Őrült beszéd, és rendszer sincs benne
2016. április 02. írta: Dr. Sándor Zsuzsa

Őrült beszéd, és rendszer sincs benne

Hamlet „őrült beszédében” legalább rendszer volt, miként azt Polonius megállapította. Nem úgy, mint Illés Zoltán egyre vadabb nyilatkozataiban.

hamlet-ritkanlathatotortenelem_blog_hu.jpgilles-zoltan-24_hu.jpg 

 

 

 

 

 

Kép: ritkanlathatotortenelem.blog.hu                                                              Kép: 24.hu 

„Én most is benne vagyok a nagypolitikában, hiszen alakítom a közéletet! Hárommillió ember nézte meg a városligeti akcióról készült videót!”- mondta a volt fideszes környezetvédelmi államtitkár legutóbb. Ha igaz a szám, akkor tényleg elég sokan röhöghettek azon, amint a volt parlamenti képviselő lila fejjel ordítozik a rendőrrel és annak arcába mászva veri le fejéről a sapkát. Mindezt a városligeti fák védelmében. Bár az incidens után a mi hős környezetvédőnk gyanút fogott: hátha nem is rendőr volt az illető. Valaki más bújhatott rendőr-uniformisba – véli. Hihetnénk, hogy talán maga Pinochet (akire Illés szerint ez a szerencsétlen fakabát hasonlított), persze ha nem tudnánk, hogy a chilei tábornok már tíz éve halott.

illes-24_hu.jpg

Kép: 24.hu

De igazán nem kellene megrökönyödnünk egy kis ordibáláson. Mi ez ahhoz képest, hogy Illés Zoltán ex-államtitkár, hatalma teljében még a természetvédelmi őröknek is éles lőfegyvert adott volna a kezébe. Valóságos „ranger-szolgálatot” hozott volna létre belőlük. És persze a vízügyet is "félkatonai szervezetté" alakította volna át, miként ez Dr. Illés honlapján ma is olvasható.

rangers-atv_hu.jpg

Kép: atv.hu

Nincs szerencséjük a Városliget-védőknek. Nem épp egy ilyen „elvhű” támogatóra lenne szükségük. Nem egy olyan környezetvédőre, aki az előző parlamenti ciklus képviselőjeként maga is megszavazta a Liget-projektet. Aki anno a Kossuth téren Orbánnal együtt bontotta a kerítést. Aki csaknem tíz évig volt a Fidesz alelnöke, és aki kikérte magának, hogy egy LMP-s képviselőnő „szájára vegye a Miniszterelnök Úr nevét”. Aki úgy képzeli, hogy az egész országban ő az egyetlen hiteles környezetvédő. Aki hősként ünnepelteti magát, mert saját pénzén vásárolt papírt, krétát, tollat az Office Depot-ban (ez itt a reklám helye), hogy a gyerekek rajzolhassanak.

kordonbontas-csepel_info.jpgKép: csepel.info 

Apropó saját pénz. Két évvel ezelőtt derült ki, hogy ez a gáláns lovag éveken át valótlan tartalmú vagyonnyilatkozatokat adott be. Mindössze néhány milliónyit tévedett. Jelzem, én is szívesen megfeledkeznék néhány milliócskáról, mondván, nem is tudom pontosan, mennyi a fizetésem - ahogy Illés magyarázta ezt az apró kis bakit. Esküszöm, ha én volnék ő, polgári engedetlenként a kréta mellett még festéket is vennék az Office Depot-ban a gyerekeknek.

office-visitroo.png

 Kép: visitroo.com

Hogy Illés Zoltán mennyi badarságot hordott össze a vörösiszap katasztrófát követő napokban, arról korábban már beszámoltam (http://jog-asz.blog.hu/2015/02/01/illes_szekere), bár talán nem emeltem ki kellőképpen, hogy ennek kapcsán „óriásinak” nevezte a kormányfő személyes szerepét. Nem is csoda, hiszen Orbán, meg az ő hűséges Sancho Panzája jó előre tudták, kik a felelősök a tragédiáért. Bár egyelőre az idő – egy felmentő ítélet révén – nem igazolta bölcs előrelátásukat.

