bankvezér: "Te úgysem értenéd meg..."

Üres és fantáziátlan vagdalkozás. Ahogy rendesen... Lapozzunk!

"szavaidból ítélve te a rendszerváltás előtt szocializálódtál..."

Ötven százalék esélyed volt eltalálni (igen vagy nem). Nos, ez sem sikerült. Ne erőltesd, rád nézve kellemetlen! ;-)

"...továbbá akkora sértettséget érzek benned, hogy arra már polgárháborút lehetne alapítani."

Hogy te mit érzel, az leginkább rólad és az iskoládról, családodról szól. Nem is frusztrál és nem is érdekel, mert egy senki vagy számomra.
Ami a polgárháborút illeti, tényleg nem rázna meg, ha veled és a fajtáddal dekorálnák ki az M1-M7 kivezetőn a közterületi fényforrások tartóoszlopait, de ez mellékszál!

"...ma Magyarországon legalább 9 millió ember él a munkájából és nyugdíjából, és legfeljebb 1 millió ember a tőkéjéből."

Találgatás, de talán nem túlzóak az arányok.

"Ennek a 9 millió embernek az az érdeke, hogy korlátozva legyen a tőke uralma.... Baloldali szavazónak az számít, aki korlátozni akarja a tőkét."

Nos, hogy ezt az égbekiáltó, ostoba baromságot le tudtad írni, még meglepőbb az a nagypofájú arrogancia, ahogy adod az értelmiségit és a tuti megmondót... :-) Javasolt végre helyesen értelmezned a 'baloldali' fogalmát, illetve annak a pénzvilágon túli témakörökkel kapcsolatos politikáját és hitvallását. És ha ez sikerült, máris kizártad az általad emlegetett választók túlnyomó részét.
Aktuálisan a baloldaliság egyáltalán nem a tőke korlátozását jelenti. Nem baj, ha nem érted, nem okozol csalódást a társadalom számára!

"Tőkés társadalomban a szociáldemokrácia legális prokapitalista irányzat. Tehát a rendszeren belül oldja meg a társadalmi problémákat."

Mint ahogy erre tökéletes példákat láthattunk... Ja, várjunk csak! Nem, nem láthattunk ilyet. Helyette viszont a szocdemek komoly társadalmi feszültségeket, gazdasági bizonytalanságot, etnikai feszültségeket, belpolitikai válságokat, közbiztonsági káoszt idéztek elő. Persze, ha szerinted ezek a problémák megoldását jelentik, akkor érthető is a lelkesedésed. De engedd meg, hogy a józan emberek lehetőleg a szocdemekkel együtt kívánjanak téged és az ostobaságod a pokolba!

"Az említett 9 millió ember ellőbb-utóbb meg fogja találni az utat a saját pártjához, egy szocdem párthoz."

Jön a népünnepély, a maszop épp most verekedte vissza magát 6%-ra az egyik közvélemény-kutatónál a biztos pártválasztók körében! :-)
Egyszer majd talán felébredsz és rádöbbensz, hogy a kb. 8 milliónyi választóból két és félmillió még a büdös életben nem is szavazott, jó eséllyel nem is fog. A maradék pedig döntően a francba kívánja az olyanokat, mint te! A dobrevné közönségének a döntő része is egy protestszavazó, akik Orbánék ellen szavaznak. Amit te problémamegoldásnak titulálsz, az nem volt más, mint esztelen gazdaságpolitikai tombolás, pusztítás. Ezt azért nem kevés ember jól belevéste az emlékezetébe.

"Tóth Bertalan MSZ-elnöksége azért bíztató, mert nem terhelik bűnök és nagy hibák, és sokkal többre képes, mint ahogy azt sokan gondolják."

