„Kedves magyar bírák, ne higgyétek, hogy függetlenek vagytok!”
2021. július 19. írta: Dr. Sándor Zsuzsa

„Kedves magyar bírák, ne higgyétek, hogy függetlenek vagytok!”

Nem fogunk most általánosságban beszélni a bírói függetlenségről, hiszen nem tanulmány, csupán egy cikk megírására vállalkoztam. Emellett azt gondolom,hogy egy-egy konkrét ügyben sokkal inkább megmutatkozik az önállóan gondolkodó, szuverén bírák ellehetetlenítése.

Bár most ugrunk a történetben, azt már itt megjegyzem,nehezen képzelhető el, hogy alkalmatlan lenne a bírói munkára az a bíró, akinek a luxemburgi bíróság igazat ad.

A döntést – vagyis a határozatlan idejű kinevezés elutasítását – a Fővárosi Törvényszék elnöke, Tatár-Kis Péter hozta meg. Az a Tatár-Kis Péter, aki elnökké választása előtt azt állította, ő nem írta alá a bírósági vezetők által Handó Tünde búcsúztatására írt dagályos hálálkodó levelet, ám aláírása tisztázatlan körülmények között mégis rajta volt a levélen. Ha esetleg nem emlékeznének a nagy vihart kavaró, az ’50-es évek stílusára emlékeztető levélre.

 

tatar-kis.jpg

Kép: OBH

Igaz, Vasvárit – ellentétben Szabó Gabriellával – kirúgni nem lehetett, de azért voltak ötleteik.

A továbbiakat lásd ITT

Vagy itt: https://24.hu/belfold/2021/07/17/magyar-birosagok-fuggetlenseg-eub-sandor-zsuzsa-velemeny/?fbclid=IwAR0ux3drtFwdlDeJPqjdZedabSuQ7j-fr9XNLY7yZTtpUlaJRiVW2eqx3So 

A bejegyzés trackback címe:

https://jog-asz.blog.hu/api/trackback/id/tr9816632564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

evilwolf 2021.07.19. 16:32:32

Lesz-e magyar Watergate-ügy, vagy hamvába hól? :DD
Most mindennek nagy jelentősége lesz, s számomra nem kétséges a kimenetel.
süti beállítások módosítása