itelet-atv_hu.jpg

Kép: atv.hu

Azt azonban talán nem említettem, hogy még 2014-ben is mekkora hős volt az ország „egyetlen hiteles” környezetvédője. Amikor a Paks II. beruházásról név szerint kellett szavazni, Illés „lojalitás tekintetében (sic!) nem vett részt a szavazáson”. Kilépett az ülésteremből, majd amikor elhangzott, hogy Illés Zoltán nincs jelen, visszaosont a helyére. De hogy ellensúlyozza ezt a súlyos vétkét, a NOL videónak hamarjában elmondta, mekkora (óriási!) rövid és középtávú előnyei vannak az oroszokkal kötött szerződésnek. „Ez az én számomra nem egy energetikai, hanem politikai, illetve építőipari kapacitás lekötési döntés – mondta – és ebben a tekintetben csak szuperlatívuszokban tudok beszélni miniszterelnök úrról”.

orban-vg_hu.jpeg

Kép: vg.hu

De mindhiába. Illést állítólag Orbán saját felséges kezével húzta le a pártlistáról. Immáron se nem képviselő, se nem államtitkár. Csak egy sértett, dühös, „ellenálló”, aki úgy érzi, neki a pedagógusok „tüntetésén” is ott a helye. Most már az oktatási „környezetet” is neki kell védelmeznie. Őrült beszédeiben nincs semmi rendszer. Végképp összezavarodott szegénykém. Gyakran megesik ez, amikor a hatalomból kiesett nagyember hirtelen törpe lesz.

De ti óvakodjatok a törpétől!

torpe-kepeslap.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://jog-asz.blog.hu/api/trackback/id/tr78554256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Első mohikán 2016.04.03. 00:54:40

Nekem az is tetszett anno, amikor azt nyilatkozta pár évvel ezelőtt Paksról, hogy be kell zárni, mert "összeolvad a fűtőelem és átég a Földön Kínáig"!
A szélerőművekről pedig -szintén a mai álláspontjával ellentétben- azt, hogy nem szabad engedélyezni az építésüket, mert megzavarja a költözőmadarak tájékozódását.
Ez az ember nem normális, de tényleg.

BélaBácsiTudja 2016.04.03. 02:12:51

@taxi33: Dehogy. Egyszerűen csak nincs már stábja, aki megmondja neki mit kellene mondani.

Ricordo 2016.04.03. 07:01:33

Eh, nem kéne Illést bántani. Igaz, hogy mindig is voltak furcsa dolgai - pl. állítólag a köztisztviselő beosztottaitól is megkövetelte, hogy ha vele beszélnek, akkor félkatona módjára úgy kezdjék, hogy "Jelentem, ..." - de alapvetően egy jó ügyért (környezetvédelem) elkötelezett, jószándékú ember. Sajnos aki környezetvédőként belekerül a politikába, annak időnként az elvei ellenében is politikai kompromisszumokat kell kötnie, és persze tűrnie kell, hogy sárral dobálják. (Utóbbira l. ezt a blogbejegyzést.)

Hidvégi Mihály 2016.04.03. 07:49:59

Vitatható az ürge, tény. Az is tény azonban, hogy Orbán rendszere az aljasságnak kedvez, minden benne részt vevő emberből kihozza az aljasság legalját.

Ezért óvok minden Orbán-fant, hiszen ha emberek akarnak maradni, maradjanak távol ettől a marhától s rendszerétől.

Az, hogy Illés a rendőrrel hogyan afférozott, szerintem tisztelendő, benne van a kisember dühe a hatalommal szemben. kár ezért gúnyolódni, szívesen megnézném a posztírót, amikor a hatalom valami, az őt ingerlő dologban korlátozná, ő hogyan fejelné le a rendőr sapkáját.

Ergo, őrült hatalom, őrült Orbán... szegény Magyarország.

lezlidzsi84 2016.04.03. 07:59:00

@Ricordo: Jószándékú, elkötelezett őrült. Vagyis óriási károkat képes okozni, lásd bős-nagymarossal kapcsolatos tevékenységét és annak szigetközi következményeit.