Nem az vele a baj, hogy bűnök terhelnék, te ostoba, hanem az, hogy egy jelentéktelen, semmirevaló, gyenge és ostoba kis senkiházi. Nincs semmi víziója, elképzelése a megoldásokról. Az pedig csak hab a tortán, hogy a sajátjai között sem nagyon tud rendet tartani. Az, hogy egy magadfajta nyomorult benne látja a fantáziát, talán azért lehet, mert még nála is semmirevalóbb és alkalmatlanabb képződmények veszik körül, akik közül még így is kiemelkedik. De ez inkább a többi kritikája, mint ennek a nyomorultnak az erénye. Az, hogy te benne látsz potenciált, pedig rólad szól. És nem túl hízelgő rád nézve... :-)

"Képes átszervezni és megújítani az MSZP-t..."

Komolyan, te valami karikatúra lehetsz! :-D Ha elhiszed, amiket idekapartál, akkor nem is képességbeli, inkább egészségügyi okai lehetnek!

"...remélhetőleg arra is képes lesz, hogy a barátnak mutatkozó ellenséget, aki az MSZP nevében szörnyű gazságokat elkövetett (Gyurcsány Ferencről beszélek) eltávolítsa a közéletből."

Megalol... Komolyan, szórakoztatsz...! :-D Aztán majd a valóság jól arcon fog csapni téged, ha fölébredsz és visszazuhansz az alternatív valóságod párhuzamos dimenzióiból! :-D
Azt csak mellékesen jegyzem meg, ha te azt gondolod, hogy ez a szerencsétlen orrtúróbogár le fog tudni számolni egy dobrevné kategóriájú politikai bűnözővel, akkor vagy simán csak hülye vagy, vagy csak a többieket akarod kábítani! Úgy fogják kinyírni ezt a kisautót, mint napközis a papíkutyát. Te meg majd pisloghatsz, mint ponty a mosógépen karácsonykor...

"Elnézést a néhány elütésért, de így is érthető a mondanivalóm."

Érthető. E tény ismeretében lehet kijelenteni, hogy egy értelmes ember számára nyilvánvaló, hogy te egy retardált vagy.
Mindenesetre megnyugtat, hogy a magadfajták jelentik a szocdem választók egy részét. :-) Igazolod a rólatok kialakult képet és ez örömteli! Előre is köszi...! ;-)
Addig lógj kötélen, amíg ebből az abortuszmenekültből kormányfő lesz! ;-)
Üdv:
Kamp.

bankvezér 2020.12.10. 22:53:24

Kedves Dr. Sándor Zsuzsa!
Hogyan tud elviselni a blogján egy olyan személyt mint aki Kampfer néven írogat?
Dr. Tóth Bertalan ugyan közszereplő, de amit itt kap "Kampfertől", lehet, hogy már elegendő lenne egy becsületsértés megállapításához.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2020.12.11. 09:05:23

@bankvezér:

"Hogyan tud elviselni a blogján..."

Talán a szabad véleménynyilvánítás joga okán.

"Dr. Tóth Bertalan ugyan közszereplő..."

Kövér elviselte, hogy országos nyilvánosság előtt bajszos fasznak hívják. Orbán is szó nélkül elviselte, hogy g**inek hívták, és azóta is számos blogkommentelő annak hívja, lásd O1G. Ahogy azt is elviseli, hogy csuti cigánynak stb. nevezik.

Kampfer talán a párizsi szalonokban szokásosnál kissé erősebben fogalmazott, viszont tűpontosan jellemezte TB-t. Mint az első bekezdésben említett példákból is kiderül, egy közszereplőnek ennél jóval többet is el kell viselnie.

Mellesleg szerintem Kampfer kimondottan örülne neki, ha TB becsületsértési pert indítana ellene a fenti kommentje miatt. Akkor ui. TB országos köznevetség tárgyává válna, és ez sok-sok nagyságrenddel többet ártana neki, mint Kampfer ártatlan kommentje. Ja, és a pert természetesen elveszítené, de örömmel olvasnám erről a tisztelt bírónő véleményét is.

Dr. Sándor Zsuzsa · http://jog-asz.blog.hu/ 2020.12.11. 11:57:40

@bankvezér: Nem is blog az, amelyiken nincsenek trollok :-)

Kampfer 2020.12.11. 16:39:33

@bankvezér: Mi fáj ennyire...? Csak nem te vagy az, Berci...? :-)

"Hogyan tud elviselni a blogján egy olyan személyt mint aki Kampfer néven írogat?"