Kelly és a szexi dög 2016.04.03. 07:59:57

Aszittem majd kielemzi, hogy a sapkaügy megvalósítja-e a hivatalos szem elleni erőszakot...azt mindenki látja, hogy Zozó egyre furább - talán ezért kellett távoznia a tárcától...

nu pagagyí 2016.04.03. 08:02:23

Valami elszámolási vitája lehet a Fidesszel.

manager2008 2016.04.03. 08:12:25

Sosem volt normális viselkedésű. Dolgoztam alárendeltjeként, de nem voltam közvetlenül kapcolatban vele csak amikor engem is vitt a főnököm, mert az sem értette a dolgot., Akkor a környezetvédelemnél dolgozott mint h. államtitkár. Szerintem sok filmet nézett Napóleonról és megtetszett neki a tábornoki stílus. Ez még nem nagy baj, mert az hatékony is lehet, Csak azt már nem vették filmre a történelmi művekben, hogy a tábornok meghallgatja az alárendelteket és csak utána hoz döntést. A módszer: adatgyűjtés, elemzés, szintézis, döntés, helyett nála adatgyűjtés, döntés. Ha szólsz neki hogy éppen nem találta el a lényeget, elhallgattat - mert ő tudja. Így a beosztott ráhagy mindent, mert nem szélmalomharcos. Egy idő után egyedül hoz rossz döntéseket, rossz adatokból. Tenni akarás az van benne, de jobb lenne ha valami mással foglalkozna, pld sétálna a parkban :).

ColT · http://kilatas.great-site.net 2016.04.03. 08:53:53

@Hidvégi Mihály: És még nem jutottak el addig, hogy az a rendszer bedarálja, aki belemászik.
Illés egy idióta, aki most próbál felszínen maradni, meg bosszút állni. Aztán közben mellékesen néha a jó oldal szekerét is tolja.

Viszont a Liget kivágása ellen tiltakozás éppen jó, meg a vörösiszap - perben hozott felmentő ítélet éppenséggel rossz. (Utóbbinál nincs olyan, hogy nincs felelős.)
Szép kis jobboldalmosdatás volt ez a post, még ha Illés éppenséggel csak egy pattogó hülye is ebben a sztoriban.

Punxsutawney Mormota 2016.04.03. 09:02:55

Kedves Blogger,

A jelenlegi esethez miképpen csatlakozik I.Z. előélete? Sehogyan sem. Egyébként a a rendőr volt az, aki a fergusoni hairdryer treatment-et alkalmazta először.

És az sem teljesen szokatlan a világtörténelemben, hogy valaki felnőt fejjel 180 fokos fordulatot tesz, és szembemegy korábbi döntéseivel. Ajánlott szakirodalom: Saulusból Paulus.

macihagyma 2016.04.03. 09:27:48

A természetvédelmi őröknek van fegyverviselési joguk most is. Pár éve egy láncfűrésszel gombászó hhh fétfit lőttek le éppen az erdőben. Mellesleg nem ismeritek fel a post íróját? Ejnye.....

KDNP a selejtek gyűjtőhelye 2016.04.03. 09:42:07

Ilyen az, mikor egy fideSSféreg a saját gondolatait közli mert nem fentről adják a retkes pofájába a mondatokat.
Káosz és sötétség.

Netuddki. 2016.04.03. 10:18:41

Az ilyeneknek nem szabadna se képviselőknek, se államtitkároknak, se mini szterelnöknek lenniük. Sajnos Magyarországon hiányoznak azok a mechanizmusok amik ezeket az eseteket megakadályoznák.

macihagyma 2016.04.03. 10:20:13

@taxi33: Kínai szindróma és létrehozható jelenség.

macihagyma 2016.04.03. 10:23:01

@lezlidzsi84: Szigetközben a szlovákok miatt kevés a víz. Az a baj, hogy félinformációk birtokában meg vannak győződve az emberek, hogy a bölcsek köve a zsebükben van.

KCB 2016.04.03. 10:24:25

Talán felszínre kerül a rohadás a Fideszben ami már éve óta lappan (és valóban időszer is már)
Persze mindenki pótolható, ahogy a jelenlegi sztárvállalkozó is mutatja (Simicska-Mészáros)
Sajnos még ha össze is jönne 2014 -ben a fidesz hanyatlása, nincs senki akire jó szívvel szavazna az ember. Bajban leszünk mert ha a 8 év után ismét hatalomra kerülnek, a már most is visszafordíthatatlannak tűnő -országot tönkre tevő- döntések végleg bebetonozódnak. Mi leszünk Európa Argentinája.

macihagyma 2016.04.03. 10:24:26

@KDNP a selejtek gyűjtőhelye: Pontosan. Írásod ékes bizonyítéka ennek.

lezlidzsi84 2016.04.03. 10:29:33

@macihagyma: Pontosan, a "szlovákok miatt nincs víz" egy tipikus félinformáció. Mint az helyben köztudott.

KCB 2016.04.03. 10:37:39

56-ban kb. 200 ezer honfitársunk hagyta el az országot, az Orbán kormány alatt kb. 500 ezer.

Magyarország jobban teljesít!
A reformok működnek!

Soroljam még?

(A számokon lehet vitatkozni, de a nagyságrendek akkor is ezek lesznek)

Hidvégi Mihály 2016.04.03. 10:43:30

@Kerek Perec: Nem, lehet szavazni 2018-ban: Polgári Konzervatív Párt Ez kell legyen a nép pártja, ott kell gyülekezni.

Halálbüntetést a korrupt kormány politikusokra! 2016.04.03. 10:44:31

ezért vagytok ti reménytelen hülyék, ti ballibsik. Ahelyett hogy örülnétek, hogy néhány prominens fideszesnek megjött az esze és ezután kooperálnátok velük, és ezzel a magatok kis 6%-os körömpiszoknyi birkatáborát erősíthetnétek, ehelyett ti még üldözitek is őket. Nem vagytok ti kisebb genyák a fideszeseknél, hiába is próbáljátok magatokat ezzel hitetni.

Már Ángyánnál előbújt a rossz komcsi véretek, Bencsiket észre se vettétek, most Illésen röhögtök. Miközben ti vagytok a hülye gyerek, akiken a választók röhögnek. Majd 2018-ban is a földet fogjátok fogni, mert csak a senkiházi leszerepetl ballibsi fajtátokkal akartok összefogni, nem pedig azokkal, akik Orbán ellenesek.

És még egy a brilliáns logikátokhoz: ezek szerint nektek egy szavazó se kell, aki valaha is Fideszre szavazott? Nem is fogjátok megkapni őket!

Halálbüntetést a korrupt kormány politikusokra! 2016.04.03. 10:49:54

"Aki anno a Kossuth téren Orbánnal együtt bontotta a kerítést."

Ez a szellemi mélypont. Diktátorok egyik szokásos önvédelmi reflexe, hogy kegyetlenül félnek a tömegektől. A gyurcsányi ballibsi majmok körül lebontani a kerítést éppenolyan hazafias és polgári kötelesség volt, mint majd egy napon a Magyrországot a világtól elzáró szögesdrót kerítést lebontani lesz.
Ezt se a ballibsikkel fogja megvalósítnai a nép!

Netuddki. 2016.04.03. 11:00:53

@Kerek Perec: "Talán felszínre kerül a rohadás a Fideszben ami már éve óta lappan"

Minek kéne még felszínre kerülnie? Évek óta az orrunk előtt lopják szét az országot büntetlenül.

Netuddki. 2016.04.03. 11:02:58

Visszatérve a témára. Az ilyen ember együgyünek szokták mondani. Rajta kívül még jópár ilyen együgyű ember van az államvezetésben. Akiket azért raktak oda, hogy rajtuk keresztül zavartalanul tudjanak lopni.

Netuddki. 2016.04.03. 11:05:57

@Halálbüntetést a korrupt kormány politikusokra!: Ha nem a fidesz vagy a "ballibsik" szekerét tolod, akkor kinek a szekerét tolod? Szerinted kik a ballibsik? Mert fideszéknél a ballibsi egy szitokszó, ami gyakorlatilag a qrvaanyázással egyenlő.

Halálbüntetést a korrupt kormány politikusokra! 2016.04.03. 11:18:14

@.Tibi.:

barátom, fel se bírod fogni, de azért leírom: én senkinek a szekerétz nem tolom. A szekértologató ostoba birkatáborokat meghagyom nektek.