Nem értünk egyet bírónővel, másként látjuk a világot. De van nem egy alkalom és témakör, amiben egyetértettem, egyetértek vele. Akkor azt is megírtam itt is, de más fórumon is.

"Dr. Tóth Bertalan ugyan közszereplő, de amit itt kap "Kampfertől", lehet, hogy már elegendő lenne egy becsületsértés megállapításához."

Mit kapott tőlem...? Csak a magánvéleményemet. Tudod, nem én kopgtattam hozzá a kívánságaimmal, az ő megbízásából jöttek a lakásomhoz kopogtatni maszopos aktivisták '18-ban, '19-ben is, de '10 óta is minden alkalommal. Nos, magánemberként, választóként azt hiszem, simán jogom van véleményt alkotni róla és arról, ahogy 'politizál'. Tiszteletet vár el? Nos, a rossz hír az, hogy az nem jár alanyi jogon. Továbbá a tag politikus, közszereplő. Ebben a minőségében főleg nem! Ezt gondold át!
Mellesleg bírónő a blog gazdája. Simán kiszórhat, tilthat, a kommentet pedig törölheti akkor is, ha jogszabályba ütközik és akkor is, ha nem. Ez mindig az ő döntése, korábban élt is vele kirívó esetekben. De tény, hogy bírónő azon kevesek egyike, ahol a gyakorlatban is működik a vélemény szabadsága, nem csak elvi szinten. Ez kiemeli bírónőt sok más baloldali poszter közül. Van, aki ezt észreveszi, értékeli és van, aki nem.

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Talán a szabad véleménynyilvánítás joga okán."

:-) Üdv! Itt is korrekt a meglátásod.

"Kövér elviselte, hogy országos nyilvánosság előtt bajszos fasznak hívják. Orbán is szó nélkül elviselte, hogy g**inek hívták, és azóta is számos blogkommentelő annak hívja, lásd O1G. Ahogy azt is elviseli, hogy csuti cigánynak stb. nevezik."

Ahogy Áder is elviseli. Mellesleg, a 'diktatúrázók' figyelmébe azért ajánlani tudnám, hogy egy valódi diktatúrában ennek töredékéért is minimum láger lenne a jussuk, ha nem törölnék őket azonnal a népességnyilvántartóban! ;-)

"Mellesleg szerintem Kampfer kimondottan örülne neki, ha TB becsületsértési pert indítana ellene a fenti kommentje miatt."

Annyira nem... :-) Tanúként is éveket járhattam ügyészségre és a rendőrökhöz, pedig sokadmagammal úgy kerültem az ügybe, mint Pilátus a Credóba! Sok szabim és szabadidőm, némi pénzem is bánta, hogy tanú lehettem (pedig nem volt célom)! Nem egy örömtánc, hidd el!

"TB országos köznevetség tárgyává válna..."

Megoldja ezt ő saját maga nap, mint nap! Ehhez én nem kellek, szerintem...

"...de örömmel olvasnám erről a tisztelt bírónő véleményét is."

Szerintem nem fogod. Nem reagál már ránk.

@Dr. Sándor Zsuzsa: "Nem is blog az, amelyiken nincsenek trollok..."

Azért ez sértő volt, bírónő! Épp ezt a posztot találta meg egy valódi troll. Nem tudom, melyik troll indokol, idéz, érvel vagy egyetértés esetén is reagál. De Ön tudja. Sajnálom!
Kellemes ünnepeket Önnek is, családjának is!
Üdvözlettel:
Kampfer

bankvezér 2020.12.11. 19:46:44

@Kovacs Nocraft Jozsefne: " Akkor ui. TB országos köznevetség tárgyává válna..."
Nem válna, ugyanis nem szolgált rá arra a nagyon durva mocskolódásra, amit a védenced (kamp) csinál. Úgy, hogy semmit nem tudnátok bizonyítani, és vesztenétek a becsületsértési perben.
Ki emlékszik rá, amikor Puzsér szarkupacnak nevezte Hajdú Pétert?
Drága mulatság volt Puzsár számára - 200 ezer forintba került...

bankvezér 2020.12.11. 20:08:32

@Dr. Sándor Zsuzsa:
"Addig lógj kötélen, amíg ebből az abortuszmenekültből kormányfő lesz! ;-)
Üdv:
Kamp."

Aki ilyet ír, szerintem az nem troll, - legjobb esetben (amikor nem büntethető) közveszélyes elmebeteg. Csak erősíti ezt a vonalat az, ahogyan rólam is "véleményt" mondott.

Kampfer 2020.12.11. 20:39:04

@bankvezér: "Nem válna, ugyanis nem szolgált rá arra a nagyon durva mocskolódásra, amit a védenced (kamp) csinál."

Nem olvastál te még életedben durva mocskolódást! Nyugodtan körülnézhetsz a táborodban! Érdekes rádöbbenés lenne...!

"Úgy, hogy semmit nem tudnátok bizonyítani, és vesztenétek a becsületsértési perben."

Azt, hogy valaki politikailag alkalmatlan, gyenge, szürke és jellegtelen? Ezt nem én bizonyítom, hanem a tag saját magáról. Amikor két évvel korábbi beszédet képes ismét elmondani egy parlamenti vitán. Amikor a pártjában közönséges hazudozók (kóroslajosok), írástudatlanok (bangónék és kunhalmik) és csempészek vannak... És amikor a politikai mondanivalójuk jó esetben 4-5%-nyi választót érdekel a teljes választókorú népességen belül? Szerinted lehet őt mérni akár egy Mesterházyhoz, akár egy Kovács Lászlóhoz? Az eredmények majd eldöntik... A magánvéleményem szerint viszont nem egy kategória. És én még jellemtelennek is tartom, de ez az én szuverén döntésem a politikai tevékenysége alapján.

"Ki emlékszik rá, amikor Puzsér szarkupacnak nevezte Hajdú Pétert?"

Igaz, hisz a tag egyszerűen csak egy adócsaló. Adózók ezért érezhetnek a tag iránt durva ellenszenvet? Szerintem igen. Mellesleg Puzsér szintén közszereplő!

"Aki ilyet ír, szerintem az nem troll, - legjobb esetben (amikor nem büntethető) közveszélyes elmebeteg."

Ez pedig a te legitim véleményed, a te dolgod. Én ezért nem rohanok ügyvédhez, mert a te szuverén jogod ezt gondolni.

"Csak erősíti ezt a vonalat az, ahogyan rólam is "véleményt" mondott."

Miután deklaráltuk, hogy semmiben sem értünk egyet, kvázi ellenségek vagyunk, mit lepődsz meg a véleményemen...? Engem itt, ezen a blogon is nem egyszer simán kiirtottak volna már, de minimum megkínoztak volna! @Kovacs Nocraft Jozsefne: társunkat szintén. És még tucatnyi másik kommentelőt. Ez téged meglep...?
Kamp.

Neytiri1 2020.12.12. 11:39:42

Gusztustalan a házigazda és gusztustalan a kis lakás, ahol meztelen férfiakat talált aktus közben a rend őrség.
Egy világ dőlt össze bennem, azt gondoltam, hogy legalább ízlése az van és nem igénytelen.