Én önállóan választó polgár vagyok, nem pedig ide vagy oda befogott szekértológató muzsik aki élete végéig kitart a Duce mellett.
Azt tudom, hogy a 2018-as szavazáskor nálam 3-4 parlamenti párt ki lesz húzva, aztán a szavazatomat az kapja. aki nem rohasztja az országot.
Majd ha a például a PKP megtanulja, hogy megjelenjen az emberek előtt és jó hangosan olyat mondjon amit én is hallani szeretnék, akkor akár rájuk is szavaznék. De amíg nem csinálnak semmit, csak várnak a kávéházakban meg a billenytü mögött a voksokra, addig nem.

Szputya 2016.04.03. 11:32:23

@macihagyma: Hú, az egyik kedvenc filmem... :)
A poszthoz: Illés fura figura, de sokkal inkább védi a környezetet, mint azt a szerepet eljátszó jelenlegi államfőnk...

ja persze 2016.04.03. 11:32:56

Nagyon átlátszó.Megkezdődött a karakter gyilkosság előkészítése.És ehhez persze mindjárt lett egy bértolnok , dr.S ZS.

macihagyma 2016.04.03. 11:38:40

@lezlidzsi84: Ki terelte el a Dunát? Nekem ne gyere azzal, hogy a magyarok rúgták fel a szerződést mert minden szerződés felmondható. Utána jöhet a kártérítési per, de folyót nem terelünk el. Pláne ha az a határ is. Én, mint megrögzött túrázó frász kaptam attól az ötlettől, hogy a víztározó a Prédikálószéken legyen.

Netuddki. 2016.04.03. 11:40:55

@Halálbüntetést a korrupt kormány politikusokra!: Akkor nagyon egyszerű a kérdés számodra, amire sajna nem válaszoltál. Szerinted kik a ballibsik?

Netuddki. 2016.04.03. 11:57:02

@Halálbüntetést a korrupt kormány politikusokra!: Na mi van? Meghaladja a szellemi képességeidet eme egyszerű kérdés megválaszolása?

KCB 2016.04.03. 12:06:09

@.Tibi.: Az, hogy szanaszét lopják az országot, remélhetőleg minden józan életű, gondolkodó ember előtt nyilvánvaló már. Arra gondoltam hogy az egy szekér, egy tábor elv is felborul a fidesznél és ott is elkezdenek fellázadni a vezetés ellen. Ahogy a szocik is szétrohadtak idővel, úgy reméljük még a szociknál is többet lopó fidesz is erre a sorsra jut. Zsiványbecsület nem létezik, csak a kapzsiság, emiatt pedig még a legjobb bűnöző bandák is egyszer megszűnnek.
A baj hogy itthon nincs valódi polgári összefogás. (és itt természetesen nem a fidesz féle "polgári" értelmezést venni, ahogy a legtöbb szép magyar szó elkurvult a politikusok szájában)

Halálbüntetést a korrupt kormány politikusokra! 2016.04.03. 13:02:09

@.Tibi.:

Na mi van tibike? Meghaladja a szellemi képességeidet néhány egyszerű mondat megértése?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.04.03. 13:11:50

@ColT: a posztolo holgy jelentosen inkabb ellenzeki es nem mosdatja a jobboldalt
/azt nem tudom mi az a "post"/

Illes allamtitkarkent is idiota volt, ez valoban a FIDESZ sara, hogy az lehetett

a varosliget rendezesebe nem kell pecsrol bele vau vau...

a vorosiszap ugyben hozott felmento iteletet ne te iteld meg, mert segedfogalmad sincs az ugyrol, bizzuk a birosagra
lathatoan, nagy valoszinuseggel, azokat mentettek fel akiknek kozuk nem volt a katasztrofahoz
es ez igy helyes

Halálbüntetést a korrupt kormány politikusokra! 2016.04.03. 14:14:57

@hagyma: lathatoan, nagy valoszinuseggel, azokat mentettek fel akiknek kozuk nem volt a katasztrofahoz
es ez igy helyes

A Quaestorral ugyanígy fognbak megszopatni titeket birka népet: már nagyban dolgozik az Ügyészség meg a Bíróság azon, hogy megint olyan vádirat és "bizonyítékok" legyenek benyújtva amik alapján csak felmenteni lehet a jogtalanul megvádolt szegény fideszes maffiózókat.

Orbán és Szíjjártó már rég leadta az utasítást hogy hogyan kell megmenteni Tarsoly testvért a börtöntöl, most folyik a kivitelezés.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.04.03. 14:38:47

ilyen erovel osszehasonlthattad volna a dolgota Ken utcai kettos gyilkossal is
/ha volt ilyen/
a Quuestor nem erdekel, eleg szereny kamatra de a Bank of Americanal van a penzem
engem itt mint birka nepet nemigen fog megszopatni a Magyar ugyeszseg, ritkan jarok haza, akkor sem teszem a penzemet bizonytalan papirokba
15 eve amerikai allampolgar /is/ vagyok

szoval ne aggodj ertem

vajdasagi 2016.04.03. 15:44:05

@Halálbüntetést a korrupt kormány politikusokra!: Nincs értelme a Questor-t meg az iszapkatasztrófát összehasonlítanod. És amúgy egyik sem tartozik ide.

Az iszapkatasztrófát az Orbán kormány arra használta, hogy a korábbi tulajdonosoktól elvegye (ellopja) a vagyont. Mivel a korábbi "tulajok" is lopással szerezték azt meg valamikor a rendszerváltás idején, nem is szólalt fel túl sok ember a védelmükben. De azt elég jól érezni lehetett, hogy kirakatpert készített elő az ügyészség, és a bíróság csupán ezt mondta ki. Nem azt mondták, hogy "nincs felelős", még csak azt sem, hogy "ezek nem felelősek". Azt mondták, hogy "az ügyészség bizonyítékai alapján ezek az emberek ezért nem ítélhetőek el".

Nyilván vannak az iszapkatasztrófának felelősei, de nem lepne meg, ha azokat részben az Illés-féle államtitkárság kinevezettjei között kellene keresni. Nem is csoda, hogy őket az ügyészség nem nevezte meg őket felelősnek.

Ezzel szemben a Questor a jelenlegi kormányhoz közeli gazemberek bulija volt, és ezért ezek is meg fogják úszni.

Sajnálatos, hogy mindkét ügy kimenetele felmentés lesz, de ebben a bíróságok nem ludasak - ők az egyik olyan csoport, amelyet még nem igáztak le teljesen a mostaniak. Szemben az ügyészséggel, amely arcpirító módon árulja el a haza érdekeit, és szolgálja a Fideszt.

Szóval: kevered a szezont a fazonnal.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2016.04.03. 17:08:52

természetvédelmi őröknek is éles lőfegyvert adott volna a kezébe."
Ez egy jogász blog?a tv.oroknek MINDIG volt önvédelmi maroklofegyveruk.most is van
Ennyire kell ezt komolyan venni.
Lapozzunk

Berborosz 2016.04.03. 17:55:00

@macihagyma: És most akkor hol van a határ?

lezlidzsi84 2016.04.03. 18:43:56

@macihagyma: Nem az a lényeg, hogy mi mondtuk fel a szerződést, hanem, az, hogy hogyan. Eredetileg a már megépült részben magyar területen álló Dunakiliti duzzasztómű lett volna a bősi tározó kulcsa, nekünk meg belpolitikai okokból (jórészt a zöldek nyomására) sikerült úgy kihátrálni az egészből, hogy a szlovákok saját területen (Dunacsúnynál) terelték el a Dunát, nekünk meg ott rohad Dunakiliti... A legjobb, hogy ennek semmi értelme nem volt, Nagymarost nem kellett volna megépíteni, Kiliti üzembehelyezésével pedig nagyobb beleszólásunk lett volna mennyi víz legyen a Szigetközben. Hát ezt köszönheti a Szigetköz Illéséknek. Ki a faszom beszélt a Prédikálószékről?

Első mohikán 2016.04.03. 22:46:57

@macihagyma: Van neked bármilyen fogalmad egy atomerőmű működéséről? Mesélj, hogyan "ég össze" a fűtőelem és miért ég át Kínába? És miért pont oda? Útközben elkanyarodik? És miért nem csak a Föld középpontjáig, ha már? Mi hajtja tovább a felszínig a túloldalon? Meg lefele az elején...? (Ami egyébként a Csendes-óceán Új-Zélandtól keletre...) Stb., stb....
Látom te is halivudi filmekből tájékozódsz.
süti beállítások módosítása