Tamás Rátkay 2020.12.13. 05:18:36

@Andy73: Kérlek gondolkodjunk közösen kicsit. Ezt írod : " Az, hogy az anya nő, az apa férfi, biológiai tény, a természet rendje". Ez nem igaz. Az "anya" és "apa" kifejezések társadalmi szerepeket jelölnek. Ez nem ugyanaz, mint a "nem". A kijelentés(ed) így lenne igaz : egy hím és egy nőstény kell biológiailag az utódnemzéshez. Ezt is tovább lehetne pontosítani biológiailag, de ebbe most ne menjünk bele, maradjunk a főemlősöknél, ahová rendszertanilag az ember is tartozik. Miért nem egyenlő az "anya" a "nem"-mel (nőstény) ? Nos, mert az "anya" névbe, amit a kijelentésedben (idézetedben) használsz, hallgatólagosan (tehát ki nem mondottan = nem definiáltan) ezt gondolod bele : "aki az utódot szüli, akinek a petesejtje közvetlenül közrejátszik az utód létezésében, létrejöttében". Ez biológiailag igen, de társadalmi értelemben nem így van, hiszen "anya" a mostoha anya, nota bene a "béranya" is (ez bonyolít csak igazán egyet a dolgokon !). Anya továbbá az is, aki örökbe fogadó. Vagy ő(ke)t nem hívjuk "anyának" ? Akkor minek hívjuk "az ilyet" ? Ha pedig az előbbi alapon tovább gondolkodunk, akkor nem vér szerintiként is lehet valaki "anya", vagy "apa", innen pedig egyenesen következik, hogy nem nemiséghez (=férfi / nő) kötött TÁRSADALMI SZINTEN az "anya"-ság, és az "apa"-ság. Látod már, hogy a kiinduló feltevésedben összekeveredik / összemosódik két különböző értelmezési / jelentési szintje egy fogalomnak, jelenségnek ? Nagyon veszélyes ilyesmit meggondolatlanul hirdetni, mert zavarossághoz, félreértésekhez vezet. Amellett, hogy valótlanság, még ráadásként súlyosan megbántja a becsületes, jó szándékú embertársainkat (örökbe fogadókat, biológiailag gyermektelenségre kárhoztattakat, vagy éppen emberbarátokat, akik a sajátjuk mellé még befogadnak a jobb élet biztosításának felajánlásával "idegeneket". Ismerd el, hogy ez nem keresztényi, nem emberbaráti magatartás. Nem vagyok vallásos, de az emberi kultúra évezredes hagyományokat jelent, amelynek alappillére, hogy az ember becsüli embertársát. Kérlek mindenképpen gondolkodj, mielőtt állást foglalsz bármiben is, illetve mielőtt felvállalod valakinek a gondolatait, véleményét. Az alkotmányunk ezen passzusa például nem olyan, amit fel lehet vállalni, és az okfejtésemben bemutatott ellentmondások csak a jéghegy csúcsát jelentik...

Tamás Rátkay 2020.12.13. 05:26:18

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Andy73-nak már megírtam erre a kérdésre a választ, keress rá(m). Neked is azt tanácsolom, ha elfogadod, hogy használd az agyad arra, amire való : gondolkodj ! Legfőképpen, mielőtt kinyitod a szádat. A korlátoltság arroganciával párosulva borzasztóan visszataszító. A tudatlanság önmagában nem, de erőszakossággal és mások lenézésével egybeforrva már rút. Hagyd abba kérlek ezt a hozzáállást, és tanulj, okosodj !

Tamás Rátkay 2020.12.13. 05:39:58

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Huhhh... Te elképesztően ostoba vagy ! Ahogy haladok végig a válaszaidon, úgy borzadok el egyre jobban tőled... Mi ez a hülyeség már megint ?!?! "A homoszexuálisok is egy férfi és egy nő alkotta családban születnek, nincs semmi meglepő abban, hogy a hagyományos családmodellt tartják jónak." Nem hallottál még árvákról ? Akár, mert eldobták őket, akár mert elhaltak mellőlük a szüleik ?!? Milyen "család modellt" is emlegetsz például velük kapcsolatban ? Már megint egy baromságod ! A "család" egy TÁRSADALMI FOGALOM és nem egyenlő egy férfival, meg egy nővel ! A CSALÁD az, amit ANNAK TEKINTESZ ! Te megveszekedett idióta, Te... A csonka család is CSALÁD baszod ! Nem így akarják sokan, de így alakul rossz esetben. Vagy valakit a nagyanyja nevel mondjuk ! Akkor az valami másodrendű IZÉ ??? Az nem család ? Akkor mi a hétszentség, Te ?!? Fogd már be és TANULJ inkább ! Menj az utcára, nézelődj, figyelj, mert annyira sem érted a világot magad körül, mint egy kisállat a rács mögött...

Tamás Rátkay 2020.12.13. 06:03:55

@Karoly_2: Nem, nem azok az okai annak, hogy nem magánügy, amiket a pontjaidban írtál.

Az oka egyszerűen az, hogy SZ.J a magyar kormány megbízásából, közfeladatot ellátó személy szerepkörben követett el jogsértéseket, és erkölcsi bűnöket, és így, közszolgaként a személyes tetteiért is felelősséggel tartozik, mivel Brüsszelben, ahol megtehette, amit megtett (folytatólagosan !), nem magánemberként volt jelen, hanem kiküldöttként.

Ebből a magyar embereket leginkább az erkölcsi bűnei foglalkoztatják, amik ezek :

1. Mást nézeteket képviselt a köz felé, mint amit magánemberként gondolt, ezzel megtévesztette az őt megbízókat, vagyis csaló.
2. Hivatalos szerepben, és hatalmánál fogva tevékenyen (törvényalkotó szerepben) fellépett olyan jelenségekkel szemben, amelyeket magánéletében elfogadhatónak tartott, ezért képmutató.
3. Elhallgatta a lemondásának indoklásában a tettenérését, tehát becsapta az őt megbízó magyar kormányt és rajta keresztül a magyar embereket, vagyis hazug.
4. A feladatköréből adódó lehetőségeket saját céljaira is használta, és ezek a célok ellentmondtak a pártja ideológiájának, tehát hitszegő.

Ennyi, nem több, nem kevesebb.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2020.12.13. 14:55:59

@Tamás Rátkay:

"Neked is azt tanácsolom, ha elfogadod, hogy használd az agyad arra, amire való : gondolkodj ! Legfőképpen, mielőtt kinyitod a szádat."

Köszönöm a tanácsot, eddig is ezt tettem. Hogy te ezt másképp látod, az a te dolgod.

"A korlátoltság arroganciával párosulva borzasztóan visszataszító."

Egyetértek, én is ezt olvasom ki a kommentedből.

"A tudatlanság önmagában nem, de erőszakossággal és mások lenézésével egybeforrva már rút."

Lásd mint fent. Ezért szépen kérlek, ezentúl ehhez tartsd magad.

"Hagyd abba kérlek ezt a hozzáállást, és tanulj, okosodj !"

Én nem misősítelek sem téged, sem a hozzászólásodat, megtetted ezt te magad. :)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2020.12.13. 14:59:57

@Tamás Rátkay:

"A "család" egy TÁRSADALMI FOGALOM és nem egyenlő egy férfival, meg egy nővel ! A CSALÁD az, amit ANNAK TEKINTESZ !"

Kiabálás nélkül is érthető, amit írsz. Más kérdés, hogy sokan nem értenek egyet veled, de attól, hogy kiabálsz, nem lesznek többen a veled egyetértők.

"Te megveszekedett idióta, Te... A csonka család is CSALÁD baszod !"

Hadd idézzek egy élő klasszikustól:

" A korlátoltság arroganciával párosulva borzasztóan visszataszító. A tudatlanság önmagában nem, de erőszakossággal és mások lenézésével egybeforrva már rút. Hagyd abba kérlek ezt a hozzáállást, és tanulj, okosodj !"

Tamás Rátkay 2020.12.13. 21:14:19

A hangsúly kiemelése egyes szavak nagybetűs írásmódja. Teljes nagybetűs szöveg AZ ordítás. Ezt sem tudod. Az egyet nem értést indokolni kell, nem tetted meg. Korlátoltságod újabb bizonyítéka az idézet - érdemi válasz helyett. Semmit sem mondtál itt, csak a szád járt. Inkább hallgass ! :-)

Tamás Rátkay 2020.12.13. 21:15:50

Itt sem adsz érdemi választ, mert nincs neked olyan. Csak pofázol, és pofázol a semmiről. Indokolj, vagy kussolj. Így érthető ? Inkább hallgass, ha nincs mit mondanod ! :-)

Kampfer 2021.01.24. 12:12:35

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Ergo ugyanúgy egy vérfertőzött nyomorult, mint az... :-)
süti beállítások módosítása